|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Ja idę zaraz robić kolejne podejście do mycia Hegronem i nie wiem co dalej, chyba Biovax pójdzie
dziś minął tydzień od farbowania, można już zacząć proteiny wprowadzać czy lepiej jeszcze z tydzień poczekać? One mogą powodować szybsze wypłukiwanie koloru, tak? I... chyba spirulina pójdzie na ryjek i ramiona muszę wynagrodzić im weekend w barach przeraża mnie, że niedługo koniec wakacji i nie będzie tyle czasu na picowanie się W Lidlu dalej trwa ten tydzień azjatycki z olejami? Może bym wygooglowała jakiś w mojej okolicy i kupiła następcę winogronowego w końcu ;p a właśnie wiecie czy mozna kupic olej arganowy gdzies indziej niż na BU? Drogo tam wychodzi, w supermarketach jakoś ich nie widziałam say-hello gratuluję
Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-09-10 o 11:29 |
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałam o podpinaniu na blogu
|
|
#1504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam długie włosy i używam w tej chwili szamponu wzmacniającego ziołowego z Joanny. Bardzo dobrze oczyszcza skórę głowy, włosy aż skrzypią, ale czasem mam wrażenie, że jednak za bardzo przesusza. Chciałabym wprowadzić do mycia na zmianę delikatniejszy szampon, spróbować te bez SLS i SLES. Zastanawiałam się nad szamponem dla dzieci Johnson's lawendowym i Timotei Organic Delight. Co do szamponów dla dzieci to się waham bo podobno mają coś z ph, które jest nieodpowiednie dla skóry głowy dorosłych. Potrzebuję też solidnego nawilżenia moich włosów bo są zbyt suche i chyba spróbuję metodę mycia OMO, tylko teraz znowu dylemat nad odżywką. Tak jak pisałam chciałabym, żeby przede wszystkim odżywiała i poprawiała stan włosów, a nie tylko oblepiała silikonami, czy wysuszała po dłuższym stosowaniu. Słyszałam, że kosmetyki z Alterry mają w składzie alkohol, który może wysuszać na dłuższą metę. Myślałam o odżywce też z Joanny z Apteczki Babuni jajecznej i o Garnier z awokado i masłem karite mimo, ze szampon z tej serii nie wiedzieć czemu obciążał włosy. Od jakiegoś czasu wieczory spędzam na czytaniu wątków na wizazu o włosach, czytaniu bloga Anweny. Wczoraj np. do 2.30 w nocy przeglądałam listę zanalizowanych już składów kosmetyków do włosów i z tych dostępnych w drogerii wyłowiłam na razie tylko te dwie odzywki, które wymieniłam. Oprócz tego napaliłam się też na balsam z żeń-szeniem z Seboradinu. Czy ta odżywka z Isany jest w stanie nawilżyć mi włosy? Edytowane przez Aredhel125 Czas edycji: 2012-09-10 o 11:50 |
|
|
|
|
#1505 |
|
Zadomowienie
|
Przyszła Sesa
No i olej z wiesiołka zakupiony ![]() Ile powinnam trzymać tego glutka pod czepkiem?
|
#1506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kup sobie w Rossmanie szampon Babydream, Hipp lub Facelle Sensitive (to żel do higieny intymnej, ale musisz się przyzwyczaić, że używamy dziwnych rzeczy ). Tego szamponu, który teraz masz używaj raz za czasu - jak poczujesz obciążenie.A oleje? Garnier AiK jest dobrą odżywką, muszę przyznać ![]() Do pierwszego O dobry będzie balsam Potters, odżywki Hegron, Isana właśnie. A na drugie może być Garnier ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
|
|
#1507 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj nałożyłam na włosy kompres AP i wymieszany z duuuużą ilością rycyny.
Zmyłam tylko samą woda i po wyschnięciu zero obciążenia Aż w szoku jestem
|
#1508 |
|
Raczkowanie
|
Kilka dni nie wchodzenia na forum, a tu tyle do nadrabiania
![]() Pisałam dawniej o wypadaniu moich włosów, po wykończeniu wcierki z Rzepy mogę stwierdzić, że włosów wypada znacznie mniej Możliwe że to też zasługa CP.Ostatnio moim włosom służy kompres nawilżająco-regenerujący z apteczki babuni. Bardzo mi wygładził włosy Dzisiaj może zrobię maseczke z miodu żółtka i może cytryny. Zobaczę jakie efekty da
|
|
|
|
#1509 |
|
Raczkowanie
|
od stycznia używam szamponu babydream z rossmanna, zamiast odżywki po myciu włosów używam maseczkę alterra granat i aloes, nakładam ją na 2 min. i spłukuję, używam także odżywkę w sprayu bez spłukiwania isana express spulung oil-care, raz w tygodniu nakładam na włosy olejek alterra granat i awokado, poza tym raz w tygodniu maseczka, używałam stapiz sleek line pomarańczową, teraz używam biovaxa zielonego,poza tym biorę skrzyp polny w tabletkach...co radzicie?
Edytowane przez czarna_stokrotka Czas edycji: 2012-09-10 o 12:41 |
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1511 |
|
Zadomowienie
|
dziwne.... specjalnie zmierzyłam włosy jeszcze raz, a tu po podcięciu 41 cm. A jak mierzyłam przed podcięciem było 42... Wydawało mi się, że więcej było ciachnięte i takie mam wrażenie, że jednak z przodu jest różnica (z prostych ścinałam w lekki okrąg)... W każdym razie wynik na dzień 10.09 - 41 cm
I próbuję olejek łopianowy z papryczką GP i eliksir GP. Dam znać po miesiącu, jaki efekt tych specyfików... Do tego pijam pokrzywę, co najmniej raz dziennie ![]() chciałam wstawić zdjęcie z dziś po podcięciu i sprzed 2 miesięcy z początku pielęgnacji, ale aparat coś wysiadł
|
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz bardzo mało protein w pielęgnacji, może o to chodzi? Może czas na zmianę oleju? Może porowatość dzięki pielęgnacji Ci się zmieniła? Polecam suplementację witamin z gr. B jeszcze.
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, że mogę
![]() Nałożyłam Biovaxa też na skalp,bo mam wrażenie, że może być przesuszony, mam nadzieję, że nie "przetłuści" mi włosów u nasady ![]() siedzę sobie w turbanie i od czasu do czasu podgrzewam go suszarą ![]() Dalej wyciągam włosy przy czesaniu, ale przy myciu wypadło już ich tylko kilka wtedy startuję z Joanną Rzepą widzę, że wątek rośnie w siłę z nowymi uczestniczkami ![]() jak długo trzymacie MASKĘ elseve arginine, ze taki efekt wow u Was daje? Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-09-10 o 13:07 |
|
|
|
#1514 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Mam pomysł: zredagowanie pierwszego posta naszego Wątku - żeby było gdzie po wiedzę odsyłać nowe dziewczyny.
Mogę się tego podjąć już i natychmiast
|
#1515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli tylko zadziała
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
No to otwieram menu wiadomości do Karmazynki i skrobię
|
#1517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() podrzućcie mi proszę link do tego wątku ![]() Cytat:
![]() Mieszkam od tygodnia w Warszawie, jest fajnie. Tylko pracy jeszcze nie mem, ale dzisiaj składałam CV w Cosmedice obok mojego bloku, chciałabym się tam załapać, bo mają fajny asortyment kosmetyków do włosów. Były tam szampony i olejki jakiejś firmy z nazwą herb... coś tam i nie pamiętam dalej A miały fajne składy, ale za bardzo byłam zaaferowana składaniem cv i nie zapamiętałam nazwy :/
|
||
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
A ja pomodlę się o oszczędzanie naszym oczom po raz miliardowy pytań w stylu: 'jaka odżywka będzie dla mnie najlepsza', 'czym najlepiej myć włosy'
![]()
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się! W Cosmedice mieli kosmetyki do włosów Himalaya Herbals! Szampony bez sles
Czekam na przelew i jeszcze dzisiaj pójdę tam wydawać swoje ostatnie pieniądze
|
|
|
|
#1520 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, pisałam we wcześniejszym poście na temat tego, iż od stycznia dbam intensywnie o włosy i do czerwca była duża poprawa w wyglądzie moich włosów, natomiast teraz po wakacjach przecieniły się, zrobiło mi się tzw.siano, podcięłam zniszczone końcówki i nic nie pomogło, jedna z Was napisała bym opisała czego używam do pielęgnacji włosów, czy może któraś z was miała tak, że w trakcie pielęgnacji włosów nagle ich stan tak się pogorszył?mam nadzieję, że już wszystko wyjaśniłam.
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam chwilowe pogorszenie gdy całkowicie odstawiłam silikony edit: aaaa już widzę, że wcześniej pisałaś czego używasz, wybacz
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2012-09-10 o 14:00 |
|
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niezastąpiona Kascysko już rozłożyła twój post na czynniki pierwsze
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaka jest rola Polyquaternium 7 w szamponach?
![]() Właśnie sprawdzam składy tych kosmetyków Himalaya Herbals i trochę mnie ten składnik przestraszył... a w Google nie mogę nic konkretnego znaleźć |
|
|
|
#1525 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Kascysko
Widzę, że nie wszystkie szampony od nich mają ten składnik więc na coś się na pewno zdecyduję. Tanie są, chciałabym przetestować, bo nie mają sles tylko Ammonium Lauryl Sulfate |
|
|
|
#1527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla moich kudeł to tak samo jak SLES
|
|
#1528 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nigdy nie znajdę doskonałego myjadła bez tego detergentu :/ |
|
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tą Alterrę Perfumfrei próbowałaś?
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.

bardzo się z tego ucieszyłam. to moja pierwsza reklama, i to w dodatku z ich inicjatywy!

dziś minął tydzień od farbowania, można już zacząć proteiny wprowadzać czy lepiej jeszcze z tydzień poczekać? One mogą powodować szybsze wypłukiwanie koloru, tak?
muszę wynagrodzić im weekend w barach 

wtedy startuję z Joanną Rzepą
A miały fajne składy, ale za bardzo byłam zaaferowana składaniem cv i nie zapamiętałam nazwy :/