|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci
|
|||
| 1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
|
0 | 0% |
| 2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
|
15 | 35,71% |
| 3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
|
0 | 0% |
| 4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
|
1 | 2,38% |
| 5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
|
15 | 35,71% |
| 6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
|
0 | 0% |
| 7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
|
3 | 7,14% |
| 8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
|
4 | 9,52% |
| 9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
|
4 | 9,52% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Cytat:
Oj, rusza nam niedługo, ruszą ![]() Szerokiej drogi dla Was! Cytat:
Kupiłam dziś "Pana Kuleczkę": http://shop.mediarodzina.com.pl/cata...zki-dla-dzieci Coś pięknego, mówię Wam
|
|
#992 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem Waszych rodziców... przykre to wszystko jak cholera..... Myszko dacie rade! może i pozaciągacie kredyty.. ale jakies swiatelko w tunelu jest... nie raz trzeba dotknac dna, zeby mieć się od czego odbić... jeśli tak bardzo tego pragniesz to walcz o swoje ![]() Cytat:
Dziecięce rzeczy idą jak świeże bułki. nieraz nie są w ogóle zniszczone, a poza tym wiadomo.. nowe rzeczy dla dzieci mają kosmiczne ceny.. Ja już kompletuje co musze grudniu wystawic na allegro zanim do polski pojedziemy ![]() Cytat:
Boje się, że Lilka poleci na buzie... Cytat:
![]() Szerokiej drogi! ![]() Cytat:
Ja chce Lili kupić książkę z krótkimi bajkami na dobranoc... może pod choinkę? bo póki co i tak nie będzie chciała słuchać... Dziewczynki co do spania z rodzicami... Osobiscie mi to nie przeszkadza, lubie się do niej tulic itd tylko jedynym problemem jest to, że Lili nad ranem sie obudzi i wędruje po łózku, raz już spadła i panicznie się tego boję... dzisiaj ją złapałam jak stała na krawędzi lóżka bo chciala dostać do komody.... Jak oduczyć ją od spania z nami... dla jej bezpieczenstwa... I jak już jestem przy temacie... Wchodzenie na kanape... Wasze dzieciaki też na pewno na nią wyłażą... Ja biegnę od razu i ściągam ją na podłogę bo widzę, że Lili nie ma poczucia że spadnie... Jak to jest u Was? Poza tym dzień dobry
|
|||||
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Stronczku trzymam kciuki za udana podroz i aby ladnie minela AgaG ja tez jak nie zerkne dzien lub dwa, to pozniej czytam po lebkach i odp tylko na to co zapamietam. Tez mi dziwnie, bo moze niektorym dziewczynom sie to nie podoba, ale coz uroki pracy na zmiany i w systemie 8 godzinnym. I tak zauwazylam, ze jest pewne "grono" ktore na moje posty nie odpowiadaja ![]() agulaaabar moja jak wlazi to patrze co robi, na ogol w 3/4 przypadkow wejdzie i zejdzie sama, czasem sie zachwieje i ja musze lapac, aby nie poleciala na podloge ale tak sie bawi, ciagnie lampe ktora stoi za kanapa i probuje na nia wejsc - no coz zycie
|
#994 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Agulaaabar za wysokie mam łóżka i Wiki sama nie umie wejść. Jednak jak juz tam jest to tez zejść nie umie. W domu Wiki śpi w łóżeczku. Czasami ja tylko biorę do nas i jak zasnie to przenosze spowrotem. Tu w PL spała ze mną i tez nad ranem juz czuwałam kiedy sie obudzi bo bałam sie ze spadnie. Eveewe |
|
|
|
#995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Domek jak wejdzie na kanapę to pokazuję mu od razy jak zejść. Najpierw nóżki, pupka i Dominiś na podłodze ! ![]() Wiecie co? Mój mały duży mężczyzna już pięknie chodzi Coś mnie kaszle
|
|
#996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A może nie ściągaj jej od razu z tej kanapy jak wejdzie, tlyko asekuruj....żeby zaczęła kombinowac jak to ejst z tą wysokościa. Moja na początku tez leciała jak długa w biegu, zawsze byłam obok i ja brałam ustawiając tyłem do bezpiecznego zejscia i szybko załapała. brumku zdradze coś więcej jak będzie można ![]() Dzień dobry!!!! |
|
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
ja schodzenia z lozka Marysie uczylam jakies 2 miechy temu, spadla raz co prawda, wiec od tamtej pory wie, ze ma sie tylem ustawic, i "spuscic" nozkami w dol.
i wchodzi sama, bo lozka nie sa za wysokie. Najbardziej lubi wlazic na fotele i krzeslo obrotowe
|
#998 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a powiedzcie czy takie torby izolacyjne to dlugo trzymają chłód? Mialyscie z tym do czynienia ? Chce kupic Troche mięsa i wziąć ze sobą i nie wiem czy wziąć nie zamrożone czy zamrozic i w taka torbę zapakowac. boje sie ze mi sie zepsuje.
|
|
|
|
#999 |
|
Wtajemniczenie
|
Agula Zuza od bardzo dawna wchodzi i schodzi sama z kanapy, łóżka. od kilku miesięcy, jeszcze nie chodziła a już się wspinała. ma starszego brata i go naśladuje...
moim zdaniem, zamiast lile ściągać ucz ja bezpiecznie schodzić tyłem
|
|
#1000 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mi osobiście nie przeszkadza jak ktoś zagląda i nie odpowiada czy tylko na to co się zapamięta, wole czytac nawet jak ktoś by pisał tylko co u niego niż wcale, fajnie tak poczytać co słychac a im więcej nas tym większa różnorodność ![]() Cytat:
) zrzuca poduszki ma przy tym wielką zabawe a ja nie mogę na to patrzyć bo nie zawsze za nim nadąże, ale co zrobić moje wieczne nonononono nienienie jakoś nie docierają![]() Cytat:
no i teoretycznie fajnie byłoby to już u nas zrobić ale co jak się obudzi czy to nie będzie już tak że zawsze w nocy szczególnie bo nad ranem to ok bedzie od razu wychodził i przybiegal do nas? tak to zawsze jakoś jeszcze ugłaskam w nocy w tym lożeczku czy musialabym go zamykać w pokoju napisz jak to wygląda już wpraktyce
|
|||
|
|
|
#1001 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Ja bym zamroziła i wlozyla w taka torbe, ale lepsze sa te lodowki plastikowe (do tego sa wklady , ktore wczesniej mrozisz). |
|
|
|
|
#1002 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie>
Napiłam się wczoraj na noc tigera i nie spałam do 12. Ale dobrze, książkę poczytałam, tv oglądałam. Miałam czas dla siebie i tż. ![]() Może taki napój co wieczór muszę sieknąć żeby nie spać o 21. Zmalowana ` śniło mi się że znalazłaś pracę. ![]() Alibany ja też jestem ciekawa twoich planów i biznesu. Ależ zęby Saren dokuczają. ![]() ejjj w ddtvn mają matę z lidla teraz jest wejscie z gardias z bemowa i siedzi na takiej chyba nas czytają
|
#1004 |
|
Zadomowienie
|
Jacieee, gratulacje dla pijanego pingwina..yy..znaczy się Dominika.
![]() ![]() Alibany, trzymam kciuki za biznesowe plany. A jak tam odsmoczkowanie, Ala już zapomniała o smoku?Agula, Hania też nie zwraca uwagi na to, że może spaść . Pokazuje jej jak ma schodzić, ale na razie bez rezultatu. ![]() Stronczku, ja wracając znad morza wiozłam rodzicom świeże ryby w takich torbach izolacyjnych + kostki lodu ze stacji benzynowej. Nic się z nimi nie stało, tylko że to było 5 godzin jazdy, a Wy macie jednak kawał drogi przed sobą. Może lodówka turystyczna by się lepiej sprawdziła?
|
|
|
|
#1005 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Lili dalej swoje... dla dorosłego faceta![]() Cytat:
Dzięki za rade z lóżeczkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lilka się cieszy że ucieka i nie patrzy gdzie biegnie... Cytat:
moje siostrzenice od małego tak zaspialy, siostra kładła je do łóżek, włączała płyte i zasypiały... tylko czy roczne dziecko się juz na tym skupi? Lilka dalej śpi... wstala o 6 ale przed ją połozyłam spac bo byla nie do zycia... przynajmniej wyszorowalam lazienke i wlaczylam pranie
|
|||||||||
|
|
|
#1006 |
|
Raczkowanie
|
a ja znikam pewnie na weekend, moja najlepsza przyjaciółka wychodzi za mąż
mam nadziej że będzie zadowolona bo to najlepsza 'wedingplannerka' jaką znam więc się troche stresuje zeby wszystko się fajnie udało
|
|
|
|
#1007 |
|
Wtajemniczenie
|
EVEEWE mnie tez sie zdarza czytać po łebkach jak tu za bardzo zaszalejecie z pisaniem
No i tez mam wrażenie, ze częsc osób mnie nie zauważa, no cóz taki los "nowych" Ja i tak uparcie bede Wam tu pisać AGULA ja tez nadal śpię z Martyna. Nie wiem kiedy ja tego oduczę. Na szczęście Martyna potrafi sama schodzić z łózka. Nauczyłam ja tego juz chyba z 2-3 miesiące temu. parę razy jej pokazałam jak ma się ustawiać i bardzo szybko załapała. Beznadziejna pogoda ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- A i zapomniałam napisac moja kolezanka wreszcie urodzila. Adas ma 58 cm i 3180 g |
|
|
|
#1008 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale oczywiście jesteśmy całą czwórką w to bardzo zaangażowani, my kobitki musimy ogarnąc t od strony formalnej, pozyskac kasiorkę na zakup sprzętu a techniczna strona biznesu będzie należeć do facetów Niech zębole szybko wychodzą!! Cytat:
odsmoczkowanie skuteczne, noce idealne ale ciiii, zasypianie idzie już coraz szybciej, ogólnie duzo fajniej nam się funkcjonuje bez "zatyczki" ![]() Cytat:
A ja zmykam na zakupki, w koncu jakieś słoneczko się przebija!!! |
|||
|
|
|
#1009 |
|
Wtajemniczenie
|
JACIEEE
dla "pingwinka"BEATKO Boże...dobrze, ze ci sie nic nie stało MARINKO ja tez nie wierze w powiedzenei, ze pieniądze szczescia nie daja. W dzisiejszych czasach niestety bez pieniądza nic nie zrobisz. My wczoraj tez mieliśmy wieczorna rozmowe na temat pieniedzy. No kurde rozpływaja sie w rekach. Po naszych pensjach nie ma juz prawie śladu a gdzie do nastepnej. Po prostu życie zaczyna nas przygniatać. Wczoraj byliśmy na zakupach nie kupilismy w zasadzie nic a poszło 350 zł Wyżaliałm sie... |
|
|
|
#1010 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lepsze jest bieganie po sofie niż jakiekolwiek zabawki Jak wejdzie na łóżko to sam umie z niego zejść, nigdy go tego nie uczyłam Kładzie się na brzuch i spuszcza nogami na podłogę. Najgorzej jest jak biega w tą i spowrotem - a sofa długa, 4-osobowa - i zaczyna się chwiać już ze zmęczenia. Ściąganie go z łóżka nic nie da, bo i tak od razu wejdzie spowrotem. Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry Szymon dzisiaj nie powitał mamusi śmierdzącą sprawą
|
|
#1011 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratki dla koleżanki ![]() Cytat:
Cytat:
Przyjeżdżajcie, przyjeżdżajcie zrobimy wizazowy zlot w Dojczlandach zamiast w W-wie
|
|||
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Na poprawę dnia ( ale uprzedzam, do.ć .pecyficzne poczucie humoru )http://takbardzozle.blogspot.com/sea...&max-results=7
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1013 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka miałam Ci pisać ostatnio. Od poniedziałku podawałam Dominikowi dicoflor i robi dużo "ładniejsze" nie uciekające bokiem koopy. Chyba u Nas jest to związane jednak ze skazą w takim razie
|
#1014 |
|
Wtajemniczenie
|
myha najlepsza strategia to pisać, pisać i jeszcze raz do nas pisać. często któras czuje się olana, bo nikt nie odpisał
taki standard, nie da się każdemu odpisać.ja bym chciała do norwegii pojechać do pracy, żeby spłacić kredyt. mogłabym nawet pupy podcierac staruszkom, tylko tz nie chce wyjechać :/ madziulka nuda bez porannej kupy, co?
|
|
#1015 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wchodzenia na kanape, ulubione zajecie Szymka. Ale juz od dawna wie jak schodzic. Pare razy mu pokazalam jak i za kazdym razem jak probowal zejsc to mowilam: "tyłem Szymonku", wtedy mu sie przypominalo i w koncu sie nauczyl. Cytat:
w poniedzialek bylam u lekarki ale nie swojej, bo miala jeszcze urlop. I ta inna lekarka wysmiala mnie, ze podejrzewam jakiekolwiek komplikacje po odrze. Powiedziala, ze nie ma czegos takiego, ze jak byla wysypka, to byla szkarlatyna. W srode bylam juz u swojej lekarki i powiedziala, ze guzki to wezly chlonne i moga tak zostac. Natomiast co do szkarlatyny, dala skierowanie na morfologie. Wczoraj ja zrobilismy i ide w poniedzialek do swojej lekarki, aby zerknela. Chcialam powiedziec, ze Szymon mowi "ciocia", "kotek" i "kurde". Ostatniego nauczyl sie od cioci :P, szybko zaczal.
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też wczoraj w biedronce (!) wydałam 200 zł na podstawowe zakupy spożywcze . Dosłownie nic nie kupiłam, piersi, karczek, mielone, mleko, śmietana, mąka, wędlina, ser, kalafior, kapustę, 3banany, 2 gruszki, jakieś ciastka, masło... Co do ciuchów to samo. Dziecku kurtki nie mogę kupić bo jak widzę ceny to mnie coś strzela ![]() Wczoraj zaczęłam sama myśleć o biznesie, i chciałabym ciuchland otworzyć. Ale.... tż sceptycznie nastawiony. Trzeba mieć wejscie w dobry i tani towar, najlepiej prosto z zagranicy a nie z hurtowni. Jednak wcale nie trzeba aż tak wielkiego wkładu abo zacząć- 15 tys biorąc pod uwagę lokal 30 m. W naszym powiatowym miasteczku an każdym rogu ciuchland, na każdej ulicy i wszystkie jakieś prosperują. A te duże - najlepiej. Ludzi od groma zawsze. Tylko problem z wynajmem lokalu.. Se popisałam
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w innych krajach je.t inaczej. I po co .tudia, nauka, pieniądze wydawane na wy.ztałcenie? No po co? Ja już po wczoraj zobojętniałam na w.zy.tko.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#1018 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No nic zobaczymy.. A wiesz, że jakoś dziwnie? Od ponad miesiąca standardem była poranna kąpiel, a dzisiaj tylko zmiana pampersa ![]() Cytat:
Tylko nie wiem ile przesyłka by kosztowała, ale może opłacałoby się, bo te używane rzeczy są tutaj jak nowe.edit.: O taką kurteczkę kupiłam Szymonowi tylko brązową / karmelową http://www.ebay.co.uk/itm/BNWT-NEXT-...item3f1b1397c8
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-09-08 o 11:14 |
||
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
agulaaabar cwicz, zaskoczy o co chodzi - mojej tez to troszke zajelo a teraz zlazi i wlazi sama, ale jak czasem staje na lozku czy kanapie zdarza jej sie zachwianie rownowagi i juz leci.
![]() dziewczynki bo znalazlam taka oferte ?? byla tam ktoras?? bo nie wiem czy warto wydawac kase, bo dojazd ode mnie to okolo 150 km http://www.citeam.pl/oferty/cala-pol...o-safari-zoo-1 a co do kasy - masakra. my po wyplacie juz, jeszcze zakupy i wiem, ze nic nie kupimy wielkiego a 300 zl poleci. ja tez wiekszosc ciuszkow kupuje w lumpkach - bo co zrobic. Sama bym chetnie wyjechala i troszke zarobila - ale coz tu mam jeszcze prace panstwowa i swiadczenia i inne dodatki.
|
#1020 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jesień czuć ![]() Jedziemy zaraz na działkę, jak Tymuś skończy się posilać Ale chyba nie zostaniemy na noc.Cytat:
I wierz mi, że "stare" też czasem narzekają, że nikt nie zauważył jakiegoś pytania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I NIE CHORUJEMY KOLEŻANKO! ![]() Czekam ![]() Cytat:
![]() To może jeszcze po jakąś radę się zwrócę, co? A drogi jest czy nie za bardzo? Cytat:
![]() Marinka - czy wczoraj coś jeszcze się wydarzyło? Bo piszesz, że po wczorajszym masz dosyć.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:44.

dla Tymcia 
. Głupia Bella 

Dziąsło w ogóle nie było rozpulchnione, jaśniutkie i nic na to nie wskazywało. Jednak ta infekcja faktycznie przez zęba.
Ehh, mam nadzieję że ta chorobowa otoczka nie będzie nam towarzyszyła przy kolejnych zębach.

Zakończone: 2
12.06.2010

napisz jak to wygląda już wpraktyce

Kładzie się na brzuch i spuszcza nogami na podłogę. Najgorzej jest jak biega w tą i spowrotem - a sofa długa, 4-osobowa - i zaczyna się chwiać już ze zmęczenia. Ściąganie go z łóżka nic nie da, bo i tak od razu wejdzie spowrotem.