|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Milego dnia dziewczyny , zmykamy na chrzciny
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
witaj Debrah
![]() zapraszamy do nas bo tu jest naprawde super ![]() ja jak zwykle intensywnie....z rana posprzatalam caly dom, potem obiad, zakupy a teraz spontanicznie upieklam ciasto pt"cos z niczego" czyli kruche z gruszkami jeszcze tylko zalatwic Maje (mam nadzieje ze dzis pojdzie nam niezle biorac pod uwage ze nie spala w dzien) i.....piwko i wieczor filmowy zapytam na bialo bo to niezgodne z prawem (skad bierzecie filmy??)
|
|
|
|
#2073 |
|
Konto usunięte
|
Kotku, ja nie pomogę, bo... po prostu ze sklepu
|
|
|
|
#2074 |
|
Zakorzenienie
|
Kotku - ja oglądam na stronce tasiemce24 . pl -tam co prawda abonament trza opłacić, ale to jest 5zł na 2 tygodnie - a w dobrej jakości są i filmy i dużoo seriali.
|
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
mi na razie nie, ale kicham... oby nie przyszedł
![]() Cytat:
fajnie, fajnie, napisz coś o sobie na wkupne
|
|
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() 2 dni mnie było, kto mi streści?? ![]() Mąż już dziś wrócił bo zaliczył egzamin i nie musiał zostawać na poprawkę
|
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Witam juz z domu Po długiej, meczacej podrozy jestesmy w domuBylismy o 18.00, troche sie rozpakowalismy i pewnie bedziemy cały tydz, mam mase prania itp., pelno listow przyszło ![]() Seba ma dzien otwarty w nowym przedszkolu 13 wrzesnia, nie zdecydowalam jeszcze, pojdziemy zobaczyc a 17 wrzesnia ja mam pierwsze zajecia w szkole a Seba zaczyna zajecia logopedyczne![]() Teraz juz bede z Wami na dobre , prosze o skrót tygodnia jakby któras byla taka laskawa bo nie dam rady nadrobic
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-09-08 o 22:33 |
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
Butter wiesz, ze w pierwszych tygodniach alko nie przechodzi do dziecka. Więc troszkę nie zaszkodzi, ja piłam jak nie wiedziałam, ze jestem w ciąży. Ale to nie dużo w sumie.. to chyba w tym czasie lampke wina tylko ale to było tuz po zapłodnieniu. Za to jak się tylko dowiedziałam to alko do ust nie wzięłam. Co do objawów to bolące cyce i takie kłucie w brzuchu jak na @, dlatego jak poszłam do gina aby mi @ wywołał, to mu powiedziałam, ze czuję ze nadchodzi bo tak się czuję a tu zonk.. bo to ciąża była
![]() Strong a dlaczego zasuszasz pokarm?? Nie chcesz juz karmić?? Cieszę się, że zaproszenie sie podobają. Co do skazy, to już jadam nabiał, ale czasami znowu trafię na coś co ja uczuli ech.. Maja ma sie dobrze, co chwila robi jakieś postępy. Stokrotko przykro mi ![]() debrah witaj ![]() blonde witaj Bika Maja taka sama była w brzuchu, ciężko ją było nagrać. A teraz?? uwielbia jak sie jej zdjęcia zrobi czy nagrywa na kamerkę ![]() Today szkoda, ze nie miała usg ale na szczeście kolejna wizyta już za 2 tyg ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Już kupiłam sukienkę dla Mai a chrzest (biało - granatowa) do tego białe rajstopki, body, bolerko i opaska na główkę. A ja się zaczynam troszkę martwić. Dziś wchodze na wagę a tu... 49 kg |
|
|
|
#2079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale skoro jesz i pijesz to pokarmu nie utracisz ![]() Swoja droga ogromnie zazdroszcze ze tak bez wyrzeczen mozna tak szybko wage zrzucic ![]() Ja teraz sie musze zabrac za siebie ostrooooo ![]() za zakupy![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
O sobie - jestem z Tż 4 lata po ślubie, mam 24 lata. Obecnie w 20 tygodniu ciąży (17.09 mamy usg połówkowe, a tak mi się wydaje jakbym dopiero co dowiedziała się o ciąży
), prawdopodobnie będzie synek. Dziecko chciane ale nieplanowane Podziwiam trochę Waszą wiedzę i zaangażowanie w starania, trzymam za wszystkie mocno kciuki! A tych, które już są mamami, na pewno będę się często radzić w tym początkowym okresie bo..jestem trochę zielona.Niektóre z Was kojarzę z innych wątków więc trochę mi raźniej.No..to już oficjalnie się witam
|
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde jem normalnie. Tylko wiadomo mała przy cycu + codziennie długie spacerki i waga leci strasznie. Kurde... ważę mniej niż przed ciążą juz o 5 kg i wszystko ze mnie zlatuje. Mam nadzieję, ze z tym pokarmem jest tak jak napisałaś, bo nie chciałabym przestać karmić. Trzymam kciuki za postawienie Twoje
Dieta?? ćwiczenia?? Jakie plany??
|
|
|
|
#2082 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie mix Dieta i troche cwiczen![]() Cytat:
Gratuluje i zycze powodzenia
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde co do dietki to SB polecam, mój mąz kiedyś ładnie na niej schudł i moim zdaniem jest zdrowa.
Butttteeerrr miałam ci to napisać. Wchodzę sobie właśnie elegancko na FB i co?? I widze Twój przepis na tartę i się zaśliniłam i się od razu głodna zrobiłam
|
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam to samo zawsze z przepisami Butter...
A dacie przepis na jakieś fajne ciacho bez pieczenia ? (niestety nie może być tiramissu, akurat umiem - prawdziwe, na serku, ale surowych jajek mi nie wolno teraz;/) |
|
|
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
Bez pieczenia to ja uwielbiam 3 bita
|
|
|
|
#2086 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, jak wy zasuwacie w tym wątku. nie nadążam czytać
No więc byłam w czwartek u gina... BĘDĘ MAMUSIĄ!! och jeszcze nie mogę uwierzyć. mam tylko nadzieję że wszystko będzie dobrze bo to dopiero początek... a właśnie, ciąże liczy się od ostatniej miesiączki czy od przybliżonego dnia poczęcia? z tego wszystkiego zapomniałam o tyle rzeczy zapytać na wizycie, a może on mi mówił a ja nie pamiętam
|
|
|
|
#2087 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszystko będzie dobrze- co niby miałoby być źle i dlaczego?? ![]() ja w ciąży na pewno nie jestem (w czw był ostatni tabs) więc Twoje zdrówko!
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
Od pierwszego dnia ostatniej @ - zatem ciąża "kalendarzowo" jest 2 tygodnie starsza niż myślisz
|
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wrocilismy wlasnie z chrzcin. W lokalu bylismy 4h a pozniej pojechalismy do domu znajomych. Bylo baaaardzo fajnie Domino zostal zesfatany z mala Majka lezeli sobie razem u malej w pokoju i dyskutowali Magda kurcze co ci te kg tak leca ? Moze powinnas jakies badania zrobic? Bo przy Twoim wzroscie to juz chyba nie fajnie wyglada taka niska waga. Pokaz kiecke dla Majki ![]() ---------- Dopisano o 04:10 ---------- Poprzedni post napisano o 04:09 ---------- Blonde z tym ze sie je i duzo pije to i pokarm bedzie to chyba nie zawsze tak jest. Mam pare znajomych u ktorych pokarm poprostu sie skonczyl... Kaaasiaaaa GRATULACJE !!! Na kiedy masz tp?
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2012-09-09 o 04:20 |
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Zabcia wiesz , ja w dniu ślubu ważyłam 50 kg więc nie jest tak źle. Choć więcej nie chcę już chudnąć. Bardziej boję sie o pokarm, bo bardzo zależy mi aby do tych 6 miesięcy karmić piersią. oo to twoja synowa będzie się Maja nazywała ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- aaa co do sukienki dla małej, to zostawiłam ja u rodziców wczoraj. Kupiłam ją w Wójciku, ale na ich stronie jej nie ma W ogóle to gdybałam nad 2 sukienkami i nie wiedziałam którą wziąć, choć na tą którą kupiłam jakoś bardziej byłam przekonana. I się pytam Mai, którą by wolała. Tak jej przykładam a ta hop.... i puściła pawia na tą , która mi się podobała. Fakt, faktem musiałam już ją kupić |
|
|
|
#2091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodow dla ktorych sam pokarm zanikl moze byc mnostwo, ale najwazniejsze to jest dostarczac wartosci odzywczych czyli zdrowo sie odzywiac, po prostu jesc i pic, bo z czegos musi byc ten pokarm ![]() Madziu a na tych dlugich spacerkach tez jesz? Cytat:
![]() Dzien dobry ![]() Seba Nas zbudził ![]() Nie mamy tv i jest tak dziwnie ![]() Dzis jedziemy do sklepu zobaczyc, bo minie kilka dni zanim przywioza.
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde oczywiście
zawsze postoje mam u rodziców lub babci a oni zawsze mi jedzonko podtykają A dlaczego nie macie TV?? Właśnie zamówiłam dla Mai 50 wieszaków. Bo już nie mam gdzie jej ubrań chować. Cała komoda zawalona + 40 wieszaków w szafie. A jakby nie było wolę jak ubrania wiszą bo wtedy je dokładnie widzę, a nie jak są na kupkę w komodzie złożone. |
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tv nie mamy bo 3 tyg wzielismy do mamy, bo od Nas kupila, a my chcemy wiekszy , teraz zastanawiamy sie nad ratami, aczkolwiek nigdy za tym nie bylam i nigdy jeszcze nic w ten sposob nie bralismy takie czasy nastaly....Ja mam duzo rzeczy Seby na wieszakach, naszych zreszta tez, malo w komodach
|
|
#2094 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za gratulacje
zaaaabcia termin prawdopodobnie na początek maja. Dopiero za 2 tygodnie mam znowu iść do lekarza i wtedy założy mi książeczkę, więc myśle że wtedy będzie dokładnie wiadomo. Cytat:
Będzie dobrze, wierzę w to , ale tyle w mojej rodzinie i wśród znajomych było poronień pierwszego dziecka... Ale nie ma się co martwić na zapas, cieszę się strasznie ;D
|
|
|
|
|
#2095 |
|
Zadomowienie
|
ButterBear, mrowinka, metkaa, dzięki za rady
mona_ja za łóżeczko. Ja co prawda nawet w ciąży nie jestem, ale już wiem gdzie będzie łóżeczko, jaką komodę kupić itd... A kto mi zabroni planować? Debrah Madzialenka dla męża.Blonde_hair hej. hej!! ja też nie lubię rat, ale trzeba sobie robić zdolność kredytową. Warto jest wziąć głupi czajnik elektryczny na raty i spłacać w terminie. Nawet jak ma się duże dochody, a zero zdolności kredytowej to mimo najszczerszych i największych starań można większego kredytu nie dostać. Liczy się tu też np terminowość opłat telefonu na abanamanet który ma się na siebie. Mówię tu o większym kredycie np. na dom. kaaasiaaa_90 ![]() gratulacje ogromne!TŻ wrócił, co prawda na jeden dzień ale wykorzystam go maksymalnie. Pracy inż oczywiście nie skończyłam. Posiedzę jeszcze dzisiaj w nocy i rano wyślę promotorowi teorię całą. Praktykę może skończę jutro. Napisze jaka jest sytuacja, że czas goni. Niech poprawi błędy krytyczne i tyle. Nie mam czasu na głowienie się nad tym. Jak przyjmie prace to i tak będę musiała pisać podanie o przesunięcie terminu obrony, bo przecież zaraz wesele... Ale nie o tym chciałam pisać. Dzisiaj mam wielki dylemat. Wczoraj był środek cyklu więc dzisiaj możemy działać. Ale za 3 tyg wesele. i tak sie bije z myślami, czy teraz czy poczekać do następnego cyklu Jeszcze dzisiaj muszę wziąć tą tabletkę, która ma niby pomóc na kruchość szyjki. Gin powiedziała, że jedno z drugim nie koliduje, ale się waham...
|
#2096 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale 163cm wzrostu Cytat:
hej! ja mam dzisiaj dużo pracy papierkowej... Madzia jak robiłaś awans to od czego zaczynałaś? bo wniosku teraz podobno żadnego się nie pisze. |
|||
|
|
|
#2097 |
|
Zakorzenienie
|
Witam koleżnki niedzielnie
Wczorajszy wieczór był jednym z milszych jaki ostatnio miałą miejsce, no oczywiscie oprócz naszego ślubu ![]() Posiedzieliśmy troszke u siostry przy bardzo smacznym winku Kasiaaaa Strasznie Ci gratuluje i życze duzooo zdrówka dla Was!Debrah Witaj u Nas i trzymam kciuki za Ciebie i dzidzie ![]() Dzisiaj dostalismy zaproszenie na obiad do rodziców. Z czego sie ciesze bo mam strasznego lenia ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- A no i zapomniałabym. Udało sie wybrac ekipe od schodów. Dwaj panowie przyjechali, obejrzeli, na wszystkie pytania odpowiedzieli, widac , że znaja sie na rzeczy. Nie to co ostatno.... Tazke udało sie!!!!
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!!
Wczoraj wróciliśmy z wakacji. Minęły trochę inaczej niż bym tego chciała, ale starałam się zapamiętywać pozytywne chwile! Staram się Was nadrabiać, ale może być ciężko
|
|
|
|
#2099 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i wszystko wraca do rzeczywistości znowu... Trzymam kciuki za zajęcia logo Seby ![]() Cytat:
Lepiej nie ryzykowac i tyle... Cytat:
![]() Cytat:
Debrah, ja czasem robię takie dziwne rafaello bez pieczenia, z masy budyniowej i na krakersach słonych zamiast ciasta.. Cytat:
![]() Cytat:
inaczej nie umiała Ci pewnie pokazać, która jej się bardziej podoba ![]() A ja dzis planuję dzień lenistwa Wczoraj zrobiłam pranie i posprzątałam wszystko, dziś rano zrobiłam męzowi pyszne, mało dietetyczne śniadanie - amerykańskie pancakes z syropem klonowym i powidłami śliwkowymi domowej roboty - teraz należy mi się odpoczynek ![]() W ogóle się zezłościłam, bo rozwiesiłam wczoraj pranie, postawiłam suszarkę w pokoju. Wróciliśmy od znajomych,wchodzę do pokoju, a tam kałuża wody ściekła z tego prania chyba pralka źle odwirowała.... i wybrzuszyły się panele..mąż powiedział, że to już się nie wklęśnie |
|||||||
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki...
Ja wymęczona...nareszcie spokój...wczoraj niestety prawie cały dzień chodziłam wkur***** więc po prostu moje dzieci miały taką dawkę stresu, że szok ![]() Jeszcze się okazało, że najprawdopodobniej teściowa puściła parę z ust, bo wczoraj znajomi męża nam gratulowali, więc połowa gości wiedziała... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.

jeszcze tylko zalatwic Maje (mam nadzieje ze dzis pojdzie nam niezle biorac pod uwage ze nie spala w dzien) i.....piwko i wieczor filmowy
( gardło boli, niedobrze mi i katar wylewa mi się z nosa 
fajnie, fajnie, napisz coś o sobie na wkupne 

za zakupy

W ogóle to gdybałam nad 2 sukienkami i nie wiedziałam którą wziąć, choć na tą którą kupiłam jakoś bardziej byłam przekonana. I się pytam Mai, którą by wolała. Tak jej przykładam a ta hop.... i puściła pawia na tą , która mi się podobała. Fakt, faktem musiałam już ją kupić 
Jeszcze dzisiaj muszę wziąć tą tabletkę, która ma niby pomóc na kruchość szyjki. Gin powiedziała, że jedno z drugim nie koliduje, ale się waham...