Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-11, 09:10   #721
lilka00
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Hej dziewczyny, ja wczoraj przeżyłam chwilę grozy . Nie dość, że dostałam wczoraj wieczorem rozwolnienia pierwszy raz odkąd jestem w ciąży to potem złapały mnie skurcze (ale cały czas bezbolesne) i zrobiły się regularne- miałam 4 co 6 minut do tego czułam, że mała się pcha główką na dół... Na szczęście mi przeszło, bo już chciałam do szpitala jechać, bo chyba za wcześnie na takie akcje... Będę dzwonić do lekarza po 10, bo się teraz boję z domu ruszyć...
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 09:14   #722
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
No powiedz mu coś żeby chciał wyjść. Siedzi w brzuchu i jeszcze się rozbija. Wczoraj skurcze mnie męczyły i ucichły jak się położyłam. Chyba mojemu dzyndzlowi nie śpieszy się
no Anusia pogadaj z nim,powiedz że ciotka Magda z niecierpliwoscia czeka na sms od jego mamy a tu cisza i cisza
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 09:25   #723
Sojka1990
Zadomowienie

Druga noc w domku za nami i była identyczna jak poprzednia mała wstała o 1 wziełam ją do cyca i po 10minutach góra obie już chrapałyśmy potem przebudzenie po 5 szybkie ssanie i dalej w kime młoda poszła, śpi do tej pory

Dziewczyny rodzić, rodzić póki pogoda śliczna za oknem!
My dziś idziemy na pierwszy spacerek trzeba korzystać jak takie słoneczko piękne

Matko ja dopiero wczoraj pierwszy raz od cięcia walnełam sobie kupsko a dzisiaj już 2 razy na tronie posiedzenie miałam, więc organizm się z zastoju pewnie oczyszcza.

Konczi ja nie mówie że to niemożliwe żebyście miały za free, być może zależy to od rejonu a być może przepisy się już zmieniły bo jednak prawie 3 lata minęły.

Ja już wczoraj serio myślałam że Tamlin rodzi, jak tak Konczi wszystkim wmawiała a tu dupa :pała:

kurcze musze się wziąć w garść i pozałatwiać teraz najważniejsze sprawy, tzn, zaprzeczenie ojcostwa. w ty tyg musze podjechać po akt urodzenia małej a potem rura do sądu, chce to mieć jak najszybciej za sobą żeby mała już miała nazwisko swojego taty. Chociaż w książeczce zdrowia w szpitalu wpisali biologicznego ojca, przynajmniej tyle dobrze nie będę musiała nic kreślić :P

haha zapomniałam wam powiedzieć jaka ze mnie agentka :P
Wróciliśmy w niedziele do domu, wieczorem zaczeły się rozdzwaniać telefony- okazało się że nie podpisałam w szpitalu swojego wypisu i nie wziełam karty informacyjnej i zaświadczenia do macierzyńskiego
Tak mi się do domku spieszyło że jak tylko dostałam do ręki wszystkie dokumenty małej to szybciutko uciekliśmy ze szpitala i wtej radości nie zwróciłam uwagi że przecież nie ma żadnych dokumentów odnośnie mojej osoby tak więc wczoraj miałam wycieczke do Lublina a dzielny tatuś został z Zochną
Stary 2012-09-11, 09:26   #724
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Dzien dobry
ale dziś u mnie słonecznie
Nocke nawet przespałam

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dzień dobry ...
Duśka w nocy doprowadziła mnie do szału .. nie chciała jeść małpa mała myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok, bawiła się smoczkiem i zasypiała i tak uwaga 6h ! prośby groźby nic nie działało a ja myślałam, że osiwieje bo na pewno jakaś chora będzie ehhh ... teraz zjadła normalnie i poszła spać ale słyszę że rozrabia czyli ze spania będą nici .. mama noś mnie !

śliczności manieńkie kochane ... no śliczny jestem !

mam dokładnie taki sam ... a tu Duśka rozrabiaka w nim ...

yy co Ty tu robisz? ja cały dzień śledziłam Twoją nieobecność i niemalże wmówiłam wszystkim że rodzisz .. yhhh

za wizytę i za wagę .. ślicznie ... to już możesz rodzić, tak ?

coś czuję, że jesteś następna do powitania swojego synusia
piekna Duśka, nie wierze ze daje tak popalic rodzicom

Cytat:

Gratuluje czopa, umowy i powyżki, chyba będziesz następna, bo dziewczynki lubią się pośpieszyć. Może Twoja z tych szybkich?

wszystko ucichło, czopa juz nie ma i wogole kiszka
z jednej strony chciałabym już teraz rodzić ale z drugiej to mnie taki strach ogarnia , że głowa mała Wy to chociaz wiecie jak te skurcze wygladaja a ja nic , bo ja nawet przy okresie nic nie czuje, łagodnie przez to przechodziłam

ciekawe co tam u Angel i Iwonci ?? tak długo sa w szpitalu?

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 09:28   #725
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36450097]no Anusia pogadaj z nim,powiedz że ciotka Magda z niecierpliwoscia czeka na sms od jego mamy a tu cisza i cisza[/QUOTE]

Codziennie z nim negocjuje. Telefon cały czas naładowany, torba spakowana, mąż w pogotowi (biedny, dzwoni co godzine i pyta jak się czuje - nie skupia się na pracy). Najgorzej jest tak czekać...
Stary 2012-09-11, 09:34   #726
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Ja po labolatorium tragicznie sie czuje mam okropne zawroty głowy. musze iść do sklepu ale czekam aż mi minie a tu widze kolejka na porodowke hehe,no anusia i gda nastrajam Was do porodu

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 09:45   #727
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Codziennie z nim negocjuje. Telefon cały czas naładowany, torba spakowana, mąż w pogotowi (biedny, dzwoni co godzine i pyta jak się czuje - nie skupia się na pracy). Najgorzej jest tak czekać...
no najgorzej jak minie 14 a tu dalej dupa.ale trzymam mocno kciuki żeby poszło wcześniej
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 09:54   #728
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kiedy wybieracie się do ginekologa po porodzie? Tzn. po jakim czasie?
Po 6 czy 8tygodniach?
ja byłam 8 dni po ściągnąć szwy i kazał mi się umówić na wizytę 6 tygodni po porodzie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

A ja się właśnie mega wkur............. i jak jutro dopadnę zus w swoje ręce to może urodzę. Te patafiany mi liczą 80% kurna w ciąży. Ja ich jutro pozabijam
dobij! a potem idź rodzić

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
hmm poszłabyś już też rodzić ciom?
zastój się nam zrobił ...

zastój a jak się ruszy to hurtowo pewnikiem
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:06   #729
Sojka1990
Zadomowienie

mam coraz mniej pokarmu
cholera no co to jest z 2 cycków 100ml odciągnąć??!!

już kuźwa nie wiem co robić

Przystawiam małą na żądanie w między czasie odciągam żeby pokazac cyckom że chcemy więcej i więcej, pije herbatki na laktacje i dupaa.
Stary 2012-09-11, 10:16   #730
sandra23s
Zadomowienie

hej kobitki
cos ociagam sie ostatnio i jak zwykle nie dam rady was nadrobic
dzis pojechala juz moja mama.tesnkic bede za nią strasznie.nie wiem kiedy sie zobaczymy znowu ale w tym roku to juz napewno nie
u nas nocki i dnie spokojne.Pola budzi sie srednio co 3-4 godziny na karmienie a potem zasypia odrazu.
tż ma wolne jeszcze do konca tygodnia
wczoraj 2 razy mi sie strasznie slabo zrobilo i oblały mnie zimne poty,no muslalam,ze zemdleje normalnie.chyba organizm jeszcze osłabiony.a na dodatek nadal łapią mnie skurcze w łydkach

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:18   #731
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja wczoraj przeżyłam chwilę grozy . Nie dość, że dostałam wczoraj wieczorem rozwolnienia pierwszy raz odkąd jestem w ciąży to potem złapały mnie skurcze (ale cały czas bezbolesne) i zrobiły się regularne- miałam 4 co 6 minut do tego czułam, że mała się pcha główką na dół... Na szczęście mi przeszło, bo już chciałam do szpitala jechać, bo chyba za wcześnie na takie akcje... Będę dzwonić do lekarza po 10, bo się teraz boję z domu ruszyć...
Daj znać co po wizycie biedna oby to nie było nic poważnego
Cytat:
To coś słabo z nim rozmawiasz albo synuś już jest nie usłuchany i sobie ma gdzieś to co mamusia chce

Konczita ja smoczków nie zmieniam zmienię jak Jasiu zacznie 3 miesiąc na większy wtedy mówisz że masz małą łobuziarę też już to przerabiałam i teraz mam straznie żywe dziecko nadąży ć za Zuzką nie idzie ale jak to mój pediatra mawia w takich dzieciach jest przyszłość
teraz mam egzemlarz aż nadto spokojny i grzeczny normalnie jak nie moje dziecko teraz sobie śpi po pobieraniu krewki spłakał się biedny tak że mi strasznie go szkoda było

Konczita jak po USG bioderek bo się nie chwaliłaś ??

dziewcvzyny rodzić bo nie ma emocji na atku noo chce poznać i pooglądać te wasze uparte dzieciaczki

ahh muszę wam pokazać jak słodko wczoraj spał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0557.jpg (32,4 KB, 110 załadowań)

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2012-09-11 o 10:19
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:28   #732
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Daj znać co po wizycie biedna oby to nie było nic poważnego

To coś słabo z nim rozmawiasz albo synuś już jest nie usłuchany i sobie ma gdzieś to co mamusia chce

Konczita ja smoczków nie zmieniam zmienię jak Jasiu zacznie 3 miesiąc na większy wtedy mówisz że masz małą łobuziarę też już to przerabiałam i teraz mam straznie żywe dziecko nadąży ć za Zuzką nie idzie ale jak to mój pediatra mawia w takich dzieciach jest przyszłość
teraz mam egzemlarz aż nadto spokojny i grzeczny normalnie jak nie moje dziecko teraz sobie śpi po pobieraniu krewki spłakał się biedny tak że mi strasznie go szkoda było

Konczita jak po USG bioderek bo się nie chwaliłaś ??

dziewcvzyny rodzić bo nie ma emocji na atku noo chce poznać i pooglądać te wasze uparte dzieciaczki

matko jaki on już duży chłopak!!!!!!!!! przecudny!!!!!!!!!
Stary 2012-09-11, 10:40   #733
I_K
Zakorzenienie

Cytat:

ale Twój synek jest już duży!!! słodko śpi
Stary 2012-09-11, 11:05   #734
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Asiu, masz racje - od początku nie słucha mamusi
A Twój chłopak rzeczywiście rośnie jak na drożdżach.

Mój termin z OM jest na 16 września. Gin się pomylił o 2 dni w obliczeniach
Stary 2012-09-11, 11:07   #735
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
mam coraz mniej pokarmu
cholera no co to jest z 2 cycków 100ml odciągnąć??!!

już kuźwa nie wiem co robić

Przystawiam małą na żądanie w między czasie odciągam żeby pokazac cyckom że chcemy więcej i więcej, pije herbatki na laktacje i dupaa.
100ml to mało?
Ja na początku odciągałam 2ml to dopiero było rozczarowanie.
Przecież 100ml na początek to dla dzidzi aż za dużo.

Musze też wziąć teraz odciągnąć i sprawdzić ile jest u mnie. Mała ciągle marudzi o cyca... nie wiem czy faktycznie jest taka głodna czy robi sobie ze mnie smoczka... może mam mało mleka...

Dziewczyny dużo pijcie jak już będziecie karmiły. Ja się zaniedbałam przez moment i jestem wysuszona jak wiór. Mleka pewnie też było od razu mniej.

Ja się martwiłam że będzie trzeba się odchudzać po ciąży. Dziewczyny dziecko z mlekiem wszystko wysysa. Ja mam ręce i nogi chudsze niż przed ciążą. Ogólnie wyglądam kiepsko. Zaczynam wmuszać w siebie jedzenie, żeby więcej nie schudnąć. Jedynie piersi mam wielkie i troszkę jeszcze brzucha zostało.
Stary 2012-09-11, 11:10   #736
gda
Zakorzenienie

Asiulka - piękny synek!

Odespałam w końcu. Biedny mąż się przeze mnie nie wyspał. Nie dość, że bolało, to jeszcze potem biegunka, potem bolał mnie brzuch z głodu, to musiałam kanapki sobie robić, melisę, a on tylko nasłuchiwał z łóżka czy coś się nie dzieje
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:10   #737
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Nie mogę spać

Boli, mdli i mam biegunkę lekką. Wzięłam nospę i zaparzyłam melisę.
I czuję się dziwnie pobudzona/niespokojna...
Cytat:
Nie rodzę... Męczyło mnie tak aż do 4.30! Po czym przeszło i udało mi się zasnąć... Teraz odsypiam.

Nie lubię być tak nabierana
współczuję... wiem co to znaczy... za mną też noc nieprzespana najpierw zgaga, później skurcze i wymioty,zasnęłam nad ranem a teraz jelita mnie napierdzielają... wykończyć się idzie
i to który już raz ...
20 września mam wizytę i myślę,. że spokojnie się na nią załapię, choć podobno miałam urodzić wcześniej

Cytat:
u mnie identycznie... Tż cały tydzień poza domem (jedzie o 5 a wraca po 22 ) i co kilka dzwoni z pytaniem "I jak tam...?" . najgorsze jest to, że cały czas mnie podolewa, mam skurcze i sama nie wiem, czy coś się rozkręci czy nie... i tak od kilku dni...
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:10   #738
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
hej kobitki
cos ociagam sie ostatnio i jak zwykle nie dam rady was nadrobic
dzis pojechala juz moja mama.tesnkic bede za nią strasznie.nie wiem kiedy sie zobaczymy znowu ale w tym roku to juz napewno nie
u nas nocki i dnie spokojne.Pola budzi sie srednio co 3-4 godziny na karmienie a potem zasypia odrazu.
tż ma wolne jeszcze do konca tygodnia
wczoraj 2 razy mi sie strasznie slabo zrobilo i oblały mnie zimne poty,no muslalam,ze zemdleje normalnie.chyba organizm jeszcze osłabiony.a na dodatek nadal łapią mnie skurcze w łydkach
To ładnie śpi
Moja Aleńka w nocy faktycznie śpi, czasami nawet po 4 godziny, ale za dnia robi się bardzo aktywna i oczywiście głodna. Właściwie co godzinę chce jest, a to mnie niepokoi bo coś jest nie tak. Teraz po 3 godzinach walki zasnęła i śpi już jakąś drugą godzinę.

Dbaj o siebie Sandra. Dużo jedz, pij i jeszcze raz pij.
Stary 2012-09-11, 11:11   #739
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
100ml to mało?
Ja na początku odciągałam 2ml to dopiero było rozczarowanie.
Przecież 100ml na początek to dla dzidzi aż za dużo.

Musze też wziąć teraz odciągnąć i sprawdzić ile jest u mnie. Mała ciągle marudzi o cyca... nie wiem czy faktycznie jest taka głodna czy robi sobie ze mnie smoczka... może mam mało mleka...

Dziewczyny dużo pijcie jak już będziecie karmiły. Ja się zaniedbałam przez moment i jestem wysuszona jak wiór. Mleka pewnie też było od razu mniej.

Ja się martwiłam że będzie trzeba się odchudzać po ciąży. Dziewczyny dziecko z mlekiem wszystko wysysa. Ja mam ręce i nogi chudsze niż przed ciążą. Ogólnie wyglądam kiepsko. Zaczynam wmuszać w siebie jedzenie, żeby więcej nie schudnąć. Jedynie piersi mam wielkie i troszkę jeszcze brzucha zostało.
Czyli moje JUŻ 22 kg na plusie szybko znikną...?
Stary 2012-09-11, 11:12   #740
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Cuudaczek
Stary 2012-09-11, 11:13   #741
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
współczuję... wiem co to znaczy... za mną też noc nieprzespana najpierw zgaga, później skurcze i wymioty,zasnęłam nad ranem a teraz jelita mnie napierdzielają... wykończyć się idzie
i to który już raz ...
20 września mam wizytę i myślę,. że spokojnie się na nią załapię, choć podobno miałam urodzić wcześniej

u mnie identycznie... Tż cały tydzień poza domem (jedzie o 5 a wraca po 22 ) i co kilka dzwoni z pytaniem "I jak tam...?" . najgorsze jest to, że cały czas mnie podolewa, mam skurcze i sama nie wiem, czy coś się rozkręci czy nie... i tak od kilku dni...
To jest straszne! Ja już w nocy miałam co 7 minut równo te skurcze, trwające po minutę i się zastanawiałam czy to to, czy nie to. Można zwariować z tym!
Stary 2012-09-11, 11:13   #742
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Ciekawe jak u mnie z wagą będzie. Mam nadzieje, że poleci szybciutko tak jak szybciutko wzrosła
Stary 2012-09-11, 11:14   #743
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Czyli moje JUŻ 22 kg na plusie szybko znikną...?
Powinno
Chyba, że to jakoś zależy od przemiany materii, ale ja tracę szybko i kilka moich znajomych miało tak samo.
A jak reszta mam karmiących piersią? Też chudniecie w oczach?
Stary 2012-09-11, 11:17   #744
aga_ton
Wtajemniczenie

dziewczyny, piszecie o odciąganiu pokarmu, jaki macie sprzęt do tego?
ja kupiłam ręczny avent w zestawie z 4 butelkami ale jeszcze nie mam okazji sprawdzić, czy to dobry wybór.

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
To jest straszne! Ja już w nocy miałam co 7 minut równo te skurcze, trwające po minutę i się zastanawiałam czy to to, czy nie to. Można zwariować z tym!

Gda, jeszcze wyjdzie tak, że teraz nas straszy i straszy a i tak skończy się wywołaniem porodu po terminie
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:18   #745
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
A ile przytyłaś w ciąży?
Stary 2012-09-11, 11:18   #746
gda
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, piszecie o odciąganiu pokarmu, jaki macie sprzęt do tego?
ja kupiłam ręczny avent w zestawie z 4 butelkami ale jeszcze nie mam okazji sprawdzić, czy to dobry wybór.
O właśnie, dobre pytanie!
A może któraś ma Medelę...? Bo czytałam o niej dobre opinie, droga jest, ale ja muszę do szkoły chodzić i sprawnie odciągać ten pokarm i słyszałam, że z nią jest najmniej babrania się...

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:

Gda, jeszcze wyjdzie tak, że teraz nas straszy i straszy a i tak skończy się wywołaniem porodu po terminie
Też tak przewiduję...
Stary 2012-09-11, 11:20   #747
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
U mnie co 15 minut, raz zeszły do 10 minut. I niżej nie schodzą. Ale podobno te właściwe bolą okrutnie i na takie trzeba czekać Siedze cały czas w domu i czekam, zaraz mnie tu z nudów skręci.
Stary 2012-09-11, 11:21   #748
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Też tak przewiduję...
No ja niestety też mam takie przeczucie, że będę nosiła i nosiła tę ciążę... Prędzej zostanę mamusią październikową niż wrześniową...
Stary 2012-09-11, 11:23   #749
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

cześć, jeszcze się nie meldowałam na tym wątku, ale tak pędzicie, ciężko się wbić, więc pozostaję tylko przy czytaniu was u nas się szykuje powoli, tzn. od niedzieli nie biorę już fenka i skurcze od razu są i to dość bolesne, raz regularne, raz nie, brzuch boli, ktg w porządku, łożysko w III st. i lekkie zwapnienia, więc chyba długo nie pociągnie ja czekam na odejście wód - liczę, że tak jak przy synku odejda i akcja ruszy a tymczasem dupa blada i skurcze tylko....do tego mega bóle krzyża w czwartek mam kolejne ktg o ile dotrwam - wtedy tez zacznę 38 tydz. ale mała jest już duża wg usg i przez to łożysko ponoć już nie rośnie tylko ewentualnie nabiera masy tak to gin określiła Szczytem moich marzeń było dotrwać do 30 sierpnia a tu już do 11 września dociągłam torba już spakowana, łóżeczko ubrane, wózek czeka
Zazdroszczę rozpakowanym ślicznych i zdorwych maluchów

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:23   #750
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
A ile przytyłaś w ciąży?
Przytyłam 12 kg.
Straciłam już ok 10.

Cytat:
O właśnie, dobre pytanie!
A może któraś ma Medelę...? Bo czytałam o niej dobre opinie, droga jest, ale ja muszę do szkoły chodzić i sprawnie odciągać ten pokarm i słyszałam, że z nią jest najmniej babrania się...
Ja mam Medelę mini electric. Spisuje się dobrze. Wadą jest to, że jest głośna. Używałam jej przez jakich czas w szpitalu, żeby pobudzić laktację. Pomogło.
Teraz znowu jej użyję. Zobaczymy ile mleka kryje się w tych cyckach teraz. Czy moje maleństwo się najada...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości