|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prezerwatywy - naprawdę SKUTECZNA metoda antykoncepcji ;)
Ooooch, poszalalabym bez gumy, a Tz nie bedzie caly miesiac
(za to w tym miesiacu moge sobie odpuscic schizyyy ).
|
|
|
|
#302 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie u mnie też nie. Mam bardzo wyraźne symptomy.
A tak w ogóle to wujek dzisiaj zawitał - 1 dzień wcześniej. Coś nam się wszystkim w tym miesiącu zwcześniły odwiedziny wszystko mnie strasznie boli i mi niedobrze
|
#303 |
|
Rozeznanie
|
Ogólnie to jest tak, że obserwuje śluż i też wiem, mniej więcej, że mam płodne, a potem już nie płodne, ale nie zdecydowałabym się na to, by była to metoda antykoncepcji dla mnie. Naprawdę, czuję się o niebo bardziej komfortowo, jesli wiem, że jestem zabezpieczona bez względu na to, czy to zabezpieczenie rzeczywiście jest potrzebne czy nie. Tak jest mi lepiej.
I niby wiadomo, że w dni bezwzględnie niepłodne w ciąże nie zajdę, to jednak wychodzę z założenia, że lepiej jak mam każdy stosunek bezpieczny, nawet jezeli jest to zbędne. Może kiedyś się zdecyduję, wiem, że TZ by chciał sprobować. Ale to może kiedyś, teraz jakoś wolę tak nierobić. Potem zobaczymy, ale jestem sceptyczna.
|
|
|
|
#304 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() A, według Billingsów czas niepłodny zaczyna się 4. dnia suchego rano. Żeby nie było, że dzień suchy = niepłodny (tak na wszelki wypadek piszę, bo wiem, że wiele osób często tak myśli). Cytat:
|
|
#305 |
|
Wtajemniczenie
|
Upieram się jednak, że przy regularnych cyklach i dobrej znajomości swojego ciała można sobie w niektóre dni pozwolić na szaleństwo
mówię na swoim przykładzie a wiecie, że lubię pogrzeszyć Tylko nie zacznijmy się kłócić, bo będziecie mi źle życzyć ("a żeby się kiedyś przejechała na tej swojej "dobrej znajomości ciała" i żeby się przekonała, że nigdy nie ma całkowitej pewności"), a tego bym BARDZO nie chciała ![]() :brzyda l:
|
#306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Chatul dlatego ja właśnie pisałam że nie podejmuję się wyznaczania końca dni płodnych
zazwyczaj czekam tydzień lub dłużej po tym, jak zaczyna być sucho i ew. kocham sie z tż bez gumki |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#308 |
|
Rozeznanie
|
nie stosuje tego jako antykoncepcji, wiec nie zagłebiam się w to jakoś szczegółowo. po prostu obserwuję ten śluz tak zeby się orintować co i jak
![]() wontrubka, nie wydaje mi się zeby ktoś wyskoczył do Ciebie z jakimś "ale" ![]() Wiesz, każdy robi jak uważa, ja robię tak Ty inaczej. I szczerze nic mi do tego Ty masz komfort psychiczny i czujesz się bezpieczna to spoko, fajnie Absolutnie nikomu nie powinno to przeszkadzać także luzzzAkcila, fajnie, że myslimy podobnie ![]() Dziewczyny, w pon egzamin A, w nocy mi się śniło coś bardzo głupiego. :P że dowiedziałam się ze jestem w ciązy, a jej pierwszym objawem było to, ze leciałam mi (wiecie skąd ) przeźroczysta... galaretka :P I chciałam zrobic test ciazowy, ale nie umiałam, bo to był test wielofunkcyjny, i na ciąże i na cukrzycę i na uczulenia, i można było tym testem robbić sobie zastrzyki insulinowe, jak komuś cukrzyca wyszła. :P i było to tak skomplikowane urzadzenie, że nie mogłam znaleźć miejsca, gdzie trzeba było nasikać MASAKRAto przez ten egzamin takie rzeczy mi się robią
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
za to mi się śniło wczoraj że zaczęłam brać tabsy i za pierwszym razem połknęłam 20 tabletek |
|
|
|
#310 | ||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To co innego ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#311 |
|
Rozeznanie
|
Trzymajcie kciuki!
Następnym razem jak odwiedzę forum będe już po egzaminie...
|
|
|
|
#312 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#313 |
|
Rozeznanie
|
i dzisiaj wzięta pierwsza tabletka anty
|
#314 |
|
Raczkowanie
|
a jakie tabletki bierzesz?
|
|
|
|
#315 |
|
Rozeznanie
|
A ode mnie będzie już powolutku wujaszek odjeżdżam, ale narazie muszę się z Tż pogodzić bo wujek sprawił, że byłam bardzo rozdrażniona.
|
#316 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jedna poprawka zdana
|
|
#317 | |
|
Rozeznanie
|
Naraya
Cytat:
. Ja dzisiaj tak się namarudziłam i nadenerwowałam przez ten ból brzucha ![]() Też mam jutro egzamin
od marca 2012 dbam o włosy Edytowane przez vanilla_kate Czas edycji: 2012-09-23 o 17:10 |
|
|
|
|
#318 |
|
Raczkowanie
|
skaczę z radości, bo mój gigantyczny biust zmniejszył się o jeden rozmar aż z tej okazji Tż zakupił mi nowy stanik, wiec odchudzanie zaczeło też ruszać moja górę
|
|
|
|
#319 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale Wam zazdroszczę tego samozaparcia w odchudzaniu
U mnie wszelkie ćwiczenia, diety trwają max miesiąc, a później cały zapał opada W piątek umówiłam się do gina po te tabsy, dziewczyny powiedzcie mi, czy mogę jej lekko zasugerować, żeby nie szalała z ceną tabletek, bo moja studencka kieszeń może tego nie wytrzymać? ![]() A wczoraj w ogóle miałam jakieś humorki dziwne, cały czas chciało mi się ryczeć, to chyba już z tęsknoty za TŻ, za długo te wakacje trwają;/ A w sobotę się w końcu przenoszę na stałe i będę miała TŻ'ta na codzień (coś czuję, że będzie miła powitalna nocka w moim mieszkanku, tym bardziej że chyba będę sama w mieszkaniu ) I jeszcze jedno pytanko.. Dziewczyny powiedzcie mi, czy Wy też jesteście czasami strasznie zazdrosne o swoich TŻ'tów? Ja mam czasami takie dni, w których najchętniej zakazałabym mu wychodzenia gdzieś na miasto/na imprezę. Wiem, że nie mam powodów do zazdrości, bo mu ufam ale kurde czasami sama sobie wkręcam jakieś schizy :/ Uff ale się nagadałam ![]()
Edytowane przez hellogoodbye Czas edycji: 2012-09-10 o 10:16 |
|
|
|
#320 |
|
Raczkowanie
|
u mnie odchudzanie trwa juz drugi miesiac, niby efekty sa, bo u góry jeden rozmiar u dołu już ponad jeden, ale bardzo wolno mi to idzie. Spodziewałam sie, że będzie szybciej to mi szło.
A z zazdroscią to racej kiepsko u mnie, bo wyznaję zasade, że jeżeli facet zdradza to nei jest wart tak fajnej baby jak ja :P przed odstawieniem brałam tabletki Syndi35 (cena fajna i kompletny brak skutków ubocznych). I po przeprwie mam zamiar do nich powrócić ile wątków naraz poruszyłąm hehe |
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle nie jestem zazdrosna o tż
Mimo że naprawdę często wychodzi na miasto i jego koledzy lubią podrywać inne dziewczyny, mimo że nie są singlami, to mój tż tylko się uśmiecha i spokojnie pije piwo Ufam mu bardzo, bo w związku na odległość zwariowałabym jak byłoby inaczej ![]() A nie wiecie czy przy przepisywaniu tabletek trzeba zrobić cytologię? Bo jeszcze jej nie miałam i się nad tym zastanawiam
|
|
|
|
#322 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie wiem, teraz przy okresie mi się takie schizole włączyły ;D Za dużo stresów miałam ostatnio, jazdy z mieszkaniem itd i chyba odreagowuję to przez takie schizy
|
|
|
|
#323 |
|
Raczkowanie
|
z tą cytologią to różnie mówią, więc wiele zależy od lekarza, ja przy pierwszych tabletkach miałam cytologie zrobiona momo, ze byłam dziewicą
|
|
|
|
#324 |
|
Raczkowanie
|
Kurczę tak teraz mówicie o tej cytologii, to się długo czeka na wynik? Bo zależy mi żeby od razu dała mi receptę na te tabsy, bo nie wiem kiedy następnym razem będę u siebie w miejscowości, jak w sobotę się przeprowadzam :/
|
|
|
|
#325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie trzeba mieć koniecznie zrobionej cytologii przed wypisaniem tabletek anty.
|
|
#326 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak się już naczytałam mnóstwa opinii w internecie i chyba poproszę ją o te Sylvie2o, mam nadzieję że nie będzie miała nic przeciwko
|
|
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
To fajnie że nie trzeba
Bo wolałabym mieć od razu tabletki przy wizycie (miałam już USG dopochwowe i badanie poziomu FSH, LH i testosteronu, nie wiem czy to się przydaje przy doborze tabletek ale mam to zrobione ), a nie czekać na wyniki cytologii, bo w końcu znowu zastałby mnie okres zanim dostałabym tabletki i kolejny miesiąc w gumach ![]() paulinka jak tam egzamin? Zazdroszczę Ci, że jesteś już wolna. Ja mam dopiero w piątek i zaczynam panikować, bo materiału jest od cholery i to taka głupia pamięciówka z której nie jestem dobra
|
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powtarzam po raz chyba milionowy, że każdy organizm jest inny i na każdy organizm dane tabletki działają inaczej więc dobrze radzę-zdaj się na lekarza, a nie na opinie forumowiczek na temat danych tabletek.
|
|
#329 |
|
Rozeznanie
|
Pogodzona
![]() Jadłam dzisiaj pyszną tartę z brokułami. Mam do oddania wujka, która chce ?
|
#330 |
|
Raczkowanie
|
a co sądzicie o prezerwatywach kupowanych na alegro próbowała któraś z was
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.

(za to w tym miesiacu moge sobie odpuscic schizyyy ).

wszystko mnie strasznie boli i mi niedobrze

mówię na swoim przykładzie a wiecie, że lubię pogrzeszyć 

Ty masz komfort psychiczny i czujesz się bezpieczna to spoko, fajnie 
. No a ja z TŻ-etem bede sę widziała we wtorek, ale bez seksu bo nie ma gdzie, a na stałe juz za 2 tygodnie...