|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
Poukładałam na moim nowym domowym stanowisku pracy i zaraz zabieram się za rozliczenie jednej firmy. Tęskniłam za tym
|
|
|
|
|
#692 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#693 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny przeczytałam każdy post ale nie zapamietałam tego wszystkiego a cytowania było za duzo
Sojka Zosia przecudna Nisia ten lezaczek to "cudowna planeta" ? moja kuzynka miala ponoc jest rewelacyjny! sama sie nad nim zastaanwiam albo nad tanszym coneco lulu Jestesmy po wizycie narazie nie rodzimy Ale wszytko juz przygotowane do porodu ... lekarz od drzwi zawołał "ojej jaki brzuch!" nie widzial mnie prawie 6 tygodni i powiedział ze brzuch naparwde duzy jak na moja posture, ze pewnie duze dziecko i po usg okazało sie ze fktycznie mała sporo przybrala wazy 3100 wg usg a gdzie termin Kolejną wizytę mam za 10 dni od jutra licząc, i zobaczymy co dalej wtedy ... moge miec peoblem z urodzeniem tak duzego dziecka o ile nie wyląduje wczesniej na porodówce a to tez mozliwe wg mojego leakrza bo wszystko jest przygotowane tam tylko rozwarcie mini narazie ... ciesze sie ze bede miala te kontrolę za 10 dni bo do terminu bym zwariowała... Wg usg i wymiarów malej termin przesunął mi sie na 21 wrzesnia!!
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-09-10 o 20:22 |
|
|
|
#694 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moje to chyba nie był czop, tylko resztki męża po seksie w końcu ![]() Fajny, to prawda ![]() Cytat:
Bo każde dziecko już inaczej rośnie.
|
||
|
|
|
#695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tego, że masz tam już wszystko przygotowane to tak jak ja Tzn. lekarz powiedział, że tak to wygląda i że mam rozwarcie na luźny palec no ale jakoś nic się u mnie nie dzieje.Życzę Wam dobrej nocy. Może po tej przerwie któraś wyskoczy z porodem Wcale bym się nie pogniewała jakbym sama z nim wyskoczyła
Maja Edytowane przez Nisia4 Czas edycji: 2012-09-10 o 20:46 |
|
|
|
|
#696 | |||
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Zielona - słodki synuś Nisia tez sie zastanawialam nad tym lezaczkiem.W koncu wybralam inna koolorystyke. Ale za ta cene bierz. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
Cytat:
Ja nawet Kuby nie werandowalam. Od razu na spacer. Nisia ja tez mam fotelik Maxi cosi tylko inny model. A wózio fajny. Zosieńka boska
|
|||
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy Kochane za gratulacje
![]() Oj tak, zdecydowanie! Cytat:
![]() Dzisiaj mamy 16dni ![]() Robicie na niego ochote, ale cena powalająca.. Niestety
|
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
ZIELONA mały slodziak z synka
![]() Ja już w łóżku Tz pojechał do pracy więc co tu innego robić . Ogólnie to jestem mega wsciekla poniewaz 17 sierpnia zamowilam sobie taka narzutke której do dziś mi nie przysłano ... sprzedawca tłumaczy się jakimiś problemami z poczta w co mi się nie chce wierzyć . Nie wiem co mam robić bo 40 zł droga nie chodzi.
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle, ja czegoś tu nie rozumiem..
..... taka jakaś cisza na wątku z rozpakowywaniem nastała.. co to ma w ogóle znaczyć?
|
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te z najbardziej aktywnych już urodziły, więc teraz cisza, bo mają się czym zajmować ![]() Ja przed chwilą miałam małe plamienie, pewnie po badaniu dzisiejszym, które nie należało do najdelikatniejszych ![]() Teraz już w łóżeczku i trochę pobolewa, ale brzuch coś nie twardnieje, więc to nie skurcze... |
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę spać
![]() Boli, mdli i mam biegunkę lekką. Wzięłam nospę i zaparzyłam melisę. I czuję się dziwnie pobudzona/niespokojna... |
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
Gda moze to tuz tuz? Wspolczuje
|
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Gda i jak ? Rodzimy?Ja już wstałam,razem z mężem do pracy bo przed 7 do labolatorium lece. Ale ja tego nie lubie
|
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
My walczylysmy z woreczkiem na mocz.
Najpierw Mloda stwierdzila, ze jednak zalatwi swoja potrzebe przed karmieniem, wiec wszystko wyladowalo na lozku.. Pozniej stwierdzila, ze jednak sobie kupke strzeli, bo czym to tam sie martwic Na koncu doszla do wniosku, ze nie ma sensu robic siku do woreczka.. |
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Colds
w raczce ma wenflon bo ma zakazenie i podaja mu antybiotyk dozylnie. Dzisiaj go badaja ostatni raz,wyniki beda przed poludniem,wiec mysle ze dzis bym juz wyszla gdyby nie moje wyniki |
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Wyprawiłam TZ do pracy a teraz idę chyba jeszcze spać. Leżaczek zamawialam na allegro
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
ja kwitne sobie w poczekalni już. oczywiście ludzie juz sa
Colds współczuje walki z woreczkiem,ja z synkiem łatwiej miałam nie wiem jak to z dziewczynką
|
|
|
|
#708 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja też już nie śpię, bo wyjątkowo przebudziłam się dzisiaj jak TŻ dawał mi buziaka przed wyjściem do pracy. Paskudna zgaga mnie męczy już od rana. Colds: gratuluję pępuszka. ![]() Sojka, Zielona: śliczne maluszki. ![]() Cytat:
Myślę, że wieści bardzo dobre, bo do terminu jednak jeszcze troszkę czasu macie. Ja co wizytę mam z usg inny termin, więc mój ginekolog cały czas i tak liczy według OM.Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak i jak rodzisz ? A tak w ogóle to dzień dobry . Dziś od rana mam ochotę na loda z maka więc trzeba tz namowic Oj COLDS współczuję walki z tym woreczkiem . Domyślam się że do łatwych rzeczy to to nie należy .
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze jest w tym fakcie to, że najbliższe takie mamy 30km od nas, więc muszę wytrzymać do weekendu.
|
|
#711 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry ...
Duśka w nocy doprowadziła mnie do szału .. nie chciała jeść małpa mała myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok, bawiła się smoczkiem i zasypiała i tak uwaga 6h ! prośby groźby nic nie działało a ja myślałam, że osiwieje bo na pewno jakaś chora będzie ehhh ... teraz zjadła normalnie i poszła spać ale słyszę że rozrabia czyli ze spania będą nici .. mama noś mnie ! Cytat:
Cytat:
mam dokładnie taki sam ... a tu Duśka rozrabiaka w nim ... Cytat:
yy co Ty tu robisz? ja cały dzień śledziłam Twoją nieobecność i niemalże wmówiłam wszystkim że rodzisz .. yhhh Cytat:
za wizytę i za wagę .. ślicznie ... to już możesz rodzić, tak ?![]() Cytat:
coś czuję, że jesteś następna do powitania swojego synusia ![]()
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
colds my już dwa razy robiliśmy mocz z woreczka i poszło nam bez problemu, dobrze przyklej i będzie ok
za pępuszek !umówiłaś się do gina? ja myślę że po 8 tygodniach pójdę ale to dlatego, że chcę do mojej ginki iść a ona znowu poleciała na jakieś sympozja swoje
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rodzę... Męczyło mnie tak aż do 4.30! Po czym przeszło i udało mi się zasnąć... Teraz odsypiam.
Nie lubię być tak nabierana |
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Dusieńko pośpij troszki daj mamie troszkę odpocząć.---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
Oby jednak się rozkręciło. ![]() Nooo niech już któraś urodzi, bo dawno nie było nowego malucha na wątku. ![]()
|
|
#715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm poszłabyś już też rodzić ciom? zastój się nam zrobił ... Cytat:
Potrafi pozory dobre zachować mała gwiazdunia moja kochana ... wczoraj mówię do niej - jak nie przestaniesz na mnie krzyczeć sprzedam Cię na bazarze a ta zaczęła się w głos śmiać i nie mogłam jej przebrać ... dość że mnie już dosłownie osrała, olała to teraz wyśmiała rośnie agentunia moja ....
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi widze że Adusia daje czadu. Maluch daj Mamuni troche wytchnienia
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka co ile wymieniasz smoczki w butelkach ?
|
#719 | ||
|
Konto usunięte
|
No laseczki to która dzisiaj rodzi,co?Anusia,jak tam Bartuś nie chce może dziś wychodzić?
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-09-11 o 09:02 |
||
|
|
|
#720 | ||||
|
Rozeznanie
|
Konczi ta Twoja gwiazda taka skamuflowana w tym leżaczku, że trudno ją tam zauważyć. Niech daje maluch czadu, jak laseczka zdrowa to musi dokuczać, nie???
To fajnie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36449703]No laseczki to która dzisiaj rodzi,co?Anusia,jak tam Bartuś nie chce może dziś wychodzić?[/QUOTE] No powiedz mu coś żeby chciał wyjść. Siedzi w brzuchu i jeszcze się rozbija. Wczoraj skurcze mnie męczyły i ucichły jak się położyłam. Chyba mojemu dzyndzlowi nie śpieszy się
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

Nie wiem,czy z wiekiem takie dziwactwa do głowy przychodzą?czy z każdym kolejnym dzieckiem?

Najgorsze jest w tym fakcie to, że najbliższe takie mamy 30km od nas, więc muszę wytrzymać do weekendu.
rośnie agentunia moja ....