Ślubujące w 2012 - część II - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 21:53   #3331
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Blair - Cypr jest super zarówno dla ludzi młodych, jak i dla rodzin.
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:31   #3332
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 86agnieszka Pokaż wiadomość
OMG! ile tych pytań! nam chyba wszystkich nie zadawał, przynajmniej mi nie zadał. aha i parafię moich rodziców wpisał sobie sam na podstawie mojego adresu zamieszkania, pomimo tego że mówiłam że rodzice mają inny adres zamieszkania i tą samą parafię co ja...

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Zapomniałam, że miałam zadzwonić do salonu powiedzieć, że nie chcę biżuterii, którą miała mi pani odłożyć miałam zadzwonić już w poniedziałek, chyba muszę sobie zacząć zapisywać co ważniejsze rzeczy, bo ostatnio już nie ogarniam
jojla - mam to samo! TŻ już się ze mnie śmieje, bo już 2 razy zdarzyło mi się przyjechać do Warszawy bez portmonetki...i musiał mnie na Wileńskim odbierać, bo ani karty miejskiej, ani kasy, ani nawet dokumentów nie miałam... dobrze że trafiałam wtedy na fajnych konduktorów bo żaden mi mandatu nie wystawił

u nas na razie z postępów tyle, że zaczęliśmy malować drugi pokój na razie mamy załatwione blue ściany i parapet na ścianie. dziwna z tym sprawa, ale w obu pokojach takie mamy nad grzejnikami, pewnie dlatego że w pokojach nie ma okien zwykłych tylko balkonowe. Trochę się przestraszyliśmy jak pojechaliśmy, bo zaczęli nam blok ocieplać od 2 strony i zobaczyliśmy otwartą kratę na duży balkon...a po chwili TŻ do mnie - czy to nie nasze fotele stoją na rusztowaniu? nieźle się wystraszyliśmy ale okazało się że jednak jest wszystko ok, po rozmowie z robotnikami i przewodniczącym zarządu (akurat mieli wczoraj dyżur ) zostały nam jeszcze 2 ściany i sufit w tym pokoju, przedpokój i kuchnia. TŻ chce jeszcze dokupić pomarańczowej farby bo podobno akurat w tym kolorze najgorzej wygląda 1 warstwa... ciekawe kiedy to zrobi i pomaluje?
Neave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 12:55   #3333
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Wrzucam jeszcze raz fotki bo tamte zdjęcia to miniaturki

Kurczę sliczny ten bukiet... Tylko nie wiem czy by mi pasował... hm ale jest piękny

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Dobrze że z babeczką się wyjaśniło i super że protokół tak gładko poszedł. A o co się miałaś księdza zapytać?
Dla mnie zarówno eleganckie jak i romantyczne są warkocze ale ja mam na ich punkcie hopla

Księdza mieliśmy zapytać o koszty i o organiste.
No i dostaliśmy kartki na 2 spowiedzi, a liczyłam na jedną.

A miałam pytać mówiliście przed spowiedzią księdzu że to ślubna spowiedz?

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 12:57   #3334
Malgos_12
Zakorzenienie

Justyna - lepiej powiedzieć, zresztą i tak dasz mu kartkę do podpisania, więc się dowie
Stary 2012-09-06, 13:00   #3335
JJJustynAAA
Zakorzenienie

A dziewczyny....
Jedziemy dziś do Pani od ciast powinniśmy na coś szczególnego zwrócić uwagę?
Ile na 90 osób potrzebujemy ciasta?

Kurcze totalnie jestem biała w tych sprawach

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Justyna - lepiej powiedzieć, zresztą i tak dasz mu kartkę do podpisania, więc się dowie

No tak ale będzie już po. A wiem że są księża którzy inaczej spowiadają jak wiedzą że to jest ślubna... Zadają głupie pytania na które nie chciałabym odpowiadać.

Spróbujemy u Kapucynów się wyspowiadać... U nich zawsze było miła ( jak do tej pory ).

Mama Franka

Stary 2012-09-06, 13:05   #3336
Malgos_12
Zakorzenienie

Justynaa - pani od ciasta będzie wiedziała ile go trzeba, to zależy oczywiście czy będziecie ciasto rozdawać, u nas na dwa dni na 120 osób, gdzie ciasto rozdawaliśmy, pani powiedziała, że spokojnie wystarczy 30-32 blachy, moja mama zażyczyła sobie 40 ciast dużo zostało, ale ciasto można mrozić. Zatem te 30 by wystarczyło i jeszcze by zostało, choć rodzinka lubi ciasto.
Stary 2012-09-06, 13:48   #3337
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blair_90 Pokaż wiadomość
I obraczki odebrane Sa jeszcze ładniejsze niż myślałam I Nawet rabat naliczyła nam Pani w Aparcie
No to macie prezent ślubny a pokarzesz obrączki?
Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość
u nas na razie z postępów tyle, że zaczęliśmy malować drugi pokój na razie mamy załatwione blue ściany i parapet na ścianie. dziwna z tym sprawa, ale w obu pokojach takie mamy nad grzejnikami, pewnie dlatego że w pokojach nie ma okien zwykłych tylko balkonowe. Trochę się przestraszyliśmy jak pojechaliśmy, bo zaczęli nam blok ocieplać od 2 strony i zobaczyliśmy otwartą kratę na duży balkon...a po chwili TŻ do mnie - czy to nie nasze fotele stoją na rusztowaniu? nieźle się wystraszyliśmy ale okazało się że jednak jest wszystko ok, po rozmowie z robotnikami i przewodniczącym zarządu (akurat mieli wczoraj dyżur ) zostały nam jeszcze 2 ściany i sufit w tym pokoju, przedpokój i kuchnia. TŻ chce jeszcze dokupić pomarańczowej farby bo podobno akurat w tym kolorze najgorzej wygląda 1 warstwa... ciekawe kiedy to zrobi i pomaluje?
Super że z malowaniem się ruszyło a z tym Waszym blokiem to ciągle coś się dzieje
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
No to w tych pytaniach nie pomożemy. A o spowiedzi powinno poinformować się przed że to ślubna
Cytat:
A dziewczyny....
Ze 20 blach? Ja zdałam się na właściciela sali.

Kurcze dziewczynki sobota ma być marna jeśli chodzi o temperaturę i ma padać :/ a do tego pofarbowałam włosy i my wyszły kurczakowo rude
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 13:55   #3338
Malgos_12
Zakorzenienie

Pradip - sama farbowałaś czy u fryzjera? ojej to niedobrze, ale może jeszcze da się poprawić? a może nie jest zły ten kolor?
Stary 2012-09-06, 14:01   #3339
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze dziewczynki sobota ma być marna jeśli chodzi o temperaturę i ma padać :/ a do tego pofarbowałam włosy i my wyszły kurczakowo rude
Pogodą bym się nie przejmowała, ona często nas zadziwia pozytywnie też, więc może wam zrobi suprise i będzie słońce

Pokaż włosy w klubie to ocenimy, może nie jest tak źle!

Mama Franka

Stary 2012-09-06, 14:52   #3340
jojla
Zakorzenienie

Cytat:

na kartce do spowiedzi, którą dostaliśmy od księdza jest napisane, że przed spowiedzią należy spowiednika poinformować, że to spowiedź przedślubna. W moim przypadku jedyne z czym się to wiązało, to pytanie księdza na samym początku czy mieszkamy razem - nic więcej wiadomo to zależy od księdza

Cytat:
Będzie ładnie pokaż włosy, może nie jest tak źle jak piszesz

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 14:52   #3341
blair_90
Raczkowanie

Cytat:
No to macie prezent ślubny a pokarzesz obrączki?
Pewnie, że pokaże
Kurcze zamowiłam buty a dzis byłam na zakupach i nagle jakims cudem znalazłam buty i kolor i wysokość obcasa. I za 70zl. Teraz nie wiem co robic. Sa bardzo wygodne wiec może kupic na zapas? jak bym na weselu nogi mnie bolały w tych zamówionych?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod131_0_o.jpg (47,0 KB, 8 załadowań)

11.01.2012 Najszczęśliwszy dzień. Anielka nasz córeczka <3

Edytowane przez blair_90
Czas edycji: 2012-09-06 o 16:03
blair_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 14:56   #3342
Malgos_12
Zakorzenienie

Blair - obrączki śliczne, mam bardzo podobne

co do butów na zmianę to lepiej butki na koturnie, jak się noga zmęczy w obcasie, to bez sensu zmieniać na buty które też mają obcas - nic to nie da.
Stary 2012-09-06, 18:20   #3343
monika860902
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
opowiadaj jak było? masz jakieś zdjęcia? tak bym chciała powspominać... jeździliście gdzieś czy głównie w Pafos?
Mam dużo zdjęc ale najpierw muszę najpierw zgrać na kompa. Byliśmy głównie w Pafos, ale pojechaliśmy też do Limassol. Mieliśmy jechać jeszcze do Larnaki ale było za gorąco na chodzenie po mieście i sobie odpuściliśmy. A Ty gdzie byłaś?

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 18:52   #3344
Malgos_12
Zakorzenienie

ja mieszkałam w ayia napie - tam gdzie najwięcej młodych i szalonych, ale odwiedziłam Pafos (tam gdzie się Afrodyta wyłoniła), Kurion - te wykopaliska i amfiteatr, Trodos - górki tamtejsze i ogólnie okolice Ayia Napy mi się podobały, Cape Greco, Protaras z kościołkiem na wzgórzu, między Ayia Napą a Ptotaras taki mały kościołek i super skałki itd itd Byłam też po stronie tureckiej i zaglądnęłam nawet do kasyna

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-09-06 o 18:53
Stary 2012-09-07, 09:17   #3345
wloszka8
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
witam się z Wami już jako żonka od 18 sierpnia minęło troszkę czasu.. niestety nie mogłam być z Wami wcześniej.. bo jak to w życiu bywa... los jest przewrotny i szczęście przeplata się często z ludzką tragedią...

teraz już może być tylko lepiej, dlatego, żeby nie myśleć wracam do Was ze swoją relacją i paroma fotkami

17.08 od rana w domu było wielkie sprzątanie... kawka z moją mamcią, a popołudniu odbiór kwiatów na salę, owoców, zawiezienie napojów i alkoholu na naszą salę, oraz podziękowania dla rodziców.. jak przyjechaliśmy już było pięknie... chabrowo - kremowa dekoracja i kwiaty w tej samej kolorystyce prezentowały się pięknie... do tego ustawiłam winietki oczywiście też w tych kolorach - własnoręcznie zrobione i bez skromności przyznam, że prezentowało się to pięknie!

zanim się uwinęliśmy to była godzina 17.40... dlatego szybko jeszcze do kościółka na ostatnią spowiedź i do domku do mnie.. w oczekiwaniu na przyjazd świadków i rodzinki na trzaskanie wymyślaliśmy śmieszne wierszyki na podziękowanie dla rodziców. Po fodzinie 20 przyjechała świadkowa z mężem, świadek moja chrzestna z mężem i dziadkiem i zanim uwinęliśmy się ze sprzątaniem tej potrzaskanej porcelany to była godzina 22... TŻ pojechał do siebie.. a ja jeszcze malowałam paznokcie mamie i sobie w stopkach i szykowałam najpotrzebniejsze rzeczy na sobotni dzień w rezultacie po nocnych rozmowach z rodzicami poszłam spać około 1 w nocy.

18.08 Wstałam o godzinie 7.30.. rodzice już na nogach od 6 bo stroili klatkę.. szybka kawka.. umycie włosów i o 8.30 była już fryzjerka... stres... żaden jedynie troszkę kiedy tata poszedł pod kościół do dekoratorki po kwiaty do włosów, a ona bidulka roztragniona zapomniała ale miała blisko, więc szybciutko podjechała i była spowrotemw między czasie przyjechała delegacja od mamy z pracy z prezentami po skończonej fryzurce zamieniłam się z mamą i poleciałam otworzyć drzwi bo już była 10 i wizażystka czekała... wszystko wyszło tak jak na próbnym, a nawet piękniej
po godzinie 12 przyjechała świadkowa... chodziłam jeszcze spokojnie... w oczekiwaniu na kamerzystę i fotografa, którzy mieli być najpóźniej o 12.30 u mnie, a tutaj dzwoni TŻ i mówi, że u niego jeszcze ich nie było.. o zgrozo, a przecież mieli zacząć od niego.. w całej tej panice zadzwoniłam do ich szefa... a jak się okazało oni stali już pod klatką, a TŻ wyciął mi niezły kawał potem już szybko ubieranie ze świadkową i nagle trach.. TŻ przyjechał 10 min za wcześnie... ale na spokojnie.. moja świadkowa wyszła do niego, poczekał na mnie troszkę, a co a potem wyszłam.. wszyscy już czekali... błogosławieństwo... ahhh jak pięknie moja mama mówiła i TŻta nawet też śmiałam się potem, że w googlach szukała tekstu i uczyła się na pamięć potem wyjście z domu i przejazd naszym bmw x6 do kościoła... ale byłam podekscytowana jak zobaczyłam wszystkiech czekających już na nas w kościele cudnie... niespodzianka od moich rodziców.. śpiewaczka operowa nasz kochany ksiądz wygłosił najpiękniejsze kazanie jakie tylko mogłam sobie wyobrazić a przysięga... ahh widziałam tylko TŻta potem wyjście z kościoła tuby z grosikami, ryżem i płatkami róż i oczywiście puszczanie gołąbków potem przyjazd na salę i kolejna niespodzianka od rodziców.. pudło z balonamiprzywitanie, toast, obiad i moment którego się obawiałam nasz pierwszy tabniec.. bałam się, że pomylę kroki, ale widziałam tylko TŻta a potem już wspaniała zabawa z najlepszymi goścmi weselnymi pod słońcem i oczywiście tort i podziękowania dla rodziców po 6 poszliśmy spać... a we wtorek na plener do wrocławia
w załączniku pare zdjęć i link do naszej sesji plenerowej

http://www.facebook.com/media/set/?s...4760515&type=1

Gdzie Skarb Twój...
...Tam Serce Twoje

Edytowane przez wloszka8
Czas edycji: 2012-10-26 o 10:18
wloszka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 11:21   #3346
Malgos_12
Zakorzenienie

Wloszka - wyglądaliście prześlicznie! zdjęcia cudne! mam nadzieję, że pomimo ciężkiego czasu o którym wspomniałaś jest u was dobrze i niech ten uśmiech wam z pyszczków nie schodzi
Stary 2012-09-07, 11:55   #3347
jojla
Zakorzenienie

Wloszka pięknie a Ty byłaś piękną PM Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i już tak zostanie Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 12:30   #3348
mayeczka87
Rozeznanie

Wloszka - boskie zdjęcia! pięknie wyglądałaś na ślubie i sesji plenerowej! Buciki cudoooowne. Piękny plener, super miejsca I fajnie, że rodzice zrobili Wam niespodzianki, w sumie moja mama mi też kilka zrobiła hihi

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 12:52   #3349
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Włoszka byłaś piękna panną młodą... Uśmiechnięta i szczęśliwa. A plener boski
Gratuluje raz jeszcze. I życzę wytrwałości każdego dnia

Dziewczyny obiecałam wam już dawno zdjęcia zawieszek na alkohol, ale nie mam czasu wam ich wrzucić a w pracy nie mam ich więc obiecuje że dziś albo jutro wrzucę wam wszystkie zdjęcia na raz!
z próbnego czesania i makijazu, z przymiarki ( jutro) no i zawieszki. Także cierpliwości.

Wizyta u Pani od Ciast była starsznie męcząca - jak dla mnie. 50 minut ustalania jakie ciasto, jak ja się na tym w ogóle nie znam. No ale wybór już zaklepany. 15 blach łącznie na stół i na wynos dla gości i 160 ciasteczek - 4 rodzaje.
Tylko nie będziemy mieli tortu jaki chcieliśny (prostokątny składający się z czterech zniejszających się części ku górze, biały z elementami brązu i brązowaymi różami na czubku),
Pani nie miała takiej blachy a do tego odradzała nam taki tort bo jest bardzo cięzki!!!
Więc zdecydowaliśmy się na zwykły okragły, trzy koła biały z bordowymi różami, śmietankowo czekoladowy.

Dziś musimy dać na zapowiedzi i o 19 mam próbne czesanie i makijaż.

Ostatnio o sporej czesci rzeczy do załatwienia zapominam wrrr...
trzeba zacząć to zapisywać!!!

Mama Franka

Edytowane przez JJJustynAAA
Czas edycji: 2012-09-07 o 12:59
Stary 2012-09-07, 12:57   #3350
Neave
Raczkowanie

Cytat:
A dziewczyny....

Kurcze totalnie jestem biała w tych sprawach
My chcemy na 50os tort i wychodzi nam 6kg ciasta
zwróćcie uwagę czy cena się różni od nadzienia czy od wyglądu my mieliśmy wycenioną pracochłonność tego co na zewnątrz, a środek dowolny

Cytat:
Super że z malowaniem się ruszyło a z tym Waszym blokiem to ciągle coś się dzieje
Harce mamy głównie z administracją historia z rozliczeniem wody skończyła się na tym, że równo po tygodniu księgowa mi odpisała, że oni teraz nie mogą wystawić korekty do mojego rozliczenia, bo żeby to zrobić musieliby zrobić korekty rozliczeń wszystkich mieszkańców budynku... i teraz mam zapłacić te 3 stówy, a oni na koniec roku zrobią mi nowe rozliczenie. sęk w tym, że w naszej administracji jak się ma nadpłatę to jej nie zwracają tylko przekazują na fundusz remontowy. na który oczywiście i tak co miesiąc się płaci. ciekawostka przyrodnicza z tej naszej administracji.

Pradip - czemu farbowałaś? taki ładny kolor miałaś na waszej sesji przedślubnej

blair - bardzo ładne obrączki

wloszka - piękna relacja i śliczne zdjęcia! czy masz gdzieś może zdjęcie samego swojego bukietu? bardzo ładny. na jednym zdjęciu stoicie koło wielkiej skrzyni z gołąbkami - co to takiego?
Stary 2012-09-07, 13:03   #3351
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neave Pokaż wiadomość

wloszka - piękna relacja i śliczne zdjęcia! czy masz gdzieś może zdjęcie samego swojego bukietu? bardzo ładny. na jednym zdjęciu stoicie koło wielkiej skrzyni z gołąbkami - co to takiego?

Przychylam się do prośby Neave, też chciałabym zobaczyć twój bukiet, bo masz w nim niebieskie kwiaty... Czyli tak jak ja bym chciała

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Co do ciasta mamy za blachę cene 56-60zł w zależności od rodzaju ciasta, za tort ( 3 koła) 400 zł. Także mieścimy się w 1500 zł.

To dużo waszym zdaniem czy mało na 90 osób. ???

Mama Franka

Stary 2012-09-07, 13:27   #3352
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Przychylam się do prośby Neave, też chciałabym zobaczyć twój bukiet, bo masz w nim niebieskie kwiaty... Czyli tak jak ja bym chciała

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Co do ciasta mamy za blachę cene 56-60zł w zależności od rodzaju ciasta, za tort ( 3 koła) 400 zł. Także mieścimy się w 1500 zł.

To dużo waszym zdaniem czy mało na 90 osób. ???
też myślę o niebieskim bukiecie, tylko chciałam mieć w swoim kwiaty Agapanthusa takie jak niżej, ale by go rozświetlić trochę myślałam trochę o czymś kremowym (suknię mam ecru)

co do ciast niestety nie wiem, natomiast cena tortu wydaje mi się ok, nasz wyjdzie 480 - taki jak poniżej

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

zdjęć zapomniałam dodać

za to znalazłam moja inspirację na agapanthus z kremowymi kwiatkami - w tym przypadku różami
Stary 2012-09-07, 13:29   #3353
Neave
Raczkowanie

zdjęć zapomniałam dodać

za to znalazłam moja inspirację na agapanthus z kremowymi kwiatkami - w tym przypadku różami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg TFM-WB117.jpg (34,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WeddingShow2007039edit_thumb8.jpg (35,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg e9d771d5d49fefc89a2509d576021d76.jpg (45,6 KB, 5 załadowań)
Stary 2012-09-07, 16:56   #3354
qmpela86
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!

Wpadłam sie pochwalić że ja już przybywam jako mrożonka!

Było CUDOWNIE Lepiej niz w marzeniach Wszystko ale to wszystko mi się podobało - suknia, fryzura, bukiet, samochód, sala no i mój mąż oczywiście. Stresik był ale szybko minął - bawiliśmy się super. Goście zachwalali nas i wesele. Super jedzonko i w ogóle.. Na prawde nie spodziewałam się że wszystko pójdzie po naszej myśli i juz jestem szczęśliwą żonką!!!

Troszkę przeszkodził nam deszcz ale szczerze mówiąc byłam tak szczęśliwa że nawet on nie popsuł mi humoru.

Cieszę się że już po stresie i nie moge się doczekać wesel u znajomych (bycie w centrum uwagi zdecydowanie nie jest dla mnie )

Wkleiłam kilka zdjęć do klubu - czekam na fotki od fotografa bo na razie mamy tylko od znajomych.

Wszystkim PMką z 08.09 życzę żeby ten dzień był tak idealny jak mój.

Jak będę mieć więcej czasu to napiszę więcej. Buziaki
Stary 2012-09-07, 16:58   #3355
kasioonya
Rozeznanie

Cześć dziewczynki

Tak dawno mnie nie było, że aż się za Wami stęskniłam... Podczytywałam Was czasami, ale na pisanie nie było czasu - z końcem wakacji i początkiem roku szkolnego w pracy mam urwanie głowy... Poza tym stresy związane z pobytem TŻta w Austrii, więc nawet nie miałam nastroju, żeby pisać, bo byłyby to smuty... Ale już jest dobrze

Przesyłam gorące uściski i życzenia wiecznej miłości wszystkim młodym Żonkom: qmpela86, aisak42, Amalthea89, katie99kasia, wloszka8

Witam blair_90

I mocno zaciskam kciuku i wystawiam na parapet wszystkie buty i kapcie, żeby słonko pięknie świeciło jutro dla Ciebie - Pradip! Niech Dzień Ślubu będzie jeszcze piękniejszy niż sobie wymarzyłaś

Blair ładna suknia i podoba mi się koncepcja zrezygnowania z tego kwiatka Zamiast niego postawiłabym na pas z cyrkonii, o którym piszesz. śliczny ten bukiecik, który wrzuciłaś, ale ten Moni też był przecudowny i z tymi amarantowymi butkami wyglądałby cudnie. zdecydowałaś już - róż czy fiolet?

JJJustynAAA super, że sporządziliście plan działań - na pewno będzie łatwiej wszystko ogarnąć w tym natłoku obowiązków. Gratuluję wyboru obrączek Mam nadzieję, że niebawem znajdziesz chwilkę, by wrzucić nam zdjęcia zawieszek, fryzury i makijażu Wierzę, że obrączki będą idealne i nie będziecie musieli się niczym stresować! Cieszę się, że szefowa Cię docenia - to zawsze milej chodzić do pracy, wiedząc, że przełożony jest z nas zadowolony. No i dodatkowa kasa, to też przyjemny dodatek
śliczny ten makijaż, ale moim zdaniem troszkę za ciemny na ślub... fakt, powinien być wyrazisty, ale może lepiej gdyby zamiast czarnych kresek i czarnego cienia w zewnętrznych kącikach użyć szarości albo fioletu?
fajnie, że spisanie protokołu i rozmowa z księdzem okazała się miłym przeżyciem

Neave - fajnie, że na przymiarce była też mama i że tym razem nie miała niemiłych komentarzy no i super, że okazało się, że naszyjnik pasuje i nie musisz jej odmawiać
trochę dziwnie wyszło z tym ślubem znajomych i rozumiem Twoje rozczarowanie. tak sobie jednak myślę, że przecież dla Was to i tak będzie wyjątkowy dzień, bo wezmą w nim udział najważniejsi ludzie, czyli Ty, Twój Ukochany i Wasz Synuś głowa do góry - nie masz na to wpływu, więc nie ma się co zamartwiać. wierzę, że będą z Wami ci ludzie, którym na Was naprawdę zależy i że ci najważniejsi Was nie zawiodą

Monia i jak było w podróży? Mam nadzieję, że zobaczymy jakieś fotki Te ze ślubu i z pleneru są cudne

Jojla super, że jesteście na finiszu z zapraszaniem no i cieszę się, że chrzestna Cię pozytywnie zaskoczyła

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 17:00   #3356
blair_90
Raczkowanie

Wloszka - Bardzo ładne zdjęcia I super kolor butów i kwiatów

Dziewczyny co myslicie o tym bukiecie? Zastanawiam się poważnie nad nim

Kurcze coraz bliżej i coraz mniej czasu a wydaje mi się, ze coraz więcej do zrobienia. Czekam aż wszyscy potwierdza obecność i będę zamawiać winietki
I muszę tez wziąć się za naklejki na wódkę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 166865_179063152133070_1611340_n.jpg (44,9 KB, 14 załadowań)

11.01.2012 Najszczęśliwszy dzień. Anielka nasz córeczka <3
blair_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 17:21   #3357
kasioonya
Rozeznanie

JJJustynAAA - dobrze, ze sprawa z babeczką od tańca się wyjaśniła
myślę, że dobrze powiedzieć księdzu, że to spowiedź ślubna. z resztą jeśli macie karteczki to będzie wiedział
w kwestii ciast nam menadżerka sali powiedziała, żeby liczyć jedną blachę domową na 8 osób (łącznie z rozdawaniem ciast gościom). a że u nas rodzina "ciastowa" to zdecydowaliśmy się na 16 blach i wszystko poszło - ja nie zjadłam ani jednego kawałka ciasta i moja mama też nie tak więc to chyba zależy od gości...

jojla - za ogarnięta papierologię

Pradip - fajnie, że macie już prezent ślubny mam nadzieję, że między Tobą a TŻtem same przyjemne i radosne chwile i że teściowa Cię nie stresuje
naprawdę tak kiepsko z włosami? podejrzewam, że dziś już problem zażegnany i nie przysparza Ci to nerwów

blair_90 - cieszę się, że obrączki Wam się podobają, no i super, że udało się uzyskać rabacik
ja bym kupiła te butki za 70zł, bo: wygodne, w dobrej cenie i w odpowiednim kolorze dziewczyny proponują koturny, ale chyba każdy ma z tym troszkę inaczej - mi jest dużo wygodniej chodzić i tańczyć na obcasach niż na koturnach

Neave - trzymam kciuki, żeby TŻ szybko się zmobilizował do pomarańczowienia Waszych ścian

wloszka8 - wyglądaliście cudownie śliczne te chabrowe detale! a buty niesamowite oglądałam też fotki na fb - widzę miejsca we Wro, które uwielbia nasza pani fotograf przypięliście kłódkę na moście? kochani rodzice - zrobili Wam super niespodzianki
przykro mi z powodu smutków, o których wspominasz i mam nadzieję, że przed Wami już tylko przyjemne i radosne chwile i że uśmiechacie się tak pięknie, jak w dniu ślubu

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

hej qmpela86
cieszę się, że wszystko tak się udało! jeszcze raz wszystkiego najlepszego
jak nie znam się na przesądach, tak ten o deszczu w dniu ślubu zapamiętałam - podobno wróży szczęście

lecę oglądać zdjęcia, bo spodziewam się, że wyglądałaś bosssko ciekawe czy jest jakaś fotka z poprawin - ślicznie Ci w tej sukience i tak, jak pisały dziewczyny, to Ty powinnaś ją reklamować

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

blair_90 - jak nie lubię kalii, to ten bukiecik nawet mi się podoba. ale najważniejsze, by podobał się Tobie

ciekawe jak tam magnusia na urlopie... mam nadzieję, że bawią się świetnie!

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas

Edytowane przez kasioonya
Czas edycji: 2012-09-07 o 17:29
Stary 2012-09-07, 19:19   #3358
katie99kasia
Rozeznanie

Wracam dziewczynki już jako żoneczka
Jak to pięknie brzmi... jesteśmy prawie tydzień po lubie, dzis wróciliśmy z 3dniowego urlopu w Kazimierzu i Sandomierzu.
Cóż powiedzieć, ślub był piękny, wesele udane (nogi bolały ;P). Jutro jak będę miała chwilkę to napiszę jakąś relację Do klubu wrzucę pierwsze amatorskie zdjęcia.

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 19:21   #3359
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
Wracam dziewczynki już jako żoneczka
Jak to pięknie brzmi... jesteśmy prawie tydzień po lubie, dzis wróciliśmy z 3dniowego urlopu w Kazimierzu i Sandomierzu.
Cóż powiedzieć, ślub był piękny, wesele udane (nogi bolały ;P). Jutro jak będę miała chwilkę to napiszę jakąś relację Do klubu wrzucę pierwsze amatorskie zdjęcia.
witaj super, że wszystko się udało oczywiście na relację i zdjęcia czekamy z niecierpliwością

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2012-09-07, 19:33   #3360
Neave
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Neave - fajnie, że na przymiarce była też mama i że tym razem nie miała niemiłych komentarzy no i super, że okazało się, że naszyjnik pasuje i nie musisz jej odmawiać
trochę dziwnie wyszło z tym ślubem znajomych i rozumiem Twoje rozczarowanie. tak sobie jednak myślę, że przecież dla Was to i tak będzie wyjątkowy dzień, bo wezmą w nim udział najważniejsi ludzie, czyli Ty, Twój Ukochany i Wasz Synuś głowa do góry - nie masz na to wpływu, więc nie ma się co zamartwiać. wierzę, że będą z Wami ci ludzie, którym na Was naprawdę zależy i że ci najważniejsi Was nie zawiodą
była i w sumie fajnie choć TŻ twierdził, że do wszystkiego musiała dorzucić swoje 3 grosze ja się najbardziej cieszę że nie skrytykowała mojej sukienki, miałam ostatnio (wcześniej też) dużo wątpliwości czy dobrze wybrałam, a tak poczułam jakby tak bezgłośnie przytakiwała że to dobry wybór wiem, naciągane, ale cóż
oh, ależ mnie podbudowałaś swoimi słowami! dziękuję!

wloszka - obejrzałam Waszą galerię na FB! cudowna! oj, chyba ci pozazdrościłam tej sesji we Wrocławiu, bo zaczynam sobie też marzyć o sesji tam ale łatwiej będzie w Warszawie

katie - super! witamy cię cieplutko! i na zdjęcia czekamy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości