|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Idę przemeblować zawartość szafek w kuchni.. bo się nie mieszczę..
zrobię przegląd - może uda mi się coś powywalać.. oglądam 'Perfekcyjną Panią Domu' w TVN Style i muszę przyznać, że mi na ambicje wchodzi ten program - a teraz jak siedzę w domu i nic nie robię to mogę przynajmniej doprowadzić otoczenie do perfekcji Trzymajcie kciuki, bo sprzątanie to nie jest moje ulubione zajęcie i żeby mi zapału na to starczyło hehehe
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
hormonkom należy się lanie
![]() ![]() Ja chcę już relację z porodów!! Smsy, że już sie zaczęło!!!
|
|
#2493 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta gdzie bym nie poszla toi tak ja i Adas jestesmy glownym tematem (co mnie bardzo cieszy![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Mam ochote na jajeczniczke i ide sobie ja zrobic .. a co .
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
No a ja mam ochotę na pączka z budyniem
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aczkolwiek jak patrzę jak już mają wysprzątane to też mi na ambicje wchodzi ![]() Co do tego kocyka (czy nie wiem jak to nazwać) to takie fajne i miluśkie. Też chciałabym coś takiego kupić albo dostać. Ja to znajomym po urodzeniu dziecka często kupowałam kocyki (takie miluśkie). Bo zawsze okazywało się że wszyscy mieli za mało. I niedawno jak jedni u nas byli to okazało się że wcześniej taki duży kocyk-przymilaczek był za duży ale teraz ich córeczka (odkąd skończyła roczek) traktuje ten kocyk jak przytulankę. Nie potrafi zasnąć bez niego. Wiecie jak mi się miło zrobiło ![]() Sola - pytałaś się gdzie będę rodzić - w Wołominie. Ewentualnie plan B (jakbym nie dała rady, bardzo spanikowała, nie zdążyła, jakieś masakryczne korki - choć to dłuuuugo będzie trwało więc powinnam dać radę) to - Solec. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego ciocia wczoraj nie mogła zaprotestować jak jej obżarłam wszystkie krzaki malin |
|
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
alez dziś świetna pogoda jest! aż by się chciało nad wodę : ))
zaraz spadam do kuchni szykować obiad : )) ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- i u nas tak gadają... |
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Na dworze piękna pogoda, ale u mnie w pracy budynek już wyziębiony
Siedzę w długim rękawie i wypiłam dwie gorące herbaty
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#2501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście szałwia jest silnym ziołem, która powinna być stosowana tylko na zasadzie lekarstwa. Jak ktoś nie jest przyzwyczajony do picia ziół to faktycznie może być za mocna.
A jeśli chodzi o pranie to ja piorę wszystko co da się wyprać. Taki maluch wszystko bierze do buzi, a nie wiadomo ile czasu dana rzecz leżała gdzieś w magazynach. Cytat:
Choć ja bez bicia przyznaję, że mi się skurczył Zapominam co miałam zrobić i jestem jakaś roztargniona. Cytat:
Trzymam kciuki za usg ![]() Ja też mam wrażenie, że moje jest mniej ruchliwe i zaczęłam liczyć ruchy, ale jest ponad 10 ruchów ( więcej mi się nie chce liczyć). Wcześniej to chyba w okresie aktywności to było ich ze sto. |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe.. eh.. mi od wczoraj przybyło trochę gadżetów kuchennych - a kuchnie mam malutką - a szafki średnio ustawne - duże - ale co do półek to oszczędzali - każda szafka ma tylko jedną półkę - a ja bym conajmniej tam dwie widziała Mieszkanie wynajmowane, więc nie chcę inwestować a i na własne poprawki nie mam pozwolenia.. kurde - ileż to rzeczy człowiek przez te kilka lat się dorobił.. no idę.. bo mi zapał przejdzie
|
|
#2503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja dzisiaj latam od rana, załatwiłam już dentystę i lekarza ogólnego, bo już mi gin wiercił dziurę w brzuchu ![]() Zrobiłam pranie, zakupy, za chwilę będę smażyła ciasto na tortille bo tż sobie wymarzył takie coś na obiad I kupiłam małemu kombinezon na wyjście ze szpitala i może jak nie wyrośnie to będzie miał na póżniej, bo to rozmiar 62 |
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
mój tż mówi że nas syn chyba wysysa mi czasami mózg ; p
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś moi rodzice pojechali nad morze, a ja zostałam sama w domu. On chciał mnie oduczyć bałaganiarstwa i uroił sobie, że przyjdzie i wysprząta mój pokój Oczywiście się na to nie zgodziłam, ale i tak coś tam próbował porobić - i co? Później - przypuszczam za to, że nie pozwoliłam mu zrealizować jego planu - dowiedziałam się od znajomych, że w moim pokoju to na środku można znaleźć zużyte podpaski. Co ciekawsze, nigdy podpasek nie używam, zawsze tampony, bo te pierwsze wydają mi się niehigieniczne...to Ci historia.
Edytowane przez magdaef Czas edycji: 2012-09-10 o 13:21 |
|
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
idę robić ten obiad. do później
|
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- ja mówie mojemu, że buzie mam suchą jak wiór, że w życiu takiej nie miałam a pije hektolitry wody itd to stwierdził, że mi córa urode zabiera ![]()
|
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje 3 z przodu;p jesli chodzi o tygodnie;p
milo ze strony wujka mam nadzieje ze jeszcze zadnego smsa z porodowki nie bedzie ze sie zaczelo... poczekajmy jeszcze 5 tygodni
|
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja oglądalam Perfekcyjna Panią domu jakis czas temu (lecialo na tvn style ) to moj tz się smial, że dostaje obsesji bo po kazdym programie mialam manię sprzątania...pozniej mi przezlo bo wyczytalam ze ta cala Turner co prowadzi program, to niezla oszustka , ma w domu sztab sprzataczek , kucharek i sama nic nie robi
a pozniej daje wielkie poradyzrsezta te abby tez mi sie wydaje ze wyreżyserowane, taki syf w domu chyba , ze sie mylę...mi duuzo brakuje do perfekcji, w naszym mieszkaniu jest porządek ale w szafach na przyklad bywa syfiasto trcohe
|
|
|
|
#2511 |
|
Zadomowienie
|
mój ostatnimi czasy tez
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
cos mi sie zacina wizaz co chwile;/
|
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sensie, że chciałabym żeby to już były 40 tygodnie hahah troszke przesunąć się w czasie bym chciała
|
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na prawdę?
|
|
|
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby bylo po najgorszym i najlepiej tak na świeta od razu woecie Tymcio juz bedzie mial ponad meisiac, juz bede piekna, wypoczeta , wymalowana i wyseksiona
|
|
|
|
|
#2518 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() x100Cytat:
A tak ogólnie to w materiałach ze szkoły rodzenia jest napisane: "Do kolejnej rewolucji dochodzi w ostatnich miesiącach ciąży. Mózg matki się.... kurczy. Dosłownie".
|
||
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też myślę, że ten program jest wyreżyserowany, zresztą chyba jak wszystkie. Ostatnio to jakoś wolę oglądać zwykłe filmy, a nie taką wyreżyserowaną "rzeczywistość". |
|
|
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.

zrobię przegląd - może uda mi się coś powywalać.. oglądam 'Perfekcyjną Panią Domu' w TVN Style i muszę przyznać, że mi na ambicje wchodzi ten program - a teraz jak siedzę w domu i nic nie robię to mogę przynajmniej doprowadzić otoczenie do perfekcji
i żeby mi zapału na to starczyło hehehe

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Siedzę w długim rękawie i wypiłam dwie gorące herbaty

Oczywiście się na to nie zgodziłam, ale i tak coś tam próbował porobić - i co? Później - przypuszczam za to, że nie pozwoliłam mu zrealizować jego planu - dowiedziałam się od znajomych, że w moim pokoju to na środku można znaleźć zużyte podpaski.