|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
![]() Oj, rusza nam niedługo, ruszą ![]() Szerokiej drogi dla Was! Cytat:
![]() Kupiłam dziś "Pana Kuleczkę": http://shop.mediarodzina.com.pl/cata...zki-dla-dzieci Coś pięknego, mówię Wam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#992 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem Waszych rodziców... przykre to wszystko jak cholera..... Myszko dacie rade! może i pozaciągacie kredyty.. ale jakies swiatelko w tunelu jest... nie raz trzeba dotknac dna, zeby mieć się od czego odbić... jeśli tak bardzo tego pragniesz to walcz o swoje ![]() Cytat:
Dziecięce rzeczy idą jak świeże bułki. nieraz nie są w ogóle zniszczone, a poza tym wiadomo.. nowe rzeczy dla dzieci mają kosmiczne ceny.. Ja już kompletuje co musze grudniu wystawic na allegro zanim do polski pojedziemy ![]() Cytat:
Boje się, że Lilka poleci na buzie... Cytat:
![]() Szerokiej drogi! ![]() Cytat:
Ja chce Lili kupić książkę z krótkimi bajkami na dobranoc... może pod choinkę? bo póki co i tak nie będzie chciała słuchać... Dziewczynki co do spania z rodzicami... Osobiscie mi to nie przeszkadza, lubie się do niej tulic itd tylko jedynym problemem jest to, że Lili nad ranem sie obudzi i wędruje po łózku, raz już spadła i panicznie się tego boję... dzisiaj ją złapałam jak stała na krawędzi lóżka bo chciala dostać do komody.... Jak oduczyć ją od spania z nami... dla jej bezpieczenstwa... I jak już jestem przy temacie... Wchodzenie na kanape... Wasze dzieciaki też na pewno na nią wyłażą... Ja biegnę od razu i ściągam ją na podłogę bo widzę, że Lili nie ma poczucia że spadnie... Jak to jest u Was? Poza tym dzień dobry ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Zakorzenienie
|
Witam
Stronczku trzymam kciuki za udana podroz i aby ladnie minela AgaG ja tez jak nie zerkne dzien lub dwa, to pozniej czytam po lebkach i odp tylko na to co zapamietam. Tez mi dziwnie, bo moze niektorym dziewczynom sie to nie podoba, ale coz uroki pracy na zmiany i w systemie 8 godzinnym. I tak zauwazylam, ze jest pewne "grono" ktore na moje posty nie odpowiadaja ![]() agulaaabar moja jak wlazi to patrze co robi, na ogol w 3/4 przypadkow wejdzie i zejdzie sama, czasem sie zachwieje i ja musze lapac, aby nie poleciala na podloge ![]() ![]()
#994 |
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Agulaaabar za wysokie mam łóżka i Wiki sama nie umie wejść. Jednak jak juz tam jest to tez zejść nie umie. W domu Wiki śpi w łóżeczku. Czasami ja tylko biorę do nas i jak zasnie to przenosze spowrotem. Tu w PL spała ze mną i tez nad ranem juz czuwałam kiedy sie obudzi bo bałam sie ze spadnie. Eveewe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiecie co? Mój mały duży mężczyzna już pięknie chodzi ![]() ![]() Coś mnie kaszle ![]()
![]() |
#996 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A może nie ściągaj jej od razu z tej kanapy jak wejdzie, tlyko asekuruj....żeby zaczęła kombinowac jak to ejst z tą wysokościa. Moja na początku tez leciała jak długa w biegu, zawsze byłam obok i ja brałam ustawiając tyłem do bezpiecznego zejscia i szybko załapała. brumku zdradze coś więcej jak będzie można ![]() ![]() Dzień dobry!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Zakorzenienie
|
ja schodzenia z lozka Marysie uczylam jakies 2 miechy temu, spadla raz co prawda, wiec od tamtej pory wie, ze ma sie tylem ustawic, i "spuscic" nozkami w dol.
![]() ![]()
#998 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a powiedzcie czy takie torby izolacyjne to dlugo trzymają chłód? Mialyscie z tym do czynienia ? Chce kupic Troche mięsa i wziąć ze sobą i nie wiem czy wziąć nie zamrożone czy zamrozic i w taka torbę zapakowac. boje sie ze mi sie zepsuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Wtajemniczenie
|
Agula Zuza od bardzo dawna wchodzi i schodzi sama z kanapy, łóżka. od kilku miesięcy, jeszcze nie chodziła a już się wspinała. ma starszego brata i go naśladuje...
moim zdaniem, zamiast lile ściągać ucz ja bezpiecznie schodzić tyłem ![]()
![]() |
#1000 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mi osobiście nie przeszkadza jak ktoś zagląda i nie odpowiada czy tylko na to co się zapamięta, wole czytac nawet jak ktoś by pisał tylko co u niego niż wcale, fajnie tak poczytać co słychac a im więcej nas tym większa różnorodność ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Ja bym zamroziła i wlozyla w taka torbe, ale lepsze sa te lodowki plastikowe (do tego sa wklady , ktore wczesniej mrozisz). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1003 |
Zakorzenienie
|
Witajcie>
Napiłam się wczoraj na noc tigera i nie spałam do 12. Ale dobrze, książkę poczytałam, tv oglądałam. Miałam czas dla siebie i tż. ![]() Może taki napój co wieczór muszę sieknąć żeby nie spać o 21. ![]() Zmalowana ` śniło mi się że znalazłaś pracę. ![]() Alibany ja też jestem ciekawa twoich planów i biznesu. Ależ zęby Saren dokuczają. ![]() ejjj w ddtvn mają matę z lidla ![]() ![]() ![]()
#1004 |
Zadomowienie
|
Jacieee, gratulacje dla pijanego pingwina..yy..znaczy się Dominika.
![]() ![]() Alibany, trzymam kciuki za biznesowe plany. ![]() Agula, Hania też nie zwraca uwagi na to, że może spaść . Pokazuje jej jak ma schodzić, ale na razie bez rezultatu. ![]() Stronczku, ja wracając znad morza wiozłam rodzicom świeże ryby w takich torbach izolacyjnych + kostki lodu ze stacji benzynowej. Nic się z nimi nie stało, tylko że to było 5 godzin jazdy, a Wy macie jednak kawał drogi przed sobą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Lili dalej swoje... ![]() ![]() Cytat:
Dzięki za rade z lóżeczkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lilka się cieszy że ucieka i nie patrzy gdzie biegnie... Cytat:
moje siostrzenice od małego tak zaspialy, siostra kładła je do łóżek, włączała płyte i zasypiały... tylko czy roczne dziecko się juz na tym skupi? Lilka dalej śpi... wstala o 6 ale przed ją połozyłam spac bo byla nie do zycia... przynajmniej wyszorowalam lazienke i wlaczylam pranie ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Raczkowanie
|
a ja znikam pewnie na weekend, moja najlepsza przyjaciółka wychodzi za mąż
![]() ![]() mam nadziej że będzie zadowolona bo to najlepsza 'wedingplannerka' jaką znam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Wtajemniczenie
|
EVEEWE mnie tez sie zdarza czytać po łebkach jak tu za bardzo zaszalejecie z pisaniem
![]() ![]() AGULA ja tez nadal śpię z Martyna. Nie wiem kiedy ja tego oduczę. Na szczęście Martyna potrafi sama schodzić z łózka. Nauczyłam ja tego juz chyba z 2-3 miesiące temu. parę razy jej pokazałam jak ma się ustawiać i bardzo szybko załapała. Beznadziejna pogoda ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- A i zapomniałam napisac moja kolezanka wreszcie urodzila. Adas ma 58 cm i 3180 g ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Niech zębole szybko wychodzą!! Cytat:
odsmoczkowanie skuteczne, noce idealne ale ciiii, zasypianie idzie już coraz szybciej, ogólnie duzo fajniej nam się funkcjonuje bez "zatyczki" ![]() Cytat:
A ja zmykam na zakupki, w koncu jakieś słoneczko się przebija!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Wtajemniczenie
|
JACIEEE
![]() BEATKO Boże...dobrze, ze ci sie nic nie stało MARINKO ja tez nie wierze w powiedzenei, ze pieniądze szczescia nie daja. W dzisiejszych czasach niestety bez pieniądza nic nie zrobisz. My wczoraj tez mieliśmy wieczorna rozmowe na temat pieniedzy. No kurde rozpływaja sie w rekach. Po naszych pensjach nie ma juz prawie śladu a gdzie do nastepnej. Po prostu życie zaczyna nas przygniatać. Wczoraj byliśmy na zakupach nie kupilismy w zasadzie nic a poszło 350 zł ![]() Wyżaliałm sie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1010 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dzień dobry ![]() ![]()
![]() |
#1011 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratki dla koleżanki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przyjeżdżajcie, przyjeżdżajcie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Na poprawę dnia ( ale uprzedzam, do.ć .pecyficzne poczucie humoru ![]() http://takbardzozle.blogspot.com/sea...&max-results=7
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Wtajemniczenie
|
Madziulka miałam Ci pisać ostatnio. Od poniedziałku podawałam Dominikowi dicoflor i robi dużo "ładniejsze" nie uciekające bokiem koopy. Chyba u Nas jest to związane jednak ze skazą w takim razie
![]()
#1014 |
Wtajemniczenie
|
myha najlepsza strategia to pisać, pisać i jeszcze raz do nas pisać. często któras czuje się olana, bo nikt nie odpisał
![]() ja bym chciała do norwegii pojechać do pracy, żeby spłacić kredyt. mogłabym nawet pupy podcierac staruszkom, tylko tz nie chce wyjechać :/ madziulka nuda bez porannej kupy, co?
![]() |
#1015 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wchodzenia na kanape, ulubione zajecie Szymka. Ale juz od dawna wie jak schodzic. Pare razy mu pokazalam jak i za kazdym razem jak probowal zejsc to mowilam: "tyłem Szymonku", wtedy mu sie przypominalo i w koncu sie nauczyl. Cytat:
w poniedzialek bylam u lekarki ale nie swojej, bo miala jeszcze urlop. I ta inna lekarka wysmiala mnie, ze podejrzewam jakiekolwiek komplikacje po odrze. Powiedziala, ze nie ma czegos takiego, ze jak byla wysypka, to byla szkarlatyna. W srode bylam juz u swojej lekarki i powiedziala, ze guzki to wezly chlonne i moga tak zostac. Natomiast co do szkarlatyny, dala skierowanie na morfologie. Wczoraj ja zrobilismy i ide w poniedzialek do swojej lekarki, aby zerknela. Chcialam powiedziec, ze Szymon mowi "ciocia", "kotek" i "kurde". Ostatniego nauczyl sie od cioci :P, szybko zaczal.
![]() ![]() |
![]() |
#1016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też wczoraj w biedronce (!) wydałam 200 zł na podstawowe zakupy spożywcze . Dosłownie nic nie kupiłam, piersi, karczek, mielone, mleko, śmietana, mąka, wędlina, ser, kalafior, kapustę, 3banany, 2 gruszki, jakieś ciastka, masło... Co do ciuchów to samo. Dziecku kurtki nie mogę kupić bo jak widzę ceny to mnie coś strzela ![]() ![]() Wczoraj zaczęłam sama myśleć o biznesie, i chciałabym ciuchland otworzyć. Ale.... tż sceptycznie nastawiony. Trzeba mieć wejscie w dobry i tani towar, najlepiej prosto z zagranicy a nie z hurtowni. Jednak wcale nie trzeba aż tak wielkiego wkładu abo zacząć- 15 tys biorąc pod uwagę lokal 30 m. W naszym powiatowym miasteczku an każdym rogu ciuchland, na każdej ulicy i wszystkie jakieś prosperują. A te duże - najlepiej. Ludzi od groma zawsze. Tylko problem z wynajmem lokalu.. Se popisałam ![]()
![]() |
#1017 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w innych krajach je.t inaczej. I po co .tudia, nauka, pieniądze wydawane na wy.ztałcenie? No po co? Ja już po wczoraj zobojętniałam na w.zy.tko.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1018 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wiesz, że jakoś dziwnie? ![]() ![]() Cytat:
![]() edit.: O taką kurteczkę kupiłam Szymonowi tylko brązową / karmelową http://www.ebay.co.uk/itm/BNWT-NEXT-...item3f1b1397c8
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-09-08 o 10:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
agulaaabar cwicz, zaskoczy o co chodzi - mojej tez to troszke zajelo a teraz zlazi i wlazi sama, ale jak czasem staje na lozku czy kanapie zdarza jej sie zachwianie rownowagi i juz leci.
![]() dziewczynki bo znalazlam taka oferte ?? byla tam ktoras?? bo nie wiem czy warto wydawac kase, bo dojazd ode mnie to okolo 150 km http://www.citeam.pl/oferty/cala-pol...o-safari-zoo-1 a co do kasy - masakra. my po wyplacie juz, jeszcze zakupy i wiem, ze nic nie kupimy wielkiego a 300 zl poleci. ja tez wiekszosc ciuszkow kupuje w lumpkach - bo co zrobic. Sama bym chetnie wyjechala i troszke zarobila - ale coz tu mam jeszcze prace panstwowa i swiadczenia i inne dodatki.
#1020 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jesień czuć ![]() Jedziemy zaraz na działkę, jak Tymuś skończy się posilać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I NIE CHORUJEMY KOLEŻANKO! ![]() Czekam ![]() Cytat:
![]() ![]() To może jeszcze po jakąś radę się zwrócę, co? ![]() ![]() Cytat:
![]() Marinka - czy wczoraj coś jeszcze się wydarzyło? Bo piszesz, że po wczorajszym masz dosyć.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.