Ostatnio obejrzane filmy cz. IV - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-07, 12:57   #2581
kepop
Przyczajenie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. IV

ELIZABETH!! może i stary, ale pięknie zrobiony film o królowej Elżbiecie. jeśli jest tu ktoś taki, kto nie oglądał - koniecznie sprawdźcie
kepop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:04   #2582
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A myslalam,ze to taki film basniowy wlasnie.No nic obejrze sama.Dzieki za opinie
Wielki Mike super film,W pogoni za szczesciem nie widzialam,ale poczytalam o nim i chce obejrzec
Baśniowy to on jest, tylko baśń baśni nie równa. W baśniach też może się trup słać gęsto.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:31   #2583
suszarka
Buc

jeszcze dłuższe zaręczyny - film kompletnie mi nie podszedł, dłużył się i dłużył aż tak, że zaczęłam oglądać go na przewijaniu. 3/10
Stary 2012-09-07, 13:37   #2584
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nadaje sie to wedlug ciebie do obejrzenia z 9-latka?Bede wdzieczna za odpowiedz.
uważam, że średnio.

V jak Vendetta- dość ciekawy, o rewolucji, o przywiązaniu i poznaniu siebie. podobał mi się, ale miał kilka momentów, które mi się nie podobały. oczywiście warto obejrzeć

Strasznie głośno, niesamowicie blisko- również bardzo przypadł mi do gustu, mimo że dość długi to nie nużył. bardzo poruszająca tematyka i niesamowicie interesująct główny bohater. super
Stary 2012-09-07, 13:40   #2585
altai
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
Obejrzałam wspominany przez Was film- "Mój przyjaciel Hachiko" (2009). Jak dla mnie wspaniały, wzruszyła mnie ta historia. Nie od dzisiaj wiem, że psy potrafią być wiernymi przyjaciółmi, ale ta opowieść prawdziwie mnie ujęła. Dobra obsada, świetna muzyka. Płakałam dużą część filmu, wczułam się w to jak musiał cierpieć ten pies. Przepiękny film.

Doris1981, zgadzam się z Twoją opinią na temat "Silent house". Pisałam o tym filmie Zmarnowany potencjał w sumie.
Oglądałam ostatnio Mój przyjaciel Hachiko - też polecam, do obejrzenia we dwójkę lub w pojedynkę lub z dziećmi. Piękny film oparty na prawdziwych wydarzeniach. Wyciskacz łez
Stary 2012-09-07, 14:18   #2586
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość

Strasznie głośno, niesamowicie blisko- również bardzo przypadł mi do gustu, mimo że dość długi to nie nużył. bardzo poruszająca tematyka i niesamowicie interesująct główny bohater. super
Fantastyczna książka, ale film też niezły
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 15:39   #2587
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
Baśniowy to on jest, tylko baśń baśni nie równa. W baśniach też może się trup słać gęsto.
Jasne,ze moze,tylko myslalam,ze jest to zblizone do oryginalu i tym samym odpowiednie dla dziecka.No ale juz teraz wiem,ze nie i nie bede Mlodej proponowac.
Stary 2012-09-07, 17:46   #2588
szakal165
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Fantastyczna książka, ale film też niezły
mi jakoś nie podszedł
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 20:21   #2589
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
Dodatkowo kazdy film z Denzel Washington,ma na starcie 7
U mnie tak samo
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 20:22   #2590
201803290936
Konto usunięte

One for the Money (2012) - Katherine Heigl to sympatyczna aktorka, ale w tym filmie zagrała albo z nudów, albo wyłącznie dla pieniędzy. Bardzo słaba komedia (tylko gdzie te żarty? co w niej śmiesznego?), generalnie nuda i amatorszczyzna jeżeli chodzi o fabułę. Nie polecam, ten film nie wnosi absolutnie niczego.

The Five-Year Engagement (2012) - przedłużone do pięciu lat, czyli bardzo długie zaręczyny i zaskakująco długi film (ponad 2 godziny). Rozwleczona, zupełnie niepotrzebnie, fabuła - można temu filmowi było dodać dynamizmu skracając to i owo. Generalnie jednak bardzo mi się podobał, chociaż to ani nic nowego. Dlaczego? Odtwórcy głównych ról, Jason Segel i Emily Blunt, tworzą jedną z najfajniej ze sobą wyglądających i oddziałujących na siebie par filmowych, jakie w życiu widziałam. Jest między nimi tak niesamowita chemia, że można przymknąć oko na wszystkie słabości tego filmu.

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2012-09-08 o 13:27 Powód: Literówki
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 23:32   #2591
Candy_lips
Zakorzenienie

"Niezniszczalni 2"- nie przepadam za kinem akcji, aczkolwiek ten film przypadł mi do gustu Na pewno to duża zasługa dobrej obsady, już sami aktorzy podnoszą poziom filmu. Ponadto, niezła muzyka, oprócz akcji szczypta humoru Szybko 'zleciał mi' ten film, tak samo mojemu facetowi
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 10:15   #2592
mereo
Rozeznanie

Thor a przed Thorem Kapitan Ameryka.

Blogguję:

http://lupus-pilum-mutat.blogspot.com/

Lupus pilum mutat
, non mentem.
--------------------------------------------------------------
http://paper-glass-project.blogspot.com/
mereo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 10:20   #2593
Szeptkrwawegoserca
Raczkowanie

''Oczy Julii''- 7/10 czegoś mi brakowało..
''Forrest Gump'' klasyk kina, prześwietna fabuła, aktorzy, jeden z moich ulubionych filmów, wstyd jeśli ktoś tego nie obejrzał jeszcze!
11/10
Szeptkrwawegoserca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 10:45   #2594
kaarooo
Zakorzenienie

Pathology - ode mnie 7/10. Zależy kto jak odbierze film, dużo przemocy, dużo seksu i ta przemiana. Nie umiem opisać, dlaczego podobał mi się ten film, chociaż słowo "podobał" nie jest zbyt trafne.

Let me in - wersja szwedzka. Daję 6/10, dobry film, ciekawy pomysł, chcę przeczytać książkę. Wersja amerykańska trochę mocniejsza, trochę bardziej pokazana. Tutaj wszystko takie.. subtelne?

kaarooo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 12:25   #2595
sweet sunday
Zakorzenienie

The Five-Year Engagement (2012) - przedłużone do pięciu lat, czyli bardzo długie zaręczyny i zaskakująco długi film (ponad 2 godziny). Rozwleczona, zupełnie niepotrzebnie, fabuła - można temu filmowi było dodać dynamizmu skracając to i owo. Generalnie jednak bardzo mi się podobał, chociaż to ani nic nowego. Dlaczego? Odtwórcy głównym ról, Jason Segel i Emily Blunt, tworzą jedną z najfajniej ze sobą wyglądających i oddziałujących na siebie par filmowych, jakie w życiu widziałam. Jest między nimi tak niesamowita chemia, że można przymknąć oko na wszystkie słabości tego filmu.[/QUOTE]

Też ostatnio oglądałam i nie wiem jak ocenić.Po pierwsze na pewno nie jest to głupawa komedia romantyczna,film ogląda się dosyć trudno.Ja przejęłam się losami głównych bohaterów,bo cała historia i relacje pomiędzy nimi były dosyć prawdziwe,poza tym rzeczywiście para Segal-Blunt rewelacja
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 13:29   #2596
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sweet sunday Pokaż wiadomość
(...)
Też ostatnio oglądałam i nie wiem jak ocenić.Po pierwsze na pewno nie jest to głupawa komedia romantyczna,film ogląda się dosyć trudno.Ja przejęłam się losami głównych bohaterów,bo cała historia i relacje pomiędzy nimi były dosyć prawdziwe,poza tym rzeczywiście para Segal-Blunt rewelacja
A co sądzisz o końcówce? Dla mnie bomba - piękny ślub.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 14:40   #2597
Stace
Zakorzenienie

Jeden dzień 7/10 - Na począku nudnawy, potem jest niezły . Końcówka trochę mnie zaskoczyła, ale przynajmniej nie ma happy endu jak w każdym filmie . A aktor w krótkich włosach wygląda obłędnie

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 15:19   #2598
pendraiw
Zakorzenienie

Nietykalni

polecam

http://www.youtube.com/watch?v=1X7MjfwgDa8

oglądałam go z 3 razy i nadal chcę
Ciekawe czy wam się podoba?

Edytowane przez pendraiw
Czas edycji: 2012-09-08 o 15:20
pendraiw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 19:00   #2599
CarmelRouge
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pendraiw Pokaż wiadomość
Nietykalni

polecam

ten film jest świetny! wyciska łzy, ale też można się dzięki niemu NAPRAWDĘ pośmiać. Brak tu tygrysów w toalecie i wibratorów w torcie, nie ma też paczki szkolnych nieudaczników, cheerleaderek, ani kawalerskiego. Prawdziwy humor, w stylu starych, dobrych i mądrych komedii! Mam w domu książkę, muszę w najbliższym czasie przeczytać

Elegance is good taste plus a dash of daring
Carmel Snow
CarmelRouge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 19:03   #2600
lourose
Wtajemniczenie

Jak urodzić i nie zwariować 3/10

Nie mogę powiedzieć, 2 razy nawet się zaśmiałam ;-) jak nie ma się niczego lepszego pod ręką, można oglądnąć i zapomnieć. Porody pokazane raczej groteskowo.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 20:15   #2601
Candy_lips
Zakorzenienie

"Kret" (2010)- trochę zastanawiałam się czy iść na ten film. Seans w naszym mieście, ale lubię iść z kimś, a nie sama, a nie miałam akurat z kim. No, ale poszłam, darmowo, to warto skorzystać, tym bardziej, że od razu widać, że nie jest to film o niczym.

Nie żałuję Film zrealizowany jest w sposób prosty, niczym film dokumentalny- nic dziwnego, podobno reżyser kręci też dokumenty. Ta prostota bardzo podoba mi się w tym przypadku. Film opowiada o sprawach, które są bliskie szczególnie pewnie pokoleniu, które pamięta czasy "Solidarności" czy SB. Mnie wtedy nie było, ale film poruszył mnie. Dochodzenie do prawdy o swoim ojcu, miłość do rodziny to niektóre z tematów, jakie porusza ten film. Może niczym nie zaskakuje (jeżeli chodzi o fabułę), ale dla mnie to dobry polski film

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2012-09-08 o 20:19
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 22:46   #2602
Maniwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CarmelRouge Pokaż wiadomość
ten film jest świetny! wyciska łzy, ale też można się dzięki niemu NAPRAWDĘ pośmiać. Brak tu tygrysów w toalecie i wibratorów w torcie, nie ma też paczki szkolnych nieudaczników, cheerleaderek, ani kawalerskiego. Prawdziwy humor, w stylu starych, dobrych i mądrych komedii! Mam w domu książkę, muszę w najbliższym czasie przeczytać
Kino francuskie (a w zasadzie europejskie) charakteryzuje się wyszukanym humorem i brakiem tanich gagów. Więc nie rozumiem zdziwienia
Osobiście omijam amerykańskie produkcje szerokim łukiem, bo nie bawią mnie wspomniane przez Ciebie cheerleaderki i inne kawalerskie tygrysy
Więc na seansie tego filmu ("Nietykalni") miałam dużo wymagań i czegoś mi tu brakowało. Mimo to bardzo dobry
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 23:09   #2603
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Szeptkrwawegoserca Pokaż wiadomość
''Forrest Gump'' klasyk kina, prześwietna fabuła, aktorzy, jeden z moich ulubionych filmów, wstyd jeśli ktoś tego nie obejrzał jeszcze!
11/10
Rowniez uwielbiam go

Cytat:
Nietykalni

polecam

Bardzo mi sie podobal,rewelacyjny!
Stary 2012-09-09, 01:15   #2604
CarmelRouge
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Maniwa Pokaż wiadomość
Kino francuskie (a w zasadzie europejskie) charakteryzuje się wyszukanym humorem i brakiem tanich gagów. Więc nie rozumiem zdziwienia
Osobiście omijam amerykańskie produkcje szerokim łukiem, bo nie bawią mnie wspomniane przez Ciebie cheerleaderki i inne kawalerskie tygrysy
Więc na seansie tego filmu ("Nietykalni") miałam dużo wymagań i czegoś mi tu brakowało. Mimo to bardzo dobry
Może moje zdziwienie wynika to z tego, że w ogóle nie oglądam na dobrą sprawę takich filmów i wyżej wymienione składniki tylko kojarzą mi się z taką typową współczesną komedią. Z takimi komediami jakie reklamują praktycznie za każdym razem kiedy jestem w kinie...
Francuskie komedie uwielbiam, jednym z moich ulubionych reżyserów jest Jean-Pierre Jeunet. Nie rozumiem jak po takim komentarzu można wywnioskować, że śmieszą mnie amerykańskie produkcje. ?

Elegance is good taste plus a dash of daring
Carmel Snow
CarmelRouge jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 10:11   #2605
pendraiw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelRouge Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam że książka jest super. Tak kino hamerykańskie to jedno i to samo ....no i ta muzyka zwłaszcza w scenach walki.

Cytat:
Napisane przez Maniwa Pokaż wiadomość
To mój pierwszy francuski film

Z przykrością stwierdzam.....że nasze rodzime produkcje upodabniają się do amerykańskiego kina a niepotrzebnie.
Stary 2012-09-09, 10:43   #2606
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Z przykrością stwierdzam.....że nasze rodzime produkcje upodabniają się do amerykańskiego kina a niepotrzebnie.
Dokladnie,tez tak uwazam.Lubie polskie filmy,ale tylko te stare.
Do lat 90 powiedzmy.
Stary 2012-09-09, 10:50   #2607
Pestka88
Zadomowienie

Z cyklu "Luźny weekand":

1. Merida Waleczna - ślicznie zrobiona animacja z genialną muzyką i niezłym dubbingiem (tak, na bajki chodzę dubbingowane, na filmy nigdy!). Opowieść o miłości (bardziej rodzinnej, niż romantycznej), wolności, nastoletnim buncie i szukaniu siebie. A wszystko to obsadzone w klimatach średniowiecznej Szkocji. Aż żałowałam, że nie mam w rodzinie szkraba, żeby go Meridą uszczęśliwić 7/10

2. Jedz, módl się i kochaj - wszystko w tym filmie jest ok. Klimat, muzyka, przesłanie, gra aktorska. Jego głównym problemem jest przynudzanie - niektóre wątki i fragmenty niepotrzebnie się ciągną. Szału nie robi, ale do mnie trafia przesłanie o pokonywaniu własnego strachu i poszukiwaniu siebie - taki etap życia chyba mam. 6/10

3. Boskie sekrety siostrzanego stowarzyszenia Ya-Ya - historia kobiety, która przy pomocy przyjaciółek ze stowarzyszenia swojej matki próbuje zrozumieć dlaczego tak, a nie inaczej układały się jej relacje rodzinne i wybaczyć matce zrujnowane dzieciństwo. Głównym atutem tego filmu są cztery starsze, nie zniszczone operacjami plastycznymi, panie, których sposób grania rozkłada na łopatki. Ciekawe kto za 20 lat będzie grał takie role, kiedy wszystkie aktorki będą ponaciągane... 6/10

4. Poznasz przystojnego bruneta - pewnie każdy oglądał. Szczerze mówiąc Allen coraz bardziej mnie rozczarowuje. Ten film jest bardzo schematyczny, zabawny co najwyżej średnio i jakoś brakowało mi zamknięcia wątków. Chyba poprzeczka po "O północy w Paryżu" dla tego reżysera tym razem zawisła u mnie za wysoko. 5/10

2014:

książki: 12
filmy: 70
"Fizyka rzeczy niemożliwych" Michio Kaku
"Epidemia" Robin Cook

miesiąc z hula hop: 2/30
Pestka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 11:15   #2608
CatherineSatana
Przyczajenie

- Merida Waleczna - trochę zniechęcona niezbyt dobrymi opiniami jednak się skusiłam na wyjście do kina i w sumie nie żałuję uwielbiam animacje i ta była równie fajna, może faktycznie fabule brakowało jakiegoś WOW ale bardzo miło się oglądało do samego końca.
CatherineSatana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 13:35   #2609
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pestka88 Pokaż wiadomość
4. Poznasz przystojnego bruneta - pewnie każdy oglądał. Szczerze mówiąc Allen coraz bardziej mnie rozczarowuje. Ten film jest bardzo schematyczny, zabawny co najwyżej średnio i jakoś brakowało mi zamknięcia wątków. Chyba poprzeczka po "O północy w Paryżu" dla tego reżysera tym razem zawisła u mnie za wysoko. 5/10
Moim zdaniem "Whatever Works" jest duuuużo lepsze. Mój ulubiony film Allena z tych 'nowszych'.

Natomiast na jego najnowszym filmie
"To Rome With Love" - śmiałam się jak głupia przez pół seansu. Uwielbiam Allena i jego żarty, więc świetnie się bawiłam, nawet jeżeli wszystko to już kiedyś było. A patrzenie na Roberto Benigni to sama przyjemność, zagrał swoją partię fenomenalnie. Z kolei Penelope Cruz wyglądała tak, że nawet damska część publiczności wzdychała do ekranu

Polecam, jeżeli podobało Wam się "Whatever Works", czy "You Will Meet a Tall Dark Stranger", natomiast jeżeli lubicie klimaty "Match Point", to film ten może wydać się trochę infantylny
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 15:46   #2610
szakal165
Zakorzenienie

"Dziewczyna z tatuażem"- 7/10. Oglądałam "Millennium"i czytałam Larssona, więc ten film był dość dobry ale w porównaniu z książką było kilka sprzeczności.
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości