|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
FD_nika w sumie to dotarło do mnie, że nie wiem jak ocenić białą wydzielinkę skoro bierzesz tabletki, są dopochwowe może? Bo po mojej Luteinie wiem, że ona zabarwia upławy gdy się rozpuści.
Ruda oj nie masz lekko.. Po ostatniej odsłuchanej rewelacji czuję, że mogę łączyć się z Tobą w bólu przynajmniej po części, bo też czuję się nie pasująca do reszty skoro rodzince TZ bardziej pasowałaby zgorzałą jehowinka dla ich synka,ale cóż.. Damy radę, co nie babka? Trzymaj się i nie daj smutkom przez ich dziwne myślenie i manipulanctwo. Może on właśnie zostając ojcem oderwie tę pępowinę ![]() Cytat:
Z PCOs to u mnie podobnie. Na wypisie z tej endokrynologii mam to, a jednocześnie mam, że obraz usg jajników nie spełnia kryteriów haha.. Te 3 wcześniej wymieniane podwyższone hormony jednakowoż, hirsutyzm.. to na to wskazuje.. uznano, że moje leki od epizaganiają hormony w tym kierunku.. i taki oto mętlik.
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Lecę zaraz na badania morfologia i żelazo żeby mieć świeże w sobotę na wizycie. Później będę dzwonić o to usg gen ale czytałam że ten lekarz już fo nas nie przyjeżdża... Neta dalej nie mam Ruda nienawidzę mamisynkow, mój tata był identyczny, zawsze jak wracał od babci to były w domu afery, na szczęście.mama go.w końcu całkiem zmieniła ale dziś przyznaje że wzięła by rozwód tylko dawniej to nie było.takie proste. Jednak teraz nie żałuję bo tata się bardzo zmienił. A.ja z moją alergia na mamisynkow pogoniłabym takiego
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
Helllo
![]() Jestem nadrobiłam wszystkie zaległości od weekendu myślałam że może jakieś fasoli się posypią a tu cisza. Ja w sobotkę byłam na grillu u znajomych i było bardzo fajnie obżarłam się niemiłosiernie ![]() Napiszę tak ogólnie bo tyle był miała cytowania że szok. Dziewczynki słodkie macie te Wasze dzidolki z brzuszkach ja też już takie chcę ![]() Dżastina Ty to kobieto musisz na 100% mieć te II krechy jutro Ruda_grażyna no nie zazdroszczę sytuacji z chłopem ale to Ty powinnaś być dla niego najważniejsza a dopiero na drugim miejscu rodzina |
|
|
|
#1774 |
|
Rozeznanie
|
Witam po weekendzie
Weeekend spędziłam na pełnych obrotach miałam gości i trzeba im było zapewniać rozrywki. A więc były place zabaw, oglądanie zwierzaczków, dla starszych były gokarty a wieczorami drinkowanie![]() Było bardzo symaptycznie ale jeszcze jedeń by mi się przydał na takie czyste lenistwo, jeszcze jest taka ładna pogoda....No nic trzeba wracać do pracy, nowy tydzień przd nami, nie ma się co mazać ![]() Miłego dnia dziewczyny! |
|
|
|
#1775 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nieciekawą masz sytuacje.Nie wiem co ci doradzić wydaje mi się że takie maminsynki się nie zmieniają,a zawsze być na drugim miejscu to tak średnio Mam nadzieje ze sie to u ciebie jakoś poukłada.My w weekend szaleliśmy ze znajomymi Fajnie było Dziś już niestety na 2 zmiane do pracy.Sprawdziłam rano na stronia laboratorium i pojawiły się na wyniku normy tego testosteronu co myślałam że mam za wysoki i chyba jest jednak dobry Bo pisze że w okresie rozrodczym norma do 109 a ja mam 93,30.Zobacze co jutro gin powie na wyniki.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-10 o 08:22 |
|||
|
|
|
#1776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) Wystarczy zamiast powiedzieć " cały czas przesiadujesz u rodziców i wkurzasz mnie przez to" to " Jest mi bardzo smutno sprawiło mi przykrość, że cię nie było, bo potrzebuję twojej bliskości i obecności". Może by to do niego dotarło. Bo gdy wkraczamy na czyjąś stronę mówiąc, ze on to czy tamto zrobił to automatycznie zamyka się na to co do niego mówimy. Warto też pytać co on czuje i czego potrzebuje. Mam nadzieję, że trochę mój post pomoże. (przepraszam, jeśli coś źle założyłam
|
|
#1777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczynki, dziś 26 dc, zeszły cykl był 27-dniowy, także pojutrze nie spodziewam się @. Dzisiejszy test nic nie pokazał, także czekam dalej i zamawiam porcję tescikow
Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2012-09-10 o 08:44 |
|
|
|
|
#1778 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana. U mnie 27 dc. W piątek wzięłam ostatnią tabletkę dupka. Bolą mnie jajniki i te sprawy znów małpowo. Nie wytrzymałam i zatestowałam (chyba za wcześnie nawet jeśli)... czyli standard I kreska. Zobaczymy jeszcze bo może ta @ jednak nie zawita
![]() Byłam w sobotę na tym weselu. Przepych i kasa wisiały w powietrzu! Dywan w kościele z inicjałami młodych, lampiony, kwiatki, chór znany w całej polsce uświetniał uroczystość... W kościele istna rewia mody, panna młoda miała kreację od Zienia. Przyjechali limuzynom w eskorcie 6 driwtowców. Na salę przylecieli własnym helikopterem... Urządzili pokaz sztucznych ogni.... a w ogóle czego tam nie było... Ale fajnie się pobawiłam, pojadłam, popróbowałam różnych drinków bo można było iść sobie do baru i robili co się chciało. A o 2 w nocy przyjechał po mnie Tżcik. Kumpel złożył w jego ręce pół litra, ja ciasto dzierżyłam w swych rękach i odjechaliśmy.
|
#1779 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczny
![]() W sumie to się witam i żegnam bo dziś jadę do Poznania, potem Lublin i wracam do Wawy. Makabra, dawno nie jeździłam w delegację, wiec mnie wypchneli ![]() Życzę udanego dnia, oraz całego weekendu! Buźka!
|
#1780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie że się dobrze bawiłaś![]() U mnie mogłaby już ta @ przyjsć.43 dzień cyklu w sobote odstawiłam luteine na wywołanie
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-10 o 09:33 |
||
|
|
|
#1781 |
|
Zadomowienie
|
Hejka dziewczynki!
Podczytywałam Was w weekend na telefonie, bo nie miałam dostępu do komputera, jednak nie pisałam, bo z poziomu telefonu ciężko się pisze. Trzymam kciuki za Dzastin, mam nadzieję, że jutro zobaczysz dwie kreseczki. Oczywiście za inne kobietki również! Ruda, współczuję sytuacji z TŻ. Lady ma rację, może spróbuj rozmawiać o potrzebach, a nie po prostu wymagać. Trzymam kciuki za porozumienie. U mnie 29dc, @ nie ma. Wczoraj wieczorem badając szyjkę wygrzebałam dwie maluśkie kropki krwi wielkości łepka od szpilki. Także czuję, że @ zaraz będzie. Zwykle jednak zaczynała się u mnie brunatnymi plamieniami. Brzuchol pobolewa. Dziś lub jutro @ przyjdzie. Cycuchy już nie bolą wcale. |
|
|
|
#1782 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się,że ci weekend super minął A Ty kiedy nie czekasz na @???Cytat:
Cytat:
A o tym drinkowaniu to nawet nie pisz. Ja głupia podrinkowałam w sobote a wczoraj cały dzień umierałam![]() Cytat:
Cytat:
Będzie ok!!!Cytat:
Kurde przynajmniej miałaś okazję to wszystko zobaczyć. Nie każdy może sobie pozwolić na taki ślub![]() No i u Ciebie też przeganiam te wstręciuche i kibicuje II kreską ![]() Cytat:
![]() Witam się z wszystkimi ![]() U mnie samopoczucie dzisiaj lepsze, ale do dobrego jeszcze mi daleko... ![]() Dzisiaj 10dc i mam w planach zmolestować mężulka ![]() Starszy syn w szkole, młodszy okupuje kompa, a ja obijam się w wyrku z lapkiem na kolanach. Z rana sobie posprzatalam i teraz leniuchuje
|
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny zamówiłam na allegro te zioła ojca sroki.Czy je można pić cały cykl?Kupiłam też w aptece wiesiołek jak przyjdzie @ to zaczynam 2 cykl z wiesiołkiem.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Przeleciałam Was szybko i beszelestnie...
Ide wstawic pranie i zrobic kawe... Od kilku dni mam doła...nie wiem czemu??? Tak bez przyczyny....albo to kolejny etap po # Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2012-09-10 o 10:10 |
|
|
|
#1785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do ziółek to pijemy cały cykl. |
|
|
|
|
#1786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale ważne, że Tobie się udało mi w końcu też musi.No. A w ogóle to dzień dobry ![]() Idę na kawkę
|
|
#1787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1789 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1790 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny słuchajcie jest możliwość że mi już szyjka spadła w dół? Mam 20 dc. Cykle 33 dniowe a wczoraj podczas przytulanek już poczułam ten głupi ból
|
#1791 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wazne, ze im sie podobalo i Ty sie dobrze pobawilas rzadko kiedy jest okazja uczestnicxzyc w takim weselu ![]() kocuur ja cie nie moge jaka z Ciebie kociiczka zarabista fota ![]() ja tak na szybko, TZ nie pojechal poki co... ja zaraz wybywam z pracy pozalatwiac rzeczy... odezwe sie moze pozniej ...trzymam za Was wszystkie kciuki!! |
||
|
|
|
#1792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No fakt, razem wychodzi "git" ![]() Ja to tam miałam dosłownie miażdzenie jajników przy badaniu, bolało mnie ze ohoho.. Niby obraz nie był zły, ale nie był tez idealny. Wiem, ze tam chodzi o ilość tych pęcherzyków i rozmiar i chyba miałam za mało albo za małe i dlatego nie w pełni obraz PCOs. Z kolei inne bad. u ginekologa u mnie w mieście to dziadzio mój widział za każdym razem tylko ładne jajniki, łapki trzymał przy sobie, nic mi nie miażżył, więc zdurnieć można Ale fakt, odstęp czasu między tymi badaniami byl może nawet koł0o 12m-c więc..I RACJA! Mi się udało to Tobie też się uda! Lady_Malgo zatkało mnie jak czytałam o tym weselichu, brzmiało jak wyrwane żywcem z scenariusza filmu ANTERIA chciałabym podopowiedzieć, ale o spadaniu szyjek itp. nie mam zielonego pojęcia. Magbes, dziękuję! ![]() A w ogóle to wróciłam właśnie od endokrynolog, trochę mnie irytuje, bo ją widzę drażni, że chcę być świadoma leczenia, uważa, że za duzo czytam, no ale ludzie, mam podstawy i powody.. Czasem myślę, że lekarze dzielą się na 2 grupy - tych co lubią świadomych pacjentów i tych, którzy wolą po 2giej str. stołu mieć nic nie kumających podopiecznych, którzy o nic nie pytają, nic nie rozumieją i łykają co się im każe. Ale na Boga, ja mam problemy zdrowotne, biorę leki, mam prawo o nich chcieć czytać, szczególnie będąc w ciąży.. Next wizytę mam 8.10, a od jutra mam brać podniesioną dawkę EuthyroxuN 25 - już nie jedną a półtora tabletki. Łaskawie dostałam i tsh i ft4 do przebadania, ale usłyszałam też, że niepotrzebnie to badanie sieje obawy gdy ft4 niskie.. No ALE dała mi pewnie z łaską, bo wie, że przeczytałam o wpływie mojego leku na epilepsję na podnoszenie się tsh oraz spadanie ft4, t3 i t4.. (teraz tak sobie myślę, że skoro powiedziała mi, ze w ciąży tsh potrzebne poniżej 2,5, a niekoniecznie 1,5.. a ja mam 2,3 to po co mi daje większa dawkę już..? Może zapotrzebowanie organizmu nie wzrasta aż tak.. wzrost tsh = spadek ft4, którego spadek może powodować też tabletka na padaczkę.. eh.. ja to mam prze..kichane.. I weź się babo lecz, tak źle i tak nie dobrze)
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-10 o 11:26 |
|
|
|
|
#1793 |
|
Zadomowienie
|
hej babki
ja oczywiście na prędce przeczytałam> Dzastin - liczę na Ciebie z tą fasolą, bo cosik tu posucha... Maru - nie wiem czy jeszcze aktualne ale ja mam odkurzacz wodny (zelmer aquawelt - czy jakoś tak) i tam w pojemniku mam tylko jeden filtr, króty myję po odkurzaniu. Przy mojej psowej nie przeszło by bez mycia U mnie na dniach powinna być owu. Testy robię ale jeszcze mocnej krechy nie było, niby po bokach kłuje, niby jakoś tak czasem małpowo boli ... nie mam za to śluzy odpowiedniej tylko taką wodnistą i boję się, że z owu w tym cyklu nici. Połówek w pt wrócił do domu i znów miałam weekend z robotą przy chałupie , 2 h składaliśmy basen , potem było wiercenie, przybijanie, montowanie itp czyli cement w gaciach i pełna rozkosz. Dziś ciąg dalszy przyjemności . Ogród mnie wzywa trzymajcie się kochane jak zwykle Was podczytam w wolnej...
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1795 |
|
Zadomowienie
|
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden taki rurkowaty, naciągnięty na takie coś co wystaje z pokrywy a drugi pod klapką na wierzchu tej pokrywy. W ogóle zorientowałam się, ze ten drugi tam jest dopiero po jakimś czasie ![]() Myślałam o kupnie tego aquawelta, ale w końcu stwierdziliśmy, że prać odkurzaczem nie musimy i wystarczy aquos ![]() w sumie jak obejrząłam w necie one są dość podobnie skonstruowane, sprawdź, czty nie masz filtra pod klapką na pokrywie wiaderka, ten na pewno trzeba czyścić.
|
|
#1797 |
|
Zakorzenienie
|
Kocur pytaj
!Na telefonie ale jestem Przyszłam do mamy na neta ale właśnie jej wyłączyli i leci teraz zapłacić ;-) |
|
|
|
#1798 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byłam dzisiaj na monitoringu i doktor zrobił mi miłą niespodziankę . Hodowałam sobie pęcherzyk w prawym jajniku, lewy był pusty. Pęcherzyk miał tydzień temu 13 mm, w ostatni piątek prawie 17 mm i poszłam dzisiaj zobaczyć czy pękł. Lekarz mówi, ze pęcherzyk w LEWYM jajniku ma ponad 18 mm o pewnie pęknie w 24-48 godzin. Ja mu na to, że nie w LEWYM, tylko w PRAWYM, bo tam go mam, a lewy świeci pustkjami. A on mi na to, że ten w prawym jest ładnie pęknięty (pewnie od wczoraj), a w lewym jest drugi, całkiem spory i mamy się starać dalej i trzyma mocno kciuki . Nie mam pojęcia skąd się tam wziął i jakim cudem tak szybko urósł, skoro n ie było go widać na piątkowym monitoringu. A może było widać, tylko lekarka skupiła się na prawym jajniku i olała ten lewy? Ło matkooo. chyba mężowi kofeinę dożylnie podam, bo mi padnie z przemęczenia .
Edytowane przez zaraz_a Czas edycji: 2012-09-10 o 12:44 |
||||||||||
|
|
|
#1799 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A kiedy będziesz miała neta u siebie?Cytat:
![]() A męża wykorzystuj ile się da, bo w końcu musi coś zaskoczyć. Oby w tym własnie cyklu! ![]() Cytat:
A z Twoją owulką to niezłe jaja i to dosłownie, bo aż dwa! Super! A mąż da radę, co ma nie dać! Miłych staranek zatem życzę i trzymam kciuki za powodzenie!
|
|||
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszka się super, całkiem inne podejscie do sprzatania
![]() Neta będę mieć jak.właściciel załatwi czyli podobno dziś... Dobrze że dopiero teraz zablkowali internet bo jaja były z tym Usg, było w piątek a.następnym razem lekarz przyjeżdża 28 czyli dla mnie o 4 dni za późno, ale dziewczyna z mamus.dała mi na szczęście.namiary na krynice i jutro mam się.zapisać ale termin jaki chce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.

no w moim przypadku efektem było jedynie to, że utwierdziłam się w tym, że prolaktyny jest trochę za dużo. Reszta była niby ok, a badana byłam raczej pod kątem zespołu policystycznych jajników i to jak do tej pory nie zostało ani potwierdzone ani wykluczone
jeden jajnik mam "brzydki" tzn pęcherzyki ułożone na obwodzie, powiększony, ale z hormonów PCOS nie wynika .. no ale podobno lewy wygląda ok i tego się na razie trzymam
Z PCOs to u mnie podobnie. Na wypisie z tej endokrynologii mam to, a jednocześnie mam, że obraz usg jajników nie spełnia kryteriów haha.. Te 3 wcześniej wymieniane podwyższone hormony jednakowoż, hirsutyzm.. to na to wskazuje.. uznano, że moje leki od epizaganiają hormony w tym kierunku.. i taki oto mętlik.

Mam nadzieje ze sie to u ciebie jakoś poukłada.
) Wystarczy zamiast powiedzieć " cały czas przesiadujesz u rodziców i wkurzasz mnie przez to" to " Jest mi bardzo smutno sprawiło mi przykrość, że cię nie było, bo potrzebuję twojej bliskości i obecności". Może by to do niego dotarło. Bo gdy wkraczamy na czyjąś stronę mówiąc, ze on to czy tamto zrobił to automatycznie zamyka się na to co do niego mówimy. Warto też pytać co on czuje i czego potrzebuje. 

Już wrzucam haha
, potem było wiercenie, przybijanie, montowanie itp czyli cement w gaciach i pełna rozkosz. Dziś ciąg dalszy przyjemności
oby ta noc była już komfortowa i spokojna