Rozstanie z facetem, część XXIV - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-09, 22:34   #1861
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXIV

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
właśnie o to chodzi...
tylko dlaczego nie walczył razem ze mną?

dziękuję dziewczyny za wsparcie
właśnie odwieczne pytania dlaczego nie walczył tylko sam zdecydował??

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 22:34   #1862
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez sheneedslove Pokaż wiadomość
wiem Aniu, że u Ciebie było podobnie, że coś się psuło, a on nic nie mówił. ale myślę, że żadne rozmowy nic by nie pomogły.
Jedynie druga osoba mogłaby się psychicznie przygotować na porzucenie.
Jak się wypala uczucie i się informuje drugą stronę o tym... to właśnie ta druga strona dwoi się i troi, żeby zatrzymać ten proces. Nieskutecznie, tego nie da się zatrzymać. A facetowi wtedy trudniej odejść, bo widzi jak jego kobieta walczy, stara się... tylko że już jest za późno
Jak mądrze napisane...
Cytat:
i żeby nie było, że się wymądrzam, ale jestem na tym wątku już cztery lata, więc pewne procesy zrozumiałam ;p
zresztą taki schemat przewija się, co któreś rozstanie.
ja do usranej śmierci będę na tym wątku
Ha, ha, wcale nie będziesz!
Cytat:
a z nim nigdy szczęścia nie zaznam, bo to jest zły człowiek
Bardzo zły człowiek...
Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
wróciłam ze spaceru i zostawiła u kolegi w samochodzie telefon:/ mam nadzieje że się zjarzy i mi go jeszcze dzisiaj podrzuci ale zakręcona
Co za uroczy przypadek
Cytat:
Napisane przez Niteczka19 Pokaż wiadomość
Nie myślałam, że po znaku życia od niego, aż tak bardzo znów się rozkleję.. Mam dość, mam dość tego, że dalej go kocham. Tęsknie do czasów, kiedy za nim nie tęskniłam. Totalna załamka. Marzę już tylko o tym, by wtulić się w jego ramiona. Jest mi głupio samej przed sobą, za własne myśli.
Niby fajnie, ale nie cierpię, gdy eksowie się odzywają w tonie biednych misiów! Mój przyleciał po 2 miesiącach z tęsknotami... jak mu z inną nie wyszło
Cytat:
widzicie ja nie zostałam poinformowana czy się wypaliło czy nie... tylko mówił że musi przemyśleć, że nie wie co czuję, że jest zagubiony bla bla bla
Standardowa wymówka tchórza. Nie był oryginalny.
Tak bardzo myśli, że aż zapomina, a gubi się co najwyżej w biuście Kasi z naprzeciwka...
Cytat:
Napisane przez asvr Pokaż wiadomość
W sprawie odzywania się do eksów dziś znowu mialam sen, teraz mi sie snilo ze zadzwoniłam do niego (po prawie miesiącu bez kompletnego ozywania się) i wiecie co? zlał mnie tak strasznie, nie chcial ze mną rozmawiać w ogóle masakra. Jak sie obudziłam to az sprawdzilam w telefonie czy na pewno nie dzwonilam takie to mi się realne wydawało :P
ale strasznie sie w tym śnie czułam. taka niepotrzebna. wiec tym bardziej ja sie pierwsza nie odezwe.
Jak miło, że sny potrafią pomagać
Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
IT Nie, nie no to mój dobry kolega się w tym specjalizuję - mogę Cię do Niego podesłać Przy okazji szuka żony (menager PR IT - a ciort wie )
Szuka żony, rozwaliło mnie to
Cytat:
Napisane przez selena004 Pokaż wiadomość
Trochę się poobmacywałam z kumplem przyjaciółki, potem się dowiedziałam, że ona ma na niego chrapkę od 2 lat... A potem jeszcze zobaczyłam, że stolik obok siedzi mój nauczyciel. Takie rzeczy tylko ja.
Jakim cudem nie wiedziałaś o tej tajnej sympatii przyjaciółki? Cóż, to jej problem, że Ci nie powiedziała, ale wyświadczyłaś jej przysługę - teraz widzi, że nie ma na co liczyć.
Cytat:
Napisane przez tatia05 Pokaż wiadomość
ja sie z nim w ogóle nie rozstałam bo nigdy z nim nie byłam. Przez 6 lat byłam z exem dupkiem, który mnie zdradzał. Ten o którym teraz mówię to moja dawna miłość z lat szczenięcych, nigdy o nim nie zapomnialam i on o mnie też nie. Nie wymagam od niego niczego, ale jak od miesiąca znów złapaliśmy kontakt, mówi, że mu na mnie zależy i cche ze mną być to potem dla mnie taka cisza jest dziwna. jak dzwoni do mnie często i pisze a nagle z dnia na dzień milczy to coś jest nie tak. Tak się nie robi, to brak szacunku dla mnie. Zresztą jak wróci z zagranicy to mamy się spotkać.

dobra dziewczyny jednak odpisał wczoraj, że ma bałagan w głowie i musi to wszystko sobie poukładać. Dobrze, że przynajmniej odpisał, a nie zostawił mnie ot tak bez wyjaśnienia.
Dziękuję za wyjaśnienie, teraz już ogarniam Jego milczenie faktycznie było podejrzane i... nadal jest. Co to ma być? Zależy mu, ale nagle musi sobie poukładać?
Stary 2012-09-09, 22:37   #1863
ania230
Zakorzenienie

byłam na spacerze z kolegą i powiedział mi że jestem bardzo seksowna i mnie zatkało nikt mi jeszcze tego nie powiedział

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość

Co za uroczy przypadek
kolega przywiózł telefon

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2012-09-09, 22:52   #1864
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
wiem, on nawet nic nie robi. mówi o uczuciu do mnie minutę po tym jak klepał smsy, prawdopodobnie z tamtą.
niby takie wielkie miasto, a o spotkanie nie jest trudno...
Spotkań można unikać. On się do niczego nie nadaje :/
Cytat:
byłam na spacerze z kolegą i powiedział mi że jestem bardzo seksowna i mnie zatkało nikt mi jeszcze tego nie powiedział
Startuje do Ciebie czy wie o rozstaniu i chce Cię podbudować?
Stary 2012-09-09, 23:01   #1865
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

Startuje do Ciebie czy wie o rozstaniu i chce Cię podbudować?
kolega ma żonę i broń boże nie staruje , a o rozstaniu wie

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2012-09-09, 23:18   #1866
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
wróciłam ze spaceru i zostawiła u kolegi w samochodzie telefon:/ mam nadzieje że się zjarzy i mi go jeszcze dzisiaj podrzuci ale zakręcona
A ja dziś zgubiłam, nie powiem gdzie, bo wstyd
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-09, 23:18   #1867
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dziś zgubiłam, nie powiem gdzie, bo wstyd
no mów

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2012-09-09, 23:20   #1868
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem kochana
miałam dokładnie taką samą sytuację i nie wiem...
ja myślałam, że jest super, on miał tyle planów, jeszcze dzień wcześniej tak tęsknił, chciał przy mnie zasypiać...

boli to wszystko, tylko czas czas czas

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

wiem, on nawet nic nie robi. mówi o uczuciu do mnie minutę po tym jak klepał smsy, prawdopodobnie z tamtą.
niby takie wielkie miasto, a o spotkanie nie jest trudno...

powiem Ci, że to szpiegostwo i moje 'prywatne śledztwa' (kilka miesięcy temu) teraz mają swoje skutki. gdybym się nie interesowała to bym nie wiedziała o 80% krzywd, które mi wyrządził. a tak to wszystko wiem i serce boli.
ale to orzeźwia umysł.
Gorzej jak na kilka godzin przed rozstaniem się z Tobą bzyka I okazuje uczucia, itp. I nagle zmiana o 180 stopni

Ja nie robię już dochodzenia, bo sama się zagubiłam w tym wszystkim
Stary 2012-09-09, 23:20   #1869
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Gorzej jak na kilka godzin przed rozstaniem się z Tobą bzyka I okazuje uczucia, itp. I nagle zmiana o 180 stopni

Ja nie robię już dochodzenia, bo sama się zagubiłam w tym wszystkim
no mnie bzykał jeden dzień wcześniej ...

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2012-09-09, 23:22   #1870
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

kolega przywiózł telefon
Jednak przywiózł

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:
no mów
Stary 2012-09-09, 23:22   #1871
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak przywiózł

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

ehehe i dobrze bo bez telefonu to ja bez ręki

aż taki wstyd?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2012-09-09, 23:25   #1872
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie było tak, że mówię, że chyba musimy o czymś pogadać, a On z tekstem, że jest zmęczony i idzie spać, a ja SPOX i nie naciskałam zaczęłam o czymś innym rozmowę i nagle zaczął się do mnie dopierać i w ogóle

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
ehehe i dobrze bo bez telefonu to ja bez ręki

aż taki wstyd?
I bez telefonu i bez neta wytrzymam

Wstyd? Mega się skompromitowałam

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
kolega ma żonę i broń boże nie staruje , a o rozstaniu wie
Ty uważaj, bo ja właśnie też tak niewinnie zaczęłam
Stary 2012-09-09, 23:28   #1873
ania230
Zakorzenienie

to nie mów
idę spać jutro do pracy trzeba rano wstać
kolorowego śpijcie kobitki dobrze

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Ty uważaj, bo ja właśnie też tak niewinnie zaczęłam
u mnie serce jeszcze nie wyleczone i nikogo nie przyjmuje

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2012-09-10, 00:44   #1874
kinguśka
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie było tak, że mówię, że chyba musimy o czymś pogadać, a On z tekstem, że jest zmęczony i idzie spać, a ja SPOX i nie naciskałam zaczęłam o czymś innym rozmowę i nagle zaczął się do mnie dopierać i w ogóle

Eh nie dobijajcie mnie, jak sobie przypomnę, że u mnie było tak samo, to mam ochotę walnąć się w pustą łepetynę za swoją naiwność a exa za to, że taki buc z niego
Cytat:
ja sie z nim w ogóle nie rozstałam bo nigdy z nim nie byłam. Przez 6 lat byłam z exem dupkiem, który mnie zdradzał. Ten o którym teraz mówię to moja dawna miłość z lat szczenięcych, nigdy o nim nie zapomnialam i on o mnie też nie. Nie wymagam od niego niczego, ale jak od miesiąca znów złapaliśmy kontakt, mówi, że mu na mnie zależy i cche ze mną być to potem dla mnie taka cisza jest dziwna. jak dzwoni do mnie często i pisze a nagle z dnia na dzień milczy to coś jest nie tak. Tak się nie robi, to brak szacunku dla mnie. Zresztą jak wróci z zagranicy to mamy się spotkać.

dobra dziewczyny jednak odpisał wczoraj, że ma bałagan w głowie i musi to wszystko sobie poukładać. Dobrze, że przynajmniej odpisał, a nie zostawił mnie ot tak bez wyjaśnienia.
Rychło wczas Ci to napisał. On sobie chyba musi poukładać słowa rzucane na wiatr. Lepiej podchodzić do takich wyznań z dystansem, tym bardziej jeśli się kogoś nie widziało przez jakiś czas. Ale to on przede wszystkim skoro nie był pewien siebie, nie powinien był mówić, że mu na Tobie zalezy, bo tylko namieszał Ci w głowie.
Zresztą powinien był Ci od razu napisać, że się zagalopował, a nie po tygodniu, jak zebrał się na odwagę (kolejny tchórz).
Moglibyście rozmawiać normalnie, a jak wróciłby do Pl, zobaczylibyście jak ułożyłyby się sprawy między wami.
A za ile on wraca?

Edytowane przez kinguśka
Czas edycji: 2012-09-10 o 01:06
kinguśka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 01:11   #1875
Annie1441
Wtajemniczenie

ta u mnie też tak było.

tęsknię tak strasznie, zaraz rocznica...
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 07:43   #1876
tatia05
Raczkowanie

Cytat:

Dziękuję za wyjaśnienie, teraz już ogarniam Jego milczenie faktycznie było podejrzane i... nadal jest. Co to ma być? Zależy mu, ale nagle musi sobie poukładać?
Cytat:
Napisane przez kinguśka Pokaż wiadomość
Rychło wczas Ci to napisał. On sobie chyba musi poukładać słowa rzucane na wiatr. Lepiej podchodzić do takich wyznań z dystansem, tym bardziej jeśli się kogoś nie widziało przez jakiś czas. Ale to on przede wszystkim skoro nie był pewien siebie, nie powinien był mówić, że mu na Tobie zalezy, bo tylko namieszał Ci w głowie.
Zresztą powinien był Ci od razu napisać, że się zagalopował, a nie po tygodniu, jak zebrał się na odwagę (kolejny tchórz).
Moglibyście rozmawiać normalnie, a jak wróciłby do Pl, zobaczylibyście jak ułożyłyby się sprawy między wami.
A za ile on wraca?
nie dziwię mu się też, że nagle ma chaos w głowie. Kiedyś mi mówił, że mnie kocha i chce ze mną być, ale odtrąciłam go bo spotykałam sie wtedy z TŻtem debilem, może się bał. Znam go i wiem, że nie skrzywdziłby mnie. Zresztą napisał, że już sobie poukładał wszystko, przeprosił mnie i powiedział, że byłby głupcem gdyby pozwolił mi odejść od razu lepszy humor
tatia05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:22   #1877
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
nie dziwię mu się też, że nagle ma chaos w głowie. Kiedyś mi mówił, że mnie kocha i chce ze mną być, ale odtrąciłam go bo spotykałam sie wtedy z TŻtem debilem, może się bał. Znam go i wiem, że nie skrzywdziłby mnie. Zresztą napisał, że już sobie poukładał wszystko, przeprosił mnie i powiedział, że byłby głupcem gdyby pozwolił mi odejść od razu lepszy humor
Stary 2012-09-10, 10:58   #1878
orzechowo
Przyczajenie

a ja mam taki nietypowy problem.

psychicznie czuję się lżej od zerwania, bo uwolniłam się od związku w którym byłam nieszczęśliwa.

za to fizycznie coś się dzieje nie na miejscu. pobolewa mnie głowa, jestem ospała, mam raczej kiepski nastrój, bolą i kłują mnie ramiona, nie mam apetytu, jestem jakaś obolała i bez energii . robię dużo dla siebie, jak jem to zdrowo, piję wodę, jeżdżę na rowerze codziennie, robię peelingi, dbam o ciało. a mimo to czuję się marnie
orzechowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:19   #1879
tatia05
Raczkowanie

Cytat:
też się cieszę chcę już grudnia

Edytowane przez tatia05
Czas edycji: 2012-09-10 o 11:21
tatia05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:20   #1880
Hopefull
Raczkowanie

Trzecia noc pod rząd z nim w roli glównej :/ cos ze mna nie tak...

orzechowo - z tą ospalością, kiepskim nastrojem, brakiem energii i bolem głowy, możemy sobie przybić 5, mam tak samo i to paru tyg.. Oczywiście nie okazuje tego przy innych. Jeju myslałam, że będzie coraz lepiej, a jest do kitu..

Jeszcze jak jest ładna pogoda jak dziś- zaczynam myśleć, gdzie byśmy poszli na spacer albo gdzie jeszcze nie tak dawno bywaliśmy... Poproszę o reset wspomnień..
Hopefull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:26   #1881
egocentryczna
Zadomowienie

Zobaczyłam go z inną. Kiedy mnie zobaczył, złapał ją za rękę. Był kompletnie pijany, ona prowadziła go do domu. Najgorszy był ten widok splatających się dłoni.. Przepłakałam całą noc, a już myślalam, że mi przeszło. Pozory mylą.

Teraz, kiedy emocje opadły myślę sobie, że powinnam być dumna, że przechodziłam tam i widziałam jak ona się męczy, a ja już nie muszę znosić jego zachowania, bo idę sama, niezależna i szczęśliwa.

Ale i tak nie mogę pojąć jak można być takim złym człowiekiem. Ile ja mogę znieść..? Już sam fakt, że mnie zostawił i poniżył a teraz jeszcze to. Co on chce udowodnić?

Edytowane przez egocentryczna
Czas edycji: 2012-09-10 o 11:28
egocentryczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:31   #1882
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Napisane przez egocentryczna Pokaż wiadomość
Zobaczyłam go z inną. Kiedy mnie zobaczył, złapał ją za rękę. Był kompletnie pijany, ona prowadziła go do domu. Najgorszy był ten widok splatających się dłoni.. Przepłakałam całą noc, a już myślalam, że mi przeszło. Pozory mylą.

Teraz, kiedy emocje opadły myślę sobie, że powinnam być dumna, że przechodziłam tam i widziałam jak ona się męczy, a ja już nie muszę znosić jego zachowania, bo idę sama, niezależna i szczęśliwa.
Ale zaskakujące, że mimo tego, że był kompletnie pijany to jeszcze zdążył złapać tą laskę za rękę, kiedy Cię zobaczył...czyżby jednak nie tak pijany?

Spokojnie, popłakałaś sobie i Ci ulżyło, teraz już tylko będzie dobrze Nie przejmuj się już nim, to był jednorazowy incydent, który obudził w Tobie jakieś tłumione emocje, ale to nie znaczy, że będzie gorzej. Głowa do góry
Stary 2012-09-10, 11:38   #1883
egocentryczna
Zadomowienie

No właśnie, zaskakujące. Myślałam, że jesteśmy na tyle dojrzali, że potrafimy na siebie normalnie patrzeć, przywitać się chociaż. Ale nie - zachowujmy się jak dzieci, które się na siebie obraziły i urządzajmy szopki.
Teraz dopiero widzę jaki to gówniarz. I ciągle to zamiłowanie do alkoholu - jak dziecko z gimnazjum, które może się napić w końcu do nieprzytomności, ale frajda...
Stary 2012-09-10, 12:19   #1884
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Napisane przez egocentryczna Pokaż wiadomość
No właśnie, zaskakujące. Myślałam, że jesteśmy na tyle dojrzali, że potrafimy na siebie normalnie patrzeć, przywitać się chociaż. Ale nie - zachowujmy się jak dzieci, które się na siebie obraziły i urządzajmy szopki.
Teraz dopiero widzę jaki to gówniarz. I ciągle to zamiłowanie do alkoholu - jak dziecko z gimnazjum, które może się napić w końcu do nieprzytomności, ale frajda...
No i widzisz, jaka to ulga, że już z tym gówniarzem i imprezowiczem nie jesteś?
Stary 2012-09-10, 13:19   #1885
Annie1441
Wtajemniczenie

mój też był gówniarzem imprezowiczem a i tak... ech...
Stary 2012-09-10, 13:32   #1886
orzechowo
Przyczajenie

no i masz. nie odzywaliśmy się tydzień, i dosłownie teraz napisał "to jest chore, nie potrafię żyć bez Ciebie"
i co teraz zrobic z tym fantem
orzechowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 13:39   #1887
bulbulka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez orzechowo Pokaż wiadomość
no i masz. nie odzywaliśmy się tydzień, i dosłownie teraz napisał "to jest chore, nie potrafię żyć bez Ciebie"
a ty potrafisz?
bulbulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 13:43   #1888
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orzechowo Pokaż wiadomość
tak bym chciała, żeby mój po tygodniu napisał tak do mnie...

dlaczego od Ciebie odszedł?
Stary 2012-09-10, 14:01   #1889
Annie1441
Wtajemniczenie

zazdroszczę tamtej pani
Stary 2012-09-10, 14:28   #1890
egocentryczna
Zadomowienie

czego tu zazdrościć..?
jakby mój były się odezwał to by mu się jeszcze dostało.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości