Nasze blogi kosmetyczne - cz. XI - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 13:35   #2431
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XI

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
ogólnie to tż uparł się na jasny, bo powiedział że to jest ślub i w życiu więcej razy nie założy jasnego garnituru, więc nie było innej opcji
No i dobrze, bo bardzo ładnie w nim wyglądał
Stary 2012-09-07, 13:37   #2432
moniiikaaa89
Rozeznanie

Cytat:
dzięki

ja na swoim ślubie miałam suknię "ekri". pokazałabym Wam, ale chyba nie mam zdjęć na kompie, ale zaraz - mam na nk, doopa czarno-białe jest
zeskanowałam, więc wrzucę na chwilę, bo głupio wychodzę na zdjęciach
widze ze wesele było w Patio
moniiikaaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:38   #2433
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Dziewczyny, żegnam się do poniedziałku

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:38   #2434
kaarooo
Zakorzenienie

Cytat:
no ba! ze stresu nic nie jadłam w piątek i w sobotę - także nie skosztowałam żadnego dania weselnego
jak jesteśmy zestresowani, to tż się uśmiecha a ja jestem poważna, więc wiesz już czemu takie miny
Oj stres, ja zaczęłam się śmiać jak głupia na przysiędze i ledwo ją wymówiłam

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:42   #2435
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
Napisane przez moniiikaaa89 Pokaż wiadomość
widze ze wesele było w Patio
tak oddałam tam mojego żółwia Bronka
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:56   #2436
ciriness
Zadomowienie

Ha,wspomnienia ślubne jak najbardziej, tym bardziej, że za kilka dni mamy rocznicę

ja kilka zdjęć ze ślubu pokazywałam na blogu KLIK, nie miałam wątpliwości, że z racji tonacji chłodnej, Królewny Śnieżki najlepiej będzie mi w śnieżnobiałej za to przełamałam tradycję butami, co jeszcze 2 lata temu było czymś niespotykanym i goście byli w szoku
A buty ahh mam do dzisiaj i mieć będę lata, zakładać na specjalne okazje

A na ślubie nie byłam zestresowana ani trochę w przeciwieństwie do męża, sami mówiliśmy przysięgę, pamiętam bardzo dużo o ile nie wszystko i miło wspominam ahh
ciriness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:00   #2437
ineczka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
wiesz, tak patrzę na Twój avek...czy ja Ciebie nie kojarzę z balkonetki czasem?
dobrze kojarzysz )

Cytat:
Napisane przez ciriness Pokaż wiadomość
m koleżankę, która pracowała w Urzędzie i opowiadała różne historie. Innej z pracy chłopak pracował w dużej państwowej instytucji i kolejną pracę w państwówce dostał po znajomości a na swoje miejsce mógł po prostu polecić kogoś sobie znanego. Konkursy są często rozpisywane pod konkretną osobę. Sama brałam udział w rekrutacji do Sądu, gdzie wymagania i tzw. "sprawdzian umiejętności praktycznych"był żenujący poziomowo, a najwięcej punktów przyznawano na rozmowę, przy czym dodam, że kilka osób startujących legalnie witało się buziaczkami z komisją
Mam również znajomą, która przyszła pracować na za☠☠☠iste stanowisko do Poznania z małej miejscowości, ogłoszenia o tym stanowisku nie było, bo śledzę, bardzo by mnie interesowało, a ona dostała po prostu cynk, została polecona i z przysłowiowego "kosmosu" dostała super pracę, tak że się przeprowadziła do Poznania od ręki.
Wiadomo, że zdarzają się wyjątki i ludzie się załapią na państwowe stanowiska wszędzie, ale co do zasady to ja wiem, że jest tak jak powyżej napisałam.
Mój mąż się do sądu dostał bez pleców i znajomości (właśnie do poznania). A ja mam chwilowo na jego miejsce pracy straszliwego agresora. Też startowałam do nich do pracy, przeszłam całą rekrutację i byłam na liście rezerwowej. W czerwcu zadzwonili, czy jestem cały czas zainteresowana, bo oni już zatrudnili te osoby przede mną i jak im się coś zwolni to będą zatrudniać kolejne. Powiedziałam, że jestem (w końcu to co robię teraz i tak jest pracą w weekendy, w tygodniu mogłabym mieć etat). Parę dni temu zerkam na stronę sądu, a oni rozpisali nową rekrutację na to stanowisko.
Dawno tak nie przeklinałam.

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
ja rzadko zazdroszczę dziewczynom figury, prędzej wzrostu, ale za to bardzo zazdroszczę tym z moich znajomych, które swój większy rozmiar akceptują i dobrze się w nim czują. Ja powyżej 34/36 czuję się fatalnie, no ale też wzrostu mam tyle, co kot napłakał
o, ja właśnie wzrostu niet, moje 159cm uważam za idealne (nie chcesz wiedzieć jaki rozmiar ubrań noszę przy tym wzroście ). Nawet mogłabym być jeszcze z 4cm niższa, takie drobiazgi mi się podobają .
A co do wagi - dopóki miałam jakąś tam nadwagę to raczej uważałam, że jestem atrakcyjna, a schudnąć powinnam dla zdrowia. A w zeszłym roku posypało się zdrowie i waga w takim tempie, że nie nadążam za zmienianiem ciuchów i leczeniem się. Ponoć jak unormuje mi się wsio ze zdrowiem to i schudnąć będzie łatwiej, tak więc staram się nie załamywać, nie narzekać, to i tak nic nie daje - jak organizm zacznie dobrze pracować to i na dietę i na ćwiczenia w końcu zareaguje .

Cytat:
Napisane przez kaarooo Pokaż wiadomość
Heh.. Mówiłyście o wadze, ja miałam (w sumie mam) straszne problemy hormonalne (m.in. brak okresu przez dłuuugi okres czasu po 6,7 miesięcy, raz nawet rok!), więc zaczęłam z tym walczyć. Albo zdrowie albo figura, czyż nie? I tak, pomimo ruchu, diet przytyłam ponad 30kg. To jest dużo, mnie jest dużo. Jest już lepiej, ale waga nadal jest duża, chociaż pozbyłam się już 10kg . Dowiedziałam się, że mój małżonek namawiał m.in. całą moją rodzinę do tego, aby się ze mnie śmiali i nazywali "grubas", bo on chce mieć idealną żonę, szczupłą, zadbaną
Moja endokrynolog i mój ginekolog mówią, że to jest wszystko zależne - jak się poustawia w końcu hormony (jak jest zepsutych parę to już jest problem :/) to i chudnąć się da normalnie. I w drugą stronę - jak się chudnie to i hormony łatwiej się ustawia.

A co do małżonka - moja mamusia raz wystartowała do mojego męża z hasłem, żeby mi dogadywał od grubasów, to może "wezmę się za siebie skuteczniej". Mąż po tej rozmowie stwierdził, że nie zyczy sobie odwiedzin u mojej matki i był zbulwersowany tym co mu nagadała.
Skąd Ty wzięłaś tego swojego? Oddaj go tam czym prędzej, to wadliwy egzemplarz jest.

Cytat:
Napisane przez karolcia198506 Pokaż wiadomość
O matko ale miałam zdarzenie właśnie ptak zabiła się o moje okno aż mi się z horrorem to skojarzyło
w moje parę razy już sikorki uderzały, ale zwykle skończyło się to dla nich jedynie szokiem i po ogrzaniu ich normalnie odlatywały. Tylko jedna walnęła pod moją nieobecność i niestety nie przeżyła :/. Jak nie dokarmiasz ptaków to można nakleić kształt przypominający jastrzębia na szybę - wtedy ptaszki będą omijać Twoje okna. Ja dokarmiam ptaki i nie mogę znaleźć sposobu na te ich samobójcze misje ;/.

Cytat:
taaa glamboxy, taką dobrą opinię wydałam na temat boxa, a teraz wygląda tak, że żal patrzeć, wzór się brzydko obdrapał mimo, że delikatnie się z nim obchodziłam (czasem trzymałam paletę, a element wzoru zostawał mina palcu ), szkoda, że lepiej tego nie zabezpieczyli, teraz to fatalnie wygląda musze notkę chyba napisać [COLOR=Silver]
to była wadliwa partia, też mi się trafiła. Jak napisałam im o tym, że jest taki problem to wysłali mi model z nowej drukarni bezpłatnie i on jest o niebo lepszy, nic się nie odkleja i nie odchodzi.

a jak już pokazujemy swoje kiecki ślubne
Ja miałam skromną dość.
https://lh5.googleusercontent.com/-i...edding_062.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-m...edding_064.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-f...edding_139.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-N...edding_145.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-4...edding_154.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-q...edding_399.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-P...edding_273.jpg
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:00   #2438
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Ciekawie . Ale taki klasyczny krój, czy jakaś "klimatyczna"?
Do kolana, z czarnym tiulem pod spodem, trochę pinupowa, trochę w stylu lat 50/60 ala żony ze Stepford

Cytat:
o kurczę! poka!

taaa glamboxy, taką dobrą opinię wydałam na temat boxa, a teraz wygląda tak, że żal patrzeć, wzór się brzydko obdrapał mimo, że delikatnie się z nim obchodziłam (czasem trzymałam paletę, a element wzoru zostawał mina palcu ), szkoda, że lepiej tego nie zabezpieczyli, teraz to fatalnie wygląda musze notkę chyba napisać
Pokażę pewnie w niedzielę, jak pierwsze zdjęcia po imprezie dostanę

Co do Glamboxa mam dwa - jeden duży, drugi mały - o ile z małym nic się nie dzieje i wydaje się porządniejszy, tak ten większy dostałam porysowany i z przebarwieniami, ale póki co nie zrywa mi się żaden wzorek.

Cytat:
no ba! ze stresu nic nie jadłam w piątek i w sobotę - także nie skosztowałam żadnego dania weselnego
jak jesteśmy zestresowani, to tż się uśmiecha a ja jestem poważna, więc wiesz już czemu takie miny
Jaki stres? Mi zupełnie wszystko odpuszcza - opcja prezentacji nam nie wyszła, więc ją zupełnie odpuściliśmy, w zasadzie wszystko jest gotowe i tylko siedzimy z TŻ dziś w domu pod kołdrą, bo i ja i on jesteśmy chorzy (przy czym ja mam gruźliczy kaszel, a on ledwo mówi i cały czas smarka), ale tak to zupełnie nie czuję tego jutrzejszego ślubu

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Dziewczyny, żegnam się do poniedziałku
Powodzenia!
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:01   #2439
moniiikaaa89
Rozeznanie

Cytat:
tak oddałam tam mojego żółwia Bronka
ja miałam tam studniówke i była papuga której wszyscy dawali wódke :/, debile...
Stary 2012-09-07, 14:08   #2440
maffash
Zakorzenienie

Dziewczyny czym mozna zrobic ladne kropki na paznokciach nie majac sondy?
maffash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:10   #2441
ciriness
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ineczka7 Pokaż wiadomość
dobrze kojarzysz )
Mój mąż się do sądu dostał bez pleców i znajomości (właśnie do poznania). A ja mam chwilowo na jego miejsce pracy straszliwego agresora. Też startowałam do nich do pracy, przeszłam całą rekrutację i byłam na liście rezerwowej. W czerwcu zadzwonili, czy jestem cały czas zainteresowana, bo oni już zatrudnili te osoby przede mną i jak im się coś zwolni to będą zatrudniać kolejne. Powiedziałam, że jestem (w końcu to co robię teraz i tak jest pracą w weekendy, w tygodniu mogłabym mieć etat). Parę dni temu zerkam na stronę sądu, a oni rozpisali nową rekrutację na to stanowisko.
Dawno tak nie przeklinałam.
No widzisz a ja byłam w rejonowym i tak to nieciekawie wyglądało. Może w okręgowym wygląda nieco inaczej Ja w każdym bądź razie już nie startuje, bo się to rozminęło z moją drogą życiową
Może weź udział znowu w rekrutacji?

A w ogóle poszłam dzisiaj do sklepu po dwa piwka na weekend i zostałam poproszona o dowód masakra...już dawno mi się to nie zdarzyło, fakt, że bez makijażu byłam no ale bez przesady...
Jak byłam na rezonansie ostatnio babka też się na mnie spojrzała i mówi " ahh aż musiałam sprawdzić czy ma Pani 18 lat?"
Ja wcale nie uważam, że wyglądam tak młodo

W ogóle co do ślubów, to jeszcze mogę Wam pokazać nasz krótki filmik który zapewne na wieki zawisł w sieci
ciriness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:10   #2442
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Ja ostatnio moją wymarzoną suknię ślubną zobaczyłam na zdjęciach ze ślubu znajomej Przeglądałam je po 5 razy, gapiąc się tylko na sukienkę

Rodzynko, okulary ponoć są już w Polsce Dziś już pewne nie dojdą, ale może w pon?

Na blogu wyniki konkursu urodzinowego, jeśli ktoś jeszcze nie widział
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:10   #2443
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
Napisane przez moniiikaaa89 Pokaż wiadomość
ja miałam tam studniówke i była papuga której wszyscy dawali wódke :/, debile...
tak, tam była papuga w klatce, bo robilismy sobie przy niej zdjęcia no debile, szkoda słów a dawno temu miała studniówkę? my wesele mieliśmy 5 lat temu to może widziałaś mojego Bronka
Stary 2012-09-07, 14:12   #2444
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

Cytat:
Napisane przez maffash Pokaż wiadomość
główką szpilki na przykład
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:12   #2445
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
szpilką, wsuwką
Stary 2012-09-07, 14:15   #2446
maffash
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panna mrau Pokaż wiadomość
główką szpilki na przykład
Cytat:
szpilką, wsuwką
właśnie zanim przeczytałam Wasze odpowiedzi to sprobowalam wsuwką i może być, to coś sobie zaraz wymodzę

PS pytanie do Orlicy jak dlugo idzia paczki z buyincoins?
Stary 2012-09-07, 14:20   #2447
ineczka7
Zadomowienie

Cytat:
No widzisz a ja byłam w rejonowym i tak to nieciekawie wyglądało. Może w okręgowym wygląda nieco inaczej Ja w każdym bądź razie już nie startuje, bo się to rozminęło z moją drogą życiową
Może weź udział znowu w rekrutacji?
do rejonu też kiedyś startowałam, nieskutecznie (ale z własnej winy, w zadaniach z excela zrobiłam błąd na samym początku, przez co cała reszta mi się posypała).
Chyba samo to, że mam męża w okręgowym, a nie mogę się tam wbić, dobrze o nich świadczy. Znaczy poza tym, że nie raczyli zadzwonić przed rozpisaniem rekrutacji, szuje.

Cytat:
W ogóle co do ślubów, to jeszcze mogę Wam pokazać nasz krótki filmik który zapewne na wieki zawisł w sieci
świetnie nagrane. Znaczy plenerów nie lubię, ale przygotowania ujęte i zmontowane rewelacyjnie.
Stary 2012-09-07, 14:20   #2448
moniiikaaa89
Rozeznanie

Cytat:
tak, tam była papuga w klatce, bo robilismy sobie przy niej zdjęcia no debile, szkoda słów a dawno temu miała studniówkę? my wesele mieliśmy 5 lat temu to może widziałaś mojego Bronka
ja studniowke miałam 4 lata temu , był jakiś żółw
Stary 2012-09-07, 14:21   #2449
emememsik
po prostu Em :)

Mnie się w ogóle nie podobają tradycyjne ślubne kiecki. Sama chciałabym mieć chyba jednak białą, ale raczej nie do ziemi i na pewno bez żadnych kwiatuszków, falbanek i kół. Ciekawe na ile mi się to zmieni do ślubu.
Stary 2012-09-07, 14:22   #2450
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
właśnie zanim przeczytałam Wasze odpowiedzi to sprobowalam wsuwką i może być, to coś sobie zaraz wymodzę

PS pytanie do Orlicy jak dlugo idzia paczki z buyincoins?
Ok. 3-4 tygodni
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:22   #2451
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Orli faktycznie, teraz sprawdziłam i okulary są w PL
Stary 2012-09-07, 14:25   #2452
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Mnie się w ogóle nie podobają tradycyjne ślubne kiecki. Sama chciałabym mieć chyba jednak białą, ale raczej nie do ziemi i na pewno bez żadnych kwiatuszków, falbanek i kół. Ciekawe na ile mi się to zmieni do ślubu.
Bezę wyczuwam

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:25   #2453
maffash
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36382810]Ok. 3-4 tygodni[/QUOTE]

ajj troche dlugo, no ale nic pozostaje mi czekac
Stary 2012-09-07, 14:27   #2454
emememsik

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Bezę wyczuwam
Nie przerażaj mnie!
Stary 2012-09-07, 14:29   #2455
ineczka7
Zadomowienie

Cytat:
ja też nie chciałam długiej ślubnej. Opcja była, że albo wieczorowa, albo kieca rokendrolowa za kolano, rozkloszowana, z kolorową halką. Zmierzyłam taką i wyglądałam jak kretynka
Nestety, wszystko trzeba dopasować jeszcze do swojego wyglądu
Stary 2012-09-07, 14:37   #2456
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle poszłam dzisiaj do sklepu po dwa piwka na weekend i zostałam poproszona o dowód masakra...już dawno mi się to nie zdarzyło, fakt, że bez makijażu byłam no ale bez przesady...
Jak byłam na rezonansie ostatnio babka też się na mnie spojrzała i mówi " ahh aż musiałam sprawdzić czy ma Pani 18 lat?"
Ja wcale nie uważam, że wyglądam tak młodo
Nie wychodzę po alkohol bez dowodu Zawsze mnie pytają
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 15:14   #2457
Myszołapka
Zakorzenienie

Cytat:
O to to to właśnie, chociaż ja jednak wolałabym do samej ziemi Bratowa miała moim zdaniem prześliczną suknię, krój lekko trapezowy, w kolorze ecru, gdzie na gładki materiał narzucona była warstwa delikatnej koronki i to była cała ozdoba sukni Prosto, klasycznie i bardzo w moim guście.

Prawdą jest też że suknia powinna być dopasowana do figury, bo czasem oglądając zdjęcia ślubne bliższych lub dalszych znajomych wyrywa mi się dafaq did I just saw Szczególnie w przypadku dziewczyn o rozmiarach 42 i w górę, które usilnie pakują się w gorsety + dól na kole.

A u mnie dzisiaj post z serii Dupe or not z granatowymi lakierami
Stary 2012-09-07, 15:17   #2458
emememsik

Cytat:
Napisane przez Myszołapka Pokaż wiadomość
O to to to właśnie, chociaż ja jednak wolałabym do samej ziemi Bratowa miała moim zdaniem prześliczną suknię, krój lekko trapezowy, w kolorze ecru, gdzie na gładki materiał narzucona była warstwa delikatnej koronki i to była cała ozdoba sukni Prosto, klasycznie i bardzo w moim guście.
Brzmi świetnie. Właśnie coś takiego mi się podoba. Czasem jak przechodzę koło wystaw salonów ślubnych to pukam się w głowę, bo jakoś nie mogę uwierzyć, że ktoś kupi za grube pieniądze któreś z tych brzydactw.
Stary 2012-09-07, 15:32   #2459
Myszołapka
Zakorzenienie

Cytat:
Brzmi świetnie. Właśnie coś takiego mi się podoba. Czasem jak przechodzę koło wystaw salonów ślubnych to pukam się w głowę, bo jakoś nie mogę uwierzyć, że ktoś kupi za grube pieniądze któreś z tych brzydactw.
Ostatnio koleżanka ze studiów brała ślub i w końcu miałam okazję zobaczyć za co dała 3600zł. Suknia piękna, ale nie do końca na jej figurę i trochę... droga

W załączniku kawałek bratowej w sukni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0262 - Kopia.jpg (20,1 KB, 39 załadowań)
Stary 2012-09-07, 15:43   #2460
karolcia198506
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki

ja na swoim ślubie miałam suknię "ekri". pokazałabym Wam, ale chyba nie mam zdjęć na kompie, ale zaraz - mam na nk, doopa czarno-białe jest
zeskanowałam, więc wrzucę na chwilę, bo głupio wychodzę na zdjęciach
Też bardzo ładna zawsze podobały mi się takie treny
Cytat:
Ja zawsze robię zapałką

Uf wypucowałam samochód ale jeszcze nie wszystko bo płynu mi na siedzenia brakło i jutro muszę dokupić teraz nie pojadę bo siedzenia wykręcone Ale genialny płyn i tż dał wszystko z tapicerki zmyje

Edytowane przez karolcia198506
Czas edycji: 2012-09-07 o 15:46
karolcia198506 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości