|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1321 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | |||||||||
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cześć Dziewczyny,
Ja nie wiem, kobiety to są naprawdę ze stali. Jestem po całym dniu pracy, mam już tak dość, że ![]() Moja praca nie jest tak bardzo męcząca fizycznie, jak psychicznie, a to jest chyba gorsze. A ile razy przeżywam potem pewne sytuacje w domu, to tylko ja wiem.... Już miałam dzisiaj w torebce tabletki uspokajające, ale na szczęście Coca Cola mi wystarczyła (bardzo ją lubię, dobrze na mnie działa, choć wiem, jaka jest niezdrowa). A i jutro ofkorz do pracy ![]() A potem przyjdzie do mnie facet od remontów, może mi się uda zrobić w czasie urlopu remont, ale zobaczymy, co powie. Kurcze tylko ja już się boję, że termin remontu mi się zejdzie z terminem staranek, i co, jak się uda, a ja będę miała malowane ściany? Nie będę spać w tym pokoju oczywiście, ale mam nadzieję, że nic się w razie czego nie stanie..... Na obiedzie byliśmy w .... Macu ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I też się bałam, że się będę cieszyć, a nie powinnam. Ale i tak nie umiałam się cieszyć. Miałam namiastkę radości, a nie to, co zawsze przy okazji zakupów. Cytat:
Ale... powiem coś niepopularnego ![]() To jeden z aspektów koszmaru, odżegnujesz złe myśli, bo już tak wysoka ciąża, już mogą uratować dziecko, a tu dostajesz kopa od życia, takiego, że siniec na du.pie zostaje już do końca. Cytat:
Ty ostatnia przede mną z wątku Mamuś V-VI straciłaś dzieciątko, a teraz masz już 12 tygodniowy Cud..... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jaką wersję kolorystyczną? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() 30 lat temu dostałabym order "przodowniczka" ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1323 |
Zadomowienie
|
Cześć Perse, nasza Ty przodowniczko
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36390036] ![]() [/QUOTE] U mnie jest to samo, w jednej chwili jestem uśmiechnięta, a za moment łzy leją się strumieniami. U mnie też pomaga, dlatego się nie hamuję. A ja zmykam, bo jajka mocno bolą i przy okazji TŻ niedługo będzie. Idę zrobić sobie ciepłe kakao i do wyrka. Na tvnie leci "boski Edward" więc pewnie rzucę okiem z nudów ![]()
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2012-09-07 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Zakorzenienie
|
aż przełączyłam zobaczyć co to za boski Edward
![]()
#1325 |
Wtajemniczenie
|
mozecie mi jeszcze raz przypomniec kto sie stara po @ od #?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Zadomowienie
|
to taka ironia, żeby nie było!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Zakorzenienie
|
#1328 |
Zadomowienie
|
zostałam zdemaskowana!
![]() Dobra, idę bo się ze mnie śmieją! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Zakorzenienie
|
no nie mogę aż mnie policzki bolą od śmiania się. ale z ciebie pociecha
![]() nie uciekaj, łączę się w oglądaniu Edwarda ![]()
#1330 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Berbie, a Ty nie całuj Edwarda przed telewizor, bo widzę co robisz! ![]() Uciekam laseczki, miłego wieczoru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1332 |
Konto usunięte
|
Ja się niedługo chyba będę starać, ale u mnie mija już prawie pół roku od porodu.
A tak odnośnie pierdół, to piszcie swoje typy ze świata showbiz ![]() Ja bezwarunkowo kocham Hugh Granta. I Zlatana ![]() ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-09-07 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Zakorzenienie
|
możecie sie ze mnie śmiać, ale ja uwielbiam Szyca. zawsze po filmie z jego udziałem bałamucę tż-ta. Granta też uwielbiam
![]()
#1334 |
Konto usunięte
|
Berbie
![]() ![]() A jeszcze mam pytanko: z czego myje się żelazko? Ja już często o tym słyszałam, ale nigdy nie doświadczyłam, tzn. moje żelazko chyba nigdy nie było brudne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() pogłaszcz brzuszek od e-ciotek Cytat:
Ja dla maluszka miałam pampersy, chusteczki, ciuszki, linomag i kocyki ![]() A jak twoje nastawienie na ewentualny powrót do pracy ?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zauważyłam, że im więcej zaplanuje to mniej wykonam... ![]() Kochane AM widzę, że pojawił się problem, który kiedyś też już był .... Nasz wątek różni się od innych tym, że jesteśmy na innych etapach.. mam nadzieje, że nikt nie odejdzie od nas z tego powodu ![]() My jesteśmy po wizycie u lekarza.... lekarz nie wie z czego ta wysypka może być ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- perse ja bym powiedziała, że jesteś dobrą żoną która czasem zabiera męża do Maca ![]() ![]() lucy jak w pracy ?? amilcia dawno nie pisałaś, co u was ?? Od razu widać, że sama jestem w domu ![]() ![]() agatka a ty czemu jeszcze nie jesteś zapisana na kurs ?? basiarybnik gdzie jesteś ???
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ja napiszę co mi było potrzebne do szpitala:pieluszki, chusteczki nawilżane, pieluszka tetrowa, ubranek nie trzeba było- dopiero na wyjście, nakładki do karmienia (przez moje płaskie brodawki mały nie chciał ciągnąć, sąsiadka z łóżka obok wysyłała po nie chłopa bo jej dziecko znów strasznie jej poraniło a nakładki chroniły), rogal do karmienia (tż mi przyniósł już po porodzie) albo jasiek (współlokatorka go miała do karmienia), jakaś maść na popękane brodawki (Bephanten później na pupę niemowlaka wykorzystałam), woda niegazowana, laktator (bo miałam nawał pokarmu), współlokatorka od razu smoczek dziecku zapodała ja nie miałam tyle pamiętam ![]() u mnie też Edward leci ![]() ![]() a mój tż się wścieka jak Małaszyńskiego oglądam zwłaszcza jak w mundurze gra (jako doktorek też jest ciacho) ![]()
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" ![]() Wiktor ![]() Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-09-07 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Wtajemniczenie
|
dzisiaj usmialam sie z mojej corki. ma 12 lat i od jakiegos miesiaca chodzi z chlopakiem o rok starszym od siebie. dzis pierwszy raz poscilam ich samych na spacr nad rzeke, a ze nie wracali dlugo a "ziecia" mama miala po niego przyjechac to poszlam nad rzeke zobaczyc gdzie sie zapodieli. znalazlam zguby szybko. On jak zwykle wedka w garsci moja sie lekko nudzila tym razem. zgarnelam towarzystwo do domu opitalajac po drodze, ze nie wzieli telefonow. nastepnie moje dziecie wreczylo mu szystkie rzeczy, ktore mila ze soba do tachania poczym wypomnaiala swojemu lubemu, ze spedzil godzine z wedka a ona sie nudzila, przyspieszyla kroku i oddalila sie od nas. "ziec" popatrzyl na mnie, ja stwierdzialam, ze to jego problem, wiec pognal za nia. Alka strzelala fochy a on do niej gadal, usmiechal sie , przepraszal i ganial jak zmieniala kierunek swego galopowania. ubaw z nich mialam niezly
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1338 |
Zakorzenienie
|
measia no to na prawdę niezła akcja
![]() ja siedzę z paskami na zębach i czekam na tż. poszedł z kolegą na piwo ![]()
#1339 |
Konto usunięte
|
A ja oglądam na youtube relację z Bestivalu, a tam The XX, cudowni są
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1340 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36391127]Ja się niedługo chyba będę starać, ale u mnie mija już prawie pół roku od porodu.
A tak odnośnie pierdół, to piszcie swoje typy ze świata showbiz ![]() Ja bezwarunkowo kocham Hugh Granta. I Zlatana ![]() ![]() wiem, ze 2 dziewczyny mialy sie starac, ale nie pamietam nickow.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1341 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
![]() |
#1343 |
Konto usunięte
|
Hej...
Zaraz się zbieram, sprzątam i <3praca<3... ![]() Miłego Wam, mój będzie miły po 14 - może ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36391127]
A tak odnośnie pierdół, to piszcie swoje typy ze świata showbiz ![]() Ja bezwarunkowo kocham Hugh Granta. I Zlatana ![]() ![]() Ja zawsze smialam sie z kolezanek jak wzdychaly do jakichs gwiazd... Wiec jak na zlosc mnie dopadlo ![]() ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36393276]A ja oglądam na youtube relację z Bestivalu, a tam The XX, cudowni są ![]() Florence, kocham ja! Ostatnio walkowalam jej nagrania z MTV unplugged przez kilka godzin. Ja staram sie od nastepego cyklu, ale nie od razu po #, u mnie to bedzie juz pol roku po. Perse, miłego! Wysłane z mojego GT-I9001 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1345 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry,
ADUNIA jak dzisiaj Twoje samopoczucie, nadal bolą Cie ósemki? PERSE ja tez czekam tylko do 14.00 ![]()
#1346 |
Zakorzenienie
|
Witam....
Adunia wiem że mówiłam ale przypominam CI żebyś się nie zadręczała ![]() ![]() Perse no wiem że może i lepiej heh jak to brzmi jakbyśmy jakiś wybór miały....stracić wcześniej dziecko niż później....teoretycznie.. ..ale w praktyce czy strata w 6,15,30 tc jest wielka ![]() Berbie ja tez uwielbiam SZYCA ![]()
#1347 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zmykam Dziewczynki, dzisiaj mam zamiar zakopac sie w ksiazkach, zobaczymy co z tego wyjdzie! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | ||
Zadomowienie
|
Witam z rańca
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj w ramach ogarniania mam bardzo ambitne plany: idę prać dywany, myć okna, prać, prasować i wieszać firany i ogólnie wielkie porządki dzisiaj sobie zarządziłam ![]() Miłego dnia kobietki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tobie również miłego dnia życzę ![]()
![]() |
#1350 |
Zakorzenienie
|
Witam
Anusia, Agatka macie rację, nie mam pojęcia co Wy przeżywacie i nie potrzebnie zabierałam głos w tym temacie. Monika masz rację, każdy ma prawo do narzekania niezależnie od tego na jakim etapie życia jest w danym momencie ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.