|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
|
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie bede polować na promocje pampersów na początek a potem Dada.
|
|
|
#2193 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
już są czekają na jutro ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja na razie mam tylko staniki do karmienia i kapcie czekam na kolejną transzę z zusu ![]() Życzę Wam, abyście w tym odwróconym, pokręconym świecie potrafiły odnajdywać pewny grunt pod stopami. Abyście zawsze wiedziały po co i dla kogo warto żyć i o co walczyć. Abyście kochały i był kochanymi ![]() Życzę Wam wspaniałych marzeń i odwagi by je spełniać. Żyjcie tak, aby każdy kolejny dzień, był niesamowity i wyjątkowy. Wypełniajcie każdą chwilę tak, aby potem wspominać ją z radością. Szukajcie w sobie siły, entuzjazmu i namiętności ![]() Próbujcie życia i układajcie je w swój własny sposób. Żyjcie najpiękniej jak umiecie - po swojemu. Próbujcie, bo jeśli nie będziecie próbowały, nie będziecie wiedziały co tracicie... Idźcie przez życie z odwagą w sercu, otoczone ludźmi, których kochacie...
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia :cmok dbaj o siebie, będziemy tęsknić
Kamila, ja mam mniej więcej to samo na swojej liście na razie ale powoli sobie zbieram wszystko. Po następnej wypłacie kolejne rzeczy dla maluszka kupię. A na razie obkupiłam siebie w te majty, podkłady itp. Dla dzidziusia też parę rzeczy kupiłam, żeby od tego samego sprzedawcy było. Teraz czekam na paczkęa co do pieluch, to ja się wcale nie znam, ani na jakości, ani na cenach. Chyba muszę coś podczytać
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie Kochane solenizantki ... Wszystkiego co najlepsze! Samych szczęśliwych dni. A jeśli już zdarzą się Wam jakieś nieprzyjemności to niech one szybciutko znikają!
![]() Zdrówka dla Was i maluszków![]() :![]()
|
|
#2196 |
|
Zadomowienie
|
a zauważyłyście, że jak od Stanisława kupicie za więcej niż 299 pln, to przesyłka jest gratis?
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Mama dzwoniła do mnie na minutkę z tej Anglii jeeeejku oprócz tej wielkiej zapakowanej już torby mam jeszcze ponoc kupioną sukieneczkę+geterki, bodziaki z napisami różnymo typu love mummy itp itd i takie malusieńkie buciki jak Emu różowe
juz nie moge sie doczekać jak wszystko dorwę i zacznę oglądać
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2199 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Halwaya i Landii Wszystkiego Najlepszego Kochane!!!!!!!! Spelnienia marzeń!! Byłam wczoraj na szkole rodzenia - ja trzeci raz a TŻ pierwszy i traf chciał, że akurat był wyjazd do szpitala!!! Pani wszystko opowiedziała, mówiła, co zabrać, gdzie iśc, gdzie zadzwonić itp. Oglądnelismy całą porodówkę i ogólnie wrażenia pozytywne ale jakoś tak cały wieczór o tym myślałam i dociera do mnie, że to juz niedługo..... nie powiem, żebym się nie bała ![]() a mój TŻ główne pytanie jake zadał to co ma zrobić jak mu się zrobi słabo..... ![]()
|
|||
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
U nas to też numer jeden
![]() I chyba się na niego zdecydujemy
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy ja też bede szła porodówke zwiedzać ;P oby w sumie leżałam centralnie obok i nawet słyszałam jak rodzące sie darły ale nie przekroczyłam progu jednak widziałąm kto tam pracuje i bardzo miłe babeczki są
|
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
Anielko- tych terowych to moja koleżanka tyle kupiła i ona mówi, ze to nie jest wcale dużo.. codziennie używa dwóch przy kąpieli i teraz akutalnie musi robic małej pieluchowanie na bioderka
Natalka- ja jak byłam na zwiedzaniu porodówki to aż mnie ciarki przeszły ![]() Mystiquee- u nas w mieście widziałam już z 4 razy kobietki z EVO..tak wiec chyba robią się popularne jak Xlandery
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-09-09 o 12:59 |
|
|
|
#2203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję z całego serca---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() a co do tż to
|
|
#2204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
o, wózki to jest kolejna rzecz na jakiej się nie znam kompletnie
![]() ja też mam mieć wyjście na porodówkę. Nie wiem tylko kiedy, bo mi się grupa reorganizuje. bo chodziłam z 3 dziewczynami, które właśnie w ostatnim tygodniu urodziły i mają teraz do mnie nowe dojść.
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Braliście z fotelikiem Maxi Cosi ? Ile Wam wyszło za cały zestaw? Pytam, bo muszę rodziców przygotowac kwotowo
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#2207 |
|
Zakorzenienie
|
a co to jest pieluchowanie????
|
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka była z małą u ortopedy ( to jest taka kontrolna wizyta w którymś tam tygodniu malucha) aby sprawdzic biderka i wyszła z badania, że lekko odbiegają od normy i musi na noc małej wiązac dodatkowo pieluchę między nóżki.. nie widziałam tego i ciężko jest mi coś więcej napisac..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2209 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki ![]() Cytat:
Nie mam tak bardzo daleko np. do rodziców tylko autkiem 30 km, koleją z 20 + 3 km od stacji piechotką (ktoś będzie po nas wyjeżdżał) - i to kolejami mazowieckimi także poprostu jakoś się dostosuję. Zobaczę... w sumie ja to mogłabym jeździć tym autkiem tylko ten mój to już chyba z nerwów nie wytrzyma Wiem że jakby coś się działo to opieka na miejscu (to uspokaja) ale nie chcę tak jak moja koleżanka 10 dni to wydaje mi się baaaaardzo długo...Cytat:
![]() podwójne za jutro ![]() A ja mam tylko listę którą porównuję z Twoją ![]() Kasia - udanej przeprowadzki i samych dobrych wieści Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-09-09 o 13:29 |
|||
|
|
|
#2210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak czy inaczej będę zamawiac nowy na allegro - zawsze to chociażby 50zl oszczędności coś z bioderkami chyba- żeby się dobrze rozwijały, coś mi sie kiedys obiło o uszy
|
|
|
|
|
#2211 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Micia - co do Huggiesów; powiem tak opinie słyszałam różne. Sama mam dwie koleżanki które używały tylko Huggiesów jak okazało się że dzieci są uczulone na Pampersy. Słyszałam o odwrotnych historiach - uczulania przez Huggies. Trudno stwierdzić - wyjdzie w praniu co bedzie lepsze dla naszych maleństw ![]() Mykam dziewczyny - miłego popołudnia
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-09-09 o 13:39 |
|
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Natalka- to nawet dobra cena
Na początku października będziemy z mężem jechac do hurtowni i sklepów tak więc zamówimy goNiteczka- no właśnie dzieciaczki męczą sie z tym pieluchowaniem, ale zdrowie maluszków najważniejsze..
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grzechotek mam pare od siostry ale i tak pewnie duzo dostaniemy wiec nic nie kupuje .. Ja mam huggiesy taka mala paczke i wieksza happy .. dokupie jeszcze dwojki pampersow i powinno byc dobrze ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Czas chyba zabrac sie za obiadek .
|
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki:
kamilka fajnie , ze ci rodzice sponsoruja wózek ja fotelika do autka naraxie miec nie bede, byc moze dostane pozyczonego od kumpeli na początku i tak bede malego w gondoli jak co nosic lub rozku , moja siostra tez pamietam jak odbieralysmy małą ze szpitala razem, to nie maila zadnego fotelika nic , tylko w rozku i siedziala z nią na rekach z tylu ...chodzi o ten jeden pzrejazd bo pozniej i tak przez pewien czas nigdzie nie bede autem jezdzic z malymzreszta nie wiem jak to jest... musze zrobic w przyszlym roku prawko bo juz sie teraz martwie jak ja z malym wyrobię, jak ja bez auta, tż wyjedzie w delegacje a ja co jak sierota tramwajami bede musiala..no nic no nie ja jedna pewnie ale za rok musze zrobic |
|
|
|
#2215 |
|
Zakorzenienie
|
No a ja przed chwilką miałam chwilkę rozpusty
![]() Cieplutką szarlotkę z lodami i do tego kawka z mleczkiem ![]() Za jakiś czas zrobię sobie obiadokolację- makaron smażony z serem i ketchupem A co dzisiaj na leniucha ![]() Anielko- powiem Ci szczerze, że moi rodzice są przekochani ! Chciałabym w przyszłości móc tak pomagac mojemu dziecku Przede wszystkim wiem, że robią to wszystko nie na siłę, ale z przyjemnością i chęciami ! Tak wiec o wiele lepiej przyjmuje się takie prezenty !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-09-09 o 14:01 |
|
|
|
#2216 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
na obiad robimy dzis pieczone pałki z kurczaka z ziemniaczkami ale to pod wieczor jak wrocimy bo jedziemy nad jeziorko posiedziec.za cieplo nie jest ale swieci sloneczko ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
ja dostalam od siostry i mamy łóżeczko używane po siostrzenicy ale juz mialam to wypomniane ze 20 razy , a takie dawanie prezentow nie ejst zbyt mile.oczywiscie ja jestem bardzo za lozeczko wdzieczna, i tak im pewnie pozneij oddam ale takie wypominanie mnei denerwuje moj maż nawet chcial im oddac i kupic zeby dali spokoj ale dopiero by6 afera byla, wiec neich to lozeczko zostanie , pozneij sie odda i ewentualnie jak bede miec drugiego bobaska to kupimy nowe
|
|||
|
|
|
#2217 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ja zaczynam powoli kupować Cytat:
Cytat:
Cytat:
wcinam delicje z Milki, malinowe ![]() moi rodzice też są przekochani, też od nich wózek dostajemy, a od mojej babci łózeczko, bo to jej pierwszy prawnuk moja mama już nawet do siebie upatrzyła łóżeczko turystyczne, żeby mały miał gdzie leżec jak będzie sie nim zajmować, albo jak przyjdziemy w odwiedziny
|
|
#2218 |
|
Zadomowienie
|
Miałyście już kiedyś taki ból w podbrzuszu, że nie mogłyście chodzić?
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
ja tez;p
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- tak, ale wtedy mialam skurcze;p |
|
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Cecilia- ja miałam raz taką sytuacje ( w ostatni piątek), ale to był skurcz.. wzięłam nospę, poleżałam i przeszło
Hania- cieszę sie, że moja lista jest sensowana Koleżanka starała się przekazac mi najważniejsze rzeczy aby nie kupowac i wydawac kaski bezsensownie..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku, badania wyszły dobre, prócz takich "normalnych" dolegliwości jak ból pleców i czasem zmęczenie, to w sumie nic nam chyba nie dolega. Noooo jeszcze problemy z zasypianiem i znalezieniem w nocy wygodnej pozycji 
już są
czekam na kolejną transzę z zusu 
Zdrówka dla Was i maluszków
juz nie moge sie doczekać jak wszystko dorwę i zacznę oglądać 

dziękuję z całego serca

(30/30)