|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Cytat:
Moje dziecie będąc noworodkiem zbyt łapczywie jadł i zdarzało mu się shaftać. ![]() Ja z kolei nie moge się doczekać jak będzie już chodził,albo inaczej miał z rok bądz dwa latka ![]() Ja mówie szogun i terrorysta ![]() Hm z tym Mikołajem to troszke zbyt wcześnie,he ![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Super i wreszcie ![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
Ja lubie po obiedzie przekąsić coś słodkiego
|
||
|
|
|
#4322 |
|
Gang Iren
|
Chate ogarnelam,duzo nie bylo trzeba,bo wczoraj gruntownie sprzatalam,obiad sie ogotuje,a Eryczek jeszcze spi
![]() Nigdy nie pilam szalwi.Ale lubie herbatki ziolowe,miete lubie,pilam rozne miety z dodatkami,rumianek tez z roznymi dodatkami np owocowymi,pokrzywe lubie,lubie herbate dla kobiet karmiacych ,lubie 7 ziol Babci Jagody.Ogolnie lubie ziolowe herbaty,i owocowe i zielone,w sumie prawie wszystkie lubie,za zwykla czarna nie przepadam,chyba ze jest aromatyzowana czyms.
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie ja niewiem czemu,ale mój maly też zaczyna czasami jojczeć,a przecież potrafi się sam przewrócić z brzucha na plecy.Także nasi synowie mogli by sobie rączki podać. |
|
|
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moim ulubionym ziółkiem jest piołun... szkoda tylko, że w czasie karmienia nie można stosować ![]()
|
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie bardzo ziołowe lubie,oprócz mięty,melisa mi też nie pochodzi,ale z dodatkiem czymś tam to tak.kiedyś miałam taką pyszną herbatke na uspokojenie,niewiem czy nie firmy vitax,mieszanka ziół ale pyszna w smaku.
|
|
|
|
|
#4326 |
|
Gang Iren
|
O Eryk sie obudzil,uciekam
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie czego bym nie przełkneła tego co dziewczyny piją na poprawe śluzu.Kurcze zapomniałam nazwy
|
|
|
|
#4328 |
|
Gang Iren
|
A nie,falszywy alarm,Eryk przebudzil sie,pokrecil i spi dalej
![]() Ale mam dzis spioszka
|
#4329 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Ewa za 9 dni skończy 7 miesięcy... i ja nie wiem kiedy ten czas tak zleciał Podczytuje Was regularnie ale z czasem jest na prawdę krucho. Zwłaszcza teraz przy raczkowaniu, teraz pilnować Ewe trzeba non-stop, zarobiła już dwa siniaki- mimo że trzymałam ją za rączkę ![]() W związku z tym mam pytanie do mamuś które to już przerabiały, albo przerabiają teraz- jak sobie z tym radzić? Przecież nie wyłożę mieszkania poduszkami a boje się o malutką na każdym kroku, zwłaszcza jak się wspina. Oczywiście o siedzeniu w kojcu nie ma mowy a mata edukacyjna jest po to aby z niej uciekać Poradzicie coś?? Aha i jakiś czas temu Natkulec pisałaś że dajesz Madzi owsiankę, możesz napisać jak ją przyrządzasz? I jak się ma to do czasowej ekspozycji na gluten? chciałabym za jakiś czas podać ją Ewuni ale na razie dodaje jej do kaszki ryżowej 1 łyż. pszennej. albo mannę do zupki. Pozdrawiam Was serdecznie i dodaje zdjęcie Ewy
|
|
|
|
#4330 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwne są czasami te rozmiarówki. Niedobry tż Gratuluje przesikania ![]() My śpimy tak z malym czasami,że jest pośrodku i alb zaczepia nas oboje,albo tate smyra po plecach,albo mnie ostatnio kopał w brzuch,bo jakoś tak w strone moją leżał. ![]() Cytat:
Cytat:
Fajny tytuł. Milego dnia również ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój synek,też się właśnie obudził.Ide przewinąć i potem nakarmić brzdąca.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-07 o 14:17 |
|||||
|
|
|
#4331 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ja przerabialam,ale nic nie doradze.Siniaki sa nieuniknione,dziecko musi poznawac swiat,czasem bolesnie niestety.Wiki staralam sie w tym nie ograniczac(tzn wiadomo mialam oslonki na rogi od stolu,chemie zabezpieczona itd) chociaz czasem mnie kusilo,bo tez sie balam o nia.Jakos do teraz przezyla bez wiekszych uszczerbkow na zdrowiu ![]() Bedzie dobrze,trzymajcie sie!
|
|
#4332 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Brawo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do dietki to mi znowu idzie lepiej, od poczatku ( nie pamietam-kilka tygodni) ubylo mi 7 kg Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ale zycze Wam bezbolesnego zabkowania. Swoja droga - gratuluje utraty wagi ![]() Cytat:
Juz nie moge sie doczekac az oblukam zabka jak sie obudzi ![]() Alamig, gratuluje zabka
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Dałam małemu obiadek-aromatyczny rosołek z ryżem,niezbyt mu podeszła zupa.Choć pare łyzeczek zjadł,jutro podejście drugie
Zaraz zmykam dać mu mleko i idziemy na spacer,kupić coś na obiad.
|
|
|
|
#4334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Sandra zaczęła chodzić stała kiedyś na 2 stopniu, ja odwróciłam sie dosłownie na sekundę, a ona wtedy spadła i miała wstrząśnienie mózgu... także niestety niekiedy upadków, siniaków, otarć, guzów nie da się uniknąc, chociażby nie wiem jak się starało ![]() dziękuję aaa... i a propos szałwi utrzeba z nią uważać ze względu na tujon... w zbyt dużych dawkach i przy zbyt częstym stosowaniu jest trujący!!!
|
|
#4335 |
|
Gang Iren
|
Eryk standardowo po spaniu walnal wielka kupe (juz trzecia dzis),przewiniety,nakarmi ony.A teraz sluchamy piosenek z kompa i odglosow zwierzat (+wizaz
)
|
#4336 |
|
Zadomowienie
|
moje dziecie tak maltretuje smoczki i gryzaki i maskotki ze wszystko do dziubka ciśnie a żeby jak najwięcej się zmieściło
o rączkach nie wspomnę
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4337 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam
ja mojego dziecka nie rozumiem w nocy je częściej niż w dzień bo nawet co 2,5 godz pobudka i nic go nie uspokoi tylko cyc zapodałam mu wczoraj na noc mm i mimo to było jak po cycu pierwsze spanie 4 godz i potem co 2,5 pobudka ![]() pod koniec września idziemy na wesele i chciałam małego zostawić mamie i żeby mu mm podawała, bo ja nie jestem w stanie ściągnąć pokarmu (wczoraj jak dostał mm to przez ok 40 min ściągałam i tylko 40 mm A my póki co dołączamy do bezzębnych dzieci ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
|
|
#4338 |
|
Gang Iren
|
Aalegna ale czemu co 2,5 godz nie moze mama podawac mm?Ja sie nie znam,bo nie dawalam mm,ale jak dziecko jest glodne czesciej to chyba trzeba dac
|
#4339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale nie ukrywam, bylam zdruzgotana czemu inne dzieci maja 3/4h przerwy a ja wiecznie z butelkami
|
|
|
|
|
#4340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
Evvcia witaj! napisz więcej co u Ciebie? Humory takie chyba większość z nas ma przez pogodę.. Mała gratulacja z okazj pół roczku Tymonka, ale ten czas leci! ![]() Karinio gratulacje z okazji 7 miesięcy, hoh, duży chłopczyk! ![]() Karolca Ewelinka już siada? pisałaś że w krzesełku zasnęła?Ewelajna witaj, dawno CIę nie było! fajnie że napisałaś!Emigra gdzieś mi umnkął post o kredycie - dostaliście? na mieszkanko? to kiedy parapetówka? ![]() dane mi tylko nadrabiać na raty... Zmykamy na imprezkę - urodziny Cioci Mam nadzieję, że Kaja polubi Cioci pieska
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-07 o 16:22 |
||
|
|
|
#4341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja też uważam, że choćbyś nie wiem co robiła i tak dziecko czasem się uderzy, przewróci. Nie da się tego uniknąć. Najważniejsze to zabezpieczyć kąty, kable itp no i mieć na oku w miarę możliwości
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Ivonka ale Twoja corcia juz duza dziewczynka, wow zaraz 7 mcy.... a dopiero co rodzilas..... ech ![]() tez uwazam ze w dziecinstwo siniaki sa wpisane i nie da sie uniknac jak dziecko raz czy drugi sie uderzy i je zaboli to nastepnym razem bedzie uwazac - brutalne ale prawdziwe
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4344 |
|
Zakorzenienie
|
alamig super zdjęcia z basenu, tez o tym myślimy ale dopiero za jakiś czas
![]() emigra gtatulacje z okazji 6 miesięcy Julisi No i znów się powtórzę - jak ten czas leci!!! Jeszcze nie dawno byłyśmy w ciązy!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-07 o 16:39 |
|
|
|
#4345 |
|
Wtajemniczenie
|
no wczoraj uszykowałam mu 180 a wypił tylko 100, zobacze ile dziś uda mu sie wcisnac
|
#4346 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to podziwiam, ja nie dałam rady z szałwią Podgrzewacz mamy taki: http://www.jaibobas.pl/podgrzewacze/...-lcd-tufi.html ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
podziwiam!![]() A ja na poczekalnię chciałabym wrócić za jakieś 4 lata - piszę się któraś z Was? ![]() ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- w końcu przyszło! ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
Ja uwielbiam miętę! ---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
natomiast skojarzyło mi się, że śluzowata jest lipa (pije się np. na przeziębienie) blech nie znoszę! A babcia zawsze we mnie wmuszała za młodu. ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Desia co ja czytam - Viki wychodzi ząbek??? Ale się córcia pospieszyła! Trzymam kciuki żeby przechodziła ząbkowanie łagodnie, choć z tego co wywnioskowałam jest cięzko?No to udało się jednak nadrobić, teraz już naprawdę zmykam!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-07 o 16:48 |
|||||
|
|
|
#4347 |
|
Zadomowienie
|
na poprawę śluzu to chyba wiesiołek?
|
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co innego ![]() a mnie naszło na konkretne pędzle do makijażu , paletę cieni i błyszczyków i ogólnie pierdoooły do makijażu tylko kto sfinansuje? :rol leyes:
|
|
|
|
#4350 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ha,czyli mój synalek
Wnioskuje po zdjeciu,że silna i ładnie już siedzi oraz z tego co napisała ivonka,żywe sreberko ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
![]() Hm,trzeba znaleść sobie sponsora Żartuje ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
Zobaczymy zresztą.Hm,lipa chyba nie jest śluzowata?? ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
![]() mMiłego imprezowania aż chce się zaśpiewać,tylko że nie urodzinowo,ale można zmienić-u cioci na imieninach są goście i jest rodzina...
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:46.

bo nie moglam uspic Mateuszka, do tego dałam mu za duzo obiadku i zwymiotował martchewkowo, obżygał caly leżaczek, pozniej mate ,siebie i mnie , musialam go kapac, pozniej nie chciał jesc, pozniej znowu chciał , nie chciał spac,jęczał, przed snem leżałam z nim na łóżku 1,5 godziny i probowalam go wyciszyc, tak zeby poczuł nastrój spania, w koncu usnal i pospal do 7-30 , zjadł sniadanko i spi dalej, na 12 jade do dentysty, czekam mnie 2 godzinne posiedzenie i odbudowa zęba

,lubie 7 ziol Babci Jagody.

Gratuluje przesikania 

dawno już tak długo nie wysiałam swoich szarych komórek bo Zosia nie przysypia na tak długo