|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pokazałam Jej pierś. Powiedziała, że zapalenie jest, zastoju nie ma. Na razie, przez około 5dni, mam być na Ibupromie. Nawet jak nie będzie temperatury. Jeżeli to nie pomoże to do lekarza i antybiotyk .Małą mam przystawiać, mimo wszystko.... Tylko tak cholernie mnie to boli. ![]() Zapalenie mam właśnie obok brodawki, dlatego wczoraj czułam jakby ona mnie bolała.. Pytałam od czego to może być. Powiedziała, że ucisk stanika (nie do końca spuszczony, czy cokolwiek takiego), przy spaniu sobie mogłam kanaliki przydusić.. Różne opcje Natomiast co do wagi Małej. Przybrała 110g przez dwa dni. To tyle ile wtedy przez tydzień!!! Dostałyśmy też skierowanie na badanie moczu Maludy.. |
||||
|
|
|
#272 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.O Ciebie i małą Basieńkę już umieściłam .Cytat:
Idę patrzeć na brzuchol![]() Cytat:
![]() Chodzi o to, że ja se wymyśliłam, że zrobię taką pamiątkę dla nas wszystkich, że umieszczę w prezentacji w PowerPoincie nas wszystkie z dzieciaczkami naszymi. Na każdą z nas poświęcam jeden slajd. Nie jest to nic szczególnego, bo ani żadnych animacji, ani nic nie ma, bo za dużo by po prostu tego było. Ale tak fajnie będzie za kilka lat sobie taką prezentację obejrzeć, albo kiedyś ją maluszkowi pokazać, nie? |
|||
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona wielkie gratulacje! W końcu sie doczekałaś i to jakim ekspresem poszło
Colds kochana dziekuje za zmiane a co do piersi to może lepiej skontaktuj sie z położną my jestesmy u mamy na wsi,cholernie zimno na dworze. Na grzyby tez bym poszla,ale nie ma u Nas
|
|
|
|
#274 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny za miłe słowo! Wiem, że nie każdy lubi taką ilość różu jaką ja mam w sypialni, ale naprawdę dobrze się tu czuję, szczególnie ostatnio gdy dołożyłam półkę i zasłonki
W ogóle dzisiaj tak się wyjątkowo poczułam, bo mieszkanko wysprzątane, pachnie cynamonem... po prostu bajka ![]() Jutro wrzucę Wam brzucho, zrobię się na bóstwo i strzelę jakąś fotkę
|
#275 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Colds biedna, trzymam kciuki, żeby szybko to zapalenie minęło
Niegrzeczna śliczna z Ciebie kobitka i śliczny brzuszek masz . I jaka szczuplutka z Ciebie mamuśka .Cytat:
![]() Cytat:
Sypialnia bardzo ładna, chociaż ja wolę beże i brązy:P |
||
|
|
|
#277 |
|
Wtajemniczenie
|
Niegrzeczna bardzo zgrabna piłeczka
Az wstawię mój, bo jakiś taki powyginany mam
|
#278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Żebyś nie kichnęła na ulicy bo wyskoczy![]() Mówisz, że grzybów nie ma Mam taką ochotę pospacerować po lesie, ale nie mam z kim. Choco pisała, że poród był tak szybki, że macica nie nadążyła i były problemy z obkurczaniem. Dostała lekkiego krwotoku. Ale już wszystko jest ok, karmi maluszka piersią Niegrzeczna ślicznie wyglądasz - taka zgrabna z Ciebie dziunia
|
|
#279 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje anesh, elena, anusia
jejku ale sie mojej Idze ma bo mnie skopuje teraz
|
|
|
|
#280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Mój Maluszek bombarduje dziś szyjkę, a mi ten cm jest jeszcze potrzebny
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#282 |
|
Wtajemniczenie
|
żeby podkurować cycuchny, w tej chwili nie wyobrażam sobie karmić malucha piersią bo zwykle polewanie wodą boli jak cholera
|
#283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#284 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#285 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam!
Byłam dziś odebrać wyniki na paciorkowca i na szczęście nic nie wychodowano Przyszykowałam sobie rzeczy do porodu i tylko czekają na spakowanie w torbę Wczoraj zabezpieczyłam też sobie łózio podkładami, żeby w razie co materaca mi nie zalało ![]() Chyba zaczynam mieć syndrom wicia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#286 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane, poczytałam ale nie zdąże ponadrabiać cytując :/ w nocy od 2:30 do 5:30 sie przewracałam , nie mogłam spać :/ komary jeszcze dobijały..o 8:00 pobudka i musialam jechac porobic jeszcze parę badań, wróciłam jakąś godzinę temu dopiero bo objeżdżałyśmy z siostrą...zjadłam zupę, myślałam że wpadnę do łóżka zaraz odespać bo nie mam siły na nic..i nic z tego spania nie wyszło bo mi słabo i tak niedobrze, że szok..ostatnio często mnie mdli nie wiem czemu ;( mam nadzieję, że za chwilę przejdzie i będę mogła się położyć choć na chwilę..coś mi się wydaje, ze na porodówce też mnie takie mdłości będą męczyły
![]() zielona, iwonka gratulacje ![]() colds,elena trzymam kciuki żeby przestało boleć :/
Szymonek ur.16.09. CC 3400g 57cm miłości Edytowane przez justyna12345 Czas edycji: 2012-09-07 o 12:59 |
|
|
|
#288 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, polećcie jakiś dobry film, najlepiej dramat
![]() byle nie komedię, zwłaszcza romantyczną bo takich nie cierpię ![]() inaczej chyba padnę z nudów |
|
|
|
#289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
Dzień bez rozpakowywania to dzień stracony ![]() Cytat:
|
|
#290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już się przyzwyczaiłam do myśli, ze do samego porodu tak będzie Lidka, super, ze nic nie wyhodowałaś ![]() dzięki, że wspomniałaś o tych podkładach na łóżko, zupełnie o tym nie pomyślałam... Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-09-07 o 13:08 |
|
|
|
|
#292 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiesz małe dziecko strasze dziecko i maż + pies to jest co sprzatać ja mam labę tylko w poniedziałek i czwartek ale pozostałe dni trza zapierniczać Cytat:
uprowadzoną oglądałaś?? pewnie tak bo świetny film jak coś mogę Ci dać wiecej tytułow tylko wezme dysk i posprawdzam co tam mam byliśmyz Jasiem na zakupach kupiłam komplet na prezent bo jutro przyjeżdza Tzeta kolega z 3 tygodnie starszym dzieckiem. Po za tym leci ze mnie jakby ktoś mi odkrecił kran a za godzinkę do dentysty ja sie wykoncze moj dom na mailu jakby ktoś chciał zobaczyc
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-09-07 o 13:09 |
||||
|
|
|
#293 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z tymi wymiotami to ciebie od początku dają w dupę no nie? Cytat:
|
|
#294 |
|
Wtajemniczenie
|
wróciłam z usg. mała się nie obróciła
![]() mam sie umawiac na cesarke i to szybko bo juz pozno jest wedlug niego ![]() a moja gina ciagle mi gadala mamy czas, mamy czas. gów.no mamy a nie czas jestem załaman, siedze i rycze. niechce cesarki. tz nie bedzie mogl byc z nami, ani przeciac pepowiny nic ![]() i ten bol potem, jestem przerazona tym wszystkim. odechciewa mi sie wszystkiego.
|
|
|
|
#295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś "dla odmiany" zasnęłam po 4 i obudziłam się po 12.
My dzisiaj zaczynamy 34 tydzień. Widzę, że u nas poranek pełen niespodzianek. ![]() Cytat:
Bardzo się cieszę, że Iwoncia już po wszystkim, bo ona tak bardzo bała się tego porodu, a tutaj nat nagle wszystko się rozwinęło. ![]() Iwoncia gratuluję ślicznego synusia!!!! Jakie ma cudne włosy. Cytat:
( Czy tylko ja zapowiadam się na dziecko zdecydowanie powyżej 3kg lub nawet ok. 4kg? ).Zielona gratuluję! Bardzo się cieszę, że nareszcie masz dzidziusia po drugiej stronie i wreszcie Twoje szpitalne stresy się skończą. No i zazdroszczę tak lekkiego porodu!
|
|
#296 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak napisałaś o domu to w pierwszej chwili o brzuszku pomyślałam ![]() Super, czyli rozumiem, że to projekt jest? I teraz czekasz na urzeczywistnienie ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Też się tak szumnie zapowiadam
|
|
#297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasia przykro mi ale uwierz mi cc nie jest takie zle glowa do gory |
|
|
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Ufff... jak dobrze, że nie jesteśmy sami. jak czytam, że dziewczyny rodzą maluchy 100-300g większe od wagi, którą mój miał tydzień temu ( 2 miesiące do terminu) to jestem co raz bardziej przerażona.
|
|
#299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#300 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie tez zapowiada się większa dzidzia - 3 kg według ugs miała 2 tygodnie temu - zobaczymy ile pokaże usg za tydzien na kolejnej wizycie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

Możesz zadzwonić po swoją położną? Niech cię odwiedzi i zobaczy. Bo nie wiem czy sama kapusta wystarczy i czy nie powinnaś tą pierś ochraniać prze Melą. Mi tak lekarz kazał, gdybym swojej bolącej nie zdążyła doprowadzić do porządku to mam ją oszczędzać przed Małą i dawać jej z tej oszczędnie, a pokarm najwyżej ściągać. A mam podrażnienie tylko, a dotknąć się nie mogę 
Moja koleżanka miała to zapalenie to na IP wylądowała. To samo nie przejdzie, ktoś musi Ci pomóc. Jeśli nie położna to leć kochana do lekarza.
.

i gratuluje zdania egzaminu, to fakt, z czasem kiepsko, moja mała dośc często je, a ja jej nie odmawiam. Jak chce jeść co półtorej godziny to je, jak ma ochotę zjeść po 3 godzinach - to również, a ja w między czasie szybko ogarniam sprawy bieżące
.
Idę patrzeć na brzuchol
widocznie temat był podjęty jak byłam w szpitalu i tego nie nadrobiłam. ale zgadzam się na wszystkie nasze ambitne pomysły

jejku ale sie mojej Idze ma bo mnie skopuje teraz 

a tu niespodzinka gratulacje