|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Cześć,
Dzisiaj pobijam swój własny rekord Nie śpię od ok. 4 ![]() TŹ cierpi z powodu kręgosłupa. Byliśmy na pogotowiu, ale nic tylko się wkurzyliśmy, bo przepisali TŻowi kolejne tabletki przeciwbólowe, nawet mu nie dali zastrzyku. A apteki czynne są od 8 Brak słów. Lucy ja bym chyba jednak postawiła na kosmetyczkę. Niestety nie wiem, jak cenowo to wygląda. Kathe - bardzo bardzo mi przykro. Te osoby nawet nie wyobrażają sobie, co przeżyłaś... Nawet nie wiem, co Ci poradzić, bo co, masz im się tłumaczyć? Bez sensu.... Z drugiej strony gdybyś powiedziała, co się stało, to by im chyba kopary opadły :/ |
|
|
|
#1502 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
Witam
kawę stawiam w pracy siedzę ![]() eh... jaki poniedziałek taki cały tydzień... |
|
|
|
#1503 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hejka
Rozpisałyście się niemiłosiernie wczoraj, ale już zdążyłam Was nadrobić. Ja wczoraj po sobotnim maratonie sprzątającym byłam cała w zakwasach, a do tego jeszcze Tż wyciągnął mnie na wycieczkę rowerową, więc dzisiaj jak to się mówi czuję że żyję- bo czuję każdy mięsień mojego ciała ![]() Cytat:
Cytat:
Teraz po drugim# wiem że bardzo cierpi, kochał naszą Nadziejkę od pierwszych chwil, nie mógł doczekać się kiedy zaczniemy się o nią starać. Gdy się pojawiła codziennie mówił do brzuszka i po prostu nawiązał "tą"niesamowitą więź i gdy # brutalnie to przerwało to miał naprawdę chwilę załamania..i nie był już taki silny jak za po pierwszym# i nadal jest mu ciężko, na tyle że na razie nie chce nawet myśleć o kolejnych staraniach i ja go doskonale rozumiem.I kiedyś otwarcie powiedział, że mężczyźni też cierpią po # tak jak kobiety, tylko czasami udają przed samym sobą i przed bliskimi że jest inaczej.. Cytat:
![]() Cytat:
Kathe tak mi przykro że tyle przykrości Cię spotyka Myślę że jak wrócisz do pracy i ktoś "rzuci"Ci jakimś durnym tekstem to odpowiedz na to prawdą.. to chyba jedyne wyjście Cytat:
A co do przeprowadzki to taki etap w dorosłość. Ja po ślubie, jak już wszyscy goście się rozjechali i zostaliśmy sami z Tż, a przed ślubem nie mieszkaliśmy razem to pamiętam że usiadłam w kącie i płakałam z przerażenia i myślałam jak to teraz będzie: ja żona, bez mamy, sama z tż... i takie tam głupoty z perspektywy czasu, ale wtedy byłam naprawdę przerażona. Kathe będzie dobrze, ostatecznie mimo że mieszkanie z teściami to przecież na osobnym piętrze i z osobną kuchnią i łazienką więc nie będziecie sobie za bardzo wchodzić w drogę, chociaż na początku mogą pojawić się jakieś małe punkty zapalne, chociaż to też zależy od charakteru Twoich teściów. Mama nadzieję że się dogadacie i obejdzie się bez ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36428013]Cześć, Dzisiaj pobijam swój własny rekord Nie śpię od ok. 4 ![]() TŹ cierpi z powodu kręgosłupa. Byliśmy na pogotowiu, ale nic tylko się wkurzyliśmy, bo przepisali TŻowi kolejne tabletki przeciwbólowe, nawet mu nie dali zastrzyku. A apteki czynne są od 8 Brak słów. [/QUOTE] Perse a co jest z tym Jego kręgosłupem? Jakiś dysk, czy to takie bóle od czegoś konkretnego? znacie przyczynę? Był np. u fizjoterapeuty? Niektórzy potrafią cuda zdziałać! |
|||||
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny nadrobiłam
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36415799]Ja oczywiście również. Nienawidzę zmian planów. Mój TŻ nie jest zazdrosny, ale trochę nie potrafi zrozumieć tego fenomenu, że jestem tak bardzo z Wami związana, itd. Jednocześnie ochoczo robi mi zdjęcia, itd., gdy mu mówię, że "chcę pokazać dziewczynom z wizażu", np. te moje nieszczęsne włosy czy tatoo O to może obejrzę tę końcówkę ![]() No i ja po porodzie schudłam od razu z 7-8 kilo, a potem waga stanęła. I stoi, przeklęta. A TŻ mi się zabronił teraz odchudzać. Zresztą moja słaba silna wola i tak pozwala mi się zajadać czekoladkami, itd. Poza tym kiepski okres w pracy na odchudzanie mam teraz.[/QUOTE] Mój teżnie rozumie czemu tak lubie siedzieć na wizażu ![]() Cytat:
Jak mozna być tak nie czułym,okropnym człowiekiem?One nie mają pojęcia co przeszłaś Mam nadzieje że jak wrócisz dopracy to ominą cie jakieś głupie pytania czy tekstyMy weekend spedzieliśmy ze znajomymi Fajnie było Dzis już niestety praca na 2 zmiane.Jutro do gina z wynikami ciekawa jestem co powie.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ!
Dasti, iza- mój Tz-et miał etap, że nie rozumiał mojej potrzeby "bycia na forum" teraz to akceptuje o ile nie zajmuję laptopa wtedy kiedy on też chce korzystać ![]() co do postawy Tz-eta po # to samw bezpośredniej rozmowie nie wraca do tego ale pamięta ja zaraz po # poprosiłam go aby nigdy w życiu nie kazał mi o tym zapomnieć i żeby akceptował to, że ja zawsze będę pamiętać myślę, że kiedyś sam Kasi powie, że jest naszym trzecim dzieckiem gdy się modlimy razem to czasem prosimy nasze aniołki o opiekę nad nami i Kasią Perse- ja uwielbiam orsaya- zawsze znajduję tam jakąś bluzkę na siebie, chociaż z reserved też mam kilka ![]() Kathe- brak słów na to co mówią w pracy Ty wiesz jaka prawda była a co do przeprowadzki- rozumiem- bo samą niebawem mnie to czeka poza tym pamiętam jakim stresem dla Tz-eta było przeprowadzenie się do nas powoli oswoisz się ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Perse- a Tz-et leczy ten kręgosłup?
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
Przeleciałam Was szybko i beszelestnie...
Ide wstawic pranie i zrobic kawe... Od kilku dni mam doła...nie wiem czemu??? Tak bez przyczyny....albo to kolejny etap po # |
|
|
|
#1507 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() mam mase nadrabiania wiec znow musze sie za to zabrac....przepraszam,ze tak malo sie tu udzielam ostatnio. Musze sie poprawic.... U nas leci 35 tc. Przygotowania na powitanie synka trwaja I coraz wieksza panika i stres mnie ogarniaja Mamuski jakich pieluszek uzywalyscie od poczatku?? co sadzicie o marce Gaga z tesco?? czy ktoras stosowala kosmetykow Nivea od pierwszych dni??
|
#1508 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Mój TŻ jak widzi, że mam potrzebę porozmawiać o Maksiu to nigdy nie odmawia. Sam czasem zaczyna rozmowę, widzę że tak samo mu ciężko jak mi i cieszy mnie to że możemy na siebie liczyć w tej kwestii. |
|
|
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
black- dla mnie gaga- masakra- mam paczkę i chcę ją jak najszybciej zużyć
my używamy różnych pieluszek na zmianę- co zmiana to inna pielucha i chyba Kasi to służy bo nawet przy największych upałach ani razu nie zdarzyło się otarcie czy odparzenie z jedynek mieliśmy pampersy, pampersy premium i babydream z rossmanna teraz z dwójek mamy huggisy(bardzo polecam!), dady i właśnie te nieszczęsne gagi, które w porównaniu z każdymi innymi wypadają blado (dla mnie są ceratowe i takie bardzo sztuczne- nieoddychające)
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-09-10 o 10:55 |
|
|
|
#1510 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja stwierdzilam,ze pieluch zrobie zapas przed porodem i wiadomo,ze na poczatku to bedzie metoda prob i bledow....tlyko co mnie podkusilo do kupna dwoch duzych paczek...? :conf used:Moze u nas lepiej sie sprawdza....
|
|
#1511 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny musze sie wygadać..mam nadzieję, ze mnie zrozumiecie.
Zaczełam czytać o przyjomwaniu acardu i w sumie sie na niego zdecydowałam. Po pierwsze dlatego, ze mam żylaki w wieku 26 lat po drugie brałam tabsy anty przez 8 lat po kolejne bolały mnie żyły w samolocie. Teraz jestem w szoku bo wziełam ulotke do reki i czytam, ze lek zapobiega agregacji płytek krwi. Zrobiłam wielkie oczy bo wpisująć w google agregacja płytek wyskakuje mi pierwszy link w którym czytam: Agregacja płytek krwi, zlepianie się płytek krwi
Jakie jest moje zdziwienie kiedy planujac ciaże okazało się, ze mam za mało płytek krwi i zosały zlecone dokładne badania i okazało się, ze krwinki sie ze soba zlepiaja. Wiedziałam, ze te płtyki sie agreguja i uprzedzili mnie, ze powinnam miec inaczej je liczone (nie pamietam na jaki sposób) bo w normalnych wynikach będzie ich bardzo mało lub będzie małopłytkowość! Teraz nie wiem co myśleć....
|
|
|
|
#1512 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy- cudnie, ze grafik Wam spasował
obiecałam to piszę dzisiejsza waga: 78,8 czyli prawie trzy kg w dół od wtorku
|
#1513 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczyny
ale mialam dzis koszmary w nocy, o moim dziecku, ze wogole urodzilo sie z plytwami trzymalam je w pudelko od zapalek, zupelnie surrealistyczne jakies...moze na to wszystko mialo wplyw ze w ciagu dnia ogladalismy film przyrodniczy a przed snem na discovery since od poczecia do narodzin, ale naprawde dawno takiego koszmarnego snu nie mialam, jkak sie obudzilam to tylko bylo ufff to tylko sen i poglaskalam brzuszek, przy okazji mi sie dzis przypomnialo ze musze mocz do analizy oddac, wiec szybko wstalam biegne. a wp przychodni tlum ludzi nie sklamie jak napisze ze bylo ich min 30 osob masakra - zawsze u nas sa dwa okienka, jedno dla wszystkich a drugie dla osob ktore ida na podwojny cukier, kiedys sie pytalam dwoch pan w okienku czy kobiety w ciazy tylko do jednego okienka, otrzymalam odp ze bez roznicy, wiec dzis widzac dluga kolejke stwierdzilam ze spytam kto ostatni na podwojny cukier, jedna z pan powiedziala ze jest jedna kolejka wiec powiedzialam ze przeciez sa dwa okienka, moj blad ze nie spojrzalam a dzis bylo tylko jedno okienkoo otwarte wiec zajelam kolejke za ta ostatnia pania i usiadlam,znalazl sie jeden dobry czlowiek (wiek ok 40 lat) ktory powiedzial zebym podeszla do okienka, on przepusci, powiedziaalm ze dziekuje poczekama, ale on sie uparl wiec podeszlaam, oczywscie zaczely sie szepty... olalam to i udalo mi sie szybko zalatwic sprawe przy okienku... tak bym czekala pewnie ponad godzine jak nie wiecej... Black rany to tuz tuz, masz juz wozek, lozeczko itd??? Chodzilas juz do SR?
|
|
#1514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1515 |
|
Wtajemniczenie
|
mi sie ostatnimi czasy mazy duza kawka z jakimis dodatkami z Coffee heaven
ale nie wiem czy w ciazy mozna....
|
|
#1516 |
|
Rozeznanie
|
Zeberko
szybko spada
|
|
|
|
#1517 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa wogole fajne lozko z BRW my bedziemy szukac cos w podobnym stylu tylko biale, czy ono sie rozklada na czastki?? chodzi mi o stelaz, kiedys w sklepie sprzedawca nas zaskoczyl, pytaniem czy lozko ma byc do domku czy do mieszkania, bo jak do mieszkania to nie wniesie sie bo stelaz jest w jednym kawalku, a ze wzgledu na wzrost Tz musimy miec lozko min 220cm
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- ja teraz tyle waze
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
BRY
|
#1519 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
WITAM!!!!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36425208]Nie kupuję drogich ciuchów, jestem raczej z gatunku: taniej a częściej. [/QUOTE] ja tez!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36428013]Dzisiaj pobijam swój własny rekord Nie śpię od ok. 4 ![]() TŹ cierpi z powodu kręgosłupa. Byliśmy na pogotowiu, ale nic tylko się wkurzyliśmy, bo przepisali TŻowi kolejne tabletki przeciwbólowe, [/QUOTE]PERSE! o kurcze!!!!!! to mieliście nocke!!!!! AGNISZKO! czy ten emotukon wyraza Twój stosunek do pracy? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- KUNDZIA! ale sen brrr... Dobrze ze załatwilas badania!!!! ![]() ![]() klask i:![]() KOOCUR!!!!! ja sie nie znam! moze ALFA- BETA pomoze!!!! |
||||||
|
|
|
#1520 |
|
Wtajemniczenie
|
Esia Tobie mniej niz 100dni zostalo
Dziewczyny chyba juz kiedys zadawalam to pytanie czy lepiej kupic zwykle lozeczko czy lozeczko rosnace z dzieckiem, takie w ktorym sie zdejmuje poszczegolne elementy???
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze juz wszystko będzie dobrze!!!![]() My kupimy zwykłe, ale to dlatego ze tapczanik mamy wiec bez sensu byłoby miec potem dwa. |
|
|
|
|
#1522 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak to nie mam sensu, ja sie zastanawiam bo z jednej strony niby jeden wydatek na te 3-4 czy wiecej lat, ale jak sie zdecydujemy na 2 dziecko to i tak trzeba bedzie kupowac kolejne lozeczko, juz sama nie wiem :/
|
|
#1523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wozek kupilismy przez internet,bo u mnie w miescie nie bylo dokladnie tej firmy i takiego ze wszyskim co chcialam,ale szczescie,ze sklep kolo Czestochowy prowadzi sprzedaz internetowa wiec w tym tygodniu powienien juz dojsc do nas![]() Lozeczko mamy, wlasnie dzis czekam na kuriera z posciela do lozeczka. a tak to zostalo nam kupic jeszcze kosmetyki dla Malego i pieluchy oraz przewijak. do SR nie chodzilam.... Cytat:
Synus bedzie Kacper ![]() Maly juz wazy 2,5 kg i lekarz w piatek mi powiedzial,ze jesli dotrwam do terminu porodu maly moze wazyc wiecej niz 3,5 kg.... ![]() Do konca wrzesnia nie zamierzam rodzic,termin na 18-10 wiec w sumie od 4-10 moge rodzic
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Black! pokaż wózek i łozeczko!!! I KAcperek juz duży chłopak!!!!
|
|
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Torres ma 6,53 cm, serduszko. przegrody, nos OK. Szalał az milo
łozysko za nisko, ale sie podnioslo - bedzie dobrze dopiero za 2,3... miesiace ![]() L4 i odpoczywanie ale mam nie lezec plackiem. Skierowal mnie tez na testy podwojne (bo po 30stce jestem). juz zrobilam. uuufffffff ufffffffff chwila oddechu i czekanie na wyniki
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie cudowne wiesci....który to tydzien?? |
|
|
|
|
#1528 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dodam tylko (może ktoś o tym nie wie) ale acard to to samo co aspiryna, polopiryna S, polocard - to są te same leki produkowane przez różne firmy pod innymi nazwami ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1529 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() party time ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36423109]czy też taki krem [/QUOTE]mmm... u nas nie ma takich produktow i takiego sklepu..Cytat:
no i za zabki.[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36425982] A jeśli chodzi o jakość R., to z tym jest różnie. Niektóre rzeczy OK, a niektóre to szmaty po drugim praniu :/ Jak wszędzie zresztą.[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
bardzo ucieszyl mnie Twoj pozytywny post. w piatek troche drzalam i ekstra ze grafik sie ulozyl po Waszej mysli szok. ale zlecialo. torba spakowana? Cytat:
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- 12t6d ![]()
|
|
|
#1530 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czemu nie chodzilas do SR? no to synus juz duzy chlopak ![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
ja tez mialam podwojny test Pappa (bo tez po 30-stce i po #)- bedzie dobrze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.

Nie śpię od ok. 4 

Wiem ze tż bardzo to przeżył ale w tej chwili to dla niego rozdział zamknięty i nie chce do tego wracać.Nie rozumie że ciągle to przeżywam.Myśle że lekarstwem byłaby kolejna ciaża a mój organizm robi mi na złość i są same problemy.Tak naprawde nie ma ani jednej godziny w ciągu dnia w której nie pomyślałabym o #.Nie wiem czy kiedykolwiek się to zmieni
i nadal jest mu ciężko, na tyle że na razie nie chce nawet myśleć o kolejnych staraniach i ja go doskonale rozumiem.
moja najbardziej odpowiednia waga to 52 kg. długa droga przede mną ale przecież nigdzie mi się nie śpieszy....
najbardziej boje sie jak moj tz pojedzie na delegacje i bede sama w w domu, tzn na pietrze a na dole tescie. moze sobie sama stwrza niepotrzebne problemy 
Jak mozna być tak nie czułym,okropnym człowiekiem?One nie mają pojęcia co przeszłaś

szybko spada
klask i:
mam nadzieje ze juz wszystko będzie dobrze!!!