|
|
#2581 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV
ELIZABETH!! może i stary, ale pięknie zrobiony film o królowej Elżbiecie. jeśli jest tu ktoś taki, kto nie oglądał - koniecznie sprawdźcie
|
|
|
|
#2582 |
|
BAN stały
|
Baśniowy to on jest, tylko baśń baśni nie równa. W baśniach też może się trup słać gęsto.
|
|
|
|
#2583 |
|
Buc
|
jeszcze dłuższe zaręczyny - film kompletnie mi nie podszedł, dłużył się i dłużył aż tak, że zaczęłam oglądać go na przewijaniu. 3/10
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
V jak Vendetta- dość ciekawy, o rewolucji, o przywiązaniu i poznaniu siebie. podobał mi się, ale miał kilka momentów, które mi się nie podobały. oczywiście warto obejrzeć Strasznie głośno, niesamowicie blisko- również bardzo przypadł mi do gustu, mimo że dość długi to nie nużył. bardzo poruszająca tematyka i niesamowicie interesująct główny bohater. super
|
|
#2585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lub z dziećmi. Piękny film oparty na prawdziwych wydarzeniach. Wyciskacz łez
|
|
|
#2586 |
|
damn good coffee
|
|
|
|
|
#2587 |
|
Gang Iren
|
Jasne,ze moze,tylko myslalam,ze jest to zblizone do oryginalu i tym samym odpowiednie dla dziecka.No ale juz teraz wiem,ze nie i nie bede Mlodej proponowac.
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2589 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2590 |
|
Konto usunięte
|
One for the Money (2012) - Katherine Heigl to sympatyczna aktorka, ale w tym filmie zagrała albo z nudów, albo wyłącznie dla pieniędzy. Bardzo słaba komedia (tylko gdzie te żarty? co w niej śmiesznego?), generalnie nuda i amatorszczyzna jeżeli chodzi o fabułę. Nie polecam, ten film nie wnosi absolutnie niczego.
The Five-Year Engagement (2012) - przedłużone do pięciu lat, czyli bardzo długie zaręczyny i zaskakująco długi film (ponad 2 godziny). Rozwleczona, zupełnie niepotrzebnie, fabuła - można temu filmowi było dodać dynamizmu skracając to i owo. Generalnie jednak bardzo mi się podobał, chociaż to ani nic nowego. Dlaczego? Odtwórcy głównych ról, Jason Segel i Emily Blunt, tworzą jedną z najfajniej ze sobą wyglądających i oddziałujących na siebie par filmowych, jakie w życiu widziałam. Jest między nimi tak niesamowita chemia, że można przymknąć oko na wszystkie słabości tego filmu. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2012-09-08 o 13:27 Powód: Literówki |
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
"Niezniszczalni 2"- nie przepadam za kinem akcji, aczkolwiek ten film przypadł mi do gustu
Na pewno to duża zasługa dobrej obsady, już sami aktorzy podnoszą poziom filmu. Ponadto, niezła muzyka, oprócz akcji szczypta humoru Szybko 'zleciał mi' ten film, tak samo mojemu facetowi
|
|
|
|
#2592 |
|
Rozeznanie
|
Thor
a przed Thorem Kapitan Ameryka.
|
#2593 |
|
Raczkowanie
|
''Oczy Julii''- 7/10 czegoś mi brakowało..
''Forrest Gump'' klasyk kina, prześwietna fabuła, aktorzy, jeden z moich ulubionych filmów, wstyd jeśli ktoś tego nie obejrzał jeszcze! 11/10 |
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Pathology - ode mnie 7/10. Zależy kto jak odbierze film, dużo przemocy, dużo seksu i ta przemiana. Nie umiem opisać, dlaczego podobał mi się ten film, chociaż słowo "podobał" nie jest zbyt trafne.
Let me in - wersja szwedzka. Daję 6/10, dobry film, ciekawy pomysł, chcę przeczytać książkę. Wersja amerykańska trochę mocniejsza, trochę bardziej pokazana. Tutaj wszystko takie.. subtelne?
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
The Five-Year Engagement (2012) - przedłużone do pięciu lat, czyli bardzo długie zaręczyny i zaskakująco długi film (ponad 2 godziny). Rozwleczona, zupełnie niepotrzebnie, fabuła - można temu filmowi było dodać dynamizmu skracając to i owo. Generalnie jednak bardzo mi się podobał, chociaż to ani nic nowego. Dlaczego? Odtwórcy głównym ról, Jason Segel i Emily Blunt, tworzą jedną z najfajniej ze sobą wyglądających i oddziałujących na siebie par filmowych, jakie w życiu widziałam. Jest między nimi tak niesamowita chemia, że można przymknąć oko na wszystkie słabości tego filmu.[/QUOTE]
Też ostatnio oglądałam i nie wiem jak ocenić.Po pierwsze na pewno nie jest to głupawa komedia romantyczna,film ogląda się dosyć trudno.Ja przejęłam się losami głównych bohaterów,bo cała historia i relacje pomiędzy nimi były dosyć prawdziwe,poza tym rzeczywiście para Segal-Blunt rewelacja
|
|
|
|
#2596 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeden dzień 7/10 - Na począku nudnawy, potem jest niezły
. A aktor w krótkich włosach wygląda obłędnie
|
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Nietykalni
polecam http://www.youtube.com/watch?v=1X7MjfwgDa8 oglądałam go z 3 razy i nadal chcę Ciekawe czy wam się podoba?
Edytowane przez pendraiw Czas edycji: 2012-09-08 o 15:20 |
|
|
|
#2599 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#2600 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak urodzić i nie zwariować 3/10
Nie mogę powiedzieć, 2 razy nawet się zaśmiałam ;-) jak nie ma się niczego lepszego pod ręką, można oglądnąć i zapomnieć. Porody pokazane raczej groteskowo. |
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
"Kret" (2010)- trochę zastanawiałam się czy iść na ten film. Seans w naszym mieście, ale lubię iść z kimś, a nie sama, a nie miałam akurat z kim. No, ale poszłam, darmowo, to warto skorzystać, tym bardziej, że od razu widać, że nie jest to film o niczym.
Nie żałuję Film zrealizowany jest w sposób prosty, niczym film dokumentalny- nic dziwnego, podobno reżyser kręci też dokumenty. Ta prostota bardzo podoba mi się w tym przypadku. Film opowiada o sprawach, które są bliskie szczególnie pewnie pokoleniu, które pamięta czasy "Solidarności" czy SB. Mnie wtedy nie było, ale film poruszył mnie. Dochodzenie do prawdy o swoim ojcu, miłość do rodziny to niektóre z tematów, jakie porusza ten film. Może niczym nie zaskakuje (jeżeli chodzi o fabułę), ale dla mnie to dobry polski film
Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-09-08 o 20:19 |
|
|
|
#2602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Osobiście omijam amerykańskie produkcje szerokim łukiem, bo nie bawią mnie wspomniane przez Ciebie cheerleaderki i inne kawalerskie tygrysy Więc na seansie tego filmu ("Nietykalni") miałam dużo wymagań i czegoś mi tu brakowało. Mimo to bardzo dobry |
|
|
|
|
#2603 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2604 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Z takimi komediami jakie reklamują praktycznie za każdym razem kiedy jestem w kinie... Francuskie komedie uwielbiam, jednym z moich ulubionych reżyserów jest Jean-Pierre Jeunet. Nie rozumiem jak po takim komentarzu można wywnioskować, że śmieszą mnie amerykańskie produkcje. ?
|
|
#2605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super. Tak kino hamerykańskie to jedno i to samo ....no i ta muzyka Cytat:
Z przykrością stwierdzam.....że nasze rodzime produkcje upodabniają się do amerykańskiego kina a niepotrzebnie.
|
|
#2606 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Do lat 90 powiedzmy.
|
|
#2607 |
|
Zadomowienie
|
Z cyklu "Luźny weekand":
1. Merida Waleczna - ślicznie zrobiona animacja z genialną muzyką i niezłym dubbingiem (tak, na bajki chodzę dubbingowane, na filmy nigdy!). Opowieść o miłości (bardziej rodzinnej, niż romantycznej), wolności, nastoletnim buncie i szukaniu siebie. A wszystko to obsadzone w klimatach średniowiecznej Szkocji. Aż żałowałam, że nie mam w rodzinie szkraba, żeby go Meridą uszczęśliwić 7/10 2. Jedz, módl się i kochaj - wszystko w tym filmie jest ok. Klimat, muzyka, przesłanie, gra aktorska. Jego głównym problemem jest przynudzanie - niektóre wątki i fragmenty niepotrzebnie się ciągną. Szału nie robi, ale do mnie trafia przesłanie o pokonywaniu własnego strachu i poszukiwaniu siebie - taki etap życia chyba mam. 6/10 3. Boskie sekrety siostrzanego stowarzyszenia Ya-Ya - historia kobiety, która przy pomocy przyjaciółek ze stowarzyszenia swojej matki próbuje zrozumieć dlaczego tak, a nie inaczej układały się jej relacje rodzinne i wybaczyć matce zrujnowane dzieciństwo. Głównym atutem tego filmu są cztery starsze, nie zniszczone operacjami plastycznymi, panie, których sposób grania rozkłada na łopatki. Ciekawe kto za 20 lat będzie grał takie role, kiedy wszystkie aktorki będą ponaciągane... 6/10 4. Poznasz przystojnego bruneta - pewnie każdy oglądał. Szczerze mówiąc Allen coraz bardziej mnie rozczarowuje. Ten film jest bardzo schematyczny, zabawny co najwyżej średnio i jakoś brakowało mi zamknięcia wątków. Chyba poprzeczka po "O północy w Paryżu" dla tego reżysera tym razem zawisła u mnie za wysoko. 5/10
|
|
#2608 |
|
Przyczajenie
|
- Merida Waleczna - trochę zniechęcona niezbyt dobrymi opiniami jednak się skusiłam na wyjście do kina i w sumie nie żałuję
uwielbiam animacje i ta była równie fajna, może faktycznie fabule brakowało jakiegoś WOW ale bardzo miło się oglądało do samego końca.
|
|
|
|
#2609 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast na jego najnowszym filmie "To Rome With Love" - śmiałam się jak głupia przez pół seansu. Uwielbiam Allena i jego żarty, więc świetnie się bawiłam, nawet jeżeli wszystko to już kiedyś było. A patrzenie na Roberto Benigni to sama przyjemność, zagrał swoją partię fenomenalnie. Z kolei Penelope Cruz wyglądała tak, że nawet damska część publiczności wzdychała do ekranu ![]() Polecam, jeżeli podobało Wam się "Whatever Works", czy "You Will Meet a Tall Dark Stranger", natomiast jeżeli lubicie klimaty "Match Point", to film ten może wydać się trochę infantylny
|
|
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
"Dziewczyna z tatuażem"- 7/10. Oglądałam "Millennium"i czytałam Larssona, więc ten film był dość dobry ale w porównaniu z książką było kilka sprzeczności.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

lub z dziećmi. Piękny film oparty na prawdziwych wydarzeniach. Wyciskacz łez 

おはよう!