|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Dzien dobry
wczoraj mielismy dzien do du*** bo nie moglam uspic Mateuszka, do tego dałam mu za duzo obiadku i zwymiotował martchewkowo, obżygał caly leżaczek, pozniej mate ,siebie i mnie , musialam go kapac, pozniej nie chciał jesc, pozniej znowu chciał , nie chciał spac,jęczał, przed snem leżałam z nim na łóżku 1,5 godziny i probowalam go wyciszyc, tak zeby poczuł nastrój spania, w koncu usnal i pospal do 7-30 , zjadł sniadanko i spi dalej, na 12 jade do dentysty, czekam mnie 2 godzinne posiedzenie i odbudowa zęba![]() dziewczyny ja nie chce ,zeby Mateusz był duzy jak tylko kazde moje dziecko bedzie sie robiło duże to bedziemy sobie z TZ robic kolejnego bobasaKArolca , ja bym po prostu powiedziała miło : nie mów tak do mojej Ewelinki, ona jest i tu bym powiedziala tak jak ty do niej mówisz swoja drogą dobrze ,ze nie pipka przepraszam karolca![]() W ogole doszlam do wniosku, ze Mateuszek z tym jedzeniem to sie wrodzil do TZ, bo on jest żarłoczkiem, ale musi jesc czesto a po trochu , bo inaczej wymiotuje, TZ tez tak ma.. Co do diety i odchudzania to ja mam juz 1 kg mniej niz przed ciaza , jeszcze 2 kg i bede bardzo zadowolona, wszystkie ciuchy leza na mnie jak przed ciąża no i ćwiczenia daja rade, bo brzuch i piersi wygladaja duzo lepiej ![]() Ja jak Mateusz bardzo mi dokucza to w żartach mówie do niego ty mały gnomie ![]() ![]() CO do slodyczy to ja tez nie potrafie życ, ostatnio odkryłam dwie nowe czekolady wedla o smaku batoników bajeczny i pierrot ![]() Alamig gratulacje z okazji zębolka ![]() świetne zdjęcia , coraz wieksza mam ochote zabrac mojego łobuziaka na basen ![]() Emigra ,Mała ![]() Gosia jesli moge zapytac, bo moze pisalas ,ale przeoczyłam kiedy myslisz o kolejnym dziecku? co do tytułu: raczkujemy i siadamy mikołaja wyglądamy ,
|
#4292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Gosiu, nastepne moze nie bedzie szczuplejsze niz Eryczek ale Ty najwyzej kupisz wieksze spodnie ![]() Na Julke z kolei prawie wszystkie sa luzniejsze w pasie ... tylko jedne jeansy ktore ostatnio kupilam sa niby na 62 ale chyba o wiele mniejsze sa bo nie dosc ze w pasie ciasne to jeszcze ogolem takie przymale na niej wygladaja
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#4293 | |||
|
Rozeznanie
|
hej
![]() Młody siedzi mi na kolanach i zrzuca zabawki ze stołu...jak już wszystkie na ziemii to się zabiera za klawiature lapka ![]() także piszę jedną ręką ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratulacje!!!ah...coś mi się pokićkało ![]() nie mów, że Tobie by się też jakiś kredycik nie przydał
|
|
#4294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tynka no to może się wybiorę w październiku do tego geoparku! Kiedys na wietrznie (w liceum) chodziłam z kolegą z osiedla palić papierosy, hiehie
![]() Cytrynka też piłam raz szałwię, ale nie dałam rady więcej.. ![]() Nikki dobrze, że z dzidzią brata wszystko w porządku, kamień z serca, swoją drogą nie wiedziałam, że nadmierna aktywność maluszków w brzuszku, może oznaczać to co napisałas.. Flower proszę mi tu dołów nie łapać laseczko, na pewno znajdziesz jakiś fahny ciuszek na wesele. Odnośnie wesel nas w tym roku niestety ominęły 4 i jeszcze jedno ominie w październiku, szkoda bo nawet miałabym ochotę iść. Gosia hihi pisałaś o bluzie z sową dla Wiki i w ogóle o zakupach dla dzieciaków - ja też jak już teraz coś kupuję to w większości Kai.A ja kupiłam Jej taką śmieszną czapę na zimę - sowę. Przyszła wczoraj i jest prześliczna!!! Kaja wygląda w niej cudnie ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
No i gratuluję Basi Roksape postepów! ![]() Gosiu ja też czekam na ten moment, ale spokojnie - wszystko w swoim czasie![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- witaj! ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4295 | ||||
|
Gang Iren
|
My po porannym spacerku.Ale fajna pogoda,cieplutko,przyjemn y wiaterek,super sie spacerowalo.
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam nadzieje,ze jak skoncze karmic,to moje dziecko juz nie bedzie jadlo w nocy.Tak by bylo lepiej,bo chcialabym w nocy dawac tylko wode,w razie pragnienia,zeby nie martwic sie pruchnica. Cytat:
Cytat:
![]() Mysle,zeby zaczac sie starac jakos na wiosne od kwietnia-maja zaczac te starania.Chcialabym okolo 2 lata roznicy miedzy dziecmi. A co chcesz sie ze mna spotkac na kolejnym watku w poczekalni? ![]() Fajny tytul,ale do Mikolaja to jeszcze chyba nie jeden watek bedzie
|
|
#4296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dzieciaczków, ja marzę o jeszcze jednym
|
|
|
|
|
#4297 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Wiem,wiem,a ja to taki niecierpliwiec jestem
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
gkatarzynka my mamy taki nawilżacz i jestesmy b zadowoleni, cenowo było ok bo kupilismy na promocji w saturnie bodajże
http://www.videolux.pl/nawilzacz-pow...cja-p-148.html nie zdążyłam nadrobić, zmykam z Kają na rehab! buziaki! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-07 o 10:56 |
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
karo mi kredyt hipoteczny wystarczy juz
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- lena mi tam szalwia smakuje moze dziwna jestem ![]() termos mocniej zakrecilam sprawdzam a jak nie to kupimy nowy
|
|
|
|
#4300 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) z tym że mamy rogówkę która po rozłożeniu ma 180/220 albo więcej i śpimy w poprzek łóżka a że ja i tż raczej do niziołków się zaliczamy ja 164cm tż 174cm to dajemy tak rade nogi nie wystają![]() co do podgrzewacza my mamy z canpola i wszystkie flaszki się mieszczą nawet tt http://allegro.pl/podgrzewacz-canpol-i2604038420.html
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#4301 |
|
Zadomowienie
|
no własnie Gosiu nie wiem czy damy
, ale pomarzyc nie zaszkodzi ![]() ![]() co do przeniesienia sie na poczekalnie, to w sumie nigdy niewiadomo z checia bym sie z którąs z was zabrała
|
#4302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tez chciałabym już, już! Gosiu, zdjęcie zrobię na pewno!
|
|
|
|
|
#4303 |
|
Raczkowanie
|
Nie wierzę, pisanie pracy tak mnie wciągnęło do tego stopnia że aż czach zaczeła dymić .. patrze oho znam przyczynę, piszę już ponad 2h - tyle ile śpi Zosia
dawno już tak długo nie wysiałam swoich szarych komórek bo Zosia nie przysypia na tak długo promotorka byłaby zadowolona ze mnie a przy tym i z Zosieńki |
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Tynka HiHi na poczekalnie powiadasz
...no ja się na razie nie ppisze ...chyba bym jakby coś teges...jakoś sie nie widze jeszcze na tej poczekalni...Ale chcemy rodzeństwo dla Tymonka ...więc może kiedyś![]() No i zazdroszczę wagi i samozaparcia do ćwiczeń mi się jeszcze nie chce... mam 1kg więcej ale ubrania sprzed ciąży leża na mnie ok! chociaż przydałoby mi się schudnąć z 5 kg i poćwiczyć, bo ciało sie jednak zmieniło i nie jest w dobrej kondycji...nie wiem kiedy schudne dzis na obiad spaghetti ... a na śniadanie były tosty...
|
#4305 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jakby co to polecam się na przyszłość bo ja bankowiec jestem ![]() a co do szałwii, to mi się źle kojarzy, bo jak bylam mała, to mama mnie zmuszała do picia jej jak byłam przeziębiona teraz dopiero gdzieś słyszałam że nie powinno się pić szałwii tylko płukać gardło...ale nie wiem dlczego
|
|
#4306 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
... więc hmmm.... W zasadzie planujemy na wiosnę się zacząć starać
|
||
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Sza%C5%82wia_lekarska
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-09-07 o 11:40 |
|
|
|
|
#4308 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
O to moze sie spotkamy na poczekalni
|
|
#4309 | ||
|
Rozeznanie
|
Byłam na mailu
![]() Jolka - Michałek jest przesłodki Asika - Zuzia jest śliczna! i jaka wystrojona do zdjęć! Gosia - Twoja córcia jest bardzo do Ciebie podobna, a Eryczek słodziak Monia - Hania ma śliczne te oczęta ![]() a te samochody....hmmm ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
http://zielnik.herbs2000.com/ziola/szalwia.htm tu są same zalety picia herbatki z szałwi ![]() Cytat:
( bo już teraz jestem bezrobotnym bankowcem ) była taka możliwość. Ja pracowałam przy produktach dla firm dlatego nie wiem na 100%
|
|
#4310 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem,jak młody zasnął to i ja się zdrzemnełam.Noi nedawno wypił flache,teraz moja kolej zjeść śniadanie.A on obecnie siedzi w bujaczku,mam nadzieje że da mi zjeść
Nauczył się wyrzucać zabawki albo rzucać zabawką. i piszczy zaraz mi bębenki popękają.
|
|
|
|
#4311 |
|
Zadomowienie
|
ja mam w planach starania od maja/czerwca
o drugiego bobasa też ciuszków nie wydaję tylko chomikuję u mamy ![]() dziewczyny dodaję filmik na fb i jeszcze 26minut
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4312 |
|
Rozeznanie
|
A co do dzieciaczków to z chęcią też bym robiła tak jak Tynka
jedno wyrośnie to zaraz następnego bobaska sobie strzelić ![]() Bo już mi żal trochę że Piotruś tak szybko rośnie... No ale realnie tak za ok 2 lata chciałabym się starać...mąż narazie się nie chce deklarować
|
#4313 |
|
Gang Iren
|
Eryk zasypia wlasnie,musze ogarnac chate,a pozniej brac sie za obiad.A taaakie lenistwo mnie dopadlo
|
#4314 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
póki co próbuję ze stevią i cukrem brzozowym ![]() Cytat:
![]() ja mam wrażenie jakby Rita miała cały czas skok od ukończenia 4 mż ![]() Cytat:
chociaż z ząbkami to Rita się wyłamuje... tak jak podejrzewałam ![]()
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Lozeczko zlozone, poscielone
Co do szalwi to w ciazy nie powinno sie jej pic ani podczas karmienia piersia - zatrzymuje laktacje. Natomiast szalwia sama w sobie ma dzialanie przeciwzapalne i jak najbardziej mozna ja pic ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
z zabkami u nas to samo ... 6 mcy i zero
|
|
|
|
#4316 |
|
Zakorzenienie
|
Sandrze wyszło 6 ząbków na raz jak miała 11 miesięcy... na szczęście bezproblemowo i mam nadzieję, że z Ritą będzie tak samo
|
#4317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie młodzieniec zasnął
i mam chwile spokoju ![]() emigra,ooo,to przyszło wkońcu łóżeczko?? ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
to dobrze,że bezproblemowo i oby przy 2-giej tak było ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Idę dzisiaj zaklepać chrzciny
![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Powodzenia
|
|
|
|
|
#4320 |
|
Zakorzenienie
|
karinio tak
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:30.

bo nie moglam uspic Mateuszka, do tego dałam mu za duzo obiadku i zwymiotował martchewkowo, obżygał caly leżaczek, pozniej mate ,siebie i mnie , musialam go kapac, pozniej nie chciał jesc, pozniej znowu chciał , nie chciał spac,jęczał, przed snem leżałam z nim na łóżku 1,5 godziny i probowalam go wyciszyc, tak zeby poczuł nastrój spania, w koncu usnal i pospal do 7-30 , zjadł sniadanko i spi dalej, na 12 jade do dentysty, czekam mnie 2 godzinne posiedzenie i odbudowa zęba
przepraszam karolca

ale jak mam gotowac wode o 3 w nocy to dziekuje bardzo 

dawno już tak długo nie wysiałam swoich szarych komórek bo Zosia nie przysypia na tak długo