Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-08, 17:40   #1921
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja mam to samo. Pytałam o to lekarza, powiedział, że to kwestia hormonów, i podobnie jak wypadające włosy, wypryski na twarzy czy inne tego typu dolegliwości - po porodzie wróci to do normy.
Trochę mnie uspokoiłaś

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ja też tak mam z tym brzuchem.... i to jest bardzo dziwne - pewnie hormony.
Jeszcze jedno mnie zastanawia - czy na prawdę ta cała skóra, z brzuszka jest w stanie się wchłonąć po porodzie, mam nadzieję, że jednak tak ale musi mieć niesamowite zdolności regeneracyjne.
Siostra mojego męża ma płaski brzuszek, jest półtora roku po porodzie. Wiadomo, że to nie dzieje się od razu, ale jeśli będziemy ćwiczyć to powinno być dobrze Zresztą ile jest przecież mam, które wyglądają bardzo dobrze i są zgrabne Np. nasza Marsi Pamiętam jej zdjęcia na początku ciąży - laseczka

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 17:50   #1922
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ale się objadłam. Razem z mamą piekłyśmy dziś bułeczki drożdżowe. Uwielbiam

Mam pytanie z kategorii dziwnych Zauważyłam, że mam więcej włosów na brzuchu i są ciemniejsze niż były. Czy po porodzie to się cofnie? Czy takie już zostaną? Chyba już kiedyś o tym pisałyśmy, ale niestety pamięć mam krótką
O tak. Cały brzuch mam jak facet
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 17:52   #1923
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak mam z tym brzuchem.... i to jest bardzo dziwne - pewnie hormony.
Jeszcze jedno mnie zastanawia - czy na prawdę ta cała skóra, z brzuszka jest w stanie się wchłonąć po porodzie, mam nadzieję, że jednak tak ale musi mieć niesamowite zdolności regeneracyjne.
To na pewno kwestia genów, tak samo, jak i rozstępy, ale nie ma co się martwić na zapas - moja siostra przytyła w ciąży ok 30kg, a na brzuchu nie ma oponki ani żadnego luźnego wałka. Także bez obaw, przy dobrych wiatrach brzuchy będą identyczne, jak przed ciążą. Trzeba tylko się o to postarać, no i dać im trochę czasu, bo to oczywiste, że w 2 tygodnie po porodzie nie będą jeszcze w idealnym stanie.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 17:56   #1924
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
O tak. Cały brzuch mam jak facet
Miejmy nadzieję, że wszystko wróci do normy

Dominika

Alicja
Stary 2012-09-08, 17:58   #1925
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Miejmy nadzieję, że wszystko wróci do normy
No pewnie, że wróci. Ale nie martwcie się, i tak jesteśmy teraz piękne, mimo tych wszystkich skutków ubocznych ciąży.
Stary 2012-09-08, 18:22   #1926
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ostatnio pisalyscie o oliwie z oliwek.
Przymierzam sie do zakupu, ale jest ich tyle, ze nie mam pojecia, ktora wybrac.

Jakiej uzywacie?
Ta z Biedronki i Lidla nie podchodzi mi w smaku.
Jak nic nie kupie, to znow skonczy sie na oleju lnianym jak ostatnio...
Ja ostatnio kupiłam oliwę Basso. Jest bardzo dobra. Z lidka to ja tylko do smażenia używam, bo ma bardzo specyficzny smak.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 18:30   #1927
monamur
Raczkowanie

Hej dziewczęta

Udało mi się wreszcie nadrobić wątek, ale odkąd wróciłam do pracy to mam siłe żeby tylko podczytywać

badziabadzia jak dobrze,że dodałaś fotke swojego brzuszka, mam troszenke mniejszy niż Twoj, zaczął mi sie 17-ty tydzień, juz sie zaczelam stresować po tym jak nafiyqa dodała zdj swojego pieknego okrąglutkiego brzusia a jestesmy w tym samym tyg.
jej tak bym chciała juz znac płeć, chyba sie nie doczekam

Tak sie dziwnie czuje (jak w ciazy mam apetyt, ale co bym nie zjadła to tak mi nieciekawie. Teraz zrobiłam sobie budyń, jeden pucharek wciełam, ide po nastepny

Sliczne te wasze zakupki dzidziusiowe
monamur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 18:46   #1928
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie, że wróci. Ale nie martwcie się, i tak jesteśmy teraz piękne, mimo tych wszystkich skutków ubocznych ciąży.
Która piękna ta piękna Wczoraj mój szanowny małżonek obsypał mnie wątpliwym komplementem. Stwierdził, że robi się ze mnie baba Odpowiedziałam mu, że powinien mi powiedzieć np.: "Kochanie, pięknie wyglądasz. Ciąża ci służy." A nie takie coś A on na to "No służy służy" i poklepał mnie po brzuchu Przyjemniaczek. I weź tu czuj się dobrze i pięknie

Dominika

Alicja
Stary 2012-09-08, 18:53   #1929
mitabe
Rozeznanie

Śliczne ciuszki dziewczyny .
Padnięta jestem, spać się chce ale zasnąć nie mogę . Dzisiaj zgrzeszyłam na obiad była pizza, bo TZ kaca ma strasznego, dużo nie zjadłam ale teraz mam wzdęty brzuch strasznie.

Ja zabobonów nie słucham, kiedyś koleżanka jak była w ciąży pouczała 2 (też z brzuszkiem), że muszą dużo na słońcu przebywać bo inaczej dzieci nie będą się uśmiechać wcale. Myślałam, że z krzesła spadnę jak się temu przysłuchiwałam. Lepiej nie słuchać i robić swoje.

Cytat:
Ostatnio pisalyscie o oliwie z oliwek.
Przymierzam sie do zakupu, ale jest ich tyle, ze nie mam pojecia, ktora wybrac.

Jakiej uzywacie?
Ta z Biedronki i Lidla nie podchodzi mi w smaku.
Jak nic nie kupie, to znow skonczy sie na oleju lnianym jak ostatnio...
Jak nie lubisz intensywnego aromatu to spróbuj Oliwę Goya Light, jest delikatniejsza w smaku. Jak przyzwyczaisz się do smaku to kup później Goya normalną.

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja ostatnio kupiłam oliwę Basso. Jest bardzo dobra. Z lidka to ja tylko do smażenia używam, bo ma bardzo specyficzny smak.
Ja też teraz jej używam, ma dobry smak.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 19:11   #1930
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Która piękna ta piękna Wczoraj mój szanowny małżonek obsypał mnie wątpliwym komplementem. Stwierdził, że robi się ze mnie baba Odpowiedziałam mu, że powinien mi powiedzieć np.: "Kochanie, pięknie wyglądasz. Ciąża ci służy." A nie takie coś A on na to "No służy służy" i poklepał mnie po brzuchu Przyjemniaczek. I weź tu czuj się dobrze i pięknie
ha ha ale pocisnał facet jak facet dla niego tekst ze robi się z ciebie baba znaczy dokładnie to samo co kochanie ślicznie wyglądasz niektórzy po prostu nie potrafia ubrać tego w słowa mój np ostatnio powiedział mi ze nabrałam trochę ciałka i jemu się to bardzo podoba,także to kwestia doboru słów Tak w ogóle to Cześć dziewczyny,nie mam ostatnio weny żeby się udzielac,teraz będę was nadrabiać bo trochę napisałyście
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 19:23   #1931
Lenova
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36400344]Straszne rzeczy Lenova piszesz. 21 wiek...[/QUOTE]
wiem, niestety. Może to kwestia tego że pochodzę z małej wsi i tam naprawdę takie rzeczy to na porządku dziennym ...

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Niestety niektórzy a zwłaszcza osoby w wieku nasych rodziców wierzą w różne dziwne zabobony. Ja już chyba pisałam że moja mama powiedziała żebym nic nie kupywała do 6 miesiąca ciąży a jak kupię to do domu nie mogę przynieść tylko do niej mam wieźć na drugi koniec miasta. Ostatnio ciotka przebiła wszystko. Byłam chrzestną w niedzielę u mojego bratanka a ona do mojej mamy na chrzcinach że jak to ja tak w ciąży chrzestną, przecież nie można bo albo chrzczone dziecko umrze albo moje Dobrze że tego nie słyszałam bo bym ją
Także spokojnie, nie tylko w Twoim otoczeniu są ludzie wierzący w jakieś dziwne zabobony. jak można wierzyć w takie rzeczy, że gromadzenie ubranek albo bycie matką chrzestną ma wpływ na zdrowie dziecka...ręce opadają i cycki.
Dajcie spoko a juz myślałam że u mnie tylko takie dziwy.

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Hej,

Ach te zabobony... Ja tam w nic takiego nie wierzę, ale pamiętam jak teściowa zwróciła nam uwagę, że nie mamy czerwonej wstążeczki przy wózku Zosi i nie mogła uwierzyć, że 2 tygodnie po narodzinach chodzimy już na spacery, bo przecież nie można z nieochrzczonym dzieckiem wychodzić między ludzi
też gdzieś to kiedyś słyszałam .

Cytat:
Lenova, współczuję. Mamy 21. wiek, a ludzie dalej myślą w ten sposób, zadziwia mnie to.

Na szczęście moi rodzice mają luźne podejście - jak dziecko się urodzi, to nie będziemy nawet małżeństwem, ale nikt nic nie mówił o wcześniejszym ślubie, chrzest będzie przed ślubem (na wielkanoc) i też nie było żadnych tekstów, że przecież nieślubne, to nie można ochrzcić... Ale wiem, że dużo ludzi ma takie podejście i to jest dobijające.
To jeszcze dobrze że macie takiego księdza który się na to zgodzi bo u nas to trzeba by pewnie było go ciężko przekonywać i grubą kasę wyłożyć.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Lenova:

U mnie na szczęście nikt nie powołuje się na tego typu zabobony. Raz tylko mama miała wątpliwości, jak będąc w 3 miesiącu pokazałam jej fajną ofertę wózka na tablicy. Uznała, że to za wcześnie, ale raczej chodziło jej o tak powazny zakup, że jest jeszcze czas, niż zabobony.
no i to jest zrozumiałe bo raczej nikt nie kupuje tak wcześnie wózka czy łóżeczka,ale teraz już 6 miesiąc na karku a oni nadal mają takie podejście

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Te szare spodnie dresowe są super-też dziś takie oglądałam-myślę, że się najbardziej przydadzą

Ehh ludzie wokół zawsze zachowują się nie tak jak tego potrzebujemy.... U mnie nikt nie strzela zabobonami (na szczęście) ale przez jakiś czas moja Mama jakaby nie mogła mi uwierzyć w tą ciąże... Dla niej to wciąż abstrakcja-zmieniło się trochę jak jej pokazałam fotkę Małego z 13 tygodnia-że to już mały człowieczek Za to problem mam z TŻtem- w ogóle go nie interesują gadżety dla dzieci, nawet nie chce na nie patrzeć-nie zdaje sobie nawet sprawy ile tego jest do kupienia!!! Nie chodzi o to, że nie wydołamy finansowo-on po prostu twierdzi, że ja wymyślam i, że wszystko można kupić na ostatnią chwilę A mnie to sprawia tyle radości Mam nadzieję, że po połówkowym-jak zobaczy jaki wielkolud we mnie siedzi zmieni trochę nastawienie....
Ale bardzo Ci współczuję-to tak jakby wszyscy Ci źle wróżyli. Można sie zdołować....

No właśnie, a my chcemy nie chrzcić dziecka-rodzina nas chyba zje

Monitoru oddechu nie kupujemy ale nianie może.
Moje dzisiejsze zakupy w dzieciowym lumpku Miś 20 zł, pajac dresowy 10.
No moja mama też na początku jakby nie wierzyła w tą moją ciąże, każdy się cieszył a ona taka sceptyczna. Na szczęście już jej przeszło i się pyta jak się czuje i jak dzidzia.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Lenova- jak przeczytałam Twój wpis to myślałam, ze spadne z krzesła...... ja pierdziu..... przecież to nie średniowiecze.... to w co masz to dzieciątko owinąc jak się urodzi? w foliową torebkę czy jak????????? mnie mama radziła tylko, żeby się wstrzymac z zakupami i zaczac po 3 miesiącu bo tyle się słyszy teraz o poronieniach...... a tak to sama zaczyna szalec po sklepach.... a jak zobaczyła wózek to odejsc od niego nie chciała myślalam, że zostanie i będzie w nim spac
Nie no ona twierdzi że ja większość rzeczy dostanę od bratowej tylko skąd mam wiedzieć na co mogę liczyc skoro bratowa tez jakas dziwna. Poza tym chciałabym sama cos wybrac mojemu dziecku.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Lenova u mnie jest dokladnie to samo, zreszta nieraz juz o tym tutaj pisalam.....
Dlatego ja chyba nic nikomu nie bede mowic, ani pokazywac ciuszkow i w ogole, nie ma sensu sie denerwowac.
Tesciowa przywiozla od siostry meza mnostwo ubranek, ale nie pokaze nam ani ich nie da - po porodzie dopiero najwyzej bede miala 3 szafy tego, a potem beda pretensje, ze takie piekne rzeczy nam wszyscy dali a maly nie nosi
Dokładnie. Ja już nawet im nic nie bedę mówić tylko kupować i sie nie przejmować niczym. Najwyzej bedę miałą wszystkiego dużo.
Tylko jest jeszcze kwestia wózka, łóżeczka i kocyków i innych rzeczy , myślałam że np dziadkowie się złożą na wózek albo łóżeczko bo wiaodmo duży wydatek ale jak mam czekać do porodu na taki zakup to już wolę pożyczkę wziąć a kupić wcześniej.

Cytat:
A ja właśnie nie mam w ogóle lakierów do paznokci - chyba muszę to trochę zmienić. Ale się zastanawiam Hosenko - one ci się nie psują? Bo jak ma się dużo to spada częstotliwość używania ich - dużo wyrzucasz??
Luubię kolorówkę - ale nie mam teraz jakoś dużo. Jestem fanką Sleeka, chcę mieć wszystkie paletki - a na razie mam 2, bo 3cia się skończyła.

Lenova: współczuję. U mnie na szczęście nie jest tak, aczkolwiek kilka zabobonków do mnie dotarło tak czy siak - ale ja się z tego śmieję. Zakupy robię we własnym tempie, raczej ich nie pokazuję, bo zawsze słyszę, że strasznie drogie ubranka, że szkoda, że po co - że dostaniemy na pewno trochę ( w sensie od rodziców, znajomych itp - bo małych dzieci w rodzinie nie ma, tylko od jednej kuzynki mogę dostać coś-tam), ale to tak troszkę jest..że tak się zawsze mówi, a potem nie wiadomo jak będzie.. i szczerze to chyba dobrze jednak liczyć na siebie. Nie wyobrażam sobie tak czekać ze wszystkim, licząc, że rodzina się rozpędzi, a potem..ups.
A poza tym dochodzi jeszcze ten aspekt, że ja zwyczajnie chciałabym dotknąć, wybrać, mieć możliwość zadecydowania, wybrania wzornictwa..to daje takąą radość dużą, że..szkoda mi sobie tego tak całkiem odmawiać - tego trochę rodzina nie rozumie..

Pokazywałam Tżtowi wózek Carino - też mu się strasznie podoba - więc może się zdecydujemy - tylko zupełnie nie wiem gdzie ja bym go mogła na żywo zobaczyć.

Wczoraj znowu mnie rozczulił, bo przyszedł do łóżka jak ja już przysypiałam, przytulał się do mnie i do brzuszka, stukał w niego i przykładał dłoń, a Mały odpowiedział, absolutnie mnie rozbraja) Całuje brzuch, kładzie swoją głowę i mówi do dziecka. Kochany z niego człowiek, wiem, że będzie na prawdę wspaniałym tatą. Tyle obaw mam, ale jak jest ze mną mój Tż to czuję, że wszystko mogę.

Ad laktatorów : muszę mieć (studia, zaoczne, ale jednak, a ja nie biorę dziekanki jeśli zdrowie pozwoli) - i chyba jednak lepiej elektryczny niż ręczny?
Ale jak wpisuję np. na allegro to jest duża rozpiętość cenowa - od np. 120 do nawet 500zł - i czym to się różni od siebie w zasadzie? Kupiłabym tańszy raczej - ale może on będzie zły, może lepiej coś porządniejszego???Na co zwracać uwagę??

Szaja i inne mamusie - help.

A słuchajcie - jeszcze coś - odnośnie tego wózka Carino, czytałam opinie i są dobre ogólnie, poza paroma, że gondola jest mała - czy doświadczone mamusie mogłyby zerknąć - jakąś opinię wydać? Czy ona faktycznie mniejsza od typowej?

I ostatnie pytanie : się patrzyłam na czapeczki : ale ja nie wiem w ogóle jaki rozmiar, jaki obwód główki ma maluszek i jakich potrzebuje? Jedną cienką i jedną grubszą? Czy więcej, dużo i jakich??
Tak samo nigdzie nie widzę rajstopek. A to chyba zimą niezbędne jest dla malucha..
Zabawne mam dylematy, wiem.
No ja właśnie jak już pisałam wyżej nie bedę czekać na rodzinę i sama wszystko sobie kupię, najwyżej bedę miała tego dużo.
Co do tego że ubranka są drogie to też im się nawet to w głowie nie mieści. I nawet z czystej logiki lepiej sobie rozlozyc te zakupy w czasie zeby tak finansowo nie bolało, no chyba że oni myślą że po jednym komplecie wystarczy..
A co do rajstopek to widziałam na allegro, też właśnie dziś szukałam to całkiem ładne były i ceny lepsze niż w sklepach.

Mój mąż też tak z Blanką gada przykłada głowę do brzucha i jej opowiada różne rzeczy, całuje i w ogóle. Cieszę się że przynajmniej On jest normalny i mam w nim mega wsparcie.

A słuchajcie jeszcze jak poszłam na połówkowe i mówię mamie że to takie badanie co będą wszystko mierzyć, sprawdzać itp. To ona na to : i po co ci cos takiego, a jak jakąś chorobę wykryją?!..... A ja mówię że no to wtedy jest większe prawdopodobieństwo że lepiej sie przygotuje na ta wiadomosc i ewentualnie cos z tym zrobie, zresztą nie myśle o tym że coś takiego mogłoby się zdarzyć. A ona do mnie że lepiej nie wiedzieć....
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 19:33   #1932
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Mój mąż też tak z Blanką gada przykłada głowę do brzucha i jej opowiada różne rzeczy, całuje i w ogóle. Cieszę się że przynajmniej On jest normalny i mam w nim mega wsparcie.

A słuchajcie jeszcze jak poszłam na połówkowe i mówię mamie że to takie badanie co będą wszystko mierzyć, sprawdzać itp. To ona na to : i po co ci cos takiego, a jak jakąś chorobę wykryją?!..... A ja mówię że no to wtedy jest większe prawdopodobieństwo że lepiej sie przygotuje na ta wiadomosc i ewentualnie cos z tym zrobie, zresztą nie myśle o tym że coś takiego mogłoby się zdarzyć. A ona do mnie że lepiej nie wiedzieć....
no mój TŻ np. coś tam do Igiego powie... Ale bardziej mi się wydaje, że robi to jeszcze tak od jaj tak, jakby nie do końca był przekonany, że ktoś tam siedzi
a co do mamy - moja nie pytała po co w sensie, żeby walnąć taką ripostę jak Twoja, ale nie miała w ogóle pojęcia po co to, a jak zobaczyła film to z podziwu nie mogła wyjść, że teraz takie rzeczy się robi.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 19:33   #1933
Lenova
Wtajemniczenie

A jeszcze Wam powiem że mam schize- otóż boję się dzwoniącego telefonu
Bo za każdym razem wydaje mi się że teściowa dzwoni... a że dzwoni codziennie albo co drugi dzień to każdy dzwięk napędza mnie strachem że to znowu ona
Najczęściej dzwoni w niedzielę, aby przypomnieć że jest niedziela i trzeba iśc do kościółka i się pomodlić...mimo że wie że mój mąz nie chodzi do kościoła i ja też rzadko to nie da jej sie przetłumaczyć, że i tym razem też nie pójdziemy. Za kazdym razem będzie swoje dziwne argumenty ZA głosić.

No i wykrakałam ... telefon dzwoni
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 19:46   #1934
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Bo za każdym razem wydaje mi się że teściowa dzwoni... a że dzwoni codziennie albo co drugi dzień to każdy dzwięk napędza mnie strachem że to znowu ona
Najczęściej dzwoni w niedzielę, aby przypomnieć że jest niedziela i trzeba iśc do kościółka i się pomodlić...mimo że wie że mój mąz nie chodzi do kościoła i ja też rzadko to nie da jej sie przetłumaczyć, że i tym razem też nie pójdziemy. Za kazdym razem będzie swoje dziwne argumenty ZA głosić.

Współczuję. Gdyby mi teściowa takimi rzeczami głowę zawracała, to bym chyba oszalała.

Dominika

Alicja
Stary 2012-09-08, 19:55   #1935
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
. No cóż, facet to facet, oni nigdy nie zrozumieją, że my się bardzo przejmujemy naszą wagą i naszym wyglądem.

Cytat:

To jeszcze dobrze że macie takiego księdza który się na to zgodzi bo u nas to trzeba by pewnie było go ciężko przekonywać i grubą kasę wyłożyć.
U nas lecą na kasę w parafii i ona w ogóle jest taka... jakby to powiedzieć... komercyjna? Dużo różnych przypadków tutaj było, tak więc nie spinają się za bardzo.
Stary 2012-09-08, 19:59   #1936
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
ha ha ale pocisnał facet jak facet dla niego tekst ze robi się z ciebie baba znaczy dokładnie to samo co kochanie ślicznie wyglądasz niektórzy po prostu nie potrafia ubrać tego w słowa mój np ostatnio powiedział mi ze nabrałam trochę ciałka i jemu się to bardzo podoba,także to kwestia doboru słów Tak w ogóle to Cześć dziewczyny,nie mam ostatnio weny żeby się udzielac,teraz będę was nadrabiać bo trochę napisałyście
Ja mojemu mężowi zaczęłam ostatnio marudzic, że mi te 4 kilo w tyłek poszło a on mnie złapał (zapomniałam dodac, ze w czasie seksu na jezdzca ) i powiedział, że teraz to mam dopiero zaje..ty tyłeczek i najlepiej, żeby mi już taki został.... rany.... mało, co nie spadłam bo wydaje mi się, że teraz mam dupę jak szafa. I spróbuj tu nadążyc za męską logiką......

Cytat:

odbierz na zasadzie "nie ma takiego numeru" albo powiedz "dobrze mamusiu" i rób swoje

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

miałam nie jesc kolacji bo drugie danie miałam dosc pózno, ale mały głód nie dał za wygraną.... idę robic tosty i do tego chyba KAKAŁO (mój brat taka zawsze mówił jak był mały
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 20:06   #1937
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Oprócz doboru słów ważna jest też intencja Mój mąż lubi mi podokuczać i pewnie wg niego to był fajny żart Gdyby mój mi coś takiego powiedział jak Twój Tobie to bym go ucałowała, a tak to chętnie bym swojemu dokopała

Sylwietta któraś z nas ostatnio napisała, że kojarzysz jej się ze sprzątaniem. Mi natomiast kojarzysz się z dużym libido

Dominika

Alicja
Stary 2012-09-08, 20:15   #1938
sylwietta1988
Zakorzenienie

Ewik, bo seks sprawia mi duzo frajdy może nie jestem maniaczką ilościową, ale jakościową na pewno uwielbiam klimaty typu świece, winko ale róznorodnosc jak najbardziej wskazana teraz to z nostalgią wspominam numerki w samochodzie jeszcze za czasów młodości na szczęście mąż też lubi takie bajery

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Wrocławianki- taki kombinezonik rzucil mi sie w oczy:
http://tablica.pl/oferta/sliczny-kom...3e9a9294;r:;s:
Stary 2012-09-08, 20:25   #1939
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Jak nie lubisz intensywnego aromatu to spróbuj Oliwę Goya Light, jest delikatniejsza w smaku. Jak przyzwyczaisz się do smaku to kup później Goya normalną.[COLOR="Silver"]
Bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi
Na pewno rozejrze sie za tymi dwoma.

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość
badziabadzia jak dobrze,że dodałaś fotke swojego brzuszka, mam troszenke mniejszy niż Twoj, zaczął mi sie 17-ty tydzień, juz sie zaczelam stresować po tym jak nafiyqa dodała zdj swojego pieknego okrąglutkiego brzusia a jestesmy w tym samym tyg.
jej tak bym chciała juz znac płeć, chyba sie nie doczekam
Upsss, nie chcialam nikogo wprawic w zaklopotanie

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Oprócz doboru słów ważna jest też intencja Mój mąż lubi mi podokuczać i pewnie wg niego to był fajny żart Gdyby mój mi coś takiego powiedział jak Twój Tobie to bym go ucałowała, a tak to chętnie bym swojemu dokopała

Sylwietta któraś z nas ostatnio napisała, że kojarzysz jej się ze sprzątaniem. Mi natomiast kojarzysz się z dużym libido
Ja to napisalam, bo sylwietta czesto pisala, ze robi pranie/sprzata/myje auto/uklada w szafkach.
Oczywiscie nie mialam nic zlego na mysli

Tak piszecie o seksie... Ja juz od 14 dni mam susze, bo nie widze sie z TZ

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 20:26   #1940
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Hej
co do Wigilii to my robimy tak, że u jednych i u drugich. W jednym roku do mojej mamy, potem do teściów, w następnym roku na odwrót najpierw teściowie , potem moja mama.

Aaa przywiozłam dziś 3 duuuuuuuuuże wory( worki na śmieci chyba 120 litrowe ) ubranek dla dzidzi. I wśród tych ubranek jest taki śliczny kombinezon na zimę zdjęcia jutro wrzucę, bo dziś już nie mam siły. I w ogóle mnóstwo kaftaników, body , czapeczek itp itd.
I dostałam od siostry lakktator elektryczny z Medeli.

Tak piszecie że czujecie ruchy, a ja jestem w 22 tyg i bardzo rzadko coś czuję. I jeszcze wczoraj miałam jakieś różowawe upławy, może po czopkach, mam nadzieję, że to nic groźnego. Dziś już maja normalny kolor.

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-09-08 o 20:56
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 20:33   #1941
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ewik, bo seks sprawia mi duzo frajdy może nie jestem maniaczką ilościową, ale jakościową na pewno uwielbiam klimaty typu świece, winko ale róznorodnosc jak najbardziej wskazana teraz to z nostalgią wspominam numerki w samochodzie jeszcze za czasów młodości na szczęście mąż też lubi takie bajery
Zabrzmiało jakbyś już stara była Ale wiadomo, wszystko się zmienia. Też lubię sobie powspominać. A seks w samochodzie hihi bywało ciekawie

Idę zaraz do łóżka, bo już mnie tyłek boli od siedzenia na krześle

A jutro mam o 12 USG, więc proszę Was trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze z moją dzidzią i żebym poznała płeć

Dominika

Alicja
Stary 2012-09-08, 20:36   #1942
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi
Na pewno rozejrze sie za tymi dwoma.

Upsss, nie chcialam nikogo wprawic w zaklopotanie

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Ja to napisalam, bo sylwietta czesto pisala, ze robi pranie/sprzata/myje auto/uklada w szafkach.
Oczywiscie nie mialam nic zlego na mysli

bo ja kocham porządek! wszystko musi lsnic, w aucie mają blyszczec nawet opony.... nigdzie zadnej plamki, żadnego kurzu, buty idealnie po linijkę..... wiecie, czasami mnie to samą denerwuje.... a maż to mówi, ze mam nierówno pod sufitem..... ale ja po prostu zle się czuję, jak nie mam w domu idealnej czystosci..... potrafię zlapac za odkurzacz, jak zobacze, że mąż naśmiecil okruszkami robiąc sobie kanapki i leciec po całej kuchni......

ciekawe, czy synus to zmieni.....
Stary 2012-09-08, 20:38   #1943
nafiyqa
Zakorzenienie

A mi sie nigdy nie zdarzylo w aucie
Ani TZ, ani ja go nie mamy.

Za to las zaliczylismy kilka razy

Ewik, trzymam kciuki za jutro

Stary 2012-09-08, 20:42   #1944
sylwietta1988
Zakorzenienie

[QUOTE=Ewik86;36407807]Zabrzmiało jakbyś już stara była Ale wiadomo, wszystko się zmienia. Też lubię sobie powspominać. A seks w samochodzie hihi bywało ciekawie

Idę zaraz do łóżka, bo już mnie tyłek boli od siedzenia na krześle

A jutro mam o 12 USG, więc proszę Was trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze z moją dzidzią i żebym poznała płeć [/QUOTE

moze nie do konca za czasów młodosci tylko szaalonych początków spotykania się z (obecnie) mężem
pamiętam, jak raz latem zabral mnie wieczorem na niedalekie łąki, tam spiliśmy się czerwonym winem i posneliśmy na kocu jak nas matka urodziła
a teraz to przeważnie w sypialni, albo czasem na stole czy podłodze w kuchni..... mam jeszcze ochotę na numerek na pralce w czasie wirowania
Stary 2012-09-08, 20:45   #1945
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

A kiedy się zobaczycie?

My się widzimy codziennie, a seks i tak jest rzadko, bo ja wiecznie zmęczona jestem

Cytat:
A mi sie nigdy nie zdarzylo w aucie
Ani TZ, ani ja go nie mamy.

Za to las zaliczylismy kilka razy

Ewik, trzymam kciuki za jutro
Dziękuję

W lesie? Mrówki Wam nie przeszkadzały?

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:

moze nie do konca za czasów młodosci tylko szaalonych początków spotykania się z (obecnie) mężem
pamiętam, jak raz latem zabral mnie wieczorem na niedalekie łąki, tam spiliśmy się czerwonym winem i posneliśmy na kocu jak nas matka urodziła
a teraz to przeważnie w sypialni, albo czasem na stole czy podłodze w kuchni..... mam jeszcze ochotę na numerek na pralce w czasie wirowania
hehe jak wypróbujesz daj znać czy warto

Dominika

Alicja
Stary 2012-09-08, 20:46   #1946
sylwietta1988
Zakorzenienie

achhhh Ewik! jutro na pewno pochwalisz się pisiorkiem albo cipulką!!!! nie ma innej możliwosci
także trzymamy trzymamy
Stary 2012-09-08, 20:49   #1947
eff8
Zakorzenienie

witam sie dopiero teraz

my dzis na grillu bylismy pojadlam sobie heh ale mialam smaka nie powiem...
wrocilismy oczywiscie dosc wczesnie zeby mala polozyc spac
byl do grill firmowy meza i bylam przekonana ze jak mnie jego kobitki z pracy zobacza ( a juz mnie przeciez znaja) to zaczna sie pytac o ciaze gratulowac bo tam jeszcze nikt nic nie wie a tu cisza no przeciez cos musialo byc widac, sama nie wiem zobaczymy poniedzieli czy cos meza sie beda pytac

apropo laktatora - ja po porodzie mialam i byl mi bardzo potrzebny wlasnie ze wzgledu na nawal pokarmu bez niego bym sobie nie dala rady, a cycki bolaly masakrycznie ;/

moja znajoma urodzila miesiac temu i wiecie co jest taka zgrabna ze szok normalnie plasciutki brzuszek, ja rozumie dojsc do siebie po kilku miesiacach ale tak od razu normalnie szok

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 20:49   #1948
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
achhhh Ewik! jutro na pewno pochwalisz się pisiorkiem albo cipulką!!!! nie ma innej możliwosci
także trzymamy trzymamy
Oby oby Dzięki

Dominika

Alicja
Stary 2012-09-08, 20:52   #1949
eff8
Zakorzenienie

Ewik ja tez trzymam kciuki

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

aaa no i dzisiaj zaczynam 20 TYDZIEN takze jestem juz w polowce

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 20:52   #1950
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
bo ja kocham porządek! wszystko musi lsnic, w aucie mają blyszczec nawet opony.... nigdzie zadnej plamki, żadnego kurzu, buty idealnie po linijkę..... wiecie, czasami mnie to samą denerwuje.... a maż to mówi, ze mam nierówno pod sufitem..... ale ja po prostu zle się czuję, jak nie mam w domu idealnej czystosci..... potrafię zlapac za odkurzacz, jak zobacze, że mąż naśmiecil okruszkami robiąc sobie kanapki i leciec po całej kuchni......

ciekawe, czy synus to zmieni.....
Najwazniejsze, ze TZ nie przeszkadza.
Moj by dawno dostal kręćka

Cytat:
A kiedy się zobaczycie?

My się widzimy codziennie, a seks i tak jest rzadko, bo ja wiecznie zmęczona jestem

Dziękuję

W lesie? Mrówki Wam nie przeszkadzały?
Za tydzien, wiec bedzie 3 tygodnie abstynencji Na szczescie nie czesto zdarzaja sie takie dlugie rozlaki!

A Twoj maz nie narzeka, ze za rzadko?

Hehhe nie, na stojaka albo na takich drewnianych lawkach i stolach, wiec mrowki nam nie przeszkadzaly

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości