Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 13:49   #4321
Karinio
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
wczoraj mielismy dzien do du*** bo nie moglam uspic Mateuszka, do tego dałam mu za duzo obiadku i zwymiotował martchewkowo, obżygał caly leżaczek, pozniej mate ,siebie i mnie , musialam go kapac, pozniej nie chciał jesc, pozniej znowu chciał , nie chciał spac,jęczał, przed snem leżałam z nim na łóżku 1,5 godziny i probowalam go wyciszyc, tak zeby poczuł nastrój spania, w koncu usnal i pospal do 7-30 , zjadł sniadanko i spi dalej, na 12 jade do dentysty, czekam mnie 2 godzinne posiedzenie i odbudowa zęba

dziewczyny ja nie chce ,zeby Mateusz był duzy jak tylko kazde moje dziecko bedzie sie robiło duże to bedziemy sobie z TZ robic kolejnego bobasa

W ogole doszlam do wniosku, ze Mateuszek z tym jedzeniem to sie wrodzil do TZ, bo on jest żarłoczkiem, ale musi jesc czesto a po trochu , bo inaczej wymiotuje, TZ tez tak ma..

Ja jak Mateusz bardzo mi dokucza to w żartach mówie do niego ty mały gnomie

co do tytułu: raczkujemy i siadamy mikołaja wyglądamy,
Oj bidulek ,ale za to jak ładnie pospał Moje dziecie będąc noworodkiem zbyt łapczywie jadł i zdarzało mu się shaftać.
Ja z kolei nie moge się doczekać jak będzie już chodził,albo inaczej miał z rok bądz dwa latka
Ja mówie szogun i terrorysta
Hm z tym Mikołajem to troszke zbyt wcześnie,he

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
karinio tak
Super i wreszcie

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
moja tesciowa mowi na Julke czasami pupinka i jakos nie uwazam tego za zle... no nie wiem moze chodzi o ton wypowiedzi bardziej? Ja na mala czasem (ostatnio czesto) mowie mala jedza

depresja z braku slonca hihi tzn czekolda i promienie sloneczne wywoluja uczucie szczescia w czlowieku, stad zapewne w dzien nie czujecie potrzeby slodkosci, natomiast wieczorem juz tak
Hm,no właśnie to pewnie zależy jak jest to powiedziane w jakim kontekście. itp Ja lubie po obiedzie przekąsić coś słodkiego
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:49   #4322
gosia261282
Gang Iren

Chate ogarnelam,duzo nie bylo trzeba,bo wczoraj gruntownie sprzatalam,obiad sie ogotuje,a Eryczek jeszcze spi

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Ja szałwi nie lubie,ja tylko akcpetuje mięte
Nigdy nie pilam szalwi.Ale lubie herbatki ziolowe,miete lubie,pilam rozne miety z dodatkami,rumianek tez z roznymi dodatkami np owocowymi,pokrzywe lubie,lubie herbate dla kobiet karmiacych ,lubie 7 ziol Babci Jagody.
Ogolnie lubie ziolowe herbaty,i owocowe i zielone,w sumie prawie wszystkie lubie,za zwykla czarna nie przepadam,chyba ze jest aromatyzowana czyms.
Stary 2012-09-07, 13:52   #4323
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
hej
Młody siedzi mi na kolanach i zrzuca zabawki ze stołu...jak już wszystkie na ziemii to się zabiera za klawiature lapka
także piszę jedną ręką
Piotruś właśnie też się co chwilę przewraca na brzuch ale za długo w tej pozycji nie wytrzymuje i zaczyna jojczeć. Ale jak ja go przewróce na plecy to on znowu ląduje na brzuchu...nie ogarniam
To Ci łobuz
No właśnie ja niewiem czemu,ale mój maly też zaczyna czasami jojczeć,a przecież potrafi się sam przewrócić z brzucha na plecy.Także nasi synowie mogli by sobie rączki podać.
Stary 2012-09-07, 13:53   #4324
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nigdy nie pilam szalwi.Ale lubie herbatki ziolowe,miete lubie,pilam rozne miety z dodatkami,rumianek tez z roznymi dodatkami np owocowymi,pokrzywe lubie,lubie herbate dla kobiet karmiacych ,lubie 7 ziol Babci Jagody.
Ogolnie lubie ziolowe herbaty,i owocowe i zielone,w sumie prawie wszystkie lubie,za zwykla czarna nie przepadam,chyba ze jest aromatyzowana czyms.
ja szałwi nie wypiję... jedynie to do płukania gardła czasem używam...

ale moim ulubionym ziółkiem jest piołun... szkoda tylko, że w czasie karmienia nie można stosować
Stary 2012-09-07, 13:55   #4325
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Chate ogarnelam,duzo nie bylo trzeba,bo wczoraj gruntownie sprzatalam,obiad sie ogotuje,a Eryczek jeszcze spi

Brawo,brawissimo
Ja nie bardzo ziołowe lubie,oprócz mięty,melisa mi też nie pochodzi,ale z dodatkiem czymś tam to tak.kiedyś miałam taką pyszną herbatke na uspokojenie,niewiem czy nie firmy vitax,mieszanka ziół ale pyszna w smaku.
Stary 2012-09-07, 14:04   #4326
gosia261282
Gang Iren

O Eryk sie obudzil,uciekam
Stary 2012-09-07, 14:08   #4327
Karinio
Zakorzenienie

A wiecie czego bym nie przełkneła tego co dziewczyny piją na poprawe śluzu.Kurcze zapomniałam nazwy
Stary 2012-09-07, 14:10   #4328
gosia261282
Gang Iren

A nie,falszywy alarm,Eryk przebudzil sie,pokrecil i spi dalej
Ale mam dzis spioszka
Stary 2012-09-07, 14:13   #4329
ivonka7
Rozeznanie

Cześć dziewczyny!
Ewa za 9 dni skończy 7 miesięcy... i ja nie wiem kiedy ten czas tak zleciał Podczytuje Was regularnie ale z czasem jest na prawdę krucho. Zwłaszcza teraz przy raczkowaniu, teraz pilnować Ewe trzeba non-stop, zarobiła już dwa siniaki- mimo że trzymałam ją za rączkę
W związku z tym mam pytanie do mamuś które to już przerabiały, albo przerabiają teraz- jak sobie z tym radzić? Przecież nie wyłożę mieszkania poduszkami a boje się o malutką na każdym kroku, zwłaszcza jak się wspina. Oczywiście o siedzeniu w kojcu nie ma mowy a mata edukacyjna jest po to aby z niej uciekać
Poradzicie coś??

Aha i jakiś czas temu Natkulec pisałaś że dajesz Madzi owsiankę, możesz napisać jak ją przyrządzasz? I jak się ma to do czasowej ekspozycji na gluten? chciałabym za jakiś czas podać ją Ewuni ale na razie dodaje jej do kaszki ryżowej 1 łyż. pszennej. albo mannę do zupki.

Pozdrawiam Was serdecznie i dodaje zdjęcie Ewy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-09-06 13.35.03.jpg (81,3 KB, 38 załadowań)
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:14   #4330
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
wiem bo chciałam wejść o 24 i nie działał
Moj tż ma dzZiś wolne
Moja w 3-6 nie wyprostuje nóg. Mówię ośpiochach z primarka i asdy.
A ja wieczorem wkurzyłam się na tż bo oglądał tv i Olivia się przez to obudziła i nie chciała spać do 1. Wstała o 4 przesikana(dziś nasza kolej) dziś ma nam koleżanka przywieźć krzesełko i jakieś zabawki. Olivia leży z nami na łóżku , obraca się do tż i ciągnie go za skórę i bije po twarzy a tatuś nic nie czuję, przy okazji krzyczy na niego
Jak Wy śpicie w łóżku ze swoimi dzieciami? Wczoraj ją położyłam do środka ale tak machała rękami mi po twarzy że musiałam ją do łóżeczka przełożyć
No widzisz,a to peszek westchnął Leszek
Dziwne są czasami te rozmiarówki.
Niedobry tż Gratuluje przesikania Fajnie masz,prezenty dostaniecie
My śpimy tak z malym czasami,że jest pośrodku i alb zaczepia nas oboje,albo tate smyra po plecach,albo mnie ostatnio kopał w brzuch,bo jakoś tak w strone moją leżał.

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Zosia to też akrobatka - najgorzej jak nei ejst zmęczona i ma siły na te wędrós=wki i turlanie się po łóżeczku, to wtedy mamy 30 min przekładania jej na odpowiednie miejsce ale śmiać mi się chce jak widzę zza drzwi co ona wyprawia
Ja to czasami trace cierpliwość,bo biegam góra doł,góra dół

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Witam
Tymus spi... a ja siadam na chwilke do Was i lecę, bodzis napiety dzień!

-mycie głowy
-obiad ( spagetti)
-zupke dla Tymcia musze ugotować
-urząd pracy o 13:00
-zus
-poczta
-zakupy
-spacer
...
Pierwsze ząbki dzieci mają i raczkować zaczynają
lub w innej wersji "Pierwsze ząbki już za nami i raczkować zaczynamy"

lecę drogie panie miłego dnia...mam nadzieję, że dzisiaj nic nie spalę, nie rozleję ani nie rozbiję
O,to masz dzisiaj co robić
Fajny tytuł.
Milego dnia również

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
no ja wlasnie nie chcialam kupowac podgrzewacza zeby zaoszczedzic ale jak mam gotowac wode o 3 w nocy to dziekuje bardzo a kurde trzymal termos i teraz przestal i po 3h zimna woda
To może odkup od kogoś???Sprawdz na gumtree,może się ktoś z podgrzewaczem ogłasza

Cytat:
Nie wierzę, pisanie pracy tak mnie wciągnęło do tego stopnia że aż czach zaczeła dymić .. patrze oho znam przyczynę, piszę już ponad 2h - tyle ile śpi Zosia dawno już tak długo nie wysiałam swoich szarych komórek bo Zosia nie przysypia na tak długo promotorka byłaby zadowolona ze mnie a przy tym i z Zosieńki
To świetnie Ci idzie

Cytat:
O Eryk sie obudzil,uciekam
Mój synek,też się właśnie obudził.Ide przewinąć i potem nakarmić brzdąca.

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-09-07 o 14:17
Stary 2012-09-07, 14:19   #4331
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Ewa za 9 dni skończy 7 miesięcy... i ja nie wiem kiedy ten czas tak zleciał Podczytuje Was regularnie ale z czasem jest na prawdę krucho. Zwłaszcza teraz przy raczkowaniu, teraz pilnować Ewe trzeba non-stop, zarobiła już dwa siniaki- mimo że trzymałam ją za rączkę
W związku z tym mam pytanie do mamuś które to już przerabiały, albo przerabiają teraz- jak sobie z tym radzić? Przecież nie wyłożę mieszkania poduszkami a boje się o malutką na każdym kroku, zwłaszcza jak się wspina. Oczywiście o siedzeniu w kojcu nie ma mowy a mata edukacyjna jest po to aby z niej uciekać
Poradzicie coś??

Aha i jakiś czas temu Natkulec pisałaś że dajesz Madzi owsiankę, możesz napisać jak ją przyrządzasz? I jak się ma to do czasowej ekspozycji na gluten? chciałabym za jakiś czas podać ją Ewuni ale na razie dodaje jej do kaszki ryżowej 1 łyż. pszennej. albo mannę do zupki.

Sliczna Ewunia,duza juz masz coreczke
Ja przerabialam,ale nic nie doradze.Siniaki sa nieuniknione,dziecko musi poznawac swiat,czasem bolesnie niestety.Wiki staralam sie w tym nie ograniczac(tzn wiadomo mialam oslonki na rogi od stolu,chemie zabezpieczona itd) chociaz czasem mnie kusilo,bo tez sie balam o nia.Jakos do teraz przezyla bez wiekszych uszczerbkow na zdrowiu
Bedzie dobrze,trzymajcie sie!
Stary 2012-09-07, 14:21   #4332
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
a my dzisiaj konczymy 6 mcy
Brawo
Cytat:
Jesli chodzi o rozmiary,to ostatnio kupilam Mlodemu pajace w H&M na kolejny rozmiar 6-9 (74).Tak w biegu w sumie,w domu bardziej sie przyjrzalam,jakie one dlugie sa!Masakra,pewnie o rozmiar wiecej wypadaja.
A Viki wlasnie ma bardzo duzo z HM i to wlasnei na 74 i ladnie leza
Cytat:
Dzien dobry

wczoraj mielismy dzien do du*** bo nie moglam uspic Mateuszka, do tego dałam mu za duzo obiadku i zwymiotował martchewkowo, obżygał caly leżaczek, pozniej mate ,siebie i mnie , musialam go kapac, pozniej nie chciał jesc, pozniej znowu chciał , nie chciał spac,jęczał, przed snem leżałam z nim na łóżku 1,5 godziny i probowalam go wyciszyc, tak zeby poczuł nastrój spania, w koncu usnal i pospal do 7-30 , zjadł sniadanko i spi dalej, na 12 jade do dentysty, czekam mnie 2 godzinne posiedzenie i odbudowa zęba

dziewczyny ja nie chce ,zeby Mateusz był duzy jak tylko kazde moje dziecko bedzie sie robiło duże to bedziemy sobie z TZ robic kolejnego bobasa

KArolca , ja bym po prostu powiedziała miło : nie mów tak do mojej Ewelinki, ona jest i tu bym powiedziala tak jak ty do niej mówisz swoja drogą dobrze ,ze nie pipka przepraszam karolca

W ogole doszlam do wniosku, ze Mateuszek z tym jedzeniem to sie wrodzil do TZ, bo on jest żarłoczkiem, ale musi jesc czesto a po trochu , bo inaczej wymiotuje, TZ tez tak ma..

Co do diety i odchudzania to ja mam juz 1 kg mniej niz przed ciaza , jeszcze 2 kg i bede bardzo zadowolona, wszystkie ciuchy leza na mnie jak przed ciąża no i ćwiczenia daja rade, bo brzuch i piersi wygladaja duzo lepiej

Ja jak Mateusz bardzo mi dokucza to w żartach mówie do niego ty mały gnomie

CO do slodyczy to ja tez nie potrafie życ, ostatnio odkryłam dwie nowe czekolady wedla o smaku batoników bajeczny i pierrot

Alamig gratulacje z okazji zębolka
świetne zdjęcia , coraz wieksza mam ochote zabrac mojego łobuziaka na basen

Emigra ,Mała dla waszych dzieciaczków z okazji pół roczku

Gosia jesli moge zapytac, bo moze pisalas ,ale przeoczyłam kiedy myslisz o kolejnym dziecku?

co do tytułu: raczkujemy i siadamy mikołaja wyglądamy
Kurcze, nie martwisz sie tymi wymiotami? Nie pamietam czy pytalas jakiegos lekarza?
Co do dietki to mi znowu idzie lepiej, od poczatku ( nie pamietam-kilka tygodni) ubylo mi 7 kg, jeszcze tylko 3 i mam wage sprzed ciazy!
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
gkatarzynka my mamy taki nawilżacz i jestesmy b zadowoleni, cenowo było ok bo kupilismy na promocji w saturnie bodajże

http://www.videolux.pl/nawilzacz-pow...cja-p-148.html

nie zdążyłam nadrobić, zmykam z Kają na rehab! buziaki!
To lekkich cwiczen zycze i odezwij sie po!
Cytat:
Lozeczko zlozone, poscielone

Co do szalwi to w ciazy nie powinno sie jej pic ani podczas karmienia piersia - zatrzymuje laktacje. Natomiast szalwia sama w sobie ma dzialanie przeciwzapalne i jak najbardziej mozna ja pic

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

no wlasnie jaki skok? Julka tez ma chyba non stop od urodzenia hehe okresy miedzy skokami sa tak krotkie ze ledwie je zauwazam

z zabkami u nas to samo ... 6 mcy i zero
To moze Julka po prostu ma taki charakter?
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
Sandrze wyszło 6 ząbków na raz jak miała 11 miesięcy... na szczęście bezproblemowo i mam nadzieję, że z Ritą będzie tak samo
Adas zabkowal bezproblemowo, za to Viki cierpi
Ale zycze Wam bezbolesnego zabkowania.
Swoja droga - gratuluje utraty wagi
Cytat:
Ale mam dzis spioszka
Ja tez , po tym nurofenie spi juz 2h 15 minutMusialo Jej bardzo ulzyc!
Juz nie moge sie doczekac az oblukam zabka jak sie obudzi

Alamig, gratuluje zabka

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 14:57   #4333
Karinio
Zakorzenienie

Dałam małemu obiadek-aromatyczny rosołek z ryżem,niezbyt mu podeszła zupa.Choć pare łyzeczek zjadł,jutro podejście drugie Zaraz zmykam dać mu mleko i idziemy na spacer,kupić coś na obiad.
Stary 2012-09-07, 14:58   #4334
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Poradzicie coś??

szczerze mówiąc nie da się tego uniknąć... tzn wiadomo, trzeba być zawsze przy dziecku i uważać, żeby nie było większego zagrożenia (np na schodach)... jednak i tutaj zawsze może się coś zdarzyć...

jak Sandra zaczęła chodzić stała kiedyś na 2 stopniu, ja odwróciłam sie dosłownie na sekundę, a ona wtedy spadła i miała wstrząśnienie mózgu...

także niestety niekiedy upadków, siniaków, otarć, guzów nie da się uniknąc, chociażby nie wiem jak się starało

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Swoja droga - gratuluje utraty wagi
dziękuję

aaa... i a propos szałwi

utrzeba z nią uważać ze względu na tujon... w zbyt dużych dawkach i przy zbyt częstym stosowaniu jest trujący!!!
Stary 2012-09-07, 14:59   #4335
gosia261282
Gang Iren

Eryk standardowo po spaniu walnal wielka kupe (juz trzecia dzis),przewiniety,nakarmi ony.A teraz sluchamy piosenek z kompa i odglosow zwierzat (+wizaz )
Stary 2012-09-07, 14:59   #4336
cziqua
Zadomowienie

moje dziecie tak maltretuje smoczki i gryzaki i maskotki ze wszystko do dziubka ciśnie a żeby jak najwięcej się zmieściło o rączkach nie wspomnę

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 15:06   #4337
aalegna
Wtajemniczenie

witam
ja mojego dziecka nie rozumiem w nocy je częściej niż w dzień bo nawet co 2,5 godz pobudka i nic go nie uspokoi tylko cyc
zapodałam mu wczoraj na noc mm i mimo to było jak po cycu pierwsze spanie 4 godz i potem co 2,5 pobudka a ja sie położyłam spać z nadzieją że po mm pośpi z 6 godz chociaż
pod koniec września idziemy na wesele i chciałam małego zostawić mamie i żeby mu mm podawała, bo ja nie jestem w stanie ściągnąć pokarmu (wczoraj jak dostał mm to przez ok 40 min ściągałam i tylko 40 mm nie wiem jak ściągam laktatorem to wogóle nie czuje tego pieczenia że pokarm nachodzi i leci go bardzo mało nie wiem o co kaman). No i nie wiem jak mama da rade z nim w nocy?? Przecież nie bedzie mu podawała co 2,5 godz mm

A my póki co dołączamy do bezzębnych dzieci

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
moje dziecie tak maltretuje smoczki i gryzaki i maskotki ze wszystko do dziubka ciśnie a żeby jak najwięcej się zmieściło o rączkach nie wspomnę
mój robi tak samo
Stary 2012-09-07, 15:34   #4338
gosia261282
Gang Iren

Aalegna ale czemu co 2,5 godz nie moze mama podawac mm?Ja sie nie znam,bo nie dawalam mm,ale jak dziecko jest glodne czesciej to chyba trzeba dac
Stary 2012-09-07, 15:37   #4339
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Aalegna ale czemu co 2,5 godz nie moze mama podawac mm?Ja sie nie znam,bo nie dawalam mm,ale jak dziecko jest glodne czesciej to chyba trzeba dac
Zosia jadła do 5m co2h mm przesło samo z wiekiem ale nie ukrywam, bylam zdruzgotana czemu inne dzieci maja 3/4h przerwy a ja wiecznie z butelkami
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 16:03   #4340
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
a kubeczek (doidy cup)?
Muszę odszukać PW od Ciebie ale to wieczorkiem dopiero.
ja się skusiłam dzięki Wam i zakupiłam wczoraj, czekam az przyjdzie

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:

podczytałam troche majowe mamy i nie wiem jak to skomentowac, ale ciesze sie, ze jestescie normalne
a co tam się dzieje na tym wątku?

Evvcia witaj! napisz więcej co u Ciebie?

Humory takie chyba większość z nas ma przez pogodę..

Mała gratulacja z okazj pół roczku Tymonka, ale ten czas leci!

Karinio gratulacje z okazji 7 miesięcy, hoh, duży chłopczyk!

Karolca Ewelinka już siada? pisałaś że w krzesełku zasnęła?

Ewelajna witaj, dawno CIę nie było! fajnie że napisałaś!

Emigra gdzieś mi umnkął post o kredycie - dostaliście? na mieszkanko? to kiedy parapetówka?

dane mi tylko nadrabiać na raty... Zmykamy na imprezkę - urodziny Cioci Mam nadzieję, że Kaja polubi Cioci pieska

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-09-07 o 16:22
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 16:03   #4341
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Poradzicie coś??

hej Ivonka! ale twoja Ewunia śliczna i już taka mobilna!
ja też uważam, że choćbyś nie wiem co robiła i tak dziecko czasem się uderzy, przewróci. Nie da się tego uniknąć. Najważniejsze to zabezpieczyć kąty, kable itp no i mieć na oku w miarę możliwości
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 16:13   #4342
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
witam
ja mojego dziecka nie rozumiem w nocy je częściej niż w dzień bo nawet co 2,5 godz pobudka i nic go nie uspokoi tylko cyc
zapodałam mu wczoraj na noc mm i mimo to było jak po cycu pierwsze spanie 4 godz i potem co 2,5 pobudka a ja sie położyłam spać z nadzieją że po mm pośpi z 6 godz chociaż
pod koniec września idziemy na wesele i chciałam małego zostawić mamie i żeby mu mm podawała, bo ja nie jestem w stanie ściągnąć pokarmu (wczoraj jak dostał mm to przez ok 40 min ściągałam i tylko 40 mm nie wiem jak ściągam laktatorem to wogóle nie czuje tego pieczenia że pokarm nachodzi i leci go bardzo mało nie wiem o co kaman). No i nie wiem jak mama da rade z nim w nocy?? Przecież nie bedzie mu podawała co 2,5 godz mm

A my póki co dołączamy do bezzębnych dzieci

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

mój robi tak samo
a ile wypija na raz?

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Ivonka ale Twoja corcia juz duza dziewczynka, wow zaraz 7 mcy.... a dopiero co rodzilas..... ech

tez uwazam ze w dziecinstwo siniaki sa wpisane i nie da sie uniknac jak dziecko raz czy drugi sie uderzy i je zaboli to nastepnym razem bedzie uwazac - brutalne ale prawdziwe
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 16:37   #4343
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Gosiu no ja tez sie nie zam a na opakowaniu napisane że dla 5-6 m-cy to 4 dawki na dobe powinny byc, wec tak nie bardzo co te 2,5 godz to mm bo za dużo dawek by wyszło
Stary 2012-09-07, 16:38   #4344
lena_mi
Zakorzenienie

alamig super zdjęcia z basenu, tez o tym myślimy ale dopiero za jakiś czas

emigra gtatulacje z okazji 6 miesięcy Julisi No i znów się powtórzę - jak ten czas leci!!! Jeszcze nie dawno byłyśmy w ciązy!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-09-07 o 16:39
Stary 2012-09-07, 16:39   #4345
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
a ile wypija na raz?

no wczoraj uszykowałam mu 180 a wypił tylko 100, zobacze ile dziś uda mu sie wcisnac
Stary 2012-09-07, 16:59   #4346
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość

lena mi tam szalwia smakuje moze dziwna jestem
termos mocniej zakrecilam sprawdzam a jak nie to kupimy nowy
to podziwiam, ja nie dałam rady z szałwią

Podgrzewacz mamy taki:
http://www.jaibobas.pl/podgrzewacze/...-lcd-tufi.html

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Nie wierzę, pisanie pracy tak mnie wciągnęło do tego stopnia że aż czach zaczeła dymić .. patrze oho znam przyczynę, piszę już ponad 2h - tyle ile śpi Zosia dawno już tak długo nie wysiałam swoich szarych komórek bo Zosia nie przysypia na tak długo promotorka byłaby zadowolona ze mnie a przy tym i z Zosieńki
podziwiam!

A ja na poczekalnię chciałabym wrócić za jakieś 4 lata - piszę się któraś z Was?

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Lozeczko zlozone, poscielone
w końcu przyszło!

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ja szałwi nie wypiję... jedynie to do płukania gardła czasem używam...

ale moim ulubionym ziółkiem jest piołun... szkoda tylko, że w czasie karmienia nie można stosować
oo nie piłam takiej herbatki, ciekawe jaki ma smak. A co daje ten piołun?
Ja uwielbiam miętę!

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
A wiecie czego bym nie przełkneła tego co dziewczyny piją na poprawe śluzu.Kurcze zapomniałam nazwy
? nie kojarzę o co chodzi

natomiast skojarzyło mi się, że śluzowata jest lipa (pije się np. na przeziębienie) blech nie znoszę! A babcia zawsze we mnie wmuszała za młodu.

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Ale mam dzis spioszka
Gosiu Kaja też dziś ma dzien śpioszka! się zgadały nasze maluchy!

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Desia co ja czytam - Viki wychodzi ząbek??? Ale się córcia pospieszyła! Trzymam kciuki żeby przechodziła ząbkowanie łagodnie, choć z tego co wywnioskowałam jest cięzko?

No to udało się jednak nadrobić, teraz już naprawdę zmykam!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-09-07 o 16:48
Stary 2012-09-07, 17:08   #4347
cziqua
Zadomowienie

na poprawę śluzu to chyba wiesiołek?

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-09-07, 17:11   #4348
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
na poprawę śluzu to chyba wiesiołek?
Twoja odpowiedz mi przypomniała,rozjaśniła mój umysł siemie lniane.Czy to jest to samo co wiesiołek??

Wróciliśmy ze spaceru,ale super pogoda bardzo ciepło.młody jeszcze śpi,tatusiek odkurza a ja na kompie
Stary 2012-09-07, 17:18   #4349
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Twoja odpowiedz mi przypomniała,rozjaśniła mój umysł siemie lniane.Czy to jest to samo co wiesiołek??

Wróciliśmy ze spaceru,ale super pogoda bardzo ciepło.młody jeszcze śpi,tatusiek odkurza a ja na kompie

co innego
a mnie naszło na konkretne pędzle do makijażu , paletę cieni i błyszczyków i ogólnie pierdoooły do makijażu tylko kto sfinansuje?:rol leyes:

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2012-09-07, 17:29   #4350
Karinio
Zakorzenienie

Ha,czyli mój synalek nie jest aż tak najstarszy,bo okazuje się że jest jeszcze córka ivonki7,która niedługo będzie mieć 7 miesięcy Wnioskuje po zdjeciu,że silna i ładnie już siedzi oraz z tego co napisała ivonka,żywe sreberko

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
co innego
a mnie naszło na konkretne pędzle do makijażu , paletę cieni i błyszczyków i ogólnie pierdoooły do makijażu tylko kto sfinansuje?:rol leyes:
Aha,jak o tym pomysle,to ble.
Hm,trzeba znaleść sobie sponsora Żartuje

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
A ja na poczekalnię chciałabym wrócić za jakieś 4 lata - piszę się któraś z Was?
natomiast skojarzyło mi się, że śluzowata jest lipa (pije się np. na przeziębienie) blech nie znoszę! A babcia zawsze we mnie wmuszała za młodu.
Hm,ja to chyba troszke wcześniej Zobaczymy zresztą.
Hm,lipa chyba nie jest śluzowata??

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Karinio gratulacje z okazji 7 miesięcy, hoh, duży chłopczyk!
dane mi tylko nadrabiać na raty... Zmykamy na imprezkę - urodziny Cioci Mam nadzieję, że Kaja polubi Cioci pieska
Dziękuje za gratulacje Nom,to fakt
mMiłego imprezowania aż chce się zaśpiewać,tylko że nie urodzinowo,ale można zmienić-u cioci na imieninach są goście i jest rodzina...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości