|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII
Jak macie problem z wyjęciem banana (dziwne sformułowanie
|
#1412 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1413 | |
|
Zakorzenienie
|
tak
Cytat:
trzeba go naprawdę porządnie zmielić, inaczej jest ogromny problem z powyciąganiem resztek z włosów.punktowo na pryszcze, dodatek do maseczek na twarz
|
|
#1414 |
|
Rozeznanie
|
na bananową bym się skusiła
mam na składzie szampon GP z pokrzywą, bez barwników, sls, sles i parabenów. Próbowała któraś?
|
#1415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widziałam w rosmanie. Daj znać gdy przetestujesz. Edytowane przez aniaamelia Czas edycji: 2012-09-09 o 12:03 |
|
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mnie znajomi wystawili |
|
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
w DOZie kupiłam za kilka zł
do Joanny Rzepy się nada albo Jantara? W jakich proporcjach? Punktowo nie pomagało jak się zmagałam z trądzikiem, teraz czasami stosuję ale niewiele pomaga. Nie wiem ile dać do maseczki, żeby nie wysuszyć
|
|
|
|
#1418 |
|
Przyczajenie
|
Hey Dziewczyny można dołączyć?
![]() Podczytuję was od jakiegoś czasu i stwierdziłam że musze napisać , bo w grupie zawsze raźniej no i mam nadzięje że dzięki temu nie zaprzestanę pielęgnacji włosów Mam włosy grube, proste nigdy nie miałam z nimi większego problemu ale niestety jak to bywa przyszła moda na prostowanie i ja też do niej dołączyłam Przez jakieś dwa lata codziennie prostowałam i mam je bardzo zniszczone. Włosy mam do łopatek , zapuszczam chcę żeby były co najmniej za piersi. To może napisze co nieco o mojej pielęgnacji( nic odkrywczego nie będzie - wcieram od 10 dni Jantar narazie bez spektakularnych efektów - szampon babydream, joanna z apteczki babuni, i mam z kallosa waniliowy - odżywka isana z babassu, -maski kallos z keratyną ( mleczna o wiele wiele lepsza), alterra z granatem -oleje : oliwa z oliwek, rycynowy, amla ( pół Poznania objeździłam żeby ją znaleźć , oczywiście z allegro zamówiłam )-serum Biovaxa A+E, serum termoochronne z Mariona -w końcówki krem na sutki z Babydream - poza tym uwielbiam miód na włosy, dodaję też kwas hialuronowy - nie znoszę żółtka ma też ktoś tak ? Włosy mi śmierdzą przeokrutnie po nim działania też nie widzę , żeby nie było że na zapachy jestem wrażliwa Amla nie robi na mnie żadnego wrażenia moge w niej spać chodzić cały dzień kompletnie nic , natomiast żółtka nie jestem w stanie znieść![]() - dwa laminowania mam za sobą wczoraj przetestowałam ten z bloga kascysko świetne! lepsze niż to z bloga anwen A tak poza tym to cały czas sie dokształcam w temacie włosów i jeszcze długa droga przede mną
|
|
|
|
#1419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() na efekty np. wcierek trzeba trochę poczekać ![]() wklej nam zdjęcie swoich włosów
|
|
#1420 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Wkleję ale wieczorem gdyż teraz nie ma kto mi zrobić, a po wczorajszym basenowym szaleństwie musze je przywrocic do życia czyli umyć i położyć maskę Mam do was pytanie jak określić porowatość włosów , gdyż czytałam co nieco na ten temat i ciągle niewiem jak się za to zabrać
|
|
|
|
|
#1421 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W podobny sposób możesz się pobawić z keratyną, efekt może być jeszcze lepszy, lub gorszy O tym też pisałam
|
|
#1422 |
|
Przyczajenie
|
Kascysko właśnie przeczytałam na twoim blogu że studiujesz chemię
Ja jestem Pani inżynier Technologii Chemicznej Wiedza ze studiów czasem sie przydaję choćby do pielęgnacji włosów
|
|
|
|
#1423 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam pytanie..otoż musialam dzisiaj oczyscic wlosy szamponem z sls. Po umyciu nalozylam zółtko, trochę isany i krople o.rycynowego. Trzymalam to 25 min pod czepkiem. Teraz gdy splukiwalam to wszytsko wlosy strasznie "skrzypialy" a na dodatek wypadlo ich bardzo duzo ;( Co zrobilam zle? czy powinnam cos teraz na nie nalozyc?
|
#1424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w sumie żadnym sposobem nie mogłam się pozbyć łupieżu, a tu taka niespodzianka. Swoją drogą, czasami zastanawiające jest to, ze niektóre niepozorne kosmetyki pomagają albo poprawiają stan włosów. Widocznie to zależy indywidualnie od osoby
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie jestem licencjatem ![]() Ale studia mnie niczego włosowego nie nauczyły, no może mechanizmu mycia xD
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Ma ktoś skład tego:
http://allegro.pl/scandic-maska-cash...596447704.html ? Bo przecież samej bananowej nie wezmę, tak smutno by się czuła
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pięknie ta seria pachnie moja wishlista jest zdecydowanie za długa
|
|
|
|
|
#1430 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Robiłam, zmywało się bez problemu. Zawsze można coś dodać, jak w przepisie na maskę bananową który tu był, np. z mlekiem kokosowym, możliwe, że wtedy będzie łatwiej. Jak dla mnie jest super, moje włosy uwielbiają banany
|
|
#1431 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mialam się terz ze składów podszkolić, ale wiecznie czasu nie mam
|
|
#1432 |
|
Rozeznanie
|
Co do maski bananowej to generalnie mam teraz 'faze' na kakao we wszystkim. Te banany to dla mnie dodatek
![]() A ze swoimi wlosami walcze juz od dosc dawna. Naturalnie na glowie zawsze mialam szope, dawno dawno temu moje wlosy byly dosc grube, ale chyba wymordowalam je skutecznie farbowaniem(mam mysio-brazowy kolor i nie moge go zniesc dluzej niz 2 miesiace gora) Ale teraz postanowilam wrocic do swojego koloru i tylko ewentualnie uzywac naturalnych odzywek wzbogacajacych kolor. Pakuje wiec na te swoje biedne wlosy keratyne ze Schawrzkopfa(kiedys ta firma miala bardzo zla renome, nie wiem, czy to byl negatywny marketing czy prawda) i jedwab z Joanny. Plus olejek kokosowy ze wszystkim.Ale jak dla mnie to najlepsza maseczka 'ever' to avocado, grecki jogurt i olej z oliwy. Moje wlosy po tym sa miekkie i nawet az tak sie nie pusza. |
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
a za mną chodzi teraz maseczka z imbiru
próbowałyście ?
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Rozeznanie
|
Olejki eteryczne to chyba max 40 kropel do 100ml wcierki, jeżeli cos pomylilam, proszę, poprawcie mnie
|
|
#1436 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do maseczki to ja później musiałam wyciągać resztki banana z włosów.. fuuuu
|
|
|
|
|
#1437 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zaraz sobie nałożę na włosy balsam z isany + miodek + glut lniany i coś tam jeszcze co będzie pod reką
|
|
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
I jest bardzo trwała, jak zrobię rano, może wytrzymać cały dzień, jednak po kilku godzinach muszę ją zepsuć bo bolą mnie cebulki włosów
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
wyobraziłam sobie pięknie pachnące bananem włosy
|
|
|
|
#1440 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja własnie zrobiłam babeczki bananowe. W całym domu pachnie bananem i cynamonem
Sobie jeszcze chyba koktajl zrobie bo na włosy ich nie nałożę ![]() Cały dzień kiedyś wyczesywałam banany dobrze, że to było jak chora byłam :P
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

trzeba go naprawdę porządnie zmielić, inaczej jest ogromny problem z powyciąganiem resztek z włosów.
ale mnie znajomi wystawili
do twarzy by mi się przydał chyba

Ale teraz postanowilam wrocic do swojego koloru i tylko ewentualnie uzywac naturalnych odzywek wzbogacajacych kolor. Pakuje wiec na te swoje biedne wlosy keratyne ze Schawrzkopfa(kiedys ta firma miala bardzo zla renome, nie wiem, czy to byl negatywny marketing czy prawda) i jedwab z Joanny. Plus olejek kokosowy ze wszystkim.