Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-10, 09:49   #4621
88natka
Zadomowienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Witam wieczorowo-nocną porą

Ja miałam 7 miesięcy jak chodziłam

Konia, fajnie, że impreza udana. Z kwiatami bardzo miły gest

Ja od rana na nogach w sumie. A to coś pozałatwiać ws. remontu u rodziców (jechać, kupić, wymienić itp), potem obiad u rodziców, pospałam sobie z Ewelinką u mamy w sypialni a potem poszłyśmy na spacer.
Oczywiście TŻ musiał mnie na noc wkurzyć. Ewelinka któryś dzień z rzędu przed spaniem płacze, szczególnie jak nie chce jeszcze spać. Mówi mi, że nauczyła się wymuszać aby tylko wziąć ją na ręce. A ona jak nie chce spać to nie chce być w łóżeczku. Cała filozofia. Ale nie, on ma rację i zarzuca mi nie wiadomo co.
Pokazałam mu zdjęcie pierścionka jaki mi się podoba (bo za ząbek umówiliśmy się, że dostanę pierścionek zamiast kiecki). Za drogi. Ale sam w miesiącu wydał prawie 500 zł na syrenkę (a potem lament, że nie ma kasy - bo okazja tani kupić i w ogóle).

Jak z moją mamą rozmawia, to tyle wie o dzieciach i w ogóle a w domu nawet 5 minut poświęcić dziecku jest problem. Wołam go, aby usiadł obok mnie na chwilę i zobaczył jak Ewelinka ładnie je. Wszedł do pokoju, stanął w progu (skąd naprawdę nie widać dziecka, bo krzesełko jest prawie tyłem do drzwi) i "no widzę, no" i wychodzi.
Kąpię małą, wołam aby przyszedł zobaczyć jak próbuje gryźć stopy (zamiast stopy trafiała do buzi rączką). "Zaraz" "za chwilę" a jak przyszedł to dziecko zajęło się czymś innym. I nie mógł posiedzieć 5 minut, bo przecież pieprzony komputer ucieknie a internet się skończy.
A jak proszę "zostań chwilę z Ewelinką" to kładzie ją do łóżeczka albo na macie a sam zajmuje się niczym.
Czuję ogromny niesmak po dzisiejszym dniu :/ Jak ktoś do nas przychodzi to potrafi zająć się dzieckiem... ale na chwilę. Ile wtedy wie rzeczy, chwali się wszystkim co dziecko potrafi i w ogóle. A do mnie pretensje, że czym ja jestem zmęczona
Już wczoraj jak widział, że Mała obudziła się chwilę po tym jak połozyłam się spać powiedziałam mu, że on śpi dalej i nawet nie wie, że dziecko się budzi, a ja będę miała dwie pobudki a potem do pracy na cały etat aby po powrocie do domu być służącą za free. I się obraża. Po prostu wymiękam...

No, to się pożaliłam
Współczuję. Może musisz przebyć z nim poważną rozmowę i go trochę "postraszyć" np że już nie masz siły że wszyscy faceci się zAjmują dziećmi, że musi się nauczyć, bo Ty potrzebujesz wsparcia i jak Ci nie pomoże to się przeprowadzisz do mamy bo ona Ci większą pomoc oferuje. Nie wiem może się ocknie. Trzymam kciuki żeby zaczął pomagać
Słodkie te dzieciaczki
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
A kurna co, ? Tż moj szkaradny? ze niby gustu nie mam ? hehehhehehehe no i tak się można doszukać wszystkiego,
a tak na serio to Nina to mieszanka, a Kajula niby też, ale ze wskazaniem na mnie , mała pyzunia , ale i tak ja miałam większą większą dynię i szerszą sznekę

Karolca
kurna współczuję, czy On takie był zawsze? tzn. taki "egoistyczny"? A rozmawiać się da z Nim o tym jego zachowaniu ? Bo kurna aż dziwne to zachowanie.Ja bym mojemu chyba drzwi pokazała po takim zachowaniu albo kurna nie wiem co.Trzymaj się i postaraj się na niego wpłynąc , bo do pracy wracasz i będzie Ci potrzebna Jego pomoc .
ja tego nie powiedziałam a z tą "większą dynią" powaliłaś mnie z rana
Cytat:
ale jak tak przeanalizuję mojego tż to kurna nie za wiele mogę mu zarzucić......hihihihji do okresu jeszcze dużo czasu, na co mi kalendarzyki
a przed okresem to wszyscy wokół mają tyle wad,że głowa mała
Oj tak przed okresem to się wszystko widzi ze zdwojoną siłą wiem to po ostatnim bo dopiero wczoraj mi przeszło
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Jakby mój tż powiedział że on chodzi do pracy to bo kiedyś już powiedziałam że ja bardzo chętnie się zamienię tylko że jak on zostanie w domu to nie tylko należy się zająć dziećmi ale również ugotować, wyprać wyprasować itd to mina mu trochę zrzedła. A ja mogę pracować zawodowo nie ma problemu Mój jest taki że nie raz muszę go szturchnąć i mu przypomnieć że są dzieci ale ogólnie nie mogę narzekać bo ja kapię Anię on Antka ja idę na spacer on sprząta. Ale on sam mówi że jemu pewne rzeczy należy naświetlić.
Ja też mojemu tak na początku powiedziałam to powiedział jednak że on woli chodzić do pracy i że nie ma tyle cierpliwości. Nawet często mi mówi że mnie podziwia że daję sobie radę i że jest ze mnie dumny i takie tam miłe rzeczy a i zapomniałam dodać że facetom chyba trzeba naświetlać co mają zrobić bo sami nie wiedzą(w sumie to ciężko czytać w myślach) ale powinni to umieć

U nas nocka ok pobudka o 3 i dopiero o 8 tak więc się wyspałam pogoda do dupy(jak zwykle)

niespodzianka

Edytowane przez 88natka
Czas edycji: 2012-09-10 o 09:53
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 09:59   #4622
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Ja też mojemu tak na początku powiedziałam to powiedział jednak że on woli chodzić do pracy i że nie ma tyle cierpliwości. Nawet często mi mówi że mnie podziwia że daję sobie radę i że jest ze mnie dumny i takie tam miłe rzeczy a i zapomniałam dodać że facetom chyba trzeba naświetlać co mają zrobić bo sami nie wiedzą(w sumie to ciężko czytać w myślach) ale powinni to umieć

U nas nocka ok pobudka o 3 i dopiero o 8 tak więc się wyspałam pogoda do dupy(jak zwykle)
Trzeba im naświetlać bo oni pewnych rzeczy nie widzą ale stwierdzone jest jedno że facet zajmuje się dzieckiem to on tylko zajmie się dzieckiem bo nie ma podzielnej uwagi a kobieta zajmie się dzieckiem i zrobi wszystko w domu.

A u nas świeci słoneczko dlatego już druga pralka kończy pranie wstawię kolejną i zmykam na spacer

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:07   #4623
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję. Może musisz przebyć z nim poważną rozmowę i go trochę "postraszyć" np że już nie masz siły że wszyscy faceci się zAjmują dziećmi, że musi się nauczyć, bo Ty potrzebujesz wsparcia i jak Ci nie pomoże to się przeprowadzisz do mamy bo ona Ci większą pomoc oferuje. Nie wiem może się ocknie. Trzymam kciuki żeby zaczął pomagać
Takie rzeczy nie działają.

Najbardziej chce mi się śmiać, bo robi remont u mamy i mama go co jakiś czas podgaduje o zajmowanie się dzieckiem itp. To taaaaaaki przykładny jest wówczas, że aż go sama nie poznaję. Ale wraca do domu i nawet nie porozmawia ze mną o niczym.

Cytat:
Trzeba im naświetlać bo oni pewnych rzeczy nie widzą ale stwierdzone jest jedno że facet zajmuje się dzieckiem to on tylko zajmie się dzieckiem bo nie ma podzielnej uwagi a kobieta zajmie się dzieckiem i zrobi wszystko w domu.

A u nas świeci słoneczko dlatego już druga pralka kończy pranie wstawię kolejną i zmykam na spacer
TO naświetlanie to też nie działa bo mówię "sprzątnij na biurku" - komunikat wydaje mi się dość jasny. Co słyszę? "ZARAZ" (albo w gorszej wersji nic nie słyszę). Za jakiś czas powtarzam "Prosiłam abyś posprzątał na biurku, najlepiej teraz".
Wtedy jest "Nooo" i cisza. Poza tym nauczył mi się przytakiwać nie słuchając tego co mówię. Wkurza mnie to, bo za każdym razem muszę pytać "No to co mówiłam?"

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:10   #4624
88natka
Zadomowienie

Cytat:

Najbardziej chce mi się śmiać, bo robi remont u mamy i mama go co jakiś czas podgaduje o zajmowanie się dzieckiem itp. To taaaaaaki przykładny jest wówczas, że aż go sama nie poznaję. Ale wraca do domu i nawet nie porozmawia ze mną o niczym.

TO naświetlanie to też nie działa bo mówię "sprzątnij na biurku" - komunikat wydaje mi się dość jasny. Co słyszę? "ZARAZ" (albo w gorszej wersji nic nie słyszę). Za jakiś czas powtarzam "Prosiłam abyś posprzątał na biurku, najlepiej teraz".
Wtedy jest "Nooo" i cisza. Poza tym nauczył mi się przytakiwać nie słuchając tego co mówię. Wkurza mnie to, bo za każdym razem muszę pytać "No to co mówiłam?"
Mój czasem też mi przytakuje a ja czekam na odpowiedź a on mówi: no. A ja: co no? Pytałam Cię o coś. Przyzwyczaiłam się do tego

niespodzianka

Edytowane przez 88natka
Czas edycji: 2012-09-10 o 10:11
Stary 2012-09-10, 10:14   #4625
karolca
Zakorzenienie

Śniło mi się, że byłam na porodówce Bo minął mi termin porodu i miałam się stawić. I dostałam zastrzyk w tyłek bo bolał mnie żołądek

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-10, 10:15   #4626
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Śniło mi się, że byłam na porodówce Bo minął mi termin porodu i miałam się stawić. I dostałam zastrzyk w tyłek bo bolał mnie żołądek
Stary 2012-09-10, 10:33   #4627
88natka
Zadomowienie

Cytat:
apropo Twojego snu, jakiś tydzień temu mi się śniłaś że jeździłaś po lasach jakimś samochodem terenowym i skakałaś ze skarp i pamiętam że mówiłaś że się nie boisz

niespodzianka
Stary 2012-09-10, 10:43   #4628
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
apropo Twojego snu, jakiś tydzień temu mi się śniłaś że jeździłaś po lasach jakimś samochodem terenowym i skakałaś ze skarp i pamiętam że mówiłaś że się nie boisz
O! To mi się podoba!
(swoją drogą, kiedyś chciałabym spróbować takie jazdy, podobnie jak jakimś szybkim autem po torze wyścigowym )

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-10, 10:49   #4629
88natka
Zadomowienie

Cytat:
O! To mi się podoba!
(swoją drogą, kiedyś chciałabym spróbować takie jazdy, podobnie jak jakimś szybkim autem po torze wyścigowym )
Może to był proroczy sen Wszystko jeszcze przed Tobą

niespodzianka
Stary 2012-09-10, 10:49   #4630
koniakonia
Zakorzenienie

A mi się śnił Krystian Wieczorek za duzo czasu honoru , za dużo ....albo może nie
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 10:52   #4631
88natka
Zadomowienie

Cytat:
A mi się śnił Krystian Wieczorek za duzo czasu honoru , za dużo ....albo może nie
Aż sprawdziłam kto to mam nadzieje że sen był miły

niespodzianka
Stary 2012-09-10, 10:58   #4632
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Może to był proroczy sen Wszystko jeszcze przed Tobą
Ograniczają mnie tylko finanse

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-10, 11:02   #4633
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Aż sprawdziłam kto to mam nadzieje że sen był miły
no niby nie mój typ urodowy, ale coś w sobie ma
Stary 2012-09-10, 11:02   #4634
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Ograniczają mnie tylko finanse
Kiedyś może się to zmienić

niespodzianka
Stary 2012-09-10, 11:36   #4635
Karinio
Zakorzenienie

Nie mogłam się rano dobudzić,a mały znowu zaczyna dokazywac.Oszaleje kiedyś a taki miał fajny humor wcześniej

karolca,fajny sen

Cytat:

Cytat:
Też fajny sen

Cytuje o snach,bo dzisiaj mi się śniły przygotowania do ślubu.Tzn dzień ślubu szwagra,że miałam zastąpić Panne Młodą ,myślałam że ubiore suknie ślubna,a okazało się że nie,to przypomniało mi się że mam kremowe spodnie.Noi panikowałam,że sukni nie mam,ani u fryzjera nie byłam,a moj tato ze szwagrem czekali na parkingu przed domem w lizmuzynie A potem okazało się,że szłam na piechote na ten ślub-wesele i byłam zdziwiona a szwagier łamiąc przepisy jechał szybko limuzyną by zdążyć na ślub,bo była już 17:30

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-09-10 o 11:37
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 11:42   #4636
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość

Nie mogłam się rano dobudzić,a mały znowu zaczyna dokazywac.Oszaleje kiedyś a taki miał fajny humor wcześniej

karolca,fajny sen

Też fajny sen

Cytuje o snach,bo dzisiaj mi się śniły przygotowania do ślubu.Tzn dzień ślubu szwagra,że miałam zastąpić Panne Młodą ,myślałam że ubiore suknie ślubna,a okazało się że nie,to przypomniało mi się że mam kremowe spodnie.Noi panikowałam,że sukni nie mam,ani u fryzjera nie byłam,a moj tato ze szwagrem czekali na parkingu przed domem w lizmuzynie A potem okazało się,że szłam na piechote na ten ślub-wesele i byłam zdziwiona a szwagier łamiąc przepisy jechał szybko limuzyną by zdążyć na ślub,bo była już 17:30
Pirat w limuzynie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-10, 11:42   #4637
gosia261282
Gang Iren

Dzisiaj do szkoly i ze szkoly biegiem,bo zaczelo kropic,a ja folii do wozka nie zabralam

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
u mnie kochana jest identycznie wiec łącze sie w bólu glosne gadanie jak maly usypia i ciagle gadanie jak bede ci potrzebny to mi powiedz bo sam przeciez nie wpadnie na pomysl zeby malym sie zajac
ja dzis w nocy mialam kryzys, chcialam malego nakarmic w jego lozeczku butla ale tak sie wiercil i na brzuszek ciagle ze musialam go trzymac zeby pil on na to ryk w nieboglosy wiec go do naszego lozka ehh czy on sie nigdy juz tego nie oduczy no i dupa ze spania o 2 juz bylo wiec spal z nami
najgorsze jest to ze maz mnie czasem z rownowagi wyprowadza mam wrazenie ze specjalnie, dzieckiem sie nie chce zajac a maly mnie zaczyna wkurzac i czasem krzykne na niego i slysze wtedy ze jestem zla matka i jak maly placze w lozeczku a ja juz nie mam sily do neigo podejsc to slysze; no widze jak sie nim zajmujesz caly dzien!" no szlag nie wazne ze ja spedzam z malym 24h i czasem mam juz dosc mimo wielkiej milosci do niego ehhh
to se pogadalam

Cytat:
Tez sprawdzilam kto to... chyba zaczne ogladac ten Czas honoru,moze mi sie tez przysni
Stary 2012-09-10, 11:46   #4638
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzisiaj do szkoly i ze szkoly biegiem,bo zaczelo kropic,a ja folii do wozka nie zabralam
Uuuu,u nas też pochmurno i deszczowo.

Cytat:
Pirat w limuzynie
Nom

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Ten Krystian może być,choć ja wolałabym żeby mi się przyśnił np: Michał Żebrowski
Stary 2012-09-10, 11:47   #4639
karolca
Zakorzenienie

u mnie powrót lata. Noce są zimne, ale dzień zapowiadają gorący i faktycznie, już jest gorąco

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-10, 11:51   #4640
Karinio
Zakorzenienie

To fajnie karolca macie z pogodą
Maly fruwa na macie,leży na brzuchu podnosi ręce w bok i nogi do góry Jeszcze niech zaśpiewa i believe i can fly.
Stary 2012-09-10, 11:58   #4641
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Uuuu,u nas też pochmurno i deszczowo.

Nom

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Ten Krystian może być,choć ja wolałabym żeby mi się przyśnił np: Michał Żebrowski
A mi Andrzej Młynarczyk
ma tą szczenę , a to lubię u facetów Brad Pitt też taką ma

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
u mnie powrót lata. Noce są zimne, ale dzień zapowiadają gorący i faktycznie, już jest gorąco
ponoć dwa ostatnie dni lata przed nami, przynajmniej u mnie, więc dzisiaj idziemy na grilla, na mięcho
Nina już siedzi w kapeluszu ....i wcina serniczek ( a buuuuu) został z wczoraj i kusi , ale nie nie, jestem twarda

ps, a co do Krystianka to on tam gra żołnierza niemieckiego, a w mundurze to facetom wyjątkowo jest do twarzy

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-09-10 o 12:02
Stary 2012-09-10, 12:08   #4642
tynka88
Zadomowienie

Dzien dobry dziewczynki

u nas dzis nocka kiepska, mały obudził sie o 1 i TZ go musial usypiac godzine, poznije przed 5 znowu pobudka troche jedzonka i pospalismy do 7-30, rano troche sie dochodzilismy z TZ i Mateusz sie obudzil, poznije nie mogl zasnac i dopiero przed chwila udalo mi sie go uspic.Czekam az sie wyspi, zje obiadek, wsiadamy w autobus i jedziemy do mojej mamy.
Piekna pogoda dzis u nas.

W ogole chyba popelniam błąd, wyręczając TZ we wszystkich obowiazkach zwiazanych z dzieckiem... bo w sumie tylko ja kape, przewijam, robie mleko, karmie, usypiam, przebieram i Mateusz jak ja chce rano pospac ,a TZ z nim siedzi to nie da rady bo jęczy strasznie, dopiero jak mnie zobaczy to przestaje.. tylko ze mnie sie wydaje ze ja wszystko zrobie lepiej

Chyba ciezko znalezc faceta nie balganiarza, oni po prostu inaczej postrzegaja balgan i dla mojego to taka klotnia o nic z jego punktu widzenia, mój ma tendencje do otwierania szafek ,wyjmowania z nich roznych rzeczy jak czegos szuka i zostawiania tak i jeszcze rozrzucania ubran po domu.

Mój TZ docenia to ze zajmuje sie dzieckiem, mówi do Mateuszka ,ale ta mama Cie kocha, zrobimy jej kolejne jak tak lubi opieke nad dziecmi

ja bym sie nie obrazila jak by mi sie przysnil glowny aktor z szybcy i wsciekli

milego dnia!

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 12:20   #4643
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:

No to ciężki przypadek i nie dziwię się Tobie że Cię to wkurza jak ja słyszę "zaraz" to mnie ściska w dołku

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Ty też fanka tego serialu?? Ja go uwielbiam

Stary 2012-09-10, 12:25   #4644
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
No to ciężki przypadek i nie dziwię się Tobie że Cię to wkurza jak ja słyszę "zaraz" to mnie ściska w dołku

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Ty też fanka tego serialu?? Ja go uwielbiam
Ja nadrabiam, bo nie wiedzieć czemu nie oglądałam jak w tv leciał, jestem na 21 odcinku właśnie, Kajulka się kula , Nina bawi puzzlami, a matka serial jedzie....

Jak tak sobie ten serial oglądam to sobie myślę, rety jak my mamy dobrze....wojna jest czymś strasznym .
Stary 2012-09-10, 13:03   #4645
88natka
Zadomowienie

Cytat:

karolca,fajny sen

Też fajny sen

Ty też masz niezłe sny a ja zaraz spadam do sklepu bo łazanki za mną chodzą:

niespodzianka
Stary 2012-09-10, 13:10   #4646
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczynki

u nas dzis nocka kiepska, mały obudził sie o 1 i TZ go musial usypiac godzine, poznije przed 5 znowu pobudka troche jedzonka i pospalismy do 7-30, rano troche sie dochodzilismy z TZ i Mateusz sie obudzil, poznije nie mogl zasnac i dopiero przed chwila udalo mi sie go uspic.Czekam az sie wyspi, zje obiadek, wsiadamy w autobus i jedziemy do mojej mamy.
Piekna pogoda dzis u nas.

W ogole chyba popelniam błąd, wyręczając TZ we wszystkich obowiazkach zwiazanych z dzieckiem... bo w sumie tylko ja kape, przewijam, robie mleko, karmie, usypiam, przebieram i Mateusz jak ja chce rano pospac ,a TZ z nim siedzi to nie da rady bo jęczy strasznie, dopiero jak mnie zobaczy to przestaje.. tylko ze mnie sie wydaje ze ja wszystko zrobie lepiej

Chyba ciezko znalezc faceta nie balganiarza, oni po prostu inaczej postrzegaja balgan i dla mojego to taka klotnia o nic z jego punktu widzenia, mój ma tendencje do otwierania szafek ,wyjmowania z nich roznych rzeczy jak czegos szuka i zostawiania tak i jeszcze rozrzucania ubran po domu.

Mój TZ docenia to ze zajmuje sie dzieckiem, mówi do Mateuszka ,ale ta mama Cie kocha, zrobimy jej kolejne jak tak lubi opieke nad dziecmi

ja bym sie nie obrazila jak by mi sie przysnil glowny aktor z szybcy i wsciekli

milego dnia!
o ile będzie to Vin Diesel to też sie nie obrażę
albo john bon jovi ewnetualnie Sean Faris albo Patrick Swayze Tom Cruise za czasów Top Gun abo Dr Sloan z Chirurgów

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 13:47   #4647
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
o ile będzie to Vin Diesel to też sie nie obrażę
albo john bon jovi ewnetualnie Sean Faris albo Patrick Swayze Tom Cruise za czasów Top Gun abo Dr Sloan z Chirurgów
Mi się podoba John Travolta ale okazało się że jest gejem

niespodzianka
Stary 2012-09-10, 14:35   #4648
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Ja nadrabiam, bo nie wiedzieć czemu nie oglądałam jak w tv leciał, jestem na 21 odcinku właśnie, Kajulka się kula , Nina bawi puzzlami, a matka serial jedzie....

Jak tak sobie ten serial oglądam to sobie myślę, rety jak my mamy dobrze....wojna jest czymś strasznym .
Ja ostatnio mężowi powiedziałam że ludzie wtedy tak cierpieli i te obozy itd a nam wystarczy że wyłączą prąd i człowiek nie wie jak żyć.

A teraz leci w TV już 5 seria ostatnia o 21,15 w niedzielę

Stary 2012-09-10, 14:47   #4649
aalegna
Wtajemniczenie

Karolca i Gosia współczuje zachowania mężów ja pod tym względem mam anioła po pracy przychodzi i zajmuje sie małym i jednocześnie pracuje dalej - odbiera telefony (ma stanowisko kierownicze i wiecznie ktoś coś od niego chce) ja w tym podgrzewam mu obiad i ogarniam mieszkanie, a jak mi się nie chce to nadrabiam sobie wizaż co prawda za długo z nim nie jest bo wraca z pracy o 18-19 a młody o 20 już zasypia ale w sumie jest z nim w tym najbardziej marudnym czasie kiedy to ja już po całym dniu nie mam cierpliwości do Seby
My rozmawialiśmy o tym że siedzenie z młodym to nie jest takie hop siup i mąż mi przyznał rację po tym jak był z nim sam jedną sobotę (akurat skok miał wtedy ) a ja go brałam tylko na karmienie Szkoda że wasi faceci myślą stereotypowo że siedzenie w domu z dzieckiem = wypoczynek, może właśnie tak raz ich zostawić na cały dzień samych... ciekawe co wtedy powiedzą

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Hej ja zmieniłam , bo one jednak wieksze i dostosowane wielkoscia do dziubeczkow wiekszych, no a takie male to moze zmuszaja do złego ukadu dziubka, no a wiadomo ze smoczkami trzeba uwazac pod tym katem
ja też kupiłam już ten po 6 mcu choć jeszcze troche nam brakuje.... ale młody nim pluje musi być ten stary i koniec mam nadzieję że z biegiem czasu się przyzwyczai do tego większego
Stary 2012-09-10, 15:42   #4650
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Karolca i Gosia współczuje zachowania mężów ja pod tym względem mam anioła po pracy przychodzi i zajmuje sie małym i jednocześnie pracuje dalej - odbiera telefony (ma stanowisko kierownicze i wiecznie ktoś coś od niego chce) ja w tym podgrzewam mu obiad i ogarniam mieszkanie, a jak mi się nie chce to nadrabiam sobie wizaż co prawda za długo z nim nie jest bo wraca z pracy o 18-19 a młody o 20 już zasypia ale w sumie jest z nim w tym najbardziej marudnym czasie kiedy to ja już po całym dniu nie mam cierpliwości do Seby
My rozmawialiśmy o tym że siedzenie z młodym to nie jest takie hop siup i mąż mi przyznał rację po tym jak był z nim sam jedną sobotę (akurat skok miał wtedy ) a ja go brałam tylko na karmienie Szkoda że wasi faceci myślą stereotypowo że siedzenie w domu z dzieckiem = wypoczynek, może właśnie tak raz ich zostawić na cały dzień samych... ciekawe co wtedy powiedzą
dla twojego Tz.
Moj nigdy zbyt chetny nie byl do pomocy,ale przy Wiki jakos bardziej pomagal,no a z czasem zmienil sie na gorsze.Chociaz jak kiedys zwierzylam sie kolezance,to powiedziala czego ja od niego chce,nie bije nas,nie upija sie,pracuje,wyplate do domu przynosi,nie zdradza.Stwierdzila,ze problemy wymyslam,bo ona w zyciu trafila i na damskiego boksera i na babiarza.I pomyslalam potm,ze moze ja rzeczywiscie za duzo wymagam No ale jednak tutaj czytam,ze moze byc inaczej,wiec jak u innych moze,to czemu nie u mnie

No a Eryka z Radkiem nie zostawie na caly dzien,bo by cycki w domu tez musialy zostac Co by moj synus biedny zrobil bez cycusia

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości