|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
....no to gratuluje dziewczynki!!!
![]() Faktycznie straszne pustki tu dziś ,pewnie to za sprawą pogody...przynajmniej w poznaniu cieplutko... )
|
|
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też
Tylko znowu skok temperatury z 16' na 26' i łeb mi pęka.
|
|
|
#3693 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() współczuję jak tak masz przy każdej zmianie...w naszym klimacie, masakra a ja w ten weekend doznałam niezłego doładowania energetycznego, mdłości mi przeszłym w ogóle nie czułam, że jestem w ciąży, i oczywiście zamiast się cieszyć że może zmierzam ku drugiemu trymestrowi i jest lepiej, to zaczęłam sobie wkręcać że coś nie tak Dziewczyny, której z Was zaczęły mijać objawy w 11 tc ?
|
||
|
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie.
ja dzis mialam miec dzien leniuchowania , no ale wczoraj nie wyrobialm sie ze wszytskim wiec dzis musialam nadrobic.poklocilam sie troche z siostra, ale rozeszlo sie po kosciach. najgorsze jest to ze poszlam do sklepu kupic sobie juz zrobione mielone, yhmm kupilam ale z krewetek ![]() potem poszlam na kawusie z kolezankami, teraz wrocilam prysznic i do spania jutro do pracy ![]() |
|
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
cały dzień brzuch mnie dzisiaj boli, nie wiem czy to po wczorajszym McDonaldzie czy co. i nie mam pomysłu na jutro na obiad. mam w zamrażarce filety z kurczaka, schab, fasolkę szparagową, nie wiem co jeszcze i znudziły mi się zwykłe kotlety.
|
|
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Zaraz ide na badania krwi żeby mieć w środę na wizytę i będę dzwonić o to usg.genet ale przeczytałam że już nie ma u nas lekarza który to robił, mam nadzieję że jednak jest.. |
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
No mi tak na początku 11 tc.
Przy końcu 12 czasem zemdliło mnie wieczorem lekko! Jak na ironię mam leżeć, a czuję się genialnie. Jest energia i ochota
|
|
#3698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tak jak u Ciebie doszła energia. Więc tylko się ciesz a nie zamartwiaj A ja dziś skończyłam 16 tydzień i zaczęłam 17 a brzucha jak nie było tak nie ma hehe
|
|
|
|
#3699 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana
![]() Dzisiaj na popołudnie do pracy więc jeszcze w łóżku Wczoraj byliśmy u rodzinki, tam jest taki mały roczny chłopczyk i bawi się ze mną i pytają kiedy my takiego będziemy mieć hehe ale jakoś wybrnęliśmy i jeszcze nie powiedziałam.Miłego dnia ![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
![]() A ja w 11t i niestety mdłości minąć nie chcą no ale czekam cierpliwie może w końcu minął
|
|
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już lada moment 5 miesiąc ma ktoś dziś wizyte z usg? bedzie sie któraś fotkami chwalić ;>
|
|
|
#3701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mam masakrę, czasami jest lepiej, a czasami gorzej. Cytat:
![]() Ja dziś mam 15tydz i 3dzień licząc wg OM, bo Usg to mam 16tydz i 2dzień
|
|
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wg usg twój synek jest najstarszy na wątku 16tydz 2 dzień - strippi 16 tydz 1 dzień - Liwka nie wiem kto dalej ja mam 15 tydz 5 dzień ![]()
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
babystrology.com jakoś dziwnie podaje, bo wpisałam datę OM i wyszedł mi taki, nie obliczał mi długości cykli ani nic innego.
Wg OM u gina mam na 1.03 więc taki mam suwaczek. Na ostatnim USG miałam termin na 25.02. także przesunął się o 6dni. Więc daty porodu moje to USG 25.02 OM 01.03 zobaczymy
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przynajmniej jest jasne
|
|
|
#3705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
20.02.; 28.02; a ostatnio 04.03 i weź tu bądź mądrym
|
|
|
|
#3706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja z fasolki szparagowej robię zupę jakby co mogę podać przepis. Z kurczaka lub schabu może roladki? serek żółty szyneczka, pieczarki?? Albo np. z ananasem i żurawiną? Może np. kawałeczki piersi z ananasem i czerwoną fasolką - jest taka fajna puszka z bonduella i do tego ryż? albo rizotto z kurczakiem? |
|
|
|
|
|
#3707 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie nie...
Tzn na pewno przeszło mi spanie... już nie padam o 20 - potrafięd o 23 dotrzymać. Mdłości mam nadal... no, może ciutkę mniejsze albo się przywyczaiłam... Tak się zastanawiam czy np duphaston nie sprawia, że mdłości nie ustępują tak szybko...
|
|
|
#3708 |
|
Wtajemniczenie
|
duphaston ogólnie osłabia przewód pokarmowy w sensie zwalnia go - tak działa progesteron stąd są zgagi, nudności, zaparcia i inne cuda.
|
|
|
|
|
#3709 |
|
Wtajemniczenie
|
No to pewnie się jeszcze pomęczę...
![]() Ciekawe kiedy mi lekarz odstawi albo chociaż zmniejszy dawkę tego duphastonu... Dostałam go w 5 tyg bo miałam brązowy śluz (nie krwawiłam ani nie plamiłam). Praktycznie od razu zniknął (mimo, że cały czas mam odruch patrzenia na papier toaletowy :/ ), a ja nadal tą samą dawkę wcinać mam (3x1 tabl.). Moja mamunia zrobiła zakupy w Biedronce - te body bajkowe z Pszczółką Mają i Hello Kitty. Gdybyście widziały minę męża mego - on naprawdę jest przekonany, że będzie synuś... Moja mama nastomiast stwierdziła, że te są urocze i chłopcu też je założę - najwyżej na wierzch coś "męskiego"
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-09-10 o 11:37 |
|
|
|
|
#3710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a myślałam, że już będzie lepiej.. ![]() idę na spacerek, bo piękna pogoda, trzeba się dotlenić..
|
|
|
#3711 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
a ja wstaje 0 7-8, posiedze chwile i znowu sie klade spac.. no i tak wstaje o 11-12 ![]() U mnie wymioty teraz jakos w kratke ida, jeden dzien sa, w drugi nie ma.. i mdlosci mniejsze.. czyli powoli dolegliwosci zaczynaja ustepowac (jestem w trakcie 9 tygodnia).. mam nadzieje, bo jestem od tygodni wykonczona ![]() ten tydzien jestem jeszcze na zwolnieniu, pozniej mam 2 tygodnie urlopu i mam nadzieje, ze wtedy juz wroce do pracy
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chciałam ale byłam w dwóch biedronkach i były same duże albo różowe. a ja wróciłam ze spaceru po galerii i melduje że wyprzedaże dziecięce się skończyły ;/ teraz będę wypatrywać promocji ;p
|
|
|
#3713 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wczoraj, o dziwo, dałam radę obejrzeć prawie do końca "Wzgórze Nadziei", czyli zasnęłam około północy, więc lekko zaspałam do pracy (zamiast o 5.30 wstałam o 7.30 ).Ale pogoda cudna, humor świetny, mój organizm też nie narzeka ![]() Po pracy do gina wreszcie. A, i powiedzcie mi, bo zgłupiałam: jeśli wg OM wiek płodu to np. 6tyg3 dni, to jeśli usg wykazuje "6 tydzień", to to jest to samo? Bo wg OM to chyba już 7-my tydzień? ![]() Nie wiem, myli mi się to
|
|
|
|
|
#3714 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj też spotkanie z wc, a 15tydz i 2dzien był :/
|
|
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
hej rany jestem taka śpiąca ze ledwo na oczy patrze
niech juz bedzie ta 16-ta ![]() Cytat:
u mnie 14 t i juz sie mi robi widoczny brzucholek![]() mi jakoś mineły na poczatku 12 tyg, choć zdaża sie za czsem mnie zamdli lub jakiś zapach szczegolnie mocno mnie złapie ![]() Tasia kciuki za wizyte !
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzwonilam o to Usg genetyczne i lekarz był w piątek.a następnie będzie.28 czyli za późno Ale Joanna na szczęście podała mi namiary i.prawdopodobnie umowie się na piątek w Krynicy. Ale fart
|
|
|
|
|
|
#3717 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie szefowa zwolniła 2 godz. wczesniej z pracy, bo stwierdziła, że jestem blada jak ściana...Fakt ostatnio nie najlepiej się czuję i żałuje trochę, że nie wzięłam zwolnienia od gin, tylko chciałam do pracy. Dziś idę do rodzinnego i jestem ciekawa czy może mi dac zwolnienie l4 na b, żeby było 100% płatne, bo wizyte mam dopiero za tydzień i nie wiem czy wytrzymam...
|
|
|
|
|
#3718 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam "zapalenie krtani" 10 dni wolnego i kod B, od rodzinnego. Musiałam jednak pokazać tą książeczkę od gina, kartę przebiegu ciąży. u mnie Wg OM 14 tydz. 3 dzień
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 16tydz 2 dzień --> http://babystrology.com/tickers/baby...23&babycount=1 15 tydz 3 dzień --> http://babystrology.com/tickers/baby...=1&babycount=1 który wolisz
|
|
|
#3720 |
|
Raczkowanie
|
Mi też w 11 tygodniu ustąpiły wszelkie negatywne dolegliwości. Teraz mam mnóstwo energii, tyle tylko, że nadal wcześnie chodzę spać. Ale w ciągu dnia spać nie muszę.
Ja już po piątkowym USG genetycznym. Szok, jakie możliwości ma taki sprzęt. Widziałam stópki mojego dziecka, rączki, mózg, pępowinę i serduszko. Dzidziuś jest zdrowy i wygląda dokładnie tak jak powinien wyglądać. Ma 6,2 cm i stópkę 10,8 mm. Prawdopodobnie jest dziewczynką, ale jeszcze trudno to potwierdzić jednoznacznie. Z miesiączki wychodziło mi w piątek 11t5d, ale z USG 12t4d, więc lekarz powiedział, że na pewno dzidziuś jest starszy. Mam kilka zdjęć i kilka filmików i nie mogę się napatrzeć - to już taki prawdziwy człowiek, tylko w miniaturce. Jak przywiozłam je do domu, to szczęśliwy tatuś oglądał i lulał laptopa ![]() Na następne jadę za osiem tygodni. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

więc myślę, że już nie ma odwrotu 

gratulacje..
Dziewczyny, której z Was zaczęły mijać objawy w 11 tc ?

hehe ale jakoś wybrnęliśmy i jeszcze nie powiedziałam.
no ale czekam cierpliwie może w końcu minął

niech juz bedzie ta 16-ta
05.07.2008