Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-08, 12:41   #1711
kooocur
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Co Ty gadasz masz tylko tyle wzrostu?? A na fotce się wydaje żeś długonoga laska ( to znaczy laska jesteś tak czy siak)
Ja mam 160cm) Ważę 55-56kg. Więc może jak schudnę troszkę to się pokuszę na taką sesję super byłby prezent dla męża,niespodzianka.
Ale zwykły fotograf zrobi taką sesje???

Tak jestem taka mała...widac to na zdjęciu ze ślubu. Przy Tż wyglądam jak kurdupel a mam buty 11 cm

Mi robił ten sam co sesje slubna nam robił. Był to tez znajomy. Myslę, ze w swoim mieście powinnas sie dowiedzieć

Pamiatka jak cholera. Gdyby nie # to bym sie nie odważyła, ale chciałam podnieść swoja samoocenie i się udało!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 12:47   #1712
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Tak jestem taka mała...widac to na zdjęciu ze ślubu. Przy Tż wyglądam jak kurdupel a mam buty 11 cm

Mi robił ten sam co sesje slubna nam robił. Był to tez znajomy. Myslę, ze w swoim mieście powinnas sie dowiedzieć

Pamiatka jak cholera. Gdyby nie # to bym sie nie odważyła, ale chciałam podnieść swoja samoocenie i się udało!
super sexy wyglądasz na tej fotce

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 12:52   #1713
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Kocurku ja jestem jeszcze niższa od Ciebie i jeszcze większą mam różnicę wzrostu z moim Tż. Tak sądzę u nas jest ponad 30 cm różnicy także ja to jestem dopiero kurdupel
Stary 2012-09-08, 12:56   #1714
07_Pati_07
Raczkowanie

Dobry fotograf i makijażystka potrafią zdziałać cuda, wiem to po naszej sesji ślubnej już chyba nigdy nie będę miała okazji tak fajnie wyglądać

no ale... wczoraj byłam u mojej lekarki, podejrzeć jajeczko... powiedziała mi że jest na pęknięciu, że dzisiaj albo jutro powinno być tylko patrząc na śluz to jakoś nic na to nie wskazuje, sucho jest no ale mimo wszystko, żeby nie było, rano mieliśmy z mężem przytulanki i mam nadzieję, że chłopaki się spiszą jak jajeczko jednak postanowi dzisiaj się uwolnić
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 13:04   #1715
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
Dobry fotograf i makijażystka potrafią zdziałać cuda, wiem to po naszej sesji ślubnej już chyba nigdy nie będę miała okazji tak fajnie wyglądać

no ale... wczoraj byłam u mojej lekarki, podejrzeć jajeczko... powiedziała mi że jest na pęknięciu, że dzisiaj albo jutro powinno być tylko patrząc na śluz to jakoś nic na to nie wskazuje, sucho jest no ale mimo wszystko, żeby nie było, rano mieliśmy z mężem przytulanki i mam nadzieję, że chłopaki się spiszą jak jajeczko jednak postanowi dzisiaj się uwolnić
Działajcie , działajcie

Ja za chciałabym być niższa bo mam 180 i czasem jak ubiore obcasy to ludzie się dziwnie patrzą

Stary 2012-09-08, 13:30   #1716
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Helo dobrze że zmieniłaś lekarza zdrowie dzidzi jest najwazniejsze i co jeszcze fajnie lekarz twój jak widac z opisu bardzo wyrozumiały (...)
Dokładnie tak, wyrozumiały i pełen spokoju. Cenię jego doświadczenie, ale są i obawy przez moje zdrowie, gdyby nie to w życiu bym nie próbowała gdzie indziej

Cytat:
Napisane przez FD_nika Pokaż wiadomość
Partytura to super ze wyniki ok. a co do gina to im starszy tym lepszy
(...)
Też tak uważam, że straszy to doświadczenie, tylko mówię.. strach, że może nie dostrzec problemów lub nie mieć tak nowoczesnych i pomocnych rad w razie "w". Natomiast wyniki nie takie ok w moim odczuciu skoro tsh 2,3 stoi w miejscu.. No i mam za mało płytek krwi, poniżej normy Lekko za mało jeszcze 1 rzeczy i 1 lekko z dużo, ale nie robili z tego problemu, ani neurolog, ani ginekolog, bo oboje zaglądnęli w morfologię. Mocz, VDRL czy glukoza elegancko, no i znam w końcu swą grupę krwi haha! Ciekawiło mnie to od dawna

Cytat:
Hej kochane!

Dzis sobota- dzien kota

Ide robic kawusie- chce ktos? Ja robie bardzo dobra
(...)
Rezygnuję tylko poprzez wzgląd na bobaska, ale kusiii... Ja się dosiądę przy herbacie

Mokka kochanie nie masz lekko, ale jesteś dzielna! Kto wie czy i mnie to nie czeka Teraz początek 9 tyg., hormony tarczycy nieidealnie, w sumie mam zbadane tylko tsh i nie wiem czy wyłudzę ft4 choćby.. za mało płytek krwi, różne inne na niskim poziomie .. prolaktyny miałam za dużo lekko gdy zaczynałam leczyć tsh...może nadal mam.. moje leki na padaczkę wpływają i na tsh i na progesteron o czy mnie miałam pojęcia i niedawno przeczytałam... Luteine biorę 4szt. dziennie i póki co jest ok, ale licho wie czy dotrwam bez szwanków do końca. Szczerze to póki co czekam na 13 tydzień, bo wiem, że po nim drastycznie spada ryzyko poronienia. Nie ma lekko.. W ciąży są jednak i stresy, nie tylko sama radość.. Damy radę

ps. Pomyślałam o wstawieniu mojego groszka, który przeistoczył się w fasolkę. Jak to powiedział pan dr - BOBO ROŚNIE!!! Już fasolka! Bo ostatnio mówił o groszku gdy maleństwo miało 0,44cm. Teraz już było 1,77cm Jakość zdjęć nie zachwyca, ale jeśli są chętne to mogę się podzielić moim szczęściem

Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem

Edytowane przez partytura
Czas edycji: 2012-09-08 o 13:31
partytura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 14:04   #1717
Luna0
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Ja jeszcze u mamy bo TŻ zaraz z parcy wychodzi to zabierzemy resztke rzeczy i pojedziemy do domu A o 18 na mecz idziemy, mam nadzieje że sie nie rozpada bo pod parasolem stać nie będe

Cytat:
Eh..przydałby mi sie kots do porannej kawi bo humorek mam sredni

Dobrze, ze sie wygadałaś

Ja tez uwazam, ze nie ma idealnego momentu na dziecko
U nas moment w sumie nie jest najlepszy, ja po 1 roku studiów, jedyne doświadczenie to jako nianka do dzieci, TŻ w zimie pracy miec nie bedzie, zero oszczedności itd. itd. a to że chcemy daje nam siłe i jesteśmy pewni że sobie poradzimy. Chodzbym miała zmienić pampersy z orginalnych pampers na dady z biedronki ale ogolnie dla dzidzia wszystko co najlepsze. Prędzej zmienie podkład z maxfactora na bell i ciul

Cytat:

Ja po # też miałam tak że chciałam podjeść samoocene, mocno ćwiczyłam ale w pewnym momencie po wysiłku 40 minut macica mnie zaczynała bolec i stwierdziłam że może znów fasolka więc zaprzestałam, na szczęście ale jeszcze 15 minut temu myslalam ze po kolejnym # jedynym podniesieniem się z dołka było by obsesyjne dbanie o siebie i imprezowanie. Poprostu rok takiej super młodości... nie wiem czemu ale wydaje mi się że mamciowanie i robienie obiadków w pustym domu by mnie zabiło. Mam nadzieje że nie prędko będę znów szaleć

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
\Jakość zdjęć nie zachwyca, ale jeśli są chętne to mogę się podzielić moim szczęściem
Powinnaś dostać lanie za to głupie pytanie

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 14:23   #1718
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
U nas moment w sumie nie jest najlepszy, ja po 1 roku studiów, jedyne doświadczenie to jako nianka do dzieci, TŻ w zimie pracy miec nie bedzie, zero oszczedności itd. itd. a to że chcemy daje nam siłe i jesteśmy pewni że sobie poradzimy. Chodzbym miała zmienić pampersy z orginalnych pampers na dady z biedronki ale ogolnie dla dzidzia wszystko co najlepsze. Prędzej zmienie podkład z maxfactora na bell i ciul
Tak naprawdę to zawsze można sobie znaleźć jakiś pretekst.
Nawiążę do pieluch Siostra mojego TŻ, która nigdy nie chciała innych poza oryginalnymi pampersami, od kiedy spróbowała tych z biedronki, nie chce żadnych innych. Mówi, że różnica w jakości praktycznie niezauważalna, za to dwa razy tańsze są.

Ja czekam teraz na TŻ, wróci dziś dopiero wieczorem, bo pojechał z moim ojcem po samochód do Bydgoszczy. Zatem zamiast obiadu będzie dziś pyszna kolacja. Tagiatelle z sosem śmietanowym z kurczakiem i grzybami. Mam nadzieję, że wyjdzie, bo robię po raz pierwszy.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 14:38   #1719
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Nawiążę do pieluch Siostra mojego TŻ, która nigdy nie chciała innych poza oryginalnymi pampersami, od kiedy spróbowała tych z biedronki, nie chce żadnych innych. Mówi, że różnica w jakości praktycznie niezauważalna, za to dwa razy tańsze są.

Ja czekam teraz na TŻ, wróci dziś dopiero wieczorem, bo pojechał z moim ojcem po samochód do Bydgoszczy. Zatem zamiast obiadu będzie dziś pyszna kolacja. Tagiatelle z sosem śmietanowym z kurczakiem i grzybami. Mam nadzieję, że wyjdzie, bo robię po raz pierwszy.
Ale smaka narobiłaś

Stary 2012-09-08, 14:46   #1720
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Ja jeszcze u mamy bo TŻ zaraz z parcy wychodzi to zabierzemy resztke rzeczy i pojedziemy do domu A o 18 na mecz idziemy, mam nadzieje że sie nie rozpada bo pod parasolem stać nie będe

Ja po # też miałam tak że chciałam podjeść samoocene, mocno ćwiczyłam ale w pewnym momencie po wysiłku 40 minut macica mnie zaczynała bolec i stwierdziłam że może znów fasolka więc zaprzestałam, na szczęście ale jeszcze 15 minut temu myslalam ze po kolejnym # jedynym podniesieniem się z dołka było by obsesyjne dbanie o siebie i imprezowanie. Poprostu rok takiej super młodości... nie wiem czemu ale wydaje mi się że mamciowanie i robienie obiadków w pustym domu by mnie zabiło. Mam nadzieje że nie prędko będę znów szaleć

Ojojoj, tylko nie bij! Już wrzucam haha

Z tymi pieluchami to myślę, że zaryzykuję biedronkowe, szczególnie po tym co przeczytałam kawałek bliżej na temat porównywalnej jakości i nieporównywalnej ceny z Pampersami

Co do zdjęć, to dobrze zrozumiałam? Fotki Kocicy tylko dla znajomych?

Jeśli tak to czuję się poszkodowana, zaraz to sprawdzę ile mi tam u Koci na koncie wolno

A na koniec mój mały pasażer dla ciekawych i chętnych
(Pierwszy raz na portalu coś umieszczam )

ps. Łeee..nie pomyliłam się, nic mi nie wolno Szkoda, muszę zadowolić się ohami i achami innych
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fasolka 22 Sierpnia 2012_.jpg (56,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fasolka 5 Września 2012_.jpg (54,5 KB, 31 załadowań)

Czas edycji: 2012-09-08 o 14:50
Stary 2012-09-08, 14:59   #1721
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość

No to zaciskamy kciuki,żeby żołnierzyki trafiły do domku

Cytat:
Dokładnie tak, wyrozumiały i pełen spokoju. Cenię jego doświadczenie, ale są i obawy przez moje zdrowie, gdyby nie to w życiu bym nie próbowała gdzie indziej

Też tak uważam, że straszy to doświadczenie, tylko mówię.. strach, że może nie dostrzec problemów lub nie mieć tak nowoczesnych i pomocnych rad w razie "w". Natomiast wyniki nie takie ok w moim odczuciu skoro tsh 2,3 stoi w miejscu.. No i mam za mało płytek krwi, poniżej normy Lekko za mało jeszcze 1 rzeczy i 1 lekko z dużo, ale nie robili z tego problemu, ani neurolog, ani ginekolog, bo oboje zaglądnęli w morfologię. Mocz, VDRL czy glukoza elegancko, no i znam w końcu swą grupę krwi haha! Ciekawiło mnie to od dawna

Rezygnuję tylko poprzez wzgląd na bobaska, ale kusiii... Ja się dosiądę przy herbacie

Mokka kochanie nie masz lekko, ale jesteś dzielna! Kto wie czy i mnie to nie czeka Teraz początek 9 tyg., hormony tarczycy nieidealnie, w sumie mam zbadane tylko tsh i nie wiem czy wyłudzę ft4 choćby.. za mało płytek krwi, różne inne na niskim poziomie .. prolaktyny miałam za dużo lekko gdy zaczynałam leczyć tsh...może nadal mam.. moje leki na padaczkę wpływają i na tsh i na progesteron o czy mnie miałam pojęcia i niedawno przeczytałam... Luteine biorę 4szt. dziennie i póki co jest ok, ale licho wie czy dotrwam bez szwanków do końca. Szczerze to póki co czekam na 13 tydzień, bo wiem, że po nim drastycznie spada ryzyko poronienia. Nie ma lekko.. W ciąży są jednak i stresy, nie tylko sama radość.. Damy radę

ps. Pomyślałam o wstawieniu mojego groszka, który przeistoczył się w fasolkę. Jak to powiedział pan dr - BOBO ROŚNIE!!! Już fasolka! Bo ostatnio mówił o groszku gdy maleństwo miało 0,44cm. Teraz już było 1,77cm Jakość zdjęć nie zachwyca, ale jeśli są chętne to mogę się podzielić moim szczęściem
Halooo i gdzie foteczka fasolki???

Cytat:
Cześć dziewczyny

U nas pogoda barowa, napewno nie na meczyk Ale oby Wam udało się wyjść. Jak się czujesz mamusiu???

Cytat:

Moi chłopcy orginalne pampersy mieli tylko zaraz po urodzeniu te najmniejsze. Później każdy miał DADA z biedrony i żyją i nie uważam,żeby przez to coś im ubyło Mi bez różnicy czy zakupkają mi pieluchy za 60zł czy za 25zł Skoro nie odparzały,nie przemakały to ok

Dobra idę ogarniać chatę po raz drugi już dzisiaj. Moje łobuzy to chyba przy suficie zawiesze heheeheh. Czasami,aż dziw mnie bierze ile oni potrafią nabałaganić przez chwilę

oooo Partytura już widzę fasolkę Cudo maleńkie
A kliknij na Kocurka i zaproś do znajomych Jeśli Cię przyjmie to wtedy zobaczysz laseczke

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000

Edytowane przez colorblue
Czas edycji: 2012-09-08 o 15:02
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 15:05   #1722
FD_nika
Raczkowanie

Sorki ze tak pizno odp ale w pracy zajob i za bledy tez przepraszam ale pisze z kom i to dlatego.
Dzastin bromka biore na noc pol tabletki i nad ranem jeszcze umieram a w nicy mdli strasznie
Izko @ mam miec 16.09 i mam od dzis troche mlecznego sluzu what mialydcie tski?
Stary 2012-09-08, 16:07   #1723
Mokka_83
Wtajemniczenie

Partytura, słodko się oglada wszystkie fotki, wiec nawet nie pytaj tylko dodawaj. Urocze są

A ja dodaję 2 fotki ze środowej wizyty - usg prenatalnego. Tak jak wspomniałam wczesniej, jestem niezadowolona bo nie mam żadnego fajnego zdjęcia... A 3D jak dla mnie za bardzo powiększa i przez to strasznie zniekształca - mały wygląda jak taki gorylek Ale mniejsza z tym... wrzucam tę fotke przede wszystkim po to byście tez rzuciły okiem czy zgadzacie się ze zdaneim moim i Tzta, że widoczny na zdjęciu sisiak nie pozostawia żadnych watpliwości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg USG 3D 05.09.2012 11t6d.jpg (24,6 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05.09.2012 11t6d.jpg (28,5 KB, 37 załadowań)
Stary 2012-09-08, 16:10   #1724
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Partytura, słodko się oglada wszystkie fotki, wiec nawet nie pytaj tylko dodawaj. Urocze są

A ja dodaję 2 fotki ze środowej wizyty - usg prenatalnego. Tak jak wspomniałam wczesniej, jestem niezadowolona bo nie mam żadnego fajnego zdjęcia... A 3D jak dla mnie za bardzo powiększa i przez to strasznie zniekształca - mały wygląda jak taki gorylek Ale mniejsza z tym... wrzucam tę fotke przede wszystkim po to byście tez rzuciły okiem czy zgadzacie się ze zdaneim moim i Tzta, że widoczny na zdjęciu sisiak nie pozostawia żadnych watpliwości
Mały słodziak z tego Twojego synka. Tak tak synka bo tego woreczka między nogami nie da się z niczym innym pomylić

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 16:15   #1725
FD_nika
Raczkowanie

Partytura uroczee
Stary 2012-09-08, 16:30   #1726
partytura
Zadomowienie

Cytat:
No to zaciskamy kciuki,żeby żołnierzyki trafiły do domku

Halooo i gdzie foteczka fasolki???

(...)

oooo Partytura już widzę fasolkę Cudo maleńkie
A kliknij na Kocurka i zaproś do znajomych Jeśli Cię przyjmie to wtedy zobaczysz laseczke
Dziękuję za miłe słowo No a co do zaproszenia to nie będę się wpraszać, głupio tak Skoro chce być dostępną tylko dla swoich naj koleżąnek to szanuję to

Cytat:
Sorki ze tak pizno odp ale w pracy zajob i za bledy tez przepraszam ale pisze z kom i to dlatego.
Dzastin bromka biore na noc pol tabletki i nad ranem jeszcze umieram a w nicy mdli strasznie
Izko @ mam miec 16.09 i mam od dzis troche mlecznego sluzu what mialydcie tski?
Może to nie śluz jak na owulacje, ale zdecydowanie zauważyłam mleczną wydzielinkę w swoim wnętrzu Nie gumowata czy ciągnącą jak śluz, ale jak najbardziej mleczną

Cytat:

Mokka Tobie również dziękuję za miłe słowo na temat mojej fasolki. Kurcze mnie skrzyczałaś, że nie ma co pytać, ze zawsze się chce oglądać i zawsze urocze widoki, a sama widzisz jak to jest marudzisz na zdjęcia, że Ci się nie podobają Eh mamy podobne nie tylko imię haha!
A ja Tobie zazdroszczę tak wyraźnego zdjęcia! Ile to dokładnie tyg. różnicy...? Ze 4 lekko skoro masz termin w marcu, a ja na Kwiecień. Niby "tylko" a jednak AŻ.. bo dzieci szybko rosną.. ale jeśli to faktycznie 4/5 różnicy to moja fasolka w porównaniu z Twoją wydaje mi się być duuużo za mała! Na Twoich zdjęciach przynajmniej coś widać! I.. chyba nawet coś między girkami
ps. rozpracowałam nieco nowe dla mnie usg i widzę początki 13 tyg. niby niewielka różnica jak u mnie 9 się zaczynał, a ja widzę drastyczną! Ile Wasze maleństwo tu miało długości?Czy dobrze widzę 1,14cm? No nie gadaj... U mnie niby 1,77cm a zdjęcie z usg..sama widzisz! Może u nowego lekarza będą nowe realia na usg

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Partytura uroczee
Dziękuję
Niby nic szczególnego nie widać, ale jak leżakowałam na foteliku i usłyszałam serduszko, i miłe teksty pana dr-a to szczerzyłam się z radości jak głupi do sera

Czas edycji: 2012-09-08 o 16:32
Stary 2012-09-08, 16:55   #1727
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję za miłe słowo No a co do zaproszenia to nie będę się wpraszać, głupio tak Skoro chce być dostępną tylko dla swoich naj koleżąnek to szanuję to

Może to nie śluz jak na owulacje, ale zdecydowanie zauważyłam mleczną wydzielinkę w swoim wnętrzu Nie gumowata czy ciągnącą jak śluz, ale jak najbardziej mleczną

Mokka Tobie również dziękuję za miłe słowo na temat mojej fasolki. Kurcze mnie skrzyczałaś, że nie ma co pytać, ze zawsze się chce oglądać i zawsze urocze widoki, a sama widzisz jak to jest marudzisz na zdjęcia, że Ci się nie podobają Eh mamy podobne nie tylko imię haha!
A ja Tobie zazdroszczę tak wyraźnego zdjęcia! Ile to dokładnie tyg. różnicy...? Ze 4 lekko skoro masz termin w marcu, a ja na Kwiecień. Niby "tylko" a jednak AŻ.. bo dzieci szybko rosną.. ale jeśli to faktycznie 4/5 różnicy to moja fasolka w porównaniu z Twoją wydaje mi się być duuużo za mała! Na Twoich zdjęciach przynajmniej coś widać! I.. chyba nawet coś między girkami
ps. rozpracowałam nieco nowe dla mnie usg i widzę początki 13 tyg. niby niewielka różnica jak u mnie 9 się zaczynał, a ja widzę drastyczną! Ile Wasze maleństwo tu miało długości?Czy dobrze widzę 1,14cm? No nie gadaj... U mnie niby 1,77cm a zdjęcie z usg..sama widzisz! Może u nowego lekarza będą nowe realia na usg

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Dziękuję
Niby nic szczególnego nie widać, ale jak leżakowałam na foteliku i usłyszałam serduszko, i miłe teksty pana dr-a to szczerzyłam się z radości jak głupi do sera
Partytura, wg ostatniej miesiączki w środę byłam w 11tyg 6 dniu. Awg usg maly był większy - 12tydzień 2 dzień Niby tylko 4 tyg nas dzielą... ale z drugiej strony to jednak sporo Maly na tym usg miał 52mm - wielkości cytrynki Ale jak bylam na usg tydzień wczesniej to miał 42mm, więc przez tydzień urósł 1 cm! To bardzo dużo, więc sama widzisz ile dzidziol moze urosnąć w 4 tygodnie
Stary 2012-09-08, 17:09   #1728
iza243
Zakorzenienie

Partytura śliczne maleństwo
Cytat:

Ewidentnie coś mu tam wisi więc synek

Stary 2012-09-08, 17:28   #1729
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dziewczyny śliczne te Wasze bobaski

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 17:38   #1730
dedra
Zadomowienie

Cytat:

O ja cię kręcę! Mokka! Synek jak się patrzy! Ale super! Mały śliczny "gorylek"
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 17:45   #1731
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Partytura, wg ostatniej miesiączki w środę byłam w 11tyg 6 dniu. Awg usg maly był większy - 12tydzień 2 dzień Niby tylko 4 tyg nas dzielą... ale z drugiej strony to jednak sporo Maly na tym usg miał 52mm - wielkości cytrynki Ale jak bylam na usg tydzień wcześniej to miał 42mm, więc przez tydzień urósł 1 cm! To bardzo dużo, więc sama widzisz ile dzidziol moze urosnąć w 4 tygodnie
Aj to ja cos "źle paczam" i nie wypatrzyłam długości na usg tak jak podejrzewałam Mi w 2 tyg. maleństwo urosło z niecałego pół cm na ponad półtora więc z tą torpedyczną prędkością wiem, że jest coś na rzeczy
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Partytura śliczne maleństwo
(...)
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Dziewczyny śliczne te Wasze bobaski
Tobie również

Cieszy móc się podzielić radością, cieszy podwójnie, dlatego doceniam to, że mam z kim się radować i jestem bardzo wdzięczna

Stary 2012-09-08, 18:09   #1732
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Hej laski
Sorka, że wyskoczę z takim tematem jak Filip z konopi, ale może mi pomożecie
Czy któraś ma odkurzacz na wodę? Znaczy się wodny
Bo my taki zakupiliśmy i teraz się zastanawiam, czy po każdym użyciu muszę wymyć WSZYSTKIE 5 filtrów ... w instrukcji jakoś dziwnie to jest opisane i nie wiem ...
Stary 2012-09-08, 18:09   #1733
FD_nika
Raczkowanie

Partytura......Hmm wlasnie taka mleczna jest ta wydzielina nie ciagnaca sie ...

Edytowane przez FD_nika
Czas edycji: 2012-09-08 o 18:11
FD_nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 19:06   #1734
partytura
Zadomowienie

Cytat:
Partytura......Hmm wlasnie taka mleczna jest ta wydzielina nie ciagnaca sie ...
No to jeśli jest ona nowością to kto wie, kto wie.. ;> Trzymam kciuki aby 16go były 2 krechy! A cycuchy jak? Bolą zdziebko inaczej niż zwykle przed okresem?

Maru nie mam pojęcia, nie podpowiem

Za to też mam pytania, haha.. poszłam dziś do osiedlaka za bananami, ale cena mnie odstraszyła, więc kupiłam sobie batonik..pierwsza kosteczka i... ALKOHOL przecie ma! Grrr, nie wolno mi.. Wie może któraś czy taki batonik na spirycie jak Maciuś czy Pawełek to też zakazane?

Czas edycji: 2012-09-08 o 19:10
Stary 2012-09-08, 20:19   #1735
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

DZIEWCZYNY, WLASNIE SIE DOWIEDZIALAM, ZE MOJA PRZYJACIOLKA URODZILA!!! malutka wazyla 3590g i 55cm szczescia

jestem taka szczesliwa, a zarazem tak mi sie smutno zrobilo... chyba mam kryzys... @ jeszcze nie przyszla, ale przyjdzie... suchoty mam jak ta lala, zero jakiegokolwiek sluzu, cycki bola okresowo, brzuch tez zaczyna cmic... dzis rano zrobilam test i doooooopa... niby @ ma nie przyjsc w poniedzialek, ale nie mam watpliwosci, ze przyjdzie... i czuje sie tak jakbym nigdy miala sie nie doczekac maluszka...

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 20:27   #1736
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY, WLASNIE SIE DOWIEDZIALAM, ZE MOJA PRZYJACIOLKA URODZILA!!! malutka wazyla 3590g i 55cm szczescia

jestem taka szczesliwa, a zarazem tak mi sie smutno zrobilo... chyba mam kryzys... @ jeszcze nie przyszla, ale przyjdzie... suchoty mam jak ta lala, zero jakiegokolwiek sluzu, cycki bola okresowo, brzuch tez zaczyna cmic... dzis rano zrobilam test i doooooopa... niby @ ma nie przyjsc w poniedzialek, ale nie mam watpliwosci, ze przyjdzie... i czuje sie tak jakbym nigdy miala sie nie doczekac maluszka...

ty nie doluj sie tam za jakis czas kazda z nas przypomni sobie, ze bywala na takowym wizazu i kazda pochwali sie tu dzidziolkiem:rolley es:
a moge sie cos zapytac? bo jest nas tu tak duzo, ze czasem moge sie powtorzycn wspomagasz sie czyms? czyyy czyyyysta czysta natuuura?

a tak w ogole to dobry wieczor.. przeziebienie mnie wzielo, moj siostrzeniec cala noc dawal popalic nam.. zreszta dzien byl chyba gorszy.. i ten okres.. porazka! dopiero mam chwile, zeby was tu poczytac

piekne dzidziole!!!!

Edytowane przez magdaammm
Czas edycji: 2012-09-08 o 20:29
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 20:34   #1737
santom
Zakorzenienie

magdamm narazie czysto, bez niczego. dopiero teraz zamierzam kupic castagnusa i poleciec na ziolkach. ale musze je zamowic juz teraz, bo inaczej nie bede miala jak wziac.

wiem, ze to pewnie taki gorszy dzien... ech... czlowiek sie przespac musi z niektorymi rzeczami...

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2012-09-08, 20:53   #1738
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
magdamm narazie czysto, bez niczego. dopiero teraz zamierzam kupic castagnusa i poleciec na ziolkach. ale musze je zamowic juz teraz, bo inaczej nie bede miala jak wziac.

wiem, ze to pewnie taki gorszy dzien... ech... czlowiek sie przespac musi z niektorymi rzeczami...
jesli chodzi o te ziolka o.sroki to proponowalabym zakupic w zielarskim wszystko osobno i pomieszac samej. w jednym sklepie znajdziesz wsio, nawet internetowym, a bedziesz miala pewnosc, ze nie oszukane. ja tez tak wlansie zrobie.
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 20:59   #1739
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Inne wyniki mam dobe oprócz testosteronu i progesteronuTsh spadło ładnie na 1,9 ft3 i ft4 w normie,prolaktyna 13,7 także ok.Ale prawie nie mam progesteronu i za dużo testosteronu bo aż 93Czytam o leczeniu zbyt zbyt dużego testosteronu i leczy się go antykami.To już wogóle mam dół jak nie wiem od rana
Iza przykro mi że cos w tych badaniach jest nie tak i choć jeszcze nie bardzo sie orientuje co one znacza to mam nadzieje ze wszytsko sie unormuje

Cytat:
Moni-jak @ nie przylezie (w co wątpie) to w wtorek...
Iza- buuuuu no szkoda... myślalam,że może jednak...
Nic się nie przejmuj, będzie dobrze A tak w ogóle to jaka jest norma tego testosteronu?
witam w klubie - u mnie też wtorek. Chociaz nie mam pozytywnego nastawieia co do tego, jakos mnie juz brzuch zaczal doleć jak na @, powoli jakieś wypruski sie pokazuja... nieciekawie :/

Cytat:

Cześć kochane sobotnio!
Zgodnie z planem wykonałam dziś testa, wynik oczywiście negatywny. Od wczoraj cycki już nie bolą, bóle za to przeszły na podbrzusze. Także jutro/pojutrze się spodziewam @. Wkurza mnie to powiem Wam. Wiem, że to 4cs dopiero, ale po prostu moje obawy sprzed starań co do problemów z zajściem się potwierdzają. Argumentem w dyskusjach z TŻ mających na celu przekonanie go do starań o dzidzię, było głównie to, że od lat stosowaliśmy stosunek przerywany i boję się, że coś może być z nami nie tak skoro nie wpadliśmy tak długo. Bałam się okrutnie tego, że będą problemy, że nie uda się tak szybko zaskoczyć. Dla TŻ to kiedyś było takie proste. Jeden strzał i już. A tu nie ma lekko. Chyba w tym cyklu pójdę na jakieś badania, bo wiadomo im szybciej tym lepiej, a w końcu obiecałam sobie, że przed 30-tką będę miała dzidziusia.
doskonale Cie rozumiem, jestesmy w bardzo podobnej sytuacji, mam nadzieje ze sie uda ktoregos razu. zawsze wydaje sie ze to raz dwa - a jak co do czego to jednak nie tak łatwo

Cytat:
Kochana radziłabym żebyś jednak do tego gina się wybrała i zrobiła podstawowe badania...
Ja też nie wiedziałam o mojej prolaktynie i cieszę się że tak szybko poszłam do lekarza bo do teraz bym nie wiedziała co jest grane...a moglibyśmy się strać,a starać i nic a tak to wiem co mniej więcej jest przyczyną nie udanych prób.
Jeżeli do października Nam się nie uda to znów pójdę do ginki niech zrobi jakiś monitoring czy coś...
Tak czy siak 3mam kciuki żeby @ nie przylazła!!!- bo jeszcze nadzieja jest
a czy na takie ogolne badania (w zwiazku z trudnosciami) u gina jest jakis najlepszy dc? jesli teraz sie nie uda to koniec, musze chyba w koncu isc

Cytat:
Ja od tego miesiaca tez walcze z prolaktyna i mam nadzieje.ze sie uda chodz po bromergonie syrasznie zle sie czuje musze poprosic gina by zmienil mi tableyki
wiem że to pytanie pewnie jest dla was banalne, ale z jakiego powodu ta prolaktyna ma wpływ? i czym sie przejawiaja problemy z nia związane?

Cytat:

Mój mąż poprostu boi się,że nie podoła temu,że nie utrzyma nas, że będzie ciężko. Założył coprawda swoją działalność, ale wszystko jest na etapie rozkręcania się. On chciałby poczekać aż się wszystko ustabilizuje i wogóle, ale wiem,że 3 dziecka chce również. Więc idzie na żywioł. Nic nie liczymy,nic nie kalkulujemy. Jak ma coś być to będzie
Z drugiej strony jak będziemy tak czekać aż się wszystko unormuje to wyjdzie na to,że wcale tego dziecka nie będzie. Bo przecież nikt nie jest mu wstanie zagwarantować że za x lat będzie wszystko pięknie i super finansowo. Raz jest dobrze, a raz źle i tak przez całe życie.

No to się wygadałam
jak by pod tym względem, zawsze znalazłoby sie - "jeszcze"

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2012-09-08 o 21:17
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 21:11   #1740
santom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
jesli chodzi o te ziolka o.sroki to proponowalabym zakupic w zielarskim wszystko osobno i pomieszac samej. w jednym sklepie znajdziesz wsio, nawet internetowym, a bedziesz miala pewnosc, ze nie oszukane. ja tez tak wlansie zrobie.
magdaammm, a masz gdzies sklad i proporcje wypisane? i jakis slkep internetowy moze?

NA ZAWSZE W SERCU...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości