|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
ja chyba odwrotnie bym zastosowała...
![]() a ja jednak wolałabym wiedzieć, tak jak _agata i nie chodzi mi o zrobienie tutaj ani w żadnym innym miejscu kółka wzajemnej adoracji a o zwykłą wymianę zdań. Szkoda tylko, że ta "rozmowa" dotyczyła osób, które nie mogły się w niej wypowiedzieć i to jest w moim odczuciu mocno nie w porządku. |
|
|
|
#3062 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3063 |
|
Rozeznanie
|
niedługo przeczytam, że donosicielstwo to cnota, wybacz kotku ale nie jest to chwalebne
bo było to zrobione w złej wierze nic dobrego z tego nie przyszło a tak było miło Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-09-06 o 22:55 |
|
|
|
#3064 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po prostu kocham Twoje poczucie humoru! Słuchaj, nie znam naprawdę niczego lepszego niż dentinox, bo on naprawdę chłodzi i koi, a do tego znieczula, bo ma lidokainę. A testowałam go też na własnych zębach i działał! jak mocno Ci się maluch męczy, możesz dac mu paracetamol w czopku. Nic lepszego nie wymyslimy chyba...
|
|
#3065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem czy się jeszcze da... doskonale wiesz, skoro czytałas fb, że zaczyna się od jednego tematu , a w tym samym poście komentarze po kilku wpisach schodzą na zupełnie inny temat. Nie oszukuj , bo pod tym postem, o którym piszesz było ponad 170 wypowiedzi, ale nie wszystkie dotyczyły tematu głównego. Nie mam czasu zeby CI wylliczać ile odpowiedzi dotyczyło a ile nie dotyczyło bo mam inne rzeczy do roboty. Ale jak masz ochotę to policz bo pewnie poscreenowałaś
|
|
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ty to pewnie wiesz, bo przecież masz tam dalej wgląd.
|
|
#3067 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dałam mu już ibuprofen w zawiesinie....( ja z tymi czopkami to jakoś tak .. ani sobie nie bardzo ani dzieciowi, no ale ja nie bedzie wyjscia, to jakoś sie przemogę, w koncu juz mnie obsrał, obrzygał , obsikał, to chyba nic nie jest mi już straszne, mimo iz do pupy jeszcze palca mu nie miałam okazji wsadzać... No nic... oby to nie trwało aż do ostatniego mleczaka, bo skonam.... |
|
|
|
|
#3068 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3069 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie zmieniaj niczego w sposobie pisania Agata, w ten sposób tylko sprawimy satysfakcję jednej ubogiej osobie.
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. 170 postów pod tematem - piszemy, że dziecko płacze i nie wiem jak uspokoić; piszemy akurat pod tym, że dentysta i kanałowe itp. Nie pamiętasz już? Krótka pamięć... Sylwia, pisz normalnie, bo bez interpunkcji nie można zrozumieć o co Ci chodzi. To bez złośliwości, tylko serio. Edytowane przez Tacca Czas edycji: 2012-09-06 o 23:04 |
|
|
|
|
#3071 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zgadzam się z wszystkim co Tacca napisała ![]() A w ogóle to niezłą mamy widownię...
|
|
#3072 |
|
Zadomowienie
|
faktycznie
oglądalność nam wzrasta
|
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnopolską nawet.
Ja dziś założyłam posta. że mnie głowa boli, dziecko marudzi a do gina się muszę wybrać - mamy po kilkadziesiąt różnych postów. Ile do każdego różnych komentarzy... Ogólnie posty - to rozmowa jak na czacie. Edytowane przez Tacca Czas edycji: 2012-09-06 o 23:14 |
|
|
|
#3074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie chcę Ci słodzić, ale przykro mi że Tobie przykro. Twoje posty (tak samo jak Kotka) były i mam nadzieję że będą dla mnie kopalnią wiedzy. I jeszcze jedno. Bardzo się cieszę jak czytam o czyimś udanym życiu. No to jest po prostu miód gdy obok tak mało szczęśliwych par. Nie jednak coś mi się jeszcze nasunęło. I myślę że powinno to zostać przemyślane... Otóż moim zdaniem nie powinno być tak że tu pisze się coś, a ktoś komentuje to w tajnej grupie (bez możliwości odpowiedzi przez zainteresowaną). IMO powinnyście wybrać albo tajna grupa, albo wizaz. Np. osoba X tutaj opisze jakieś swoje przeżycia, tutaj nikt nie odpisze a na tajnej grupie będzie na ten temat pełno komentarzy. Nie wydaje Wam się to dziwne, nielojalne?
|
|
#3075 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3076 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A tak btw dostałam nową dostawę screenów z waszej grupy ciekawe..ciekawe ![]() żegnam i kończę ten temat (no chyba że mam jeszcze wkleić coś ciekawego ) he he uciekam na film z moim cudownym mężem "który mnie nie kocha"
|
|
|
|
|
#3077 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przypominam sobie, zeby jakiś temat został zaczęty na wizażu a skończony na fb. Uwierzcie mi, że ta grupa na fb to na prawde nie jest złooooooooooooo ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
True...
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko dlaczego ktoś nie napisze tego tutaj? Swojego zdania? Tutaj stoi za Wami tylko nick. Tam pełne dane, których prywatności jak widać nikt nie szanuje.
|
|
#3080 |
|
Wtajemniczenie
|
Spędziłam miło wieczór i nie chce mi się komentować tych wszystkich bzdur, jakie tutaj naskrobał kapuś.
Jedyne co teraz zrobię, to w odpowiedzi na jej słowa, które brzmiały mniej więcej tak: wklejałaś obleśne zdjęcia z wielkim brzuchem i gołą dupą (sens ten sam, może inaczej sformułowane), wklejam jej posty z innego tematu. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1903 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1912 zazdrość dupę ścisnęła więc musiała coś napisać, ale znowu jej nie wyszło ![]() I to właśnie jest ta szczera, lojalna, prawdomówna kapusta szerylka |
|
|
|
#3081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym: Wszystko co było poruszane TAM w kategoriach "plotki" było stwierdzane również tu. To BYŁO pisane, wcześniej!!! |
|
|
|
|
#3082 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymajcie się i zdrówka Cytat:
U nas ten problem ze stópkami pojawił się jakoś 2 lata temu, czyli Maks miał ok. 4,5 roku, więc to znacznie później.Cytat:
Jeśli któreś wypowiedzi komuś wydają się niezgodne z regulaminem forum (a więc np. obraźliwe, wywołujące kłótnie), to przypominam, że przy każdym poście jest opcja "zgłoś"... Cytat:
Na co ja, odkąd pojawiły się problemy z wagą, odpowiadam po prostu "nie, zważę dziecko nago". Maksa to mi w Krakowie obmierzali wzdłuż i wszerz na każdej wizycie, to pewnie zależy od przychodni... Tak więc jak już ktoś napisał, też mierzę długość ciała i obwód główki sama i notuję w książeczce Cytat:
Wolę czas poświęcim dzieciom i trochę swojemu odpoczynkowi i relaksowi, żeby wracać z nowym zapasem sił do tych domowych obowiązków.Cytat:
A skąd masz pewność, że to zęby? Może jednak coś innego, skoro ani Dentinox, ani ibuprofen nie pomagają? ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Dziewczyny, widziałyście? Promocyjne produkty dla posiadaczy karty Rossnę: http://www.rossnet.pl/rossne/promocjerossne?20120906 Jednak nie jest taki kiepski ten program Pampersy 3-ki wychodzą po 52 gr/szt.
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-09-06 o 23:34 |
|||||||
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
Kism ja 3 w tesco ostatnio kupowałam. 150 sztuk za 87zł chyba.
|
|
|
|
#3084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc to chyba ząbki. Jak dotykam dziąsełek to mam wrażenie, ze są rozpulchnione troszkę i takie opuchnięte. Na razie chyba jednak widać jakąś poprawę bo od 3 dni budził sie około 22 , a dziś po lekach na razie śpi. Co prawda usypiałam go z wrzaskiem i oczywiście do cyca się nie dostawił, a butle wlałam posiłkując się swoją sprytną naturą, ale jak na razie widzę, ze smacznie chrapie.
|
|
|
|
|
#3085 |
|
Wtajemniczenie
|
3 dni w przedszkolu i już katar i kaszel szlag mnie trafi
. A alergolog powiedziała, że mamy nie pojawiać się, bo on już nie alergik ech
|
#3086 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Nie spałam do 3 nad ranem Wczoraj miałam się pytac, ale mi wyleciało z głowy: - macie już pościel dla dzieci? Chodzi mi o wypełnienie - kołderkę. Ja póki co przykrywam kocykiem ale na jesień i zimę myśle już o pościeli. Możecie jakąś polecic?
|
#3087 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3088 | |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Cytat:
Ja tylko dałam taką propozycję. Do przemyślenia oczywiście. Nie musicie się denerwować tylko napisać czy to dobry czy zły pomysł. Jeśli sieję zamęt to przepraszam. Uciekam bo roboty tyle że hej.
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
witam,
NA bolesne ząbkowanie polecam wspominaną już "camilia" http://radosnezabkowanie.boiron.pl/camilia/camilia Jest bardzo prosta w użyciu bo po prostu wlewa się ją do ust dziecka i to wszystko. Nie smarujemy dziąseł. JA tylko tego używałam przy pierwszym dziecku i teraz też planuję.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2012-09-07 o 08:24 |
|
|
|
#3090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-09-07 o 08:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.

Mam nadzieje ze nie zaraze Szymonka,on jest taki marudny od kilku dni że szok,nie przyzwyczajona jestem
Na co ja, odkąd pojawiły się problemy z wagą, odpowiadam po prostu "nie, zważę dziecko nago". Maksa to mi w Krakowie obmierzali wzdłuż i wszerz na każdej wizycie, to pewnie zależy od przychodni... Tak więc jak już ktoś napisał, też mierzę długość ciała i obwód główki sama i notuję w książeczce