|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Brumek akurat Allen zgrał tam doskonale, ale chodzi mi o samą fabułę...
Może nie było tak tragicznie, ale nie zachwycił mnie ten film. Jeden z gorszych jakie widziałam. My już w domu od jakiegoś czasu.. Tu nie było mszy tylko sam sakrament 10 minut i już. Nie było tak źle ogólnie. Sara marudziła, spała trochę w wózku na dworze, ale krótko i potem marudziła, więc był pretekst powrotu do domu.
#1082 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie juz z domku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
|
patik87 jak po uroczystości? Sara spokojna była?
Ale szybko dojechaliście!!! Stronczek, a wiesz co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie narazie nie ciągnie do wywalenia butli. Jutrzejsze kciuki jak w banku!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A kciuki zaciskam, choc nie wiem o co cho... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamole
![]() Nadrobilam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Trzeba odkładać do łóżeczko Jak zapłacę to przytulić i znowu do łóżeczka Pierwszy wieczór na peno będzie to kilka dziesiątki powtórzeń a potem już będzie tylko łatwiej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Musi być silnie przywiązany do swojego pokoiku Coś mu wyraźnie nie pasuje A może przestawić łóżeczko na działce w inne miejsce ![]() Od rana próbuje napisać i nie było jak Pozatym pogoda bezlitośnie piękna i nie można siedzieć w domu Goście pojechali, weekend bardzo milutki Mam trochę energii na nowy tydzień
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-09-09 o 20:29 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | ||
Zakorzenienie
|
Jeszcze troche nadrobiłam, ale nie dam rady zacytować wszystkiego ...
Zaraz spadam spać, bo rano do pracy ![]() Cytat:
![]() Gratulacje dla koleżanki ![]() Cytat:
![]() My też jeśli się kłócimy z TZtem to o kasę... chciałabym kiedyś móc iść do sklepu i kupić coś nie patrząc na cenę ![]() Stronczku, dobrze, że podróż bezproblemowa i że jesteście w domu ![]() Brumku - Tymusiowi ewidentnie cos nie pasuje na działce, przynajmniej w nocy ... Przytulam Was oboje ![]() Muszę się pochwalić - Amelka dopiero co nauczyła się siedzieć, a już odkryła, że szczebelki w lóżeczku służą do tego, żeby się za nie złapać i wstać ... i do tego samego służą ręce - jak się ja złapie za rączki, to zamiast siadać - wstaje ... chuligan dzidziuś, no ![]() Ale za to chyba odstawimy się od cyca niedługo .. Amelka coś nie bardzo chce go jeść... w nocy trochę pociamka, ale to tak bardziej trzyma w dziubku, niz je, a w dzień nie chce ....dzisiaj prawie wcale nie jadla, a jak ja próbowałam przystawic to nie chciała ![]() Ale może to i lepiej, jak się sama odstawi wtedy, kiedy będzie chciała... ![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-09-09 o 20:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Rozeznanie
|
![]() Brawa dla chodziaczków - Tymka i Hani ![]() i nic więcej z siebie nie wykrzeszę, bom przeziebiona i gile mam do pasa ![]() Przez dwa dni bedę słomiana wdowa, no zarypię się sama z obowiązkami...i z tymi gilami. Aj nie lubie chorować, nie lubię ![]() Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zakorzenienie
|
WItam
mysmy byli dzis w Czestochowie. Niedawno wrocilismy Co do mojego pytania - moj TZ po jednej z rozmow ze mna powiedzial ze nie jest gotowy jeszcze na dzidziusia, ale nie oznacza, ze nie wspolzylismy wogole. A jak bylam z Marysia w ciazy to juz w 4 tyg ciazy wyszedl pozytywny test, co prawda z blada kreska ale pozytywny. A tu dwa i negatywne, a zadnych oznak @ nie mam. W zeszlym roku jak poszlam do gina po pologu powiedzial ze mam nadzerke i ze na razie jest ok i nic z nia nie robimy, ale to bylo rok temu i boje sie, czy cos tam sie nie porobilo i czy moze jest inna przyczyna. powinnam byla dostac@ 2 wrzesnia, a mnie jak sie ma juz cos dziac, to mam szybciej okres nigdy pozniej.
#1091 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam takie nieregularne cykle ostatnio - poprzedni 36 dni a teraz 26 dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i tak dzieki dziewczynki za odp - panikuje bo wkrecam sobie, ze na bank mi cos "tam" uroslo i cos jest nie tak z moim zdrowiem
![]() |
#1093 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny na szybko: ma któraś firany makarony? mam rebusa
![]() edit: już wiem ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-09-09 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zakorzenienie
|
Brumek dziękuje, dzis lepiej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
![]() Wracamy po aktywnym weekendzie ![]() Myha, gratulacje dla koleżanki ![]() Ddewik, ale fajnie Was zobaczyć ![]() Marzenko, ![]() ![]() Buty Domkowi kupiłam takie http://www.zara.com/webapp/wcs/store...lurowe%20botki ![]() Telik, jak koleżanka? ![]() Agula, Domek sam wchodzi i schodzi z kanapy, z łóżka. Nauczył się w sumie sam. Pokazuj jej dużo jak ma bezpiecznie schodzić, a napewno lada dzień się nauczy ![]() Udało Ci się namówić męża na remoncik ![]() Bella, ja wyjęłam szczebelki już jakiś miesiąc temu. Dominik sam wychodzi jak wstanie, albo przychodzi do nas w nocy jak mu się coś złego przyśni. Zresztą od jakiegoś czasu jak mąż wychodzi do pracy to Domek sam przychodzi do mnie i dosypiamy razem ![]() Madziulka, fajnie te buciki clarsa ![]() Marina, kurcze ciężka sprawa z Twoim mężem, bo widać że rodzice mają na niego duży wpływ ![]() A Twojej mamy kompletnie nie rozumiem ![]() ![]() Gomra, ![]() ![]() ![]() Dziubku, jak się Szymek czuje? Jacieeee, zdrówka!! ![]() Brumku, coś ciężko Tymciowi spać na tej działce. Ciekawe dlaczego ![]() Patik, przykro mi, że tak niefajnie skończyła się "randka" z mężem ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-09-09 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
eveewe spokojnie , po ciąży cykle mogą sie rozregulować... Ja teraz tez przez tydzień miałam opóźnienie i już miałam schizy że w ciąży jestem ![]()
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
Kochane, mysle ze jesli testy wyszly negatywne to i tak jest, martwie sie raczej o swoje zdrowie i stad moje takie rozne pytania i przemyslenia. dzieki za odp lece spac - buziole
![]()
#1099 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nawzajem ![]() Myślę, że u nas dziś będzie ok, bo już w domu ![]() Cytat:
![]() Brawa za smoka ![]() Kciuki oczywiście będą ![]() Cytat:
![]() 2. Czyli tym razem przyjaciółka się w porządku zachowała? ![]() Cytat:
![]() 2. Brawo Ameleczko ![]() ![]() 3. A może zęby jeść nie dają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedy idziesz do lekarza teraz? Cytat:
![]() 2. Nie wiem, nie analizowałam. dwa razy już przestawiałam, ale czy strony świata te same... Zaraz się zastanowię!
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze muszę w końcu wyprać wózek
![]() Natko, Brumciu koleżanka ok sie zachowała bawiła sie z Jasiem a dziś nawet nakarmila go owsianka. Zreszta oni planują w najbliższym czasie baby więc chyba sie przygotowują Myśle ze może i ja musiałam nabrać dystansu i trochę odpuścić Bo mam wrażenie ze tez trochę sie wtedy nakrecilam. Brumciu ni tez cały czas myśle jak to możliwe, ze Brumiatko ma tak silne przywiązanie do "swojej" sypialni Natko a gdzie byliście i co robiliscie
#1101 |
Zakorzenienie
|
Blondynko,
![]() Stronczku, fajnie że już jesteście na miejscu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Wtajemniczenie
|
Czesc
![]() Cisza, spokoj, wszyscy śpią ...jak ja lubię tę porę... Zmykam... Bede jutro... Ledwo juz siedzę... Nie przespana noc robi swoje D O B R A N O C ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poprzednio pewnie dużo zrobiła cała nerwówka związana z chrzcinami. My wczoraj byliśmy na basenie, zakupach i na koniec dnia znaleźliśmy się na grilu u znajomych. Dzisiaj natomiast z rana pojechaliśmy na dożynki do moich rodziców, tam jest największy korowód dożynkowy na śląsku, Domek był zachwycony ![]() Po wszystkim moi rodzice zaprosili nas na urodzinowy obiad do restauracji, później wycieczka rowerowa i przy okazji zabawolanida w CH. Cały weekend poza domem ![]() Chłopcy padli już jakiś czas temu, a ja jakoś spać nie mogę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uff! A do lekarza pójdziesz się pokazać? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kuruj się szybko!!! Cytat:
![]() ![]() A to moje Brumiątko rzeczywiście jakieś wierne i lojalne, bo dziś śpi jak aniołeczek ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- No więc tak: w domu Tymuś ma łóżeczko ustawione w linii północ-południe (ale raz śpi tak, raz tak, więc nie można powiedzieć, że zawsze głowę na północ na przykład ![]() ![]()
![]() |
#1105 |
Zadomowienie
|
![]() Jestem pierwsza? A kawę poranną juz kończę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Kaszle mnie jak starego gruźlika. A tu do pracy trzeba iść, po tygodniu siedzenia w domu ![]() Niech mnie ktoś przytuli ![]()
#1107 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 | |
Wtajemniczenie
|
Kurcze ale mi sie narobiło...
Nie jestem pewna czy Martyna nie wyrzuciał mojego portfela do kosza na smieci. Wczoraj wieczorem grzebała mi w torebce i miaął go w rece. TŻ miał ja pilnowac bo ja robiłam sobie sałatke do pracy.dzisiaj podnosze torebke a ona jakas lekka. Patrze a nie ma portfela. Zastrzegłam juz karte płatnicza. Był tam tez dowód i karty NFZ ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez myha82 Czas edycji: 2012-09-10 o 06:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |||||||||
Zakorzenienie
|
![]() Eee nawet nie było wiele do nadrabiania ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że wszystko się udalo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co za rebus? ![]() ![]() Cytat:
![]() Kupilismy w sobote farbe ![]() ![]() Świetny weekend, normalnie zazdroszcze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczywiście mi wszystkiego nie zacytowało.. Juju to Ci dzieciaki dały pospać ![]() Brumku jedne dzieciaki śpia gdzie popadnie, inne nie... najwyraźniej Tymuś nie czuje na działce tego bezpieczeństwa co w swoim domowym łózeczku.. Stronczku super że droga przebiegła bezproblemowo i dotarliście do domku ![]() I nie wiem co jeszcze mialam zacytowane ![]() U nas weekend jak każdy inny. w sobote kupilismy farby do mieszkanka ![]() A wczoraj wyciągnęłyśmy tatusia na ciuszki ![]() ![]() Jak ja to lubie ![]() Dziś idziemy do siostry na urodziny.. musimy isc po kartkę i wino, odebrac siostrzenice ze szkoly i wziac ja do siebie, isc na poczte, tż zadanie do szkoly zrobic i i i ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Zakorzenienie
|
Witam
ja juz z kawusia - dwa dni wolnego. ![]() brumku moja mala tylko w jednym domu nie chce spac i wogole zle sie tam zachowuje (sprawdzone kilkakrotnie) wszedzie indziej spi. Prawie zawsze w swoim lozeczku turystycznym ![]() myha a wy mieszkacie w bloku? nie dalo sie odszukac tego worka ze smieciami?? mamad bylo poczekac z kawa ja wlasnie pije ![]() jacieee ![]() Natka super wam weekend minal ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.