Koty- część V - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 13:56   #1471
iwona1110
Zadomowienie

Dot.: Koty- część V

Cytat:
Napisane przez Alexandre Pokaż wiadomość
Irys rudy z białym a Ilar czarny z białym Już pokazuję bo w sumie nie wrzucałam jeszcze zdjęć chłopaków
Alexandre jakie puchate piękności

Mój facebook
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 14:09   #1472
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Irys rudy z białym a Ilar czarny z białym Już pokazuję bo w sumie nie wrzucałam jeszcze zdjęć chłopaków

No u nas właśnie to samo. Jak Ili jeszcze płacze to Irys leci na przytulaki do brata
aaaaaaaaaaaaaaaa Jakie slicznosci
Stary 2012-09-06, 14:51   #1473
laisla
Zakorzenienie

Cudowne sierściuszki Alexandre I słodkie zdjęcie
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 15:01   #1474
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Mój szacun [COLOR="Silver"]
ostatnio nawet odważyłam się obciąć Nensi pazury zakończyło się to bez obrażeń cielesnych

za to od wczoraj pyśka jest strasznie niegrzeczna większość nocy skakała po kanapach dzisiaj rano to samo miauczała i biegała w kółko jak szalona skończyło się na tym że zalała mi klawiaturę kawą i musze siedzieć przed laptopem

Nensi 22.09.11 jest ze mną od 11.11.11

6.08.2014r.

Lenka 91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 15:03   #1475
Malla
Nie depcze krokusów

A moje dziś tak mruczało grzecznie, że zaspałam do pracy...
Stary 2012-09-06, 15:04   #1476
Siejusia
Zadomowienie

Cytat:
O Boże! Jakie piękności!!!
Stary 2012-09-06, 15:05   #1477
jusiowa
Zakorzenienie

Hej wam
Byłam dziś z Juniorem u weterynarza. Okazało się, że odrobaczony nie był, wcześniejszy właściciel nawet u weta nie był. No więc wet odrobaczył go, obejrzał i stwierdził że jest zdrowiutki. A co do siusiania stwierdził, że jest jeszcze młody i może mu się zdarzyć takie coś. Z medycznego punktu widzenia nic mu nie dolega, więc możliwe, że się po prostu stresuje albo coś mu jednak nie pasuje... W każdym razie mam uzbroić się w cierpliwość i uczyć go siusiać od nowa.

25.08.2015
jusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 15:12   #1478
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusiowa Pokaż wiadomość
Hej wam
Byłam dziś z Juniorem u weterynarza. Okazało się, że odrobaczony nie był, wcześniejszy właściciel nawet u weta nie był. No więc wet odrobaczył go, obejrzał i stwierdził że jest zdrowiutki. A co do siusiania stwierdził, że jest jeszcze młody i może mu się zdarzyć takie coś. Z medycznego punktu widzenia nic mu nie dolega, więc możliwe, że się po prostu stresuje albo coś mu jednak nie pasuje... W każdym razie mam uzbroić się w cierpliwość i uczyć go siusiać od nowa.
Dobrze, że poszłaś Oby wszystko się ułożyło
Stary 2012-09-06, 16:21   #1479
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Nensi dzisiaj przyszła do mnie tzn wskoczyła mi na brzuch o 5:15 położyła mi sie na cyckach i upominała sie o mizianki dawno tak nie robiła dlatego mamusia była cała w skowronkach ale potem to już jak potwór sie zachowywała za to teraz odsypia dwie noce nic jej nie przeszkadza

6.08.2014r.

Stary 2012-09-06, 18:46   #1480
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

No u nas właśnie to samo. Jak Ili jeszcze płacze to Irys leci na przytulaki do brata

przecudne chłopaki
uwielbiam Siby

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:20   #1481
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:

a ja wzielam i wylalam na swojego pudding czekoladowy dzisiaj. Zanioslam biedaczka do umywalki, namydlilam dzieciem szamponem, splukalam, wytarlam - kot jak nowy. Siedzial grzecznie w tej umywalce i nawet nie pisnal. Myslalam, ze koty maja jakas wieksza awersje do wody? ale moze on przyzwyczajony, bo to juz drugie jego mycie, pierwsze bylo jak sie polozyl w sos musztardowy
Stary 2012-09-06, 21:28   #1482
Malla
Nie depcze krokusów

Stasiek - jesteś pewna, że kot nie podstawił zamiast siebie jakiegoś pluszowego misia do tej umywalki?
Stary 2012-09-06, 22:28   #1483
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Stasiek - jesteś pewna, że kot nie podstawił zamiast siebie jakiegoś pluszowego misia do tej umywalki?
Stary 2012-09-06, 22:30   #1484
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość

a ja wzielam i wylalam na swojego pudding czekoladowy dzisiaj. Zanioslam biedaczka do umywalki, namydlilam dzieciem szamponem, splukalam, wytarlam - kot jak nowy. Siedzial grzecznie w tej umywalce i nawet nie pisnal. Myslalam, ze koty maja jakas wieksza awersje do wody? ale moze on przyzwyczajony, bo to juz drugie jego mycie, pierwsze bylo jak sie polozyl w sos musztardowy
moja by sie tak nie dała jak wpadła do wanny z wodą i kuper umoczyła spieprzała ślizgiem po kafelkach

6.08.2014r.

Stary 2012-09-07, 10:02   #1485
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:

Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:03   #1486
marea
Wtajemniczenie

Ja moim chciałam kiedyś ulżyć w upale i pomoczyć w zimnej wodzie skończyło się na darciu pazurów na wannie, moim ciele i dzikich wrzaskach u obu kotów w różnym nasileniu i lekkiej obrazie majestatu
marea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:08   #1487
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez Lenka 91 Pokaż wiadomość
ostatnio nawet odważyłam się obciąć Nensi pazury zakończyło się to bez obrażeń cielesnych

za to od wczoraj pyśka jest strasznie niegrzeczna większość nocy skakała po kanapach dzisiaj rano to samo miauczała i biegała w kółko jak szalona skończyło się na tym że zalała mi klawiaturę kawą i musze siedzieć przed laptopem
O, to już w ogóle! Ja obcinałam kiedyś papudze falistej. Przymierzam się do skrócenia nimfom, ale podejrzewam, że aż tak się nie narażę Kiedyś, jak jedna nie chciała wejść do klatki, łapałam ją w rękawicę kuchenną.

Ocho, mój Cham dorwał się do szafki i drapie w pudełka

Te moje czubki też rano dostają takiej głupawki

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość

Apetyczny Twój kot Mniam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z (1).jpg (71,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z (2).jpg (79,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z (3).jpg (41,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z (4).jpg (42,1 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2012-09-07 o 10:12
Stary 2012-09-07, 10:28   #1488
marea
Wtajemniczenie

Wink Dot.: Koty- część V

Z moimi kotkami bawiłam się wieczorem, na 2ie ręce
Mojo ma swoją ulubioną wędkę z rzemykami na gumce, ma fiksa na jej punkcie, jak tylko wędka idzie w ruch jest jak na fazie więc wędka w jednej i staram się Mojo odciągnąć od łóżka, na którym to leży Shilka i czeka aż będę się z nią bawić jej ulubionym sznurkiem który defacto wyciągnełam z pidżamki swojej polarkowej i na końcu owego różowego sznureczka jest kawałek włochatych pozostałości myszki, zabawka ta przyjechała z nami z Irlandii i służy Shili od 4 lat nosi ją w ząbkach po chacie i uwielbia zabawy w łóżku, przeciąganie pod kocem, skakanie w powietrzu za sznureczkiem, skacząc za tym sznureczkiem syczy to jedyny moment kiedy słyszę u tego kota syczenie
Jak tylko Mojo zaczyna nam przeszkadzać a przeszkadza często jak nie ma zajęcia swojego to Shila się wycofuje, więc muszę diabła czymś zajmować. Przespały ładnie całą noc muszę częściej się z nimi bawić, nie mam czasu na to i zaniedbuję kociaki moje
marea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 10:28   #1489
Lenka 91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
O, to już w ogóle! Ja obcinałam kiedyś papudze falistej. Przymierzam się do skrócenia nimfom, ale podejrzewam, że aż tak się nie narażę Kiedyś, jak jedna nie chciała wejść do klatki, łapałam ją w rękawicę kuchenną.

Ocho, mój Cham dorwał się do szafki i drapie w pudełka

Te moje czubki też rano dostają takiej głupawki

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Apetyczny Twój kot Mniam!
ja mojej papudze falistej sie bałam obcinać zawsze tato to robił a ja ją trzymałam i głaskałam i gadałam do niej zeby sie nie bała mojego Maciusia (papużki) nie ma już 2 lata z nami ech moze i była rozwrzeszczana i lubiła dziobać i sie kłócić ale jak oglądam jej fotki to aż mi sie łezka kręci koło oka

Nensi dzielnie znosi obcinanie pazurków pod koniec już sie wyrywa ale daje radę

a foteczki wrzuciłaś prześliczne

6.08.2014r.

Stary 2012-09-08, 13:29   #1490
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez marea Pokaż wiadomość
Z moimi kotkami bawiłam się wieczorem, na 2ie ręce
Mojo ma swoją ulubioną wędkę z rzemykami na gumce, ma fiksa na jej punkcie, jak tylko wędka idzie w ruch jest jak na fazie więc wędka w jednej i staram się Mojo odciągnąć od łóżka, na którym to leży Shilka i czeka aż będę się z nią bawić jej ulubionym sznurkiem który defacto wyciągnełam z pidżamki swojej polarkowej i na końcu owego różowego sznureczka jest kawałek włochatych pozostałości myszki, zabawka ta przyjechała z nami z Irlandii i służy Shili od 4 lat nosi ją w ząbkach po chacie i uwielbia zabawy w łóżku, przeciąganie pod kocem, skakanie w powietrzu za sznureczkiem, skacząc za tym sznureczkiem syczy to jedyny moment kiedy słyszę u tego kota syczenie
Jak tylko Mojo zaczyna nam przeszkadzać a przeszkadza często jak nie ma zajęcia swojego to Shila się wycofuje, więc muszę diabła czymś zajmować. Przespały ładnie całą noc muszę częściej się z nimi bawić, nie mam czasu na to i zaniedbuję kociaki moje
Ja kupiłam zestaw w Lidlu za 23 zł: 3 myszki, 3 piłki, 2 wędki- jedna z piłką, druga z myszką białą . Chamisko preferuje mychę, a psy- piłki

Cytat:
Napisane przez Lenka 91 Pokaż wiadomość
ja mojej papudze falistej sie bałam obcinać zawsze tato to robił a ja ją trzymałam i głaskałam i gadałam do niej zeby sie nie bała mojego Maciusia (papużki) nie ma już 2 lata z nami ech moze i była rozwrzeszczana i lubiła dziobać i sie kłócić ale jak oglądam jej fotki to aż mi sie łezka kręci koło oka

Nensi dzielnie znosi obcinanie pazurków pod koniec już sie wyrywa ale daje radę

a foteczki wrzuciłaś prześliczne
Wrzuć foty papugi jak możesz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-08-28 11.02.43.jpg (76,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-08-28 11.03.00.jpg (70,0 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-08-28 11.03.07.jpg (78,6 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2012-09-08 o 13:31
Stary 2012-09-08, 20:48   #1491
metropolitan
Zadomowienie

cześć dziewczyny. Jakiś czas temu chwaliłam się, że mam drugiego kotka, szarego folda szkockiego, wcześniej miałam Kicię dachowca przygarniętego.
Niestety okazało się, że kotki siebie nie akceptują, tzn. w sumie bywa różnie niby potrafią się bawić itd, ale raczej walczą ze sobą i Kicia na małą syczy. Piszę o tym, bo myślę, że to ma duży wpływ na obecny stan Kici.
Otóż od jakiegoś czasu zmienił jej się charakter, jest bardziej wycofana itd. Kiedyś wyszła nam na podwórko (koty są niewychodzące) i rozwaliła sobie łapkę na płocie. Weterynarz nie kazał od razu przyjeżdżać, bo łapka nie była w najgorszym stanie. Ale jak zaczęła śmierdzieć pojechałam i dał jej antybiotyki, przeciwzapalne i powiedział że powinno się zagoić. Było niestety coraz gorzej, Kicia śmierdziała strasznie (zawsze była mega pachnącym kotkiem) i ta łapka ją denerwowała. Wet kazał przyjechać, Zrobił jej odkamienianie zębów, bo twierdził, że to zęby śmierdzą a łapki nawet w sumie nie ruszył, tylko oczyścił trochę bo podobno goiła się ładnie. Odtamtego czasu Kicia wydrapuje sobie kępy włosów, w tej chwili ma dwa łyse krwawiące placki nad oczami na czole, nie ma w tych miejscach ok. cm2 sierści. Wet dał kocie feromony i psychotropy. Tych ostatnich bałam się dać, postanowiłam, że założę jej kołnierz, bo rany ciągle na nowo rozdrapywała. Myślałam, że te feromony ją uspokoją, bo to wszystko mi wygląda na dolegliwości na tle psychicznym. W tej chwili już kilka dni męczy się w kołnierzu, ale jak tylko jej zdejmę, np. do jedzeni, to zaczyna sie rozdrapywać. Ma nawet nową krwawiąca ranę na karku gdzie ostatnio wkropiłam jej preparat na pchły bo zauważyłam pchłę. Nie wiem po prostu kiedy ona to sobie zrobiła, bo zdejmuję jej kołnierz tylko na chwilkę i zawsze wtedy kiedy mam ją na oku. Jeste, już zdecydowana podać jej te psychotropy...

Nie mogę patrzeć na cierpienie mojej kochanej Kici, dlatego to wszystko tak dokładnie opisałam.

Bo może któraś z was miała podobne problemy ze swoim kotkiem i może mi coś doradzić?????????????? Nie wiem juz jak jej pomóc.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 21:05   #1492
Malla
Nie depcze krokusów

Co z raną na łapce?
Skąd smród?
Czemu nie konsultowałaś się z innym weterynarzem?

Może Cię to nie pocieszy, ale kotka koleżanki wydrapywała sobie dziury, chodziła w kubraczku. Miało mieć to podłoże alergiczne, karmiła surowizną, przeszło po jakimś czasie. Potencjalny alergen nagle przestał uczulać, bo teraz je co chce, więc w sumie to nie wiadomo, skąd to się brało Może detergenty domowe?
Stary 2012-09-08, 21:22   #1493
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
c Wet kazał przyjechać, Zrobił jej odkamienianie zębów, bo twierdził, że to zęby śmierdzą a łapki nawet w sumie nie ruszył, tylko oczyścił trochę bo podobno goiła się ładnie.
to nie brzmi przekonująco, kamień nazębny nie powoduje strasznego smrodu, kotu czuć z pyska po prostu :/
Cytat:
Odtamtego czasu Kicia wydrapuje sobie kępy włosów, w tej chwili ma dwa łyse krwawiące placki nad oczami na czole, nie ma w tych miejscach ok. cm2 sierści. Wet dał kocie feromony i psychotropy. Tych ostatnich bałam się dać, postanowiłam, że założę jej kołnierz, bo rany ciągle na nowo rozdrapywała. Myślałam, że te feromony ją uspokoją, bo to wszystko mi wygląda na dolegliwości na tle psychicznym. W tej chwili już kilka dni męczy się w kołnierzu, ale jak tylko jej zdejmę, np. do jedzeni, to zaczyna sie rozdrapywać. Ma nawet nową krwawiąca ranę na karku gdzie ostatnio wkropiłam jej preparat na pchły bo zauważyłam pchłę. Nie wiem po prostu kiedy ona to sobie zrobiła, bo zdejmuję jej kołnierz tylko na chwilkę i zawsze wtedy kiedy mam ją na oku. Jeste, już zdecydowana podać jej te psychotropy...

Nie mogę patrzeć na cierpienie mojej kochanej Kici, dlatego to wszystko tak dokładnie opisałam.

Bo może któraś z was miała podobne problemy ze swoim kotkiem i może mi coś doradzić?????????????? Nie wiem juz jak jej pomóc.
kiepsko to brzmi, dobrze by było znaleźć przyczynę tego świądu- alergia, a może pasożyty, grzybica... Może to być też sprawa psychiczna, ale zazwyczaj wtedy koty się wylizują i tracą włosy, a nie rozdrapują do krwi... A kicia miała robione jakieś badania, wymazy z tych ran, zeskrobiny?
zanim psychotropy zaczną działać, minie kilka tygodni...

Scandinavian Sleeping & Living

Edytowane przez esfira
Czas edycji: 2012-09-08 o 21:27
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-08, 22:25   #1494
Anitast
Zakorzenienie

Witajcie czytam Was ale u mnie duzo pracy i troche mam pod gorke

Nimfa Twoj Cham jak zwykle boski glaski i dla niego i dla Persilli , ja bardzo chce nastepnego kotka persa lub egzotyka ale maz jak na razie sie nie zgadza ale nic ..........
moja Julka takimi myszkami lubi sie bawic jak kupilas Ty
glaski dla Twoich Futrzakow
Stary 2012-09-09, 00:17   #1495
Suarti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anitast Pokaż wiadomość

Nimfa Twoj Cham jak zwykle boski glaski i dla niego i dla Persilli , ja bardzo chce nastepnego kotka persa lub egzotyka ale maz jak na razie sie nie zgadza ale nic ..........

Tez bym chciala jeszcze jednego kotka, maz tez sie nie zgadza i nikle szanse, zeby go przekonac Pani z ktorej hodowli mam moje 2 koty ma do oddania 5 letnia perska kotke tylko za koszta kastracji.
Jezeli bedziesz chciala kupic kotka z hodowli to moge Ci podac jej dane

Milej niedzieli

Suarti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 00:27   #1496
laisla
Zakorzenienie

Ale Chamidło miało dzisiaj święto tyle zabawek..koci dzień dziecka czy jak..
Stary 2012-09-09, 05:28   #1497
Nimfa20

Cytat:
Napisane przez Anitast Pokaż wiadomość

metropolitan ja nie mogę pomóc Mogę tylko napisać tyle, że bym pojechała do innego weta, bo jak napisały dziewczyny, dziwne jest zachowanie obecnego.

Dzięki Anitast Wygłaskam po pracy. Wczoraj ich tak wymiziałam
U mnie jest do oddania 6 letni pers colorpoint

---------- Dopisano o 05:28 ---------- Poprzedni post napisano o 05:25 ----------

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Ale Chamidło miało dzisiaj święto tyle zabawek..koci dzień dziecka czy jak..

Z tego jestem zadowolona. Jak do tej pory się trzyma, nie jest zrobione na odczep się Sznurek gruby, dobrze przymocowany. Wędki też ok. A, kupiłam też za 3 zł wędkę z piórkami w Nomi. Odpadło jedno piórko i szał kotów normalnie! Cham pilnuje tego jak głupi

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2012-09-09 o 15:39
Stary 2012-09-09, 12:35   #1498
malenstwo5
Wtajemniczenie

Hej Dawno nie zaglądałam na wątek. Moje kociaki rosną, mają sie dobrze, skończyli już po 5 miesięcy, wiec niedługo chcę je na sterylizację umówic. Jednak niestety mam z nimi kilka problemów z którymi już nie wiem jak sobie radzić. Po pierwsze włażą na blat w kuchni, nie pozwalając mi zrobić nic do jedzenia w spokoju. Wylizują naczynia ze zlewu, szukają resztek jedzenia. Psikam je wodą, ale one już mają to gdzieś i czasem dopiero po 20 psiku uciekają. Drugi problem, moje koty są cały czas głodne, gdy daję im jedzenie, to jedzą jakby od tygodnia nie miały nic w pyszczku. Karmię je ok. 4 razy dziennie, ilość jedzenia dostają taką jaka jest zalecana. Karmię je Taste of the Wilde, więc chyba jest to dobra jakościowo karma? Prócz tego raz na jakiś czas dostają saszetkę mokrej, tak w formie dodatku. Czy to jest normalne że są głodne cały czas? Już nie wiem co robić. Z góry dzięki za pomoc

malenstwo5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 20:36   #1499
metropolitan
Zadomowienie

dzięki za odpowiedzi. Szczerze mówiąc, do tej pory jakoś nawet nie przyszło mi do głowy, że wet może nie wiedzieć co robi, bo mam do niego pełne zaufanie, to młody ale doświadczony już facet, który jest naprawdę w pełni oddany zwierzakom, dla niego właśnie porzuciłam poprzedniego weta i jeżdżę do niego z kociskami na drugi koniec miasta.
Kici ładnie się goją te rany na głowie już dzięki kołnierzowi. Chyba jeszcze trochę poczekam, podaję jej już tego psychotropa, w końcu zacznie przecież działać i zobaczymy jak będzie.
nie wiem, czy dobrze robię, ale naprawdę wydaje mi się, że to nie alergiczne tylko psychiczne bo widzę, jak Kicia się bardzo zmieniła.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 21:10   #1500
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedzi. Szczerze mówiąc, do tej pory jakoś nawet nie przyszło mi do głowy, że wet może nie wiedzieć co robi, bo mam do niego pełne zaufanie, to młody ale doświadczony już facet, który jest naprawdę w pełni oddany zwierzakom, dla niego właśnie porzuciłam poprzedniego weta i jeżdżę do niego z kociskami na drugi koniec miasta.
Kici ładnie się goją te rany na głowie już dzięki kołnierzowi. Chyba jeszcze trochę poczekam, podaję jej już tego psychotropa, w końcu zacznie przecież działać i zobaczymy jak będzie.
nie wiem, czy dobrze robię, ale naprawdę wydaje mi się, że to nie alergiczne tylko psychiczne bo widzę, jak Kicia się bardzo zmieniła.
mam nadzieję, że to pomoże a co robisz, żeby złagodzić napięcie między kotkami? czy każda ma swobodny dostęp do kuwety, do drapaka i misek ?(zasada- kuwet i innych zasobów powinno być tyle, ile kotów, plus jeden więcej, żeby żaden kot nie mógł sabotować dostępu drugiego do kuwet i misek). Każdy kot musi mieć bezpieczne miejsce do schronienia (jakieś pudło wystarczy), gdzie może czuć się bezpiecznie. Na avatarze masz małe dziecko- czy pojawienie się dziecka w domu nie spowodowało stresu u kotów?

Scandinavian Sleeping & Living

Edytowane przez esfira
Czas edycji: 2012-09-09 o 21:11
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości