|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Lenova jaki tekst
![]() coś w stylu "na pewno masz wszystkie kości całe? Bo spadając z nieba musiałaś sobie coś połamać" Ilkas wow, co wy z tym zrobicie? ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
nie da się przetłumaczyć, po prostu nie da.
|
|
#1892 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Część z nas, podejrzewam, na porodówce? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1893 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wigilie pewnie z dzieckiem sama TZ w pracy, a sylwester jeszcze nie wiem, w nowy rok TZ ma urodziny a ja tydzien pozniej i jeszcze nie ustalilismy, kiedy wspola impreza
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#1894 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja się pochwalę zakupami dla młodego
|
#1895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak tak Wam wariuje, to kto wie, co jej do łebka strzeli ![]() zupa czosnkowa????? nigdy nie jadłam Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1896 |
|
Wtajemniczenie
|
Illusion te buciki mnie urzekają
Chyba się Wam muszę wyżalić. Chodzi o moją o rodzinę i ich podejście do dziecka. Wszyscy są mega zabobonni albo dziwni bo w ogólnie nie można z nimi pogadać o wyprawce dla dziecka i innych pierdołach. Bo to za wcześnie. Teściowej powiedziałam że ogladaliśmy wózek to ona że takie rzeczy to po porodzie się kupuję, tak samo jak inne . Tylko ciekawe w co ubiore dziecko jak się urodzi i w co położe spać jak wrócimy do domu. ona twierdzi że teraz to trzeba sie TYLKO MODLIĆ żeby wszystko było dobrze... Moja mama natomiast też wielce zdziwona była jak jej powiedziałam o ubrankach że będziemy niedługo kupować " a to w szpitalu niei dają"? . Jak jej pwoiedziałam że znajoma mi dała kilk aubranek i podkładkę do wanny to było: po co ty to bierzesz od niej, jeszcze nie wiadomo co będzie Kolejna osoba-bratowa dokładnie rok temu urodziła córeczkę. Myślałam że jako młoda osoba to bardziej się z nią da dogadać, na dodatek dobrze ze sobą żyjemy. Jak zapytałam o rzeczy związane z porodem to mi powiedziała że najlepiej nic nie wiedzieć to wtedy się mniej boisz, i że ona szła na żywioł i było dobrze i że po co to wszystko wiedzieć.... ![]() Też liczyłam na to że dostanę w spadku ubranka po jej małej ale też nic, cisza. Sama się upominać nie będę bo mi głupio ale mogłaby mi coś zaproponować. Znając życie dowiem się o tym po porodzie kiedy już sobie nakupie pewnych rzeczy- bo nie zamierzam czekać do porodu z zakupami. I tak zazdroszczę Wam jak mówicie że mamy wam gromadzą ubranka, albo się deklarują że kupią wózek czy łóżeczko, albo że macie coś po kimś. Ja niestty nie mam tego przywileju. Kiedyś właśnie bratową zapytałam o jakąś pierdołę czy mają i czy mi pożyczą to popatrzyła na mnie dziwnie i mówi "a co ty JUŻ chcesz o kupować, masz czas"... nie wiem naprawdę jak do nich dotrzeć... |
|
|
|
#1897 |
|
Konto usunięte
|
Straszne rzeczy Lenova piszesz. 21 wiek...
|
|
|
|
#1898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze że tego nie słyszałam bo bym ją ![]() Także spokojnie, nie tylko w Twoim otoczeniu są ludzie wierzący w jakieś dziwne zabobony. jak można wierzyć w takie rzeczy, że gromadzenie ubranek albo bycie matką chrzestną ma wpływ na zdrowie dziecka...ręce opadają i cycki.
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
My wigilie spedzimy chyba z moja rodzina.
Dwie nie wchodza w gre, bo moj dom rodzinny i dom TZ oddalone sa od siebie o 550km ![]() Ja sobie nie wyobrazam swiat bez rodzicow, a podejrzewam, ze TZ nie pusci mnie samej z wielkim brzuchem w 11-godzinna podroz pociagiem ![]() A o sylwestrze szczerze mowiac jeszcze nie myslalam... |
|
|
|
#1900 | ||||
|
Raczkowanie
|
Hej,
Cytat:
![]() Cytat:
Mój TŻ już czuje ruchy Cytat:
Cytat:
i nie mogła uwierzyć, że 2 tygodnie po narodzinach chodzimy już na spacery, bo przecież nie można z nieochrzczonym dzieckiem wychodzić między ludzi
|
||||
|
|
|
#1901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, współczuję.
Mamy 21. wiek, a ludzie dalej myślą w ten sposób, zadziwia mnie to. Na szczęście moi rodzice mają luźne podejście - jak dziecko się urodzi, to nie będziemy nawet małżeństwem, ale nikt nic nie mówił o wcześniejszym ślubie, chrzest będzie przed ślubem (na wielkanoc) i też nie było żadnych tekstów, że przecież nieślubne, to nie można ochrzcić... Ale wiem, że dużo ludzi ma takie podejście i to jest dobijające. |
|
|
|
#1903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova:
![]() U mnie na szczęście nikt nie powołuje się na tego typu zabobony. Raz tylko mama miała wątpliwości, jak będąc w 3 miesiącu pokazałam jej fajną ofertę wózka na tablicy. Uznała, że to za wcześnie, ale raczej chodziło jej o tak powazny zakup, że jest jeszcze czas, niż zabobony.
|
#1905 | ||
|
Zadomowienie
|
Te szare spodnie dresowe są super-też dziś takie oglądałam-myślę, że się najbardziej przydadzą
![]() Cytat:
Za to problem mam z TŻtem- w ogóle go nie interesują gadżety dla dzieci, nawet nie chce na nie patrzeć-nie zdaje sobie nawet sprawy ile tego jest do kupienia!!! Nie chodzi o to, że nie wydołamy finansowo-on po prostu twierdzi, że ja wymyślam i, że wszystko można kupić na ostatnią chwilę A mnie to sprawia tyle radości Mam nadzieję, że po połówkowym-jak zobaczy jaki wielkolud we mnie siedzi zmieni trochę nastawienie....Ale bardzo Ci współczuję-to tak jakby wszyscy Ci źle wróżyli. Można sie zdołować.... Cytat:
Monitoru oddechu nie kupujemy ale nianie może. Moje dzisiejsze zakupy w dzieciowym lumpku Miś 20 zł, pajac dresowy 10.
|
||
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest fajny wątek do pokazywania zbiorów kolorówki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post36275415
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio pisalyscie o oliwie z oliwek.
Przymierzam sie do zakupu, ale jest ich tyle, ze nie mam pojecia, ktora wybrac. Jakiej uzywacie? Ta z Biedronki i Lidla nie podchodzi mi w smaku. Jak nic nie kupie, to znow skonczy sie na oleju lnianym jak ostatnio... |
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova- jak przeczytałam Twój wpis to myślałam, ze spadne z krzesła...... ja pierdziu..... przecież to nie średniowiecze.... to w co masz to dzieciątko owinąc jak się urodzi? w foliową torebkę czy jak????????? mnie mama radziła tylko, żeby się wstrzymac z zakupami i zaczac po 3 miesiącu bo tyle się słyszy teraz o poronieniach...... a tak to sama zaczyna szalec po sklepach.... a jak zobaczyła wózek to odejsc od niego nie chciała
myślalam, że zostanie i będzie w nim spac
|
|
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jestem maniaczką pielęgnacji i pudrów- podkłady, meteorytki - to chomikujeostatnio też mam słabość do tuszów do rzęs i lakierów do paznokci nie zbieram za to już cieni, praktycznie używa może dwóch kolorów nadwyżki dziedziczy po mnie siostra oraz siostra tz- z tą ostatnią swego czasu miałam dobrze bo pracowała w superpharm |
|
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova u mnie jest dokladnie to samo, zreszta nieraz juz o tym tutaj pisalam.....
Dlatego ja chyba nic nikomu nie bede mowic, ani pokazywac ciuszkow i w ogole, nie ma sensu sie denerwowac. Tesciowa przywiozla od siostry meza mnostwo ubranek, ale nie pokaze nam ani ich nie da - po porodzie dopiero
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam 5 - kulki x 3 i 2 prasowne. Ostatnio odkryłam je na nowo, bo zapomniałam o nich jakiś czas temu.Lakierów mm około 100 i to po wielokrotnej selekcji. Z pielęgnacja u mnie też nieciekawie - za dużo mam tego wszystkiego Zapasy na 10 lat
|
|
#1912 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja tak dużo to nie mam
![]() mam dwa i jedne prasowane, a właściwie to wspomnienie o nich chociaż od prasowanych zdecydowanie wolałam puder w pryźmie shiseido- niestety nie produkują już go ![]() a same meteorytki kocham głównie za zapach, mogłabym je wąchać w nieskończoność |
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie nie mam w ogóle lakierów do paznokci - chyba muszę to trochę zmienić. Ale się zastanawiam Hosenko - one ci się nie psują? Bo jak ma się dużo to spada częstotliwość używania ich - dużo wyrzucasz??
Luubię kolorówkę - ale nie mam teraz jakoś dużo. Jestem fanką Sleeka, chcę mieć wszystkie paletki - a na razie mam 2, bo 3cia się skończyła. Lenova: współczuję. U mnie na szczęście nie jest tak, aczkolwiek kilka zabobonków do mnie dotarło tak czy siak - ale ja się z tego śmieję. Zakupy robię we własnym tempie, raczej ich nie pokazuję, bo zawsze słyszę, że strasznie drogie ubranka, że szkoda, że po co - że dostaniemy na pewno trochę ( w sensie od rodziców, znajomych itp - bo małych dzieci w rodzinie nie ma, tylko od jednej kuzynki mogę dostać coś-tam), ale to tak troszkę jest..że tak się zawsze mówi, a potem nie wiadomo jak będzie.. i szczerze to chyba dobrze jednak liczyć na siebie. Nie wyobrażam sobie tak czekać ze wszystkim, licząc, że rodzina się rozpędzi, a potem..ups. A poza tym dochodzi jeszcze ten aspekt, że ja zwyczajnie chciałabym dotknąć, wybrać, mieć możliwość zadecydowania, wybrania wzornictwa..to daje takąą radość dużą, że..szkoda mi sobie tego tak całkiem odmawiać - tego trochę rodzina nie rozumie.. Pokazywałam Tżtowi wózek Carino - też mu się strasznie podoba - więc może się zdecydujemy - tylko zupełnie nie wiem gdzie ja bym go mogła na żywo zobaczyć. Wczoraj znowu mnie rozczulił, bo przyszedł do łóżka jak ja już przysypiałam, przytulał się do mnie i do brzuszka, stukał w niego i przykładał dłoń, a Mały odpowiedział, absolutnie mnie rozbraja ) Całuje brzuch, kładzie swoją głowę i mówi do dziecka. Kochany z niego człowiek, wiem, że będzie na prawdę wspaniałym tatą. Tyle obaw mam, ale jak jest ze mną mój Tż to czuję, że wszystko mogę.Ad laktatorów : muszę mieć (studia, zaoczne, ale jednak, a ja nie biorę dziekanki jeśli zdrowie pozwoli) - i chyba jednak lepiej elektryczny niż ręczny? Ale jak wpisuję np. na allegro to jest duża rozpiętość cenowa - od np. 120 do nawet 500zł - i czym to się różni od siebie w zasadzie? Kupiłabym tańszy raczej - ale może on będzie zły, może lepiej coś porządniejszego???Na co zwracać uwagę?? Szaja i inne mamusie - help. A słuchajcie - jeszcze coś - odnośnie tego wózka Carino, czytałam opinie i są dobre ogólnie, poza paroma, że gondola jest mała - czy doświadczone mamusie mogłyby zerknąć - jakąś opinię wydać? Czy ona faktycznie mniejsza od typowej? I ostatnie pytanie : się patrzyłam na czapeczki : ale ja nie wiem w ogóle jaki rozmiar, jaki obwód główki ma maluszek i jakich potrzebuje? Jedną cienką i jedną grubszą? Czy więcej, dużo i jakich?? Tak samo nigdzie nie widzę rajstopek. A to chyba zimą niezbędne jest dla malucha.. Zabawne mam dylematy, wiem. |
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah: a o dziwo nie jest źle - przez te ponad 2 lata lakieromanii wyrzuciłam dokładnie 2 lakiery i to całkiem niedawno. Trzymam je w pudełku po butach, nie walają mi się na otwartych szafkach, przez co nie grozi im światło słoneczne itp.
Co do Sleeka to ja mam 8: 1) Original 2) Bad Girl 3) Storm 4) Curious 5) Graphite 6) Au Naturel 7) Safari 8) Ultra Matte - Darks Miałam jeszcze: 1) Sparkle 2) Jewels 3) PPQ ale nie podeszły mi. Na razie mam wszystkie, które mi się podobają i bacznie śledzę nowości. Przejrzałam znowu swoje lakiery i kolorówkę - szykuje się masowe wystawianie na Allegro. Powiedziałam TŻowi, że zbieram na toaletkę Już z zakończonych aukcji mam 94 zł, więc oby tak dalej
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-09-08 o 17:12 |
|
|
|
#1915 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam w to niesamowicie smętne popołudnie. Noc miałam nie zbyt dobrą. Co chwila się budziłam i nie mogłam spać. Przewracałam się z boku na bok. W końcu o 4.30 wstałam i poszłam do kuchni. Zrobiłam sobie herbaty, przeczytałam trochę książki, przewertowałam gazety i o 6 się położyłam. O 8 przyszło dopiero spanie. Jak wstałam o 10 to byłam taka padnięta, że szok.
My się zastanawiamy nad tym, żeby kupić nianię razem z monitorem oddechu. Prawdopodobnie z firmy angelcare ale jeszcze nie wiem który model. Ale póki co się tylko zastanawiamy bo ceny są trochę wysokie. Cytat:
Fajne ubranka ![]() Cytat:
Dobrze się mówi jeszcze masz czas..ok, ale nawet gdyby tak, to choćby pod względem kasy ze wszystkimi wydatkami to chyba musiałabyś dostać od Świętego Mikołaja worek pieniędzy. Co za masakra. W ogóle się tym nie przejmuj i jak najbardziej planujcie sobie zakupy. A teksty z cyklu " jeszcze nie wiadomo co będzie" to za przeproszeniem są totalnie nie na miejscu. Jak nie wiadomo, urodzi się dziecko, które potrzebuje masę rzeczy i samo sobie ich nie kupi. Ja to się cieszę, że moja mama ma normalne podejście, jest przeszczęśliwa jak może coś kupić dla mojego maluszka. Teściowe też żyją w realnym świecie. Cytat:
|
|
#1916 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rajstopki zbędne, ja nigdy nie miałam, pajace lub śpiochy i kombinezon wystarczą. Ja najmniejsze rajstopki jakie miałam to były na 62-68, ale w sumie je dostałam, więc nie wiem gdzie kupić. |
|
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu dzis cisza...
Pogoda brzydka, nie bardzo mam co robic. Zadbalam dzis troszke o siebie (paznokcie, stopy, regulacja brwi) i brak pomyslow na reszte dnia
|
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się objadłam. Razem z mamą piekłyśmy dziś bułeczki drożdżowe. Uwielbiam
Mam pytanie z kategorii dziwnych Zauważyłam, że mam więcej włosów na brzuchu i są ciemniejsze niż były. Czy po porodzie to się cofnie? Czy takie już zostaną? Chyba już kiedyś o tym pisałyśmy, ale niestety pamięć mam krótką
|
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tak mam z tym brzuchem.... i to jest bardzo dziwne - pewnie hormony.
Jeszcze jedno mnie zastanawia - czy na prawdę ta cała skóra, z brzuszka jest w stanie się wchłonąć po porodzie, mam nadzieję, że jednak tak ale musi mieć niesamowite zdolności regeneracyjne.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

Teściowa robi wcześniej, mam później, więc się nie pokrywają.
nie da się przetłumaczyć, po prostu nie da.

Majeczka kopie jak szalona

szkoda, ze chyba i tak nie bede mogla nic zjesc
. Jak jej pwoiedziałam że znajoma mi dała kilk aubranek i podkładkę do wanny to było: po co ty to bierzesz od niej, jeszcze nie wiadomo co będzie 

Dobrze że tego nie słyszałam bo bym ją 

Mamy 21. wiek, a ludzie dalej myślą w ten sposób, zadziwia mnie to. 

Zapasy na 10 lat