|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
Nadzieję trzeba mieć!Cytat:
![]() Cytat:
A co do Twojej owulki to trzymam kciuki. TŻ wykorzystuj ile się da ![]() Cytat:
Cytat:
A z tym rusztowaniem to niezłe jajca Chyba bym pękła ze śmiechu na Twoim miejscu. Cytat:
![]() Hej wtorkowo! U mnie jak napisałam wcześniej @ się rozkręca. Także i ja zaczynam dziś nowy cykl. Wczoraj już sobie wypiłam ziółka i mam nadzieję, że mi pomogą. W pracy nuda i wkurza mnie to, bo przez to mam za dużo czasu na rozmyślanie. Postanowiłam zapisać się na jakiś fitness. Troszkę kondycję poprawić i żeby się zająć czymś innym. No i parę kilo przydało by się jeszcze zrzucić. Także same plusy z tego będą. Tylko czemu ja jestem taka leniwa... |
||||||
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Helo nie mOge cytowac z mojego małego sprzętu hehe i muszesie nameczyc... Colorblue -a no jestem już postaram sie nie opuszczać was na tak długo a fakt czuje sie superr. Magdammm- spokojnego lotu życzę do zobaczenia hehe. Iza243- nie nerwuj sie będzie wszystko ok daj znać po wizycie u giną. Partytna- a miło zobaczymy jakie bedą po ciąży i może po karmieniu hee bo póki co są małe jedyne jak u nastolatki hehe
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
Ja dziś nietenteges chyba skutki uboczne Clo dają się we znaki. Głowa mnie boli, jak na dobrym kacu i nie mogę nią zbyt gwałtownie ruszać. I źle śpię i w ogóle jestem padnięta.Jeszcze jutro Clo zjem i koniec, to może się poprawi. Trzymam ciągle kciuki i czytam ale takie macie tempo, że ciężko nadążyć
|
#1834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja nie z tym do Was. Mówiłam wczoraj, że w środę nie spodziewam się @ i na tesciochu tylko jedna krecha. Dzisiaj wyjmuję ten wczorajszy test, a tam oprócz tej jednej co była pojawiła się druga, cieniutka, z cieniem. Jestem na telefonie i nie umiem Wam wrzucić zdjęcia jak przez komputer, chyba, że jest jakiś inny sposób?Dzisiaj powinny też przyjść testy, które zamówiłam, więc jutro zatestuje. Kurka, chciałabym poznać Wasze opinie, ale nie umiem tego badziewia tu wkleić. Jedynie na maila. |
|
|
|
|
#1835 | |||
|
Zakorzenienie
|
W końcu net działa
Cytat:
Ale nowy cykl nowe nadzieje![]() Cytat:
Cytat:
Dzastin prosze o zmiane na 1 stronie na 2 cykl starań. Ja od dziś biore wiesiołka i czekam na ziółka.Zaraz sie zbieram do tego lekarza.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#1836 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dedra ja tez widze same kobiety w ciazy i zagladam do wozkow :P :brzydal: wczoraj nawet TZ stwierdzil ze moj instynkt macierzynski daje porzadnie o sobie znac.... Edytowane przez magbes Czas edycji: 2012-09-11 o 10:44 |
||||
|
|
|
#1837 |
|
Zadomowienie
|
Dzastin, mogę i ja prosić o zmianę na pierwszej stronie?
5 cs, termin @ 9.10 |
|
|
|
#1838 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi TZ kiedys przez sen kazał podawać cegły dobrze ze on juz nie pracuje w budowlance bo po kazał robic by mi przez sen nadgodziny ![]() IZA głowa do gory z dwoja złego dobrze ze juz @ sie pojawił . dawaj znac co i jak po wizycie u Gina
Ciało jest moją świątynią a rodzina bogiem.... ![]() Edytowane przez FD_nika Czas edycji: 2012-09-11 o 10:58 |
|
|
|
|
#1839 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mialam wlasnie w czwartek leciec![]() oj![]() troche masz do tego lotniska drogi;D co? |
|
|
|
|
#1840 | |
|
Raczkowanie
|
anoxee ... podobno test po tak długim czasie po odczytaniu nie jest wiarygodny ale wiesz szanse sa zawsze ja 3 mam kciuki by mmo wszystko była to fasolcia
tak wiec jak zatestujesz ponownie to dawaj znac bo czekamy z niecierpliwoscia ...Jak bedziesz juz miala dostep do kompa to wrzucaj szybciutko nam to zdjecie ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
Sama sobie tak tłumacze bo biore Bromergon i to dzien w dzien i tez paskudnie sie czuje ale juz i tak troche lepiej niz na poczatku jego brania
Ciało jest moją świątynią a rodzina bogiem.... ![]() Edytowane przez FD_nika Czas edycji: 2012-09-11 o 11:21 |
|
|
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzis o 2 w nocy wyjezdzamy, wiec gdybym leciala, to lecialabym dzis a tak to jedziemu autkiem i do ystad. tam na prom do swinioprzejscia potem sru na szczecin, a juz na koniec prosto 10 do domku a na torp no mam niestety kawalek, ale i tak jest blizej niz gardemoen jedziemy zawsze jakies 2-2,5h
|
|
|
|
|
#1842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo bardzo. w tamtej ciazy bylam bardzo zdziwiona.. myslalam, ze testy sa jakies felerne.. bo jak szybko robi sie kreska kontrolna tak odrazu zrobila sie taaakiego samego koloru kreska testowa.. nie czekalam, tylko odrazu byla.. az pobieglam po 3 nastepne testy.. bo nie wierzylam, ze one pokazuja sie tak szybko!
|
|
|
|
|
#1843 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Już Wam poprawiam kobitki bo sobie też muszę zmienić. ![]() magdammm-miłej podróży ![]() A Wam dziewczynki dziękuje za słowa wsparcia Trzeba wziąść się w garść i zaczynamy 3cs...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
A i jeszcze chciałam dodać, że Wiesiek chyba działa, bo u mnie nie jest sucho
wprawdzie to dopiero 8 dc i śluz jest jeszcze nieowulacyjny, ale liczę na to,że niedłguo się coś ruszy ![]() W tamtym cyklu na Clo byłA sahara. No i ja Wieśka biorę dopiero od 4 dc, więc tym bardzije jestem zdziwiona.
|
#1845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to trzeba to wykorzystac i pracowac pracowac pracowac![]()
|
|
|
|
|
#1846 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
|
|
#1847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to dobrze,że działa... niech zadziała tak żebyście coś tam zmajstrowali. ![]() Ja właśnie zamawiam testy owulacyjne
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1848 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
hej baby,
wątek nabrał takiego tempa, że nie ogarniam... U mnie wiesiołek i przywrotnik chyba nie działają, bo płodnego śluzu nie ma Powiem Wam że ostatnio mam masę energii .Co do testów, jaśniejsza, druga krecha kilka dni z rzędu a potem już tylko jedna oznacza, że owu nie było? Ja obstawiam, że tak więc ten cykl pewnie mam stracony, do gin idę dopiero w pt, więc na temat owu nic mi już nie powie. Wkurza mnie to, że @ przychodzą kolejno do każdej... kiedy ta bessa się skończy? Każda fasola na wątku napawa mnie optymizmem i zaglądam czasami tylko sprawdzić czzy może jest już następna... a tu doopa. Dzastin poproszę o zmianę na 1st stronie na 6cs. senkju
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-09-11 o 12:06 |
|
|
|
#1850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kobittooo zaraź mnie tym optymizmem,przyda mi się to ![]() Co do testów owulacyjnych to mi się zawsze pokazywała II kreska praktycznie taka sama jak pierwsza lub nawet ciemniejsza... W 100% nie ufam tym testom więc wspomagam się mierzeniem tempki,tak więc nie jest powiedziane że owu u Ciebie nie wystąpiła...może i była ale testy jej nie wykryły albo dopiero będzie? ![]() P.S Już Ci zmieniam
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-09-11 o 12:11 |
|
|
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też taki wodnisty na razie, ale to 8 dc, więc czekam cierpliwie.A w jajcorach też cuzję, kłucia delikatne. Więc pracują oby prawidłowo.18 czyli za tydzień mam wizytę u gina, będzie to 15 dc więc loteria, albo będzie widać pęcherze tuż przed pękaniem, albo już nie będzie niczego. Ale tamten cykl miałam 32 dniowy i prawdopodobną owu ok 17 dc, więc może jednak podglądnę co nieco ![]() A i po kawce mi lepiej, dynka tak nie napieprza, tylko pocę się jak baba w menopauzie (niestety znam to uczucie - efekt kuracji Danazolem) No to by było na tyle, wracam do roboty.
|
|
#1852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1853 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobietki
Cały czas was nadrabiam bo tyle tu piszecie że nie mogę na bieżąco nadążyć Ale intensywnie cały czas trzymam za was kciuki.U mnie zaczął się 9 tydzień.Wczoraj się pokłóciłam z Tż i źle mi z tym strasznie od jakiegoś czasu ciągle mi mówi że jestem egoistką,patrzę tylko na siebie,a jego potrzeb nie widzę...niestety to któraś z rzędu taka sama kłótnia,boje się że się rozstaniemy.A ja przecież też się o niego martwię i staram się troszczyć.Tylko on jakoś się zamknął w sobie i nie chce nic mówić jak jest coś nie tak.Musiałam się wam wyżalić
|
|
|
|
#1854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moze sprobujcie usiasc i pogadac na spokojnie .... moze wspolny spacer przy fajnej pogodzie złagodzi nastroj i uda sie wam dotrzec do sedna sprawy ...
|
|
#1855 |
|
Zadomowienie
|
Za ch... NIE załaduje tego linka, także wklejam, najwyżej poniosę konsekwencje :/ odpiszę Wam dziewczynki z cytowaniem w domu, bo mnie zaraz poniesie przy tym telefonie!!
![]() Fotka testu: http://i46.tinypic.com/34rayhg.jpg |
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja dołączam do Was
otóż załczał się moj 1cs może nie być łatwo bo mam hiperandrogenizm, hiperprolaktynemię i tyłozgięcie , moj gin razem z endokrynolog wręcz zalecili szybką ciąże pod ich kontrolą ( do ktorej być moze wystarczy miesiąc starań a może lata) i ponowny powrót po połogu do antykencepcji hormonalnej bo tylko ona jest w stanie sciągnąc wszystkie objawy z jakini sie borykam od roku. Za mąz wychodzę za 3 miesiące , a dzidzia będzie planowana i bardzo oczekiwana ..choć plan był ze starania zaczniemy po ślubie dopiero mojeh zdrowie lekko to przyspieszyło..ohhh ale stres mam |
|
|
|
#1857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale wiesz samo staranie sie o babusia jest bardzo miłe ![]() W takim razie witam i zycze owocnego juz pierwszego cyklu
|
|
#1858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepiej to powtórz test z rana i będzie 100% pewności. ![]() Ja pomału się zbieram do pracy laseczki bo jeszcze po drodze zamierzam sobie jakieś spodnie kupić ![]() Jutro idę też na popo więc rano zajrzę. Buziaki No i witam nową koleżankę ;-)
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-09-11 o 12:49 |
|
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Znicze-ja tam widzę prezencie i to 2 hehe a powiedz mi po zrobieniu testu ile odczytywalas wynik?tzn ile sie na niego patrzylas hehe ? Jeżeli 1min czy 2 to całkiem możliwe ze nie Wodzisław a w ciagu 5 min pojawiła sie kreska ja tak miałam pojawiła mi sie po 3do 4 min
|
#1860 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

Nadzieję trzeba mieć!
z drugiej strony nie ma reguly... i moze w nast cyklu owulka juz sie przestawi na wlasciwsze tory i bedzie jednak szybciej i sie uda... ?
a nuz sie uda....
Kochaliśmy się kilka razy no ale przy ostatnim już widzę że przy syna
No ale myślę rozbudzę go

Jestem na telefonie i nie umiem Wam wrzucić zdjęcia jak przez komputer, chyba, że jest jakiś inny sposób?
Ale nowy cykl nowe nadzieje

wstalam, wszedzie gdzie mozliwe otworzylam okna, polozylam sie w pokoju najdalej oddalonym od kuchni, ale nadal mnie ciagnelo. fuuuujjj, juz nigdy wiecej nie rusze frytek!!! i w polaczeniu z ciderem wyszla kiszka;/ a do tego jeszcze doszla małpa. jak na zawolanie;/ wiec jestem zla i niewyspana, a dodatkowo dzis o 2 w nocy musimy juz wyjechac, zeby zdarzyc na prom(magdamm gdybym leciala samolotem to pewnie na torpie bysmy sie spotkaly
mialam wlasnie w czwartek leciec

.
Ale intensywnie cały czas trzymam za was kciuki.U mnie zaczął się 9 tydzień.Wczoraj się pokłóciłam z Tż i źle mi z tym strasznie
od jakiegoś czasu ciągle mi mówi że jestem egoistką,patrzę tylko na siebie,a jego potrzeb nie widzę...niestety to któraś z rzędu taka sama kłótnia,boje się że się rozstaniemy.A ja przecież też się o niego martwię i staram się troszczyć.Tylko on jakoś się zamknął w sobie i nie chce nic mówić jak jest coś nie tak.