Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 10:03   #4291
tynka88
Zadomowienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Dzien dobry

wczoraj mielismy dzien do du*** bo nie moglam uspic Mateuszka, do tego dałam mu za duzo obiadku i zwymiotował martchewkowo, obżygał caly leżaczek, pozniej mate ,siebie i mnie , musialam go kapac, pozniej nie chciał jesc, pozniej znowu chciał , nie chciał spac,jęczał, przed snem leżałam z nim na łóżku 1,5 godziny i probowalam go wyciszyc, tak zeby poczuł nastrój spania, w koncu usnal i pospal do 7-30 , zjadł sniadanko i spi dalej, na 12 jade do dentysty, czekam mnie 2 godzinne posiedzenie i odbudowa zęba

dziewczyny ja nie chce ,zeby Mateusz był duzy jak tylko kazde moje dziecko bedzie sie robiło duże to bedziemy sobie z TZ robic kolejnego bobasa

KArolca , ja bym po prostu powiedziała miło : nie mów tak do mojej Ewelinki, ona jest i tu bym powiedziala tak jak ty do niej mówisz swoja drogą dobrze ,ze nie pipka przepraszam karolca

W ogole doszlam do wniosku, ze Mateuszek z tym jedzeniem to sie wrodzil do TZ, bo on jest żarłoczkiem, ale musi jesc czesto a po trochu , bo inaczej wymiotuje, TZ tez tak ma..

Co do diety i odchudzania to ja mam juz 1 kg mniej niz przed ciaza , jeszcze 2 kg i bede bardzo zadowolona, wszystkie ciuchy leza na mnie jak przed ciąża no i ćwiczenia daja rade, bo brzuch i piersi wygladaja duzo lepiej

Ja jak Mateusz bardzo mi dokucza to w żartach mówie do niego ty mały gnomie

CO do slodyczy to ja tez nie potrafie życ, ostatnio odkryłam dwie nowe czekolady wedla o smaku batoników bajeczny i pierrot

Alamig gratulacje z okazji zębolka
świetne zdjęcia , coraz wieksza mam ochote zabrac mojego łobuziaka na basen

Emigra ,Mała dla waszych dzieciaczków z okazji pół roczku

Gosia jesli moge zapytac, bo moze pisalas ,ale przeoczyłam kiedy myslisz o kolejnym dziecku?

co do tytułu: raczkujemy i siadamy mikołaja wyglądamy,

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:12   #4292
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Szwagierka napisała komentarz do zdjęcia na FB u mojego męża... :/ Pupka... jasna cholera, skąd takie określenie dla dziecka?
moja tesciowa mowi na Julke czasami pupinka i jakos nie uwazam tego za zle... no nie wiem moze chodzi o ton wypowiedzi bardziej? Ja na mala czasem (ostatnio czesto) mowie mala jedza
Cytat:

Skąd ja to znam... Cały dzień slodycze mogą nie istnieć, ale slońce zachodzi i zjadłabym tonę czekolady, lody, wafle, batony, cukierki... WSZYSTKO! I często kupuję sobie coś na wieczór i to tak, że TŻ nie widzi
depresja z braku slonca hihi tzn czekolda i promienie sloneczne wywoluja uczucie szczescia w czlowieku, stad zapewne w dzien nie czujecie potrzeby slodkosci, natomiast wieczorem juz tak

Gosiu, nastepne moze nie bedzie szczuplejsze niz Eryczek ale Ty najwyzej kupisz wieksze spodnie Na Julke z kolei prawie wszystkie sa luzniejsze w pasie ... tylko jedne jeansy ktore ostatnio kupilam sa niby na 62 ale chyba o wiele mniejsze sa bo nie dosc ze w pasie ciasne to jeszcze ogolem takie przymale na niej wygladaja
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:16   #4293
karo_z
Rozeznanie

hej

Młody siedzi mi na kolanach i zrzuca zabawki ze stołu...jak już wszystkie na ziemii to się zabiera za klawiature lapka
także piszę jedną ręką

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Ahoj,to ja po marynarsku. A tak swoją drogą,podobał mi się ten kawał
Kto śpi,ten śpi ja jeszcze nie-jak widać.
To super,że ładnie zasnął o prosze nie tylko mój synek tak szaleje w łóżeczku,przekręcając się non stop na brzuch.
Dziękuje za gratki to fakt,duży

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

To samo ja miałam dzisiaj,kupiłam z dwa dni temu w Primarku dżinsy na 6-9 miesiecy,przymierzam a one są w sam raz-na teraz.
Piotruś właśnie też się co chwilę przewraca na brzuch ale za długo w tej pozycji nie wytrzymuje i zaczyna jojczeć. Ale jak ja go przewróce na plecy to on znowu ląduje na brzuchu...nie ogarniam

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Gratulacje zabka
Fajne zdjecia z basenu,widac ze dobrze czuje sie w wodzie

A to ja mialam inaczej,kilka razy zdarzylo mi sie siac panike,ze Wiki zginela,a wylecialo mi z glowy,ze oddalam ja np do bawialni w centrum handlowym

Ja juz dopisalam zmywarke do mojej listy zyczen

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
U nas na 6-9 są w sam raz na długość a w pasie za szerokie

gratuluję ząbka super zdjęcia z basenu

Ja idę spać dobranoc
u nas ten samproblem z rozmiarem 6-9
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
a my dzisiaj konczymy 6 mcy
gratulacje!!!
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
to nie mi tylko emigrze
ah...coś mi się pokićkało
nie mów, że Tobie by się też jakiś kredycik nie przydał
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:35   #4294
lena_mi
Zakorzenienie

Tynka no to może się wybiorę w październiku do tego geoparku! Kiedys na wietrznie (w liceum) chodziłam z kolegą z osiedla palić papierosy, hiehie

Cytrynka też piłam raz szałwię, ale nie dałam rady więcej..

Nikki dobrze, że z dzidzią brata wszystko w porządku, kamień z serca, swoją drogą nie wiedziałam, że nadmierna aktywność maluszków w brzuszku, może oznaczać to co napisałas..

Flower proszę mi tu dołów nie łapać laseczko, na pewno znajdziesz jakiś fahny ciuszek na wesele.
Odnośnie wesel nas w tym roku niestety ominęły 4 i jeszcze jedno ominie w październiku, szkoda bo nawet miałabym ochotę iść.

Gosia hihi pisałaś o bluzie z sową dla Wiki i w ogóle o zakupach dla dzieciaków - ja też jak już teraz coś kupuję to w większości Kai.
A ja kupiłam Jej taką śmieszną czapę na zimę - sowę. Przyszła wczoraj i jest prześliczna!!! Kaja wygląda w niej cudnie

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
dla Basi!
Eryk sie jeszcze nie przewraca.Czekam na to z niecierpliwoscia

Eryk spi w pajacu,wiec skarpetek nie ma.I w pajacach bedzie spac dopoki beda odpowiednie rozmiary,bo to wygodne bardzo.Chyba,ze upaly byly,to spal w body z krotkim rekawem,bez skarpet i przykryty cieniutkim kocykiem.
Podpisuję się pod Gosią - Kaja też śpi w pajacykach, a jak było b. ciepło to w bodziaku z krótkim.

No i gratuluję Basi Roksape postepów! Gosiu ja też czekam na ten moment, ale spokojnie - wszystko w swoim czasie

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez npg88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Mogę dołączyć? Jestem mamą Lilianki urodzonej 24.04.12
witaj! śliczne imię Córeczki, też swojego czasu o nim myśleliśmy

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
No Lili na szczęście wie do czego noc służy Mam nadzieję, że jej się nie odmieni
gosia No późno, bo ja ją późno kąpie, zazwyczaj ok. 20.30-21.00.
My też Kaję kąpiemy po 20, a o 21 zasypia w łóżeczku
Stary 2012-09-07, 10:35   #4295
gosia261282
Gang Iren

My po porannym spacerku.Ale fajna pogoda,cieplutko,przyjemn y wiaterek,super sie spacerowalo.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

Pierwsze ząbki dzieci mają i raczkować zaczynają
lub w innej wersji "Pierwsze ząbki już za nami i raczkować zaczynamy"
Zanim dojdzie do 5000 posta to bedzie z czego wybierac w tytulach

Cytat:
no ja wlasnie nie chcialam kupowac podgrzewacza zeby zaoszczedzic ale jak mam gotowac wode o 3 w nocy to dziekuje bardzo a kurde trzymal termos i teraz przestal i po 3h zimna woda
A moze wlasnie jakis uzywany,albo termos ktory lepiej bedzie trzymal cieplo.
Ja mam nadzieje,ze jak skoncze karmic,to moje dziecko juz nie bedzie jadlo w nocy.Tak by bylo lepiej,bo chcialabym w nocy dawac tylko wode,w razie pragnienia,zeby nie martwic sie pruchnica.

Cytat:
Napisane przez sweet_papaya Pokaż wiadomość
Ciuchy z h&m są większe niż wypada z rozmiaru, Filip ma takie jedne półśpiochy na 56 które jeszcze są dobre na niego, czary- mary normalnie Dodam, ze ma 70 cm i rozmiarowo nosiły 68 bo on szczupły jest. Ma tez fajne spodnie z h&m na 68 ale są jeszcze dużo za długie
No wlasnie nie wszytskie,mam troche ciuchow od nich i wypadaja dobrze,mamy bodziakow kilka,dwie pary spodni,kilka bluzek i te wypadaja ok,tzn sa na 3-6 i Eryk inne rzeczy ten rozmiar tak nosi.

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja nie chce ,zeby Mateusz był duzy jak tylko kazde moje dziecko bedzie sie robiło duże to bedziemy sobie z TZ robic kolejnego bobasa

Gosia jesli moge zapytac, bo moze pisalas ,ale przeoczyłam kiedy myslisz o kolejnym dziecku?

co do tytułu: raczkujemy i siadamy mikołaja wyglądamy,
O to ambitny plan masz,dacie rade utrzymac te wszystkie dzieci?
Mysle,zeby zaczac sie starac jakos na wiosne od kwietnia-maja zaczac te starania.Chcialabym okolo 2 lata roznicy miedzy dziecmi.
A co chcesz sie ze mna spotkac na kolejnym watku w poczekalni?
Fajny tytul,ale do Mikolaja to jeszcze chyba nie jeden watek bedzie
Stary 2012-09-07, 10:39   #4296
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!
Dzięki za miłe przywitanie.

U nas nocka jak zwykle... przespana. Przed chwilą nakarmiłam Lilę, a teraz sobie leży na macie i się bawi.
Ja chciałabym mieć jeszcze jedno, a nawet dwójkę dzieci. Od razu po porodzie krzyczałam, że mogłabym już rodzić kolejne. :P Mąż się tylko śmiał. Mój mąż też jedynak i nie wyobraża sobie, żeby Lilka nie miała rodzeństwa. Na szczęście.

Dziewczyny, czy Wasze dzieciaki obracają się już z brzuszka na plecy i odwrotnie? Bo moja Mała wcale. Jakiś leniuszek z niej chyba. Za to już podciąga się do siedzenia i sama nie wiem co o tym myśleć. Moja mama mówi, że niektóre dzieci tak mają. Niektóre nie obracają się, nie raczkują, a od razu wstaja...
spokojnie mają jeszcze czas na obracanie, wczoraj byliśmy u neurologa z Kają i mówił że nawet koło 6 miesiąca dopiero mogą..

Co do dzieciaczków, ja marzę o jeszcze jednym
Stary 2012-09-07, 10:42   #4297
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Gosia hihi pisałaś o bluzie z sową dla Wiki i w ogóle o zakupach dla dzieciaków - ja też jak już teraz coś kupuję to w większości Kai.
A ja kupiłam Jej taką śmieszną czapę na zimę - sowę. Przyszła wczoraj i jest prześliczna!!! Kaja wygląda w niej cudnie
Gosiu ja też czekam na ten moment, ale spokojnie - wszystko w swoim czasie
To licze na zdjecie Kai w tej super czapie
Wiem,wiem,a ja to taki niecierpliwiec jestem
Stary 2012-09-07, 10:44   #4298
lena_mi
Zakorzenienie

gkatarzynka my mamy taki nawilżacz i jestesmy b zadowoleni, cenowo było ok bo kupilismy na promocji w saturnie bodajże

http://www.videolux.pl/nawilzacz-pow...cja-p-148.html

nie zdążyłam nadrobić, zmykam z Kają na rehab! buziaki!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-09-07 o 10:56
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:47   #4299
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

karo mi kredyt hipoteczny wystarczy juz

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

lena mi tam szalwia smakuje moze dziwna jestem
termos mocniej zakrecilam sprawdzam a jak nie to kupimy nowy
Stary 2012-09-07, 10:49   #4300
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
wiem bo chciałam wejść o 24 i nie działał

Moj tż ma dzZiś wolne

Moja w 3-6 nie wyprostuje nóg. Mówię ośpiochach z primarka i asdy.

ja mam albo w termosie albo w czajniku mam przegotowaną wodę i podgrezwa mi się w 10 sekund.

Fajny tytuł ambitne plany

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

A ja wieczorem wkurzyłam się na tż bo oglądał tv i Olivia się przez to obudziła i nie chciała spać do 1. Wstała o 4 przesikana(dziś nasza kolej) dziś ma nam koleżanka przywieźć krzesełko i jakieś zabawki. Olivia leży z nami na łóżku , obraca się do tż i ciągnie go za skórę i bije po twarzy a tatuś nic nie czuję, przy okazji krzyczy na niego
Jak Wy śpicie w łóżku ze swoimi dzieciami? Wczoraj ją położyłam do środka ale tak machała rękami mi po twarzy że musiałam ją do łóżeczka przełożyć
my po wieczornym jedzonku kładziemy małego do łóżeczka a (odkąd była teściowa) jak mały się przebudzi biorę go do nas do łóżka( od wizyty teściowej śpimy znowu razem ) z tym że mamy rogówkę która po rozłożeniu ma 180/220 albo więcej i śpimy w poprzek łóżka także każde z nas ma ponad 70 cm szerokości dla siebie a że ja i tż raczej do niziołków się zaliczamy ja 164cm tż 174cm to dajemy tak rade nogi nie wystają

co do podgrzewacza my mamy z canpola i wszystkie flaszki się mieszczą nawet tt http://allegro.pl/podgrzewacz-canpol-i2604038420.html

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:53   #4301
tynka88
Zadomowienie

no własnie Gosiu nie wiem czy damy , ale pomarzyc nie zaszkodzi

co do przeniesienia sie na poczekalnie, to w sumie nigdy niewiadomo z checia bym sie z którąs z was zabrała

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:57   #4302
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
To licze na zdjecie Kai w tej super czapie
Wiem,wiem,a ja to taki niecierpliwiec jestem
ja tez jestem niecierpliwiec i tez chciałabym już, już!
Gosiu, zdjęcie zrobię na pewno!
Stary 2012-09-07, 11:06   #4303
mama d
Raczkowanie

Nie wierzę, pisanie pracy tak mnie wciągnęło do tego stopnia że aż czach zaczeła dymić .. patrze oho znam przyczynę, piszę już ponad 2h - tyle ile śpi Zosia dawno już tak długo nie wysiałam swoich szarych komórek bo Zosia nie przysypia na tak długo promotorka byłaby zadowolona ze mnie a przy tym i z Zosieńki
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:13   #4304
Mała!
Zakorzenienie

Tynka HiHi na poczekalnie powiadasz ...no ja się na razie nie ppisze ...chyba bym jakby coś teges...jakoś sie nie widze jeszcze na tej poczekalni...
Ale chcemy rodzeństwo dla Tymonka...więc może kiedyś

No i zazdroszczę wagi i samozaparcia do ćwiczeń mi się jeszcze nie chce... mam 1kg więcej ale ubrania sprzed ciąży leża na mnie ok! chociaż przydałoby mi się schudnąć z 5 kg i poćwiczyć, bo ciało sie jednak zmieniło i nie jest w dobrej kondycji...

nie wiem kiedy schudne dzis na obiad spaghetti ... a na śniadanie były tosty...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:19   #4305
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
karo mi kredyt hipoteczny wystarczy juz

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

lena mi tam szalwia smakuje moze dziwna jestem
termos mocniej zakrecilam sprawdzam a jak nie to kupimy nowy
hehe no tak... ale jakby co to polecam się na przyszłość bo ja bankowiec jestem

a co do szałwii, to mi się źle kojarzy, bo jak bylam mała, to mama mnie zmuszała do picia jej jak byłam przeziębiona
teraz dopiero gdzieś słyszałam że nie powinno się pić szałwii tylko płukać gardło...ale nie wiem dlczego

Stary 2012-09-07, 11:37   #4306
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
gkatarzynka my mamy taki nawilżacz i jestesmy b zadowoleni, cenowo było ok bo kupilismy na promocji w saturnie bodajże

http://www.videolux.pl/nawilzacz-pow...cja-p-148.html

nie zdążyłam nadrobić, zmykam z Kają na rehab! buziaki!

Cytat:

co do przeniesienia sie na poczekalnie, to w sumie nigdy niewiadomo z checia bym sie z którąs z was zabrała
Tynka, ja to już mam ochotę się do poczekalni przenosić... a w zasadzie dodatkowo popisać (bo patrząc na to co się dzieje w sąsiednich czasowo wątkach, to nie zamierzam Was zostawiać i więcej jednak tu być)... no ale my mamy jeszcze zakaz przez cc... choć tak sobie pomyślałam, że moja pani doktor powiedziala, że gdyby się coś zdarzyło wcześniej, to też damy radę... więc hmmm.... W zasadzie planujemy na wiosnę się zacząć starać
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:39   #4307
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość

a co do szałwii, to mi się źle kojarzy, bo jak bylam mała, to mama mnie zmuszała do picia jej jak byłam przeziębiona
teraz dopiero gdzieś słyszałam że nie powinno się pić szałwii tylko płukać gardło...ale nie wiem dlczego
też to słyszałam, ale nigdzie nie znalazłam informacji na ten temat. Poza tym szałwia jest też przyprawą
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sza%C5%82wia_lekarska

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-09-07 o 11:40
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:42   #4308
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

A wy kiedy chcecie zaczac starania?

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
A z ciekawosci: dajecie kredyty osobom mieszkajacym i pracujacym za granica?

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość

Tynka, ja to już mam ochotę się do poczekalni przenosić... a w zasadzie dodatkowo popisać (bo patrząc na to co się dzieje w sąsiednich czasowo wątkach, to nie zamierzam Was zostawiać i więcej jednak tu być)... no ale my mamy jeszcze zakaz przez cc... choć tak sobie pomyślałam, że moja pani doktor powiedziala, że gdyby się coś zdarzyło wcześniej, to też damy radę... więc hmmm.... W zasadzie planujemy na wiosnę się zacząć starać

O to moze sie spotkamy na poczekalni
Stary 2012-09-07, 11:57   #4309
karo_z
Rozeznanie

Byłam na mailu

Jolka - Michałek jest przesłodki ale będzie z niego przystojniak!
Asika - Zuzia jest śliczna! i jaka wystrojona do zdjęć!
Gosia - Twoja córcia jest bardzo do Ciebie podobna, a Eryczek słodziak
Monia - Hania ma śliczne te oczęta no i jaki śmieszek!
a te samochody....hmmm

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
też to słyszałam, ale nigdzie nie znalazłam informacji na ten temat. Poza tym szałwia jest też przyprawą
no właśnie też teraz szukałam w necie info i znalazłam tę stronę:
http://zielnik.herbs2000.com/ziola/szalwia.htm
tu są same zalety picia herbatki z szałwi

Cytat:
A wy kiedy chcecie zaczac starania?

A z ciekawosci: dajecie kredyty osobom mieszkajacym i pracujacym za granica?

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

O to moze sie spotkamy na poczekalni
z tego co wiem, to w banku w którym pracowałam - taki co go teraz wiewiórki reklamują ( bo już teraz jestem bezrobotnym bankowcem ) była taka możliwość. Ja pracowałam przy produktach dla firm dlatego nie wiem na 100%

Stary 2012-09-07, 12:02   #4310
Karinio
Zakorzenienie

Jestem,jak młody zasnął to i ja się zdrzemnełam.Noi nedawno wypił flache,teraz moja kolej zjeść śniadanie.A on obecnie siedzi w bujaczku,mam nadzieje że da mi zjeść Nauczył się wyrzucać zabawki albo rzucać zabawką. i piszczy zaraz mi bębenki popękają.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 12:04   #4311
cziqua
Zadomowienie

ja mam w planach starania od maja/czerwca o drugiego bobasa też ciuszków nie wydaję tylko chomikuję u mamy

dziewczyny dodaję filmik na fb i jeszcze 26minut

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 12:05   #4312
karo_z
Rozeznanie

A co do dzieciaczków to z chęcią też bym robiła tak jak Tynka jedno wyrośnie to zaraz następnego bobaska sobie strzelić
Bo już mi żal trochę że Piotruś tak szybko rośnie...
No ale realnie tak za ok 2 lata chciałabym się starać...mąż narazie się nie chce deklarować

Stary 2012-09-07, 12:13   #4313
gosia261282
Gang Iren

Eryk zasypia wlasnie,musze ogarnac chate,a pozniej brac sie za obiad.A taaakie lenistwo mnie dopadlo
Stary 2012-09-07, 13:06   #4314
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję... mi bez slodyczy robi się słabo po jednym dniu a co dopiero po kilku tygodniach.
Odbijesz sobie
pewnie tak... o ile znajdę dobry zamiennik cukru, bo właściwie to to wykreśliłam z mojego menu...
póki co próbuję ze stevią i cukrem brzozowym

Cytat:
Nocka lepsza, mala sie budzila czesto ale smoczek pomagal.... niech ten skok sie juz skonczy, choc i tak poki co tylko ze spaniem taki cyrk mamy...
skok? jaki skok?
ja mam wrażenie jakby Rita miała cały czas skok od ukończenia 4 mż

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Pierwsze ząbki dzieci mają i raczkować zaczynają
lub w innej wersji "Pierwsze ząbki już za nami i raczkować zaczynamy"
fajny...

chociaż z ząbkami to Rita się wyłamuje... tak jak podejrzewałam
Stary 2012-09-07, 13:21   #4315
emigra
Zakorzenienie

Lozeczko zlozone, poscielone

Co do szalwi to w ciazy nie powinno sie jej pic ani podczas karmienia piersia - zatrzymuje laktacje. Natomiast szalwia sama w sobie ma dzialanie przeciwzapalne i jak najbardziej mozna ja pic

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
pewnie tak... o ile znajdę dobry zamiennik cukru, bo właściwie to to wykreśliłam z mojego menu...
póki co próbuję ze stevią i cukrem brzozowym

skok? jaki skok?
ja mam wrażenie jakby Rita miała cały czas skok od ukończenia 4 mż

fajny...

chociaż z ząbkami to Rita się wyłamuje... tak jak podejrzewałam
no wlasnie jaki skok? Julka tez ma chyba non stop od urodzenia hehe okresy miedzy skokami sa tak krotkie ze ledwie je zauwazam

z zabkami u nas to samo ... 6 mcy i zero
3270g, 47 cm
Stary 2012-09-07, 13:33   #4316
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

z zabkami u nas to samo ... 6 mcy i zero
Sandrze wyszło 6 ząbków na raz jak miała 11 miesięcy... na szczęście bezproblemowo i mam nadzieję, że z Ritą będzie tak samo
Stary 2012-09-07, 13:39   #4317
Karinio
Zakorzenienie

Wreszcie młodzieniec zasnął i mam chwile spokoju

emigra,ooo,to przyszło wkońcu łóżeczko??

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Sandrze wyszło 6 ząbków na raz jak miała 11 miesięcy... na szczęście bezproblemowo i mam nadzieję, że z Ritą będzie tak samo
O matko,6 zębów naraz to dobrze,że bezproblemowo i oby przy 2-giej tak było

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Eryk zasypia wlasnie,musze ogarnac chate,a pozniej brac sie za obiad.A taaakie lenistwo mnie dopadlo
Znam ten ból
Stary 2012-09-07, 13:41   #4318
karolca
Zakorzenienie

Idę dzisiaj zaklepać chrzciny

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
po jednym ząbku za każdy miesiąc

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:42   #4319
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Ja szałwi nie lubie,ja tylko akcpetuje mięte

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Idę dzisiaj zaklepać chrzciny
Powodzenia
Stary 2012-09-07, 13:44   #4320
emigra
Zakorzenienie

karinio tak
3270g, 47 cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości