|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Gucia tak jak pisałam co miasto to pewnie inna moda. Ja rok temu miałam w klasie 3 Dominików i 3 Kubusiów oraz 2 Julki. Inne imiona sie nie powtarzały. Ale ja jakoś nie zwracam uwagi jakie imiona są mode, wybrałam takie jakie mi się szalenie podobało, a że jest ładne, to nie dziwne, ze tyle osób je wybiera
Podobnie jak Julia, Zosia, Lena, Natalka. Bo one też są bardzo modne. Więc coś w tym jest, że ludzie je często wybierają. Agnusek, Butter ![]() Blonde
|
|
|
|
#2312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to jak musisz... ale przy leczo nie ma dużo roboty. Ja ostatnio po raz pierwszy robiłam ratatuj i poszło mi to całkiem sprawnie, także trzymam kciuki ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() Jak ja chodziłam do szkoły to były same Anki i Magdy Ale się pamięta takie rzeczy
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia oj tak, z mojego rocznika Magda jest bardzo popularnym imieniem
|
|
|
|
#2314 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do pracy. Napisz sobie wcześniej na spokojnie. Nie zwlekaj z tym do ostatniej chwili. Ja piszę drugą pracę a jak i przy poprzedniej z duszą na ramieniu... Malensstfo ja pytałam. Dzięki za odp. Coś mi się wydawało, że wcześniej z tobą nie poszedł, mimo zapewnień że pójdzie. A jeśli chodzi o poród Biki- zawsze zapominam że niektóre z Was kontaktują się ze sobą nie tylko na wizażu. I oczywiście liczymy na relację =)
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
czop mi zaczął dzisiaj odłazić - może wreszcie coś drgnie
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=(t)asia;36451012]Wiem, wiem. Mi to też co chwilę powraca. W sumie to nie wiem czy to jest zapalenie pęcherza. nigdy nie byłam z tym u lekarza. Przez parę kolejnych dni biegam do łazienki co chwilę, a czasami to idę i są 3 krople. Przy okazji boli, piecze. Nic przyjemnego. Biorę wtedy jakieś tabletki i przechodzi. Jakiś wiaterek mnie złapie na dworze i od razu to samo. A nie chodzę z odsłoniętym brzuchem. I zawsze tak mam jest jak zmarznę w stopy.
(t)asia Koniecznie idz z tym do lekarza , to nie żarty! Ja na poczatku tylko chodziłam do internisty, który ciagle faszerował mnie antybiotykami. Czasami tak sie to szybko rozkręcało, że mąż mnie wiózł w nocy na pogotowie, bo myslałam, ze umre. W końcu, po 1,5 roku trafiłam do dobrego urologa. Dostałam skierowanie na badania, usg. Do tego rewelacyjna szczepionke. Po 3msc jeje brania przesło, i od marca nie wróciło. Tfu tfu tfu!!! Dodaja - ja tak jak (t)asia po odstawienu plastrów , miałam bardzo regularne cykle. Ale podobno takie przesuniecia to raczej norma po odstawienu antykoncepcji hormonalnej
Kiedyś mieliśmy SIEBIE potem stworzyliśmy CIEBIE teraz mamy WSZYSTKO Marcel <3 Edytowane przez mysia1986 Czas edycji: 2012-09-11 o 10:12 |
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a już codziennie zaczynam czuć plecy, dokładniej krzyże, podbrzusze itp..... no i się zastanawiam co się tam w środku dzieje, ale widze, że u Ciebie do już hardkor ![]() Kciuki za Was jakby co to pisz sms
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
No taaa
![]() Właśnie dzwoniła moja mama, że już cała rodzina wie ...
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj sie
|
|
#2321 |
|
Zakorzenienie
|
Bao
|
|
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Bao, trzymam kciuki za Ciebie
|
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Qrde od wczoraj mnie coś głowa boli
|
|
|
|
|
#2325 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[QUOTE=mysia1986;36435396]Postanowiłam sobie trochę pomóc w tym cyklu starań i własnie przyszły do mnie testy owulacyjne. Powiedzcie mi dziewczyny, używała któraś??[COLOR="Silver"] Mysiu, ja również chciałam się posiłkować testami owulacyjnymi, ale mają one różne minusy. Przede wszystkim nawet jak pokazują dwie kreski, to znaczy, że poziom luteiny w organiźmie wskazuje nadchodzącą owulację. Nie koniecznie pokażą się te kreski już w dniu owulacji. Mało tego. U kobiet z PCOS (JA;P) nawet jak mi wyjdą dwie kreski (luteina ok), to niekoniecznie będzie to wystarczające do pęknięcia pęcherzyka- co w konsekwencji powoduje wyjście jajeczka i owulację. Dlatego to super metoda- nie przeczę- ale dla kobiet, które mają piękne regularne cykle, a jedynie owulacja trochę się im przesuwa i nie mogą trafić. Przy kobietach z problemami, to zbyt droga metoda, a i tak może zafałszować wynik. Natomiast rozumiem cię, sama próbowałam choć w moim przypadku wydaje się to być irracjonalne ;D ![]() ![]() ![]() Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36441226]A mnie czasem troszkę tej wiary brakuje. Halo Mrowinko, rozumiem cię aż za dobrze. Mnie się czasem płakać chce. Ostatnim razem po leczeniu w drugim cyklu dostałam krwawienie, które trwało 30dni (to już trzeci taki przypadek u mnie). Powodowało to jednoczesne pękanie u mnie zbyt dużej ilości nagromadzonych anomaliowo pęcherzyków. Przy ostatnim USG wyszło, że znów mam ich na jajniku ok. dwunastu niepękniętych...co mnie przeraża. I nie wiem jak to się tym razem dla mnie skończy- ciążą bliźniaczą, znów długim krwawieniem czy moze laparoskopią. Ale patrzę do przodu bo jakaś sprawiedliwość na tym świecie musi być. A pozytywne myślenie to połowa sukcesu;-) Jeszcze będziemy razem chodziły z brzuszkami! [QUOTE=mysia1986;36449334]Dzień Dobry ![]() Butter - Kochana czekaj spokojenie, bo teraz to już jestes zafiksowana na objawach. Poczekamy zobaczymy co bedzie. Ja oczywiscie życze II ![]() [COLOR="Silver"] Butter- Każdy chyba na początku fiksuje z powodu objawów;-) Ja już chyba jestem gotowa zrobić sobie betę z krwi dla pewności teraz- czy warto robić sobie nadzieję, czy dać na luz. A ostatnio miałam mega smaki ( mój TŻ jadąc z pracy o 1 w nocy przywiózł mi czekoladę- a ja nie jadam normalnie wogóle czekolady). O śledziach dwa dni później nie wspomniawszy. Miałam dość silne skurcze w dole brzucha. Przy wstaniu w nocy tak mi się kręciło w głowie, że musiałam się wrócić i podarować sobie tą wycieczkę;P I śpię jak zabita. Wczoraj padłam o 21:30 a o 9:30 ciężko było zwlec mi się z łóżka. Może to być zbieg okoliczonści, ponoć popularny u osób, które bardzo chcą, kto wie;-) Uff, tak tu dużo piszecie, ze ciężko nadrobić. A teraz chyba ja walnęłam elaborat hehehhe. Mrowinko, czy kwalifikuję się do dopisania na pierwszą stronę?;D
|
|
|
#2326 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To też moja druga praca. W poprzedniej miałam promotorkę hardcore i jak się nie dotrzymało terminu to głowa mała, także już w marcu miałam wszystko napisane ![]() Zobaczymy jak będzie teraz. Mam plan zacząć z kopyta, żeby się nie ślimaczyć z tym. Najchętniej broniłabym się już w czerwcu, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W czwartek jedziemy zapłacić meble Może do soboty dowiozą! Dziewczyny co myślicie o dawaniu imion takich samych w bliskiej rodzinie? W rodzinie tż jest taka sytuacja, że bliskie kuzynostwo dało córkom tak samo na imię. Dla mnie to trochę dziwne, choć z drugiej strony jak ktoś zajmie moją Lilkę to nie ręczę!
|
||||
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
taaaa
i tak się dziwię, że wczoraj tego nie zrobili |
|
|
|
#2329 |
|
Zadomowienie
|
mysia1986 muszę się w końcu wziąć za ten pęcherz. Idzie zima i będzie coraz gorzej. Aż się boję pomyśleć co to będzie w ciąży.
Wesoło masz =) Pewnie chciałaś się sama pochwalić. Ach te nasze mamy. Ja miałam tak samo ze ślubem- mamo nie mówi nikomu, sama zadzwonię (miałam na myśli babcię i najbliższą rodzinę)ale oczywiście następnego dnia dostawał telefony z gratulacjami. Na co oczywiście moja mama- ja nic nie mówiłam! mamamaluczka i dodaja ja tą pracę najpóźniej do piątku powinnam do dziekanatu zanieść. Mój promotor jej nawet nie czytał. Wyśle mu dzisiaj to co mam. W nocy dorobię resztę i tyle. Zobaczę co on na to. Zła jestem na siebie, bo miałam się bronić w czerwcu 2011 i tak to wszystko odwlekałam.Dobrze wiedziałam, że teraz ślub że będzie dużo pracy to się za to wcześniej nie wzięłam. Mgr też broniłam jak już ostateczny termin mnie gonił. Chciałam iść też dalej na studia ale jak tej pracy nie obroniłam jeszcze to chyba dam sobie spokój. Ach ten wrzesień Jeszcze ta moja mama. Wie, że mam dużo roboty to co chwilę dzwoni- Asia kupuje makaron na wesele, jakiej firmy wziąć... kupuje kawę, jaką wziąć... Nosz uduszę ją. ![]() I się wyżaliłam. Sorki
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
Heheh... może wczoraj nikt nie odbierał telefonu
|
|
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=(t)asia;36452101]mysia1986 muszę się w końcu wziąć za ten pęcherz. Idzie zima i będzie coraz gorzej. Aż się boję pomyśleć co to będzie w ciąży.
Ja własnie poszłam z tym pęcherzem bo juz intensywniej zaczełam myślec o dziecku. Na co ten urolog mi powiedział, ze zdarzaja sie przypadki, on takie sam miał, ze kobietą w ciąży własnie przestaje dolegać pęcherz i przechodzi Powinnaś naprawde o to zadbać, zrobic podstawowe badanie moczu i posiew. Ja miałam bakterie. Dopiero dłuższa kuracja antybiotykiem i szczepionka min 3msc ja wytłuły Lepiej o to zadbac, zeby sie nie przedostało na nerki
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
przyszłam tylko powiedzieć, że żyję, ledwo ale jakoś leci. Dzisiaj dzieci dały mi w kość, kompletnie mnie nie słuchały, do tego obie nauczycielki chore, ciągle zastępstwa są. ja też nie najlepiej się czuję, smarkam, kaszlę i trochę głowa boli. Zmęczona jestem na maksa, wczoraj do 24 konspekt pisałam. Oby do soboty bo po dwóch takich tygodniach to tylko o odpoczynku marzę. Tomalinko trzymam kciuki za laparo Bao trzymam kciuki aby coś się już ruszyło Butter, Agusek wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Więcej nie doczytałam, przepraszam
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, widzę, że dużo osób choruje ostatnio - jakaś plaga... chyba pogoda do kitu... w dzień ciepło, wieczorem zimno... |
|
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Bao kochana trzymaj się
![]() Ale fajnie, w końcu jakiś poród się zbliża, bo dawno nikt u nas nie rodził
|
|
|
|
#2337 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc
Malensstfo super ze wizyta udana, Amani gucia trzymam kciuki, Butter wszystkiego najlepszego i nie mysl za duzo zrobisz test to sie przekonaszCytat:
![]() Tomalinko trzymam kciuki, co do imion to moja siostra ma praktyki w zlobku i mowi ze glowie sa Maje i Igory ![]() Cytat:
dobre ![]() Baobabek to juz niedlugo, trzymaj sie Cytat:
mojej kuzynki i mojego brata synowie maja tak samo na imie, ja dzis jakas niewyspana a tu (pracy) tyle trzeba siedziec, masakra
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
No ale może juz w najbliższym czasie ktoś sie pochwali
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dużo Igorów???Łeeee...nie wiedziałam... to moje imię wybrane dla syna... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

Podobnie jak Julia, Zosia, Lena, Natalka. Bo one też są bardzo modne. Więc coś w tym jest, że ludzie je często wybierają. 

no ale trudno, szkoda, żeby warzywka się zmarnowały, a tuńczyka z makaronem całkiem niedawno jedliśmy
chyba z 10 minut nam to zajęło
Ale się pamięta takie rzeczy
Boże co ja sie z tym miała przez ponad 1,5roku , myślałam, że zejde czsami. Zaleczłam antybiotykami i wracało za miesiąc 
czop mi zaczął dzisiaj odłazić - może wreszcie coś drgnie

jakby co to pisz sms 

Trzymaj sie

Lepiej o to zadbac, zeby sie nie przedostało na nerki