Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-09, 16:36   #511
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Choco opis super. Po takim przedstawieniu sprawy każda bedzie szła rodzic z uśmiechem na ustach.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 16:38   #512
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
mam pytanie do dziewczyn, które mają już dzieci przy sobie

jak to jest z organizacją przez pierwsze tygodnie, miesiące po porodzie?
starcza czasu na coś więcej niż zajmowanie się maluchem, nie chodzi mi tylko o takie podstawowe czynności jak porządki z grubsza, ugotowanie obiadu...
prawdę mówiąc nastawiam się, że w niedługim czasie szybko dojdę do siebie i wreszcie ogarnę nasz dom, bo większość rzeczy jest jeszcze nierozpakowana w kartonach, dokupię brakujące meble i dokończymy urządzanie,bo w każdym z pomieszczeń jest jeszcze coś do zrobienia. a jeszcze została działka do ogarnięcia

do świąt chciałabym ze wszystkim zdążyć, no może nie ze wszystkim ale z większą częścią... myślicie, że to marzenia ściętej głowy
Powiem Ci że u mnie nie było problemu żadnego, ale ja miałam aniołka nie dziecko. Miałam czas na wszystko, sama sobie tylko brałam za dużo na głowę, co skończyło się lekkim załamaniem, ale odpuściłam i było ok. Jak już pozna się tryb życia maluszka to można wszystko zorganizować.
Stary 2012-09-09, 16:59   #513
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Sojka z Zosią dziś wychodzą do domku
:
super

Cytat:
Dziewczyny które mają już dzieciaczki w domku podajecie maluszką witaminę D3 ? dostałyście na nią receptę czy jak to wygląda?
Nie wiem dlaczego mi jeszcze nie kazala dawac???

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
U nas zero problemu Dzięki Bogu!
.
Dzieki za odp

Cytat:
mam pytanie do dziewczyn, które mają już dzieci przy sobie

jak to jest z organizacją przez pierwsze tygodnie, miesiące po porodzie?
starcza czasu na coś więcej niż zajmowanie się maluchem, nie chodzi mi tylko o takie podstawowe czynności jak porządki z grubsza, ugotowanie obiadu...
prawdę mówiąc nastawiam się, że w niedługim czasie szybko dojdę do siebie i wreszcie ogarnę nasz dom, bo większość rzeczy jest jeszcze nierozpakowana w kartonach, dokupię brakujące meble i dokończymy urządzanie,bo w każdym z pomieszczeń jest jeszcze coś do zrobienia. a jeszcze została działka do ogarnięcia

do świąt chciałabym ze wszystkim zdążyć, no może nie ze wszystkim ale z większą częścią... myślicie, że to marzenia ściętej głowy
To zalezy od dziecka. Moj tylko je i spi. Budzi sie co 3 - 4 godziny. Gdyby nie starszy synek mialabym raj na ziemi i czas na wszystko. ale to dopieero 10 dni Potem bedzie bardziej aktywny.

Chocoto. Super opis.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 17:03   #514
elena_100
Wtajemniczenie

Choco super opis i Leonek śliczny

Aga_ton
ten antybiotyk to amotaks, z amoxyciliną a to chyba pochodna penicyliny.

Katee a tobie się nogi nie rozchodzą

Mój małż dziś mnie rozbawił na maxa: Podchodzi do mnie w kuchni całuje i mówi: dziś rodzimy. A ja do niego czy zwariował czy co? A on nie, wyśniłem

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 17:08   #515
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cześć jestem mamusią grudniową i poczytuję Wasz wątek czytam opisy porodów znaczy relacje, zachwycam się Waszymi maluszkami Gratulacje!!!!!
Mam do Was pytanie:
czy któraś z Was rodzi(ła) w Namysłowie????
Przepraszam za wtrącenie ale w sumie kogo mam pytać jak nie Was

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 17:09   #516
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Agaton tak diete mam od dietetyka i kontrole co miesiac co do organizacji to zalezy od Ciebie u dzieciatka jeslu grzeczne i spi to zrobisz mase rzeczy a jeslu absorbujace to niestety wredy bedzie trzeba poswiecac wiwcej uwagi dziecku
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Powiem Ci że u mnie nie było problemu żadnego, ale ja miałam aniołka nie dziecko. Miałam czas na wszystko, sama sobie tylko brałam za dużo na głowę, co skończyło się lekkim załamaniem, ale odpuściłam i było ok. Jak już pozna się tryb życia maluszka to można wszystko zorganizować.
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
To zalezy od dziecka. Moj tylko je i spi. Budzi sie co 3 - 4 godziny. Gdyby nie starszy synek mialabym raj na ziemi i czas na wszystko. ale to dopieero 10 dni Potem bedzie bardziej aktywny.
czyli jest szansa może się uda jakoś to wszystko pogodzić a jak nie to dom poczeka do następnego roku
ale później to muszę się koniecznie sprężyć, bo za 2-3 lata chciałabym kolejnego dzieciaczka

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

Mój małż dziś mnie rozbawił na maxa: Podchodzi do mnie w kuchni całuje i mówi: dziś rodzimy. A ja do niego czy zwariował czy co? A on nie, wyśniłem

a może to sen proroczy, kto wie
a chciałabyś?
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 17:15   #517
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Choco super opis i Leonek śliczny

Aga_ton
ten antybiotyk to amotaks, z amoxyciliną a to chyba pochodna penicyliny.

Mój małż dziś mnie rozbawił na maxa: Podchodzi do mnie w kuchni całuje i mówi: dziś rodzimy. A ja do niego czy zwariował czy co? A on nie, wyśniłem :hahaha:
No to nieźle przygotowana psychicznie?

Ja mi odeszly wody to wpadlam w panike, ze to juz..... Zaczelam sie trzasc jak galareta. A moj malz do mnie mowi - co? zdziwiona ze rodzic bedziesz?
A ja juz naprawde chcialam urodzic jak tylko skonczylam 37 tydzien, ale jak przyszlo co do czego to panika

Wrzucilam nasza zabke na mail, ale nie podpisalam, ze to moja - czyli Kubuś. cdn.

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
czyli jest szansa może się uda jakoś to wszystko pogodzić a jak nie to dom poczeka do następnego roku
ale później to muszę się koniecznie sprężyć, bo za 2-3 lata chciałabym kolejnego dzieciaczka
Ale to jest bardzo dobre podejscie. Ja tez zawsze mam plany - zreszta świadczy o tym moj suwaczek ze jest ich zawsze kilka.

Wszyscy sie ze mnie smieja i ciagle tylko slysze, ze moge sobie planowac, a tak dupa blada bedzie. No to bedzie - dupa blada to tez ktoras z wersji zawsze

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-09, 17:37   #518
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mi odeszly wody to wpadlam w panike, ze to juz..... Zaczelam sie trzasc jak galareta. A moj malz do mnie mowi - co? zdziwiona ze rodzic bedziesz?
A ja juz naprawde chcialam urodzic jak tylko skonczylam 37 tydzien, ale jak przyszlo co do czego to panika

Wrzucilam nasza zabke na mail, ale nie podpisalam, ze to moja - czyli Kubuś. cdn.

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Ale to jest bardzo dobre podejscie. Ja tez zawsze mam plany - zreszta świadczy o tym moj suwaczek ze jest ich zawsze kilka.

Wszyscy sie ze mnie smieja i ciagle tylko slysze, ze moge sobie planowac, a tak dupa blada bedzie. No to bedzie - dupa blada to tez ktoras z wersji zawsze
ja też lubię mieć zaplanowane co nieco

ale strasznie mnie drażni, przynajmniej w ciąży, że inni się czepiają, np śpij teraz, bo jak będzie dziecko to sobie nie pośpisz, jedz teraz, bo jak będziesz karmić, to będziesz musiała się ograniczać, jedź teraz na wakacje bo za rok z małym dzieckiem raczej nie pojedziesz... i tak dalej, i tak dalej... a ja nawet ich o zdanie nie pytam

i nawet jak im odpowiem, że jeszcze zobaczymy jak to wszystko się ułoży, to i tak robią głupią miną, że wiedzą lepiej...

no wkurza mnie to strasznie

Katiem, ja myślę, że u mnie reakcja na początek porodu będzie podobna jak u Ciebie... niby doczekać się nie mogę, ale jak się zacznie to będę sikać po nogach ze strachu mój małżonek odkąd zdarzają się takie fałszywe alarmy, ze stresu schudł 3 kg ale tylko mu to na zdrowie wyjdzie, jeszcze by się z 10 kg przydało

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:

ojej, rzeczywiście żabka
ale śliczny kawaler
Stary 2012-09-09, 18:14   #519
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:

ale strasznie mnie drażni, przynajmniej w ciąży, że inni się czepiają, np śpij teraz, bo jak będzie dziecko to sobie nie pośpisz, jedz teraz, bo jak będziesz karmić, to będziesz musiała się ograniczać, jedź teraz na wakacje bo za rok z małym dzieckiem raczej nie pojedziesz... i tak dalej, i tak dalej... a ja nawet ich o zdanie nie pytam

i nawet jak im odpowiem, że jeszcze zobaczymy jak to wszystko się ułoży, to i tak robią głupią miną, że wiedzą lepiej...

Katiem, ja myślę, że u mnie reakcja na początek porodu będzie podobna jak u Ciebie... niby doczekać się nie mogę, ale jak się zacznie to będę sikać po nogach ze strachu mój małżonek odkąd zdarzają się takie fałszywe alarmy, ze stresu schudł 3 kg ale tylko mu to na zdrowie wyjdzie, jeszcze by się z 10 kg przydało

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

ojej, rzeczywiście żabka
ale śliczny kawaler
ja tez to ciagle slyszalam i tez mnie to doprowadzalo do szalu. I masz racje - nikogo nie warto sluchac.

biedny malzonek

Pawełek

Kubuś
Stary 2012-09-09, 18:15   #520
Katee27
Zadomowienie

Cytat:

Rozchodzą,ostatnio pisałam,że czuję potrzebę jakby chodzenia okrakiem
O widzę następny mąż jasnowidzdobre!

Cytat:

niezła jesteś
Kurcze ja też się będę trzęsła,czy zdąże do szpitala i żeby to nie była pora zakorkowania miastaOstatnio u fryzjerki słyszałam opowieśc,że jakaś tam jej kuzynka urodziła w aucie na szpitalnym parkingu.

A Kubuś jaki słodziaczekJa też chcę już swojego Kubusia...
Ej,a on bez problemu ssie cyca jak dajesz mu i uspokajacza(tzn.smoczek)? ??bo czytałam,że dzieciom karmionym piersiom nie powinno się go dawać?

Cytat:

Jak ja Cię dobrze rozumiem...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-09-09 o 18:17
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 18:20   #521
Asiuulka89
Zakorzenienie

Tez slyszalam rady wyspij sie na zapas ;p ciekawe tylko jak to zrobic i tez inne cudne rady tez musze miec wszystko zaplanowane

Niech moj maz juz sobie jedzie bo sie dogadac nie mozemy a to pewnie dlatego ze on zyje juz tymi targami k jest w innym swiecie caly dzien sie pakuje jakby wyjszdzal na rok :/
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 18:21   #522
Asiuulka89
Zakorzenienie

Katiem sliczny synek taki malenki sie wydaje
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 18:22   #523
Katee27
Zadomowienie

Mam pytanie:Czy którąś z Was bolą palce u rąk przy zginaniu,albo środek stopy jakby naciągnięte ścięgnacoś takiego???
Mnie męczy to od kilku dni i nie wiem co to takiego?bo w pierwszej ciąży nic takiego nie miałam...

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Stary 2012-09-09, 18:36   #524
gda
Zakorzenienie

Mnie bolą palce i nadgarstek, są mocno opuchnięte. Mi się wydaje, że to zespół cieśni nadgarstka, wtedy właśnie bolą i drętwieją palce. Po ciąży przechodzi
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 19:06   #525
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Mam pytanie:Czy którąś z Was bolą palce u rąk przy zginaniu,albo środek stopy jakby naciągnięte ścięgnacoś takiego???
Mnie męczy to od kilku dni i nie wiem co to takiego?bo w pierwszej ciąży nic takiego nie miałam...
ja tak mam
nawet zakrętki od butelki nie dam rady sama odkręcić tylko proszę męża

ostatnio mówiłam o tym ginekologowi a on podotykał mi dłonie z każdej strony by sprawdzić czy to nie od zatrzymania wody w organizmie ale wyszło że nie.
mówił, że może to być zarówno skutek uboczny ciąży (rozluźnienie wiązadeł) lub początek zmian reumatycznych... ale tego dowiemy się po porodzie. póki co w razie silnego bólu mam łykać paracetamol.
najgorzej jest rano, ale jak rozruszam trochę dłonie, zwykle ból trochę łagodnieje.

ta końcówka ciąży daje nam w kość

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-09-09 o 19:07
Stary 2012-09-09, 19:10   #526
alfabia
Raczkowanie

cd porodowej opowieści dla wytrwałych
Początek znajdziesz tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post36403845

Doktorek ugiął moje nogi w kolanach i czekał aż same się "rozjadą". Nie mógł się doczekać
-A Pani co?
-No mówię przecież że wszystko czuję
-Ale co Pani czuje. Dotyk będzie Pani czuć.

Polali brzuch śmierdzącym specyfikiem od którego zrobiło mi się ciemno przed oczami. Asystentka zareagowała:
- jak się Pani czuje?
-Słabo mi
-No widzę właśnie że spadło Pani ciśnienie

Coś tam podkręcili, mroki ustapiły.
Ja ogólnie na ten środek odkarzający to jestem przewrażliwiona, kiedś zemdlałam przy szczepieniu psa jak mi zawaniao tym siajstwem.

Moja gin nie czekając dłużej chwyciła za skalpel. Czułam nóż przesuwajacy się po skórze ale rzeczywiście nie bolało. Uczucie dość obrzydliwe. Poczym zaczęli szarpać moimi fałdkami.

Po kilku minutach się zaczęło. Gin wsadziła ręgę w moje bebechy usiłując uchwycić małą za główkę. A tu klops. Gówka owszem po trudach wyszła ale reszta ani huhu. Ja już nasłuchuję krzyku małej. A tu cisza.
Przyznam, że spodziewałam się szybkiej akcji, jak na TLC na porodówce. Cyk mig i dziecko wydobyte. A ci jak nie zaczną się szarpać z moim brzuchem, sapały przy tym jak lokomotywy.

-No popatrz, nie chce wyjść. Głowa na wierzchu. No naciśnij tu. Mocniej!
I tak we trzy wydłubywały, wyciskały małą na świat. Trwało to bagatela z osiem minut.
Aż anestazjolog lekko zwątpił:
-dziewczyny! Bez przesady? Ile można?!
W ten sposób dowiedziałam się, że nie była to standardowa procedura.

Po dłuuuuuugiej ciszy usłyszałam JEJ cudowy płacz. Syrenkę włączyła niesamowitą. Mąż mówił później, że na izbie przyjęć ją słyszał, bo nieprzestawała krzyczeć przez całe mierzenie. A ja zapatrzona na stanowisko dla noworodków przestałam zwracać uwagę na to co robią lekarze. Patrzyłam zachłannie na to moje wielkie szczęście, chłonęłam każdy dźwięk który wydała. W takiej chwili chyba bez znieczulenia mogli by mnie zaszywać. Byłam w naszym mamusiowo córkowym świecie.

Malutką podano mi bliżej. Cud... cud po prostu...

Na salę wtargnęły Panie z noworodków. Podsunęły mi bransoletki którymi oznaczano dzieci. Kazano przeczytać czy wszystko w porządku.

I tu zaczyna się druga interesująca historia, która mogła mieć spektakularny finał!

Na karteczkach napisane było inne imię i nazwisko niż moje! Tylko waga i pomiar się zgadzały. Nie pamiętam dokładnie ale chyba Marciniak Joanna albo jakoś tak! Pokręciłam głową i zawołałam:
- NIE! Tu jest błąd!

Panie popatrzyły lekko zmieszane.

- Maćkiewicz Alicja! Córka Alicji Maćkiewicz

Z uwagą zaczęły przyglądać się karteczkom. Anestazjolog ze stoickim spokojem stwierdził:
- No my mamy dobrze....

Panie szybciutko zniknęły.
Pojawiły się po 5 minutach, podetknęły karteczki, które dokładnie przestudiowałam. Tym razem było OK.

Pytanie: czy dużo wyobraźni trzeba aby przewidzieć konsekwencje, gdybym w operacyjnym amoku olała czytanie karteczek traktując je jako czystą rutynę?!

Przewieźli by mnie na pooperacyjną i nie mogli namierzyć dziecka Alicji Maćkiewicz! Nie ma ! Ot i co!
A, że dziurę w brzuchu robili to może dla poprawienia urody.
Za to Pani Marciniak, która jak się okazało miała mieć planowaną cesarkę, którą odłożono, z 9 miesięczynym brzuchem dowiedziała by się, że jej córka leży na noworodkach

cdn..... potem będzie już klasycznie

Edytowane przez alfabia
Czas edycji: 2012-09-09 o 20:20
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 19:26   #527
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:

a może to sen proroczy, kto wie
a chciałabyś?
też mam takie plany może nawet za 2 bo ja już nie mam tyle czasu

raczej nie proroczy bo dziś akurat zebrały się mama i babcia i obie rodziły z 10 dni po terminie, także myślę iż mimo wszystko mam czas. Chcieć chciałabym bardzo ale ze względu na cyca wiem, że lepiej poczekać te 4 dni chociaż.

Cytat:

Komentarz męża twojego bezcenny

Cytat:
Mnie bolą pace u rąk w środkowym stawie. Od dwóch dni tak mam. Najgorzej w nocy i z rana bo czuję, że są spuchnięte. W ciągu dnia jest troszkę lepiej. Myślę, że to te wiązadła bo mnie jeszcze tam na dole się rozchodzi

Alfabia jak o tym nożu przeczytałam to aż nogi mimowolnie zaciskam

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

aaaaa..... żabcia Kubuś śliczny a drugi synek też wygląd jak aniołek z tymi włoskami

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 19:56   #528
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

alfabia masakra jak można kartki pomylić toż to szok ;O znając mnie to bym była w takim amoku że nawet bym nie przypuszczała że ktoś może pomylić osoby i jeszcze bym kiwnęła głową że jest ok heh

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 19:57   #529
sandra23s
Zadomowienie

hej mamusie!
w ciazy mialam problem z nadrabianiem a teraz to juz wogóle nie daje rady
u nas pierwsza nocka w domku w porzadku.mala troszke plakala ale ja sie wyspalam.dzis caly dzien spi.budzi sie co 3 godziny na karmienie.bylysmy na spacerku,pogoda idealna
byla u mnie polozna.wytlumaczyla wszystko co i jak.wkurza mnie tylko,ze bedzie przylazila codziennie przez 5 tygodni!!!

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 19:57   #530
lidka0308
Zadomowienie

Witam się niedzielnie i wieczorowo!

Miałam dziś miły dzień, pojechaliśmy z mężem i siostrą do centrum handlowego, poszliśmy do kina na komedię o misiu "Ted", całkiem udany film, pośmialiśmy się, później zrobiliśmy małe zakupki i wróciliśmy do domku. Jutro muszę pośmigać do pracki, żeby zrobić przelewy pracownikom i skontrolować, bo nie ma mojego zastępcy, ale tak maks do południa posiedzę.

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny śliczne te Wasze Dzieciaczki!
Ja dzisiaj rano byłam na ktg bo nie czułam Małej i wystraszyłam się, ale że była moja ciocia to tylko zrobiła mi ktg ale lekarz mnie nie badał. Zapis wyszedł prawidłowy, skurczy brak.
Jak wspominałam, wrzucam fotę swojego brzuchola
Kochana, ładniutko wyglądacie we dwoje

Cytat:
Dzień dobry. U mnie spokojna noc, ani jednego skurczu, nic, także jestem wyspana
U nas drugie malowanie dziś pokoju i jedziemy po panele i będziemy kłaść i można rozstawiać meble I se piękny kącik dla Matiego zrobię i w kolejny weekend mogę rodzić. W tygodniu to nie, bo praca, ale od piątku do niedzieli jak najbardziej Tak to se wykombinowałam po przemyśleniu.

Dobrze że pojechałaś i sprawę z zapaleniem załatwisz przed porodem. Później byłoby ciężko.

A ja to Cię chyba pierwszy raz widzę Śliczny brzuchol.

No właśnie miałam już kilka dni temu pisać, że świetny projekt. Jestem pod wrażeniem.
No to super, że już końcówka tego urządzania. Ja właśnie wręcz odwrotnie niż ty wolałabym urodzić w tygodniu, bo jak tak się naczytałam waszych wpisów, że w weekendy lekarze nie podejmują decyzji lub jest ich mniej na dyżurach to już wolę w tygodniu chyba, a najlepiej w piątek, bo później w weekend u mnie spokojniej jest w pracy i mogłabym w spokoju dochodzić do siebie po porodzie

Cytat:
Miałam Wam pisać jak mnie Kropek rozbroił ostatnio. Ściągam skarpety, to znaczy próbuje, to podszedł i ściągnął mi mówiąc że mi pomoże, żebym się nie wyginała tylko mówiła w czym ma mi pomóc. To walnęłam, że jak taki pomocny to ciężko mi tyłek podetrzeć jak się załatwię, bo wszystko urosło a ręce się nie wydłużyły A ten na to: kochanie jeśli potrzebujesz pomocy to wołaj a nie się męczysz. Kochany ten mój Kropek
Hihi ja też mam podobnie z tym podcieraniem, co się człowiek musi nawyginać na kibelku to jego, po każdym posiedzeniu myślę sobie, że porcję gimnastyki mam już za sobą

Cytat:
Dziewczyny Sojka z Zosią dziś wychodzą do domku

Choco
piękny opis a Leoś
Super, że Sojka do domku idzie z maleńką!!!

Cytat:

ojej, rzeczywiście żabka
ale śliczny kawaler
OOO to chyba muszę zacząć symulować poród, bo mojemu mężowi też by się dietka przydała

Cytat:
Mi oprócz tego bólu jeszcze drętwieją, Gda już napisała, że to zespół cieśni nadgarstka i powinno samo przejść po porodzie. Ja nawet już ledwo długopisu używam, bo mi palce sztywnieją podczas pisania.
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 20:04   #531
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
byla u mnie polozna.wytlumaczyla wszystko co i jak.wkurza mnie tylko,ze bedzie przylazila codziennie przez 5 tygodni!!!
a czemu codziennie i przez 5 tyg?? ja myślałam że położna przychodzi raz, ewentualnie parę razy i git ale że aż tyle??

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 20:08   #532
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
hej mamusie!
u nas pierwsza nocka w domku w porzadku.mala troszke plakala ale ja sie wyspalam.dzis caly dzien spi.budzi sie co 3 godziny na karmienie.bylysmy na spacerku,pogoda idealna
No o takiej ilości wizyt to ja jeszcze nie słyszałam!!! i sama nie wiem, czy to dobrze, czy też by mnie z równowagi wyprowadziło

Alfabia, twój opis jest niesamowity, aż z wrażenia mężowi przeczytałam!!!
Stary 2012-09-09, 20:23   #533
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
No o takiej ilości wizyt to ja jeszcze nie słyszałam!!! i sama nie wiem, czy to dobrze, czy też by mnie z równowagi wyprowadziło

Alfabia, twój opis jest niesamowity, aż z wrażenia mężowi przeczytałam!!!
Komentował?
Stary 2012-09-09, 20:25   #534
tamlin111
Zakorzenienie

Alfabia jakie przeżycia, matko Żeby nazwiska pomylić, szok
Katiem żabka cudna, swoją drogą kocham wszelkie pasiaki

Cytat:
hej mamusie!
Jejku co dzień przez tyle tygodni? Co ona ma zamiar robić?

Mam pół pokoju w panelach Już nie mogę się doczekać jak sobie ładnie posprzątam
Stary 2012-09-09, 20:28   #535
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Komentował?
Powiedział, że teraz już wie, czego ma pilnować w razie cesarki, bo on może być na sali i że historia jak z jakiejś zwariowanej komedii
Stary 2012-09-09, 20:49   #536
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

alfabia matko z tym nozem to na serio, że poczułaś ?? boże ja sfiksuje na tej sali

ja sie na oglądałam serialu switched at birth wiec juz dawno postanowiłam ze dokladnie te opaski przestudiuje

katiem sliczni synusie

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-09-09 o 20:55
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 20:54   #537
Sojka1990
Zadomowienie

w sumie Zośka zrobiła nam niespodzianke pojawiając się 5 września.
Pojechałam do szpitala w środę- dla wygody, bo w czwartek kiedy miałam zaplanowane przyjęcie na oddział nie bardzo miałabym jak dotrzeć do szpitala.
No więc zawitaliśmy na izbę przyjęć, wzieli na badanie-rozwarcie nadal małe bo na 2 palce, ale kazali się przebierać i szorować na oddział, była pewna że trafie na patologie wychode z windy a tu wita mnie napis "trakt porodowy" powiem wam szcerze że zwątpiłam, wystraszyłam się i to nieźle
położyli mnie na łóżku porodowym za parawanem druga kobieta (potem razem wylądowaliśmy na jednej sali na położnictwie ) podłączyli KTG i przyłażą z papierami do wypełnienia odnośnie porodu, za chwile zostałam zaproszona na lewatywe- poszło migiem, wracam pytają się czy dalej podtrzymuje chęć rodzenia sn, mówie że tak- chociaż już miałam wymięknąć. no to wpadł lekarz i zabrał mnie na USG (na KTG skurcze regularne co 5min) okazało się że moja blizna po cc ma tylko 2mm, lekarz powiedział że nie ma mowy o sn, no to sobie myśle rano mnie potną. DUPA wracam na łóżko porodowe przychodzi po 5 minutach anestezjolog i informuje mnie że cięcie będzie z zzo, za chwile przyleciała położna do cewnikowania- ja dalej nie wiem co się dookola dzieje, wcisneli mi woreczek na mocz do ręki i lekarz mówi "proszę za mną". Chłopina mój przerażony, tak samo zdezorientowany a może jeszcze bardziej niż ja.zaprowadzili mnie na blok operacyjny..
znieczulenie robili jakieś pół godziny nie mogli się wbić w dobre miejsce bo nie mogli znaleźć wolnych przestrzeni między kręgami, myślałam że mnie szlag trafi. po znieczuleniu bardzo przyjemna rzecz mnie spotkała- patrze a nade mną stoi mój lekarz prowadzący i śmieje się "no takk to rodzimy naturalnie " jak wiedziałam że on mnie tnie to jakoś tak mi lżej na serduchu się zrobiło.
no i pocieli... o 22,45 wyciągneli tą pździągwe a ja słysze tylko "oo duża, nie spodziewałem się" widze w lampie nad sobą odbicie jej rączki i czekam na ten jeden jedyny dźwięk z przerażeniem.. te sekudny trwały wiecznie i nagle - walnęła z całej pary, a mi łzy pociekły, zabrali ją, nawet nie pokazali, za chwile podjechali z łóżeczkiem a w nim taki brzydal cały oblepiony zabrali ją na badania a po drodze zgarneli tate
Zszywali mnie bardzo długo- cięcie było pozaotrzewnowe, bo macica była przyrośnięta do ścian brzucha, nie wszystkie mięsnie mam pozszywane bo nie mogli sobie poradzić ze zrostami, więc mam się oszczędzać dłużej niż po klasycznym cc, no i czuje się dużo gorzej niż po dziewczynkach. Ciśnienie wali mi równo 140/90 przy moim 90/50 na co dzień..

Więcej dzieci mieć nie mogę (a no bo i po co mi :P ) ale dziękuje już nawet nie wiem komu że mam tą Zoche taką zdrową i silną.

Teraz kluch sobie śpi, wiemy już że kąpieli nie lubimy
Stary 2012-09-09, 20:59   #538
lidka0308
Zadomowienie

Zmykam na dziś

Jutro wizyta na 16:20

Moja malutka tak mi się dzisiaj rozciągała w brzuszku i wpychała coś w żebra, więc wciąż mam nadzieję, że może jednak fiknęła

a jeśli nie, to dołączę do Kasiam - i będziemy mamuśkami z małymi uparciuszkami co się "wypięły" na swoje mamy tyłkiem i przeżyjemy tą cesarkę dla tych naszych bąbli

Dobranocka
Stary 2012-09-09, 21:07   #539
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
alfabia matko z tym nozem to na serio, że poczułaś ?? boże ja sfiksuje na tej sali

Sorry że cie wystraszyłam. Ale tego to chyba nie ma co sie bać. Czułam ruch skalpela ale zero bólu. Kurde jak ci powiedzieć, jakby suwak rozsuwali no. Błogosławieństwem jest to że nic nie widzimy

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Wiadomo coś jak z córeczką Muminka?
Stary 2012-09-09, 21:09   #540
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Mnie bolą palce i nadgarstek, są mocno opuchnięte. Mi się wydaje, że to zespół cieśni nadgarstka, wtedy właśnie bolą i drętwieją palce. Po ciąży przechodzi
Cytat:
ja tak mam
nawet zakrętki od butelki nie dam rady sama odkręcić tylko proszę męża

ostatnio mówiłam o tym ginekologowi a on podotykał mi dłonie z każdej strony by sprawdzić czy to nie od zatrzymania wody w organizmie ale wyszło że nie.
mówił, że może to być zarówno skutek uboczny ciąży (rozluźnienie wiązadeł) lub początek zmian reumatycznych... ale tego dowiemy się po porodzie. póki co w razie silnego bólu mam łykać paracetamol.
najgorzej jest rano, ale jak rozruszam trochę dłonie, zwykle ból trochę łagodnieje.

ta końcówka ciąży daje nam w kość
Cytat:
Mnie bolą pace u rąk w środkowym stawie. Od dwóch dni tak mam. Najgorzej w nocy i z rana bo czuję, że są spuchnięte. W ciągu dnia jest troszkę lepiej. Myślę, że to te wiązadła bo mnie jeszcze tam na dole się rozchodzi
Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Mi oprócz tego bólu jeszcze drętwieją, Gda już napisała, że to zespół cieśni nadgarstka i powinno samo przejść po porodzie. Ja nawet już ledwo długopisu używam, bo mi palce sztywnieją podczas pisania.
DZIĘKI WIELKIEza odpowiedzi.Nie wiedziałam,że coś takiego występuje w ciąży,oprócz rozchodzenia tam na dole,choć mam nadzieję,że to nie początek zmian reumatycznychOb y to minęło zaraz po porodzie,bo ciężko będzie...Ja mam tak cały dzień

Alfabia to widzę,że się działo,ale opis użycia skalpela i wyjęcia małej mnie poraził.Dzięki Bogu,że krzywdy jej nie zrobili.
A powiedz w jakim wieku masz starsze dzieciaczki i z jaką wagą się rodziły?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości