|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
Cytat:
no ale poród sn też mógłby skończyć się cc - tego nigdy nie przewidzisz. [QUOTE=Dearlie;36381121]( Czy tylko ja zapowiadam się na dziecko zdecydowanie powyżej 3kg lub nawet ok. 4kg? ).Dearlie spoko moja Pola ściga się z Twoim Antosiem kto większy będzie , a termin porodu prawie ten sam mamy. Też jestem przerażona....
|
|
#302 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój też zapowiada się na dużego, aczkolwiek mam nadzieję że do 4 kg nie dobije.
|
||||
|
|
|
#303 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mojej znajomej dzidzia na tydzień przed terminem obróciła się główką do góry i też strasznie przeżywała, bo nastawiła się na sn. Więc nigdy nic nie wiadomo. Darlie nie przejmuj się tą wagą małego. Mój ma mieć podobno 3700g. Zobaczymy więc jak ta waga przedstawi się u mnie. I gratuluje nowego tygodnia ![]() Asiulka domek śliczny, bardzo mi się podoba. Elena ta Twoja gwiazda już się mieści u Ciebie w brzuszku
|
|
#304 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
a ten paciorek to dziewczyny już pisały, że nic takiego, podają antybiotyk i już, więc jak bym go miała, to za bardzo bym się nie przejęłaCytat:
codziennie na pewno całego mieszkania nie szoruję, raczej tak każde pomieszczenie dokładniej raz w tygodniu chyba, że naprawdę mnie coś wnerwi, że jest brudne. Może teraz wyjdę na brudasa, ale co mi tam, pedantem na 100% nie jestem i dobrze mi z tym! Cytat:
|
||||
|
|
|
#305 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc kochane
Czekam wlasnie na polozna. Gratulacje dla Zielonej Anesh odpisalam juz. Ale nic wczesniej nie dostalam naprawde.Colds ja mialam pare dni temu bol piersi. Zaczerwienienie w jednym miejscu. Pokarm lecial wiec to nie byl zastoj. A wszystko przez stanik. trwalo to 2 dni. Robilam cieple kapiele i przystawialam mlodego. Po ktoryms karmieniu poczulam ulge. Tyle ze nie mialam temperatury. |
|
|
|
#306 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kamila będzie naprawdę duuuża ![]() Cytat:
|
|
#307 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jak mi się w głowie kręci.... najgorsze, ze sama w domu jestem...
Cytat:
, najdłużej się nie widzieliśmy 3 m-ce 20 dni dokładnie... Ale widziały gały co brały, nie? Związując się z nim już pracował w tej firmie, wiedziałam, ze będzie wyjeżdżał.Najgorsze jest to, że najpierw trzeba się przyzwyczajać, że go nie ma... a jak przyjedzie po takim czasie to dokładnie odwrotnie... Dziwne takie życie jest...Cytat:
Oj jak ja zazdroszczę pani do sprzątania.. ![]() Ale ładny domek i jaki duży... my mamy 125 metrów:P Taki malutki w porównaniu do Waszego i z użytkowym poddaszem. Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ŚWIEŻO UPIECZONYCH MAMUŚ Ja od 2 dni robię porządki, bo jak pisałam przyszły mi nowe meble. Zaraz wstawię na maila zdjęcie. Zaraz mnie czeka prasowanko, bo rzeczy Krystianka się piorą. Kurcze, doradźcie mi.... Najbardziej pasuje mi postawić łóżeczko w rogu dwóch ścian, ale akurat obie są "od podwórka" i nie są jeszcze ocieplone, a na dodatek łóżeczko stałoby koło okna. To chyba nie jest dobry pomysł? Boję się, żeby przez to maluch częściej nie chorował... |
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje dla nowych mam.
opisze porod troche pozniej. rodzilam na klęcząco,wpadlam na porodowke z 7cm za 15min mialam juz 10cm i 3 razy poparlam na kleczaco i juz
|
|
|
|
#310 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a co z Karolluki? Ma ktoś do niej kontakt?
Muszę wziąc się za obiad i ogarnięcie domku, a tak mi się nie chce...
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem
ale to chyba nie znaczy że zaraz się urodzi, nie ? w sumie w niedzielę kończę 37 tydzień, a moja gin przepowiada mi wcześniejszy poród, choc sama wolałabym jeszcze trochę poczekac. Asiulka piękny domek podobają mi się takie. ![]() Ja również dzisiaj odebrałam wynik na paciorkowca i go nie mam. |
|
|
|
#312 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dzisiaj odstawiłam duphaston i magnez i wszystko co tam łykałam ... brzuch lekko opadł mi tak mi sie zdaje ale czop mi nie odchodzi... ale mojej mamie tez nie odszedł dopiero przy porodzie... i bóli nie m iała tylko ją krzyz troche bolał... boszeee.... chce tulic juz maluszka po drugiej stronie brzuszka
|
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok już patrzę .
|
|
|
|
|
#314 |
|
Wtajemniczenie
|
tysz musze obiad zrobic jakiiiis... chyba bitki zrobie...
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluje |
|
|
|
|
#317 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#318 |
|
Rozeznanie
|
Witam się
![]() Gratuluje kolejnym mamusiom dzieciaczków zdjęcia prześliczne, aż się chce swojego dzidziusia przytulić.Ja dzisiaj wchodzę w 35 tydzień ![]() Mój Sebastian według usg ostatniego waży 2380. Bałam się, że będzie więcej ale jeszcze dobije pewnie ![]() Wózek który mamy wziąć od szefa Tża, wygląda solidnie. Co sądzicie? |
|
|
|
#319 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kasiam no przykro mi. Nastawiłaś się na poród sn a tu taka niespodzianka no ale poród sn też mógłby skończyć się cc - tego nigdy nie przewidzisz. Cytat:
Cytat:
dziekuje dziewczyny za slowa otuchy Cytat:
na pewno jakos damy rade ja w srode ide po skierowanie do ginki swojej i w czwartek na knsutlacje do szpitala i ustalanie terminu. elena piekny brzuszek ![]() Asiulka domek cudny wybraliscie, zdecydowanie w moim guscie parterowy, super!!! Kalpana ja bym lozeczka przy oknie nie stawiała (tak samo nie przy kaloryferze). szczegolnie jak macie nieocieplone.
|
||||||
|
|
|
#320 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie też nie bardzo chcę do tego dopuścić, ale nie mam za dużego pola manewru, bo znowu w innym miejscu by stały koło drzwi i po pierwsze przez pół pokoju bym leciała do dziecka, a po drugie będzie się przeciąg robił jak się drzwi będzie otwierać :/
|
|
|
|
#322 |
|
Zadomowienie
|
Kasiam u mnie na szczęście mąż może być na sali razem ze mną, oczywiście siedzi sobie przy głowie mojej.
Dobrze, że maluszka dają u ciebie też tatusiowi, nie martw się, będzie pod świetną opieką a my się pozbieramy po wszystkim, bo najważniejsze, że będziesz mogła się na to przygotować psychicznie już od tej chwili a to na pewno pomoże w szybszym powrocie do formy
|
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje dla mamusi Zielona gratuluję z całego serca bo wiem ile ten szpital kosztował Cię nerwów. ![]() Korzystając z tego że Zuzia śpi opiszę swój poród. Jak wiecie w poniedziałek odstawiłam wszystkie tabletki,rano wstaliśmy,zjedliśmy śniadanie,pojechaliśmy na zakupy,czułam się jakoś tak dziwnie,nieswojo,mówię do męża że chyba dzisiaj urodzę,zrobiliśmy jeszcze parę zdjęć brzuszka na pamiątkę. Wieczorem położyłam sie,chciałam jeszcze oglądnąć perfekcyjną panią domu i zaczęłam liczyć skurcze,wyszło że mam co 10 minut,o 23 wstałam do łazienki i jak zaczęły ze mnie wypływać wody myślałam że do łazienki nie dolecę. Spakowałam ostatnie rzeczy i o 23,30 przyjechaliśmy na izbę przyjęć. Otworzyła nam zaspana położna i zaczęło się dokumenty,papierki itd. Trwało to do 24. Przyjęli mnie z rozwarciem na 2 cm. Potem położna zaprosiła nas na salę porodową,mąż rozłożył wszystkie rzeczy,mnie wzięła na podgolenie i lewatywę ![]() Nie była taka straszna jak myślałam. Potem mąż wziął mnie pod prysznic i zaczęły się silniejsze bóle,jak polewał mi brzuch to dużo mi łagodziło i było mnie lepiej. Potem wróciliśmy na salę porodową połóżna mnie bada i mówi rozwarcie na 8 cm,normalnie nie mogłam uwierzyć,podpięli mnie do ktg,mąż cały czas trzymał mnie za rękę,wspierał,podawał wodę między skurczami,ja tylko sie pytałam kiedy mogę przeć i czy widać już główkę ![]() Szybko miałam rozwarcie na 10 cm i tu trochę się skomplikowało bo skurcze zmniejszyły się,siedziałam na takim stołeczku do rodzenia,na stojąco,na klęczkach i nic mała się cofała w kanale rodnym,lekarka powiedziała żeby podać kroplówkę z oksytycyną żeby przyspieszyć akcje,jak tylko mnie podłączyli 4 razy poparłam i wyskoczyła Zuzia. Mąż odciął pępowinę i płakał jak dziecko,byłam taka wzruszona i nigdy tego nie zapomnę Dostałam małą na piersi,urodziłam łożysko,założyli mi 4 szwy,nie byłam nacięta ale wewnętrznie trochę pękłam. Potem 2 godzinki kangurowania,trzymałam malutką i nie mogłam wprost uwierzyć że to nasze dzidzi już jest z nami Na początku nie chciałam żeby mąż był przy porodzie ale teraz doceniam to,jeszcze bardziej nas to zbliżyło do siebie i kochamy się jeszcze bardziej a tatuś jest zakochany w córeczce. Nie powiem że poród nie bolał bo bolał ale to jest taki ból który zaraz sie zapomina,przynajmniej ja tak mam,jestem 3 dni po porodzie a czuję jakby to było tak dawno temu i nie wyobrażamy sobie z mężem że kiedyś naszej Zuzi nie było z nami. Poród trwał w sumie 3h,20 minut,położne i lekarka bardzo mnie wspierały,naprawdę super atmosfera,jestem bardzo zadowolona. Zaraz zgram zdjęcia i przedstawię Wam naszą pannę Zuzannę
|
|
#324 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekam na inne propozycje ![]() a domek bardzo ładny przynajmniej z zewnątrz.podobna bryła i kolor elewacji. nie mamy jednak zadaszonego tarasu, w przyszłości planujemy markizę. a i jeszcze podnieśliśmy odrobinę ścianę kolankową, by zagospodarować poddasze ![]() Cytat:
jedynie drugi trymestr był w miare a teraz znowu powtórka z rozrywki a co do paciorkowca, to wiesz może jak z tą kroplówką? cały czas będziemy do niej uczepione czy trochę dadzą nam odetchnąć? Cytat:
ważne, że z malutką wszystko dobrze, a to najważniejsze nam położna mówiła, ze im późniejszy tydzień tym szanse ze dzieciątko się przekręci są naprawdę niewielkie. powiem Ci szczerze, ze też byłam bardzo nastawiona na sn ale teraz jak mnie tak meczą skurcze od kilku dni i konca ich nie widać to byłabym wdzięczna za cesarkę. konkretna data, godzina a tak to za każdym razem sieję panikę, że to już uprowadzona rezydent ![]() też mnie to zastanawia... Elena, bardzo ładny brzuszek ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
jeszcze raz gratuluję ![]() a opis porodu piękny, pewnie każda z nas chciałaby, by u niej było podobnie
|
||||
|
|
|
#325 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta piękny opis porodu. Cudnie, że mąż taki zakochany
aga_ton nie wiem jak to będzie z tą kroplówką mam w głowie taki obraz jak z kroplówką na stojaczku pędzę po lewatywie do kibla ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- A mnie przy tych całych przepowiadaczach w krzyżach boli. Coś czuję, że jak będę rodzić to się dowiem co to są te bóle krzyżowe
|
#326 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, ale się wzruszyłam!!! My z mężem teraz się ekstremalnie wzruszamy mówiąc o naszym synku, więc nie wyobrażam sobie jakie to emocje będą podczas porodu...
![]() Elena - mnie też krzyż boli podczas tych skurczyków. Ale dziś coś słabo z nimi...
|
|
|
|
#327 |
|
Raczkowanie
|
Marta super opis
zielona to poszło szybciutko, choć faktycznie po tym co przeżyłaś w tym szpitalu...dobrze że jest już po wszystkim kasiam CC też ma swoje dobre strony i tak jak dziewczyny mówią, SN też może się skończyć CC, nigdy nie wiadomo a zdrowie dzidziusia najważniejsze ![]() Dearlie gratulacje za nowy tydzień a mi mdłości trochę przeszły, o dziwo udało mi się troszeczkę przespać...muszę się zwlec z łóżka i obiad zrobić rodzince :/ kurcze cały czas tak myślę, czy ten poród nie może tak już być - hop siup i po sprawie a tak codziennie po południu mnie straszy tylko i nie wiadomo czy "to" to już "to", masakra
|
#328 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny powiedzcie mi, czy w razie rozpoczęcia akcji porodowej (o ile ją w ogóle rozpoznam) decydowałybyście się na dojazd do szpitala 70 km? Doradźcie mi coś...
|
#329 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy jaki to szpital, dużo lepszy...? Gdyby była zdecydowana różnica w opiece i warunkach, to ja bym zaryzykowała.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.

jestem załaman, siedze i rycze. niechce cesarki. tz nie bedzie mogl byc z nami, ani przeciac pepowiny nic
).
, a termin porodu prawie ten sam mamy. Też jestem przerażona....

Dzień bez rozpakowywania to dzień stracony 

a za godzinkę do dentysty ja sie wykoncze
naprawde.

ale to chyba nie znaczy że zaraz się urodzi, nie ? 

mam w głowie taki obraz jak z kroplówką na stojaczku pędzę po lewatywie do kibla