Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-10, 17:27   #661
Katee27
Zadomowienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
a bo Ty sie widze obijasz mi tutaj tak samo elena, wercia do roboty dziewczyny ja sie nie chce przeterminowac
jejku tak na serio to Wy chociaz jakies skurcze odczuwacie a ja nic, kompletnie nicccc...
Nawet tych przygotowujących macice do porodu?tak na pare chwil brzuch robi się twardy w dwóch miejscach(przynajmniej u mnie to tak wygląda)

Zosia jaka buziuńka przeuroczai smoko na pół buźkicudo!

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 17:30   #662
kraven
Zakorzenienie

Nisia mamy podobną kolorystykę wózka.

Sojka Zosia jest śliczna

Coś mi dzisiaj brzuch do ziemi ciagnie, ale nie opadł.

Mam pytanie co myślicie o takich meblach do pokoju?
Potrzebuje takiego długiego blatu na wanienkę i przewijak. Prosze o opinie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg yu_regal1d.jpg (24,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg biurko-innowacja-copy.jpg (28,0 KB, 48 załadowań)

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 17:32   #663
colds
Zakorzenienie

Małej pępek odpadł!
Stary 2012-09-10, 17:33   #664
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry. Jestem, ale dziś mam jakiś mało zorganizowany dzień i oto skutki.
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
A to mój Aniołek już 23 dniowy już 3600 waży mój klocuszek-łakomczuszek
Cudowna

Cytat:
Napisane przez Elmiria Pokaż wiadomość
Katee, już teraz nie będę się wam "wciskać", bo widać, jesteście wszystkie zgrane, super się znacie...a teraz się już zaczeły te najtrudniejsze i zarazem najważniejsze chwile i chciałam zobaczyć, jak sobie radzicie, bo was większość też pamiętam. Poza tym mam małego stresa też, poród już blizko, więc czytam, żeby się psychicznie nastawić I pomaga, bo wszystkie dziewczyny sobie ładnie radzą, więc upewniam się, że i ja przez to przejdę
Ej no co Ty? Wracaj do nas, a nie tu masz jakieś obiekcje

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Ja też się zgłaszam!!!na dziś robiłam rezerwacjemam niby 8dni do tp.tak jak Jureczka urodziłam,więc Kubuś też już mógłby...Nie chce po terminie...
No właśnie, do dziś miałaś się wyrobić

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
tamlin rodzi
Marzenia...

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
haaaaj Jestem po badaniu i po usg. Nie mam gestozy chociaz wyniki takie na granicyb ale jest luuz, cisnienie sie unormowało juz mam 124/80, rozwarcie nja jeden opuszek czyli jak doktor mówi NIE MA ROZWARCIA, położenie główkowe, wody płodowe zachowane. Dzidek waży 3500 juz i mam za duzo wód dlatego taki duzy brzuch. Ale to na dzidka raczej nie wpływa źle i nic z tym nie robimy gdyz poniewaz juz konczymy zabawe w inkubator. Zasugerował równiez doktorek ze jak sie cisnienie njuz tak na stałe ustabilizuje to rodzimy.. podejzewam ze albo zaproponuja mi oksytocyne albo kaza isc do domu i przyjsc jak bedzie sie cos działo... teraz nie wiem co robic w razie czego.. bo poród nwywoływany7b gorzej przebiega podobno a po drugie woplała bym jednak w domku na spokojnie ze mi sie zaczna sku8rcze sie wykapac poczekac ile sie da najdłuzej i jechac do szpitala bo nmam w koncubardzo bliziutenko w razie czego... no ale wszyscy mi radza ( bczytajcie mama i ONY) zebhym została se i brała to oct i rodziła.... nie wiem.. zobaczymy co jutro [powiedza bo moze sie beda bali zeby mi przed porodem cisnienie nie skoczyło i moze jednak kaza mi tu zostac... w dodatku gin powiedział ze jak pochodze jeszcze ze dwa tygodnie to dzidek moze juz ponad 4 kg wazyc wtefdy mnie wysla na cesarke ... i nie wiem no co ja mam robic w razie bczeeegoooo ....
Cholera wie co wybrać. Ja w każdym bądź razie tym razem nie pozwoliłabym pochopnie podłączyć oksy w celu przyspieszenia akcji. Wolę czekać w domu, aż samo się rozkręci.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
ja samochodem jeżdżę codziennie, pewnie do samego porodu będę śmigać. kto wie, może na porodówkę też sama pojadę, o ile wcześniej wyjadę
Ja tak samo, nie wyobrażam sobie siebie bez samochodu teraz.

Cytat:
aa dzis dostal umowe na stałe i podwyzke, ale sie ciesze

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
o i macie Zochne czarno-białe to pierwsza doba życia a drugie po pierwszej kąpieli wczorajsze
Piękności

A my dziś kończymy 38 tygodni
Stary 2012-09-10, 17:34   #665
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Nawet tych przygotowujących macice do porodu?tak na pare chwil brzuch robi się twardy w dwóch miejscach(przynajmniej u mnie to tak wygląda)

tak , brzuch robi mi sie twardy i tylko tyle...
wlasnie odszedl mi kawalek czopa :P

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 17:35   #666
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Mi się nie podobają. Za bardzo biurowe i totalnie nie w moim stylu.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Małej pępek odpadł!
Stary 2012-09-10, 17:37   #667
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam powizytowo!

Nadrobiłam was dzisiaj, ale wybaczcie, że nie będę cytować, bo miałam najgorszą noc jak na razie w tej ciąży. Tak mi ręce drętwiały, że na jednym boku mogłam poleżeć maks 10 minut a jak się musiałam obrócić, to się wybudzałam i tym sposobem prawie całą noc mam w plecy ze spaniem i już ledwie przytomna jestem.

Właśnie wróciliśmy z wizyty - niestety Lili głowę ma na górze, ale będziemy jeszcze po weekendzie próbować obrotu zewnętrznego w szpitalu, tak więc na weekend wstawiam się do szpitala, naszprycują mnie jakimiś środkami rozluźniającymi mięśnie i w poniedziełek będziemy próbować obrócić mojego małego uparciuszka pod kontrolą aparatury medycznej i z gotową salą operacyjną na cc w razie, jakby parametry małej zaczęły spadać. Doktorek powiedział, że połowa prób tych obrotów się udaje, połowa nie, ale ja tak bardzo nie chcę tej cesarki, że postanowiłam spróbować. A wy jakie macie do tego nastawienie? próbowałybyście?

Kasiam a tobie nikt nie proponował tego obrotu zewnętrznego?
slyszałam o tym. czytalam tez sporo na nacie. pytalam tego gina co mi robi usg to powiedzial, ze odradza bo to jest bardzo niebezpieczne dla dziecka. wiec juz nie wiem czy chce ryzykowac ide w srode do mojej ginekolog to zobacze co ona mi powie. ale w sumie jak bedziesz juz w spzitlau monitorowana i w razie czego szybko cesarkę zrobia to czemu nie.

ja tez strasznie nie chce tej cesarki. dola mam z tego powodu okropnego. my tu w krk sami jestesmy, żadnej rodziny. moi rodzic nie bede mogli przyjechac bo moj tata od dzis w szpitalu lezy, ma problemy z kregoslupem i chyba go czeka kolejna operacja. sami z tz z tym wszystkim zostalismy, a on jeszcze nie zawsze jest w stanie zrozumiec wszystko po polsku jak ktos do niego mowi wiec boje sie jak to bedzie w szpitalu jak mu cos kaza zrobic, isc gdzies a on nie skapuje. normalnie mi to wszystko w glowie siedzi. martwie sie tym wszystkim eh. tz mnie nawet zabral na zakupy ciuchwe zeby jakos mi humor poprawic w weekend ale nie moge o tym przestac i tak myslec. leze z poduchami pod tylkiem, swiece jej latarka i dzis caly dom odkurzyłam na kolanach. taka mam mała nadzieje, ze moze to cos da choc wiadomo na co ja licze bedac w 37 +3tc

sojka Zosia po prostu cudowna

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-09-10 o 17:42
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 17:37   #668
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Co do tych darmowych szczepień pneumo dla wcześniaków to nie wiem czy faktycznie jest tak jak mówisz że dostaje je każdy z racji wcześniactwa.. u nas było tak że Julka mogła dostać za darmo a Hanka nie (chociaż Hania w dużoo gorszym stanie przecież była ) Jula była objęta programem z racji dysplazji oskrzelowo płucnej. i nam wtedy wszyscy lekarze mówili i pielęgniarki w przychodni gdzie szczepione że tylko wcześniaki z zzo (zespołem zaburzeń oddychania )powikłanym dysplazją oskrzelowo-płucną mają szczepienia na pneumo za darmo.

o i macie Zochne czarno-białe to pierwsza doba życia a drugie po pierwszej kąpieli wczorajsze
A jak bliźniaczki zareagowały na siostrę?

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Zamówiłam wózek! Co prawda mam czekać 3-4 tygodnie i mam nadzieję, że moje Dziecko nie zamierza czekać z wyjściem na wózek
Kupiłam też fotelik, który można zamontować na stelażu. Poniżej fotki moich zakupów
Fajny wózio
Stary 2012-09-10, 17:39   #669
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
a bo Ty sie widze obijasz mi tutaj tak samo elena, wercia do roboty dziewczyny ja sie nie chce przeterminowac
jejku tak na serio to Wy chociaz jakies skurcze odczuwacie a ja nic, kompletnie nicccc...
Jak dziecko ma potrzebę posiedzieć to co poradzę

Cytat:
Co do tych darmowych szczepień pneumo dla wcześniaków to nie wiem czy faktycznie jest tak jak mówisz że dostaje je każdy z racji wcześniactwa.. u nas było tak że Julka mogła dostać za darmo a Hanka nie (chociaż Hania w dużoo gorszym stanie przecież była ) Jula była objęta programem z racji dysplazji oskrzelowo płucnej. i nam wtedy wszyscy lekarze mówili i pielęgniarki w przychodni gdzie szczepione że tylko wcześniaki z zzo (zespołem zaburzeń oddychania )powikłanym dysplazją oskrzelowo-płucną mają szczepienia na pneumo za darmo.

Cudna Zośka

Cytat:
Zamówiłam wózek! Co prawda mam czekać 3-4 tygodnie i mam nadzieję, że moje Dziecko nie zamierza czekać z wyjściem na wózek
Kupiłam też fotelik, który można zamontować na stelażu. Poniżej fotki moich zakupów
Fajny

A ja się właśnie mega wkur............. i jak jutro dopadnę zus w swoje ręce to może urodzę. Te patafiany mi liczą 80% kurna w ciąży. Ja ich jutro pozabijam

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 17:39   #670
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Małej pępek odpadł!
no to
Stary 2012-09-10, 17:42   #671
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

widzę,że Wy tu o porodach
Ja mam do terminu jeszcze 5 tygodni,ale mam nadzieje,że szybko zleci i,że sie nie przeterminuje jak z Gracjankiem.
Dzisiaj od rana czuje sie jakbym za chwile miała dostać okres,pobolewa mnie podbrzusze i dół pleców.
No i w końcu wszystko umeblowaliśmy na przyjście Fabisiakomoda stoi w sypialni koło łóżeczka,wanienka na stelażu więc brakuje przewijaka i pościeli.
Butelka i smoczki stoją wyparzone.
No to odliczam dwa tygodnie i idę rodzić
A gdzie Nasza Tamlin,może poszła rodzic

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 17:43   #672
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Mnie się podobają. Może nie są typowo dziecięce, ale wyglądają na bardzo funkcjonalne.

Ja mam możliwość kupienia takiego bujaczka, jutro pojadę zobaczyć w jakim jest stanie. Co o nim myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg T4145_d_1.jpg (50,8 KB, 34 załadowań)
Stary 2012-09-10, 17:48   #673
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Mnie się podobają. Może nie są typowo dziecięce, ale wyglądają na bardzo funkcjonalne.

Ja mam możliwość kupienia takiego bujaczka, jutro pojadę zobaczyć w jakim jest stanie. Co o nim myślicie?

byla o nim mowa na watku, sporo dziewczyna ma wlasnie ten i chwala sobie Konczi ma dokładnie ten co na focie z lwem

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 17:49   #674
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Jak dziecko ma potrzebę posiedzieć to co poradzę

no widocznie Kamilce jest tam dobrze ze 3 dni jeszcze niech posiedzi a potemczas poznac rodzicow nie?
co do zusu.. to ale patafiany wszystkiego trzeba pilnowac w tych czasach masakra:/

Cytat:

ja tez planuje taki kupic, wiec jestem jak najbardziej za

Sojka, sliczna Zosieńka
Colds, brawo za pepuszek

IGA

Maja

Stary 2012-09-10, 17:54   #675
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
byla o nim mowa na watku, sporo dziewczyna ma wlasnie ten i chwala sobie Konczi ma dokładnie ten co na focie z lwem
O to musiałam przeoczyć

Cytat:
ja tez planuje taki kupic, wiec jestem jak najbardziej za
Ten jest ponoć używany, ale dosłownie kilka razy. Jutro sprawdzę. Dziewczyna chcę 100 zł za niego. Oglądaliśmy dzisiaj taką huśtawkę z Fisher Price ale kosztowała 400 zł i była do 9 kg więc chyba nie ma sensu za bardzo.
Stary 2012-09-10, 17:54   #676
kraven
Zakorzenienie

Elena pojedz do ZUSu i zobacz, czy gin dobrze zaznaczył, że w ciązy jesteś. A jak dobrze to zrób awanturę.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-10, 17:55   #677
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Małej pępek odpadł!

Brawo za pępuszek

Colds powiedz jak tam Twoja cera poprawiło się po porodzie?

Cytat:
Napisane przez tamlin111;36439631

[B
A my dziś kończymy 38 tygodni[/B]

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 18:06   #678
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Widze,że Tamlin jednak nie rodzi.

Bujaczek bardzo ładny

Co do mebelków to nie w moim stylu są.

Colds gratuluje pępuszka!

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 18:13   #679
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
slyszałam o tym. czytalam tez sporo na nacie. pytalam tego gina co mi robi usg to powiedzial, ze odradza bo to jest bardzo niebezpieczne dla dziecka. wiec juz nie wiem czy chce ryzykowac ide w srode do mojej ginekolog to zobacze co ona mi powie. ale w sumie jak bedziesz juz w spzitlau monitorowana i w razie czego szybko cesarkę zrobia to czemu nie.

ja tez strasznie nie chce tej cesarki. dola mam z tego powodu okropnego. my tu w krk sami jestesmy, żadnej rodziny. moi rodzic nie bede mogli przyjechac bo moj tata od dzis w szpitalu lezy, ma problemy z kregoslupem i chyba go czeka kolejna operacja. sami z tz z tym wszystkim zostalismy, a on jeszcze nie zawsze jest w stanie zrozumiec wszystko po polsku jak ktos do niego mowi wiec boje sie jak to bedzie w szpitalu jak mu cos kaza zrobic, isc gdzies a on nie skapuje. normalnie mi to wszystko w glowie siedzi. martwie sie tym wszystkim eh. tz mnie nawet zabral na zakupy ciuchwe zeby jakos mi humor poprawic w weekend ale nie moge o tym przestac i tak myslec. leze z poduchami pod tylkiem, swiece jej latarka i dzis caly dom odkurzyłam na kolanach. taka mam mała nadzieje, ze moze to cos da choc wiadomo na co ja licze bedac w 37 +3tc

sojka Zosia po prostu cudowna
Ja też sobie teraz podczytałam i jestem zecydowana na tą próbę, jak się nie uda to i tak przecież czeka mnie cc a zabieg jest robiony na sali operacyjnej, więc w razie czego powitam moją malutką już w poniedziełek. Najwięcej przeciwników jest takich, którzy nawet o tym nie słyszeli i wcale go nie mieli a znalazłam kilka opinii dziewczyn, które go miały i rodziły sn zdrowe dzieci bez żadnych komplikacji później. Najpierw robi się dokładne usg, żeby się upewnić, że dziecko będzie potem mogło przyjść na świat siłami natury i że nie jest za duże albo owinięte pępowiną

Kasiam nadzieję zawsze warto mieć i ja gdyby nie ta propozycja to też bym ją miała do samego końca czyli do podawania znieczulenia na sali operacyjnej do cc i też bym próbowała nakłonić Lili do obrotu, więc nie poddawaj się złym myślom kochanapamiętaj, że nadzieja powinna umrzeć ostatnia
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 18:15   #680
zielona1911
Zakorzenienie

sliczne dzieciaczki macie

przedstawiam Wam jeszcze raz mojego krecika
szkoda,ze zawsze nie bedzie taki malusi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9093361jj.jpg (35,2 KB, 122 załadowań)
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 18:20   #681
alfabia
Raczkowanie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36429253]dziewczyny mam to samo.aż mi sie serce peka.w szpitalu na sali mialam dziewczyne co jej mleko nie dosc ze strumieniami cieklo to jej dziecko ciagle ssac chcialo a mój Leoś nie moze sobie z tym sutkiem poradzic bidulek.odciagam i dokarmiam go mm[/QUOTE]

Kurde, akurat tego prblemu z dokarmianiem mm nie mam choć za to są inne. Jak była pustynia, tak teraz jest niagara Odciągam 3 razy dziennie bo nie chcę aby jeszcze więcej się produkowało. Rano ok 8 mej było ok 540 ml, o 15 tej 300 ml, wieczorem też zejdzie ok 300 do 4oo ml. Zatem dobrze przeszło litr dziennie I się zastanawiam, może budyń im robić

Daję jej tyle ile chce zjeść. czasem jest to i 140 a czasami 50 ml tylko wyciumka. Ale skoro pierś jest na żądanie to moje mimo że butelką też mogę jej podawać na żądanie. Ot taka moja logika. Cyca ssać nie chce
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 18:20   #682
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 18:25   #683
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
no to
Po ilu dniach? Moja ma 11 dni i nic nie odpada
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 18:29   #684
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
No właśnie, do dziś miałaś się wyrobić
Gratulacje i czekaj na swoja poręA ja...jeszcze dzień się nie skończyłmoże,może...

Cytat:
tak , brzuch robi mi sie twardy i tylko tyle...
o masz ci los!a ja go wyglądam od kilku dni i dupa!a jak wyglądał?

Cytat:
Ja też mam taki sam

Cytat:
O to musiałam przeoczyć

Ten jest ponoć używany, ale dosłownie kilka razy. Jutro sprawdzę. Dziewczyna chcę 100 zł za niego. Oglądaliśmy dzisiaj taką huśtawkę z Fisher Price ale kosztowała 400 zł i była do 9 kg więc chyba nie ma sensu za bardzo.
Myślę,że dobra cena.Ja swój kupiłam na all i razem z przesyłką zapłaciłam 150zł,ale pani dorzuciła jeszcze kilka różnych gratisów z czego byłam bardzo zadowolona.

Wózek extra

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 18:34   #685
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
o masz ci los!a ja go wyglądam od kilku dni i dupa!a jak wyglądał?

to był tylko kawałeczek, taka galaretka brazowa nic ładnego haha

jejku ale mała dzis wariuje, zaraz mi brzuch rozsadzi dosłownie

IGA

Maja

Stary 2012-09-10, 19:06   #686
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam powizytowo!

Nadrobiłam was dzisiaj, ale wybaczcie, że nie będę cytować, bo miałam najgorszą noc jak na razie w tej ciąży. Tak mi ręce drętwiały, że na jednym boku mogłam poleżeć maks 10 minut a jak się musiałam obrócić, to się wybudzałam i tym sposobem prawie całą noc mam w plecy ze spaniem i już ledwie przytomna jestem.

Właśnie wróciliśmy z wizyty - niestety Lili głowę ma na górze, ale będziemy jeszcze po weekendzie próbować obrotu zewnętrznego w szpitalu, tak więc na weekend wstawiam się do szpitala, naszprycują mnie jakimiś środkami rozluźniającymi mięśnie i w poniedziełek będziemy próbować obrócić mojego małego uparciuszka pod kontrolą aparatury medycznej i z gotową salą operacyjną na cc w razie, jakby parametry małej zaczęły spadać. Doktorek powiedział, że połowa prób tych obrotów się udaje, połowa nie, ale ja tak bardzo nie chcę tej cesarki, że postanowiłam spróbować. A wy jakie macie do tego nastawienie? próbowałybyście?

Kasiam a tobie nikt nie proponował tego obrotu zewnętrznego?
Lidka, w takim razie trzymam kciuki za przekręcenie Małej a nawet jak się nie uda to też będzie wspaniale bo już w poniedziałek przywitasz niunie na świecie

Cytat:
ja za to czuję i za siebie i za Ciebie i pewnie za kilka innych dziewczyn tak mnie napieprza, że ból okresowy to nic w porównaniu z tym

Cytat:

Zośka śliczniasta

Cytat:
bardzo ładny a jaka firma jeśli można wiedzieć?

Cytat:
Małej pępek odpadł!
to super

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

gratulacje

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Kurde, akurat tego prblemu z dokarmianiem mm nie mam choć za to są inne. Jak była pustynia, tak teraz jest niagara Odciągam 3 razy dziennie bo nie chcę aby jeszcze więcej się produkowało. Rano ok 8 mej było ok 540 ml, o 15 tej 300 ml, wieczorem też zejdzie ok 300 do 4oo ml. Zatem dobrze przeszło litr dziennie I się zastanawiam, może budyń im robić

przepraszam ale nie mogłam się powstrzymać
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-10, 19:18   #687
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Już po wizycie... Nic się nie zmieniło! Nadal szyjka długa, na luźny palec... Może trochę bardziej miękka niż tydzień temu

Ech... Zdołowana jestem.
W dniu terminu mam do szpiala się już zgłosić.

oj szkoda... myślałam, że jednak coś się ruszy... czyli seksik nie pomaga?

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A co do zabobonów, to nie wierzę i nie cierpię takich głupot... Na szczęście cała moja rodzina też
ja też nie wierzę, ale teściowa to zaboboniara jakich mało wystarczy, że czegoś zapomni z domu i się zawróci, to musi posiedzieć chociaż 5 sekund by nieszczęścia nie było a najlepsze, że jak wracam z nią to też mnie na siłę próbuje posadzić

Cytat:
Moja teściowa kazała nam do wózka przyczepić czerwoną wstążeczkę
Jak powiedziałam, że nie wierzę w takie zabobony to TŻ na mnie naskoczył, że wstążeczka powinna być obowiązkowo

No tak.. w końcu jeszcze nam czar na Maludę ktoś rzuci
o, następna aparatka

Cytat:

aa dzis dostal umowe na stałe i podwyzke, ale sie ciesze
to super wieści gratulacje

Cytat:
a mi jeszcze nie chyba że go przez przypadek w kibelku spuściłam
Stary 2012-09-10, 19:26   #688
kraven
Zakorzenienie

Przyszedł bujaczek - leżaczek z Tiny love. Faktycznie fajny

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-09-10, 19:29   #689
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez strasznie nie chce tej cesarki. dola mam z tego powodu okropnego. my tu w krk sami jestesmy, żadnej rodziny. moi rodzic nie bede mogli przyjechac bo moj tata od dzis w szpitalu lezy, ma problemy z kregoslupem i chyba go czeka kolejna operacja. sami z tz z tym wszystkim zostalismy, a on jeszcze nie zawsze jest w stanie zrozumiec wszystko po polsku jak ktos do niego mowi wiec boje sie jak to bedzie w szpitalu jak mu cos kaza zrobic, isc gdzies a on nie skapuje. normalnie mi to wszystko w glowie siedzi. martwie sie tym wszystkim eh. tz mnie nawet zabral na zakupy ciuchwe zeby jakos mi humor poprawic w weekend ale nie moge o tym przestac i tak myslec. leze z poduchami pod tylkiem, swiece jej latarka i dzis caly dom odkurzyłam na kolanach. taka mam mała nadzieje, ze moze to cos da
Kasia, nie smutaj się, wszystko będzie dobrze

teraz to bardzo przeżywasz ale po porodzie będzie dla Ciebie bez znaczenia, czy mała przyszła na świat przez sn czy cesarkę. ważne, że będzie w Twoich ramionach cała i zdrowa

Cytat:

Mam taki bujaczek, tylko że z żabką. dla mnie wydaje się całkiem porządny. i jak za stówkę to warto brać

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość

śliczny chłopczyk

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Przyszedł bujaczek - leżaczek z Tiny love. Faktycznie fajny
też zamierzam go kupić, by w dzień małą mieć na oku. i jeszcze łóżeczko turystyczne ale to bardziej na wyjazdy do mamy czy teściów.

też przez allegro zamawiałaś?
Stary 2012-09-10, 19:31   #690
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

nie zgodzę się z tym Sojka gdyż Duśka nie ma zzo i ma za free ale może od przychodni zależy ??? nie wiem .. my mamy za free ze względu na wcześniactwo

ale kochana malusia !! ze smokiem uroczo !
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości