Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 12:17   #271
colds
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Akurat coś o tym wiem Możesz zadzwonić po swoją położną? Niech cię odwiedzi i zobaczy. Bo nie wiem czy sama kapusta wystarczy i czy nie powinnaś tą pierś ochraniać prze Melą. Mi tak lekarz kazał, gdybym swojej bolącej nie zdążyła doprowadzić do porządku to mam ją oszczędzać przed Małą i dawać jej z tej oszczędnie, a pokarm najwyżej ściągać. A mam podrażnienie tylko, a dotknąć się nie mogę
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Colds moja położna mi mówiła, że gdyby mnie spotkała taka sytuacja to mam po nią dzwonić, przyjdzie wtedy i mi tą pierś rozmasuje. Nie wiem tylko, czy chodziło o zapalenie, czy o zastój. Później przed każdym karmieniem tą piersią trzeba polać i pomasować ją pod ciepłą wodą, dać maluszkowi, żeby to ściągnął i później włożyć tą kapuste z zamrażarki i zarzucić stanik. Ja już schowałam 5 liści kapusty.

Nie wiem tylko, czy te rady mają się do zastoju, czy zapalenia. Czy to może jest to samo Moja koleżanka miała to zapalenie to na IP wylądowała. To samo nie przejdzie, ktoś musi Ci pomóc. Jeśli nie położna to leć kochana do lekarza.
Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
oj biedna. wiem, ze boli ale nam na sr mowili żeby w takich sytuacjach jak najczęściej dziecko przystawiac
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Colds - ja bym to kimś skonsultowała, bo jak jest bardzo źle, to czasem lekarz daje antybiotyk na silne stany zapalne w piersiach.
Była właśnie położna zważyć Melcię.
Pokazałam Jej pierś. Powiedziała, że zapalenie jest, zastoju nie ma. Na razie, przez około 5dni, mam być na Ibupromie. Nawet jak nie będzie temperatury. Jeżeli to nie pomoże to do lekarza i antybiotyk .
Małą mam przystawiać, mimo wszystko.... Tylko tak cholernie mnie to boli.
Zapalenie mam właśnie obok brodawki, dlatego wczoraj czułam jakby ona mnie bolała..
Pytałam od czego to może być. Powiedziała, że ucisk stanika (nie do końca spuszczony, czy cokolwiek takiego), przy spaniu sobie mogłam kanaliki przydusić.. Różne opcje

Natomiast co do wagi Małej. Przybrała 110g przez dwa dni. To tyle ile wtedy przez tydzień!!! .
Dostałyśmy też skierowanie na badanie moczu Maludy..
Stary 2012-09-07, 12:18   #272
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Anesh - ja również zgadzam się jeśli chodzi o prezentację i gratuluje zdania egzaminu, to fakt, z czasem kiepsko, moja mała dośc często je, a ja jej nie odmawiam. Jak chce jeść co półtorej godziny to je, jak ma ochotę zjeść po 3 godzinach - to również, a ja w między czasie szybko ogarniam sprawy bieżące
Brawa dla męża.
O Ciebie i małą Basieńkę już umieściłam.

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Wrócilam z ktg.
Tętno w porządku , skurczy brak
a dzis rowne 2 tyg do terminu
wrzucilam moj brzuch na maila jak sa chetne obejrzec zapraszam
Idę patrzeć na brzuchol

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
byłam na naszym mailu, śliczne macie brzuszki

mój, w porównaniu z Waszymi, wygląda na 4, góra 5 miesiąc
nikt mi nie chce uwierzyć, że do terminu tylko 2 tygodnie
To się pochwal

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Ja w ogóle nie wiem o co chodzi z tą prezentacją widocznie temat był podjęty jak byłam w szpitalu i tego nie nadrobiłam. ale zgadzam się na wszystkie nasze ambitne pomysły
Chodzi o to, że ja se wymyśliłam, że zrobię taką pamiątkę dla nas wszystkich, że umieszczę w prezentacji w PowerPoincie nas wszystkie z dzieciaczkami naszymi. Na każdą z nas poświęcam jeden slajd. Nie jest to nic szczególnego, bo ani żadnych animacji, ani nic nie ma, bo za dużo by po prostu tego było. Ale tak fajnie będzie za kilka lat sobie taką prezentację obejrzeć, albo kiedyś ją maluszkowi pokazać, nie?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 12:18   #273
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Zielona wielkie gratulacje! W końcu sie doczekałaś i to jakim ekspresem poszło Colds kochana dziekuje za zmiane a co do piersi to może lepiej skontaktuj sie z położną Anesh ja tez sie zgadzam bo nie wiem czy pisalam my jestesmy u mamy na wsi,cholernie zimno na dworze. Na grzyby tez bym poszla,ale nie ma u Nas

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 12:18   #274
Nisia4
Zadomowienie

Dzięki Dziewczyny za miłe słowo! Wiem, że nie każdy lubi taką ilość różu jaką ja mam w sypialni, ale naprawdę dobrze się tu czuję, szczególnie ostatnio gdy dołożyłam półkę i zasłonki W ogóle dzisiaj tak się wyjątkowo poczułam, bo mieszkanko wysprzątane, pachnie cynamonem... po prostu bajka

Jutro wrzucę Wam brzucho, zrobię się na bóstwo i strzelę jakąś fotkę
Stary 2012-09-07, 12:20   #275
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
pokaz!!!
to może później, bo dziś cały dzień łażę w piżamie i strasznie niefotogeniczna jestem

znowu zaczynają się skurcze
moje ciało tak zawzięcie trenuje, że małżonek się śmieje, że podczas porodu tylko kichnę a mała sama wyskoczy
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 12:23   #276
anesh_
Zakorzenienie

Colds biedna, trzymam kciuki, żeby szybko to zapalenie minęło

Niegrzeczna śliczna z Ciebie kobitka i śliczny brzuszek masz. I jaka szczuplutka z Ciebie mamuśka.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Zielona wielkie gratulacje! W końcu sie doczekałaś i to jakim ekspresem poszło Colds kochana dziekuje za zmiane a co do piersi to może lepiej skontaktuj sie z położną Anesh ja tez sie zgadzam bo nie wiem czy pisalam my jestesmy u mamy na wsi,cholernie zimno na dworze. Na grzyby tez bym poszla,ale nie ma u Nas
Zapisałam sobie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny za miłe słowo! Wiem, że nie każdy lubi taką ilość różu jaką ja mam w sypialni, ale naprawdę dobrze się tu czuję, szczególnie ostatnio gdy dołożyłam półkę i zasłonki W ogóle dzisiaj tak się wyjątkowo poczułam, bo mieszkanko wysprzątane, pachnie cynamonem... po prostu bajka

Jutro wrzucę Wam brzucho, zrobię się na bóstwo i strzelę jakąś fotkę
Czekamy na brzusio.
Sypialnia bardzo ładna, chociaż ja wolę beże i brązy:P
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 12:26   #277
elena_100
Wtajemniczenie

Niegrzeczna bardzo zgrabna piłeczka

Az wstawię mój, bo jakiś taki powyginany mam

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 12:28   #278
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
to może później, bo dziś cały dzień łażę w piżamie i strasznie niefotogeniczna jestem

moje ciało tak zawzięcie trenuje, że małżonek się śmieje, że podczas porodu tylko kichnę a mała sama wyskoczy
Ciekawe Żebyś nie kichnęła na ulicy bo wyskoczy
Mówisz, że grzybów nie ma Mam taką ochotę pospacerować po lesie, ale nie mam z kim.

Choco pisała, że poród był tak szybki, że macica nie nadążyła i były problemy z obkurczaniem. Dostała lekkiego krwotoku. Ale już wszystko jest ok, karmi maluszka piersią

Niegrzeczna ślicznie wyglądasz - taka zgrabna z Ciebie dziunia
Stary 2012-09-07, 12:30   #279
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dziękuje anesh, elena, anusia jejku ale sie mojej Idze ma bo mnie skopuje teraz tyle komplementow ze obrosniemy w piórka hehe

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 12:34   #280
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak się męczysz, że kciukam, żeby to była prawda

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Mój Maluszek bombarduje dziś szyjkę, a mi ten cm jest jeszcze potrzebny

Stary 2012-09-07, 12:38   #281
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Tak się męczysz, że kciukam, żeby to była prawda

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Mój Maluszek bombarduje dziś szyjkę, a mi ten cm jest jeszcze potrzebny
A do czego Ci potrzebny...?
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 12:43   #282
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
A do czego Ci potrzebny...?
żeby podkurować cycuchny, w tej chwili nie wyobrażam sobie karmić malucha piersią bo zwykle polewanie wodą boli jak cholera

Stary 2012-09-07, 12:44   #283
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Chodzi o to, że ja se wymyśliłam, że zrobię taką pamiątkę dla nas wszystkich, że umieszczę w prezentacji w PowerPoincie nas wszystkie z dzieciaczkami naszymi. Na każdą z nas poświęcam jeden slajd. Nie jest to nic szczególnego, bo ani żadnych animacji, ani nic nie ma, bo za dużo by po prostu tego było. Ale tak fajnie będzie za kilka lat sobie taką prezentację obejrzeć, albo kiedyś ją maluszkowi pokazać, nie?
fajny pomysł. wchodzę w to
Stary 2012-09-07, 12:50   #284
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciekawe Żebyś nie kichnęła na ulicy bo wyskoczy
dlatego siedzę w domu, w piżamie, w dodatku bez majtek w razie czego
Stary 2012-09-07, 12:56   #285
lidka0308
Zadomowienie

Witam!

Byłam dziś odebrać wyniki na paciorkowca i na szczęście nic nie wychodowano
Przyszykowałam sobie rzeczy do porodu i tylko czekają na spakowanie w torbę
Wczoraj zabezpieczyłam też sobie łózio podkładami, żeby w razie co materaca mi nie zalało
Chyba zaczynam mieć syndrom wicia

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Mamuśki donoszę że dostałam dzisiaj o 5:30 informejszyn

wieści od Iwoncia81
6 września 2012r o godz 20:50 przez cc na świat przyszedł cudowny synuś
szczęście ma 51 cm i 2600 g

Iwcia od 16:30 miała skurcze co 5 minut, pół godziny później trafiła do szpitala z pełnym rozwarciem troszkę ją bolało i se pokrzyczała zrobili jej cc bo obawiali się ciśnienia i mamy kolejnego słodziaka

Iwcia jeszcze raz Wam gratuluję , życzę zdrówka Niuńkowi a Tobie i Onemy samych radości z mojego zięciunia i duzoooo uśmiechu oraz cierpliwości i wytrwałości
No i pięknie!!! nasza przerażona porodem mamuśka ma go już za sobą synuś cudowny!!!

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Dzien dobry gratulacje dla Iwonci
Ja juz wydojona :-P Sonia śpi słodziutko a ja zaraz wstaje bo starszą trzeba do przedszkola odprawić. Dobrze ze mąż w domu wiec ja na razie mam z głowy prowadzenie ale juz po 20 września będziemy sie odprowadzać.
A muszę sie pochwalic wczoraj przygotowujac kąpiel mala była troszkę marudna i poprosilam Klaudię zeby ja chwilkę powoziła. Córka stanęła na wysokości zadania i ślicznie mala uspokoiła do tego stopnia ze kąpiel obyla sie bez tradycyjnego płaczu ale malutk a słuchala co sie do niej mowi obserwowała dosłownie rewelacja.
Wspaniała ta twoja starsza córa, pogratulować tylko!

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Gratulacje dla naszych nowych mamusiek
I nasz Iwoncia już po porodzie,a tak się bala
Swoja droga to ja też się boje;p.,u nas jeszcze 53 dni do porodu. Ale jakby mala chciala te dwa tygodnie wczesniej się z nami zobaczyc to ja nie mam nic przeciwko.
Dziś wieczorem wraca mój maz po prawie 1,5 miesiecznej nieobecnosci.
O matko jedyna!!! 1,5 miesiąca bez męża? dla mnie nie do pomyślenia, my się prawie wcale nie rozstajemy i taki okres czasu to dla mnie jakaś abstrakcja bez niego!

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Aga_ton, uszka do góry, to już bliżej niż dalej!

Iwoncia81 GRATULACJE piękny synuś!

Choco, Leoś jest przecudny

A ja muszę iść dziś do pracy a strasznie nie chcę Jestem na zwolnieniu a się daję wykorzystywać jak głupia
To po coś taka "głupia"? oczywiście wiem, że nie jesteś głupia, tylko zacytowałam za tobą, jak to nie twoja działalność, to powiedz stanowczo nie i koniec, pomyśl tak jak Dearlie, że nerwami szkodzisz swojemu dziecku a na tym etapie ciąży masz już święte prawo do odpoczynku i zajęcia się tylko czymś przyjemnym a nie stresowaniem pracą. Kochana, kiedyś trzeba przystopować i niech w końcu się ogarną w tej pracy, bo na pewno potrafią tylko po co, skoro wiedzą, że cały czas ich wyręczysz i pomożesz? Jeśli tak nie jest i się mylę, to przepraszam, nie znam realiów twojej pracy tylko martwię się o ciebie i chcę, żebyś była zadowoloną mamusią a nie kłębkiem nerwów.

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Gratuluję Choco i Iwonci serdecznie! i sciskam je mocno!

Dziewczyny w co wy sie ubieracie ??? ja juz mam wszystko za małe!
prócz getrów które juz mam tak znoszone i sprane ze wstyd mi w nich chodzic zostala mi tylko sukienka ogrodniczka. Przymiezrylam wszystkie ciazowe gacie, spodnice, i nie mieszcze sie w zadne procz jeansów które w brzuchu sa dobre a w tylku za duze lekko i mi sie zsuwają :/ no i tych wynoszonych legginsów
Czas urodzić bo nie mam w czym chodzic
Ja już też ledwo się mieszczę w ubrania i czekam niecierpliwie na poród, bo jak tak dalej pójdzie to nie będę miała co na siebie włożyć, żeby do szpitala jechać.

Cytat:
Przybywam z rana z wiadomosciami od Zielonej:
Urodziłam dzis sn nawet nie wiem kiedy wyskoczyl,na bol w skali od 1 do 10 oceniam na 6. Na ktg wogole niebylo skurczy a rozwarcie rosło w tempie swiatła! 2800 g 53 cm godz 7.35, na porodowce nawet nie jękłam ha ha

w takim razie gratulujemy

i nowy dzieciaczek sie pojawił widze, gratulacje Iwoncia biedna nasza tak sie bała a juz malenstwo tuli

jakie piekne te nasze dzieciaczki, a Leoś ale ma czuprynke

tez chce rodzic..
No i kolejna ekspresowa mamusia! Fantastycznie, że tak gładko poszło, ja też tak chcę i o niczym innym nie marzę ostatnio!!!

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
gratulacje na Iwonci No to teraz narzekac nba bolącą ranę na coś będzie trzeba

Leos super

Faktycznie same krusznki ui nas to ten mój wcześniak duży do waszych dzieciaczków gdybym urodzila w 40 tygodniu to byłby klocek dopiero

ja dzisiaj umieram :mdlejeL juz zapomnialam jak to boli na @ niestety jest fatalnie.. musze dac jakos rade bo w domu syf i trza to ogarnać oby dzisiaj Jasio duzio spal

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

iu jak widać idzie urodzic sn :P i juz po a tak sie zrzekała na to cc a tu niespodzinka gratulacje
A pani do sprzątania nie było? że sama musisz się uporać z porządkami?
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 12:57   #286
gda
Zakorzenienie

Cytat:
żeby podkurować cycuchny, w tej chwili nie wyobrażam sobie karmić malucha piersią bo zwykle polewanie wodą boli jak cholera
Ach faktycznie! Nie pomyślałam... Oby szybciutko cycuś wyzdrowiał
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 12:57   #287
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Hej Kochane, poczytałam ale nie zdąże ponadrabiać cytując :/ w nocy od 2:30 do 5:30 sie przewracałam , nie mogłam spać :/ komary jeszcze dobijały..o 8:00 pobudka i musialam jechac porobic jeszcze parę badań, wróciłam jakąś godzinę temu dopiero bo objeżdżałyśmy z siostrą...zjadłam zupę, myślałam że wpadnę do łóżka zaraz odespać bo nie mam siły na nic..i nic z tego spania nie wyszło bo mi słabo i tak niedobrze, że szok..ostatnio często mnie mdli nie wiem czemu ;( mam nadzieję, że za chwilę przejdzie i będę mogła się położyć choć na chwilę..coś mi się wydaje, ze na porodówce też mnie takie mdłości będą męczyły

zielona, iwonka gratulacje

colds,elena trzymam kciuki żeby przestało boleć :/

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości

Edytowane przez justyna12345
Czas edycji: 2012-09-07 o 12:59
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 12:58   #288
aga_ton
Wtajemniczenie

dziewczyny, polećcie jakiś dobry film, najlepiej dramat
byle nie komedię, zwłaszcza romantyczną bo takich nie cierpię

inaczej chyba padnę z nudów
Stary 2012-09-07, 13:02   #289
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Ach faktycznie! Nie pomyślałam... Oby szybciutko cycuś wyzdrowiał
Dzięki Ee... a poza tym z tego co pamiętam tobie już też czop odszedł to uważam, że teraz twoja kolej Dzień bez rozpakowywania to dzień stracony

Cytat:

Ja tylko książki czytam

Stary 2012-09-07, 13:06   #290
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
Hej Kochane, poczytałam ale nie zdąże ponadrabiać cytując :/ w nocy od 2:30 do 5:30 sie przewracałam , nie mogłam spać :/ komary jeszcze dobijały..o 8:00 pobudka i musialam jechac porobic jeszcze parę badań, wróciłam jakąś godzinę temu dopiero bo objeżdżałyśmy z siostrą...zjadłam zupę, myślałam że wpadnę do łóżka zaraz odespać bo nie mam siły na nic..i nic z tego spania nie wyszło bo mi słabo i tak niedobrze, że szok..ostatnio często mnie mdli nie wiem czemu ;( mam nadzieję, że za chwilę przejdzie i będę mogła się położyć choć na chwilę..coś mi się wydaje, ze na porodówce też mnie takie mdłości będą męczyły
justyna, u mnie podobnie. mdłości i wymioty codziennie
już się przyzwyczaiłam do myśli, ze do samego porodu tak będzie

Lidka, super, ze nic nie wyhodowałaś ja niestety mam to dziadostwo

dzięki, że wspomniałaś o tych podkładach na łóżko, zupełnie o tym nie pomyślałam...

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-09-07 o 13:08
Stary 2012-09-07, 13:06   #291
colds
Zakorzenienie

Jak nie nerki to zbyt mało przybiera na wadze, a jak nie waga to znowu cycki..
Stary 2012-09-07, 13:08   #292
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

dobry jest ten Twój mąż
Cytat:
Niegrzeczna bardzo zgrabna piłeczka

Az wstawię mój, bo jakiś taki powyginany mam
zgrabna jesteś no i fakt powyginany jest
Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam!

B

A pani do sprzątania nie było? że sama musisz się uporać z porządkami?
Była ale bałagan się sam zrobił jak sobie poszła wiesz małe dziecko strasze dziecko i maż + pies to jest co sprzatać ja mam labę tylko w poniedziałek i czwartek ale pozostałe dni trza zapierniczać
Cytat:

ja Ci sensacyjne mogę polecić uprowadzoną oglądałaś?? pewnie tak bo świetny film jak coś mogę Ci dać wiecej tytułow tylko wezme dysk i posprawdzam co tam mam

byliśmyz Jasiem na zakupach kupiłam komplet na prezent bo jutro przyjeżdza Tzeta kolega z 3 tygodnie starszym dzieckiem. Po za tym leci ze mnie jakby ktoś mi odkrecił kran a za godzinkę do dentysty ja sie wykoncze

moj dom na mailu jakby ktoś chciał zobaczyc

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2012-09-07 o 13:09
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:10   #293
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
justyna, u mnie podobnie. mdłości i wymioty codziennie
już się przyzwyczaiłam do myśli, ze do samego porodu tak będzie

Lidka, super, ze nic nie wyhodowałaś ja niestety mam to dziadostwo
Ja też mam

A z tymi wymiotami to ciebie od początku dają w dupę no nie?

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Jak nie nerki to zbyt mało przybiera na wadze, a jak nie waga to znowu cycki..
Będzie dobrze

Stary 2012-09-07, 13:14   #294
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

wróciłam z usg. mała się nie obróciła mam sie umawiac na cesarke i to szybko bo juz pozno jest wedlug niego a moja gina ciagle mi gadala mamy czas, mamy czas. gów.no mamy a nie czas jestem załaman, siedze i rycze. niechce cesarki. tz nie bedzie mogl byc z nami, ani przeciac pepowiny nic i ten bol potem, jestem przerazona tym wszystkim. odechciewa mi sie wszystkiego.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:14   #295
Dearlie
Zakorzenienie

Ja dziś "dla odmiany" zasnęłam po 4 i obudziłam się po 12. Chyba zacznę pić po kilka herbatek z melisy wieczorem, bo już mam dość takiego trybu życia.

My dzisiaj zaczynamy 34 tydzień.

Widzę, że u nas poranek pełen niespodzianek.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Mamuśki donoszę że dostałam dzisiaj o 5:30 informejszyn

wieści od Iwoncia81
6 września 2012r o godz 20:50 przez cc na świat przyszedł cudowny synuś
szczęście ma 51 cm i 2600 g
Wielki szok jak przeczytałam tę wiadomość. Bardzo się cieszę, że Iwoncia już po wszystkim, bo ona tak bardzo bała się tego porodu, a tutaj nat nagle wszystko się rozwinęło.

Iwoncia gratuluję ślicznego synusia!!!!

Cytat:
Przedstawiam Leosia

Waga 2780 g i 51cm
Jakie ma cudne włosy. I maleńki się jednak urodził. Pamiętam, że Choco kiedyś pisała, że długo według usg był większy niż na swój wiek.

Cytat:
Przybywam z rana z wiadomosciami od Zielonej:
Urodziłam dzis sn nawet nie wiem kiedy wyskoczyl,na bol w skali od 1 do 10 oceniam na 6. Na ktg wogole niebylo skurczy a rozwarcie rosło w tempie swiatła! 2800 g 53 cm godz 7.35, na porodowce nawet nie jękłam ha ha

Ooo i kolejna Kruszynka na świecie.

( Czy tylko ja zapowiadam się na dziecko zdecydowanie powyżej 3kg lub nawet ok. 4kg? ).

Zielona gratuluję! Bardzo się cieszę, że nareszcie masz dzidziusia po drugiej stronie i wreszcie Twoje szpitalne stresy się skończą. No i zazdroszczę tak lekkiego porodu!
Stary 2012-09-07, 13:17   #296
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

Była ale bałagan się sam zrobił jak sobie poszła wiesz małe dziecko strasze dziecko i maż + pies to jest co sprzatać ja mam labę tylko w poniedziałek i czwartek ale pozostałe dni trza zapierniczać

moj dom na mailu jakby ktoś chciał zobaczyc
Bałagan zazwyczaj sam się robi

A jak napisałaś o domu to w pierwszej chwili o brzuszku pomyślałam

Super, czyli rozumiem, że to projekt jest? I teraz czekasz na urzeczywistnienie

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
wróciłam z usg. mała się nie obróciła mam sie umawiac na cesarke i to szybko bo juz pozno jest wedlug niego a moja gina ciagle mi gadala mamy czas, mamy czas. gów.no mamy a nie czas jestem załaman, siedze i rycze. niechce cesarki. tz nie bedzie mogl byc z nami, ani przeciac pepowiny nic i ten bol potem, jestem przerazona tym wszystkim. odechciewa mi sie wszystkiego.
Oj nie płacz Może skonsultuj to jeszcze z kimś? Albo pójdź na wizytę do szpitala gdzie będziesz rodzić co oni na to powiedzą.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Ja dziś "dla odmiany" zasnęłam po 4 i obudziłam się po 12. Chyba zacznę pić po kilka herbatek z melisy wieczorem, bo już mam dość takiego trybu życia.

My dzisiaj zaczynamy 34 tydzień.

Widzę, że u nas poranek pełen niespodzianek.

Wielki szok jak przeczytałam tę wiadomość. Bardzo się cieszę, że Iwoncia już po wszystkim, bo ona tak bardzo bała się tego porodu, a tutaj nat nagle wszystko się rozwinęło.

Iwoncia gratuluję ślicznego synusia!!!!

Jakie ma cudne włosy. I maleńki się jednak urodził. Pamiętam, że Choco kiedyś pisała, że długo według usg był większy niż na swój wiek.

Ooo i kolejna Kruszynka na świecie.

( Czy tylko ja zapowiadam się na dziecko zdecydowanie powyżej 3kg lub nawet ok. 4kg? ).

Zielona gratuluję! Bardzo się cieszę, że nareszcie masz dzidziusia po drugiej stronie i wreszcie Twoje szpitalne stresy się skończą. No i zazdroszczę tak lekkiego porodu!
Za nowy tydzień

Też się tak szumnie zapowiadam

Stary 2012-09-07, 13:19   #297
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Bałagan zazwyczaj sam się robi

A jak napisałaś o domu to w pierwszej chwili o brzuszku pomyślałam

Super, czyli rozumiem, że to projekt jest? I teraz czekasz na urzeczywistnienie

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Oj nie płacz Może skonsultuj to jeszcze z kimś? Albo pójdź na wizytę do szpitala gdzie będziesz rodzić co oni na to powiedzą.

Za nowy tydzień

tak projekt i mam nadzieje ze rownie dobrze bedzie sie prezentowal po wybudowaniu

Kasia przykro mi ale uwierz mi cc nie jest takie zle glowa do gory
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:24   #298
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana wiem, że to będzie pewnie dla Ciebie tylko takie "pieprzenie głupot" z mojej strony, ale spróbuj spojrzeć na to z innej strony... Najważniejsze, żeby mała bezpiecznie i bez komplikacji pojawiła się po drugiej stronie, prawda? Poza tym ominie Cię cały ten stres "Czy to już czy jeszcze nie? Jechać, nie jechać". Mój mały długo się nie obracał, więc sama starałam się właśnie w ten sposób myśleć i odnaleźć w cięciu jak najwięcej pozytywnych stron. Zobacz ile dziewczyn na wątku już miało cc, a niektóre wręcz chciały takiego rozwiązania. Obie metody porodu mają swoje dobre i słabe strony, postaraj się dla dobra malucha skupić teraz na tych pozytywnych cc. Trzymaj się.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:

Za nowy tydzień

Ufff... jak dobrze, że nie jesteśmy sami. jak czytam, że dziewczyny rodzą maluchy 100-300g większe od wagi, którą mój miał tydzień temu ( 2 miesiące do terminu) to jestem co raz bardziej przerażona.
Stary 2012-09-07, 13:24   #299
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
kochana wiem ze jest ci smutno, miałas nadzieje ze mała sie obroci, ale spojrz na to z innej strony tak jak pisze Dearlie najwazniejsze zeby malutka przyszła na swiat bez komplikacji. Tyle dziewczyn tutaj miało cc i dają rade, Ty tez dasz nie stresuj sie tak

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:38   #300
asiejka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Kochana wiem, że to będzie pewnie dla Ciebie tylko takie "pieprzenie głupot" z mojej strony, ale spróbuj spojrzeć na to z innej strony... Najważniejsze, żeby mała bezpiecznie i bez komplikacji pojawiła się po drugiej stronie, prawda? Poza tym ominie Cię cały ten stres "Czy to już czy jeszcze nie? Jechać, nie jechać". Mój mały długo się nie obracał, więc sama starałam się właśnie w ten sposób myśleć i odnaleźć w cięciu jak najwięcej pozytywnych stron. Zobacz ile dziewczyn na wątku już miało cc, a niektóre wręcz chciały takiego rozwiązania. Obie metody porodu mają swoje dobre i słabe strony, postaraj się dla dobra malucha skupić teraz na tych pozytywnych cc. Trzymaj się.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Ufff... jak dobrze, że nie jesteśmy sami. jak czytam, że dziewczyny rodzą maluchy 100-300g większe od wagi, którą mój miał tydzień temu ( 2 miesiące do terminu) to jestem co raz bardziej przerażona.

U mnie tez zapowiada się większa dzidzia - 3 kg według ugs miała 2 tygodnie temu - zobaczymy ile pokaże usg za tydzien na kolejnej wizycie
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości