|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Cytat:
Milego lenistwa Ja nie mam czasu, mieszkanie wymaga gruntownego porzadku a zaraz jedziemy na zakupy, zobaczyc i dowiedziec sie o tv![]() Przykro mi z powodu paneli Cytat:
i rata naprawde mila, zobaczymy co powiedza w sklepie, bo narazie sprawdzalismy w necie
|
|
#2102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malenstfo, a kiedy chcecie powiedzieć wszystkim o ciąży? Teściowa trochę pojechała po bandzie z mówieniem. Rozumiem, że się cieszy i chcę się pochwalić, ale powinna uszanować Wasze zdanie i plany w tym temacie... Cytat:
![]() Też bym musiała umyć okna...ale tak mi się bardzo nie chce...najgorsze jest prasowanie firan ![]() Z tymi panelami, to niby pierdoła, ale mnie to zezłościło nie lubię, jak coś mi się psuje (z resztą chyba nikt nie lubi)...
|
||
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Własnie dotarlismy do rodzicow. Przeszlismy sie spacerkiem, mamy jakies 30minut na piechote. U nas piekna pogoda!! W sam raz na spacerek
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
Butter - współczuję paneli, wiem o co chodzi - bo też zawsze się wkurzam jak coś się bez sensu zniszczy.Dlatego jeśli czuję, że pranie jest bardziej mokre to kładę ręcznik pod suszarkę. Ale nie od zawsze - od momentu kiedy zrobiłam to, co ty, niestety;/
Mamy/lub przyszłe mamy - nadadzą się dla mnie? http://allegro.pl/eleganckie-rurki-j...597041108.html I jeszcze Wam pokażę jaki mam wózek "upatrzony" - podoba mi się bardzooo (tzn najbardziej typu buzz, ale nie na moją kieszeń taki wózek szkoda kasy) http://allegro.pl/nowosc-wozek-carin...612273882.html co myślicie? |
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc! W koncu udalo mi sie dorwac do kompa!
Witam w niedzielne popoludnie! |
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ciąży to już "pozwolę" mówić po jutrzejszej wizycie... ![]() I chyba to nie teściowa puściła nowinę, tylko jej "facet"...a że trafiło na jakaś plotkarę, to poszło w świat wszystko
|
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Malensfto
Nie denerwuj sie tak bo skoro juz poszlo w swiat to trudno! A na pewno jutro na USG wsio bedzie OK. Strong, wyglada na to, ze jade teraz w piatek wieczorkiem po pracy. Sesja Kamilka jest boska Madziu, brawa dla meza za zdany egzamin! ![]() Tomalinko, doczytalam, ze idziesz na laparo. Oby wszystko dobrze dopadlo! Kurde, tydzien mnie na watku nie ma a tu tyle nowych twarzy. ![]() Witam wszystkie nowe dziewczyny. |
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Nie uwierzycie, ale wszystko nadrobiłam ! Robiłam to od rana
Wczoraj wróciliśmy, walizka nie rozpakowana, ja dziś śpiąca, kręci się w głowie i jakaś otumaniona jestem Mam nadzieje, że jutro będę już w pełni sił, bo praca czeka. Na wyjeździe niestety baaardzo pofolgowałam i teraz to już jest ze mną bardzo źle. W ogóle wydaje mi się, że po odstawieniu hormonów przytyłam Także zazdroszczę dziewczynom, które chudną i nie robią zbyt wiele. Dużo bym za to dała! Na wyjeździe miałam okazję obserwować dwie dziewczynki około dwóch lat i masakra jak dzieci mogą się różnić pod każdym względem i jak różne typy zachowania mogą być. No, ale każdy wybiera taki jak mu się podoba. Jeździłam również wózkiem http://www.tosia.pl/sklep/product/p/...techno,xt.html i na powierzchni płaskiej świetnie się prowadzi, nawet jedną ręką. Madzia, zaproszenia cudne i Maja też Gratulacje dla męża! Butter uważam podobnie jak Ty. Alkohol w ciąży to zło i tego się trzymam, choć słyszałam opinie, że odstawienie go w ciąży to szok dla dziecka ![]() Natala bardzo mi przykro ![]() Nikitka super, że w nowej pracy dobrze się czujesz ![]() Stokrotka nie załamuj się, przyjdzie czas, że będzie dobrze i będziecie cieszyć się z II. Kasia cudnie, że Oliverek tak rośnie Strong oby kolki i wszystkie inne dolegliwości jak najszybciej minęły ! Tasia, ja również na pracę bym się zdecydowała. Zawsze to dodatkowe pieniądze i zajęcie ![]() Żabciu mam nadzieję, że chrzciny udane, a Ty pewnie wyglądałaś cudnie, nie wspominając o małym eleganciku Dominiku Aaby buziaki dla Olusia! Zdjęcia na fb cudne I tyle pamiętam. Teraz zamierzam być na bieżąco ! ![]() |
|
|
|
#2109 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I będę po prostu pranie stawiać na płytkach, a nie na panelach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No tak...jak chcesz, żeby wszyscy się o czymś dowiedzieli, wystarczy jednej osobie powiedzieć 'ale nie mów nikomu' ![]() Cytat:
Ale ładnie nadrobiłaś
|
||||
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() kurcze wstałam o 6:00 i strasznie mnie głowa bolała i chciało mi się wymiotować ale zasnęłam jeszcze, o 10:00 już wstałam zjadłam śniadanko, które mi P. przyniósł i nieco lepiej nie mam apetytu
|
#2111 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ana, wniosek się pisze, ale na wyższych szczeblach awansu. Stażysta nie musi. Napisz plan rozwoju, złóż dyrekcji i tyle |
|
|
|
|
#2112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wilgoć nie ma gdzie się udać - żadne pochłaniacze wilgoci nie pomagają. I tu znowu mamie znajoma mówiła ab pranie wystawiać na korytarz, bo jest ciągły przepływ powietrza ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36420260]Też mam dużo pracy. Już jutro zebranie z rodzicami, trzeba się przygotować. Ana, wniosek się pisze, ale na wyższych szczeblach awansu. Stażysta nie musi. Napisz plan rozwoju, złóż dyrekcji i tyle Niby mam, ale też młoda dziewczyna ![]() a co ten plan ma zawierać? |
||
|
|
|
#2113 |
|
Konto usunięte
|
Ja miałam w planie takie rubryki: 1. Cele (to były powinności nauczyciela stażysty i wymagania z rozporządzenia o awansie) 2. Zadania 3. Formy realizacji 4. Dokumentacja 5. Termin realizacji
Ale nie ma odgórnie narzuconej formy takiego planu Ja po prostu rozpisałam sobie te wymagania na poszczególne zadania, które będę realizować w czasie stażu, dopisałam, w jaki sposób będę to dokumentować (konspekty zajęć, zaświadczenia o szkoleniach itp.) Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d Czas edycji: 2012-09-09 o 18:24 |
|
|
|
#2114 |
|
Zadomowienie
|
Witam moje drogie, starające się, oczekujące i obecne mamy;D Czy przyjmiecie mnie do swego grona?
Od 25.08.2012 zaczęliśmy starać się z moim TŻem o maleństwo;D Niestety należę do grupy dziewczyn cierpiących na PCOS ( Zespół Policystycznych Jajników), aczkolwiek optymizm mnie nie opuszcza;-) najbliższy okres ciężki jest zatem w moim przypadku do sprecyzowania, bo to pierwszy cykl bez tabletek antykoncepcyjnych;-)
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
malamaluczka87 -
![]() Myślałam, że ten dzień bedzie równie miły jak wczorajszy, a tu zonk Byismy na obiadku u rodzicow, oprócz tego była tez moja siostra i taka ciotka. Pierwsze co zrobiła jak weszła , to zapytała kiedy bedziemy mieli dziecko, bo w moim wieku to juz najwyzsza pora ![]() Tak mnie zaszkoczyła tym tekstem, ze kompletnie mnie zatkało. Dobrze ze TŻ odpowiedział cokolwiek, nawet nie pamietam co bo juz byłam tak wkur... , że mi sie i obiadu i nawet siedzenia tam odechciało. Widziałam, po rodzicach, ze byli równie zaskoczeni pytaniem jak ja. Cóż zjedlismy i ucieklismy szybko. Dzwoniłam pozniej do mamy i przeprosiłam, ze tak szybko sie zmylismy ale porpostu miałam juz zwalony humor. Wyprasowałam koszule męzowi na cały tydzien No i na kolecje wsuwam własnie kasze manna z dżemem Nie wiem co mnie napadło ale własnie tego mi bylo trzeba
Kiedyś mieliśmy SIEBIE potem stworzyliśmy CIEBIE teraz mamy WSZYSTKO Marcel <3 Edytowane przez mysia1986 Czas edycji: 2012-09-09 o 19:55 |
|
|
|
#2116 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję synka Cytat:
Cytat:
Cytat:
i powodzenia
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Blonde mój móż kiedyś brał kilka rzeczy na raty (przed slubem jeszcze) i wszystko ok, tylko takie 0%
tasia po co czekać te 3 tyg?? ![]() Ana wniosku nie pisałam, dyrekcja powiedziała, ze otwiera mi przewód stażowy i dała to na piśmie + przydzieliła mi opiekuna stażu.Blonde o kurde.. współczuję z panelami. Ja jak tylko się dowiedziałam o ciąży to nawet łyka alko nie wzięłam. Debrah bardzo fajny ten wózek. dodaja dziękuję ![]() Co za dzień o 10 przyszedł do nas nasz świadek zobaczyć Maję (w prezencie dał jej kombinezon na zimę ) Posiedział i po 13 poszedł a my do rodziców na obiad. Tam zjedliśmy i zadzwonili do nas znajomi (ci co mają roczne dziecko i ostatnio byli w stanach, ale wrócili ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- A co się stało z przeglądem tygodnia z 1 strony??
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
Madzia to mieliście dzisiaj miły i intensywny dzień, fajnie, że mimo małego dziecka spotykacie się ciągle ze znajomymi. Super, że mąż zdał egzamin i szybko do was wrócił Butter współczuję uszkodzonych paneli, tez bym się wkurzyła. U mnie podczas remontu łazienki (wszystkie graty stały w pokoju) w jednym miejscu dostała się woda chyba z pralki i mam małe wybrzuszenie ale na szczęście prawie tego nie widać, ale też byłam zła bo to nowe panele Debrah witaj z nami Nikitko cześć, fajnie, że chociaż na chwilę do nas zawitałaś Malenstfo nie dziwię się, że jesteś zła że facet twojej teściowej wygadał się z ciążą, nie lubię takich "życzliwych" ludzi dadaja ale ładnie nadrobiłaś, a jak wakacje się udały? malamaluczka87 witaj z nami mysia nie denerwuj się, ludzie często pytają o dzieci a niewiedzą jaką moga komuś sprawić przykrość, szkoda nerwów na takich ludzi. Smacznego, ja nie cierpię kaszy Blonde witaj z powrotem z nami kaaasia90 gratuluję t(asia) pisz pracę, pisz, obyś szybko skończyła, mnie też to czeka, muszę 20 października oddać i już myślę, ze to nierealne, ale na szczęście praca dyplomowa jest dużo krótsza. ja bym się starała na waszym miejscu w tym cyklu, zycze ci oczywiście żeby się od razu udało ale życie pokazuje nam że to nie takie łatwe, wiec po co przesuwać starania Strong kochana cieszę się, że Kamilek polubił butlę. Jego zdrówko jest najważniejsze, oby kolki szybko przeszły. Co do @ to właśnie wczoraj do mnie zawitała, po teście pozytywnym beta wyszła mała, potem już tylko negatywne testy ![]() trochę nadrobiłam. ja weekend w szkole i z tz . Jutro znowu praktyki, więc trzeba się kłaść spać, dobranoc kochane
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko dziękuję
tylko znowu mnie nogi bolą od łażenia Przykro mi słonko, tak bardzo trzymam za Ciebie kciuki. najgorzej, ze ten pierwszy test wyszedł pozytywny, narobił nadzieję i teraz @ jeszcze bardziej boli. Ale wierzę w Was. Właśnie wypiłam z mężem herbatkę i najadłam się ciasta drożdżowego z jabłkami (mama nam zrobiła) a za chwilę będziemy jakiś serial oglądać.
|
|
|
|
#2120 |
|
Zadomowienie
|
Witam jeszcze raz wszystkie Panie;-) Dziękuję za miłe powitanie;-) damy rade dziewczęta! Również gratuluję Deborah- w resztę dopiero się wczytuję;-)Miło mieć wsparcie Stokrotko- będzie kiedy ma być;-)
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, cały dzień na kanapie w piżamie przeleżałam
Madziu, to moje panele ucierpiały, nie Blonde. Fajnie, że dostaliście kombinezon dla Małej. każdy prezent cieszy ![]() malamaluczka, witaj i powodzenia w staraniach. Mysia, nie dziwię się, że się wkurzyłaś. Powiem Ci, że mi też działa maksymalnie na nerwy takie coś - ciągle ktoś dopytuje...i znajomi i dalsza rodzina, znajomi rodziców (np. wczoraj), moja nauczycielka fizyki z liceum, którą spotkałam w sklepie (w zeszłym tyg.)... już mam wrażenie, że nie ma dnia, żeby mnie ktoś nie spytał kiedy będziemy mieć dziecko. I na początku mama się śmiała ze mnie, że po co ja sie tak wkurzam, zwracam na to uwagę, a teraz już sama mówi, że faktycznie przegięcie Ja nie wiem co to kogo obchodzi, czemu ludzie są tacy natrętni w tej kwestii...przecież to nietaktowne. To jakby ktoś nam się cisnął do sypialni i chciał wiedzieć, co tam się dzieje. ehhh...Może serio jestem już takim starym raszplem, że nie przystoi nie mieć dzieci ![]() Stokrotko, przykro mi z powodu @
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-09-09 o 21:57 |
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Butter o matko, mąz mi z tym ciastem przyleciał i herbatką i się pomyliłam
![]() Lipa z tymi panelami ech.... a mocno to widać?? |
|
|
|
#2123 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze sie da je uratowac![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nic mi sie niechce dotatkowo nie mam nastroju
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2125 |
|
Zadomowienie
|
Odwiozłam właśnie TŻ i oczywiście pierwsze co to czytam Was =) Jakieś uzależnienie, czy co??
Przedstawiłam TŻ plan na dzidzie, ale że jemu dwa razy nie trzeba powtarzać to zobaczymy jak to będzie ![]() Byliśmy dzisiaj w poradni, pan nam opowiadał jak się zakłada rodzinę =) zachowywałam powagę cały czas, ale jak zaczął gadać o krwawieniach, mierzeniu temperatury (kazał pominąć =)) i śluzie to wymiękłam. A te jego przykłądy... Np o śluzie- jak ślimak idzie po trawce okraszonej rosą to mu łatwiej, a jak ten sam ślimak wejdzie na piasek to będzie mu ciężko =) Jestem dumna z TŻ że to wytrzymał i nie zaczął z nim dyskusji. Dobranoc dziewczyny. Rano Was poczytam, bo zdążyłam zauważyć tylko, że ktoś pisał o kaszy mannej =))
|
#2126 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co oznacza, że macie taki sam gust =) Chyba nie spodziewałaś się, że Ci powie- mamusiu tą!! ja chcę tą!!! Musiała jakoś dać ci znać. A że akurat ten jest dość... specyficzny, t trudno =) mysia za schody. Ja jak sobie pomyślę ile nerwów przede mną z tą budową to mi się odechciewa...dodaja butter też bym się wkurzyła o te panele, ale teraz po ptokach. Człowiek się uczy na błedach, szkoda tylko, że niektóre są długo widoczne =/ Malensstfo przecież ty się nie możesz denerwować! Co prawda teściowa przesadziła i to mocno, ale mimo wszystko weź trzy głębokie wdechy i tylko czekaj na jakąś "sekretną" nowinę od teściowej tak wiesz, dla zemsty! Cytat:
malamaluczka87 cześć Cytat:
![]() Cytat:
strong jest trochę zajęta i przegląd się nie aktualizuje =)Cytat:
Wczoraj jechałam po TŻ przejechałam obok biedronki i myślę- nie, no muszę spróbować tych rurek. Ciech, zawróciłam, wchodzę do sklepu a tam akurat akcja zamykanie przed remontem i na półkach pustki. Ale jakieś rurki były, kakaowe. Ciekawe czy dobre wzięłam??? One są tak po ok 5zł? z tasso? Kurcze muszę kawę dobrą wypić. Wczoraj siedziałam do 2 w nocy, wstałam przed 6 i jestem nieprzytomna...
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Po jakże uroczym weekendzie ( poza incydentem z natretna ciotką) cięzko wrócić do szarej rzeczywistosci. Własnie usiadłam przy kompie w pracy i stwierdziałam, że kompeltnie NIC mi sie nie chce i powinnam jakis urlopik wykombinowac. No ale kroi sie remont, na dzień dorby szkody potem reszta, takze własnie urlop na to wykorzystam ![]() Co do natrętnych pytań ludzi. Nikomu sie nie chwalilismy , że zaczelismy starania, nawet rodzicom. Przynajmniej, ja nie mam potrzeby informowania o tym innych. Wole powiedziec jaki juz bedzie fasolka Natomiast ja takie teksty to juz i przed slubem słyszałam, ze zegar bilogiczny tyka, że to juz pora... Matko boskaa, ja jeszcze rok temu nawet bym nie pomyslała o ciąży. Nie rozumiem, po co ludzie rzucaja takimi głupimi uwagami. Co ich to obchodzi?? przecież ja np. mogę nie móc miec dzieci albo ich nie chciec. I co mam sie z tego komus tłumaczyć, jasneUuuu, koncze ten temat juz bo sie znowu nakręcam. Buziaki dla Was w poniedziałkowy ranek ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Butter, widzę , że @ ma przyjsc ok 14. Jak sie czujesz?? Jakies przeczucia, objawy??
|
#2128 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się poweekendowo!
Nie wiem co się dzieje, ale jestem nie do życia. Weekend przeleciał szybko, a ja co chwila spałam. no jeszcze czytałam książkę Nie cierpię takich przesileń...Także u mnie nic nadzwyczajnego się nie wydarzyło. Widzę, że na wątku było raczej też spokojnie Widze bardzo dużo nowych dziewczyn, więc wszystkim mówię "Heja" Zapraszamy do pogaduszek ![]() Butter doczytałam o panelach i chyba bym się wściekła, także przykro mi...
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Poniedziałek ![]() Witam się i zmykam pracować Widzę, że jest sporo nowych dziewczyn, witam się również z Wami |
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po weekendowo, poniedziałkowo
![]() Weekend mi strasznie szybko zleciał. W piątek byliśmy u znajomych, w sobotę widziałam się z moją świętą Trójcą, później wpadli do nas inni znajomi. Wczoraj czyste lenistwo. Nie chciało się dzisiaj wstawać ![]() Blonde Ciesze się, że już jesteś. Dlaczego nastrój dziisaj nieteges? Butter współczuję wybrzuszenia paneli. Naszym znajomym wystarczy, że troszkę wody się wyleje i jak nie zetrą od razu to robi się to samo. Nie wiem skąd taka wada paneli. Dla mnie to pod reklamacje podchodzi... Kochana, co do "picia" w pierwszym okresie ciąży, to ja też to mam zasłyszane i szczerze powiedziawszy jakoś bardzo tego nie weryfikowałam. Przyjaciółka mi o tym mówiła, a jej lekarz. Ale ja mam podobne podejście do Ciebie. Magda fajny dzień za Wami! Żabcia cieszę się, że chrzciny udane! Maleństfo współczuję nerwów. A co mąż Ci zrobił, że się wkurzyłaś od rana? Tak to niestety z ludźmi jest. Hasło "nie mów nikomu" działa jak ciche przyzwolenie i nagle okazuje się, że wszyscy wiedzą... ech! Agnusek przesilenie Cię dopadło? Głowa do góry! ![]() Mysia Ty jesteś rocznik 86? (tak jak ja) i ciotka cos wspominała o wieku? Halo! Przeca my młode lachony jesteśmy A tak poważnie, to nie przejmuj się ciotką, ludzie pytają i gadają o tych rzeczach,. Nie zdają sobie sprawy z tego, że mogą komuś wyrządzić przykrość.Witam nowe dziewczyny! Ja dzisiaj po 3 tygodniowym folgowaniu wracam do biegania Mam nadzieje, że moja motywacja wróci na dobre tory
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

chyba pralka źle odwirowała.... i wybrzuszyły się panele..mąż powiedział, że to już się nie wklęśnie

więc po prostu moje dzieci miały taką dawkę stresu, że szok 

a za chwilę będziemy jakiś serial oglądać.