Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-10, 12:00   #2131
eff8
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
załamka ;( nie mam co ubierac mam tak nisko btrzuch ze zwykle leginsy mnie cisną, o rajstopach w ogóle moge pomarzyć.... zostały mi spodnie a ja tak lubie w sukienkach i tunikach siedze przed szafa i nie wiem co ze sobą zrobic
skad ja to znam

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:01   #2132
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Dziewczyny czy Wam teraz też apetyt wzrósł :conf used: Ja ciągle głodna jestem, i nawet jak zjem jakiś obiad to po 2 godzinach dalej bym coś zjadła
No i jestem teraz głodna, chleba nie ma, wędliny nie ma, w lodówce światło. Mam mokrą głowę i nie pójdę do sklepu
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:03   #2133
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wam teraz też apetyt wzrósł :conf used: Ja ciągle głodna jestem, i nawet jak zjem jakiś obiad to po 2 godzinach dalej bym coś zjadła
No i jestem teraz głodna, chleba nie ma, wędliny nie ma, w lodówce światło. Mam mokrą głowę i nie pójdę do sklepu
Tak, mi apetyt tez wrócił Mogę już jeść zwykłe kanapki i większość rzeczy, od których mnie początkowo odrzuciło.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:05   #2134
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a ja mam dzisiaj polowkowe (drugie i ostatnie usg w tej ciazy). Strasznie sie juz stresuje... Prosze, trzymajcie kciuki, zeby dzidzi bylo zdrowe i pokazalo co ma miedzy nozkami W 80% procentach jestem nastawiona na chlopca, nie wiem dlaczego Bedzie zdziwko jak sie okaze, ze jednak dziewuszka
Trzymam mocno

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
To chyba Szaja ma bexę.Też chyba wezmę w ciemno właśnie bo bardzo mi się podoba i z opisu też wynika że są dobre i w miare lekkie.

nieźle , ciązowa skleroza na 100% :P też tak czasem mam
Ja mam Bexę
Rozwaliłam (bo za dużo wsadziłam ) siatkę pod wózkiem, no i po takim długim używanku już niefajnie wygląda folia - dzwoniłam do producenta, bez problemu sprzedadzą bo chcę oryginalne - siatka pod wózkiem nie jest siatkowana cała, spód ma materiałowy-mocniejszy, a folia naprawdę fajna i dobrze przylega.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Szaja, to nie rozglądac sie wogóle za spodenkami, bluzami czy sweterkami na 0-3 mies? zacząc kupowac dopiero na 3-6 mies?
bo już zgłupiałam...
Rozglądać, ale po prostu z takim maluszkiem do lekarza tak czy siak najwygodniej w "bieliźnie" spodnie - dresikowe (albo półśpioszki), ew. miękkie jeansy rozpinane w kroku, bo łatwo przewinąć. Sweterki i bluzy oczywiście - bo jednak w samej bieliźnie za zimno. Ale podstawa to śpiochy, pajace, bodziaki itd.

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a tak wogóle to kupujecie kaftaniki? bo powiem Wam szczerze,że ja chyba odpuszczę na rzecz bodziaków, przy Samuelu nie sprawdził mi się, wkurzało mnie,że one się podwijają i pewnie mu niewygodnie
jak myślicie?
Ja po Agatce mam, ale lubię tylko te na napki zapinane - nie wiązane w bok, masakra

Cytat:
tralalalala wygrałam aukcje ze snajperem

dzięki dziewczyny ;*
Brawo :d i fajny dresik.

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny Usg mam dopiero na 16 (17 czasu polskiego) Strasznie mi sie bedzie ten dzien dluzyl... Jeszcze Tz w domu, przeziebiony (sorki, wg niego umierajacy ) wiec sobie mozecie wyobrazic
No to nie wiesz, że katar u faceta to choroba śmiertelna?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:06   #2135
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Tak, mi apetyt tez wrócił Mogę już jeść zwykłe kanapki i większość rzeczy, od których mnie początkowo odrzuciło.
no ja też z początku na sniadanie jadlam banana i sucha bułke a teraz moje śniadania kanapka z tym z tamtym do tego kiełbaska z wody keczupik a na deserek jogurcik i owocek hahaha <wieloryb>
Stary 2012-09-10, 12:10   #2136
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
załamka ;( nie mam co ubierac mam tak nisko btrzuch ze zwykle leginsy mnie cisną, o rajstopach w ogóle moge pomarzyć.... zostały mi spodnie a ja tak lubie w sukienkach i tunikach siedze przed szafa i nie wiem co ze sobą zrobic
Ja mam problem ze stanikami, nie moge kompletnie ich nosic bo czuje, ze sie dusze, nie moge oddychac
W ogole tak mi spadlo z nog, ze szok, ostatnio meza pytam, wydaje mi sie, ze nogi mi strasznie schudly, a on faktycznie. Zawsze mialam je mega ubite i umiesnione, a przez to ze tyle w domu siedze i sie nie ruszam to chyba zaczelo mi wszystko spadac, teraz mam takie chudzinki ze masakra.

Dziewczyny, ktore maja koty, pomozcie! Naszej tak wala kupska, ze nie idzie tego wytrzymac! Kombinujemy ze zwirkami, teraz jej kupujemy silikonowy za prawie 40zl, na poczatku nic nie bylo czuc, a z kazda kolejna paka jest gorzej, maz jej sprzata codziennie, wymieniamy jej czesto caly zwirek, dalej nic! Tzn zaraz po tym jak sie zalatwi wali na cale mieszkanie, potem jest ok, ale zaraz po przez pol godziny jest tragedia wrecz juz dajemy jej tylko suche bo po mokrym nam rzygala, kupujemy wpisdu drogi zwirek, dajemy witaminy, juz nie wiem co dalej chcemy zamknieta kuwete kupic ale przyjaciolka ma i mowi ze wlasciwie oprocz strony wizualnej nic to nie daje, jak ma smierdziec to i tak bedzie

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Aaaaaaaaaa mam isc na spotkanie z liceum w piatek, w co ja mam sie ubrac?! Aaaaaaaaaaaaaaaaa. Nikt nie wie, ze w ciazy jestem kurde, jeszcze se pomysla, ze przytylam 40kg :p

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:12   #2137
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Ja mam problem ze stanikami, nie moge kompletnie ich nosic bo czuje, ze sie dusze, nie moge oddychac
W ogole tak mi spadlo z nog, ze szok, ostatnio meza pytam, wydaje mi sie, ze nogi mi strasznie schudly, a on faktycznie. Zawsze mialam je mega ubite i umiesnione, a przez to ze tyle w domu siedze i sie nie ruszam to chyba zaczelo mi wszystko spadac, teraz mam takie chudzinki ze masakra.

Dziewczyny, ktore maja koty, pomozcie! Naszej tak wala kupska, ze nie idzie tego wytrzymac! Kombinujemy ze zwirkami, teraz jej kupujemy silikonowy za prawie 40zl, na poczatku nic nie bylo czuc, a z kazda kolejna paka jest gorzej, maz jej sprzata codziennie, wymieniamy jej czesto caly zwirek, dalej nic! Tzn zaraz po tym jak sie zalatwi wali na cale mieszkanie, potem jest ok, ale zaraz po przez pol godziny jest tragedia wrecz juz dajemy jej tylko suche bo po mokrym nam rzygala, kupujemy wpisdu drogi zwirek, dajemy witaminy, juz nie wiem co dalej chcemy zamknieta kuwete kupic ale przyjaciolka ma i mowi ze wlasciwie oprocz strony wizualnej nic to nie daje, jak ma smierdziec to i tak bedzie

zazdroszcze chudych nóg

a co do kota, mojej nigdy nie waliły, tzn czasem sie zdarzylo ale szybko sie sprzatnelo i juz, za to jak mieszkal z nami wspolokator i mial kotke to jej strasznie, w przeciwienstwie do mojej jadla wszystko, moj kot tylko suche i mokre i to ciagle te same.
zwirek mialam benka a wspolokator jakis tani szajs ale skoro macie silikonowy ty nie wiem.... jedynie moze cos ma z jelitkami kot? ciezko mi powiedziec?
a je tylko suche? czy od was tez podjada typu pasztet szynka itp
Stary 2012-09-10, 12:13   #2138
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ta druga jest biurkowa
ale ta pierwsza jest ok
mi się też te podobają:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10121228/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10203610/

ta pierwsza ma małą szufladę ale to taka dla mnie typowa romantyczna toaletka
zaś do tej drugiej można kupić piękne lustro takie jak do profesjonalnego makijażu-z takimi żarówkami po bokach,nie wiem czy wiesz o co mi chodzi

a ja swoją zrobiłam z maszyny singera po mojej kochanej babuni a kosmetyki trzymam w koszyczkach wiklinowych i w pufie na której siedzę
Ja mam taka jak na zdjęciu, projekt i wykonanie mojego męża, jak już umaluję to zamykam i mam porzadek nic nie widać, nie stoją na widoku kosmetyki więc oboje jesteśmy zadowoleni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Toaletka.jpg (52,0 KB, 49 załadowań)
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:13   #2139
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
To ja się pochwalę zakupami dla młodego
Boskie, zwłaszcza buciki, cudowne
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-10, 12:17   #2140
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Boskie, zwłaszcza buciki, cudowne
Dziękuję Nie mogłam się powstrzymać, naprawdę słodokie są na żywo.
Stary 2012-09-10, 12:20   #2141
Konto usunięte

Evik, co się nie odzywasz, jak usg wczoraj???
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:21   #2142
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Illusion te buciki mnie urzekają

Chyba się Wam muszę wyżalić. Chodzi o moją o rodzinę i ich podejście do dziecka. Wszyscy są mega zabobonni albo dziwni bo w ogólnie nie można z nimi pogadać o wyprawce dla dziecka i innych pierdołach. Bo to za wcześnie.
Teściowej powiedziałam że ogladaliśmy wózek to ona że takie rzeczy to po porodzie się kupuję, tak samo jak inne . Tylko ciekawe w co ubiore dziecko jak się urodzi i w co położe spać jak wrócimy do domu.
ona twierdzi że teraz to trzeba sie TYLKO MODLIĆ żeby wszystko było dobrze...
Moja mama natomiast też wielce zdziwona była jak jej powiedziałam o ubrankach że będziemy niedługo kupować " a to w szpitalu niei dają"? . Jak jej pwoiedziałam że znajoma mi dała kilk aubranek i podkładkę do wanny to było: po co ty to bierzesz od niej, jeszcze nie wiadomo co będzie
Kolejna osoba-bratowa dokładnie rok temu urodziła córeczkę. Myślałam że jako młoda osoba to bardziej się z nią da dogadać, na dodatek dobrze ze sobą żyjemy. Jak zapytałam o rzeczy związane z porodem to mi powiedziała że najlepiej nic nie wiedzieć to wtedy się mniej boisz, i że ona szła na żywioł i było dobrze i że po co to wszystko wiedzieć....
Też liczyłam na to że dostanę w spadku ubranka po jej małej ale też nic, cisza. Sama się upominać nie będę bo mi głupio ale mogłaby mi coś zaproponować. Znając życie dowiem się o tym po porodzie kiedy już sobie nakupie pewnych rzeczy- bo nie zamierzam czekać do porodu z zakupami.

I tak zazdroszczę Wam jak mówicie że mamy wam gromadzą ubranka, albo się deklarują że kupią wózek czy łóżeczko, albo że macie coś po kimś. Ja niestty nie mam tego przywileju. Kiedyś właśnie bratową zapytałam o jakąś pierdołę czy mają i czy mi pożyczą to popatrzyła na mnie dziwnie i mówi "a co ty JUŻ chcesz o kupować, masz czas"...
nie wiem naprawdę jak do nich dotrzeć...
No ja Ci naprawde współczuję, już to kiedyś pisałam, jak z wielkim brzuchem albo z małym dzieckiem latac po sklepach i dopiero kupować Wózek musi być wcześniej, łóżeczko, jakieś przybory, ciuszki itp. Moja mama raczej nie jest taka przesądna, zobaczymy co powie na to że już łózeczko kupione Chociaż czerwoną wstążeczkę przy wózku przywiążę.
U mnie bardziej w pracy jedna babka cały czas coś mi gada: a to że balsamowac się za bardzo nie powinnam ( nie wiem na co to szkodzi ), wlosow farbowac też nie, a jakie samiki mam, a brzuch mam jak na chłopaka itp; nie moge tego słuchać
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-10, 12:25   #2143
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tak mam za kazdym razem jak muszę wyjść z domu kupiłam bym cos nowego ale szkoda mi kasy na typowo ciązowe rzeczy ;/

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36432333]

Ja mam Bexę
Rozwaliłam (bo za dużo wsadziłam ) siatkę pod wózkiem, no i po takim długim używanku już niefajnie wygląda folia - dzwoniłam do producenta, bez problemu sprzedadzą bo chcę oryginalne - siatka pod wózkiem nie jest siatkowana cała, spód ma materiałowy-mocniejszy, a folia naprawdę fajna i dobrze przylega.
[/QUOTE]
A jak się koła sprawują ?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:29   #2144
Konto usunięte

W jakim sensie? Nic się nie stało z kołami, dają radę na KAŻDYM terenie, zaznaczam - zablokowałam raz więcej nie, źle mi się prowadzi sztywny wózek.
Stary 2012-09-10, 12:32   #2145
Lenova
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36432907]W jakim sensie? Nic się nie stało z kołami, dają radę na KAŻDYM terenie, zaznaczam - zablokowałam raz więcej nie, źle mi się prowadzi sztywny wózek.[/QUOTE]
W sensie czy się nie pościerały szybko, czy nie odpadają lub kolebocą i takie tam inne bajery ;p
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:36   #2146
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Moja koleżanka jak chciała ochrzcić dziecko przed ślubem to dopiero w trzecim kościele ksiądz się zgodził i jeszcze nie na mszy tylko odzielnie i skasował ich nieźle za to
Pomijając to że to głupota jak ksiądz nie chce chrzcić dziecka to byłam ostatnio na Śląsku na chrzcie i tam w jedną daną niedzielę sa te chrzty a bratanica Tż chciala w inną, i to wyglądało tak że najpierw noramlna msza, a potem zostali w kościele tylko zainteresowani, wszyscy stali przy chrzcielnicy, dzieci ksiądz zaangazował w podawanie tych wszystkich olejków, chrzesny nabierał wody do dzbanuszka itp... bardzo fajnie i kameralnie było.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ad laktatorów : muszę mieć (studia, zaoczne, ale jednak, a ja nie biorę dziekanki jeśli zdrowie pozwoli) - i chyba jednak lepiej elektryczny niż ręczny?
Ale jak wpisuję np. na allegro to jest duża rozpiętość cenowa - od np. 120 do nawet 500zł - i czym to się różni od siebie w zasadzie? Kupiłabym tańszy raczej - ale może on będzie zły, może lepiej coś porządniejszego???Na co zwracać uwagę??
Ja się jeszcze za laktatorem nie rozglądałam ale moja bratowa ma elektryczny i mówiła że masakra, że strasznie umękoliła nim piersi, a ręcznym to by sobie dawkowała i myśli że lepiej by było.
A wy macie jakies doświadczenie w tej kwestii ??
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-10, 12:39   #2147
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Hej Dziewczyny kilka dni mnie nie było a nadrabiania tyle...
Cytat:
niestety tak, jestem przerażona, do tej pory tak dobrze wszystko szło ;/coś czuję, że się zacznie
Cytat:
To ja się pochwalę zakupami dla młodego
śliczne
Cytat:

Chyba się Wam muszę wyżalić. Chodzi o moją o rodzinę i ich podejście do dziecka. Wszyscy są mega zabobonni albo dziwni bo w ogólnie nie można z nimi pogadać o wyprawce dla dziecka i innych pierdołach. Bo to za wcześnie.
Teściowej powiedziałam że ogladaliśmy wózek to ona że takie rzeczy to po porodzie się kupuję, tak samo jak inne . Tylko ciekawe w co ubiore dziecko jak się urodzi i w co położe spać jak wrócimy do domu.
ona twierdzi że teraz to trzeba sie TYLKO MODLIĆ żeby wszystko było dobrze...
Moja mama natomiast też wielce zdziwona była jak jej powiedziałam o ubrankach że będziemy niedługo kupować " a to w szpitalu niei dają"? . Jak jej pwoiedziałam że znajoma mi dała kilk aubranek i podkładkę do wanny to było: po co ty to bierzesz od niej, jeszcze nie wiadomo co będzie
Kolejna osoba-bratowa dokładnie rok temu urodziła córeczkę. Myślałam że jako młoda osoba to bardziej się z nią da dogadać, na dodatek dobrze ze sobą żyjemy. Jak zapytałam o rzeczy związane z porodem to mi powiedziała że najlepiej nic nie wiedzieć to wtedy się mniej boisz, i że ona szła na żywioł i było dobrze i że po co to wszystko wiedzieć....
Też liczyłam na to że dostanę w spadku ubranka po jej małej ale też nic, cisza. Sama się upominać nie będę bo mi głupio ale mogłaby mi coś zaproponować. Znając życie dowiem się o tym po porodzie kiedy już sobie nakupie pewnych rzeczy- bo nie zamierzam czekać do porodu z zakupami.

I tak zazdroszczę Wam jak mówicie że mamy wam gromadzą ubranka, albo się deklarują że kupią wózek czy łóżeczko, albo że macie coś po kimś. Ja niestty nie mam tego przywileju. Kiedyś właśnie bratową zapytałam o jakąś pierdołę czy mają i czy mi pożyczą to popatrzyła na mnie dziwnie i mówi "a co ty JUŻ chcesz o kupować, masz czas"...
nie wiem naprawdę jak do nich dotrzeć...
nie wiem czy jesteś w stanie im przetłumaczyć, jedyna rada to chyba tylko olać gadanie, nie przejmować się i robić swoje, niestety ... wiem, że to trudne ...

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:40   #2148
Konto usunięte

Lenova, z naszymi NIC się nie stało. A dużo łaziłam, po 3-4h dziennie i więcej po różnym podłożu.
Stary 2012-09-10, 12:44   #2149
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
U mnie wręcz przeciwnie. W pierwszym trymestrze miałam większy apetyt, a ostatnie dni to już w ogóle się zmuszam, żeby jeść. Mam tyle pysznych rzeczy w domu, a na wszystko wybrzydzam, jedyne co to mam smak na słodkie, jakieś ciastka, drożdżówki, ale to też nie wszystkie.

Ania trzymam kciuki za wizytę!

Nazeczona jak pięknie wyglądaliście! A Ty to już całkiem śliczna, cała rozpromieniona

Ifwka fajna ta toaletka, ja też zawsze chciałam, ale niezbyt mamy miejsce i dostałam kiedyś od męża w zamian takie większe lustro z szufladką, przenośne

Ewik jak odświeżam od wczoraj bo czekam na wieści od Ciebie. Mam nadzieję, że po prostu dostałaś zdjęcia i płytę i nie możesz się napatrzeć
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:46   #2150
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Ja mojemu mężowi zaczęłam ostatnio marudzic, że mi te 4 kilo w tyłek poszło a on mnie złapał (zapomniałam dodac, ze w czasie seksu na jezdzca ) i powiedział, że teraz to mam dopiero zaje..ty tyłeczek i najlepiej, żeby mi już taki został.... rany.... mało, co nie spadłam bo wydaje mi się, że teraz mam dupę jak szafa. I spróbuj tu nadążyc za męską logiką......
Ja wczoraj tez ubrałam wreszcie legginsy takie ale dzinsowe i tak się przyglądam i pytam Tż czy przypadkiem nie mam dużej d..., ale on mnie klepnął i mówi że idealna, taka w sam raz, najbardziej się piersiami zachwyca i chciałby żeby takie już zostały
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-10, 12:51   #2151
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość

Ja się jeszcze za laktatorem nie rozglądałam ale moja bratowa ma elektryczny i mówiła że masakra, że strasznie umękoliła nim piersi, a ręcznym to by sobie dawkowała i myśli że lepiej by było.
A wy macie jakies doświadczenie w tej kwestii ??

Moja siostra właśnie zwykłym nie dawała rady, i używała elektrycznego. Ale to wszystko zależy ja myslę, jak komu lepiej.
Stary 2012-09-10, 12:52   #2152
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

ehhh

oczywiście gratuluję mamusiom nowopoznanych płci

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:52   #2153
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
My zawsze najpierw u moich rodziców a pozniej do meza, a wtym roku nie wiem, nie mysle, moje zycie sie tak pochrzanilo, ze staram sie nie myslec o niczym bo jak zaczne to mnie to przeraza i plakac sie chce
A co tam się u Ciebie podziało bo ja jakaś nie w temacie chyba jestem
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-10, 12:52   #2154
e_vel
Wtajemniczenie

ale jesteście gaduuuły

a mąż ma dziś wypłatę wreszcie a ja w piątek albo poniedziałek to się biorę za zakupy części dzieciaczkowych rzeczy
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:53   #2155
ewulkaaa
Wtajemniczenie

jejku dziewczyny, ale dzisiaj lecicie z tym koksem, nie nadążam!

ja też się boję trochę o chrzest, bo my z TŻem ślub kościelny dopiero na 2014 rok planujemy... ale tak sobie myślę, że jak nie w jednym, to w drugim, albo nawet i w setnym kościele, ale ktoś mi w końcu to dziecko ochrzci. Bo co winne to dziecko, że rodzice tak a nie inaczej zadecydowali

ja właśnie gotuje obiad i muszę się zabrać do nauki, bo jutro mam egzamin :/ a taaaak mi się nie chce wracać na uczelnię,najchętniej bym kompletowała wyprawkę dla Ani a nie takimi pierdołami się zajmowała jak studia

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:53   #2156
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Aaaaaaaaaa mam isc na spotkanie z liceum w piatek, w co ja mam sie ubrac?! Aaaaaaaaaaaaaaaaa. Nikt nie wie, ze w ciazy jestem kurde, jeszcze se pomysla, ze przytylam 40kg :p
Ja używam benka, tego zbrylającego się, lawendowego, ale nie ma rady kupsko trzeba usunąć w miarę szybko, jak kota dobrze nie zagrzebie.

Zobaczcie jaką bluzę kupiłam za 1zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF9118.jpg (41,8 KB, 15 załadowań)
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:53   #2157
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez antoinette Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny kilka dni mnie nie było a nadrabiania tyle...
niestety tak, jestem przerażona, do tej pory tak dobrze wszystko szło ;/coś czuję, że się zacznie
..
No właśnie ja przedtem jadłam tak normalnie, śniadanko, obiad i kolacja, ewentualnie jakieś owocki. A teraz non stop głodna jestem.
Stary 2012-09-10, 12:57   #2158
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja przedtem jadłam tak normalnie, śniadanko, obiad i kolacja, ewentualnie jakieś owocki. A teraz non stop głodna jestem.
Miałam tak przez jakiś tydzień lub dwa. Masakra ciągle tylko przeżuwałam. Teraz wróciło do normy, i oby tak zostało. Idę robić obiad.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:57   #2159
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Dziękuję za komplementy, jesteście kochane a ja jestem szczerze zawstydzona

bokeh - super dresik aaa zdrobnienie Mania cuuuudne
ania13.03 super zakupy i trzymam kciuki
nafiyqa - jedna ściana czerwona to jest w domku u mojej mamy, bo tam było błogosławieństwo
marsi11- wesele było w lubuskim, w naszych stronach Miejsce się nazywa Dworek w Szprotawie a śliczna jesteś Ty! Zazdroszczę już brzuszka i figury

Ja granatową bexe paris pokazywałam TŻowi i podoba mu się, więc uff chociaż w tej kwestii sporów nie będzie
Już się nie mogę doczekać końca pracy, zwłaszcza, że w domu czeka mnie pomidorówka mojego TŻ

Ja wygrałam przed chwilą kombinezonik
Też się pochwalę:
http://www.ebay.co.uk/itm/Really-cut...p2047675.l2557

Edytowane przez nazeczona
Czas edycji: 2012-09-10 o 12:59
nazeczona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:58   #2160
ilkas
BAN stały

Ladymy używamy benka zwykłego, bezzapachowego. koty mam dwa. Sprzątane jest raz dziennie. Czasem się zdarzy, że zaśmierdzi, ale wtedy zazwyczaj wiem po czym (dostały do jedzenia coś ekstra ). Tak poza tym, to:
-mamy zakrytą kuwetę z klapką. Nigdy nie miałam takiej odkrytej więc nie mam porównania czy to faktycznie przez to nie śmierdzi czy nie.
-koty dostają tylko suche. raz na 3 dni dostaną mokre jako jeden posiłek i wtedy faktycznie po tym kup w kuwecie więcej.

A zapachowych żwirków próbowałaś? Nie mam pojęcia czy coś dają, bo nie próbowałam, ale może warto? Na pewno taki benek lawendowy tańszy niż sylikonowy drogi więc spróbować można.
Hm..a dużo tego mokrego dostaje? <--- właśnie doczytałam, że już mokrego nie dajecie.
A w takim razie jakie suche je?

Edytowane przez ilkas
Czas edycji: 2012-09-10 o 13:00
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości