Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-10, 11:17   #1501
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XIII

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
bardzo się z tego ucieszyłam. to moja pierwsza reklama, i to w dodatku z ich inicjatywy!
Bardzo fajna sprawa

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:28   #1502
Dinulka
Zakorzenienie

Ja idę zaraz robić kolejne podejście do mycia Hegronem i nie wiem co dalej, chyba Biovax pójdzie dziś minął tydzień od farbowania, można już zacząć proteiny wprowadzać czy lepiej jeszcze z tydzień poczekać? One mogą powodować szybsze wypłukiwanie koloru, tak?
I... chyba spirulina pójdzie na ryjek i ramiona muszę wynagrodzić im weekend w barach
przeraża mnie, że niedługo koniec wakacji i nie będzie tyle czasu na picowanie się
W Lidlu dalej trwa ten tydzień azjatycki z olejami? Może bym wygooglowała jakiś w mojej okolicy i kupiła następcę winogronowego w końcu ;p a właśnie wiecie czy mozna kupic olej arganowy gdzies indziej niż na BU? Drogo tam wychodzi, w supermarketach jakoś ich nie widziałam

say-hello gratuluję

Edytowane przez Dinulka
Czas edycji: 2012-09-10 o 11:29
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:33   #1503
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
Ja idę zaraz robić kolejne podejście do mycia Hegronem i nie wiem co dalej, chyba Biovax pójdzie dziś minął tydzień od farbowania, można już zacząć proteiny wprowadzać czy lepiej jeszcze z tydzień poczekać? One mogą powodować szybsze wypłukiwanie koloru, tak?
A nie możesz jeszcze poczekać?

Napisałam o podpinaniu na blogu
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:46   #1504
Aredhel125
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Siemano koleżanko z trądzikowego

Wiesz, tu mówimy, że co włosy to obyczaj, i to, co służy mi czy innym dziewczynom nie musi służyć Tobie. Ja lubię maski Bingo - wszystkie, Isanę babassu, teraz czaję się na dwa Scandici
Tak, alkohole są tłuszczowe na przykład - czyli jak najbardziej porządane w odżywce.
Cieszę się, że tu jesteś bo co do pielęgnacji cery wiele mi rozjaśniłaś, więc pewnie i tu pomożesz.
Ja mam długie włosy i używam w tej chwili szamponu wzmacniającego ziołowego z Joanny. Bardzo dobrze oczyszcza skórę głowy, włosy aż skrzypią, ale czasem mam wrażenie, że jednak za bardzo przesusza.
Chciałabym wprowadzić do mycia na zmianę delikatniejszy szampon, spróbować te bez SLS
i SLES. Zastanawiałam się nad szamponem dla dzieci Johnson's lawendowym i Timotei Organic Delight. Co do szamponów dla dzieci to się waham bo podobno mają coś z ph, które jest nieodpowiednie dla skóry głowy dorosłych.

Potrzebuję też solidnego nawilżenia moich włosów bo są zbyt suche
i chyba spróbuję metodę mycia OMO, tylko teraz znowu dylemat nad odżywką.
Tak jak pisałam chciałabym, żeby przede wszystkim odżywiała
i poprawiała stan włosów, a nie tylko oblepiała silikonami, czy wysuszała po dłuższym stosowaniu.
Słyszałam, że kosmetyki z Alterry mają w składzie alkohol, który może wysuszać na dłuższą metę.
Myślałam o odżywce też z Joanny z Apteczki Babuni jajecznej i o Garnier z awokado i masłem karite mimo, ze szampon z tej serii nie wiedzieć czemu obciążał włosy.

Od jakiegoś czasu wieczory spędzam na czytaniu wątków na wizazu
o włosach, czytaniu bloga Anweny. Wczoraj np. do 2.30 w nocy przeglądałam listę zanalizowanych już składów kosmetyków do włosów i z tych dostępnych w drogerii wyłowiłam na razie tylko te dwie odzywki, które wymieniłam. Oprócz tego napaliłam się też na balsam
z żeń-szeniem z Seboradinu.
Czy ta odżywka z Isany jest w stanie nawilżyć mi włosy?

Edytowane przez Aredhel125
Czas edycji: 2012-09-10 o 11:50
Aredhel125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:48   #1505
isi rici
Zadomowienie

Przyszła Sesa
No i olej z wiesiołka zakupiony
Ile powinnam trzymać tego glutka pod czepkiem?

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:04   #1506
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aredhel125 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że tu jesteś bo co do pielęgnacji cery wiele mi rozjaśniłaś, więc pewnie i tu pomożesz.
Ja mam długie włosy i używam w tej chwili szamponu wzmacniającego ziołowego z Joanny. Bardzo dobrze oczyszcza skórę głowy, włosy aż skrzypią, ale czasem mam wrażenie, że jednak za bardzo przesusza.
Chciałabym wprowadzić do mycia na zmianę delikatniejszy szampon, spróbować te bez SLS
i SLES. Zastanawiałam się nad szamponem dla dzieci Johnson's lawendowym i Timotei Organic Delight. Co do szamponów dla dzieci to się waham bo podobno mają coś z ph, które jest nieodpowiednie dla skóry głowy dorosłych.

Potrzebuję też solidnego nawilżenia moich włosów bo są zbyt suche
i chyba spróbuję metodę mycia OMO, tylko teraz znowu dylemat nad odżywką.
Tak jak pisałam chciałabym, żeby przede wszystkim odżywiała
i poprawiała stan włosów, a nie tylko oblepiała silikonami, czy wysuszała po dłuższym stosowaniu.
Słyszałam, że kosmetyki z Alterry mają w składzie alkohol, który może wysuszać na dłuższą metę.
Myślałam o odżywce też z Joanny z Apteczki Babuni jajecznej i o Garnier z awokado i masłem karite mimo, ze szampon z tej serii nie wiedzieć czemu obciążał włosy.

Od jakiegoś czasu wieczory spędzam na czytaniu wątków na wizazu
o włosach, czytaniu bloga Anweny. Wczoraj np. do 2.30 w nocy przeglądałam listę zanalizowanych już składów kosmetyków do włosów i z tych dostępnych w drogerii wyłowiłam na razie tylko te dwie odzywki, które wymieniłam. Oprócz tego napaliłam się też na balsam
z żeń-szeniem z Seboradinu.
Czy ta odżywka z Isany jest w stanie nawilżyć mi włosy?
Musisz się przyzwyczaić, że na takie pytania nie ma odpowiedzi - mi by nawet obciążyła, ale dla wielu dziewczyn będzie wręcz za słaba

Kup sobie w Rossmanie szampon Babydream, Hipp lub Facelle Sensitive (to żel do higieny intymnej, ale musisz się przyzwyczaić, że używamy dziwnych rzeczy). Tego szamponu, który teraz masz używaj raz za czasu - jak poczujesz obciążenie.

A oleje?

Garnier AiK jest dobrą odżywką, muszę przyznać

Do pierwszego O dobry będzie balsam Potters, odżywki Hegron, Isana właśnie. A na drugie może być Garnier

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez isi rici Pokaż wiadomość
Przyszła Sesa
No i olej z wiesiołka zakupiony
Ile powinnam trzymać tego glutka pod czepkiem?
Ile chcesz
Stary 2012-09-10, 12:09   #1507
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Ja wczoraj nałożyłam na włosy kompres AP i wymieszany z duuuużą ilością rycyny.
Zmyłam tylko samą woda i po wyschnięciu zero obciążenia Aż w szoku jestem

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:36   #1508
supamolly
Raczkowanie

Kilka dni nie wchodzenia na forum, a tu tyle do nadrabiania

Pisałam dawniej o wypadaniu moich włosów, po wykończeniu wcierki z Rzepy mogę stwierdzić, że włosów wypada znacznie mniej Możliwe że to też zasługa CP.
Ostatnio moim włosom służy kompres nawilżająco-regenerujący z apteczki babuni. Bardzo mi wygładził włosy
Dzisiaj może zrobię maseczke z miodu żółtka i może cytryny. Zobaczę jakie efekty da
supamolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:39   #1509
czarna_stokrotka
Raczkowanie

od stycznia używam szamponu babydream z rossmanna, zamiast odżywki po myciu włosów używam maseczkę alterra granat i aloes, nakładam ją na 2 min. i spłukuję, używam także odżywkę w sprayu bez spłukiwania isana express spulung oil-care, raz w tygodniu nakładam na włosy olejek alterra granat i awokado, poza tym raz w tygodniu maseczka, używałam stapiz sleek line pomarańczową, teraz używam biovaxa zielonego,poza tym biorę skrzyp polny w tabletkach...co radzicie?

Edytowane przez czarna_stokrotka
Czas edycji: 2012-09-10 o 12:41
czarna_stokrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:43   #1510
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez czarna_stokrotka Pokaż wiadomość
od stycznia używam szamponu babydream z rossmanna, zamiast odżywki po myciu włosów używam maseczkę alterra granat i aloes, nakładam ją na 2 min. i spłukuję, używam także odżywkę w sprayu bez spłukiwania isana express spulung oil-care, raz w tygodniu nakładam na włosy olejek alterra granat i awokado, poza tym raz w tygodniu maseczka, używałam stapiz sleek line pomarańczową, teraz używam biovaxa zielonego,poza tym biorę skrzyp polny w tabletkach...co radzicie?
Ale o porade w jakiej kwestii chodzi

- 25 kg
Stary 2012-09-10, 12:46   #1511
rozwydrzona
Zadomowienie

dziwne.... specjalnie zmierzyłam włosy jeszcze raz, a tu po podcięciu 41 cm. A jak mierzyłam przed podcięciem było 42... Wydawało mi się, że więcej było ciachnięte i takie mam wrażenie, że jednak z przodu jest różnica (z prostych ścinałam w lekki okrąg)... W każdym razie wynik na dzień 10.09 - 41 cm I próbuję olejek łopianowy z papryczką GP i eliksir GP. Dam znać po miesiącu, jaki efekt tych specyfików... Do tego pijam pokrzywę, co najmniej raz dziennie

chciałam wstawić zdjęcie z dziś po podcięciu i sprzed 2 miesięcy z początku pielęgnacji, ale aparat coś wysiadł
rozwydrzona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:46   #1512
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Mi ten szampon bardzo nie podszedł... skalp go nie lubił. Może coś innego?

Masz bardzo mało protein w pielęgnacji, może o to chodzi?

Może czas na zmianę oleju? Może porowatość dzięki pielęgnacji Ci się zmieniła?

Polecam suplementację witamin z gr. B jeszcze.
Stary 2012-09-10, 12:52   #1513
Dinulka
Zakorzenienie

Cytat:
A nie możesz jeszcze poczekać?

Napisałam o podpinaniu na blogu
Jasne, że mogę

Nałożyłam Biovaxa też na skalp,bo mam wrażenie, że może być przesuszony, mam nadzieję, że nie "przetłuści" mi włosów u nasady
siedzę sobie w turbanie i od czasu do czasu podgrzewam go suszarą

Dalej wyciągam włosy przy czesaniu, ale przy myciu wypadło już ich tylko kilka myślę, że to była reakcja na farbę i pewnie niedługo się unormuje wtedy startuję z Joanną Rzepą zakola mi się zrobiły

widzę, że wątek rośnie w siłę z nowymi uczestniczkami

jak długo trzymacie MASKĘ elseve arginine, ze taki efekt wow u Was daje?

Edytowane przez Dinulka
Czas edycji: 2012-09-10 o 13:07
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 13:08   #1514
kascysko
Zakorzenienie

Dziewczyny! Mam pomysł: zredagowanie pierwszego posta naszego Wątku - żeby było gdzie po wiedzę odsyłać nowe dziewczyny.

Mogę się tego podjąć już i natychmiast
Stary 2012-09-10, 13:13   #1515
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Dziewczyny! Mam pomysł: zredagowanie pierwszego posta naszego Wątku - żeby było gdzie po wiedzę odsyłać nowe dziewczyny.

Boski plan jeśli tylko zadziała

- 25 kg
Stary 2012-09-10, 13:15   #1516
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Boski plan jeśli tylko zadziała
No to otwieram menu wiadomości do Karmazynki i skrobię
Stary 2012-09-10, 13:42   #1517
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
bardzo się z tego ucieszyłam. to moja pierwsza reklama, i to w dodatku z ich inicjatywy!
gratuluję i wróżę karierę blogerską

Cytat:
Napisane przez Aredhel125 Pokaż wiadomość
wątek o trądziku
podrzućcie mi proszę link do tego wątku

Cytat:

Super, ja o tym już dawno myślałam i kiedyś Trommelka próbowała spisać pigułkę, coś w stylu tej dla kręconowłosych. Ale nic z tego nie wyszło. A sama mam dość tych samych przewijających się tutaj pytań i dlatego też coraz rzadziej tu wchodzę... po prostu słabo mi jak widzę znowu pytanie "co to jest sls" i temu podobne...

Mieszkam od tygodnia w Warszawie, jest fajnie. Tylko pracy jeszcze nie mem, ale dzisiaj składałam CV w Cosmedice obok mojego bloku, chciałabym się tam załapać, bo mają fajny asortyment kosmetyków do włosów. Były tam szampony i olejki jakiejś firmy z nazwą herb... coś tam i nie pamiętam dalej A miały fajne składy, ale za bardzo byłam zaaferowana składaniem cv i nie zapamiętałam nazwy :/
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 13:45   #1518
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
No to otwieram menu wiadomości do Karmazynki i skrobię
A ja pomodlę się o oszczędzanie naszym oczom po raz miliardowy pytań w stylu: 'jaka odżywka będzie dla mnie najlepsza', 'czym najlepiej myć włosy'

- 25 kg
Stary 2012-09-10, 13:49   #1519
visionAM
Zakorzenienie

Przypomniało mi się! W Cosmedice mieli kosmetyki do włosów Himalaya Herbals! Szampony bez sles Czekam na przelew i jeszcze dzisiaj pójdę tam wydawać swoje ostatnie pieniądze
Stary 2012-09-10, 13:52   #1520
czarna_stokrotka
Raczkowanie

Cytat:
Ale o porade w jakiej kwestii chodzi
Witajcie, pisałam we wcześniejszym poście na temat tego, iż od stycznia dbam intensywnie o włosy i do czerwca była duża poprawa w wyglądzie moich włosów, natomiast teraz po wakacjach przecieniły się, zrobiło mi się tzw.siano, podcięłam zniszczone końcówki i nic nie pomogło, jedna z Was napisała bym opisała czego używam do pielęgnacji włosów, czy może któraś z was miała tak, że w trakcie pielęgnacji włosów nagle ich stan tak się pogorszył?mam nadzieję, że już wszystko wyjaśniłam.
czarna_stokrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 13:57   #1521
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się! W Cosmedice mieli kosmetyki do włosów Himalaya Herbals! Szampony bez sles Czekam na przelew i jeszcze dzisiaj pójdę tam wydawać swoje ostatnie pieniądze
bardzo by im się przydała taka znająca się na włosach Vision
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 13:58   #1522
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie, pisałam we wcześniejszym poście na temat tego, iż od stycznia dbam intensywnie o włosy i do czerwca była duża poprawa w wyglądzie moich włosów, natomiast teraz po wakacjach przecieniły się, zrobiło mi się tzw.siano, podcięłam zniszczone końcówki i nic nie pomogło, jedna z Was napisała bym opisała czego używam do pielęgnacji włosów, czy może któraś z was miała tak, że w trakcie pielęgnacji włosów nagle ich stan tak się pogorszył?mam nadzieję, że już wszystko wyjaśniłam.
Nie wyjaśniłaś za bardzo wszystkiego, bo nie podałaś czego używasz

Ja miałam chwilowe pogorszenie gdy całkowicie odstawiłam silikony

edit: aaaa już widzę, że wcześniej pisałaś czego używasz, wybacz

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2012-09-10 o 14:00
Stary 2012-09-10, 13:59   #1523
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Już doczytałam
Niezastąpiona Kascysko już rozłożyła twój post na czynniki pierwsze

- 25 kg
Stary 2012-09-10, 14:00   #1524
visionAM
Zakorzenienie

Dziewczyny jaka jest rola Polyquaternium 7 w szamponach?
Właśnie sprawdzam składy tych kosmetyków Himalaya Herbals i trochę mnie ten składnik przestraszył... a w Google nie mogę nic konkretnego znaleźć
Stary 2012-09-10, 14:11   #1525
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jaka jest rola Polyquaternium 7 w szamponach?
Właśnie sprawdzam składy tych kosmetyków Himalaya Herbals i trochę mnie ten składnik przestraszył... a w Google nie mogę nic konkretnego znaleźć
K0nserwant + polimer - przykleja się do włosów jak silikon
Cytat:
A ja pomodlę się o oszczędzanie naszym oczom po raz miliardowy pytań w stylu: 'jaka odżywka będzie dla mnie najlepsza', 'czym najlepiej myć włosy'

Wysłałam pierwszą część. Nad resztą muszę pomyśleć
Cytat:
Rozłożyłam Twój post
Cytat:
Już doczytałam
Niezastąpiona Kascysko już rozłożyła twój post na czynniki pierwsze
I nawet kolorków użyłam, pierwszy raz w życiu, a został pominięty
Stary 2012-09-10, 14:14   #1526
visionAM
Zakorzenienie

Dzięki Kascysko
Widzę, że nie wszystkie szampony od nich mają ten składnik więc na coś się na pewno zdecyduję. Tanie są, chciałabym przetestować, bo nie mają sles tylko Ammonium Lauryl Sulfate
Stary 2012-09-10, 14:15   #1527
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Kascysko
Widzę, że nie wszystkie szampony od nich mają ten składnik więc na coś się na pewno zdecyduję. Tanie są, chciałabym przetestować, bo nie mają sles tylko Ammonium Lauryl Sulfate
Oesu, następna firma z siarczanem. Powinno wprowadzić się nalepkę "0% siarczanów".

Dla moich kudeł to tak samo jak SLES
Stary 2012-09-10, 14:16   #1528
madziula199090909090
Raczkowanie

Cytat:
Potters ma silikon zmywalny wodą, więc myj
Używałam tego z melisą. Myślałam, że skóra głowy była tłusta od tego silikonu. Szkoda, bo włosy na długości były ładne, ale mycie odżywką chyba nie dla mojego skalpu.
madziula199090909090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 14:20   #1529
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Oesu, następna firma z siarczanem. Powinno wprowadzić się nalepkę "0% siarczanów".

Dla moich kudeł to tak samo jak SLES
Kurde, a właśnie wyczytałam że to takie delikatne niby i całkiem co innego niż Ammonium Laureth Sulfate, które jest porównywalne z SLS... Czyli to, co mają te szampony działa tak jak SLES?

Chyba nigdy nie znajdę doskonałego myjadła bez tego detergentu :/
Stary 2012-09-10, 14:21   #1530
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, a właśnie wyczytałam że to takie delikatne niby i całkiem co innego niż Ammonium Laureth Sulfate, które jest porównywalne z SLS... Czyli to, co mają te szampony działa tak jak SLES?

Chyba nigdy nie znajdę doskonałego myjadła bez tego detergentu :/
Siarczan zawsze pozostanie siarczanem.

A tą Alterrę Perfumfrei próbowałaś?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości