Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011. - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. 0 0%
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. 15 35,71%
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. 0 0%
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. 1 2,38%
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. 15 35,71%
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku 0 0%
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki 3 7,14%
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. 4 9,52%
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie 4 9,52%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 10:33   #901
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
1. Nie wiem skąd ta osa u nas Ale jak ją zobaczyłam na jego czole i potem ten jego przeraźliwy krzyk to go chyba z godzinę z rąk nie wypuszczałam Cały dzień przychodził do mnie i wdrapywał się na kolana, a później przytulał i pokazywał czoło, żebym mu całowała.

2. Wybrałam Opole, ostatecznie przekonały mnie zjazdy co dwa tygodnie. Mam dziecko, więc szkoda mi każdego weekendu spędzać na uczelni.

3. Aaaaa super!!!
1. Maleństwo biedne
2. Tez bym tak zrobiła
3.

Cytat:
Domek też ma, byłam u lekarza na razie mamy nic nie robić.
Dziękuję!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ja bym poczekala, bo napletek zaczyna sie odklejac chyba w okolicy trzeciego roku zycia.
szymon tez ma bardzo niewidoczna, nie da rady zsunac. Raz wystraszylam sie, ze w ogole dziurka mu zarosla :P
Ale wszystko jest ok, pokazalam pediatrze.
Dzięki Kajoolku

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
Ja jestem w krzaczorach
Stare nawyki

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
a jestem na pasku, obecnacialem ale nie duchem zgłębiam od kiku dni bardzo wnikliwie temat, bo na 100 % bede sie starala o dotacje na ten mój lumpeks pogadałam ze znajomymi i mam namiary do faceta, który ma lokale w centrum do wynajęcia.. nie będzie taniej, ale jest w stanie zrezygnować z zapłaty z góry za kilka miesięcy, a to spore ułatwienie finansowe.. mam też namiary na drukarnie, jak moja kolezanka sie ladnie usmiechnie to za uotki zapłace 'grosze' i namiary na chopaka, który jest w stanie przywieźć mi ciuchy ze szwecji bez posrednika w postaci hurtowni... kolezanka jest mi w stanie dorzucic 7 tys. na realizacje. Czas sie szybko sprecyzowac i zabierac sie z biznes plan
Odważna jesteś i dzielna

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
J
Zobaczcie jakie fajne wątki są na "mama z klasą": https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=642742
Taaa, widziałam Namiętnie czytuję mamę z klasą i czasem ręce opadają

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Brumek dla Tymka za kroczki

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Tymuś!

Mogę zapytac Tż ile jego firma brała i ile brał prywatnie, ale południe polski a warszawa to jednak różnice cenowe;/
-
- no właśnie tego się obawiam, że stawki wszędzie różne
Stary 2012-09-07, 10:34   #902
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Witam!
Moj Borysek cos kaszle, (taki ma brzydki odrywajacy), dzisiaj idziemy do lekarza na 11.40.Nie ma goraczki i innych objawow tylko(albo az)kaszel.
Co podawalycie ,jakie lekarstwa?
Mam nadzieję że to jakiś drobiazg i szybko minie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Tymuś, ogromne

Ze stulejką nie pomogę, bo u nas był wcześniej problem w przeciwną stronę ale potem urolog powiedział, że w razie czego pokazać się jak będzie miał ok. 5 lat, bo do tego czasu powinien się sam odkleić, a jeśli nie to dopiero wtedy będzie interweniował.
-
- O, a ja czytałam że do 2-3 roku...

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Brumku mój synek też tak miał, ..... byliśmy u lekarza w sierpniu i Maks miał pod napletkiem taką dużą białą maź i lekarz to wycisnął .... była krew i płacz, ale lekarz mówił że dobrze że poruszyliśmy ten temat ( podczas usg brzuszka ) bo za niedługi czas zrobiłby sie stan zapalny .... od miesiąca codziennie podczas kąpieli myje mu dobrze cycusia i sie nic tam w środku nie zbiera, Maks nic nie pamięta i jest git
To taka mastka pewnie była? U nas nie ma nic takiego, po prostu dziurka na pół mm

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Brumku, ogromne dla Tymka! Jak już się przełamał, to za chwilę nie będziesz za nim nadążała. U Nas cały czas etap z palcem/podparciem.
Hania ma się już całkiem dobrze. Ostatniej nocy po raz pierwszy nie charczała przez sen. Za to ja jestem "pociągająca" na całego. Mam nadzieję, że szybko mi przejdzie, bo w niedzielę mamy długo wyczekiwanych gości.

Zamówiłam Hani czapę.
- nie mogę się doczekać
- Chwała Bogu, że przeszło. Tak Was nagle i silnie dopadło, że się martwiłam :galsiu:
- Boska!!! Te rzęsy

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Brumek co do stulejki to nic się nie obawiaj, to normalne.
Filip też miał taką mikro-dziurkę, też miałam obawy że będzie miał stulejkę, ale własnie widzę że dziurka niedawno sama zaczęła mu się rozszerzać i nieco można już zsunąć ten napletek.
A nic z tym nie robiliśmy, więc natura sama o to dba
Dziękuję

Cytat:
- Dziewczyny, tym razem ukąsiło Domka coś w ucho

Dziubku
, jak dziś poranek w żłobku?

MadziaK
gdzieś nam zniknęła §
Stary 2012-09-07, 10:37   #903
myha82
Wtajemniczenie

na chwile sie wychyle z krzaków bo nie wierze:
200 ml kaszki wow Moja Martyna ledwie 90 ml zje i to oczywscie bedac w ruchu. Ona nawet 200 ml mleka na raz nie wypije.

Martynka

Natalka

Edytowane przez myha82
Czas edycji: 2012-09-07 o 10:39
myha82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:50   #904
dziubek79
Zakorzenienie

No to mamy kryzys ... (Brumku )
dziś płacz, nie chciał ode mnie się odkleić

opiekunka wzięła jego misia, postawiłam go na podłodze to poszedł po misia i z nim płacząc wracał do mnie
zrobiłam papa i poszłam, nie chciałam tego przeciągać
boję się co przez te 4h moje maleństwo robiło, ile płakał, czy znów nie będzie jadł to nie na moje nerwy

Borysku zdrówka

co do mleczka to mój od kilku miesięcy ma fazę na mleczko kosztem obiadków
wcina po ok 300ml rano i wieczorem
plus jakiś jogurcik razy 3 bo jednym opakowaniem sie nie naje
ale jogurty dostaje ze 2-3 razy w tygodniu , nie codziennie
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:53   #905
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dominik też 200 ml wchłania

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:56   #906
myha82
Wtajemniczenie

COOKIE widze, ze sie na prawde zaangazowałas w rozkrecanie biznesu. Super!!! Trzymam kciuki Fajnie, ze pomagaja ci przyjaciele

U nas tez WC jest cudownym miejscem do zabaw. Na szczescie ja mam osobno WC i łazenke. Ja mam cały czas zamkniete drzwi i póki co nie udało jej sie ani razu zamoczyc raczek w fajnej "misce"
Za to musze sprawdzac pralke bo namietnie wrzuca tam swoje zabawki i inne przedmioty. Ostatnio tez wzieła miske i wyciagała brudy z pralki bo chyba chciała je porozwiszac tak jak to robi mama. mój amły pomocnik
A wczoraj moja mama zaobserwowała, ze wkładała "dorosłe" buty na swoja mała stopke

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

opiekunka wzięła jego misia, postawiłam go na podłodze to poszedł po misia i z nim płacząc wracał do mnie
boję się co przez te 4h moje maleństwo robiło, ile płakał, czy znów nie będzie jadł to nie na moje nerwy

Borysku zdrówka

co do mleczka to mój od kilku miesięcy ma fazę na mleczko kosztem obiadków
wcina po ok 300ml rano i wieczorem
plus jakiś jogurcik razy 3 bo jednym opakowaniem sie nie naje
ale jogurty dostaje ze 2-3 razy w tygodniu , nie codziennie
Aż serce sie kraja jak to sie czyta...

Martynka

Natalka
Stary 2012-09-07, 10:56   #907
pieleszka
Wtajemniczenie

myha ano mówię, że chyba bo dokładnie to nie wiem ile jej jest ale szklanka wody tam wchodzi to tak ok. 200 ml?? czy zgłupiałam do reszty z ciekawości aż dzisiaj sprawdzę ile tej kaszki jej robię
a hanka jak głodna to zje cała miseczkę. ona jest w ogóle łakomczuszek mały i ładnie je (nie chwale, nie chwalę )- i z tego co czytam to wydaje mi się, że dużo

słoneczko no u nas kaszka na śniadanie nie przejdzie. mała na śniadanie dostaje jejecznice, kanapki, jajeczko na pół-twardo i takie tam cudności co niania wymyśli. ostatnio doszły tez parówki (nie linczować mnie tutaj proszę!!! staram się wybierać małej te "lepsze" np. z 80-90% zawartością mięsa. mała uwielbia ona w ogóle jest mięsożerna ). a serków jak już pisałam nie za bardzo lubi-jeden mały to maks lub pół normalnego, dorosłego jogurtu. a codo odstawiania od UU to mi radzili smarować musztardą, ale nie skorzystałam z porady już wolę Hani po prostu nie dać cycka, jakoś jej uwagę odciągnąć (np. zabawaić, zagadać w momencie jak jej się przypomni i zawoła mama, zyza!)

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:01   #908
myha82
Wtajemniczenie

PIELESZKO a wiesz co ja słysząłam...żeby smarowac rycyna a jak chce sie błyskawicznie pozbyc mleka to smarowac spirytusem

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

U nas jajecznica średnio Martynie podchodzi. Zreszta z jajkami mielismy przejscia bo wtedy gdy miały sie pojawic w diecie ona po nich strasznie wymiotowała wiec poczekalismy z nimi do 10 miesiaca.

Martynka

Natalka

Edytowane przez myha82
Czas edycji: 2012-09-07 o 11:05
Stary 2012-09-07, 11:11   #909
marzena_S
Zadomowienie

Myha, nie jesteś sama. Moje dziecko też za mlekiem nie przepada. Rano robię jej 120 ml, ale zazwyczaj nie zjada wszystkiego. Na noc podaję jej 120ml mleka i jak wypije połowę to już sukces (od święta wypija całość, a zazwyczaj wylewam wszystko...). Za to w dzień staram się podawać jogurty, ser żółty, twaróg itp.

DDewik, na mokry odrywający kaszel Hania dostała Pulneo i Deflegmin. Najlepiej pokaż się lekarzowi i nie podawaj nic na własną rękę. Zdrówka Dla Borysa.

Dziubku, aż mam łzy w oczach. Jesteś mega dzielna.
Stary 2012-09-07, 11:13   #910
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Pieleszko ja właśnie nie chcę żeby mały płakał, bo jak wracam z pracy to pierwsze co to on rączkę za bluzkę wkłąda i nie ma możliwości odciągnąć jego uwagi i płacz jak nie daję ...więc wymyśliłam sobie żeby to on sam zrezygnował , jeszcze daję czas do końca roku kalendarzowego od stycznia chciałabym odstawić i cytryna pójdzie w ruch a jak nie poskutkuje to nawet tą musztardę spróbuję

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:14   #911
myha82
Wtajemniczenie

MARZENA mnie sie wydaje, ze Martyna lubi mleko tylko nie jest w stanie usiedziec żeby zjesc wieksza porcje. Je za to czesto ale mniejsze porcje,. u nas gorzej wypadaja posiłki stałe

Martynka

Natalka
Stary 2012-09-07, 11:17   #912
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

Boże, Dziubeczku, nie wyobrażam sobie, co czujesz
Stary 2012-09-07, 11:17   #913
youyou
Zakorzenienie

dziubku nam właśnie wczoraj babka w przedszkolu mówiła że właśnie kryzys jest czwartego dnia...
Tak tez było u nas wczoraj, dziś już lepiej, nie szedł w podskokach ale już nie było takiego płaczu..
Najważniejsze to przetrwać 2 tygodnie,potem będzie już tylko lepiej

Co do jajek to Lila uwielbia na miękko, jak Filip, który mogły takie jeść codziennie. Jajecznica jej jakoś już nie wchodzi.

Lila parówki też już jadła, ze 2-3 razy. Filip lubi i czasem im kupuję, takie z szynki, więc nie takie straszne.
Bez przesady, nic im nie będzie jak parówkę raz w miesiącu zjedzą
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:28   #914
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Brumku to była właśnie ta mastka ... jakbym odciągała od początku w wanience tego cycka to by tego nie było

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:28   #915
pieleszka
Wtajemniczenie

youyou ja też kupuję te z szynki,albo te a'la cielęce. hanka dostaje raz w tygodniu bo lubi

słoneczko u nas jest to samo-jak tylko Hania mnie widzi po moim poworcie z pracy to od razu "zyza, zyza", ale biorę ją na ręce , przytulam, odkładam i zagaduję, że np. idziemy niani robić papa przez okno, albo do skrzynki po listy i jakos idzie. i powiem, że już jest na tyle dobrze (nie daję jej UU już od tygodnia), że nie popłakuje ani nie domaga się cyca tak bardzo jak jeszcze ten tydzień temu. i w ogóle już coraz rzadziej w ciągu dnia sobie o "zyzu" przypomina

dziubku na pocieszenie. wiem jak ciężko znieść takie sytuacje. ale potrzeba troszkę czasu i naprawdę będzie lepiej!!

myha no Hanka jajka lubiła odkąd zaczęłam jej wprowadzać do diety, nawet nie musiałam z zupką mieszać bo ona samo żółtko rozdrobnione od początku pięknie zjadała

Stary 2012-09-07, 11:29   #916
83monia
Zakorzenienie

my, ze wzgledu na niepelne uzebienie (chyba 4 zeba znalazlam, ale nie jestem pewna) parówki rzadko, bo nie ma jak wymemłać. lubie te z indyka, artur czesto wlasnie je ładuje do koszyka

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:31   #917
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Lila parówki też już jadła, ze 2-3 razy. Filip lubi i czasem im kupuję, takie z szynki, więc nie takie straszne.
Bez przesady, nic im nie będzie jak parówkę raz w miesiącu zjedzą
Ja te .ame kupuję, ale w .umie rzadko, bo zapominam ciągle. Nie widzę w tym nic złego.
Juju przyzwyczaiła. .ię już do tatuaży?

Hej!

Brumku Igorowi .chodzi cycor jak .taremu chłopu . Ale mi lekarz kazał od malu.zka naciągać tego cyca no i tego .ie trzymałam. Zaufany lekarz, więc go .łuchałam. Ale wiem, że każdy pediatra mówi inaczej i ma inne wytyczne. Mi kazał- więc w kąpieli co dzień to robiłam, jakby nie kazał- nie naciagałabym.

Cookie pomy.ł rewelka. Oby Ci .ię udało. Ma.z ode mnie pierw.zą porcję rzeczy z I. za noworoda za free.

Marzenko jak Hania?

Zanko a jak Lena?

Kajool powodzenia na wkłuciu w palucha !

Dziubku kurczę, my.lę, że to chwilowy kryzy., bo .zymiatko je.t towarzy.kim chlopce. Minie raz dwa.

Moj Igor to mlekopij. Mię.a nienawidzi. Jogurty uwielbia, w.zelkie .ery. Ma to po mamie Ale wypije mleko tylko z kakao...najlepiej ne.qikiem.
.amego nie.
Daje jedną miarkę na kazdą ilo.ć mm. Mój dziennie wypija ok 600 ml MM.

Beti co wywniął tżt?: napi.ałam Ci pw

jacieee i ja .ię wzru.zylam. Dobra kobitka z Ciebie.

........

Jutro M. jedzie z ojcem oglądać mie.zkanie. Póki co na razie nic nie wiem. Czekamy do jutra. Ktoa. dziewczyna pytala na ktorym pietrze- na II.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-09-07 o 11:32
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:33   #918
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Dawac na zapas to nie, dowiedziec sie chcialam.
A przy okazji znalazlam dzis dwa nowe zeby u Idy, ale teraz goraczka na te zeby to chyba juz za pozno? Nie widze, zeby pozostale dziasla byly napuchniete.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

O znalazla sie Scio....
Patik Ida nie dostala od chrzestnych kasy, tylko prezenty. A nawet gdyby nic nie dostala to bym pretensji nie miala, bo to o sakrament chodzi, a nie pieniadze, czy podarunki. Ze zwyczajów to owszem chrześni kupują szatkę i świecę, ale oni sami to zaproponowali, ja miałam w planie kupić sama. O płaceniu za chrzest nie słyszałam. Ciekawe co mieli na myśli, czy księdza czy restauracje??
płacenie mieli na myśli księdza. Obiad po chrzcie jest w domu, nie w restauracji

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

artur wlasnie pytal dlaczego ta emotka to ten pan uderza w mur zamiast go ominąc
dobry jest

Jaciee to rzeczywiście daleka odległa przyszłość. Może nie trzeba będzie tak robić? może siostra zechce tam zostać? a zanim Wy sie tam wyprowadzicie to teście będą już pewnie dziadkami w podeszłym wieku i nie będą przeszkadzać?
A Wy macie kredyt na mieszkanie swoje? w każdym razie, to wielkie poświęcenie z Twojej strony.

Pieleszka a jak z nianią się układa? zadowolona jesteś? Sara też je parówki, te z sokołowa z szynki 93% mięsa chyba.. Jak raz na tydzień dostanie to nic jej będzie, bez przesady. Kanapki a almette ziołowym tez daję, omlet, jajecznica jej ostatnio nie podchodzi.

Dziubek serce mi się kraje jak to czytam..

Crazy a to że w żłobku jej nie dopilnowali z jedzeniem to mi się nie podoba. kurcze ma wyć z głodu ?

Witajcie.
Zimno, wieje, jesień ale po niedzieli powrót lata
Stary 2012-09-07, 11:39   #919
youyou
Zakorzenienie

monia Lila tez ma w sumie tylko 4 pełne zęby (jedynki) +górne dwójki w połowie drogi
za zębata więc nie jest ale jakoś sobie radzi z gryzieniem, jak coś jej nie wychodzi to wypluwa
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:53   #920
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

hej
dziewczyny u mnie się wali na całego
napisałam w klubie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 12:00   #921
pieleszka
Wtajemniczenie

patiku z nianią ok. trafiła nam się bardzo fajna niania. Hania ją lubi (chociaż jak wychodzę z pracy to zawsze jest chwila oporu, wtulenie w mamę, ale wydaje mi się to całkiem normalne i "zdrowe". zaczęłabym się zastanawiać jakby leciała do niej z wyciągniętymi rączkami... ona jeszcze przecież malutka i mama dla niej najważniejsza i najkochańsza ), bawią się razem. widzę, że dba o moje dziecko. nic jej nie umknie (jakiś drobny katarek, zakaszlnięcie, jakieś krosteczki..zawsze o wszystkim melduje, zapyta czy pojawiło się już wieczorem itp..). wspiera Hani rozwój-widzę, że uczy ją sporo nowych zabaw, kontynuuje to co my zaczęliśmy z mężem. no i nie wprowadza swoich zasad wychowawczych tylko "kontynuuje" nasze, a o coś nowego zawsze pyta najpierw czy może coś małej pokazać, czegoś wymagać, coś podać itp... poza tym opiekowała się już trójką maluszków i ma w związku z tym doświadczenie i sporo rzeczy mi np. proponuje, że można już Hani wprowadzić, nauczyć itp.. jestem naprawdę zadowolona. wiem, że Hania jest pod bardzo dobrą opieką. i że miło spędza czas na zabawach, jest nakarmiona, wyspacerowana, przewinięta itp... wiem, że w nagłych, nieprzewidzianych sytuacjach niania umiałaby Hani pomóc.
jedyny minus to to, że trzeba jej płacić-i to jak dla mnie-całkiem sporo. ale trudno. takie życie. nie mam innego wyjścia na chwilę obecną.

Stary 2012-09-07, 12:11   #922
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ja te .ame kupuję, ale w .umie rzadko, bo zapominam ciągle. Nie widzę w tym nic złego.
.
Ja za namową mamy też małemu kupiłam. Dostał dwa razy po pół i był podobno bardzo mu smakowały!!!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Brumku Igorowi .chodzi cycor jak .taremu chłopu . Ale mi lekarz kazał od malu.zka naciągać tego cyca no i tego .ie trzymałam. Zaufany lekarz, więc go .łuchałam. Mi kazał- więc w kąpieli co dzień to robiłam, jakby nie kazał- nie naciagałabym.
.
Nasz pediatra też sugerował delikatne odciąganie, tyle ile się da i muszę przyznać, że ostatnio o tym zapomniałam
Dzieki za poruszenie tego tematu!

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
jedyny minus to to, że trzeba jej płacić-i to jak dla mnie-całkiem sporo. ale trudno. takie życie. nie mam innego wyjścia na chwilę obecną.
Jeśli to nie tajemnica, to ile musisz płacić za za godz/tygodniowo?
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 12:18   #923
myha82
Wtajemniczenie

ANKA nie pochwaliłas sie na jakim stanowisku ty pracujesz

ja sie zbieram do domku. Zaraz przyjeżdza Martynka z tatusiem. Dzisiaj mamusia idzie do fryzjera bo zarosła strasznie. A potem zakupy

Martynka

Natalka
Stary 2012-09-07, 12:21   #924
pieleszka
Wtajemniczenie

anka płacę 6 zł/godz... niby nie jest to stawka z kosmosu, ale - jak się cały miesiąc podliczy, to jednak trochę wychodzi. dla mnie dużo... ale trudno. muszę to przeboleć

Stary 2012-09-07, 12:22   #925
anka_1984
Raczkowanie

asystent biegłego rewidenta
Stary 2012-09-07, 12:23   #926
myha82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
asystent biegłego rewidenta
WOW...fajne stanowisko Mój dziadek jest biegłym rewidentem i sporo bym sie przy nim nauczyła, ale niestety mieszka pod Warszawa

Martynka

Natalka
Stary 2012-09-07, 12:24   #927
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
anka płacę 6 zł/godz... niby nie jest to stawka z kosmosu, ale - jak się cały miesiąc podliczy, to jednak trochę wychodzi. dla mnie dużo... ale trudno. muszę to przeboleć
Mało nie jest , najważniejsze, że jesteś zadowolona!
Stary 2012-09-07, 12:25   #928
myha82
Wtajemniczenie

PIELESZKO taka niania to skarb

Martynka

Natalka
Stary 2012-09-07, 12:25   #929
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myha82 Pokaż wiadomość
WOW...fajne stanowisko Mój dziadek jest biegłym rewidentem i sporo bym sie przy nim nauczyła, ale niestety mieszka pod Warszawa
Ja obecnie "wegetuje" na tym stanowisku, bo nie mam kiedy się doszkalać...
Stary 2012-09-07, 12:28   #930
myha82
Wtajemniczenie

A wiesz ile ja juz zalegam na swoim stanowisku? chyba 4 lata. Dlatego posżłam na podyplomówke. Myślę, zeby w przyszłości rozkrecic cos swojego.

Martynka

Natalka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości