|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Cytat:
|
|
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no synuś spi,ma w poważaniu matki która się boi
|
|
|
|
|
#4713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta mezowi juz powiedzialam, ze gdybym zaniemogla, to ma wolac pogotowie... Cytat:
teraz dodatkowo jak na calej dzialce mieszkamy sami (obok stoja 2 puste domy), to tak jest mi dosc niemrawo...
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No,ja obecnie mam właśnie włączone małe światło.O widzisz i nie dziwie się... ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- W dodatku,założyłam sobie słuchawki i oglądam filmiki na youtubie.chyba puszcze sobie muzyczke,bo zerkam na tą głupią zabawke |
|
|
|
|
#4715 | |
|
Gang Iren
|
A moj Eryk dzis bunt zrobil.Nie spi jeszcze.Oczy czerwone jak krolik ma,a spac nie i koniec.Razem siedzimy na wizazu
![]() Cytat:
|
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
ja z racji na dziecko mam włączoną malutką lampkę na noc (taka solna).
|
#4717 | |
|
Zadomowienie
|
mama_d tak jak dziewczyny pisały że plamienia mogą być z róznych powodów i nie muszą oznaczać nic złego...moja kol od początku ma plamienia, teraz jest w 12 tygodniu..okazało się że ma nisko łożysko i to dlatego...
Natka gratki za 26 tydzień córci Gucia oby to nie był tężec i obu udało wam się wyjechać Tynka najważniejsze, ze nic się nie stało ![]() Karinio od razu przypomina mi się laleczka Chakki czy jak to się tam pisze,,,brr.. Cytat:
Dziewczynki a propos smoczków..miesiąc temu zmieniałam Morficzkowi na nowe i już widzę że straciły szczelność i woda (jak myje) dostaje się do środka...w takiej sytuacji powinnam od razu zmienić prawda? |
|
|
|
|
#4718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- flower,ty mnie kurka nie strasz ![]() Chyba zmienić smoka. |
||
|
|
|
#4719 | |
|
Zakorzenienie
|
Karinio, nie wiem.
Sąsiad mojej mamy jak widział, że Ewelinka leży sobie na trawie to mało zawalu nie dostał. A Młodej podobało się, że może rwać trawę I jak ją łaskotalo i kuło w stópki też się podobało ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
|
|
#4720 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Mozliwe ![]() Ale dla ciebie lepiej,ze twoj spi ![]() Dziewczyny mam pytanie: mamy w domu duszno,bo chociaz troche sie ochlodzilo,to w domu jeszcze nie i zastanawiam sie czy Eryk moze spac bez przykrycia,ale w pajacu dlugim?Spi ktorys dzieciaczek bez przykrycia?Bo mam spiwory,sztuk trzy,ale dwa sa dosc grube,jeden bardzo gruby,a nie mam letniego spiwora.A Eryk po calym lozeczku krazy i boje sie dawac mu juz koc.
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
karolca,no to ładnie.
Przecież to dobrze,że dziecko poznaje dotykiem trawe,liście itp ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
choć kręcił się przed chwiląi jakby kwilił tzn jakby płakał.chyba cos mu się śni-ło albo coś przeżywa-ł.U nas też jest ciepło,obecnie śpi w śpiochach,przykrywam go kocem,ale się odkrywa bo chyba mu za ciepło. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- No właśnie Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-10 o 23:13 |
|
|
|
|
#4722 |
|
Gang Iren
|
Ja wczesniej tez przykrywalam kocem,ale teraz juz sie boje.On nie ulezy spokojnie,w nocy lezy albo w poprzek,albo ma nogi tam gdzie powinna byc glowa.A jak nakryje sie na glowe to sie moze udusic,bo nie umie zdjac z twarzy.Czasem jak zarzuci sobie tetre na twarz to sie denerwuje i zdjac nie potrafi.
|
#4723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślałam że tylko ja się tak boję teraz jest mi trochę raźniej Uciekam bo mąż wrócił z pracy. Dobrej nocki
|
|
|
|
|
#4724 |
|
Gang Iren
|
Wlozylam go w spiwor,ten jeden w sumie nie jest tak gruby jak mi sie wydawalo.
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu,to może faktycznie go nie przykrywaj
skoro potrafi się cały przykryć,a denerwuje się kiedy na buzie sobie koc nałoży.
|
|
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
88natka,spokojnej nocki
![]() Gosiu,o widzisz to w śpiworze będzie ok ![]() Oglądam sobie Kuchenne Rewolucje i zgłodniałam.
|
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
ja tego oglądac nie muszę aby mieć ssanie w żołądku
|
#4729 |
|
Gang Iren
|
A ja znowu nie pojde wczesniej spac
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
Uff udało mi się przebrać małemu pieluche na śpiąco. ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Nie przejmuj się ja też,jak widać.
|
|
|
|
#4731 |
|
Gang Iren
|
![]() Ide sie kapac. Ale wichura i ulewa za oknem.Brrrr... Mam nadzieje,ze jutro w dzien tak nie bedzie
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jest jej cieplo i ja nakryje to sie zaraz budzi zla ... sprawdzam czy ma stopki cieple, jak ma chlodne to wtedy przykrywam. Moje dziecko nie potrafi chyba usnac przykryte - ciagle sie wtedy wierci i probuje odkryc czyzbym byla pierwsza? witam sie. U nas dzisiaj pobudka o 5 mala cala noc niespokojnie spala, bylo cieplo w nocy, spala odkryta wlasnie, kilka razy sie obudzila, ale jadla dopiero o 5 i wtedy tez juz oczy jak 5zl miala i zaczela gugac i koniec spanka. Od prawie pol h spi znowu, ale ja juz nie umiem zasnac wiec nadrabiam
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
wczoraj Ania pięknie zjadła marchewkę z ziemniaczkami a o 17 zjadła kaszkę i przespała by nockę tylko idą zęby i chyba będzie gorzej niż w przypadku Antka ![]() A ja dzisiaj cierpię bo wczoraj z koleżanką wypiłyśmy butelkę wina ![]() Cytat:
Ja wczoraj myślałam że pobiję moją teściową. Przyjechała z tz do nas żeby zobaczyć wykonany przez tz remont i znowu szarpała Anią i nagle krzyczy "weźcie dziecko i sprawdźcie czy nie weszła jej gdzieś igła bo miałam przypiętą do bluzki" a Ania w tym czasie tak płakała. Powiedziałam że inna synowa nie pohamowałaby się tylko opieprzyłaby teściową na maksa. Tz powiedział jej że ma miejsce na przypinanie igieł.Cytat:
Ania śpi pod kołderką i nią się nie nakrywa natomiast kocykiem się nakrywała ale dzieci poradzą już sobie w takich sytuacjach ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- A Ania dostała katarku i to wczoraj popołudniu myślę że to od ząbków będę ją dzisiaj obserwować a jak co to pójdę do lekarza
|
||
|
|
|
#4735 |
|
Zakorzenienie
|
Bry.
U nas pobudka była o 6:37 jakoś tak. A zabawki w nocy mnie nie straszyła,uff Jedynie mały coś około 2 się przebudziła,ale dałam smoka i zasnął.Młodzieniec nakarmiony i teraz sobie leżymy jeszcze w łóżku.Zaraz mi pewnie mąż weźmie laptopa.To do potem jakby co
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-11 o 08:39 |
|
|
|
#4736 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas nocka masakryczna nie wiem czemu, może faktycznie te zęby w końcu wziełam ją do siebie ale było to samo, przed chwilą mnie obudziła majstrując przy mojej buzi
|
||
|
|
|
#4737 |
|
Zadomowienie
|
a mój syn miał wczoraj wieczorem bunt w piciu mleka nie wypije za cholere i koniec
pierwszy raz coś takiego się zdarzyło że dajemy mleczko a młody pociągnął dwa razy i ryk zasnąłpo mleczku obudził się ok 3:30 to dałam jeszcze troszkę meka i pospał do 6:20 rano juz bez problemowo porcję swojego mleczka wypił. mam nadzieję że dzisiaj Filip nie będzie tak cyrkowac wieczorem przy karmieniu---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- a na śniadanie smażonka
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Karolca do mnie napisała, żebym się odezwała, więc się odzywam ![]() U nas w porządku, Milka to wspaniała dziewczynka, nie mam z nią żadnych problemów W sobotę skończyła pół roczku, ma już dwa ząbki, stabilnie siedzi i ciągle się uśmiecha ![]() U mnie trochę gorzej, ale wątek nie o tym - mam nadzieję, że sytuacja się poprawi w każdym razie ![]() Pozdrowienia dla Was wszystkich ode mnie i Milusi |
|
|
|
#4739 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przyjrzałam mu się dokładnie na żywo w teatrze ![]() Mravka mądrze prawisz odnośnie tżtów. A co do Robicia to chyba nie ma co tak często kłóc Biedaczka..? my kontrole krwi pierwszą robiliśmy po miesiącu od brania leków i jeszcze trochę wtedy spadły.. Poprawiac wyniki zaczęły się dopiero po 2 miesiącach. Także trzeba dac czas i spróbowac za miesiąc- póltora? Trzymam mocno kciuki! p.s. A co do brzuszkowych spraw po żelazie.. Próbowaliście jakichś kropelek na brzuś? A kupki ma normalne, czy twarde? ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
strasznie mi żal Zuzi, oby szybko wróciła do zdrowia.. Jak tam po pierwszym dniu? ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- oj to już nie mój typ, tu się rozmijamy ten brat jego był wg mnie chyba lepszy z tego kojarzę bo ja tego serialu nie oglądałam..Ale Młynarczyk całkiem, całkiem.. Głos ma też nawet fajny. Prawie jak Andrzej Zieliński, ten to ma głos...
|
||
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca pamietam ze jakos przy zabkach pojawily sie u Ewelinki krostki na buzi, dobrze pamietam? Julia ma dwie kropki na policzku, blisko noska, od rana tak mi marudzi ze juz nie wiem jak sie nazywam, nie chce pic mleka, ale soczek owszem (jest chlodniejszy) i wybudza mi sie co chwila z takim przerazliwym piskiem .... moze zaczely sie u nas zeby, nie wiem, kurcze ... pozniej sprobuje jej posmarowac zelem i dam kuleczki homeopatyczne, zobaczymy czy to tu lezy problem. Juz od wczoraj mala mi daje popalic, ale dzis od rana to paranoja, nie wiem jak dam rade, a tu caly dzien przede mna
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

Sprawdziłam i drgania właczają zabawke ten telefon,ale teraz lezy cały czas na stoliku.No chyba,że ktoś sąsiadów czymś trzasnął,bo czasami aż drzy to może dlatego.Musiałabym wstać bo śrubokręt.
ale synuś Cię obroni w razie czego 
no synuś spi,ma w poważaniu matki która się boi 

I jak ją łaskotalo i kuło w stópki też się podobało 

skoro potrafi się cały przykryć,a denerwuje się kiedy na buzie sobie koc nałoży.

nie wiem czemu, może faktycznie te zęby
smażonka