Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-10, 07:08   #1501
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Cześć,
Dzisiaj pobijam swój własny rekord Nie śpię od ok. 4
TŹ cierpi z powodu kręgosłupa. Byliśmy na pogotowiu, ale nic tylko się wkurzyliśmy, bo przepisali TŻowi kolejne tabletki przeciwbólowe, nawet mu nie dali zastrzyku. A apteki czynne są od 8 Brak słów.

Lucy ja bym chyba jednak postawiła na kosmetyczkę. Niestety nie wiem, jak cenowo to wygląda.

Kathe - bardzo bardzo mi przykro. Te osoby nawet nie wyobrażają sobie, co przeżyłaś... Nawet nie wiem, co Ci poradzić, bo co, masz im się tłumaczyć? Bez sensu.... Z drugiej strony gdybyś powiedziała, co się stało, to by im chyba kopary opadły :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 08:06   #1502
aganieszkab
Raczkowanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Witam
kawę stawiam
w pracy siedzę
eh... jaki poniedziałek taki cały tydzień...
aganieszkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 08:29   #1503
anitaxas
Zadomowienie

Hejka
Rozpisałyście się niemiłosiernie wczoraj, ale już zdążyłam Was nadrobić.
Ja wczoraj po sobotnim maratonie sprzątającym byłam cała w zakwasach, a do tego jeszcze Tż wyciągnął mnie na wycieczkę rowerową, więc dzisiaj jak to się mówi czuję że żyję- bo czuję każdy mięsień mojego ciała

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Powiem wam że choć mija już 5 miesiecy ja ciągle nie radze sobie z # a nie mam z kim o tym porozmawiaćWiem ze tż bardzo to przeżył ale w tej chwili to dla niego rozdział zamknięty i nie chce do tego wracać.Nie rozumie że ciągle to przeżywam.Myśle że lekarstwem byłaby kolejna ciaża a mój organizm robi mi na złość i są same problemy.Tak naprawde nie ma ani jednej godziny w ciągu dnia w której nie pomyślałabym o #.Nie wiem czy kiedykolwiek się to zmieni
Cytat:
Napisane przez aganieszkab Pokaż wiadomość

Co do TŻ mój też nie rozmawia ze mną na ten temat i jest to dla mnie bardzo przykre, po # płakałam ciągle przez 3 dni, aż mi powiedział że mam już przestać bo on nie może wytrzymać tego mojego płaczu, więc przestałam, jedynym miejscem gdzie o tym gadam/piszę jest to forum, z nikim innym o tym nie gadam, nikt inny nie wie co przeżywam, jak cierpię, i jak płaczę wewnątrz. I wiem że to jest jedyne miejsce w którym mogę ponarzekać, pobiadolić, poużalac się nad sobą, opowiedzieć o wszystkich schizach jakie mnie nachodzą (w związku z moim starczym wiekiem na ten przykład) i wiem że zawsze mnie postawicie do pionu, wygłaszczecie jak trzeba a i tasaczkiem pogonicie za co jestem wdzięczna.
Mój Tż po pierwszym # też nie chciał rozmawiać na ten temat.. jednak widziała że tego potrzebuję i że czasami potrzebuję się wypłakać tak do utraty tchu, żeby wyrzucić z siebie smutek, żal, tęsknotę i po pewnym czasie już umiał poznać kiedy dopada mnie "ta" chwila i wtedy po prostu przytulał i czekał cierpliwie aż się uspokoję. Po kilku miesiącach od pierwszego # mieliśmy bardzo szczerą rozmowę na temat # i wtedy przyznał że też cierpiał jednak wmówił sobie że musi być twardy i nie rozpamiętywać tego bo wtedy i ja szybciej "zapomnę'" i będzie mi łatwiej.. Faceci.. Zresztą w większości mężczyźni nie mogą znieść bezradności wobec jakiejś sytuacji, a # jest właśnie wydarzeniem na któe nie mogą mieć wpływu i muszą patrzeć jak ich ukochana cierpi.

Teraz po drugim# wiem że bardzo cierpi, kochał naszą Nadziejkę od pierwszych chwil, nie mógł doczekać się kiedy zaczniemy się o nią starać. Gdy się pojawiła codziennie mówił do brzuszka i po prostu nawiązał "tą"niesamowitą więź i gdy # brutalnie to przerwało to miał naprawdę chwilę załamania..i nie był już taki silny jak za po pierwszym# i nadal jest mu ciężko, na tyle że na razie nie chce nawet myśleć o kolejnych staraniach i ja go doskonale rozumiem.

I kiedyś otwarcie powiedział, że mężczyźni też cierpią po # tak jak kobiety, tylko czasami udają przed samym sobą i przed bliskimi że jest inaczej..

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
to jesteś 6 cm ode mnie wyższa. ja się cieszę, że mi z biustu trochę zeszło bo w nowe staniki przestałam się mieścić i ja mam kompleks dużego biustu, więc może jeszcze troszkę spaść moja najbardziej odpowiednia waga to 52 kg. długa droga przede mną ale przecież nigdzie mi się nie śpieszy....
Ja mam 163 i obecnie 58,5 kg i moim odwiecznym problemem jest pozbycie się tych 3,5 kg... No po prostu nie umiem się zmotywować A duży biust też jest moim kompleksem

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
wlasnie sie dowiedzialam od znaomej, ze w pracy mysla ze z ciaza i poronieniem byla sciema u mnie. bo w czwartek pred slubem mialam zwonienie na 100% a od piatku 80% bo poronienie.... i mysla ze sciema bo na slubue byly i wygladalam dobrze. mam dosyc...
Ludzie są po prostu podli... normalnie brak słów.
Kathe tak mi przykro że tyle przykrości Cię spotyka
Myślę że jak wrócisz do pracy i ktoś "rzuci"Ci jakimś durnym tekstem to odpowiedz na to prawdą.. to chyba jedyne wyjście

Cytat:
mam juz dosyc... mysla ze sobie specjalnie wzielam bo mialam slub i dlatego pewnie... ale na l4 mialam napisane 2 dni w szpitalu, zaden lekarz chyba by az tak nie zrobil.... zycie jest trudne, mam dosyc, dzis juz jestem u meza, poplkalam sie bo bylam u rodzicow i trudno mi jest sie przeprowadzic, bo tam swoje miejsce, pokoj itp, a teraz cos nowego... jestem bardzo zzyta z rodzicami, tym bardziej, ze 3 lata bylam w domu i caly czas z nimi, czasm mnie wkurzali ale to chyba troche normalne najbardziej boje sie jak moj tz pojedzie na delegacje i bede sama w w domu, tzn na pietrze a na dole tescie. moze sobie sama stwrza niepotrzebne problemy ale teraz z praca to juz w ogole, wiedzialam ze te kobiety sa czasem zlosliwe ale nie wedzialam, ze az tak ;(
Kobieta dla kobiety potrafi być niejednokrotnie najbardziej wredną, chamską i podłą osobą na świcie i zazwyczaj to od innej kobiety usłyszysz coś raniącego niż od faceta.

A co do przeprowadzki to taki etap w dorosłość. Ja po ślubie, jak już wszyscy goście się rozjechali i zostaliśmy sami z Tż, a przed ślubem nie mieszkaliśmy razem to pamiętam że usiadłam w kącie i płakałam z przerażenia i myślałam jak to teraz będzie: ja żona, bez mamy, sama z tż... i takie tam głupoty z perspektywy czasu, ale wtedy byłam naprawdę przerażona. Kathe będzie dobrze, ostatecznie mimo że mieszkanie z teściami to przecież na osobnym piętrze i z osobną kuchnią i łazienką więc nie będziecie sobie za bardzo wchodzić w drogę, chociaż na początku mogą pojawić się jakieś małe punkty zapalne, chociaż to też zależy od charakteru Twoich teściów. Mama nadzieję że się dogadacie i obejdzie się bez

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36428013]Cześć,
Dzisiaj pobijam swój własny rekord Nie śpię od ok. 4
TŹ cierpi z powodu kręgosłupa. Byliśmy na pogotowiu, ale nic tylko się wkurzyliśmy, bo przepisali TŻowi kolejne tabletki przeciwbólowe, nawet mu nie dali zastrzyku. A apteki czynne są od 8 Brak słów.

[/QUOTE]

Perse a co jest z tym Jego kręgosłupem? Jakiś dysk, czy to takie bóle od czegoś konkretnego? znacie przyczynę? Był np. u fizjoterapeuty? Niektórzy potrafią cuda zdziałać!
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 08:36   #1504
iza243
Zakorzenienie

Hej dziewczyny nadrobiłam
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36415799]Ja oczywiście również.
Nienawidzę zmian planów.

Mój TŻ nie jest zazdrosny, ale trochę nie potrafi zrozumieć tego fenomenu, że jestem tak bardzo z Wami związana, itd. Jednocześnie ochoczo robi mi zdjęcia, itd., gdy mu mówię, że "chcę pokazać dziewczynom z wizażu", np. te moje nieszczęsne włosy czy tatoo
O to może obejrzę tę końcówkę
No i ja po porodzie schudłam od razu z 7-8 kilo, a potem waga stanęła. I stoi, przeklęta. A TŻ mi się zabronił teraz odchudzać. Zresztą moja słaba silna wola i tak pozwala mi się zajadać czekoladkami, itd. Poza tym kiepski okres w pracy na odchudzanie mam teraz.[/QUOTE]
Mój teżnie rozumie czemu tak lubie siedzieć na wizażu
Cytat:
wlasnie sie dowiedzialam od znaomej, ze w pracy mysla ze z ciaza i poronieniem byla sciema u mnie. bo w czwartek pred slubem mialam zwonienie na 100% a od piatku 80% bo poronienie.... i mysla ze sciema bo na slubue byly i wygladalam dobrze. mam dosyc...
No za świnieJak mozna być tak nie czułym,okropnym człowiekiem?One nie mają pojęcia co przeszłaśMam nadzieje że jak wrócisz dopracy to ominą cie jakieś głupie pytania czy teksty

My weekend spedzieliśmy ze znajomymiFajnie byłoDzis już niestety praca na 2 zmiane.Jutro do gina z wynikami ciekawa jestem co powie.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:07   #1505
zebrawpaski
Zakorzenienie

HEJ!

Dasti, iza- mój Tz-et miał etap, że nie rozumiał mojej potrzeby "bycia na forum" teraz to akceptuje o ile nie zajmuję laptopa wtedy kiedy on też chce korzystać

co do postawy Tz-eta po # to samw bezpośredniej rozmowie nie wraca do tego ale pamięta
ja zaraz po # poprosiłam go aby nigdy w życiu nie kazał mi o tym zapomnieć i żeby akceptował to, że ja zawsze będę pamiętać
myślę, że kiedyś sam Kasi powie, że jest naszym trzecim dzieckiem
gdy się modlimy razem to czasem prosimy nasze aniołki o opiekę nad nami i Kasią

Perse- ja uwielbiam orsaya- zawsze znajduję tam jakąś bluzkę na siebie, chociaż z reserved też mam kilka

Kathe- brak słów na to co mówią w pracy
Ty wiesz jaka prawda była
a co do przeprowadzki- rozumiem- bo samą niebawem mnie to czeka poza tym pamiętam jakim stresem dla Tz-eta było przeprowadzenie się do nas
powoli oswoisz się

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Perse- a Tz-et leczy ten kręgosłup?

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:11   #1506
kooocur
Zakorzenienie

Przeleciałam Was szybko i beszelestnie...

Ide wstawic pranie i zrobic kawe...

Od kilku dni mam doła...nie wiem czemu???

Tak bez przyczyny....albo to kolejny etap po #

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:15   #1507
black secret
Wtajemniczenie

dzien dobry

mam mase nadrabiania wiec znow musze sie za to zabrac....przepraszam,ze tak malo sie tu udzielam ostatnio. Musze sie poprawic....

U nas leci 35 tc. Przygotowania na powitanie synka trwaja
I coraz wieksza panika i stres mnie ogarniaja

Mamuski jakich pieluszek uzywalyscie od poczatku?? co sadzicie o marce Gaga z tesco??
czy ktoras stosowala kosmetykow Nivea od pierwszych dni??

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:22   #1508
ewel28
Rozeznanie

Dzień dobry
Mój TŻ jak widzi, że mam potrzebę porozmawiać o Maksiu to nigdy nie odmawia. Sam czasem zaczyna rozmowę, widzę że tak samo mu ciężko jak mi i cieszy mnie to że możemy na siebie liczyć w tej kwestii.
ewel28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:28   #1509
zebrawpaski
Zakorzenienie

black- dla mnie gaga- masakra- mam paczkę i chcę ją jak najszybciej zużyć
my używamy różnych pieluszek na zmianę- co zmiana to inna pielucha i chyba Kasi to służy bo nawet przy największych upałach ani razu nie zdarzyło się otarcie czy odparzenie
z jedynek mieliśmy pampersy, pampersy premium i babydream z rossmanna
teraz z dwójek mamy huggisy(bardzo polecam!), dady i właśnie te nieszczęsne gagi, które w porównaniu z każdymi innymi wypadają blado (dla mnie są ceratowe i takie bardzo sztuczne- nieoddychające)

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2012-09-10 o 10:55
Stary 2012-09-10, 10:32   #1510
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
black- dla mnie gaga- masakra- mam paczkę i chcę ja jak najszybciej zużyć

a ja stwierdzilam,ze pieluch zrobie zapas przed porodem i wiadomo,ze na poczatku to bedzie metoda prob i bledow....tlyko co mnie podkusilo do kupna dwoch duzych paczek...?:conf used:
Moze u nas lepiej sie sprawdza....

Stary 2012-09-10, 10:56   #1511
kooocur
Zakorzenienie

Dziewczyny musze sie wygadać..mam nadzieję, ze mnie zrozumiecie.

Zaczełam czytać o przyjomwaniu acardu i w sumie sie na niego zdecydowałam.
Po pierwsze dlatego, ze mam żylaki w wieku 26 lat
po drugie brałam tabsy anty przez 8 lat
po kolejne bolały mnie żyły w samolocie.

Teraz jestem w szoku bo wziełam ulotke do reki i czytam, ze lek zapobiega agregacji płytek krwi.

Zrobiłam wielkie oczy bo wpisująć w google agregacja płytek wyskakuje mi pierwszy link w którym czytam:

Agregacja płytek krwi, zlepianie się płytek krwi
  • fizjologiczna – element hemostazy - w wyniku czego powstaje czop zamykający uszkodzone naczynie krwionośne
  • patologiczna - dysfunkcja układu antykoagulacyjnego – osadzanie się płytek krwi na ścianach naczyń krwionośnych powodujące zatory w układzie krążenia.

Jakie jest moje zdziwienie kiedy planujac ciaże okazało się, ze mam za mało płytek krwi i zosały zlecone dokładne badania i okazało się, ze krwinki sie ze soba zlepiaja. Wiedziałam, ze te płtyki sie agreguja i uprzedzili mnie, ze powinnam miec inaczej je liczone (nie pamietam na jaki sposób) bo w normalnych wynikach będzie ich bardzo mało lub będzie małopłytkowość!

Teraz nie wiem co myśleć....

Synuś
Stary 2012-09-10, 10:57   #1512
zebrawpaski
Zakorzenienie

Lucy- cudnie, ze grafik Wam spasował

obiecałam to piszę
dzisiejsza waga: 78,8 czyli prawie trzy kg w dół od wtorku

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2012-09-10, 10:59   #1513
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

czesc Dziewczyny
ale mialam dzis koszmary w nocy, o moim dziecku, ze wogole urodzilo sie z plytwami trzymalam je w pudelko od zapalek, zupelnie surrealistyczne jakies...moze na to wszystko mialo wplyw ze w ciagu dnia ogladalismy film przyrodniczy a przed snem na discovery since od poczecia do narodzin, ale naprawde dawno takiego koszmarnego snu nie mialam, jkak sie obudzilam to tylko bylo ufff to tylko sen i poglaskalam brzuszek, przy okazji mi sie dzis przypomnialo ze musze mocz do analizy oddac, wiec szybko wstalam biegne. a wp przychodni tlum ludzi nie sklamie jak napisze ze bylo ich min 30 osob masakra - zawsze u nas sa dwa okienka, jedno dla wszystkich a drugie dla osob ktore ida na podwojny cukier, kiedys sie pytalam dwoch pan w okienku czy kobiety w ciazy tylko do jednego okienka, otrzymalam odp ze bez roznicy, wiec dzis widzac dluga kolejke stwierdzilam ze spytam kto ostatni na podwojny cukier, jedna z pan powiedziala ze jest jedna kolejka wiec powiedzialam ze przeciez sa dwa okienka, moj blad ze nie spojrzalam a dzis bylo tylko jedno okienkoo otwarte wiec zajelam kolejke za ta ostatnia pania i usiadlam,znalazl sie jeden dobry czlowiek (wiek ok 40 lat) ktory powiedzial zebym podeszla do okienka, on przepusci, powiedziaalm ze dziekuje poczekama, ale on sie uparl wiec podeszlaam, oczywscie zaczely sie szepty... olalam to i udalo mi sie szybko zalatwic sprawe przy okienku... tak bym czekala pewnie ponad godzine jak nie wiecej...
Black rany to tuz tuz, masz juz wozek, lozeczko itd???
Chodzilas juz do SR?

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:00   #1514
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziewczyny musze sie wygadać..mam nadzieję, ze mnie zrozumiecie.

Zaczełam czytać o przyjomwaniu acardu i w sumie sie na niego zdecydowałam.
Po pierwsze dlatego, ze mam żylaki w wieku 26 lat
po drugie brałam tabsy anty przez 8 lat
po kolejne bolały mnie żyły w samolocie.

Teraz jestem w szoku bo wziełam ulotke do reki i czytam, ze lek zapobiega agregacji płytek krwi.

Zrobiłam wielkie oczy bo wpisująć w google agregacja płytek wyskakuje mi pierwszy link w którym czytam:

• fizjologiczna – element hemostazy - w wyniku czego powstaje czop zamykający uszkodzone naczynie krwionośne
  • patologiczna - dysfunkcja układu antykoagulacyjnego – osadzanie się płytek krwi na ścianach naczyń krwionośnych powodujące zatory w układzie krążenia.

Jakie jest moje zdziwienie kiedy planujac ciaże okazało się, ze mam za mało płytek krwi i zosały zlecone dokładne badania i okazało się, ze krwinki sie ze soba zlepiaja. Wiedziałam, ze te płtyki sie agreguja i uprzedzili mnie, ze powinnam miec inaczej je liczone (nie pamietam na jaki sposób) bo w normalnych wynikach będzie ich bardzo mało lub będzie małopłytkowość!

Kocurku ja sie nie znam wiec nie pomoge.
Cytat:
Lucy- cudnie, ze grafik Wam spasował

obiecałam to piszę

Gratuluje piękny wynik

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:00   #1515
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

mi sie ostatnimi czasy mazy duza kawka z jakimis dodatkami z Coffee heaven ale nie wiem czy w ciazy mozna....

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-09-10, 11:00   #1516
ewel28
Rozeznanie

Zeberko szybko spada
ewel28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:06   #1517
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

aaa wogole fajne lozko z BRW my bedziemy szukac cos w podobnym stylu tylko biale, czy ono sie rozklada na czastki?? chodzi mi o stelaz, kiedys w sklepie sprzedawca nas zaskoczyl, pytaniem czy lozko ma byc do domku czy do mieszkania, bo jak do mieszkania to nie wniesie sie bo stelaz jest w jednym kawalku, a ze wzgledu na wzrost Tz musimy miec lozko min 220cm

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:

ja teraz tyle waze

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-09-10, 11:06   #1518
agatkaa1
Zakorzenienie

BRY

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:13   #1519
eseska
Zakorzenienie

WITAM!!!!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36425208]Nie kupuję drogich ciuchów, jestem raczej z gatunku: taniej a częściej. [/QUOTE] ja tez!!

Cytat:
Nie no co za ludzie! Kathe! takich to tylko olac ciepłym moczem.... ja bym byla chyba bezczelna i jak by mi ktos z takim tekstem wyjechal to bym powiadziała (oprócz tego ze nikomu tego nie życze) ze jakbym miała kłamamc to bym powiedziałą ze # w poniedziałek alebo wtorek po weselu! ale masakra!!

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilkę. dziś w pracy duuużo lepiej
Emilka zdrowieje.
Mam grafik na cały miesiąc - jak dla mnie i tż robiony nie będzie problemu z odbieraniem Emisi.
LUCY! To super się ułozyło! I dobrze ze EMI zdrowieje i ze w pracy lepiej!!

Cytat:
dzis juz jestem u meza, poplkalam sie bo bylam u rodzicow i trudno mi jest sie przeprowadzic, bo tam swoje miejsce, pokoj itp, a teraz cos nowego...
KATHE!!!! w Twoim zyciu zaszło teraz wiele tzw zmian istotnych zyciowo - ślub, przeprowadzka i do tego jeszcze #! To naprawde potrafi odwrócić świat do góry nogami!!!! Bądż dla siebie dobra!!!!!!!!!

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36428013]Dzisiaj pobijam swój własny rekord Nie śpię od ok. 4
TŹ cierpi z powodu kręgosłupa. Byliśmy na pogotowiu, ale nic tylko się wkurzyliśmy, bo przepisali TŻowi kolejne tabletki przeciwbólowe, [/QUOTE]PERSE! o kurcze!!!!!! to mieliście nocke!!!!!

Cytat:
Napisane przez aganieszkab Pokaż wiadomość
w pracy siedzę
.
AGNISZKO! czy ten emotukon wyraza Twój stosunek do pracy?

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Ja wczoraj po sobotnim maratonie sprzątającym byłam cała w zakwasach, a do tego jeszcze Tż wyciągnął mnie na wycieczkę rowerową, więc dzisiaj jak to się mówi czuję że żyję- bo czuję każdy mięsień mojego ciała
Zresztą w większości mężczyźni nie mogą znieść bezradności wobec jakiejś sytuacji, a # jest właśnie wydarzeniem na któe nie mogą mieć wpływu i muszą patrzeć jak ich ukochana cierpi.
I kiedyś otwarcie powiedział, że mężczyźni też cierpią po # tak jak kobiety, tylko czasami udają przed samym sobą i przed bliskimi że jest inaczej..
ANITA! To weekend pracowicie- wypoczynkowy miałaś a co do reakcji Tz po 3 to sie zgadzam w 100%!

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Mój też nie rozumie czemu tak lubie siedzieć na wizażu
Jutro do gina z wynikami ciekawa jestem co powie.
IZA! Mój Tz tez na poczatku nie rozumiał. Teraz juz wie ze ja tego potrzebuje!!!!! Trzymam kciuki za wizyte!!!

Cytat:
Od kilku dni mam doła...

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
dzien dobry

mam mase nadrabiania wiec znow musze sie za to zabrac....przepraszam,ze tak malo sie tu udzielam ostatnio. Musze sie poprawic....

U nas leci 35 tc. Przygotowania na powitanie synka trwaja
I coraz wieksza panika i stres mnie ogarniaja
BLACK! Koniecznie musisz sie poprawic!!!!!! O matko Ty bedziesz zaraz rozpakowana!!!!!!!!!!!!!! przypomnij mi jakie imie bedzie miał synuś?

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

KUNDZIA! ale sen brrr... Dobrze ze załatwilas badania!!!!
Cytat:

klask i:
KOOCUR!!!!! ja sie nie znam! moze ALFA- BETA pomoze!!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:37   #1520
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Esia Tobie mniej niz 100dni zostalo
Dziewczyny chyba juz kiedys zadawalam to pytanie czy lepiej kupic zwykle lozeczko czy lozeczko rosnace z dzieckiem, takie w ktorym sie zdejmuje poszczegolne elementy???

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-09-10, 11:45   #1521
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Esia Tobie mniej niz 100dni zostalo
Dziewczyny chyba juz kiedys zadawalam to pytanie czy lepiej kupic zwykle lozeczko czy lozeczko rosnace z dzieckiem, takie w ktorym sie zdejmuje poszczegolne elementy???
KUNDZIA! a no mniej mam nadzieje ze juz wszystko będzie dobrze!!!
My kupimy zwykłe, ale to dlatego ze tapczanik mamy wiec bez sensu byłoby miec potem dwa.

ZOSIA
Stary 2012-09-10, 12:07   #1522
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
KUNDZIA! a no mniej mam nadzieje ze juz wszystko będzie dobrze!!!
My kupimy zwykłe, ale to dlatego ze tapczanik mamy wiec bez sensu byłoby miec potem dwa.
no tak to nie mam sensu, ja sie zastanawiam bo z jednej strony niby jeden wydatek na te 3-4 czy wiecej lat, ale jak sie zdecydujemy na 2 dziecko to i tak trzeba bedzie kupowac kolejne lozeczko, juz sama nie wiem :/

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-09-10, 12:09   #1523
black secret
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
czesc Dziewczyny

Black rany to tuz tuz, masz juz wozek, lozeczko itd???
Chodzilas juz do SR?
Nie przejmuj sie snem. czesto sni sie przeciez cos co w ciagu dnia sie dzieje bardziej przerobione.

Wozek kupilismy przez internet,bo u mnie w miescie nie bylo dokladnie tej firmy i takiego ze wszyskim co chcialam,ale szczescie,ze sklep kolo Czestochowy prowadzi sprzedaz internetowa wiec w tym tygodniu powienien juz dojsc do nas
Lozeczko mamy, wlasnie dzis czekam na kuriera z posciela do lozeczka. a tak to zostalo nam kupic jeszcze kosmetyki dla Malego i pieluchy oraz przewijak.

do SR nie chodzilam....

Cytat:
WITAM!!!!

BLACK! Koniecznie musisz sie poprawic!!!!!! O matko Ty bedziesz zaraz rozpakowana!!!!!!!!!!!!!! przypomnij mi jakie imie bedzie miał synuś?
Poprawie sie-poprawie
Synus bedzie Kacper
Maly juz wazy 2,5 kg i lekarz w piatek mi powiedzial,ze jesli dotrwam do terminu porodu maly moze wazyc wiecej niz 3,5 kg....
Do konca wrzesnia nie zamierzam rodzic,termin na 18-10 wiec w sumie od 4-10 moge rodzic

Stary 2012-09-10, 12:13   #1524
eseska
Zakorzenienie

Black! pokaż wózek i łozeczko!!! I KAcperek juz duży chłopak!!!!

ZOSIA
Stary 2012-09-10, 12:20   #1525
pani22ka
Zakorzenienie

Torres ma 6,53 cm, serduszko. przegrody, nos OK. Szalał az milo łozysko za nisko, ale sie podnioslo - bedzie dobrze dopiero za 2,3... miesiace , plamienia moga byc wciaz
L4 i odpoczywanie ale mam nie lezec plackiem.

Skierowal mnie tez na testy podwojne (bo po 30stce jestem). juz zrobilam.

uuufffffff ufffffffff chwila oddechu i czekanie na wyniki

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:24   #1526
eseska
Zakorzenienie

PANI!!!! Ciesze sie bardzo!!!!!!!!!!!!

ZOSIA
Stary 2012-09-10, 12:26   #1527
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Torres ma 6,53 cm, serduszko. przegrody, nos OK. Szalał az milo łozysko za nisko, ale sie podnioslo - bedzie dobrze dopiero za 2,3... miesiace , plamienia moga byc wciaz

Jakie cudowne wiesci....który to tydzien??

Synuś
Stary 2012-09-10, 12:34   #1528
aganieszkab
Raczkowanie

Cytat:
AGNISZKO! czy ten emotukon wyraza Twój stosunek do pracy?

Cytat:
Czyli wg mnie wszystko jest ok, ty masz agregację (nie wiem czy to dobrze napisałam) a acard temu zapobiega, czyli że to jest lekarstwo na twoją przypadłość, czyli że ci pomoże... ja to tak rozumiem.
Dodam tylko (może ktoś o tym nie wie) ale acard to to samo co aspiryna, polopiryna S, polocard - to są te same leki produkowane przez różne firmy pod innymi nazwami
Cytat:

aganieszkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:39   #1529
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Na weselu co chwila ktoś do mnie przychodził i pytał jak się czuję i czy mi czegoś nie brakuje
tak ma byc. traktowanie jak krolowej!

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość
We wtorek jadę na zakupy, trzeba wyprawkę na jesień zrobić
party time

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36423109]czy też taki krem [/QUOTE]mmm... u nas nie ma takich produktow i takiego sklepu..

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Olek robił jazdę cały dzień, ząbkowania ciąg dalszy. Teraz jest jeszcze gorzej niż ostatnio, idą mu chyba 3 górne jutro przyjeżdża moja mama na 3 tygodnie
super, ze Maluszek pozna babcie przed Twoja praca.
no i za zabki.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36425982]
A jeśli chodzi o jakość R., to z tym jest różnie. Niektóre rzeczy OK, a niektóre to szmaty po drugim praniu :/ Jak wszędzie zresztą.[/QUOTE] zgadzam sie w 100%

Cytat:
... i mysla ze sciema bo na slubue byly i wygladalam dobrze. mam dosyc...
ludzka zazdrosc i glupota nie ma granic

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Zainteresowałyście mnie tymi rzęsami. Nie wiecie ile biorą za makijaż w inglot/douglas/sephora/the body shop+ sztuczce rzesy?
w Sephorze od 50 zł chyba do 100 zł (w zaleznosci czy dzienny czy wieczorowy; fleshe lub promocje marki za darmo). w inglocie robilam za free, w douglasie tez za free (jako promocje denej marki). w MACu jest za darmo do zakupow.

bardzo ucieszyl mnie Twoj pozytywny post. w piatek troche drzalam i ekstra ze grafik sie ulozyl po Waszej mysli

Cytat:

U nas leci 35 tc.
szok. ale zlecialo. torba spakowana?

Cytat:
obiecałam to piszę

kochana!!!!!!!!!!!!!!!!! wielkie gratki!!!!!!!!!!!!!!!! super!!!!!

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Jakie cudowne wiesci....który to tydzien??
12t6d

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:43   #1530
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie przejmuj sie snem. czesto sni sie przeciez cos co w ciagu dnia sie dzieje bardziej przerobione.

Wozek kupilismy przez internet,bo u mnie w miescie nie bylo dokladnie tej firmy i takiego ze wszyskim co chcialam,ale szczescie,ze sklep kolo Czestochowy prowadzi sprzedaz internetowa wiec w tym tygodniu powienien juz dojsc do nas
Lozeczko mamy, wlasnie dzis czekam na kuriera z posciela do lozeczka. a tak to zostalo nam kupic jeszcze kosmetyki dla Malego i pieluchy oraz przewijak.

do SR nie chodzilam....

Poprawie sie-poprawie
Synus bedzie Kacper
Maly juz wazy 2,5 kg i lekarz w piatek mi powiedzial,ze jesli dotrwam do terminu porodu maly moze wazyc wiecej niz 3,5 kg....
Do konca wrzesnia nie zamierzam rodzic,termin na 18-10 wiec w sumie od 4-10 moge rodzic
jakiej firmy wozek, pokaz lozeczko (strone internetowa). Wiec juz wiekszosc macie,,, ja sie strasznie boje kosztów, ale wiadomo pewne rzeczy sa niezbedne i poprostu trzeba je kupic, niekotre mozna uzywane ale niektore trzeba nowe kupic...
czemu nie chodzilas do SR?
no to synus juz duzy chlopak

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:

Paniczka superrrrrr ja tez mialam podwojny test Pappa (bo tez po 30-stce i po #)- bedzie dobrze

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości