|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
Cytat:
Zresztą ile jest przecież mam, które wyglądają bardzo dobrze i są zgrabne Np. nasza Marsi Pamiętam jej zdjęcia na początku ciąży - laseczka
|
||
|
|
|
#1922 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Także bez obaw, przy dobrych wiatrach brzuchy będą identyczne, jak przed ciążą. Trzeba tylko się o to postarać, no i dać im trochę czasu, bo to oczywiste, że w 2 tygodnie po porodzie nie będą jeszcze w idealnym stanie.
|
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Miejmy nadzieję, że wszystko wróci do normy
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio kupiłam oliwę Basso. Jest bardzo dobra. Z lidka to ja tylko do smażenia używam, bo ma bardzo specyficzny smak.
|
|
|
|
#1927 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta
![]() Udało mi się wreszcie nadrobić wątek, ale odkąd wróciłam do pracy to mam siłe żeby tylko podczytywać ![]() badziabadzia jak dobrze,że dodałaś fotke swojego brzuszka, mam troszenke mniejszy niż Twoj, zaczął mi sie 17-ty tydzień, juz sie zaczelam stresować po tym jak nafiyqa dodała zdj swojego pieknego okrąglutkiego brzusia jej tak bym chciała juz znac płeć, chyba sie nie doczekam ![]() Tak sie dziwnie czuje (jak w ciazy mam apetyt, ale co bym nie zjadła to tak mi nieciekawie. Teraz zrobiłam sobie budyń, jeden pucharek wciełam, ide po nastepny![]() Sliczne te wasze zakupki dzidziusiowe
|
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj mój szanowny małżonek obsypał mnie wątpliwym komplementem. Stwierdził, że robi się ze mnie baba A on na to "No służy służy" i poklepał mnie po brzuchu Przyjemniaczek. I weź tu czuj się dobrze i pięknie
|
|
|
|
|
#1929 | |
|
Rozeznanie
|
Śliczne ciuszki dziewczyny
.Padnięta jestem, spać się chce ale zasnąć nie mogę . Dzisiaj zgrzeszyłam na obiad była pizza, bo TZ kaca ma strasznego, dużo nie zjadłam ale teraz mam wzdęty brzuch strasznie.Ja zabobonów nie słucham, kiedyś koleżanka jak była w ciąży pouczała 2 (też z brzuszkiem), że muszą dużo na słońcu przebywać bo inaczej dzieci nie będą się uśmiechać wcale. Myślałam, że z krzesła spadnę jak się temu przysłuchiwałam. Lepiej nie słuchać i robić swoje. Cytat:
---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Ja też teraz jej używam, ma dobry smak.
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
facet jak facet dla niego tekst ze robi się z ciebie baba znaczy dokładnie to samo co kochanie ślicznie wyglądasz niektórzy po prostu nie potrafia ubrać tego w słowa mój np ostatnio powiedział mi ze nabrałam trochę ciałka i jemu się to bardzo podoba,także to kwestia doboru słów Tak w ogóle to Cześć dziewczyny,nie mam ostatnio weny żeby się udzielac,teraz będę was nadrabiać bo trochę napisałyście
|
|
#1931 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36400344]Straszne rzeczy Lenova piszesz. 21 wiek...[/QUOTE]
wiem, niestety. Może to kwestia tego że pochodzę z małej wsi i tam naprawdę takie rzeczy to na porządku dziennym ... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko jest jeszcze kwestia wózka, łóżeczka i kocyków i innych rzeczy , myślałam że np dziadkowie się złożą na wózek albo łóżeczko bo wiaodmo duży wydatek ale jak mam czekać do porodu na taki zakup to już wolę pożyczkę wziąć a kupić wcześniej. Cytat:
Co do tego że ubranka są drogie to też im się nawet to w głowie nie mieści. I nawet z czystej logiki lepiej sobie rozlozyc te zakupy w czasie zeby tak finansowo nie bolało, no chyba że oni myślą że po jednym komplecie wystarczy.. A co do rajstopek to widziałam na allegro, też właśnie dziś szukałam to całkiem ładne były i ceny lepsze niż w sklepach. Mój mąż też tak z Blanką gada przykłada głowę do brzucha i jej opowiada różne rzeczy, całuje i w ogóle. Cieszę się że przynajmniej On jest normalny i mam w nim mega wsparcie. A słuchajcie jeszcze jak poszłam na połówkowe i mówię mamie że to takie badanie co będą wszystko mierzyć, sprawdzać itp. To ona na to : i po co ci cos takiego, a jak jakąś chorobę wykryją?!..... A ja mówię że no to wtedy jest większe prawdopodobieństwo że lepiej sie przygotuje na ta wiadomosc i ewentualnie cos z tym zrobie, zresztą nie myśle o tym że coś takiego mogłoby się zdarzyć. A ona do mnie że lepiej nie wiedzieć....
|
||||||||
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, jakby nie do końca był przekonany, że ktoś tam siedzi ![]() a co do mamy - moja nie pytała po co w sensie, żeby walnąć taką ripostę jak Twoja, ale nie miała w ogóle pojęcia po co to, a jak zobaczyła film to z podziwu nie mogła wyjść, że teraz takie rzeczy się robi.
|
|
|
|
|
#1933 |
|
Wtajemniczenie
|
A jeszcze Wam powiem że mam schize- otóż boję się dzwoniącego telefonu
Bo za każdym razem wydaje mi się że teściowa dzwoni... a że dzwoni codziennie albo co drugi dzień to każdy dzwięk napędza mnie strachem że to znowu ona Najczęściej dzwoni w niedzielę, aby przypomnieć że jest niedziela i trzeba iśc do kościółka i się pomodlić...mimo że wie że mój mąz nie chodzi do kościoła i ja też rzadko to nie da jej sie przetłumaczyć, że i tym razem też nie pójdziemy. Za kazdym razem będzie swoje dziwne argumenty ZA głosić. No i wykrakałam ... telefon dzwoni |
|
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dużo różnych przypadków tutaj było, tak więc nie spinają się za bardzo.
|
||
|
|
|
#1936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
albo powiedz "dobrze mamusiu" i rób swoje ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- miałam nie jesc kolacji bo drugie danie miałam dosc pózno, ale mały głód nie dał za wygraną.... idę robic tosty i do tego chyba KAKAŁO (mój brat taka zawsze mówił jak był mały
|
||
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mąż lubi mi podokuczać i pewnie wg niego to był fajny żart ![]() Sylwietta któraś z nas ostatnio napisała, że kojarzysz jej się ze sprzątaniem. Mi natomiast kojarzysz się z dużym libido
|
|
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik, bo seks sprawia mi duzo frajdy
może nie jestem maniaczką ilościową, ale jakościową na pewno uwielbiam klimaty typu świece, winko ale róznorodnosc jak najbardziej wskazana teraz to z nostalgią wspominam numerki w samochodzie jeszcze za czasów młodości na szczęście mąż też lubi takie bajery ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Wrocławianki- taki kombinezonik rzucil mi sie w oczy: http://tablica.pl/oferta/sliczny-kom...3e9a9294;r:;s: |
|
|
|
#1939 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na pewno rozejrze sie za tymi dwoma. Cytat:
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
Oczywiscie nie mialam nic zlego na mysli ![]() Tak piszecie o seksie... Ja juz od 14 dni mam susze, bo nie widze sie z TZ |
||||
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
co do Wigilii to my robimy tak, że u jednych i u drugich. W jednym roku do mojej mamy, potem do teściów, w następnym roku na odwrót najpierw teściowie , potem moja mama. Aaa przywiozłam dziś 3 duuuuuuuuuże wory( worki na śmieci chyba 120 litrowe ) ubranek dla dzidzi. I wśród tych ubranek jest taki śliczny kombinezon na zimę I dostałam od siostry lakktator elektryczny z Medeli. Tak piszecie że czujecie ruchy, a ja jestem w 22 tyg i bardzo rzadko coś czuję. I jeszcze wczoraj miałam jakieś różowawe upławy, może po czopkach, mam nadzieję, że to nic groźnego. Dziś już maja normalny kolor. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2012-09-08 o 20:56 |
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiadomo, wszystko się zmienia. Też lubię sobie powspominać. A seks w samochodzie hihi bywało ciekawie ![]() Idę zaraz do łóżka, bo już mnie tyłek boli od siedzenia na krześle A jutro mam o 12 USG, więc proszę Was trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze z moją dzidzią i żebym poznała płeć
|
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe, czy synus to zmieni..... |
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
A mi sie nigdy nie zdarzylo w aucie
![]() Ani TZ, ani ja go nie mamy. Za to las zaliczylismy kilka razy ![]() Ewik, trzymam kciuki za jutro
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Ewik86;36407807]Zabrzmiało jakbyś już stara była
Ale wiadomo, wszystko się zmienia. Też lubię sobie powspominać. A seks w samochodzie hihi bywało ciekawie ![]() Idę zaraz do łóżka, bo już mnie tyłek boli od siedzenia na krześle A jutro mam o 12 USG, więc proszę Was trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze z moją dzidzią i żebym poznała płeć [/QUOTEmoze nie do konca za czasów młodosci tylko szaalonych początków spotykania się z (obecnie) mężem ![]() pamiętam, jak raz latem zabral mnie wieczorem na niedalekie łąki, tam spiliśmy się czerwonym winem i posneliśmy na kocu jak nas matka urodziła a teraz to przeważnie w sypialni, albo czasem na stole czy podłodze w kuchni..... mam jeszcze ochotę na numerek na pralce w czasie wirowania
|
|
|
|
#1945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My się widzimy codziennie, a seks i tak jest rzadko, bo ja wiecznie zmęczona jestem ![]() Cytat:
W lesie? Mrówki Wam nie przeszkadzały? ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
achhhh Ewik! jutro na pewno pochwalisz się pisiorkiem albo cipulką!!!! nie ma innej możliwosci
![]() także trzymamy trzymamy
|
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie dopiero teraz
![]() my dzis na grillu bylismy pojadlam sobie heh ale mialam smaka nie powiem... wrocilismy oczywiscie dosc wczesnie zeby mala polozyc spac ![]() byl do grill firmowy meza i bylam przekonana ze jak mnie jego kobitki z pracy zobacza ( a juz mnie przeciez znaja) to zaczna sie pytac o ciaze gratulowac bo tam jeszcze nikt nic nie wie a tu cisza no przeciez cos musialo byc widac, sama nie wiem zobaczymy poniedzieli czy cos meza sie beda pytac apropo laktatora - ja po porodzie mialam i byl mi bardzo potrzebny wlasnie ze wzgledu na nawal pokarmu bez niego bym sobie nie dala rady, a cycki bolaly masakrycznie ;/ moja znajoma urodzila miesiac temu i wiecie co jest taka zgrabna ze szok normalnie plasciutki brzuszek, ja rozumie dojsc do siebie po kilku miesiacach ale tak od razu normalnie szok
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki |
|
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Ewik ja tez trzymam kciuki
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- aaa no i dzisiaj zaczynam 20 TYDZIEN
|
#1950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj by dawno dostal kręćka Cytat:
Na szczescie nie czesto zdarzaja sie takie dlugie rozlaki!A Twoj maz nie narzeka, ze za rzadko? Hehhe nie, na stojaka albo na takich drewnianych lawkach i stolach, wiec mrowki nam nie przeszkadzaly
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.

Pamiętam jej zdjęcia na początku ciąży - laseczka 

A on na to "No służy służy" i poklepał mnie po brzuchu
Przyjemniaczek. I weź tu czuj się dobrze i pięknie
. Dzisiaj zgrzeszyłam na obiad była pizza, bo TZ kaca ma strasznego, dużo nie zjadłam ale teraz mam wzdęty brzuch strasznie.
Dobrze że tego nie słyszałam bo bym ją
Mamy 21. wiek, a ludzie dalej myślą w ten sposób, zadziwia mnie to. 

A ja mówię że no to wtedy jest większe prawdopodobieństwo że lepiej sie przygotuje na ta wiadomosc i ewentualnie cos z tym zrobie, zresztą nie myśle o tym że coś takiego mogłoby się zdarzyć. A ona do mnie że lepiej nie wiedzieć....

trzymamy
normalnie plasciutki brzuszek, ja rozumie dojsc do siebie po kilku miesiacach ale tak od razu normalnie szok