Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-11, 11:24   #751
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
No ja niestety też mam takie przeczucie, że będę nosiła i nosiła tę ciążę... Prędzej zostanę mamusią październikową niż wrześniową...
Mnie tak mówili, że jak mam tak przed terminem urodzić to pewnie przenoszę. I na to wygląda niestety.

A co do laktatora to też zakupię chyba ten avent ręczny.
Ma któraś mamusia karmiąca?
Stary 2012-09-11, 11:24   #752
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Ja też sobie teraz podczytałam i jestem zecydowana na tą próbę, jak się nie uda to i tak przecież czeka mnie cc a zabieg jest robiony na sali operacyjnej, więc w razie czego powitam moją malutką już w poniedziełek. Najwięcej przeciwników jest takich, którzy nawet o tym nie słyszeli i wcale go nie mieli a znalazłam kilka opinii dziewczyn, które go miały i rodziły sn zdrowe dzieci bez żadnych komplikacji później. Najpierw robi się dokładne usg, żeby się upewnić, że dziecko będzie potem mogło przyjść na świat siłami natury i że nie jest za duże albo owinięte pępowiną

Kasiam nadzieję zawsze warto mieć i ja gdyby nie ta propozycja to też bym ją miała do samego końca czyli do podawania znieczulenia na sali operacyjnej do cc i też bym próbowała nakłonić Lili do obrotu, więc nie poddawaj się złym myślom kochanapamiętaj, że nadzieja powinna umrzeć ostatnia
dziekuje
bede trzymac kciuki za Ciebie, żeby sie obrót udał

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Kasia, nie smutaj się, wszystko będzie dobrze

teraz to bardzo przeżywasz ale po porodzie będzie dla Ciebie bez znaczenia, czy mała przyszła na świat przez sn czy cesarkę. ważne, że będzie w Twoich ramionach cała i zdrowa

dzięki Aguś za dobre słowo

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dzień dobry ...
Duśka w nocy doprowadziła mnie do szału .. nie chciała jeść małpa mała myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok, bawiła się smoczkiem i zasypiała i tak uwaga 6h ! prośby groźby nic nie działało a ja myślałam, że osiwieje bo na pewno jakaś chora będzie ehhh ... teraz zjadła normalnie i poszła spać ale słyszę że rozrabia czyli ze spania będą nici .. mama noś mnie !

śliczności manieńkie kochane ... no śliczny jestem !

mam dokładnie taki sam ... a tu Duśka rozrabiaka w nim ...

mały łobuziaczek z twarza aniołka

Cytat:

Asiulka co ile wymieniasz smoczki w butelkach ?
konczi ja sie pytałam o to na sr to mi polozne mowiły że trzeba zmieniac co 6 tygodni i faktycznie jak wczoraj wyciaglam butelki to tam w instukcji tez tak pisało.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

ahh muszę wam pokazać jak słodko wczoraj spał
jak urósł!!!! a zdjecie ehh piekne

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:27   #753
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Hej hej dziołszki
My po wizycie położnej i akurat dzisiaj odpadł Soni kikucik pępuszek piękny zagojony, aż miło popatrzeć a w zeszłym tygodniu zryczałam się jak głupia bo jak odeszła pierwsza część strupa to się ślimaczyło, jednak czyszczonko octeniseptem dało efekty i mamy zdrowy różowy pępuszek.

Co do picia - to ja bardzo dużo pije, bo mnie non stop suszy i wcale dużo nie sikam to chyba idzie w pokarm .

Czekamy na kolejne mamusie

Elena - zjedź ich zdrowo - złodziejska firma

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:28   #754
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Znów mam lekkie skurcze, ale nieregularne.
Tak w ogóle moja mama wczoraj miała spotkanie z tarocistką, no i ta postawiła mi karty i niby jutro mam rodzić
Także zabieram się za podatki, bo robota czeka

Cytat:
yy co Ty tu robisz? ja cały dzień śledziłam Twoją nieobecność i niemalże wmówiłam wszystkim że rodzisz .. yhhh
A tu zonk, jestem nadal

Cytat:
Potrafi pozory dobre zachować mała gwiazdunia moja kochana ... wczoraj mówię do niej - jak nie przestaniesz na mnie krzyczeć sprzedam Cię na bazarze a ta zaczęła się w głos śmiać i nie mogłam jej przebrać ... dość że mnie już dosłownie osrała, olała to teraz wyśmiała rośnie agentunia moja ....
Charrrrrakterek to Ona ma Ciekawe po kim

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
kurcze musze się wziąć w garść i pozałatwiać teraz najważniejsze sprawy, tzn, zaprzeczenie ojcostwa. w ty tyg musze podjechać po akt urodzenia małej a potem rura do sądu, chce to mieć jak najszybciej za sobą żeby mała już miała nazwisko swojego taty. Chociaż w książeczce zdrowia w szpitalu wpisali biologicznego ojca, przynajmniej tyle dobrze nie będę musiała nic kreślić :P
To załatwiaj a później mi podpowiesz co i jak.

Cytat:
Ojej, jakie cudo
Mateusz wychodź
Stary 2012-09-11, 11:28   #755
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
U mnie co 15 minut, raz zeszły do 10 minut. I niżej nie schodzą. Ale podobno te właściwe bolą okrutnie i na takie trzeba czekać Siedze cały czas w domu i czekam, zaraz mnie tu z nudów skręci.
Ale jak rozpoznać co boli tak okrutnie...? Bo mnie dziś w nocy okropnie bolało - cały krzyż i brzuch...
A teraz też masz te bóle?

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Przytyłam 12 kg.
Straciłam już ok 10.

Ja mam Medelę mini electric. Spisuje się dobrze. Wadą jest to, że jest głośna. Używałam jej przez jakich czas w szpitalu, żeby pobudzić laktację. Pomogło.
Teraz znowu jej użyję. Zobaczymy ile mleka kryje się w tych cyckach teraz. Czy moje maleństwo się najada...
A wiesz może, czy ta duża jest lepsza (może cichsza?) czy mini?

Wrzuciłam zdjęcia brzucha na maila, a raczej siebie z 22 kg na plusie...

Mam nadzieję, że to ostatnie zdjęcia z brzuchem.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:29   #756
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Mnie tak mówili, że jak mam tak przed terminem urodzić to pewnie przenoszę. I na to wygląda niestety.

Anusiu ja mam ręcznego Aventa i też chodziłam do szkoły - ładnie zasysał pierś i mleko fajnie ściekało do butelki.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:34   #757
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie co 15 minut, raz zeszły do 10 minut. I niżej nie schodzą. Ale podobno te właściwe bolą okrutnie i na takie trzeba czekać Siedze cały czas w domu i czekam, zaraz mnie tu z nudów skręci.
ja też czekam torba gotowa pod drzwiami, samochód zatankowany, telefon i ładowarka spakowane, RMUA aktualne wzięte, pies spakowany( bo muszę go na te kilka dni podrzucić do mamy ), ubranie do szpitala leży gotowe na pufie ... tylko skurczy regularnych brak
może mała czeka aż jej zamówię ten leżaczek tiny i łóżeczko turystyczne...
no to dzisiaj się za to biorę

ja z nudów oglądam pierwszy sezon "Żywych trupów" czekam jeszcze na nowe odcinek Dextera , jutro premiera siódmego sezonu

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
No ja niestety też mam takie przeczucie, że będę nosiła i nosiła tę ciążę... Prędzej zostanę mamusią październikową niż wrześniową...
dziewczyny a jak to jest z wywołaniem porodu, bo jeszcze o to nie pytałam ginekologa jeśli termin OM mam na 23 września to do którego maksymalnie można czekać?
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:43   #758
gda
Zakorzenienie

Cytat:
ja też czekam torba gotowa pod drzwiami, samochód zatankowany, telefon i ładowarka spakowane, RMUA aktualne wzięte, pies spakowany( bo muszę go na te kilka dni podrzucić do mamy ), ubranie do szpitala leży gotowe na pufie ... tylko skurczy regularnych brak
może mała czeka aż jej zamówię ten leżaczek tiny i łóżeczko turystyczne...
no to dzisiaj się za to biorę

ja z nudów oglądam pierwszy sezon "Żywych trupów" czekam jeszcze na nowe odcinek Dextera , jutro premiera siódmego sezonu

dziewczyny a jak to jest z wywołaniem porodu, bo jeszcze o to nie pytałam ginekologa jeśli termin OM mam na 23 września to do którego maksymalnie można czekać?
To zależy od stanu Twojego i dziecka. Mi powiedziała gin, że oni powinni sprawdzać poziom wód i ktg po terminie codziennie i jeśli wszystko jest ok, to czekają. A jeśli coś jest nie tak, to wywołują. Tak mi się wydaje...

My ostatnio zaczęliśmy Dextera oglądać, jesteśmy na 4 sezonie po 2 tygodniach codziennego oglądania.

A w czym jedziesz do szpitala (chodzi o ubranie)?
Stary 2012-09-11, 11:44   #759
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ale jak rozpoznać co boli tak okrutnie...? Bo mnie dziś w nocy okropnie bolało - cały krzyż i brzuch...
A teraz też masz te bóle?
Teraz mam brzuch cały napięty, ale skurczy nie mam. Podobno mają być tak mocne, że jak się schyle to rozprostować się nie będę mogła
Stary 2012-09-11, 11:45   #760
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
A wiesz może, czy ta duża jest lepsza (może cichsza?) czy mini?
Hmm, w szpitalu był ten model
http://www.babyranking.pl/produkty,2...or-medela.html
Jest spory, ale cichutki i świetnie dawał radę z cyckami pacjentek.
Stary 2012-09-11, 11:45   #761
kajaja
Zadomowienie

.GRcorrect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRSpellingCor rect { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRspelling { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px !important; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; TEXT-DECORATION: none !important}.GRline { POSITION: absolute; BOTTOM: 0px; BACKGROUND: url(correction.gif) repeat-x left bottom; HEIGHT: 3px; RIGHT: 0px; LEFT: 0px}.GRnoMark { BACKGROUND: none transparent scroll repeat 0% 0%}.GRwrapper { BORDER-BOTTOM: transparent 0px solid; POSITION: absolute; BORDER-LEFT: transparent 0px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; OVERFLOW: hidden; BORDER-TOP: transparent 0px solid; BORDER-RIGHT: transparent 0px solid; PADDING-TOP: 0px}.GRcontour { POSITION: absolute; MARGIN: 0px}.GRrichText { BORDER-BOTTOM-COLOR: transparent; PADDING-BOTTOM: 3px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px; BORDER-TOP-COLOR: transparent; MARGIN: 0px; DISPLAY: block; WHITE-SPACE: pre-wrap; BORDER-TOP-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; COLOR: transparent; BORDER-RIGHT-COLOR: transparent; OVERFLOW: hidden; BORDER-LEFT-COLOR: transparent; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; -webkit-text-fill-color: transparent}.GRinputWrapp er .GRrichText { POSITION: absolute; TOP: 50%}.GRtextareaWrapper .GRrichText { }#GRmenuList { BOX-SIZING: content-box; POSITION: relative; BORDER-LEFT: #8ed231 2px solid; PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 8px; WIDTH: 108px; PADDING-RIGHT: 8px; BACKGROUND: #fff; FLOAT: left; BORDER-RIGHT: #8ed231 2px solid; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL { POSITION: relative; PADDING-BOTTOM: 0px; LIST-STYLE-TYPE: none; MARGIN: -1px 0px 0px; PADDING-LEFT: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; FLOAT: left; PADDING-TOP: 0px}#GRmenuList UL LI { FONT: 12px/18px tahoma; WHITE-SPACE: nowrap; FLOAT: left; COLOR: #484848; CLEAR: left; CURSOR: pointer}#GRmenuList UL LI:first-child { FONT-WEIGHT: bold}#GRmenuList UL LI:hover { COLOR: #000}#GRtop { BORDER-TOP: #8ed231 2px solid; TOP: -7px}#GRbottom { BORDER-BOTTOM: #8ed231 2px solid; BOTTOM: -6px}.GRcorner_cnt { POSITION: absolute; WIDTH: 112px; BACKGROUND: #fff; HEIGHT: 7px; LEFT: 6px}#GRcontact { Z-INDEX: 1; POSITION: relative; TEXT-ALIGN: center; WIDTH: 100%; BOTTOM: -4px; DISPLAY: inline-block; FONT: 11px/18px tahoma; BACKGROUND: url(undefinedbottom-line-mid.png) left top; FLOAT: left; HEIGHT: 19px; COLOR: #fff; TEXT-DECORATION: none}#GRcontact:hover { BACKGROUND-POSITION: left bottom}#GRcontact STRONG { COLOR: #fff; FONT-SIZE: 12px}.GRcorner { POSITION: absolute; DISPLAY: block; BACKGROUND: url(undefinedcorners-2.png)}.GRmenu_tl { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: 0px 0px; HEIGHT: 7px; TOP: -2px; LEFT: -8px}.GRmenu_tr { WIDTH: 8px; BACKGROUND-POSITION: -10px 0px; HEIGHT: 7px; RIGHT: -8px; TOP: -2px}.GRmenu_bl { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: 0px -7px; HEIGHT: 21px; LEFT: -8px}.GRmenu_br { WIDTH: 10px; BOTTOM: -2px; BACKGROUND-POSITION: -8px -7px; HEIGHT: 21px; RIGHT: -8px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) 0px 0px}.hover { BACKGROUND: url(undefinedcorners-hover.png) -8px 0px}#GRmenuList #GRseparator { MARGIN: 3px 0px; WIDTH: 100%; BACKGROUND: #e5e5e5; HEIGHT: 1px; CURSOR: default}#GRmenuList #GRignore { TEXT-INDENT: -999px; WIDTH: 31px; BACKGROUND: url(undefinedmenu-ignore.gif) 0px 0px; HEIGHT: 15px; OVERFLOW: hidden}#GRmenuList #GRignore:hover { BACKGROUND-POSITION: 0px -15px}#GRmenuMask { Z-INDEX: 2147483647; POSITION: fixed; WIDTH: 100%; BACKGROUND: url(undefinedmenu-bg.gif); HEIGHT: 100%; TOP: 0px; LEFT: 0px}i ja w dwupaku mała sie wierci jak szalona:0
a moj dziadek stwierdzil ze chyba bedą blizniaki he he bo mam wielgachny brzuch:p

no a co do torby do szpitala to nadal jej brak a to juz 36+3
30.03.2016 Antek Fabian

Edytowane przez kajaja
Czas edycji: 2012-09-11 o 11:54
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:46   #762
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Ja dziś nie chce rodzić - beznadziejny lekarz jest na dyżurze, a na niego nie chce trafić.
Stary 2012-09-11, 11:47   #763
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Przytyłam 12 kg.
Straciłam już ok 10.
o, to ładnie

Cytat:

ja będziesz zamawiała to polecam przez allegro, znacznie taniej niż w sklepie. ja za laktator plus 4 butelki i 2 zapasowe smoczki do nich, smoczek uspokajacz i szczotkę do mycia butelek zapłaciłam ok 150 zł. a w sklepie sam laktator był po 160

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Hej hej dziołszki
My po wizycie położnej i akurat dzisiaj odpadł Soni kikucik pępuszek piękny zagojony, aż miło popatrzeć a w zeszłym tygodniu zryczałam się jak głupia bo jak odeszła pierwsza część strupa to się ślimaczyło, jednak czyszczonko octeniseptem dało efekty i mamy zdrowy różowy pępuszek.
to super wieści

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Znów mam lekkie skurcze, ale nieregularne.
Tak w ogóle moja mama wczoraj miała spotkanie z tarocistką, no i ta postawiła mi karty i niby jutro mam rodzić
Także zabieram się za podatki, bo robota czeka
ja mogę rodzić w każdy dzień, byle nie jutro
moja siostra ma właśnie 12 września urodziny i przez całą ciążę mi klepie, że NAPEWNO urodzę w ten sam dzień co ona...
i gdyby tak się jednak stało to wszystkim w koło by rozpowiadała, że ona wiedziała, że tak będzie.... strasznie dziwny z niej typ

a ja znów mam skurcze
Stary 2012-09-11, 11:49   #764
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzuciłam zdjęcia brzucha na maila, a raczej siebie z 22 kg na plusie...

Mam nadzieję, że to ostatnie zdjęcia z brzuchem.
Ja to się zastanawiam jaka ty chudzina musiałaś być 22 kilo wcześniej? Teraz ładna szczuplutka laska jesteś

Cytat:
Maksymalny termin to 41 + 5. Od tego czasu łożysko zaczyna się bardzo starzeć. U mnie w szpitalu i lekarz tydzień po terminie z OM zlecają wywołanie.

Cytat:
Co będzie pod ręką Normalne codzienne ciuchy.
Stary 2012-09-11, 11:52   #765
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Ok z jednej piersi wyssałam przez ok 15 minut 70ml mleka, także wiem już że pokarmu nie brakuje. O co więc chodzi? Mały głodomorro, czy robi ze mnie smoczka? Co robić?
A może za krótko trzymam ją przy piersi... robi spore przerwy między ssaniami i dlatego nie dojada... chociaż karmie ją nawet 40 minut.
Stary 2012-09-11, 12:01   #766
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
To zależy od stanu Twojego i dziecka. Mi powiedziała gin, że oni powinni sprawdzać poziom wód i ktg po terminie codziennie i jeśli wszystko jest ok, to czekają. A jeśli coś jest nie tak, to wywołują. Tak mi się wydaje...

My ostatnio zaczęliśmy Dextera oglądać, jesteśmy na 4 sezonie po 2 tygodniach codziennego oglądania.

naszykowałam sobie luźniejsze ubranie, tzn. spodnie 3/4 materiałowe i nieobcisłą bluzkę. do szpitala mam sporo kilometrów więc musi być wygodnie, w szpitalu z papierkami też się pewnie trochę zejdzie... poza tym położna pokazywała nam pozycję, jaką należy przyjąć w samochodzie w razie gdyby skurcze były coraz silniejsze i częstsze i była obawa, że można nie zdążyć dojechać. w obcisłym ubraniu byłoby cholernie niewygodnie takie wygibasy robić

a Dexter wciąga, też katowałam go codziennie

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:

ja się właśnie obawiam, że jak się zacznie to będę w takiej panice że nic nie będę mogła znaleźć... ostatnio tak miałam, nie czułam ruchów, lekarz kazał natychmiast przyjechać a jak jak dzik pędem pod prysznic a potem pół szafy wywaliłam by coś znaleźć...

zrobiła się ze mnie straszna panikara
Stary 2012-09-11, 12:02   #767
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to się zastanawiam jaka ty chudzina musiałaś być 22 kilo wcześniej? Teraz ładna szczuplutka laska jesteś

Maksymalny termin to 41 + 5. Od tego czasu łożysko zaczyna się bardzo starzeć. U mnie w szpitalu i lekarz tydzień po terminie z OM zlecają wywołanie.

Dziękuję Ci za poprawę nastroju

Ja też właśnie myślę sobie, że pojadę w tym co będę miała na sobie... No chyba, że zacznie się w nocy, to w piżamie.

Cytat:
naszykowałam sobie luźniejsze ubranie, tzn. spodnie 3/4 materiałowe i nieobcisłą bluzkę. do szpitala mam sporo kilometrów więc musi być wygodnie, w szpitalu z papierkami też się pewnie trochę zejdzie... poza tym położna pokazywała nam pozycję, jaką należy przyjąć w samochodzie w razie gdyby skurcze były coraz silniejsze i częstsze i była obawa, że można nie zdążyć dojechać. w obcisłym ubraniu byłoby cholernie niewygodnie takie wygibasy robić

a Dexter wciąga, też katowałam go codziennie
A jakie to pozycje, jakbyś mogła opisać?
Stary 2012-09-11, 12:05   #768
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

czyli wychodzi na to, że maksymalnie mam jeszcze 24 dni... cholera, trochę sporo
Stary 2012-09-11, 12:08   #769
lukrecja_25
Wtajemniczenie

haaaaj a my idziemy zaraz do doooomnkuuuu i mamy przyjsc dopiero na poród

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:09   #770
marzenka1984
Rozeznanie

Witajcie

Ale dzisiaj bolała mnie głowa, myślałam, że oczy wyjdą mi z orbit a po zmierzeniu miałam 140/100 ale wziełam Isoptin który biorę co 8 godzin, wzięłam Apap i mi spadło d 130/80 uff bo już myślałam, że będę jechać na IP.

Łóżeczko już mi przywiózł kurier Tż się rzucił na nie jak dzik i już stoi skręcone jeszcze pościel wypiorę i pomalutku mogę szykować kącik dla dzidzi
Stary 2012-09-11, 12:13   #771
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

A jakie to pozycje, jakbyś mogła opisać?
mówiąc najprościej: najlepiej tylne siedzenie samochodu, klęk na kolana, ramiona, głowę położyć na siedzeniu a tyłek wypiąć jak najbardziej w górę... cholernie niewygodne ale podobno skuteczne. tak samo postępuje się przy wypadnięciu pępowiny, tyle że wtedy wzywamy karetkę i czekamy w domu w takiej pozycji.

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-09-11 o 12:16
Stary 2012-09-11, 12:13   #772
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
ja będziesz zamawiała to polecam przez allegro, znacznie taniej niż w sklepie. ja za laktator plus 4 butelki i 2 zapasowe smoczki do nich, smoczek uspokajacz i szczotkę do mycia butelek zapłaciłam ok 150 zł. a w sklepie sam laktator był po 160

ja mogę rodzić w każdy dzień, byle nie jutro
moja siostra ma właśnie 12 września urodziny i przez całą ciążę mi klepie, że NAPEWNO urodzę w ten sam dzień co ona...
i gdyby tak się jednak stało to wszystkim w koło by rozpowiadała, że ona wiedziała, że tak będzie.... strasznie dziwny z niej typ
Ja dziś rodzić nie chce, Ty jutro Ciekawe rzeczy. Moja kupela co ma termin na 14 września wczoraj dowiedziała się, że jej synuś najprawdopodobniej waży 4800 g Dziwne to dla mnie jest strasznie, że termin już tak blisko a lekarz prowadzący nie kontrolował wagi. Ostatnio podawał jak mały miał 2600g w 31 tygodniu. Możliwe to, że tak dużo urósł w ciągu 9 tygodni?

A ten laktator chyba zakupie dziś.

Idę na zakupy, zrobię pizze na obiad, bo pomysłów już brak. Albo może zjemy coś na mieście dziś??? Już sama nie wiem. Podły mam nastrój
Stary 2012-09-11, 12:15   #773
lidka0308
Zadomowienie

Witam mamuśki!

Ja wczoraj tak padłam spać, że nawet się nie pożegnałam a mąż później komputer po cichaczu wyłączał
Ale dzisiaj znowu senna jestem, choć noc już o niebo lepsza była.

Smutny mam jakoś nastrój dziś, że się ta moja córcia nie chce obrócić sama i tak już do niej mówię, że mama o nią dba i się troszczy, więc i ona by mogła wykazać troszkę dobrej woli i spełnić marzenie mamy o naturalnym porodzie. Dziś spróbujemy muzyką ją przekonać, położymy się później ze słuchawkami na dole brzucha, może to ją zachęci

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
sliczne dzieciaczki macie

przedstawiam Wam jeszcze raz mojego krecika
szkoda,ze zawsze nie bedzie taki malusi
Śliczny synuś

Cytat:
Colds
w raczce ma wenflon bo ma zakazenie i podaja mu antybiotyk dozylnie.
Dzisiaj go badaja ostatni raz,wyniki beda przed poludniem,wiec mysle ze dzis bym juz wyszla gdyby nie moje wyniki mam zakazenie CRP 28 a norma jest do 5. Podobno jak pytalam sie pielegniarek to do 30 po porodzie wypuszczaja,a mi wczoraj zmienili antybiotyk na zastrzyk do tyłka,wiec napewno kolejne leczenie troche potrwa.Boze,nie zdzierże tego,tyle dni w tym szpitalu dzis UWAGA jest 18 dzien!!!!
Kochana, wiem, że na pewno masz dość tego szpitala, ale to przecież dla dobra twojego i syneczka, więc cierpliwości i musisz zdzierżyć!!!

Cytat:

hmm poszłabyś już też rodzić ciom?
zastój się nam zrobił ...

Potrafi pozory dobre zachować mała gwiazdunia moja kochana ... wczoraj mówię do niej - jak nie przestaniesz na mnie krzyczeć sprzedam Cię na bazarze a ta zaczęła się w głos śmiać i nie mogłam jej przebrać ... dość że mnie już dosłownie osrała, olała to teraz wyśmiała rośnie agentunia moja ....
Normalnie opisy wyczynów Dusi mnie rozbrajają choć pewnie jak moja zacznie tak dokazywać, to będę miała podobne odczucia do ciebie, a że najwyraźniej córka ma też jest uparciuchem małym, to będzie się działo
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:17   #774
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
haaaaj a my idziemy zaraz do doooomnkuuuu i mamy przyjsc dopiero na poród
Lucia, a co z Twoim ciśnieniem? jednak nie będą wywoływać wcześniej porodu?

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Witajcie

Ale dzisiaj bolała mnie głowa, myślałam, że oczy wyjdą mi z orbit a po zmierzeniu miałam 140/100 ale wziełam Isoptin który biorę co 8 godzin, wzięłam Apap i mi spadło d 130/80 uff bo już myślałam, że będę jechać na IP.

Łóżeczko już mi przywiózł kurier Tż się rzucił na nie jak dzik i już stoi skręcone jeszcze pościel wypiorę i pomalutku mogę szykować kącik dla dzidzi
to pewnie niedługo będą fotki
Stary 2012-09-11, 12:27   #775
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Asiulka - piękny synek!

Odespałam w końcu. Biedny mąż się przeze mnie nie wyspał. Nie dość, że bolało, to jeszcze potem biegunka, potem bolał mnie brzuch z głodu, to musiałam kanapki sobie robić, melisę, a on tylko nasłuchiwał z łóżka czy coś się nie dzieje
cześć

też dziś się standardowo nie wyspałam. Siku co godzinę plus o 4:30 byłam tak głodna, że musiałam iść po bułkę. Mąż też niewyspany. Ale codziennie wieczorem negocjuje z Małą, że czas już się opuszczać hotel mama

Poza tym czemu nikt nie rodzi ja się pytam

Zrąbałam zus z rana, bo miałam rację, no ale akcja porodowa po tym nie nastąpiła. Chyba potrzebuję większych podniet

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:30   #776
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja dziś rodzić nie chce, Ty jutro Ciekawe rzeczy. Moja kupela co ma termin na 14 września wczoraj dowiedziała się, że jej synuś najprawdopodobniej waży 4800 g Dziwne to dla mnie jest strasznie, że termin już tak blisko a lekarz prowadzący nie kontrolował wagi. Ostatnio podawał jak mały miał 2600g w 31 tygodniu. Możliwe to, że tak dużo urósł w ciągu 9 tygodni?

A ten laktator chyba zakupie dziś.

Idę na zakupy, zrobię pizze na obiad, bo pomysłów już brak. Albo może zjemy coś na mieście dziś??? Już sama nie wiem. Podły mam nastrój
ale mamy wymagania, co nie?

u mnie dziś kopytka z serem, ja też już nie wiem, co bym zjadła

[QUOTE=lidka0308;36453733]Witam mamuśki!

Ja wczoraj tak padłam spać, że nawet się nie pożegnałam a mąż później komputer po cichaczu wyłączał
Ale dzisiaj znowu senna jestem, choć noc już o niebo lepsza była.

Smutny mam jakoś nastrój dziś, że się ta moja córcia nie chce obrócić sama i tak już do niej mówię, że mama o nią dba i się troszczy, więc i ona by mogła wykazać troszkę dobrej woli i spełnić marzenie mamy o naturalnym porodzie. Dziś spróbujemy muzyką ją przekonać, położymy się później ze słuchawkami na dole brzucha, może to ją zachęci
/QUOTE]

Lidka, próbuj, próbuj jeszcze macie trochę czasu. trzymam kciuki
a jak się nie uda, to trudno. widocznie mały uparciuch się Wam trafił
u mnie podobny gagatek
codziennie proszę ją by mnie tak nie kopała po żołądku bo już mam dość tych wymiotów ale gdzie tam, nie słucha i zawzięcie okłada mnie piętkami
Stary 2012-09-11, 12:32   #777
zielona1911
Zakorzenienie

maly juz niema zakazenia-wyniki dobre,ale idzie pod lampe niestety! zółtaczke ma. Jak ja wytrzymam 2 dni bez niego,juz wyc mi sie chce...
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:34   #778
Asiuulka89
Zakorzenienie

ALe dzisiaj lecicie Ja byłam po wniosek o założenie działalności i się trochę za niego zabrałam ale teraz przerwa bo muszę ciuchy z suszarki poskładać i powkładać do szafy.

Co do chudnięcioa mnie pomaga dieta też sposób swoją drogą nadal leci jak szalona już 97, 8 kg jeszcze 32 kg do super laski

Gda gdzie Ty masz te 22 kg ja chce tak wyglądać nosz cudo zazdrosna się robię bo ja bez brzucha wyglądam jak wieloryb

Biedne jesteście z tymi skurczami no ale kiedyś musicie urodzić

Tamlin jeśli jasnowidzka tak mówi szykuj sie kochana

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
maly juz niema zakazenia-wyniki dobre,ale idzie pod lampe niestety! zółtaczke ma. Jak ja wytrzymam 2 dni bez niego,juz wyc mi sie chce...
silna baba jesteś dasz radę
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:36   #779
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja wczoraj przeżyłam chwilę grozy. Nie dość, że dostałam wczoraj wieczorem rozwolnienia pierwszy raz odkąd jestem w ciąży to potem złapały mnie skurcze (ale cały czas bezbolesne) i zrobiły się regularne- miałam 4 co 6 minut do tego czułam, że mała się pcha główką na dół... Na szczęście mi przeszło, bo już chciałam do szpitala jechać, bo chyba za wcześnie na takie akcje... Będę dzwonić do lekarza po 10, bo się teraz boję z domu ruszyć...
Nadrabiam i nie widzę wieści powizytowych. Oby wszystko dobrze było, niech dzidzia jeszcze posiedzi grzecznie u mamy

Cytat:
Druga noc w domku za nami i była identyczna jak poprzednia mała wstała o 1 wziełam ją do cyca i po 10minutach góra obie już chrapałyśmy potem przebudzenie po 5 szybkie ssanie i dalej w kime młoda poszła, śpi do tej pory

Dziewczyny rodzić, rodzić póki pogoda śliczna za oknem!
My dziś idziemy na pierwszy spacerek trzeba korzystać jak takie słoneczko piękne

Matko ja dopiero wczoraj pierwszy raz od cięcia walnełam sobie kupsko a dzisiaj już 2 razy na tronie posiedzenie miałam, więc organizm się z zastoju pewnie oczyszcza.

Konczi ja nie mówie że to niemożliwe żebyście miały za free, być może zależy to od rejonu a być może przepisy się już zmieniły bo jednak prawie 3 lata minęły.

Ja już wczoraj serio myślałam że Tamlin rodzi, jak tak Konczi wszystkim wmawiała a tu dupa

kurcze musze się wziąć w garść i pozałatwiać teraz najważniejsze sprawy, tzn, zaprzeczenie ojcostwa. w ty tyg musze podjechać po akt urodzenia małej a potem rura do sądu, chce to mieć jak najszybciej za sobą żeby mała już miała nazwisko swojego taty. Chociaż w książeczce zdrowia w szpitalu wpisali biologicznego ojca, przynajmniej tyle dobrze nie będę musiała nic kreślić

haha zapomniałam wam powiedzieć jaka ze mnie agentka :P
Wróciliśmy w niedziele do domu, wieczorem zaczeły się rozdzwaniać telefony- okazało się że nie podpisałam w szpitalu swojego wypisu i nie wziełam karty informacyjnej i zaświadczenia do macierzyńskiego
Tak mi się do domku spieszyło że jak tylko dostałam do ręki wszystkie dokumenty małej to szybciutko uciekliśmy ze szpitala i wtej radości nie zwróciłam uwagi że przecież nie ma żadnych dokumentów odnośnie mojej osoby tak więc wczoraj miałam wycieczke do Lublina a dzielny tatuś został z Zochną
No to pięknie, że Zosia tak ładnie śpi, oby Dusia Konczity wzięła przykład z wątkowej koleżanki a z tym pośpiechem do domu wcale się nie dziwię, bo ja jak już sobie coś umyślę i zaplanuję, to też tak mam, że tylko na tym się skupiam i przez to o połowie innych rzeczy zapomnę

Cytat:
mam coraz mniej pokarmu
cholera no co to jest z 2 cycków 100ml odciągnąć??!!

już kuźwa nie wiem co robić

Przystawiam małą na żądanie w między czasie odciągam żeby pokazac cyckom że chcemy więcej i więcej, pije herbatki na laktacje i dupaa.
Kciukam zatem za poprawę sytuacji mlecznej!!!

Cytat:
Daj znać co po wizycie biedna oby to nie było nic poważnego

To coś słabo z nim rozmawiasz albo synuś już jest nie usłuchany i sobie ma gdzieś to co mamusia chce

Konczita ja smoczków nie zmieniam zmienię jak Jasiu zacznie 3 miesiąc na większy wtedy mówisz że masz małą łobuziarę też już to przerabiałam i teraz mam straznie żywe dziecko nadąży ć za Zuzką nie idzie ale jak to mój pediatra mawia w takich dzieciach jest przyszłość
teraz mam egzemlarz aż nadto spokojny i grzeczny normalnie jak nie moje dziecko teraz sobie śpi po pobieraniu krewki spłakał się biedny tak że mi strasznie go szkoda było

Konczita jak po USG bioderek bo się nie chwaliłaś ??

dziewcvzyny rodzić bo nie ma emocji na atku noo chce poznać i pooglądać te wasze uparte dzieciaczki

zdjęcie normalnie jak z katalogu tej znanej fotografki, co robi fotki przebranym maluszkom - nazwisko mi z łepetynki uciekło, Jasio cudny!

Cytat:
100ml to mało?
Ja na początku odciągałam 2ml to dopiero było rozczarowanie.
Przecież 100ml na początek to dla dzidzi aż za dużo.

Musze też wziąć teraz odciągnąć i sprawdzić ile jest u mnie. Mała ciągle marudzi o cyca... nie wiem czy faktycznie jest taka głodna czy robi sobie ze mnie smoczka... może mam mało mleka...

Dziewczyny dużo pijcie jak już będziecie karmiły. Ja się zaniedbałam przez moment i jestem wysuszona jak wiór. Mleka pewnie też było od razu mniej.

Ja się martwiłam że będzie trzeba się odchudzać po ciąży. Dziewczyny dziecko z mlekiem wszystko wysysa. Ja mam ręce i nogi chudsze niż przed ciążą. Ogólnie wyglądam kiepsko. Zaczynam wmuszać w siebie jedzenie, żeby więcej nie schudnąć. Jedynie piersi mam wielkie i troszkę jeszcze brzucha zostało.
Na takie wieści o spadku kg czekałam, bo mam ogromną nadzieję, że u mnie też tak to zadziała i na pewno nie wyglądasz aż tak źle, jak samej tobie się wydaje

Cytat:
Asiulka - piękny synek!

Odespałam w końcu. Biedny mąż się przeze mnie nie wyspał. Nie dość, że bolało, to jeszcze potem biegunka, potem bolał mnie brzuch z głodu, to musiałam kanapki sobie robić, melisę, a on tylko nasłuchiwał z łóżka czy coś się nie dzieje
No takie fałszywe alarmy pewnie mogą człowieka wykończyć, więc zaciskam paluszki, żeby akcja się rozwinęła raz a porządnie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
cześć, jeszcze się nie meldowałam na tym wątku, ale tak pędzicie, ciężko się wbić, więc pozostaję tylko przy czytaniu was u nas się szykuje powoli, tzn. od niedzieli nie biorę już fenka i skurcze od razu są i to dość bolesne, raz regularne, raz nie, brzuch boli, ktg w porządku, łożysko w III st. i lekkie zwapnienia, więc chyba długo nie pociągnie ja czekam na odejście wód - liczę, że tak jak przy synku odejda i akcja ruszy a tymczasem dupa blada i skurcze tylko....do tego mega bóle krzyża w czwartek mam kolejne ktg o ile dotrwam - wtedy tez zacznę 38 tydz. ale mała jest już duża wg usg i przez to łożysko ponoć już nie rośnie tylko ewentualnie nabiera masy tak to gin określiła Szczytem moich marzeń było dotrwać do 30 sierpnia a tu już do 11 września dociągłam torba już spakowana, łóżeczko ubrane, wózek czeka
Zazdroszczę rozpakowanym ślicznych i zdorwych maluchów
No to czekamy na wieści o porodzie i niech się szybko rozkręca, skoro wszystko już tylko czeka
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:39   #780
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

zdjęcie normalnie jak z katalogu tej znanej fotografki, co robi fotki przebranym maluszkom - nazwisko mi z łepetynki uciekło, Jasio cudny!
:
o tym samym pomyślałam jak już zrobiłam zdjęcie. CHodzi o anne geddes może gdzięs tam drzemie mój ukryty talent ?
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości