Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 10:57   #1651
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Dziewczyny czy po globulkach dopochwowych śluz może być taki lekko łososiowy ???????miałam na wkładce jak wróciłam z miasta, ale teraz już nic nie leci! biorę je od 6 dni, i raz był lekko różowy, ale bardzo malutko, ale dziś już jest tego troszkę więcej , ale nie jest to krew !!!!
boję sie że coś może byc nie tak !!
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:59   #1652
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
No ja tak samo jak do tej pory, zobaczymy czy uda mi się wytrzymać
Właśnie dzwoniłam umówić się na usg połówkowe
1 października idę 4d full wypas
Zastanawiam się czy nagrywać filmik, bo jest możliwość, dziewczyny ile trwa taki filmik z usg? W sumie pamiątka fajna
Mój filmik trwa kilka minut, może z 5 nie nagrywała całego badania tylko to co było przełączone na 3D. Ale to było gratis i nie musiałam mówić że chce, nawet się nie spodziewałam że dostanę. A teraz bym non stop to oglądała

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ajajajajaj przyszła wypłata
takiej to jeszcze nigdy nie miałam na koncie.... sama premia za przebywanie na terenie niebezpiecznych wód to 1.000 euro o reszcie nie powiem hehe..
idę szaleć :P
Takiej to dobrze !
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:01   #1653
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja mkam 12 minutowy filmik i od razu był nagrywany, nie musiałam prosić
u mnie jest dodatkowo płatny 50 złotych
Stary 2012-09-07, 11:03   #1654
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
o ja też

o zobaczcie! zobaczcie co wylicytowałam http://allegro.pl/show_item.php?item=2608887105
Słodki

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:06   #1655
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

mogę się do was dołączyć?

już od jakiegoś czasu was podczytuję, niestety nieregularnie bo jeszcze pracowałam (do wczoraj, od dziś jestem n L4 , a ponadto lekarze mówili mi, że różnie może być... więc trochę się bałam ujawniać...

ale póki co wszystko w porządku, więc się ujawniam teraz jestem w 19 tc., w sobotę mamy badania połówkowe strasznie się boję, ale mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku 3 tygodnie temu siusiaczka widać nie było, więc prawdopodbnie będzie córa ale sam gin powiedział, że to jeszcze ze znakiem zapytania, zobaczymy następnym razem

mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona
Witaj

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Byłam u endokrynologa. I mam chorobę Hashimoto, niedoczynność tarczycy. Boję się czytać co to powoduje u ciężarnej
Ale wszędzie się teraz oczytałam, że kobiety planujące ciążę lub będące w ciąży powinny robić badania tsh. Tylko dlaczego ginekolodzy o tym nie mówią ??

.

Nic się nie martw, ja też to mam . Endokrynolog przepisze Ci leki i będzie ok

Cytat:
Dziewczyny!!!! Dostałam te legginsy dzisiaj! ale fajne są! cieplutkie..grube..nie prześwitujące..wiadomo baaaaardzo mi się podobają
to super

Cytat:

Kobiety moje! jestem już po wizycie u ginka,
tak więc moja dzidziunia jest zdrowa waży 550g, ma długą stopkę może bedzie wysoka jak tatuś
no mimo wszystko, dobrze jest, oprócz tego ze +7 kg mi przybyło od początku ciąży...... no nie całe 7............... ale pani dr mówi że jest ok, a i nie mam jednak anemii, ale krew taka sobie i tak, dostalam jeszcze badanie na krew, mocz, toksoplazmoze, na glukoze i wymaz z pipki ;p bo ciągle te infekcje...

ale dobrze ze z dzidzia ok no i tzt zdążył
fajnie, że wszystko z dzidzia dobrze, wagą się nie martw, będzie na to czas po porodzie

Cytat:
Dzień doberek dziewczyny....

Ahhh...ale wróciłam zaryczana z przedszkola..
Sade dzisiaj tak płakała bardzo...nie chciała mnie puścić do domu..a mi było tak przykro, że ją tam zostawiam, że sama się popłakałam i płakałyśmy razem...
Inne matki patrzyły się na mnie chyba jak na wariatkę..ale co ja poradzę, że ja kocham tak swoją córeczkę...moje małe serduszko
i nawet teraz jak to piszę to mi lecą łzy...heh ale dzień.....
Współczuje Kochana

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Marsi leeeeci co? Jeszcze niedawno sie modlilam, zeby przetrwac jakos do 12tc, teraz byle do 28.....

Kochane, ja nie wiem, co ze mna jest nie tak nie dosc, ze ta cholerna biegunka dalej mnie meczy, maz zabral przez przypadek kkucze do pracy nie mam jak wyjsc z domu, to jeszcze wracajac z kolejnego spotkania z kibelkiem zahaczylam stope o nigawke pidzamy i jak sie wypi.erdzielilam, doslownie centymetry od walniecia glowa w sciane.....mam teraz 2 piekne krwiaki na kolanach i obite dlonie, ryczalam na podlodze chyba 10minut, mam dosc, jak ja mam o to Malenstwo zadbac jak sama o siebie nie potrafie?! Jestem wsciekla chce mi sie ryczec i nie ruszam sie juz z lozka wcale!
oj biedulka
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
oj nie o mięso mi chodzi tylko o to, że dziś pierwszy piątek i z racji tego 3 posiłki

o pierwszopiątkowy Bo ja mam taki apetyt teraz, że ciężko byłoby mi wytrzymać o 3 posiłkach
Pierwsze słyszę o takim poście w pierwszy piątek To jak ja zjadłam już jogurt i banana to przysługuje mi już tylko jeden posiłek ?

Cytat:
takiej to jeszcze nigdy nie miałam na koncie.... sama premia za przebywanie na terenie niebezpiecznych wód to 1.000 euro o reszcie nie powiem hehe..
No to teraz poszalejesz, pochwal się potem co zakupiłaś w ramach tego szaleństwa
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Witam się w 24 tygodniu

Lecę z Niuńką na spacerek do tatusia do garażu, pewnie się będzie kluczami bawić :p

Apropo postu to 3 posiłki zawsze są w środę popielcową i wielki piątek, pierwsze słyszę, żeby w każdy pierwszy piątek. ja tylko przestrzegam, żeby mięsa nie jeść.

Mężuś mi wczoraj zrobił masażyk z balsamikiem cuuuudownie
za 24 tydzień

Ja po wczorajszej wizycie cała szczęśliwa Dzidziuś jest taaaaaaaaaki piękny ma duże stopki i waży prawie pół kg No i najważniejsze wszystkie narządy ok i nadal jest chłopcem, pięknie prezentował siusiaka
I znów 4 tygodnie czekania na podglądanie ...

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:13   #1656
LadyWhisper
Zakorzenienie

Deli jaki piekny!

Djerba no prosze, taka wyplata a i maz niedlugo zjezdza, super
Tez wyplate dostalam, ale od razu poszlo na mieszkanie wiekszosc no ale 300zl odlozylam na oszczednosciowke na posciel dla Piotrusia

Ale mi rosna dwa piekne since na kolanach

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:17   #1657
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
o ja też

o zobaczcie! zobaczcie co wylicytowałam http://allegro.pl/show_item.php?item=2608887105
brawo wreszcie sie udalo sliczne

Cytat:
heh zazdroszcze szalenstw

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:18   #1658
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry wszystkim

dziękuję, że mnie przyjęłyście, jakoś tak raźniej wiedzieć, że nie jestem sama w takim stanie
ja już odwiozłam męża do pracy, zjadłam śniadanko, wypiłam kawkę i was podczytuję
przeglądam allegro i nic nie umiem znaleźć za tydzień idę na wesele, kupiłam sobie już sukienkę, ale nie wiem co dalej mam biały żakiet z mojego ślubu i nie chciałabym kupować innego... i teraz nie wiem jakie buty i jaka biżuteria? myślałam o popielatych butach i srebrnej biżuterii albo fioletowych butach (bo już takie mam ) i fioletowej biżuterii... ehhh, sukienka jest czarna bo w inne nie weszłam w biuście bo wam nie wspomniałam, ale generalnie nigdy szczupła nie byłam, a moim największym problemem to biust - zawsze był nieproporcjonalnie duży do całej reszty, a teraz to już w ogóle nie chce mi się aż o tym mówić...

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
mąż mnie zostawił z samego rana, bo pojechał załatwiać jakieś "bardzo ważne sprawy", więc skorzystałam z okazji i nadrobiłam wszystko
nie lubię tego piątku, bo ostatni dzień urlopu ale przynajmniej pogoda się ładna zapowiada; miałam już po urlopie nie wracać do pracy, ale jak ostatnio rzuciłam takie hasło w domu, to myślałam, że mnie zjedzą żywcem - no bo co ja będę robić w domu, będę spać całe dnie, ble ble ble a ja już mam dość wysłuchiwania dziwnych uwag i ogólnej stresującej atmosfery no i wracam, ale powiedziałam sobie, że tylko do końa wrzesnia i już definitywny koniec, szczególnie, że coraz częściej mam te ataki rwy kulszowej
:
ojejjj, to przykro, że Ci tak mówią mnie już od początku cała rodzina nakłaniała, żebym poszła na L4 i sobie odpoczęła, tylko ja nie byłam do tego pomysłu przekonana...

a w ogóle wy tak już kupujecie wszystko, ja jeszcze mam pietra, że coś pójdzie nie tak... fakt, że baaardzo dużo rzeczy odziedziczę po moich bratankach ale teraz mam jeszcze 2 wesela, co za tym idzie 2 wieczory panieńskie, 4 egzaminy...więc chyba dopiero w październiku wezmę te rzeczy, przejrzę ile czego mam i wtedy zacznę kupować

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:27   #1659
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Aczkolwiek mam dylemat bo śniły mi się sajgonki ale to może wytrzymam do jutra bo "chińczyk" daleko ;/

hehe bo ja wczoraj pisałam,ze robiłam chińszczyzne i sajgonki- tzn te akurat gotowe z lidla- jak masz blisko to polecam- te z warzywami są smaczniejsze, kup do tego koniecznie słodki sos chilli
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:27   #1660
eff8
Zakorzenienie

ewulkaaa a plec juz znasz ?? i imie macie wybrane?

Stary 2012-09-07, 11:30   #1661
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
[/COLOR]Padłam - Tżcik siedzi i ogląda śpiworki na allegro!
Ahh ale Ci zazdroszczę!!Mój TŻ nie umie kupować powoli, regularnie. On wpada do sklepu raz-zostawia pół wypłaty i spokój. I to wtedy kiedy on ma taki pomysł...
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36372610]Ha

Pisałam wam dzisiaj o aukcji która się zakończyła beze mnie - napisałam do gościa, facet wystawił kup teraz i mam

http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...597201072.html dałam 25zł, nowe, bo oglądałam w CA ale oczywiście inne- 100zł.[/QUOTE]
Świetny
Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Witam
Gratuluję wizyt i witam nową mamę.

Dzisiaj mam wesele i już nie mogę się doczekać, trochę się rozerwę . Przeraża mnie tylko, że tak późno sie zaczyna - o 20.00, dla mnie to już późno bo o 21 to ja już spać się szykuje bo oczy same się zamykają. Zobaczymy mam nadzieję, że do 23 chociaż wytrzymam hehe. Zaraz zabieram się za parsowanie aby mieć zgłowy :p, czeka mnie przeprawa z koszulą TZ, tak strasznie się gniecie :/
Pogoda u nas nie zafajna, chyba wyciągnę jesienny płaszczyk na wieczór, nie chcę zmarznąć.

Mam straszną ochotę na michałki od przebudzenia za mną chodzą.
Życzę super zabawy i zazdroszczę weselnego żarcia

Cytat:
o ja też

Śliczne Może też bym się nauczyła licytować....

Pogoda u mnie pod psem ale dziecko daje o sobie znać coraz częściej więc jest dobrze
Dziewczyny ile z Was idzie do Szkoły Rodzenia? Uważacie, że to konieczne? Ja nie wiem-wolałabym chyba wydać te 400 zł na część wyprawki...
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:31   #1662
hope01
Zakorzenienie

ja nie idę

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:33   #1663
ilkas
BAN stały

cześć
nazeczona a gdzie idziesz na to 4d?
ja właśnie buszowałam na all i zaczęłam licytować kilka aukcji. Zobaczymy co z tego będzie.
Lenia mam w tyłku i nie chce mi się pracować..ale taki szary dzień dzisiaj.
Wieczorem tż obiecał mi wyprawę na wielki deser lodowo owocowy. Marzę już o nim od tygodnia

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile z Was idzie do Szkoły Rodzenia? Uważacie, że to konieczne? Ja nie wiem-wolałabym chyba wydać te 400 zł na część wyprawki...
My z tż dalej nie wiemy czy idziemy czy nie idziemy. Ciągle się waham.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:33   #1664
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja mażę o maszynie do szycia! Szydełkować też lubię, ale ostatnio weny brak.
Ja aktualnie robię komin dla siostry i jak mi wyjdzie to zrobie tez sobie, no i cos dla dzidzi bym zrobiła ale nie umiem czytać schematów i któś musiałby mi pokzac jak robić.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:33   #1665
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
Na szczęście wasze dzieciątko zdecydowało za was i jestem pewna że jest tak silne że z wami zostanie trzeba być dobrej myśli. wydaje mi się ze gorzej byś przeżywała planowaną ciąże tym bardziej że ciężko jest zajść przy chorej tarczycy. Oczywiście nie myśl źle że piszę że teraz nie przeżywasz wiem co to jest bo sama słyszałam takie słowa i niestety dla nas skończyło się to aniołkami, mimo zdrowej tarczycy. dziś zaczynamy 21 tydzień i jesteśmy pełni nadziei, chociaż przychodzą różne myśli. także trzymamy kciuki i życzę optymizmu bo dobre nastawienie dużo daje, nauczył mnie tego mąż od początku mówił że tym razem MUSI BYĆ DOBRZE.
dziękujemy tak, jest silne i mam nadzieję, że zdrowe!

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
ewulkaaa a plec juz znasz ?? i imie macie wybrane?
tak, już pisałam: prawdopodobnie będzie dziewczynka - Ania ale to jeszcze wymaga potwierdzenia, jutro idziemy na połówkowe a jeśli będzie chłopiec to będzie Artur - przynajmniej mój TŻ tak uważa

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:36   #1666
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja też pracuję i myślę, że te co mam mi wystarczą - nie muszę mieć przecież codziennie innych spodni. A za dużo kupowac to też nie ma sensu.
No tylko że u mnei to nawet w dzinsach nie bardzo wypada tylko raczej elegancko ale w ciąży nie będe się tym przejmowac bo bym zbankrutowała.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-07, 11:37   #1667
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sie wybieram. Mąż jeszcze nic o tym nie wie, postawie go przed faktem dokonanym
Na początku miałam nie isc ale dowiedziałam sie ze w moim szpitalu nie mozna sobie załatwic płatnie położnej ( dobrze ze ciocia tam pracuje co prawda kontakt baardzo rzadki no ale to zawsze rodzinka ) wiec zostaje mi SR. A że jest darmowa to raczej nie mam sie nad czym zastanawiac... No i te zajęcia prowadzi w/w ciocia także jest luks

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:37   #1668
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie bylam przy pierwszym dziecku i teraz tez nie ide

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dziękujemy tak, jest silne i mam nadzieję, że zdrowe!

tak, już pisałam: prawdopodobnie będzie dziewczynka - Ania ale to jeszcze wymaga potwierdzenia, jutro idziemy na połówkowe a jeśli będzie chłopiec to będzie Artur - przynajmniej mój TŻ tak uważa

aha super musialam nie doczytac

Stary 2012-09-07, 11:41   #1669
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja też nie idę do szkoły rodzenia, ani na sesję ciążową.

Instagram

Stary 2012-09-07, 11:42   #1670
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie idę do szkoły rodzenia, ani na sesję ciążową.
na sesje tez sie nie wybieram

Stary 2012-09-07, 11:43   #1671
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
400zł u mnie kosztuje 80 zł albo jest za darmo muszę się upewnić; za 400 to tez bym się wahała czy iść.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-07, 11:45   #1672
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hehe bo ja wczoraj pisałam,ze robiłam chińszczyzne i sajgonki- tzn te akurat gotowe z lidla- jak masz blisko to polecam- te z warzywami są smaczniejsze, kup do tego koniecznie słodki sos chilli
No bez sosu to ani rusz
W sumie mam tą samą drogę do lidla albo do chińczyka, zobaczymy gdzie mąż będzie wolał pojechać bo ja to uziemiona jestem przez ten mój brzuch;/
ciekawa jestem jak ja się dzisiaj na poprawkę doczołgam hmm
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:49   #1673
pstryczek84
Zakorzenienie

Ile kupujecie takich ciepłych kombinezoników i w jakich rozmiarach?
Myślicie ze po 2 na r.56 i 2 na r.62 wystarczą?
za dużo, za mało?

Stary 2012-09-07, 11:51   #1674
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
za dużo, za mało?
ale takich cieplych zimowych ???
jesli tak to ja kupilam tylko 1 od 0-3 miesiecy pozniej juz bedzie kwiecien wiec mam takie polarkowe cieplutkie wiec powinny wystarczec

Stary 2012-09-07, 11:52   #1675
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
za dużo, za mało?
Ja mam 1 i nie będę teraz kupowała więcej. Chyba, ze się okaże, że będzie drugi potrzebny.

Większy mam już cienszy, na wiosnę.

Instagram

Stary 2012-09-07, 12:03   #1676
pstryczek84
Zakorzenienie

Hm, może i tak... Dziękuje za odpowiedź
W sumie to dzidzia na początku za bardzo na dwór nie będzie wychodzić, a nawet jeśli to rzeczywiście jeden powinien wystarczyć. A w razie będzie nam mało to zawsze jest allegro
To w takim razie kupie po jednym takim ciepluchnym na 56 i 62
Tylko który, na allegro jest tyyyyyyyle do wyboru

Stary 2012-09-07, 12:04   #1677
LadyWhisper
Zakorzenienie

Eeeee, za duzo, jeden na 56, potem wiosna
Ja jestem zakochana w chlopiecych sweterkach

Do sr nie idziemy, na sesje tez sie nie wybieram, wiem, ze nie sprawiloby mi to zadnej przyjemnosci, czuje sie wielorybem i pewnie potem nawet bym nie zagladala do tych zdjec

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 12:07   #1678
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

ilkas na Hirszfelda jest "Na grobli" Koleżanka tam była u dr Trzeciaka i bardzo chwaliła, sprawdziłam na znanym lekarzu i rzeczywiście same pozytywne opinie

Kombinezony chce kupić dwa takie a la puchowe, później rzeczywiście myślę, że najlepiej sprawdza się polarowe na wiosnę
Stary 2012-09-07, 12:08   #1679
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hm, może i tak... Dziękuje za odpowiedź
W sumie to dzidzia na początku za bardzo na dwór nie będzie wychodzić, a nawet jeśli to rzeczywiście jeden powinien wystarczyć. A w razie będzie nam mało to zawsze jest allegro
To w takim razie kupie po jednym takim ciepluchnym na 56 i 62
Tylko który, na allegro jest tyyyyyyyle do wyboru
Ja bym kupiła tylko 56, większy już cienszy.

Instagram

Stary 2012-09-07, 12:09   #1680
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym kupiła tylko 56, większy już cienszy.
no dokladnie albo te ciensze wieksze juz 2

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości