Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 12:49   #1111
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Mimo wszystko chciałam an własna reke wprowadzić Acard juz teraz...
ja zaczęłam brac sama na własną rękę.....

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
czy po # bierzecie kwas foliowy nieprzerwanie?
ja brałam cały czas mimo że czekałam 3 cykle....biorę od kilku lat....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 12:50   #1112
eseska
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Dzien dobry!
Cytat:
witam...
poronilam 31 sierpnia, tej daty i tych chwil nigdy nie zapomne ...
KATHE!!!! Witaj! mocno przytulam! Przykro mi !!!! Zostan z nami! Wszystkie Twoje uczucia sa normalne!
Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Cześć kobietki
czytam Was na bieżąco, ale do pisania brak mi pomysłu... Chyba wpadłam w jakiś dołek i nie bardzo potrafię się z niego wygrzebać.. Zbliża się rocznica odejścia mojego pierwszego maluszka.. Rok temu wiedziałam już że jestem w ciąży i byłam najszczęśliwszą osobą na świcie... Byłam..

Poza tym byłam w kilka dni temu u mojego gina i wieści są takie jakieś mało optymistyczne.. tzn. z badań podejrzewa że mam zespół antyfosfolipidowy,
ANITA! u mnie tez rocznica sie zbliza :-( Kochana ta diagnoza to nie wyrok! DASTI juz Ci pisała, jeszcze niech na dowód wstawi zdjęcie SYNKA!!!!! Wiadomo trzeba byc swiadomym , ale nie popadac w czarna rozpacz!!

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
No jeszcze się nie skończył ten ciężki tydzień, dzisiaj jest dzień ciąży, w którym ostatnio małą urodziłam. I niestety mam wrażenie, że dużo lżej mi nie będzie, chociaż czuję ulgę, jak mały się rusza (ale rusza się różnie, dzisiaj prawie nic na razie :/). Pewnie do końca już będzie stres... Czekam na wtorkową wizytę, żeby mi gin powiedział, że wszystko jest ok
MAGA!!!!!! oj kochana ! !!!! cięzki czas, ale wierze ze dasz rade a lekarz we wtorek powie wszystko ok. ( PS. moja Zośka tez dzis leniwa - moze pogoda?).

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
koszmar. ani spac, ani sie obrocic. lzy same leca...
Oj Bidulko!!!!

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj jakaś połamana jestem, nie wiem czy coś mnie nie bierze. Ale się nie daję, piję syrop z czosnku, miodu i cytryny i oby przeszło
Nie daj się!!!!
Cytat:
pojawiaja sie i znikaja... dzis gadalam z przyjaciolka. ona tez miala nisko lozysko i takie sensacje miala do 28 tc...
ale jak mysle o jej corci to wiem ze warto lezec
PANI! to jest piękna motywacja i wiesz ze tak moze byc. Ukochuje!

Cytat:
Jak chcesz sie starac to bierz. Zrszta każda kobieta w wieku rozrodczym powinna brac!!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 12:55   #1113
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Kochana to jeszcze Ciebie się poradze. Badania bedę robic jutro bo znalazłam po 26 zł za oba przeciwciał.

Mimo wszystko chciałam an własna reke wprowadzić Acard juz teraz...strasznie sie tego boje i nie wiem co robic? U mnie było tak samo. 8 tydzien serce bije, wymiary ok a za tydzien już serduszko bić przestało.

Do tego brałam tabsy 8 lat i strasznie bolały mnie nogi pod kolanami. I jak lece samolotem to mnie strasznie bola...

U mnie sie zrobił malenki krwiaczek..niby póżniej go nie było, ale serduszko tez nie biło..

Co robić? Moj lekarz twierdzi, że sie po prostu starac!

Buuu nie wiem...
Acard możesz brać już w cyklu starań, dużo dziewczyn z naszego wątku brało acard. A jak miałaś takie dolegliwości to tym bardziej. Ja też brałam na własną rękę, zaczęłam przed starankami, jak się póżniej okazało dobrze zrobiłam i gin dorzucił jeszcze heparynę.

Paniczka do poniedziałku nie daleko, nie stresować się
z tymi plamieniami to przynajmiej znasz przyczynę i jak leżysz to nic złego sie nie stanie

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 13:02   #1114
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dzień dobry
moje dziecko odkryło wczoraj że ma rączkę, machało sobie i nagle zatrzymał rączkę przed oczami skupił wzrok i zrobił takie wieelkie oczy
tak sobie chwilkę trzymał tą rękę i na zmianę zginał i prostował paluszki zaczął też ją pakować do buziaka (co chwile wkłada) - tak, że Zeberko myślę, że u Kasi to też może być po prostu kolejny etap rozwoju
że ma druga rękę jeszcze nie odkrył, póki co wie, że ma lewą
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 13:17   #1115
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
ja zaczęłam brac sama na własną rękę.....

ja brałam cały czas mimo że czekałam 3 cykle....biorę od kilku lat....
Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Acard możesz brać już w cyklu starań, dużo dziewczyn z naszego wątku brało acard. A jak miałaś takie dolegliwości to tym bardziej. Ja też brałam na własną rękę, zaczęłam przed starankami, jak się póżniej okazało dobrze zrobiłam i gin dorzucił jeszcze heparynę.

Paniczka do poniedziałku nie daleko, nie stresować się
z tymi plamieniami to przynajmiej znasz przyczynę i jak leżysz to nic złego sie nie stanie

Więc nie zaszodzi...ok teraz sie upewniłam w swojej decyzji!
Tabletki przestałam brać bo się bałam zakrzepów własnie dlatego, ze nogi mnie strasznie bolała a właściwie zyły i wylazły żylaki

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 15:12   #1116
zebrawpaski
Zakorzenienie

HEJ!
Objadam się....warzywami, kawałkiem drobiowego kabanosa i kromką grahama.
Pani- naprawdę nie ma limitu na warzywa?
pożarłam dwie papryki, pomidora i pół rukoli....
rozważam przejście na 4 posiłki bo dzisiaj poczuła, że jedzenie co 3 godziny to za często (a na śniadanie były płatki owsiane na chudym mleku i sok jabłko- marchew z sokowirówki)
anitax- nie podziwiaj mnie- bo nie ma powodów, ja po prostu doprowadziłam się do takiego stanu, że w tym momencie bałabym się usiąść na rower, wracam do pracy i najzwyczajniej mi wstyd- zaczynam popadać w kompleksy więc muszę się ratować

Cytat:
nie wierze w kategoryczne stwierdzenia: nie ma, nie mozliwe. natura czyni cuda. pandowac, cieszyc sie soba i zrobic psikusa doktorkowi
pandować, pandować i nie przestawać
mój Tz-et od jakiegośc czasu powtarza: "Temu to takie udane mamy bo to na pandę było montowane"

pani-poniedziałek już niedaleko, pamiętam jak odliczałam do
kolejnych wizyt, nic mnie tak nie uspokajało jak wizyta u gin
tymczasem leż, zaglądaj do nas i czytaj pozytywną literaturę

Kathe- bardzo bolesne Twoje przeżycia...
każda z nas cierpi po stracie Maluszka ale okoliczności w jakich Ty straciłaś ciążę są wyjątkowo przykre, mocno Cię tulę

co do odczekania ze staraniami po # każdy lekarz mówi inaczej
my mamy tutaj na forum piękny przypadek gdy koleżanka nie dostała @ po # a jej Szczęście ma już 10 miesięcy i zaczyna chodzić
osobiście polecam konsultację z gin i zrobienie badań przed kolejnymi staraniami

Cytat:
nieprzerwanie
od chwili kiedy Tz-et zaczął mi się bardzo podobać

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
moje dziecko odkryło wczoraj że ma rączkę, machało sobie i nagle zatrzymał rączkę przed oczami skupił wzrok i zrobił takie wieelkie oczy
tak sobie chwilkę trzymał tą rękę i na zmianę zginał i prostował paluszki zaczął też ją pakować do buziaka (co chwile wkłada) - tak, że Zeberko myślę, że u Kasi to też może być po prostu kolejny etap rozwoju
że ma druga rękę jeszcze nie odkrył, póki co wie, że ma lewą
moja Kasia też pierwsze odkryła lewą i uporczywie ją do buzi pakowała, dwa dni temu odkryła, że ma drugą rączkę i zaczęła dotykać swoją ręką drugiej rączki- super toi wyglądało
a teraz obie na raz złączone wpycha do buźki...

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

ubieramy się i ruszamy na spacer (czyt.- za godzinę wyjdziemy z domu)

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

jaka tu cisza...
my w expres tempie wyzbierałyśmy się na spacer....
kupiłyśmy po drodze ryż i wróciłyśmy marszo-biegiem bo zaczęło kropić

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 15:17   #1117
kooocur
Zakorzenienie

Halo jest tu kto????

Ja przeczytałam chyba cały internet i biore Acard od jutra. To juz postanowione. Mam zylaki i bolą mnie żyły..wiec nie ma co sie zastanawiać.

Dziś test owulacyjny wyszedł złaby wiec hcyba juz po owulce...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 15:52   #1118
_Trufla_
Rozeznanie

Witajcie babeczki!

tak sobie Was podczytuję już od jakiegoś czasu, bo na Waszym wątku jest zwyczajnie przytulnie pomimo okoliczności do jakich się odnośi.
Atmosfera ciepła i wzajemnego wsparcia jest tu magiczna i chetnie tu bywam. Mma nadzieję ze mnie nie pogonicie.

Dziś przeczytałam historię Kathe i zadcydowałam się wypowiedziec. otóż doskonale Cie rozumiem, że bardzo chcesz miec dziecko i byc w ciąży...
ja też po pierwszym # chciałam i podejrzewam, ze miała tak każda z nas.

MOja hitoria jest taka: 26 lutego miałam pierwsze #, dokładnie po dwóch miesiącach bo w dniu 28 kwietnia miałam pierwszą @. Zaczęlam wówczas robic badania, nie zdążyłam zrobic tokso i cytomegalii. Ginka zobaczyła wyniki krwi, posiewu i cytologii powiedziała ze można sie starac.
Myśmy nie bardzo chcieli sie strac bo strach był. jednak pewnego dnia pomyslelismy sobie ze nie bedziemy "przeszkadzac" i 13 czerwca dowiedziałam się, ze jestem w ciąży, a 11 lipca wyszłam ze szitala po drugim #. Już nie będe sie wypowiadac na temat ginekologów, bo to nie jest meritum tej wypowiedzi.
W każdym bądz razie chodze do specjalisty, któremu powiedzmy ze ufam ( bo z zaufaniem do ginow u mnie teraz ciezko)
Gin ten poprosił mnie bysmy odczekali dwa pelne cykle. teraz własnie skonczyl sie pierwszy. mam jechac do niego by ustalic plan działan majacych na celu skuteczne rozmnozenie, tak sie umowilismy. Gin wstepnie zaklada, ze jeszcze raz spróbujemy "nie przeszkadzac" ale najpierw wszystkie badnaia porobimy, bo dwie obumarłe ciąze to jest cos nie tak. I dopiero jak trzeci raz sie nie uda to cos innego bedziemy myslec. no ale to juz didaskalia.
I widzisz tu jest problem, bo ja nie mam sily, ani ochoty, ani nic. PO drugim # mam takiego guza na glowie i sinika na d..., że zwyczajnie sie boje, że trzeci raz w tym roku zalicze patologie ciazy.

Moze warto poczekac, przebadac sie na ten zespol antyfosolipidowy i dopiero wowczas zaczac cos dalej. Inna sprawa to ta, ze warto sobie tez dac czas na zalobe, na to by wyjsc psychicznie z tej ciazy.
Niektóre z dziewczyn juz tu pisały o tej checi, rozpaczliwej checi bycia w ciazy po #. bardzo ładnie ujelyb ten stan.

kathe zastanow sie, a folik bierz, na wszelki.

Pozdrawiam wszystkie matule.
Stary 2012-09-06, 16:02   #1119
eseska
Zakorzenienie

Witaj TRUFLA! ładnie to tak w krzakach siedzieć? Oczywiście ze Cie nie pogonimy! Rozgośc sie u nas, choc okoliczności które nas tu zebrały sa kiepskie! :-( Dziękuje za podzielenie sie swoją historią! Dwie straty w jednym roku to naprawde duze obciązenie i jak sama piszesz potrzeba czasu na przezycie żałoby. badania to wg mnie tez dobry pomysł.

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 16:16   #1120
agatkaa1
Zakorzenienie

Trufla witaj jasne że Cię nie pogonimy!! Jak czytasz to dobrze o tym wiesz
Przykro mi że i Ciebie to spotkałoo i to podwójnie ahh za dużo Nas za dużo
A skąd jesteś??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-09-06, 16:22   #1121
_Trufla_
Rozeznanie

dzięki dziewczyny za słowa otuchy, wiecie jak jest w tym zakresie. Nie ma lekko. A najgorsze to chyba, że trzeba znaleźc w sobie siłe by się zwyczjanie na świecie ogarnąc i pozbierac do kupy.

PS. jestem z małopolski.
Stary 2012-09-06, 17:13   #1122
BERBIE
Zakorzenienie

hej

na początku witam nowe koleżąnki. przykro mi, że poznajemy się w takich okolicznościach.
kathe bardzo mi przykro... naprawdę brak mi słów na to co cie spotkało...
trufelko możemy sobie podać ręce, niestety ja też jestem po 2# w jednym roku. i choć minęło już sporo czasu i mam porobione badania to jeszcze długo nie będę gotowa na starania.

zeberko trzymaj dietę! za rok jak się spotkamy to będziemy 2 super laski (mam nadzieje ). ja twardo chodzę na aerobic wodny no i ograniczam się z jedzenie. w sobotę wazenie i mam nadzieję, że choć 1 kg spadł

a i chciałam wam wszystkim polecić paski blendamed wybielające zęby. jestem w połowie kuracji i jestem bardzo zadowolona. co prawda dziąsła mnie trochę bolą bo mam bardzo wrażliwe, ale z tego co piszą na ulotce to nic złego, tak może być. ale ząbki mam śliczne
Stary 2012-09-06, 17:16   #1123
fiolusiek
Zakorzenienie

_Trufla_ witaj

Barbie
Jak samopoczucie Moja koleżanka kiedyś używała Białej Perły i też była zadowolona
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 17:18   #1124
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
Monia, bo to jest zwykłe USG tyle tylko, że właśnie w 12 tyg badają wszystkie narządy bardzo dokładnie. kolejne takie jest w 20 tyg. tak jak mówisz jak wszystkie pomiary bedą ok to nie ma sensu robićtestu PAPPA z krwi... trzymam kciuki
no to jak to jest zwykłe USG to mam to mieć we wtorek i z tego co wiem kosztuje tyle samo co normalne USG, u mnie 90 zł, przynajmniej takie ceny widziałam zapisując się. PAPPA mam wpisane w dodatkowych badaniach w karcie ciąży i tak jak piszesz, jak wszystko będzie ok to robić nie będę. A jeszcze co do tego USG to jest to obowiązkowe USG, więc jak można go nie zrobić? Jeśli biegamy na wcześniejsze USG, które obowiązkowe nie są a robimy je tylko dla własnego spokoju i chęci zobaczenia serduszka to obowiązkowe badania tym bardziej musimy zrobić.

Cytat:
witam...
witaj..

Cytat:
tak. tzn ja po # nie chciałam nawet myśleć o kolejnej ciąży, bałam się, że się powtórzy i przestałam brać kwas foliowy. ale chyba 2 tygodnie po # byłam na kontroli i lekarz kazał brać cały czas, więc brałam.

Cytat:
a L4 jak dlugo macie? mi gin dal do 25
2 tygodnie byłam na zwolnieniu. to na długo dostałaś.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 17:25   #1125
Maga83
Zakorzenienie

Trufla witaj mam nadzieję, że teraz już nie będziesz się ukrywać, z nami będzie Ci lżej

Berbie pewnie teraz olśniewasz pięknym uśmiechem

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 17:31   #1126
BERBIE
Zakorzenienie

filusiek moje samopoczucie ma się dobrze dziękuję, że pytasz dzisiaj niestety kibluje dłużej w pracy, ale za to pospałam dłużej. zarejestrowałam się jako dawca szpiku kostnego i jestem z siebie bardzo dumna zachęcam was wszystkie do podzielenia się tymdarem życia. nigdy nie wiadomo kto będzie tego potrzebował....

ja kiedyś używałam past typu Perl Drops i zero efektu. teraz mam ząbki jak perełki... no może przesadzam, ale jestem zadowolona a jestem w połowie kuracji.
Stary 2012-09-06, 17:32   #1127
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
a i chciałam wam wszystkim polecić paski blendamed wybielające zęby. jestem w połowie kuracji i jestem bardzo zadowolona. co prawda dziąsła mnie trochę bolą bo mam bardzo wrażliwe, ale z tego co piszą na ulotce to nic złego, tak może być. ale ząbki mam śliczne
Witaj Kochana mało Cię tutaj
Właśnie miałam pytac Cię o te paski możesz podesłac linka??
Ja na razie leczę ząbki potem czyszczenie z kamienia a na koniec właśnie wybielanie

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-09-06, 17:39   #1128
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Kochana mało Cię tutaj
Właśnie miałam pytac Cię o te paski możesz podesłac linka??
Ja na razie leczę ząbki potem czyszczenie z kamienia a na koniec właśnie wybielanie
ale jak masz zamiar wybielać zęby u dentystki to już paski ci nie potrzebne. nie można ich łaczyć z dentystycznym wybielaniem.
Stary 2012-09-06, 17:40   #1129
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak masz zamiar wybielać zęby u dentystki to już paski ci nie potrzebne. nie można ich łaczyć z dentystycznym wybielaniem.
wiem ale może pierw spróbuję paskami

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-09-06, 17:50   #1130
BERBIE
Zakorzenienie

agatko wydaje mi się, że jak zrobisz sobie taką kurację paskami to nie mogłabyś w niedługim czasie pójść na wybielanie zębów do dentysty. nawet paski można stosować nie częściej niż co 6 miesiecy. dentysta na pewno zrobił by ci to lepiej, ale to sporo kosztuje. przemyśl to, żebyś nie zniszczyła sobie szkilwa podwójnym wybielaniem. http://allegro.pl/blend-a-med-whites...613295647.html ja kupowałam te. to jest kuracja na 7 dnia, ale rano i wieczorem. ale ja kupowałam w lepszej cenie. teraz tego nie ma. jest też słabsza kuracja na 7 dni ale raz dziennie.
Stary 2012-09-06, 17:53   #1131
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny byłam tu już u was kiedyś na chwile potem przestałam się udzielać ale cały czas was czytałam.Czy przyjmiecie mnie z powrotem?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 17:55   #1132
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
agatko wydaje mi się, że jak zrobisz sobie taką kurację paskami to nie mogłabyś w niedługim czasie pójść na wybielanie zębów do dentysty. nawet paski można stosować nie częściej niż co 6 miesiecy. dentysta na pewno zrobił by ci to lepiej, ale to sporo kosztuje. przemyśl to, żebyś nie zniszczyła sobie szkilwa podwójnym wybielaniem. http://allegro.pl/blend-a-med-whites...613295647.html ja kupowałam te. to jest kuracja na 7 dnia, ale rano i wieczorem. ale ja kupowałam w lepszej cenie. teraz tego nie ma. jest też słabsza kuracja na 7 dni ale raz dziennie.

Wiem Kochana....właśnie dziś byłam u stomatologa i zapomniałam zapytać jaki jest koszt wybielania u Niej....ale w przyszłym tyg chyba nie pójdę tylko za 2 tyg to zapytam jej....i zdecyduje w zależności od ceny jaką mi powie....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-09-06, 17:56   #1133
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

przegladalam wlsnie artykuly i noz mi sie otworzyl po przeczytaniu wypowiedzi Korwin-Mikke Każdy ma prawo uprawiać dowolne ćwiczenie fizyczne i urządzać dowolne zawody. Można się tylko cieszyć, że inwalidzi też organizują zawody. Ze sportem nie ma to jednak wiele wspólnego – równie dobrze można by organizować zawody w szachy dla debili lub turnieje brydżowe dla ludzi z zespołem Downa i kolejny mily cytat Ludzie z defektami odruchowo starają się je ukrywać. Inni starają się takich ludzi unikać. Kiedy kobieta ma pryszcz na twarzy – stara się nie wychodzić z mieszkania. Podobnie z inwalidami... I nie chodzi o estetykę: w społeczeństwie obowiązuje zasada: "Z kim przestajesz, takim się stajesz", więc i oglądanie – godnych podziwu skądinąd - wysiłków para-sportowców może przynieść - przejściowe, na szczęście - zaburzenia w motoryce!). Jeśli chcemy, by ludzkość się rozwijała, w telewizji powinniśmy oglądać ludzi zdrowych, pięknych, silnych, uczciwych, mądrych - a nie zboczeńców, morderców, słabeuszy, nieudaczników, kiepskich, idiotów - i inwalidów, niestety.
i pozniej dziwimy sie, ze Polska slynie z nietolerancji. jak mamy tolerowac obcokrajowcow, czy ludzi o innym kolorze skory jak nasi politycy wypisuja takie teksty a swoich oficjalnym blogu. to co wracamy do spartanskich czasow i dzieci niepelnosprawne zabijamy zaraz po urodzeniu, czy tez niepelnosprawni zamknieci w czterech scianach i wstyd przyznac sie przed sasiadem do dziecka.
przepraszam, ale mnie trafilo i to mocno
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 17:57   #1134
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam tu już u was kiedyś na chwile potem przestałam się udzielać ale cały czas was czytałam.Czy przyjmiecie mnie z powrotem?
jasne że tak głupie pytanie ale powinnaś dostać za czytanie i nie udzielanie się !

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-09-06, 17:58   #1135
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
jasne że tak głupie pytanie ale powinnaś dostać za czytanie i nie udzielanie się !
Przepraszam czytałam was cały czas,ale czasem miałam ciężko nadrobić wszystko i temu przestałam się udzielać.Teraz sie postaram

Stary 2012-09-06, 18:06   #1136
_Trufla_
Rozeznanie

rany dziewczyny jak Wy zasuwacie.......nie sposób nadązyc

Dziękuję wszytskim, za przyjęcie postram się częściej z moich chaszczy się wychylac.
berbie po Twoim opisie widzę, że też ekspresem poszło. esz zycie. Zdradzisz jakie badnia przeszlas?
pytam, by sie przygotwac przed wizyta, ktora oczywiscie odwlekam jak moge
Stary 2012-09-06, 18:10   #1137
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
nawet nie zadwaj takich głupich pytań... co tam u ciebie?

mesia starszne rzeczy czytasz...

agatko u mnie takie wybielanie ok 600 zł kosztuje wole plastry

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez _Trufla_ Pokaż wiadomość
berbie po Twoim opisie widzę, że też ekspresem poszło. esz zycie. Zdradzisz jakie badnia przeszlas?
no niestety ekspresem... co do badań... dawno to było więc moge literówki robić, na pewno toxo, posiew z pochwy, badania genetyczne, coś na przeciwciała kardiolipinie, kolagulant toczniowy. chyba cos jeszcze ale skleroza mnie dopadła.
Stary 2012-09-06, 18:15   #1138
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

Cytat:
wpadlam na to, bo jak nie lubie wojewodzkiego, tak zainteresowalam sie, jego wypowiedzia na temat korwina-mikke. ale normalnie rece opadaja
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 18:16   #1139
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:

dopytam u mnie jaki koszt i dam znać .....chociaz mam nadzieję że mniejszy....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-09-06, 18:17   #1140
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Trufla_ Pokaż wiadomość
rany dziewczyny jak Wy zasuwacie.......nie sposób nadązyc

Dziękuję wszytskim, za przyjęcie postram się częściej z moich chaszczy się wychylac.
Szkoda że poznajemy sie w takich okolicznościach:przytul :
Cytat:
nawet nie zadwaj takich głupich pytań... co tam u ciebie?

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

no niestety ekspresem... co do badań... dawno to było więc moge literówki robić, na pewno toxo, posiew z pochwy, badania genetyczne, coś na przeciwciała kardiolipinie, kolagulant toczniowy. chyba cos jeszcze ale skleroza mnie dopadła.
Oj starsznie dużo to wybielanie kosztuje

U mnie tak sobie.W lipcu brałam tabletki anty na wyregulowanie.Końcem lipca była @,mieliśmy zielone światło wiec działaliśmy.A @ jak nie było tak nie ma do teraz3 testy robiłam-negatywne.Dziś byłam u gina powiedział że nie wyklucza bardzo wczesnej ciąży mam brać 3 dni luteine odstawić i zobaczyć czy przyjdzie @.Jak nie przyjdzie mam przyjść.I oczywiście mam zrobić komplet badań hormonów tzn.prolaktyna,progestero n,tsh,ft3,ft4,testosteron i dhea.Aż sie boje ile zostawie jutro w laboratorium pewnie z 200 zł

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-09-06 o 18:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości