Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 08:30   #1561
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Ja tez sie witam z rana
Krew z nosa mi rano poleciala juz mam dosc ciagle z nosa z dziasel....to chyba ta co sie gromadzi co z pipki nie wylatuje

I ja tez lubie wrzesień, baaaardzo
Stary 2012-09-07, 08:33   #1562
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Hello po dłuższej przerwie
Mężuś już doszedł do siebie po zabiegu, więc będę miała już więcej czasu na forum.

Black i Gosia, gratuluje córeczek

Niektórzy mają zainstalowane specjalne programy, które licytują w ostatniej chwili i wtedy już pozamiatane...

Również gratki z powodu córci. Coraz więcej babek na tym wątku

Witam nową mamuśkę Sporo osób, nawet na tym wątku, ma problem z tarczycą. Ja jak już pisałam o niedoczynności dowiedziałam się w 5 tc i też tsh miałam o ponad dwa razy wyższe niż nowa norma. Na szczęście szybkie leczenie pomogło i nie miałam żadnych problemów Będziemy się razem wspierać

To u mnie w rodzinie nikt nie ma stwierdzonej choroby tarczycy, a w rodzinie męża to wszyscy, i kobiety i mężczyźni (np. mój husband)

Te widełki tsh z laboratorium, to powinni sobie w d**e włożyć. Norma TSH dla młodej osoby powinna być maksymalnie 1,500- 2,000, a niektóre osoby nawet przy takich wynikach mają objawy niedoczynności.

Dzięki za link do warsztatów w Gdańsku (nie pamiętam kto wklejał). Z miłą chęcią się wybiorę ze szwagierką

Co do L4 i tych kontroli, to żona kuzyna miała taką wizytę zusu. Akurat jej nie było w domu, ale miała się zgłosić do zusu w celu wyjaśnienia nieobecności. Większych problemów nie robili, na szczęście.
Ja przy Tsh 2 to już mam przesuszona skórę, niesamowite skłonności do tycia, zaparcia i wszystkie inne objawy niedoczynnosci tarczycy. Ja najlepiej się czuję gdy mam tak w okolicach 0.5.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 08:35   #1563
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem po wizycie i zasilam grono babek! Delicjanko, wpisz mi OLIWIĘ.
No to gratulacje
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 08:42   #1564
LadyWhisper
Zakorzenienie

U nas tez qrewsko zimno, ale ja poczatki jesieni kocham! I zime tez, o ile nie musze czekac 45 minut na spozniajacy sie autobus i jak w pracy jest wiecej niz 5st na sklepie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 08:43   #1565
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja tez sie witam z rana
Krew z nosa mi rano poleciala juz mam dosc ciagle z nosa z dziasel....to chyba ta co sie gromadzi co z pipki nie wylatuje

Naczynia krwionośne mamy przekrwione i pękają. Ja też mam z tym problem, ale.pomaga mi rutinoscorbin.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 08:45   #1566
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja też lubię ładną, ciepłą jesień, jak już liście lecą

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Tż opowiadał że kolegi żona rodziła w Angli i nie zrobilli jej krzywej cukrowej i w czasie porodu nie nacieli krocza ( podobno takie procedury tam mają - nie wiem może niektóre z Was się lepiej orientują) i dziecko było bardzo duże i strasznie pękła. Ja bym chciała uniknąć nacinania ale w sumie może to mniejsze zło
Tak, lepiej być naciętą, niż krocze miałoby samoistnie, np. nierówno pęknąć.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 08:46   #1567
djerba
Wtajemniczenie

Dzień doberek dziewczyny....

Ahhh...ale wróciłam zaryczana z przedszkola..
Sade dzisiaj tak płakała bardzo...nie chciała mnie puścić do domu..a mi było tak przykro, że ją tam zostawiam, że sama się popłakałam i płakałyśmy razem...
Inne matki patrzyły się na mnie chyba jak na wariatkę..ale co ja poradzę, że ja kocham tak swoją córeczkę...moje małe serduszko
i nawet teraz jak to piszę to mi lecą łzy...heh ale dzień.....
Stary 2012-09-07, 08:49   #1568
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Ja też lubię jesień Taką złotą, z kasztanami, z jakimiś fajnymi rajtkami grubymi
zimę też, ale w tym roku zero szaleństw - narty, łyżwy robią wielkie pa pa

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość

Sade dzisiaj tak płakała bardzo...nie chciała mnie puścić do domu..a mi było tak przykro, że ją tam zostawiam, że sama się popłakałam i płakałyśmy razem...
Inne matki patrzyły się na mnie chyba jak na wariatkę..ale co ja poradzę, że ja kocham tak swoją córeczkę...moje małe serduszko
u mnie w około właśnie dużo dzieci teraz poszło pierwszy raz do przedszkola, wszystkie płaczą - oczywiście zdaje sobie sprawę, że to żadne pocieszenie. Koleżanki synek płakał, bo inne dzieci płakały i nie wiedział co on innego mógłby robić
Stary 2012-09-07, 08:51   #1569
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
W 60 stopniach. A widzisz bo ja mam Dośkę do białego i może jest ciulowa...
Ja ma Vizir ale przywieziony bodajże z Niemiec i super sie sprawdza, do tego oczywiście przy białym 60 stopni.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-07, 08:52   #1570
Hosenka*
Zakorzenienie

No właśnie - łyżwy, narty No ale liczę na to, że z moją kondycją i samopoczuciem po porodzie nie będzie tak źle i się wybiorę z mężem na narty

Mi się przypomniało, jak siostrzenica poszła pierwszy raz do przedszkola. Siostra była nastawiona na płacze itp, a ta poleciała, pożegnała mamę krótkim: "no to pa" i już jej nie było. Siostra stała w szoku, nie bardzo wiedząc jak się zachować i aż sie jej przykro trochę zrobiło, że tak bez problemu poleciała. W kolejne dni było to samo, nigdy nie żegnała jej płaczem.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-09-07 o 08:55
Stary 2012-09-07, 08:53   #1571
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Gratulację Śliczne imię.

Lenova Co do prania - moja córka non stop produkuje plamy, więc ubrania poplamione psikam odplamiaczem Ariel, potem do proszku (Vizir, E) dodaje Vanisha i jakoś w większości schodzi, choć piorę w 40 st. Wasze skarpetki potraktuj wyższą temperaturą. Dobre jest też mydełko do odplamiania z Rossmana.
Ja zawsze prze praniem plamy traktuje Ludwikiem, (oczywiście nie skarpetki), ostatnio tak pozbyłam się plamy z buraczków z jasnej sukienki.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-07, 08:53   #1572
badziabadzia
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Zmierzyłam i od wewnętrznej strony (od kroku) mają ok 82,5 cm.
a powiedz jeszcze czy są bardzo dopasowane w łydkach i będę już wszystko wiedziała bo długość jest ok zmierzyłam swoje spodnie i mają tyle samo
Stary 2012-09-07, 08:56   #1573
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Ja też lubię jesień Taką złotą, z kasztanami, z jakimiś fajnymi rajtkami grubymi
zimę też, ale w tym roku zero szaleństw - narty, łyżwy robią wielkie pa pa

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

u mnie w około właśnie dużo dzieci teraz poszło pierwszy raz do przedszkola, wszystkie płaczą - oczywiście zdaje sobie sprawę, że to żadne pocieszenie. Koleżanki synek płakał, bo inne dzieci płakały i nie wiedział co on innego mógłby robić
tylko to nie jest jej pierwszy raz bez mamy.....
już wcześniej chodziła do punktu przedszkolnego i jak wchodziła do środka to była taka zadowolona, że nie dała mi się rozebrać i już leciała do dzieci..a one do niej..
tutaj tak nie jest...jest odwrotnie.. od momentu jak rano wstanie mówi, że nie chce do przedszkola
Stary 2012-09-07, 08:58   #1574
mitabe
Rozeznanie

Witam
Gratuluję wizyt i witam nową mamę.

Dzisiaj mam wesele i już nie mogę się doczekać, trochę się rozerwę . Przeraża mnie tylko, że tak późno sie zaczyna - o 20.00, dla mnie to już późno bo o 21 to ja już spać się szykuje bo oczy same się zamykają. Zobaczymy mam nadzieję, że do 23 chociaż wytrzymam hehe. Zaraz zabieram się za parsowanie aby mieć zgłowy :p, czeka mnie przeprawa z koszulą TZ, tak strasznie się gniecie :/
Pogoda u nas nie zafajna, chyba wyciągnę jesienny płaszczyk na wieczór, nie chcę zmarznąć.

Mam straszną ochotę na michałki od przebudzenia za mną chodzą.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 08:59   #1575
LadyWhisper
Zakorzenienie

Djerba, a tam sa inne dzieci, czy te same co w punkcie przedszkolnym?

Stary 2012-09-07, 09:01   #1576
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki

a powiedz jeszcze czy są bardzo dopasowane w łydkach i będę już wszystko wiedziała bo długość jest ok zmierzyłam swoje spodnie i mają tyle samo
One są trochę większe niż normalne rozmiary, przynajmniej ta moja S i trochę mi się marszczą na udach. Liczę, ze dzięki temu posłużą dłuzej gdybym przytyła w udach.

Mi się jeszcze marszczą dlatego, bo są za długie

Instagram

Stary 2012-09-07, 09:04   #1577
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
One są trochę większe niż normalne rozmiary, przynajmniej ta moja S i trochę mi się marszczą na udach. Liczę, ze dzięki temu posłużą dłuzej gdybym przytyła w udach.

Mi się jeszcze marszczą dlatego, bo są za długie
Bo ja myślę, że mogłabym odkupić od Ciebie boję się jeszcze tylko o łydki bo nie mam superszczupłych
Stary 2012-09-07, 09:07   #1578
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja tez sie witam z rana

Cytat:
Ja też lubię ładną, ciepłą jesień, jak już liście lecą

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Tak, lepiej być naciętą, niż krocze miałoby samoistnie, np. nierówno pęknąć.
A nie zawsze, bo pęknięcie (piszę o takim zwykłym) jest płytsze, a nacięcie zawsze głębsze - ale to doświadczona położna określi, co lepsze. I powinna widzieć, czy np. pęknięcie będzie lekkie czy poleci do dupska. To wtedy cięcie lepsze, wiadomo.

Cytat:

No co ty

Agu dzisiaj też na rękach wnoszona, bo pobudka w nocy co godzinę, co pół (zęby i chyba emocje), no i po drodze plac zabaw ujrzała i chciała! ale od razu pani ją wzięła, uwagę zaczęła odwracać. Nie buczała, ale chyba blisko było.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:07   #1579
LadyWhisper
Zakorzenienie

A tak w ogole, 22 tydzien sie wita

Stary 2012-09-07, 09:07   #1580
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Bo ja myślę, że mogłabym odkupić od Ciebie boję się jeszcze tylko o łydki bo nie mam superszczupłych
Ja też nie mam super szczupłych. Materiał jest naciągliwy, do tego jest trochę rezerwy, więc powinno być ok.

Instagram

Stary 2012-09-07, 09:09   #1581
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

Pytanie do dziewczyn z małych miejscowosci, ktore sa na zwolnieniu albo nie pracuja, jak wypełniacie sobie dzień, co robicie? bo ja myślę, że oszaleje w domu
Ja na razie pracuję ale jak tylko pójde na zwolnienie, oddam się mojemu nowemy hobby czuli szydełkowanie, do tego przywiozłam sobie maszynę do szycia i spróbuję się czegoś nauczyć; no i oczywiście książki, ksiązki, ksiązki
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-07, 09:10   #1582
elllmi
Zakorzenienie

hej
mąż mnie zostawił z samego rana, bo pojechał załatwiać jakieś "bardzo ważne sprawy", więc skorzystałam z okazji i nadrobiłam wszystko
nie lubię tego piątku, bo ostatni dzień urlopu ale przynajmniej pogoda się ładna zapowiada; miałam już po urlopie nie wracać do pracy, ale jak ostatnio rzuciłam takie hasło w domu, to myślałam, że mnie zjedzą żywcem - no bo co ja będę robić w domu, będę spać całe dnie, ble ble ble a ja już mam dość wysłuchiwania dziwnych uwag i ogólnej stresującej atmosfery no i wracam, ale powiedziałam sobie, że tylko do końa wrzesnia i już definitywny koniec, szczególnie, że coraz częściej mam te ataki rwy kulszowej

hope, hosenka jakbyście szukały spodni ciążowych, to koło PKS w takiej małej budce z ciuchami są, po 93 zł, więc taniej niż w innych sklepach z ciążowymi ciuchami, no ale w sumie drożej niż na all no ale przymierzyć można;
byliśmy też osttanio z mężem w 3 sklepach patrzeć na wózki i tak: w europie nic nie ma ciekawego, na Długosza koło PKS był jeden fajny Babyactive Elipso, kolor Grey Jeans (22) http://www.babyactive.pl/2012/03/elipso/ (na żywo jest ciemniejszy i lepiej wygląda) - fajny ten wózeczek, super się prowadzi, leciutki, tylko nie ma o nim zabyt duzo opinii na necie, bo to jakiś nowy model jest i trochę się boję tak w ciemno kupić; bylismy też na Tarnowskiej w Galerii Szubryt, tam jest taki duzy sklep dla dzieci, chyba Kiki się nazywa i mają dość duży wybór wózków i innych pierdół; jeden nam się nawet spodobał Coletto Matteo http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1278 , ma fajną opcję obracanej gondolki i spacerówki o 360 stopni; poza tym obejrzeliśmy tam wózek Graco Symbio i wygląda super, tylko wielkim nieporozumieniem jest w nim przekładana rączka, bo wtedy duże koła, które nie są skrętne są z przodu i nie wiadomo jak tym kierować

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:10   #1583
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szaja-ale sie usmialam z pojepanego auta

Stary 2012-09-07, 09:10   #1584
misia1505
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36360168]Ustawa o planie porodu (pomijam, że wg mnie to mydlenie oczu, że kobietę będzie się super traktować - bo samego porodu to NIC nie zmienia) wyszła dopiero po urodzeniu się Agatki, więc nie pisałam. ALe tak, można samej napisać.

Studentów - przyjęłabym bez wahania, GDZIEŚ muszą się uczyć. Miałam 2 praktykantki z położnictwa.

Lewatywa - tak,nie dość, że psychicznie fajniej bo spokojna jesteś, że kupy w trakcie nie zrobisz, to jeszcze z pustym tyłkiem łatwiej urodzić

4/5 tak

oxytocyna - jest różnie, ja nie czuję się i nie czułabym się na siłach samej, bez wiedzy medycznej, decydować czy trzeba czy nie. Podaje się celem wywołania/przyspieszenia roizwarcia, miałam 3 podane, bo najpierw wody odeszły a rozwarcie szlag trafił, PONOĆ skurcze po oxy bardziej bolą - ale tak naprawdę to nie masz pojęcia, czy bez bolałoby mniej umówmy się - tak czy siak poród boli.

7 - nie rozumiem sensu, bo też wg mnie tylko medyczni ocenią, co lepsze - mają mnie poinformować i już. Moje częściowo same poszły, bo worek pękł na górze, a na koniec miałam przebijany - NIE boli, worek nie ma nerwów.

8, 9 - tak, natomiast o zzo MUSISZ powiedzieć wcześniej, bo tylko do 7cm rozwarcia podają.

10 - no pewnie mało tego, akurat w tym szpitalu słuchają co mówisz - ja w pewnym momencie stwierdziłam, że na pieska rodzimy - i tak rodziłam. Pomijam, że to była jedyna pozycja, w której puściłam wiązanę

11 - ten szpital z założenia chroni krocze, ale też - czasem trzeba. I doświadczona położna potrafi ocenić, czy lepsze lekkie pęknięcie czy nacięcie.

12 - nie rozumiem, może w SR coś powiedzą?

13 - a to już jak chcecie, ale wiadomo - też wcześniej się mowi

14, 15 - pewnie [/QUOTE]

WITAMY SIĘ W 21 TYGODNIU
ja słyszałam od położnej że nie trzeba się trzymać indywidualnego planu porodu bo każdy poród jest inny i wtedy przeważnie wychodzi wszystko na odwrót.
Stary 2012-09-07, 09:11   #1585
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze Wam tych sklepow, tesco, rossmanow, pepco itd do tych 2 mam 50km a do tesco jeszcze dalej, ja mam 3 dzieciece sklepy ale takie ceny ze szok
Odłóż kse a potem wybierz się na jedne mega zakupy
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-07, 09:17   #1586
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
tylko to nie jest jej pierwszy raz bez mamy.....
już wcześniej chodziła do punktu przedszkolnego i jak wchodziła do środka to była taka zadowolona, że nie dała mi się rozebrać i już leciała do dzieci..a one do niej..
tutaj tak nie jest...jest odwrotnie.. od momentu jak rano wstanie mówi, że nie chce do przedszkola
my wczoraj byliśmy u siostrzenicy męża na urodzinach i właśnie przygotowywała się na dzisiaj do przedszkola i też niesamowity płacz był; w sumie ona dopiero zaczęła chodzić, ale ja bym jej chyba nie dała rady zaprowadzić i zostawić, bo serce by mi pękło; za miętka jestem

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Dzisiaj mam wesele i już nie mogę się doczekać, trochę się rozerwę .
aż musiałam zobaczyć na kalendarz, czy mi jeden dzień nie uciekł i czy dzisiaj przypadkiem nie sobota

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

przyszedł mi sms z banku, że dostałam wypłatę

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:17   #1587
eff8
Zakorzenienie

Dzien dobry My wlasnie jemy sniadanko

Djerba wspolczuje takich pozegnan wyobrazam sobie co musicie przechodzic, trzymam kciuki zeby z dnia na dzien bylo coraz lepiej

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:17   #1588
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Dziolszki jak takie cudo otrzymac?
Nie jest to z pozoru takie trudne, ale troszkę pracochłonne, robiłam nie jeden raz, bo jak pewnego dnia zrobiłam sobie, to wszystkie znajome na imprezy chciały takie kreski...
Musisz mieć dobry pędzelek, podkład pod kreskę (biały korektor, ja na takim robiłam, ale może być też dobra baza pod cienie), różne kolory cieni, no i oczywiście czarny eyeliner.

Cytat:

Ojj, kochana, ale to jest piękne, że tak reagujesz. Nie jesteś wariatką, tylko Twója córcia jest dla Ciebie całym światem i to jest boskie. Idealny przykład miłości matki do córki.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:21   #1589
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem po wizycie i zasilam grono babek! Delicjanko, wpisz mi OLIWIĘ.
A JEDNAK. GRATULUJĘ
JESZCZE TROSZKĘ I NASZE DZIEWUSZKI BĘDĄ GÓRĄ
Stary 2012-09-07, 09:21   #1590
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Djerba, a tam sa inne dzieci, czy te same co w punkcie przedszkolnym?
Nie no..inne miejsce zupełnie..inna dzielnica

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości