|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Hej dziewczyny, ja wczoraj przeżyłam chwilę grozy
. Nie dość, że dostałam wczoraj wieczorem rozwolnienia pierwszy raz odkąd jestem w ciąży to potem złapały mnie skurcze (ale cały czas bezbolesne) i zrobiły się regularne- miałam 4 co 6 minut do tego czułam, że mała się pcha główką na dół... Na szczęście mi przeszło, bo już chciałam do szpitala jechać, bo chyba za wcześnie na takie akcje... Będę dzwonić do lekarza po 10, bo się teraz boję z domu ruszyć...
|
|
|
|
#722 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
Druga noc w domku za nami i była identyczna jak poprzednia
mała wstała o 1 wziełam ją do cyca i po 10minutach góra obie już chrapałyśmy potem przebudzenie po 5 szybkie ssanie i dalej w kime młoda poszła, śpi do tej pory ![]() Dziewczyny rodzić, rodzić póki pogoda śliczna za oknem! My dziś idziemy na pierwszy spacerek trzeba korzystać jak takie słoneczko piękne ![]() Matko ja dopiero wczoraj pierwszy raz od cięcia walnełam sobie kupsko a dzisiaj już 2 razy na tronie posiedzenie miałam, więc organizm się z zastoju pewnie oczyszcza.Konczi ja nie mówie że to niemożliwe żebyście miały za free, być może zależy to od rejonu a być może przepisy się już zmieniły bo jednak prawie 3 lata minęły. Ja już wczoraj serio myślałam że Tamlin rodzi, jak tak Konczi wszystkim wmawiała a tu dupa :pała:kurcze musze się wziąć w garść i pozałatwiać teraz najważniejsze sprawy, tzn, zaprzeczenie ojcostwa. w ty tyg musze podjechać po akt urodzenia małej a potem rura do sądu, chce to mieć jak najszybciej za sobą żeby mała już miała nazwisko swojego taty. Chociaż w książeczce zdrowia w szpitalu wpisali biologicznego ojca, przynajmniej tyle dobrze nie będę musiała nic kreślić :P haha zapomniałam wam powiedzieć jaka ze mnie agentka :P Wróciliśmy w niedziele do domu, wieczorem zaczeły się rozdzwaniać telefony- okazało się że nie podpisałam w szpitalu swojego wypisu i nie wziełam karty informacyjnej i zaświadczenia do macierzyńskiego ![]() Tak mi się do domku spieszyło że jak tylko dostałam do ręki wszystkie dokumenty małej to szybciutko uciekliśmy ze szpitala i wtej radości nie zwróciłam uwagi że przecież nie ma żadnych dokumentów odnośnie mojej osoby tak więc wczoraj miałam wycieczke do Lublina a dzielny tatuś został z Zochną
|
#724 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
ale dziś u mnie słonecznie ![]() Nocke nawet przespałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() z jednej strony chciałabym już teraz rodzić ale z drugiej to mnie taki strach ogarnia , że głowa mała Wy to chociaz wiecie jak te skurcze wygladaja a ja nic , bo ja nawet przy okresie nic nie czuje, łagodnie przez to przechodziłam![]() ciekawe co tam u Angel i Iwonci ?? tak długo sa w szpitalu? |
||
|
|
|
#725 |
|
Rozeznanie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36450097]no Anusia pogadaj z nim,powiedz że ciotka Magda z niecierpliwoscia czeka na sms od jego mamy a tu cisza i cisza
[/QUOTE]Codziennie z nim negocjuje. Telefon cały czas naładowany, torba spakowana, mąż w pogotowi (biedny, dzwoni co godzine i pyta jak się czuje - nie skupia się na pracy). Najgorzej jest tak czekać...
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po labolatorium tragicznie sie czuje
a tu widze kolejka na porodowke hehe,no anusia i gda nastrajam Was do porodu
|
|
|
|
#727 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#728 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Cytat:
Cytat:
![]() zastój a jak się ruszy to hurtowo pewnikiem
|
|
|
#729 |
|
Zadomowienie
|
mam coraz mniej pokarmu
![]() cholera no co to jest z 2 cycków 100ml odciągnąć??!! już kuźwa nie wiem co robić ![]() Przystawiam małą na żądanie w między czasie odciągam żeby pokazac cyckom że chcemy więcej i więcej, pije herbatki na laktacje i dupaa.
|
#730 |
|
Zadomowienie
|
hej kobitki
cos ociagam sie ostatnio i jak zwykle nie dam rady was nadrobic ![]() dzis pojechala juz moja mama.tesnkic bede za nią strasznie.nie wiem kiedy sie zobaczymy znowu ale w tym roku to juz napewno nie ![]() u nas nocki i dnie spokojne.Pola budzi sie srednio co 3-4 godziny na karmienie a potem zasypia odrazu. tż ma wolne jeszcze do konca tygodnia ![]() wczoraj 2 razy mi sie strasznie slabo zrobilo i oblały mnie zimne poty,no muslalam,ze zemdleje normalnie.chyba organizm jeszcze osłabiony.a na dodatek nadal łapią mnie skurcze w łydkach
|
#731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
albo synuś już jest nie usłuchany i sobie ma gdzieś to co mamusia chce Konczita ja smoczków nie zmieniam zmienię jak Jasiu zacznie 3 miesiąc na większy wtedy mówisz że masz małą łobuziarę też już to przerabiałam i teraz mam straznie żywe dziecko nadąży ć za Zuzką nie idzie ale jak to mój pediatra mawia w takich dzieciach jest przyszłość teraz mam egzemlarz aż nadto spokojny i grzeczny normalnie jak nie moje dziecko teraz sobie śpi po pobieraniu krewki spłakał się biedny tak że mi strasznie go szkoda było ![]() Konczita jak po USG bioderek bo się nie chwaliłaś ?? ![]() dziewcvzyny rodzić bo nie ma emocji na atku noo chce poznać i pooglądać te wasze uparte dzieciaczki ![]() ahh muszę wam pokazać jak słodko wczoraj spał Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-09-11 o 10:19 |
||
|
|
|
#732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
ale Twój synek jest już duży!!! słodko śpi
|
|
|
|
#734 |
|
Rozeznanie
|
Asiu, masz racje - od początku nie słucha mamusi
![]() A Twój chłopak rzeczywiście rośnie jak na drożdżach. Mój termin z OM jest na 16 września. Gin się pomylił o 2 dni w obliczeniach
|
#735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na początku odciągałam 2ml to dopiero było rozczarowanie. Przecież 100ml na początek to dla dzidzi aż za dużo. Musze też wziąć teraz odciągnąć i sprawdzić ile jest u mnie. Mała ciągle marudzi o cyca... nie wiem czy faktycznie jest taka głodna czy robi sobie ze mnie smoczka... może mam mało mleka... ![]() Dziewczyny dużo pijcie jak już będziecie karmiły. Ja się zaniedbałam przez moment i jestem wysuszona jak wiór. Mleka pewnie też było od razu mniej. Ja się martwiłam że będzie trzeba się odchudzać po ciąży. Dziewczyny dziecko z mlekiem wszystko wysysa. Ja mam ręce i nogi chudsze niż przed ciążą. Ogólnie wyglądam kiepsko. Zaczynam wmuszać w siebie jedzenie, żeby więcej nie schudnąć. Jedynie piersi mam wielkie i troszkę jeszcze brzucha zostało. |
|
|
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulka - piękny synek!
![]() Odespałam w końcu. Biedny mąż się przeze mnie nie wyspał. Nie dość, że bolało, to jeszcze potem biegunka, potem bolał mnie brzuch z głodu, to musiałam kanapki sobie robić, melisę, a on tylko nasłuchiwał z łóżka czy coś się nie dzieje
|
|
|
|
#737 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny.
Cytat:
Cytat:
najpierw zgaga, później skurcze i wymioty,zasnęłam nad ranem a teraz jelita mnie napierdzielają... wykończyć się idzie i to który już raz ... 20 września mam wizytę i myślę,. że spokojnie się na nią załapię, choć podobno miałam urodzić wcześniej ![]() Cytat:
) i co kilka dzwoni z pytaniem "I jak tam...?" . najgorsze jest to, że cały czas mnie podolewa, mam skurcze i sama nie wiem, czy coś się rozkręci czy nie... i tak od kilku dni...
|
|||
|
|
|
#738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja Aleńka w nocy faktycznie śpi, czasami nawet po 4 godziny, ale za dnia robi się bardzo aktywna i oczywiście głodna. Właściwie co godzinę chce jest, a to mnie niepokoi bo coś jest nie tak. Teraz po 3 godzinach walki zasnęła i śpi już jakąś drugą godzinę. Dbaj o siebie Sandra. Dużo jedz, pij i jeszcze raz pij. |
|
|
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#740 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#742 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#743 |
|
Zadomowienie
|
Powinno
Chyba, że to jakoś zależy od przemiany materii, ale ja tracę szybko i kilka moich znajomych miało tak samo. A jak reszta mam karmiących piersią? Też chudniecie w oczach? |
|
|
|
#744 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, piszecie o odciąganiu pokarmu, jaki macie sprzęt do tego?
![]() ja kupiłam ręczny avent w zestawie z 4 butelkami ale jeszcze nie mam okazji sprawdzić, czy to dobry wybór. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
Gda, jeszcze wyjdzie tak, że teraz nas straszy i straszy a i tak skończy się wywołaniem porodu po terminie |
|
|
|
|
#745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może któraś ma Medelę...? Bo czytałam o niej dobre opinie, droga jest, ale ja muszę do szkoły chodzić i sprawnie odciągać ten pokarm i słyszałam, że z nią jest najmniej babrania się... ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Siedze cały czas w domu i czekam, zaraz mnie tu z nudów skręci.
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
No ja niestety też mam takie przeczucie, że będę nosiła i nosiła tę ciążę... Prędzej zostanę mamusią październikową niż wrześniową...
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
cześć, jeszcze się nie meldowałam na tym wątku, ale tak pędzicie, ciężko się wbić, więc pozostaję tylko przy czytaniu was
u nas się szykuje powoli, tzn. od niedzieli nie biorę już fenka i skurcze od razu są i to dość bolesne, raz regularne, raz nie, brzuch boli, ktg w porządku, łożysko w III st. i lekkie zwapnienia, więc chyba długo nie pociągnie ja czekam na odejście wód - liczę, że tak jak przy synku odejda i akcja ruszy a tymczasem dupa blada i skurcze tylko....do tego mega bóle krzyża tak to gin określiła Szczytem moich marzeń było dotrwać do 30 sierpnia a tu już do 11 września dociągłam Zazdroszczę rozpakowanym ślicznych i zdorwych maluchów
|
#750 | |
|
Zadomowienie
|
Przytyłam 12 kg.
Straciłam już ok 10. Cytat:
Teraz znowu jej użyję. Zobaczymy ile mleka kryje się w tych cyckach teraz. Czy moje maleństwo się najada... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

. Nie dość, że dostałam wczoraj wieczorem rozwolnienia pierwszy raz odkąd jestem w ciąży to potem złapały mnie skurcze (ale cały czas bezbolesne) i zrobiły się regularne- miałam 4 co 6 minut do tego czułam, że mała się pcha główką na dół... Na szczęście mi przeszło, bo już chciałam do szpitala jechać, bo chyba za wcześnie na takie akcje... Będę dzwonić do lekarza po 10, bo się teraz boję z domu ruszyć...

mała wstała o 1 wziełam ją do cyca i po 10minutach góra obie już chrapałyśmy 

za wizytę i za wagę .. ślicznie ... to już możesz rodzić, tak ?

a tu widze kolejka na porodowke hehe,no anusia i gda nastrajam Was do porodu

mówisz że masz małą łobuziarę też już to przerabiałam i teraz mam straznie żywe dziecko nadąży ć za Zuzką nie idzie ale jak to mój pediatra mawia w takich dzieciach jest przyszłość 

tak to gin określiła