Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-09, 20:09   #2011
mitabe
Rozeznanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Białystok, na rynku. Ja się poważnie nad tym wózkiem zastanawiam. Bardzo dokładnie go obejrzałam, z wpiętą gondolą, spacerówką, fotelikiem. Wszystkie opcje można wpinać w obu kierunkach. Wszystkie koła pompowane, lekko się prowadzi, regulowany podnóżek, regulowana wysokość rączki. Z tych co napisałaś widziałam tylko beżowy.Bardzo ładny. chciałabym zobaczyć jeszcze szary, pojadę za jakiś czas może będą inne kolory bo wtedy były tylko białe, różowe, miętowe i beżowe. Aaa i tapicerkę spacerówki można zdejmować do prania, trochę zachodu z tym jest ale można. Nie sądzę jednak żeby bardzo się brudził bo ma taki śliski materiał.
Gdzie dokładnie oglądałaś ten wozek? W którym miejscu? Ja byłam tylko w jednym miejscu i w sumie nie wiem gdzie jeszcze pojechać żeby było coś konkretnego można zobaczyć.

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Hej
wklejam zdjęcia kombinezonu i pajacyka ? , tylko pajacyk jest duży
Ten z kubusiem cudny

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 20:15   #2012
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej ja dzisiaj jestem po imprezie z okazji chrzcin. Jedzenie było pyszne , podjadłam i długo wytrzymałam bo wróciliśmy po 18 dopiero . Do tego piękna pogoda i w połowie imprezy wybraliśmy się na długi spacer z TZ. Dzień uważam za udany .
Jutro połówkowe ale się stresuję i nie wiem czym.
A w jakim lokalu byliście na chrzcinach? Wiesz... ja tak przyszłościowo
A usg się nie denerwuj. Musi być dobrze! No i pleć pewnie poznasz

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Cytat:
Gdzie dokładnie oglądałaś ten wozek? W którym miejscu? Ja byłam tylko w jednym miejscu i w sumie nie wiem gdzie jeszcze pojechać żeby było coś konkretnego można zobaczyć.
Na rynku na kawaleryjskiej. Naprawdę dużo było wózków. Niestety nie jestem dobra w tłumaczeniu w którym dokładnie miejscu na rynku. Były jeszcze w dwóch innych miejscach ale mało, po kilka sztuk. A w jednym miejscu baaardzo dużo, na pewno znajdziesz.

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2012-09-09 o 20:25
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 20:25   #2013
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Nieee to nie ja, ale przymierzałam najmniejsze i lipa, nie kupie raczej.
Bylam przekonana ze to Ty pisalas ze kupilas sobie jakies fajne leginsy i ze nie bedziesz kupowac zwyklych jesnsow no ale pewnie sobie pomylilam

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Nie, to rzeczywiście masz szczupłe nogi-to te odpadają....
Połówkowe mam w piątek w nagrodę po 2 egzaminach w szkole Idę prywatnie na najlepszy sprzęt i wyszukałam sobie w necie takiego doktorka co wszystkie babeczki polecają, że fajnie opowiada A Ty na kiedy zaplanowałaś?
no to musze szukac dalej.... oo no to super juz nie dlugo mialas juz drugi raz potwierdzana plec??
ja wizyte mam dopiero 2 pazdziernika

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Lenova ! jedyne co ciśnie mi sie na usta to olej ich..... ja też kupuje wszystko sama co prawda mama nie jets przeciwniczką czasem kupi w lumpku jakis ciuszek ale to tyle nie mam jej tego za złe sama kupuję co mi sie podoba bo mnie to cieszy i na pewno nie bede z nikim konsultowac (oprócz tż) kiedy kupic wózek a kiedy łóżeczko bo kupimy to za nasze pieniądze i takie jakie zdecydujemy jeśli ktoś myśli inaczej to trudno....
a z tym porodem to w sumie co z kim rozmawiam to każda dziewczyna mówi że lepiej jak nie wiem co mnie czeka

Mnie tylko strasznie denerwuje jak znajomi pytają jakie chcemy imie ja mówie że dla dziewczynki Marianna to takie mi sie podoba i było by po mojej babci (chociaż tu niestety nie mam poparcia w tż ) a jak oni usłyszą i widze ich mine to mam dość takie przykre troche...

W ogóle mam dzis straszna zagwozdkę z imieniem!
u mnie z imieniem jest to samo, najbardziej moja mama mi mowi a ze Mikolaj to powinien byc grudniowy, a to z jakiej racji niby no i widac ze jej sie nie podoba.. ale to jest nasza decyzja.. jednak i tak mnie takie cos wkurza i doluje ;/

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Moja ginka mi odpisała (jest na urlopie) że ten śluz różowy to po czopkach może tak być. Więc odetchnęłam z ulgą.
U gina byłam w ten wtorek i wszystko było ok, a idę na następną dopiero pod koniec września. Ale na szczęście dziś dzidzia dała o sobie znać, mam nadzieję, że to nie jelita tylko rzeczywiście dzidzia.
Może trochę spanikowałam, bo w czwartek dowiedziałam się że mam niedoczynność tarczycy, w piątek rano ten śluz, i na dodatek przedtem miałam raczej twardy brzuch, a teraz mam miękki, może też to przez to że tabletki na tarczyce zaczęłam brać, i zaczęłam częściej bywać w wc. Więc mam nadzieje i tak staram się myśleć, że wszystko jest w porządku !!
no widzisz czyli wszystko wporzadku nie ma sie co martwic

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 20:25   #2014
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
haha do tesco moglas isc
No właśnie byłam bardzo bliska tego, żeby tam pójść

Cytat:
Mnie tylko strasznie denerwuje jak znajomi pytają jakie chcemy imie ja mówie że dla dziewczynki Marianna to takie mi sie podoba i było by po mojej babci (chociaż tu niestety nie mam poparcia w tż ) a jak oni usłyszą i widze ich mine to mam dość takie przykre troche...

Olej ich, imię ma się Wam podobać Ale ja to nerwus jestem, jak mnie ktoś teraz delikatnie wyprowadza z równowagi to robię awanturę, że szok :P a na pytania imię dla dziecka mówię, że zobaczymy jak się urodzi i koniec. Bo ja już słyszę te aluzje, że lepiej takie albo inne

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Współczuję. W ogóle się nie przejmuj, kupuj co uważasz, po prostu się nie chwal. Z nami możesz o tym wszystkim rozmawiać Dobrze że u mnie takiego podejścia nie ma. Za to wczoraj bylam na sklepach z mamą i oglądałam dla dzieciaczka ciuchy, jakaś baba mnie wkurzyła, żeby takich malutkich (56) nie oglądać, kupić większe i powywijać na dziecku! No tak, ciekawe jak pajaca, czy kombinezon popodwijam. I dlaczego moje dziecko ma mieć niewygodnie? Może od razu kupię 68 i do 9 miesięcy będzie spokój? Pffff Co z tego że szybko wyrośnie. A jak się urodzi taki malutki jak ja czy wcześniej jak mój mąż to 62 będzie wisiało jak na kukle. No ale nie przegadasz takiej
Ale, że jak? Obca baba tak po prostu się wtrąciła? No pogoniłabym kijem

Edytowane przez szklanka19
Czas edycji: 2012-09-09 o 20:27
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 20:28   #2015
bokeh
Zakorzenienie

tylko póki co Marianna podoba sie tylko mi
Stary 2012-09-09, 20:28   #2016
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
A w jakim lokalu byliście na chrzcinach? Wiesz... ja tam przyszłościowo
A usg się nie denerwuj. Musi być dobrze! No i pleć pewnie poznasz

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Na rynku na kawaleryjskiej. Naprawdę dużo było wózków. Niestety nie jestem dobra w tłumaczeniu w którym dokładnie miejscu na rynku. Były jeszcze w dwóch innych miejscach ale mało, po kilka sztuk. A w jednym miejscu baaardzo dużo, na pewno znajdziesz.
Chrzciny były zrobione w domu dziadków małego, mają duży pokój specjalnie na takie imprezy, 27 osób na styk weszło. Jedynie katering był załatwiany, koszt 2tyś około na tyle osób. Powiem, że jedzenie pyszne i rodzice mieli spokój z gotowaniem. Już teraz wiem, że skorzystamy z tego samego kateringu (muszę jeszcze tylko o namiary poprosić), bo przyjęcie u nas w mieszkaniu pewnie będzie, a że dużo oosób nie zaprosimy to i wszyscy się zmieszczą. Zresztą rok temu, była u nas impreza komunijna mojego młodszego brata (u mamy mniej miejsca i nie zmieściłoby się tyle osób co u nas). Wszyscy wygodnie siedzieli przy 2 stołach, małą rodzinę mamy z TZ.

TZ powtarza mi to samo, a ja jakoś się ciągle denerwuje. Mam nadzieję, że się nie poryczę przy lekarzu, ostatnio jak coś miłego mnie spotyka to łzy same do oczu napływają.

W takim razie przejadę się na rynek i zobaczę co mają, jak jest taka różnica w cenie to może coś się uda wybrać.

Edytowane przez mitabe
Czas edycji: 2012-09-09 o 20:32
Stary 2012-09-09, 20:33   #2017
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Moja koleżanka zawsze mówiła facetowi "ja rodzę, ja wybieram imię, jak ty będziesz rodzić to sobie nazywaj dziecko jak chcesz"
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 20:36   #2018
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Ten z kubusiem cudny
Wiem

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
no widzisz czyli wszystko wporzadku nie ma sie co martwic
No mam nadzieję, ale piątek to był najgorszy dzień od początku ciąży
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 20:37   #2019
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka zawsze mówiła facetowi "ja rodzę, ja wybieram imię, jak ty będziesz rodzić to sobie nazywaj dziecko jak chcesz"
nie powiem, jakis argument to jest
Stary 2012-09-09, 20:40   #2020
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
cos w tym jest- poza tym argument nie do przebicia

a powiedzcie mi mamuski doświadczone- czy rozmiar 62-68 będzie dobry na wiosnę- lato? bo znalazłam sobie fajną paczuszkę ciuszków i nie wiem, czy się decydowac czy nie...
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 20:42   #2021
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
no bo niby miał być Antoś ale sama nie wiem już.... ehh Nataniel tez mi sie podoba ale potem mysle czy to tylko nie moje ubzduranie czy moje dziecko nie wolało by miec zwykłego imienia np Tomek.?

Dla dziewczynki tez myśle bo jeśli tż nie zgodzi się na Mariannę no to nie wiem? myślałam o Nadi, ale jakie zdrobnienie? tż upiera się przy Maji a ja sama nie wiem? nie przemawia do mnie mimo że ładne to go nie czuję(bez urazy Lady)
Kochana Tobie ma się podobać, Nadia ja tak chciałam dać ale pojawiło sie u kuzyna meza, ja nie lubie zdrobnien ale mozna mowic Nadin, Nadiusia,
I Nataniel tez mi się podoba

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
mąż mi pojechał do pracy po 2 tyg. urlopu ciężko się będzie przestawić i znowu spać samej ja też jutro wracam do pracy i mam doła, bo jakoś mi tak fajnie bez tej stresującej atmosfery biurowej

ja już kiedyś pisałam, że mi mąż zaplanował sylwestra na stoku z możliwością porodu i w związku z tym dożywotnim karnetem dla Zenusia no właśnie, po tym jak wróciliśmy z połówkowego i lekarka mówiła na dzidziaka Zenuś, to zaczęliśmy sami tak na niego mówić mąż mnie straszy, że jak pójdzie do USC po porodzie, to takie imię poda

my też
ja też znowu sama spię, i też jutro do "biurwowej" pracy a tak mi się nie chce, ze szok i coraz poważniej mysle o tym zwolnieniu za 2 tygodnie.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 20:47   #2022
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
ja też znowu sama spię, i też jutro do "biurwowej" pracy a tak mi się nie chce, ze szok i coraz poważniej mysle o tym zwolnieniu za 2 tygodnie.
ja za 3

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 20:51   #2023
sarah67
Zadomowienie

tvwiecie co tak tv sobie gra od rana i tylko jak cos mnie wkurzalo to przelaczalam na inny kanal, bo dzis ladna pogoda to zrobilam pracie, i siedzialam nakompie i pojawilay sie zwiastuny nowych seriali jakis, i wiecie co chce mi sie siedziec w domu i je ogladac, ja co nigdy zadnych seriali nie ogladalam, jeny co sie ze mna dzieje, zawsze maniaczką ksiazek bylam a teraz nie moge sie wziąć za czytanie nie wiem czemu, wziełam zakazaną retorykę i zaczełam trochę ale zaraz odkładam, czemu tak, kiedys pochłaniałam książki, cofam się w rozwoju czy może jakas depresja

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

oooo[QUOTE=elllmi;36423289]ja za 3[/QUOTE

oooo fajnie a w którym tygodniu jesteś?cięzko Ci podjąc taka dezycję bo ja cały czas myślę. ale maz z ginekologiem tak juz naciskaja, ja tez sie obawiam trochę bo mam nisko łożysko.]
Stary 2012-09-09, 20:52   #2024
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi mamuski doświadczone- czy rozmiar 62-68 będzie dobry na wiosnę- lato? bo znalazłam sobie fajną paczuszkę ciuszków i nie wiem, czy się decydowac czy nie...
hmm ja bym sie pewnie jeszcze wstrzymala na Twoim miejscu bo moze sie okazac ze rozmiary beda ok ale w sumie pol roczne dziecko moze tez nosic 68 - 72..
nie pamietam jaki moja corka rozmiar nosila ale wiem ze byla duza jak na swoj wiek, dalej jest

znalazlam takie tabelki http://www.liczyc.pl/obliczenie/rozmiary/

Stary 2012-09-09, 20:54   #2025
sarah67
Zadomowienie

DZIEWCZYNY JESTEM W 23 TYGODNIU

CZYLI JESTEM JUŻ W 6 MIESIĄCU CIĄŻY , jejku jak ten czas ucieka
będę miała dzidzię, moją malutką, kochaną córeczkę , chciałabym być dobrą mamą, mam łzy w oczach, 6 miesiąc
Stary 2012-09-09, 20:56   #2026
eff8
Zakorzenienie

Cytat:

będę miała dzidzię, moją malutką, kochaną córeczkę , chciałabym być dobrą mamą, mam łzy w oczach, 6 miesiąc
no pieknie gratulacje na pewno bedziesz wspaniala mamusia

Stary 2012-09-09, 20:59   #2027
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
hmm ja bym sie pewnie jeszcze wstrzymala na Twoim miejscu bo moze sie okazac ze rozmiary beda ok ale w sumie pol roczne dziecko moze tez nosic 68 - 72..
nie pamietam jaki moja corka rozmiar nosila ale wiem ze byla duza jak na swoj wiek, dalej jest

znalazlam takie tabelki http://www.liczyc.pl/obliczenie/rozmiary/
chyba masz rację.... no i gdyby okazało się, że jednak nici z sisiorka to byłabym w plecy o 120 zł. Wobec tego na razie dodam do ulubionych a potem sie zobaczy

nie ma to jak rady doświadczonych mamusiek bo ja jestem tak napalona, że już teraz bym do rocziku kupowała- szleństwo jakieś mnie dopadło muszę się siłą powstrzymywac

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:

ja zaczęłam tydzień temu, też byłam zszokowana, jak ten czas szybko mija....
dopiero dwie kreseczki widziałam a tu już tylko 4 miesiace i bede trzymac syncia na rękach
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 21:20   #2028
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

A mnie się Marianna bardzo podoba Marianka, Marysia, fajnie.

Cytat:
no bo niby miał być Antoś ale sama nie wiem już.... ehh Nataniel tez mi sie podoba ale potem mysle czy to tylko nie moje ubzduranie czy moje dziecko nie wolało by miec zwykłego imienia np Tomek.?

Dla dziewczynki tez myśle bo jeśli tż nie zgodzi się na Mariannę no to nie wiem? myślałam o Nadi, ale jakie zdrobnienie? tż upiera się przy Maji a ja sama nie wiem? nie przemawia do mnie mimo że ładne to go nie czuję(bez urazy Lady)
Antoś też łanie, Nataniel wg mnie pretensjonalne takie. I jak skracać - Natek? nie leży mi

Majka, odkąd w grupie córki jest 5 Majek - też nie, w sytuacji jeśli nie jest to wasze wymarzone imię.

Cytat:

Pięknie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

nie ma to jak rady doświadczonych mamusiek bo ja jestem tak napalona, że już teraz bym do rocziku kupowała- szleństwo jakieś mnie dopadło muszę się siłą powstrzymywac
A ja tam lubiłam i lubię mieć zapasy - bo jak przychodzi co do czego to co, całą garderobę na większą wymieniać? ojjjj, kosztowne
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 21:20   #2029
marsi11
Zakorzenienie

wklejam mój niedzielny brzuszek i synia ze szczeniaczkiem siostry tz
ale pogoda dziś dopisała na spacer
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuch 22 tydz.jpg (52,9 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sammy.jpg (26,0 KB, 57 załadowań)
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 21:21   #2030
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Laska i xero taty
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 21:25   #2031
mitabe
Rozeznanie

Jakie śliczne łóżeczko jest w ofercie Vox ale ta cena , tak mi się podoba eh
http://www.meble.vox.pl/meble/lozecz...40x70-cm,2342/

Stary 2012-09-09, 21:25   #2032
marsi11
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36424215]Laska i xero taty [/QUOTE]

no, klon jak nic, tyle,że oczy ma moje
mam nadzieję,że drugie będzie miało oczęta już po TZ bo ten brąz mnie właśnie uwiódł
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 21:27   #2033
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Witam Was, Ale dzisiaj był piękny i ciepły dzień. Siedziałam sobie na leżaczku w ogrodzie. Po południu odwiedziliśmy rodzinkę noi jeszcze zaliczyliśmy wieczorny spacerek. Także dzień zaliczam do udanych

Teraz oglądam sobie must be the music, ale chyba już mnie spanie bierze.
Do jutra, kolorowych snów
Stary 2012-09-09, 21:35   #2034
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
oooo fajnie a w którym tygodniu jesteś?cięzko Ci podjąc taka dezycję bo ja cały czas myślę. ale maz z ginekologiem tak juz naciskaja, ja tez sie obawiam trochę bo mam nisko łożysko.]
w 23 mi jest o tyle ciężko iść w końcu na to zwolnienie, że wszyscy w koło są jakoś nie za dobrze do tego nastawieni, bo niby bedę się nudzić, przytyję jak będę tylko w domu siedzieć i takie tam; ja sama już dawno chciałam, choć oprócz rwy kulszowej nic mi nie dolega zbytnio

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
jaka Ty jesteś podobna do mojej byłej koleżanki z pracy, o kurde a poza tym super brzuszek

Stary 2012-09-09, 21:37   #2035
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
no to musze szukac dalej.... oo no to super juz nie dlugo mialas juz drugi raz potwierdzana plec??
ja wizyte mam dopiero 2 pazdziernika
Nie tylko raz na genetycznym w 13 tygodniu było powiedziane, że wystaje na chłopca Ale czekam do piątku-pisior mógł odpaść
Cytat:
Baaaardzo ładnie Marianna! Jakbym miała córkę to byłaby albo Maria albo Julia
Cytat:
Ojej ale z Ciebie ciężarówa już!! Oczywiście tylko z brzuszka Super! A Syn jaki przystojny młodzieniec! Wygląda na takiego grzecznego i kochanego.....
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 21:41   #2036
elllmi
Zakorzenienie

nakarmiłam własnie naszego pająka kurde, zawsze mam stresa jak otwieram to jego pudełko, że mnie pacnie tymi włochatymi łapkami ; ale tak to jest jak brat ma słomiany zapał i najpierw nakupi dziwnych stworzonek, a potem mu się znudzi

Stary 2012-09-09, 21:59   #2037
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana spoko, ja swojego imienia nie cierpie, nie wyobrazam sobie 65letniej babci otoczonej wnukami o imieniu Maja
Nataniel nie baro, ale Antos sliczne, sama chcialam ale maz ma wujka o tym imieniu
Poza tym ja tak szukalam imienia i szukalam a jak sie okazalo po polowkowym, ze facet, to siedlismy i nagle bach, oswiecenie, bedzie Piotrus
Cytat:
Okurde mega

Cytat:

Super

Cytat:
w 23 mi jest o tyle ciężko iść w końcu na to zwolnienie, że wszyscy w koło są jakoś nie za dobrze do tego nastawieni, bo niby bedę się nudzić, przytyję jak będę tylko w domu siedzieć i takie tam; ja sama już dawno chciałam, choć oprócz rwy kulszowej nic mi nie dolega zbytnio

jaka Ty jesteś podobna do mojej byłej koleżanki z pracy, o kurde a poza tym super brzuszek
Przytyjesz? Smieszny argument, ja leze plackiem od 5go tygodnia i 0 kg w tej chwili

Cytat:
nakarmiłam własnie naszego pająka kurde, zawsze mam stresa jak otwieram to jego pudełko, że mnie pacnie tymi włochatymi łapkami ; ale tak to jest jak brat ma słomiany zapał i najpierw nakupi dziwnych stworzonek, a potem mu się znudzi
Wywalilabym pajaka razem z bratem

Marsi wygladasz przepieknie! kurcze 22tc masz jak ja a ja takiego slicznego brzuszka nie mam

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 22:00   #2038
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Ale Ty ślicznie wyglądasz i synuś jaki fajny i piesio

Cytat:

jeśli chcesz to idź i nic nikomu do tego, moja mama tez mowila na poczatku, jak gin chciała od razu zwolnienie pisac, ze bede sie nudzic, ze nawet sie nie ubiorę i z domu nie wyjdę i że zdziadzieje, no i miała rację bo mieszkam w dziurze i nie chce mi sie wychodzic i tych ludzi wscibskich ogladac, ale w pracy stres, dojezdzam autem, i jakos tak nie chce mi sie juz chodzic do pracy, chcialabym, tak na 4 godziny, i nie wstawać rano, bo ja lubię do pozna siedziec i rano długo spac
Stary 2012-09-09, 22:11   #2039
mitabe
Rozeznanie

Cytat:

Moim zdaniem nie powinnaś mieć oporów, ja na zwolnieniu jestem od samego początku, bo po 1 trochę leżeć musiałam i do tej pory mam się oszczędzać, 2 wymioty dzien w dzień przez 3 miesiące codziennie po kilka razy totalnie odebrały mi wigor i chęć do czegokolwiek, po 3 mam pracę przy komputerze i do tego w chemii strasznie śmierdzącej więc jest obawa, że może szkodzić dziecku, po 4 szef już znalazł zastępstwo i nawet gdybym chciała to moje miejsce na razie jest zajęte. Powiem, że teraz jak się czuję lepiej to zaczynam się nudzić ale jutro jadę po filc, szydełko nowe i jeszcze parę dodatkowych rzeczy i zamierzam oddać się przyjemnościom :p. Strasznie dużo czytam i do tego gotuję codziennie i nawet zaczyna mi lepiej wychodzić, bo do tej pory mąż gotował.
Ciąża to jest moment w którym powinna każda z nas cieszyć się nim jak najlepiej. Jeżeli ktoś się czuje super i ma lekką pracę i chce pracować to jak najbardziej powinien. Jeżeli jednak coś jest nie tak, nawet głupie większe zmęczenie i wypalenie to czemu mamy nie kożystać ze zwolnień. Jak nie byłam w ciąży i źle się czułam bo np wymiotowałam, albo miałam straszne bóle głowy od zatok (wydawało mi się, że były straszne teraz co dopiero jak mnie boli to jest masakra), albo ból kręgosłupa, który nie pozwalał mi siedzieć przy komputerze to brałam zwolnienie i to było normalne. Nikt mnie nie krytykował, więc dlaczego teraz ktoś miałby podważać moje złe samopoczucie i chęć odpoczynku.
Więc nie słuchaj wszystkich dookoła i jeżeli potrzebujesz odpocząć, bo doskwiera ci ta rwa to idź na zwolnienie.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Ale Ty ślicznie wyglądasz i synuś jaki fajny i piesio

jeśli chcesz to idź i nic nikomu do tego, moja mama tez mowila na poczatku, jak gin chciała od razu zwolnienie pisac, ze bede sie nudzic, ze nawet sie nie ubiorę i z domu nie wyjdę i że zdziadzieje, no i miała rację bo mieszkam w dziurze i nie chce mi sie wychodzic i tych ludzi wscibskich ogladac, ale w pracy stres, dojezdzam autem, i jakos tak nie chce mi sie juz chodzic do pracy, chcialabym, tak na 4 godziny, i nie wstawać rano, bo ja lubię do pozna siedziec i rano długo spac
Ja do pracy dojeżdżałam 2 autobusami i trawło to gdzinę w 1 stronę, nie wyobrażam sobie w upale albo zimą tak jeździć dzień w dzień teraz. Ile ja się nachorowałam co roku bo np autobus mi uciekł a następny za 20 min a tutaj -10.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Laska z ciebie, serio zgrabny brzuszek.

Stary 2012-09-09, 22:14   #2040
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Wywalilabym pajaka razem z bratem
szkoda pająka, bo brata bym nie żałowała

Cytat:
chcialabym, tak na 4 godziny, i nie wstawać rano, bo ja lubię do pozna siedziec i rano długo spac
o własnie, idealne rozwiązanie

Cytat:
Moim zdaniem nie powinnaś mieć oporów, ja na zwolnieniu jestem od samego początku, bo po 1 trochę leżeć musiałam i do tej pory mam się oszczędzać, 2 wymioty dzien w dzień przez 3 miesiące codziennie po kilka razy totalnie odebrały mi wigor i chęć do czegokolwiek, po 3 mam pracę przy komputerze i do tego w chemii strasznie śmierdzącej więc jest obawa, że może szkodzić dziecku, po 4 szef już znalazł zastępstwo i nawet gdybym chciała to moje miejsce na razie jest zajęte. Powiem, że teraz jak się czuję lepiej to zaczynam się nudzić ale jutro jadę po filc, szydełko nowe i jeszcze parę dodatkowych rzeczy i zamierzam oddać się przyjemnościom :p. Strasznie dużo czytam i do tego gotuję codziennie i nawet zaczyna mi lepiej wychodzić, bo do tej pory mąż gotował.
Ciąża to jest moment w którym powinna każda z nas cieszyć się nim jak najlepiej. Jeżeli ktoś się czuje super i ma lekką pracę i chce pracować to jak najbardziej powinien. Jeżeli jednak coś jest nie tak, nawet głupie większe zmęczenie i wypalenie to czemu mamy nie kożystać ze zwolnień. Jak nie byłam w ciąży i źle się czułam bo np wymiotowałam, albo miałam straszne bóle głowy od zatok (wydawało mi się, że były straszne teraz co dopiero jak mnie boli to jest masakra), albo ból kręgosłupa, który nie pozwalał mi siedzieć przy komputerze to brałam zwolnienie i to było normalne. Nikt mnie nie krytykował, więc dlaczego teraz ktoś miałby podważać moje złe samopoczucie i chęć odpoczynku.
Więc nie słuchaj wszystkich dookoła i jeżeli potrzebujesz odpocząć, bo doskwiera ci ta rwa to idź na zwolnienie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości