Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-11, 10:10   #1831
dedra
Zadomowienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
Ja dziś mam 29-30 dc z 30-tu bo poprzednia zaczela sie wieczorem a rozkrecila rano, wiec juz w kazdej chwili i mnie moze sie trafic. A tak niestety czuje ze tak to sie skonczy bo brzuch mnie boli, eh juz sama nie wiem...
Brzuch może boleć też na fasolkę Nadzieję trzeba mieć!

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Czesc kobity....aleezzz sie napisalyscie tyyle strooonnn masakra ale powoli nadrabiam....
u mnie powoli , po duphastonie lepiej mniej skurczy mniej boli , piersi nabrzmiale i sutki na maxa wrazliwee szok nawet bluzka jak dotknie to maasakra heheh
juz nie moge sie doczekac usg heheh jescze 1,5 tyg..
a u Was widze napięcie trzymam kciukii obyy byłła epidemia fasolekk
od jutra bede stara sie byc nabiezaco buziakkk
Banka, dobrze, że się po dupku unormowało. A piersi to dobry znak

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
hej Wam;P
bylam dziewczyny wczoraj u gin. al;e u innej niz ta do ktorej chodze. a bylam tam bo szwagierka zarejestrowala mnie do niej 3 miesiace temu wiec nie chcialam zaprzepascic wizyty. no i... nie wiedzialam jak mam powiedziec, ze od innego lekarza mam przepisane leki (duphaston) na 4 cykle... i ze biore itd....ale jako to zrecznie wyszlo. w kazdym badz razie, powiedziala, ze te branie 16-25 dc to przewaznie daje sie na uregulowanie... bo ja majac cykle dluugie owulke mam ok 20-25 dc wiec duphaston zaczynam brac praktycxznie przed owulacja i w ten sposob duphaston moze hamowac wystepowanie owulacji.... ale powiedziala, ze powinno mi to uregulowac cykle. i powiedziala, zebym przyszla po 2 cyklach juz bez duphastonu..troszke sie podlamalam, jak powiedziala o tej owulce ze sie hamuje... No bo coo. to teraz 4 cykle ni ma szansy na dzidzie???? z drugiej strony nie ma reguly... i moze w nast cyklu owulka juz sie przestawi na wlasciwsze tory i bedzie jednak szybciej i sie uda... ?
eh...
zrobila usg, i wyglada na to, ze w lewym jajniku mam pecherzyk najwiekszy i na dniach moglaby byc owulka....ale ja od 3 dni biore tego dupka i nie wiadomo czy dojdzie do niej... Buuu.... mimo to wezme TZ w obroty a nuz sie uda....
wiecie co,,,podchodzilam do tego na luzie...przez 3 cykle... ze co bedzie to bedzie, ze bez liczenia itp..ale chyba juz sie nakrecilam na BOBO i juz chce jak najszybciej :P pewni to zle ze sie nakrecam,,ale co zrobic...
Oj ja też się nakręcam. I to od pierwszego cyklu. Ostatni był na luzie, bo na urlopie, ale to nic nie dało. No nie da się o tym nie myśleć niestety. Na każdym kroku widzę kobiety z brzuszkami i rodziny z wózkami. Ale mnie to dołuje.
A co do Twojej owulki to trzymam kciuki. TŻ wykorzystuj ile się da

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Ja wczoraj się trochę wyżaliłam i dziś już jest lepiej...
@ się nadal rozkręca tzn jeszcze mam brązowe plamienia...więczapewne dziś lub jutro pojawi się żywa krew...
Dziś idę na 15 a ja już od 7 nie śpie, coś nie mogłam dospać...
Niedługo się zbieram i lecę kupić coś na śnaidanie

dedra- jak tam z @, jest czy jej nie ma??
No u mnie identycznie. Wczoraj brązowe plamienia, dziś rano też, ale już z przebłyskami na krew, więc @ się rozkręca. Wczoraj zaczęłam pić zioła Ojca Sroki i liczę na ich pomoc. Po @ wybiorę się też do gina, żeby porobić badania.

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Witajcie. Dziewczyny ja padnę ze śmiechu kiedyś z mojego faceta Też tak macie? Wiadomo zdarza się że mój Tż zmęczony pracą jednak ma ochotę się ze mną pokochać. W niedziele tak było Kochaliśmy się kilka razy no ale przy ostatnim już widzę że przy syna No ale myślę rozbudzę go Chociaż swoją drogą wiem że jest to zadanie niewykonalne No ale ok kontynuuje a on zaczyna mi gadać różne rzeczy przez sen
Nie pierwszy tego typu raz. Raz nie wiedziałam że już śpi bo byłam do niego bokiem odwrócona a on zaczyna mi mówić "no wygnij bardziej ten łuk" Później się pytam jego co robi a ten mi na to że stawia rusztowanie No tak nie dość że prawie cały dzień w robocie to jak wróci to nawet śni o robocie Na początku mnie to wkurzało ale później już stwierdziłam no to nie jego wina po prostu jest zmęczony No ale niezłą komedie mi odstawia więc w sumie nie jest źle
No Anteria, niezły twój TŻ. Mój przez sen nie gada, ale za to ma takie nerwowe tiki czasem i się buja na boki przez sen.
A z tym rusztowaniem to niezłe jajca Chyba bym pękła ze śmiechu na Twoim miejscu.

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynyNie dam rady odpisać nie wiem dlaczego ale od rana nie mam neta i pisze z telefonu:/Dziś przyszła @w końcu po wywołaniu po 43 dniach.Ide dziś do gina z tymi wynikami,kakoś sie denerwuje ta wizytaOd dziś zaczynam brać wiesiołek i jak przyjdą to pić ziółka.
Cześć Iza, dobrze, że @ przyszła w końcu i możesz zacząć nowy cykl. A jak wiadomo nowy cykl, nowe możliwości!

Hej wtorkowo!
U mnie jak napisałam wcześniej @ się rozkręca. Także i ja zaczynam dziś nowy cykl. Wczoraj już sobie wypiłam ziółka i mam nadzieję, że mi pomogą. W pracy nuda i wkurza mnie to, bo przez to mam za dużo czasu na rozmyślanie. Postanowiłam zapisać się na jakiś fitness. Troszkę kondycję poprawić i żeby się zająć czymś innym. No i parę kilo przydało by się jeszcze zrzucić. Także same plusy z tego będą. Tylko czemu ja jestem taka leniwa...
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:11   #1832
banka26
Zakorzenienie

Helo nie mOge cytowac z mojego małego sprzętu hehe i muszesie nameczyc... Colorblue -a no jestem już postaram sie nie opuszczać was na tak długo a fakt czuje sie superr. Magdammm- spokojnego lotu życzę do zobaczenia hehe. Iza243- nie nerwuj sie będzie wszystko ok daj znać po wizycie u giną. Partytna- a miło zobaczymy jakie bedą po ciąży i może po karmieniu hee bo póki co są małe jedyne jak u nastolatki hehe
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:27   #1833
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Bry!
Ja dziś nietenteges chyba skutki uboczne Clo dają się we znaki. Głowa mnie boli, jak na dobrym kacu i nie mogę nią zbyt gwałtownie ruszać. I źle śpię i w ogóle jestem padnięta.
Jeszcze jutro Clo zjem i koniec, to może się poprawi.
Trzymam ciągle kciuki i czytam ale takie macie tempo, że ciężko nadążyć
Stary 2012-09-11, 10:28   #1834
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee
Talking Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Witajcie. Dziewczyny ja padnę ze śmiechu kiedyś z mojego faceta Też tak macie? Wiadomo zdarza się że mój Tż zmęczony pracą jednak ma ochotę się ze mną pokochać. W niedziele tak było Kochaliśmy się kilka razy no ale przy ostatnim już widzę że przy syna No ale myślę rozbudzę go Chociaż swoją drogą wiem że jest to zadanie niewykonalne No ale ok kontynuuje a on zaczyna mi gadać różne rzeczy przez sen
Nie pierwszy tego typu raz. Raz nie wiedziałam że już śpi bo byłam do niego bokiem odwrócona a on zaczyna mi mówić "no wygnij bardziej ten łuk" Później się pytam jego co robi a ten mi na to że stawia rusztowanie No tak nie dość że prawie cały dzień w robocie to jak wróci to nawet śni o robocie Na początku mnie to wkurzało ale później już stwierdziłam no to nie jego wina po prostu jest zmęczony No ale niezłą komedie mi odstawia więc
w sumie nie jest źle
Hahah, jakbym widziała mojego tz. Kiedyś on już spał, a ja oglądałam tv, i nagle słyszę jak mówi przez sen: ciiiiiiiiiiii, tu jest tej krwi za dużo.

Ale ja nie z tym do Was. Mówiłam wczoraj, że w środę nie spodziewam się @ i na tesciochu tylko jedna krecha. Dzisiaj wyjmuję ten wczorajszy test, a tam oprócz tej jednej co była pojawiła się druga, cieniutka, z cieniem. Jestem na telefonie i nie umiem Wam wrzucić zdjęcia jak przez komputer, chyba, że jest jakiś inny sposób?
Dzisiaj powinny też przyjść testy, które zamówiłam, więc jutro zatestuje. Kurka, chciałabym poznać Wasze opinie, ale nie umiem tego badziewia tu wkleić. Jedynie na maila.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:41   #1835
iza243
Zakorzenienie

W końcu net działa
Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość

Oj ja też się nakręcam. I to od pierwszego cyklu. Ostatni był na luzie, bo na urlopie, ale to nic nie dało. No nie da się o tym nie myśleć niestety. Na każdym kroku widzę kobiety z brzuszkami i rodziny z wózkami. Ale mnie to dołuje.

No u mnie identycznie. Wczoraj brązowe plamienia, dziś rano też, ale już z przebłyskami na krew, więc @ się rozkręca. Wczoraj zaczęłam pić zioła Ojca Sroki i liczę na ich pomoc. Po @ wybiorę się też do gina, żeby porobić badania.

No Anteria, niezły twój TŻ. Mój przez sen nie gada, ale za to ma takie nerwowe tiki czasem i się buja na boki przez sen.
A z tym rusztowaniem to niezłe jajca Chyba bym pękła ze śmiechu na Twoim miejscu.

Cześć Iza, dobrze, że @ przyszła w końcu i możesz zacząć nowy cykl. A jak wiadomo nowy cykl, nowe możliwości!

Hej wtorkowo!
U mnie jak napisałam wcześniej @ się rozkręca. Także i ja zaczynam dziś nowy cykl. Wczoraj już sobie wypiłam ziółka i mam nadzieję, że mi pomogą. W pracy nuda i wkurza mnie to, bo przez to mam za dużo czasu na rozmyślanie. Postanowiłam zapisać się na jakiś fitness. Troszkę kondycję poprawić i żeby się zająć czymś innym. No i parę kilo przydało by się jeszcze zrzucić. Także same plusy z tego będą. Tylko czemu ja jestem taka leniwa...
To sie chyba nie da tak nie myślećAle nowy cykl nowe nadzieje
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Bry!
Ja dziś nietenteges chyba skutki uboczne Clo dają się we znaki. Głowa mnie boli, jak na dobrym kacu i nie mogę nią zbyt gwałtownie ruszać. I źle śpię i w ogóle jestem padnięta.
Biedactwo

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Hahah, jakbym widziała mojego tz. Kiedyś on już spał, a ja oglądałam tv, i nagle słyszę jak mówi przez sen: ciiiiiiiiiiii, tu jest tej krwi za dużo.

Ale ja nie z tym do Was. Mówiłam wczoraj, że w środę nie spodziewam się @ i na tesciochu tylko jedna krecha. Dzisiaj wyjmuję ten wczorajszy test, a tam oprócz tej jednej co była pojawiła się druga, cieniutka, z cieniem. Jestem na telefonie i nie umiem Wam wrzucić zdjęcia jak przez komputer, chyba, że jest jakiś inny sposób?
Dzisiaj powinny też przyjść testy, które zamówiłam, więc jutro zatestuje. Kurka, chciałabym poznać Wasze opinie, ale nie umiem tego badziewia tu wkleić. Jedynie na maila.
Testu nie powinno sie odcztywać po takim czasie.Powtórz test.

Dzastin prosze o zmiane na 1 stronie na 2 cykl starań.
Ja od dziś biore wiesiołka i czekam na ziółka.Zaraz sie zbieram do tego lekarza.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:42   #1836
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
Dzien dobry wszystkim Paniom:)
dzastin! natepny cykl nalezyyy dooo naas przeciez:ehem::cool: nie denerwuj sie i nie doluj:) wypij z tz wiczorkiem lampke pysznego winka w lozku i nie stresuj sie:) dzidzia bedzie, pojawi sie:) w mniej lub bardziej spodziewanym momencie, ale bedzie:cmok::rolleyes:
Iza napisz pozniej jak tam po wizycie :-)

a ja mnie dzis czeka kawal drogi:) o 13 musze dojechac do Oslo, pozniej na lotnisko busem poltorej godzinki, lot a pozniej jeszcze z poznania dwie i pol godzinki.. eh. czyli po 23 bede w domku.. Trzymajcie sie kobity:) glowa do gory:ehem: jutro popatre co tu naskrobalyscie:)
szerokiej drogi, i szczesliwej podrozy:)

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Mam nadzieję,że będzie u Was ok:) A z tym angielskim to poszalałaś:D

Oj:( Ale kurka może się nie rozkręci? a takie plamienia w terminie @ są możliwe. Poczekaj na rozwój sytuacji:cmok:

Oddychaj,oddychaj:) Nic nie będzie i @ nie przyjdzie!!!:)

Hej. Z tym śluzem nie pomogę bo u mnie z tym też czarna magia:)

oooooo Kto to się pojawił:cmok: Mam nadzieję,że czujesz się już lepiej. Uważaj na siebie i fasolke.

:hahaha::hahaha::hahaha:

Nooo nareszcie @ przyszła i możesz zacząć kolejny cykl. Bo to czekanie było napewno dobijające. Przytulam:cmok:

Hmmm a u nas staranka pełną parą. Chyba mąż się przełamał i wkręcił bardziej ode mnie ehe bo wczoraj poszaleliśmy, a rano poprawka co by nie było:D

Rozmawialiśmy wczoraj długo i on powiedział,że nie tyle nie chciał co musiał sprawdzić jak bardzo jak chcę:D Jak mówił : nie, no i ja szybko bym przestała o tym mówić i odpuściła sobie to znaczy,że jednak nie chcę maluszka. Ale widział,że myślę ciągle o tym i podgaduję go więc raczej jestem pewna,że chcę:)
No a poza tym wspominał coś o tym,że my już wygodni się zrobiliśmy i odwykliśmy od małych dzieci bo nasze już samodzielne i z "najgorszego" odchowane. I miał małe wątpliwości czy będziemy umieli odnaleźć się na nowo w kupkach,zupkach i nocnych płaczach. Znowu wszystko podporządkować małemu człowieczkowi:)
Ale chyba jednak tak skoro przytulanki są:)

Sorki,że tak chaotycznie napisałam, ale mam nadzieję,że główną myśl wychwycicie:cojest:
zrozumialam i ciesze sie, że TZ przekonany :)
Cytat:
Heh dziewczyny powoli sytuacja się normuje. Teraz nie będę miała za dużo czasu na nic:cool: Zaczęłam kurs niemieckiego chodzę codziennie od 12.30 do 16.30 do tego będę miała trzy albo dwa razy w tyg prywatne roboty z rana jeszcze chcę w to jakoś siłownie wcisnąć także nie wiem jak to wyjdzie. A żeby jechać do polski będę musiała sobie chorobowe załatwić:cojest: Mam nadzieję że mi pomoże znajoma doktorka i wypisze zwolnienie na dwa tyg. Trochę przez to stracę z kursu niestety no ale coś za coś. Jadąc tak jak my mamy możliwość busem nie dam rady wyrobić się w tygodniu musiałabym sobie wtedy wesela odmówić a ja nie chce. Oby się udało. Co najgorsze to już raczej wyjaśnione:-) Cieszę się że tak wyszło bo jeszcze sobie dorobię do wyjazdu jakbym miała kurs z rana to bym nic nie dorobiła a tak to nie dość ze za kur mi będą płacić to jeszcze prywatnie dorobię;)

Magbes Mój też zgrzyta zębami. Czasami jak się obudzę a on to robi nie daje mi dalej zasnąć to go już łapię za buzię żeby przestał:mur:

Co do Tż to jak ma dobry humor i nie jest zmęczony to faktycznie mam z nim wesoło. No chyba że za dużo wypije to czasami ten jego humor tak mnie irytuje że tylko:pala:
apropos zgrzytu to chyba sie bruksizm nazywa... i trzeba uwazac czy za mozno nie zgrzyta i za duzo, bo mozna zetrzec sobie zęby, są nawet specjalne nakladki na zeby do zakladania do snu. mi tez TZ nie daje nieraz spac tym zgrzytaniem ,ale tracam go wtedy lokciem i przestaje,, a ja zasypiam...Najlepsze, że on tak normalnie jak nie śpi to nie umie zgrzytac wcale :brzydal:

Cytat:
Hahah, jakbym widziała mojego tz. Kiedyś on już spał, a ja oglądałam tv, i nagle słyszę jak mówi przez sen: ciiiiiiiiiiii, tu jest tej krwi za dużo. :brzydal: :hahaha:

Ale ja nie z tym do Was. Mówiłam wczoraj, że w środę nie spodziewam się @ i na tesciochu tylko jedna krecha. Dzisiaj wyjmuję ten wczorajszy test, a tam oprócz tej jednej co była pojawiła się druga, cieniutka, z cieniem. :confused: Jestem na telefonie i nie umiem Wam wrzucić zdjęcia jak przez komputer, chyba, że jest jakiś inny sposób?
Dzisiaj powinny też przyjść testy, które zamówiłam, więc jutro zatestuje. Kurka, chciałabym poznać Wasze opinie, ale nie umiem tego badziewia tu wkleić. Jedynie na maila.:mur:
ooo,,, moze to fasolcia?

dedra
ja tez widze same kobiety w ciazy i zagladam do wozkow :P :brzydal: wczoraj nawet TZ stwierdzil ze moj instynkt macierzynski daje porzadnie o sobie znac....

Edytowane przez magbes
Czas edycji: 2012-09-11 o 10:44
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:53   #1837
dedra
Zadomowienie

Dzastin, mogę i ja prosić o zmianę na pierwszej stronie?
5 cs, termin @ 9.10
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 10:56   #1838
FD_nika
Raczkowanie

Cytat:
Nie pierwszy tego typu raz. Raz nie wiedziałam że już śpi bo byłam do niego bokiem odwrócona a on zaczyna mi mówić "no wygnij bardziej ten łuk" Później się pytam jego co robi a ten mi na to że stawia rusztowanie No tak nie dość że prawie cały dzień w robocie to jak wróci to nawet śni o robocie Na początku mnie to wkurzało ale później już stwierdziłam no to nie jego wina po prostu jest zmęczony No ale niezłą komedie mi odstawia więc w sumie nie jest źle
mi TZ kiedys przez sen kazał podawać cegły dobrze ze on juz nie pracuje w budowlance bo po kazał robic by mi przez sen nadgodziny
IZA głowa do gory z dwoja złego dobrze ze juz @ sie pojawił . dawaj znac co i jak po wizycie u Gina

Edytowane przez FD_nika
Czas edycji: 2012-09-11 o 10:58
FD_nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:12   #1839
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
hej

a ja nie spie od 4;/ wczoraj pobalowalismy z mężem, troszke wypilismy, wzielo mnie na frytki. nasmazylam jak glupia, az mnie zemdlilo. najpierw nie moglam usnac, pozniej sie obudzilam i w calym domu walilo frytami wstalam, wszedzie gdzie mozliwe otworzylam okna, polozylam sie w pokoju najdalej oddalonym od kuchni, ale nadal mnie ciagnelo. fuuuujjj, juz nigdy wiecej nie rusze frytek!!! i w polaczeniu z ciderem wyszla kiszka;/ a do tego jeszcze doszla małpa. jak na zawolanie;/ wiec jestem zla i niewyspana, a dodatkowo dzis o 2 w nocy musimy juz wyjechac, zeby zdarzyc na prom(magdamm gdybym leciala samolotem to pewnie na torpie bysmy sie spotkaly) echhh......

za to sie ciesze, bo w czwartek zobacze malutka, tygodniowa niunie;D;D;D
a to w czwartek z torpu? mialam wlasnie w czwartek leciec oj
troche masz do tego lotniska drogi;D co?
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:20   #1840
FD_nika
Raczkowanie

anoxee ... podobno test po tak długim czasie po odczytaniu nie jest wiarygodny ale wiesz szanse sa zawsze ja 3 mam kciuki by mmo wszystko była to fasolcia tak wiec jak zatestujesz ponownie to dawaj znac bo czekamy z niecierpliwoscia ...
Jak bedziesz juz miala dostep do kompa to wrzucaj szybciutko nam to zdjecie

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Bry!
Kochana ale pametaj ze cel uswieca srodki ... miejmy nadzieje ze Twoje starania i złe samopoczucie po Clo zaowocuja fasolka
Sama sobie tak tłumacze bo biore Bromergon i to dzien w dzien i tez paskudnie sie czuje ale juz i tak troche lepiej niz na poczatku jego brania

Edytowane przez FD_nika
Czas edycji: 2012-09-11 o 11:21
FD_nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:30   #1841
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Cytat:
a to w czwartek z torpu? mialam wlasnie w czwartek leciec oj
troche masz do tego lotniska drogi;D co?
nie dzis o 2 w nocy wyjezdzamy, wiec gdybym leciala, to lecialabym dzis a tak to jedziemu autkiem i do ystad. tam na prom do swinioprzejscia potem sru na szczecin, a juz na koniec prosto 10 do domku

a na torp no mam niestety kawalek, ale i tak jest blizej niz gardemoen jedziemy zawsze jakies 2-2,5h

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:35   #1842
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:

ja w tym cyklu mialam podobnie, po pol godzinie pokazala sie dosc wyrazna druga kreska i @ niestety przyszla. Wlasnie przed chwilka wyrzucilam ten test, troche z zalem takim malym.. ;( nie nakrecaj sie narazie.. bo pozniej mozesz sie zawiesc.. oczywiscie bardziej zycze Ci, abys za kilka dni zobaczyla te dwie kreski bardzo bardzo. w tamtej ciazy bylam bardzo zdziwiona.. myslalam, ze testy sa jakies felerne.. bo jak szybko robi sie kreska kontrolna tak odrazu zrobila sie taaakiego samego koloru kreska testowa.. nie czekalam, tylko odrazu byla.. az pobieglam po 3 nastepne testy.. bo nie wierzylam, ze one pokazuja sie tak szybko!
Stary 2012-09-11, 11:35   #1843
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość

Hej wtorkowo!
Ja też postanowiłam sobie że jak dostanę jednak @( a dostałam) to przechodzę na zdrowy tryb żywienia,zero coli,słodyczy fast foodów i innych tego typu... dziś I dzień

Cytat:

Powtórz test, 3mam kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
W końcu net działa

To sie chyba nie da tak nie myślećAle nowy cykl nowe nadzieje

Biedactwo

Testu nie powinno sie odcztywać po takim czasie.Powtórz test.

Dzastin prosze o zmiane na 1 stronie na 2 cykl starań.
Ja od dziś biore wiesiołka i czekam na ziółka.Zaraz sie zbieram do tego lekarza.

Już Wam poprawiam kobitki bo sobie też muszę zmienić.

magdammm-miłej podróży

A Wam dziewczynki dziękuje za słowa wsparcia
Trzeba wziąść się w garść i zaczynamy 3cs...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 11:37   #1844
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

A i jeszcze chciałam dodać, że Wiesiek chyba działa, bo u mnie nie jest sucho wprawdzie to dopiero 8 dc i śluz jest jeszcze nieowulacyjny, ale liczę na to,że niedłguo się coś ruszy
W tamtym cyklu na Clo byłA sahara.
No i ja Wieśka biorę dopiero od 4 dc, więc tym bardzije jestem zdziwiona.
Stary 2012-09-11, 11:41   #1845
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
A i jeszcze chciałam dodać, że Wiesiek chyba działa, bo u mnie nie jest sucho wprawdzie to dopiero 8 dc i śluz jest jeszcze nieowulacyjny, ale liczę na to,że niedłguo się coś ruszy

to trzeba to wykorzystac i pracowac pracowac pracowac
Stary 2012-09-11, 11:44   #1846
FD_nika
Raczkowanie

Cytat:
Mi wiesiołek tez polepszył ilosc sluzu tylko ze trzeba pamietac by brac go tylko do czasu owulacji potem odstawic

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:

oby sie udało byłby to Twoj szczesliwy miesiac i do slubu tak jak mowiłas i chciałąs poszłabys w pakiecie
Stary 2012-09-11, 11:47   #1847
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

No to dobrze,że działa... niech zadziała tak żebyście coś tam zmajstrowali.

Ja właśnie zamawiam testy owulacyjne

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-09-11, 11:53   #1848
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
ja w tym cyklu mialam podobnie, po pol godzinie pokazala sie dosc wyrazna druga kreska i @ niestety przyszla. Wlasnie przed chwilka wyrzucilam ten test, troche z zalem takim malym.. ;( nie nakrecaj sie narazie.. bo pozniej mozesz sie zawiesc.. oczywiscie bardziej zycze Ci, abys za kilka dni zobaczyla te dwie kreski bardzo bardzo. w tamtej ciazy bylam bardzo zdziwiona.. myslalam, ze testy sa jakies felerne.. bo jak szybko robi sie kreska kontrolna tak odrazu zrobila sie taaakiego samego koloru kreska testowa.. nie czekalam, tylko odrazu byla.. az pobieglam po 3 nastepne testy.. bo nie wierzylam, ze one pokazuja sie tak szybko!
Też tak miałam raz. W zeszłym roku w czerwcu. 4 niezależnie testy pokazały 2 kreski i też pokazały się od razu i były bardzo wyraźne. Niestety okazało się, że ciąży nie ma, za to była ogromna torbiel- która fałszowała wynik...

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:02   #1849
kwitka13
Zadomowienie

hej baby,
wątek nabrał takiego tempa, że nie ogarniam...
U mnie wiesiołek i przywrotnik chyba nie działają, bo płodnego śluzu nie ma jest tylko taki wodnisty, czasem gęstszy - sama już nie wiem. Niby cosik tam czuję w jajcorach no ale skoro śluzu nie ma...
Powiem Wam że ostatnio mam masę energii to chyba po tym biosteronie, na wszystko mam ochotę, nic mnie nie zniechęca, taki jakiś optymizm we mnie wlazł. jedyne co mnie wczoraj zdołowało to jak zobaczyłam na teście owu drugą krechę (ale trochę jaśniejszą) to jakoś tak podświadomie w pierwszej chwili pomyślałam, że to test ciążowy i się udało. Ta myśl trwała dosłownie ułamek sekundy ale serducho zapikało .
Co do testów, jaśniejsza, druga krecha kilka dni z rzędu a potem już tylko jedna oznacza, że owu nie było? Ja obstawiam, że tak więc ten cykl pewnie mam stracony, do gin idę dopiero w pt, więc na temat owu nic mi już nie powie.

Wkurza mnie to, że @ przychodzą kolejno do każdej... kiedy ta bessa się skończy? Każda fasola na wątku napawa mnie optymizmem i zaglądam czasami tylko sprawdzić czzy może jest już następna... a tu doopa.
Dzastin poproszę o zmianę na 1st stronie na 6cs. senkju
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2012-09-11 o 12:06
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:10   #1850
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
hej baby,
U mnie wiesiołek i przywrotnik chyba nie działają, bo płodnego śluzu nie ma jest tylko taki wodnisty, czasem gęstszy - sama już nie wiem. Niby cosik tam czuję w jajcorach no ale skoro śluzu nie ma...
Powiem Wam że ostatnio mam masę energii to chyba po tym biosteronie, na wszystko mam ochotę, nic mnie nie zniechęca, taki jakiś optymizm we mnie wlazł. jedyne co mnie wczoraj zdołowało to jak zobaczyłam na teście owu drugą krechę (ale trochę jaśniejszą) to jakoś tak podświadomie w pierwszej chwili pomyślałam, że to test ciążowy i się udało. Ta myśl trwała dosłownie ułamek sekundy ale serducho zapikało .
Co do testów, jaśniejsza, druga krecha kilka dni z rzędu a potem już tylko jedna oznacza, że owu nie było? Ja obstawiam, że tak więc ten cykl pewnie mam stracony, do gin idę dopiero w pt, więc na temat owu nic mi już nie powie.

Wkurza mnie to, że @ przychodzą kolejno do każdej... kiedy ta bessa się skończy? Każda fasola na wątku napawa mnie optymizmem i zaglądam czasami tylko sprawdzić czzy może jest już następna... a tu doopa.
Dzastin poproszę o zmianę na 1st stronie na 6cs. senkju
O kwitka, właśnie tak jakoś o Tobie pomyślałam i o Isi jeszcze która coś tu do Nas nie zagląda...
Kobittooo zaraź mnie tym optymizmem,przyda mi się to
Co do testów owulacyjnych to mi się zawsze pokazywała II kreska praktycznie taka sama jak pierwsza lub nawet ciemniejsza...
W 100% nie ufam tym testom więc wspomagam się mierzeniem tempki,tak więc nie jest powiedziane że owu u Ciebie nie wystąpiła...może i była ale testy jej nie wykryły albo dopiero będzie?
P.S Już Ci zmieniam

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-09-11 o 12:11
Stary 2012-09-11, 12:14   #1851
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
hej baby,
u mnie też taki wodnisty na razie, ale to 8 dc, więc czekam cierpliwie.
A w jajcorach też cuzję, kłucia delikatne. Więc pracują oby prawidłowo.
18 czyli za tydzień mam wizytę u gina, będzie to 15 dc więc loteria, albo będzie widać pęcherze tuż przed pękaniem, albo już nie będzie niczego. Ale tamten cykl miałam 32 dniowy i prawdopodobną owu ok 17 dc, więc może jednak podglądnę co nieco
A i po kawce mi lepiej, dynka tak nie napieprza, tylko pocę się jak baba w menopauzie (niestety znam to uczucie - efekt kuracji Danazolem)
No to by było na tyle, wracam do roboty.
Stary 2012-09-11, 12:19   #1852
FD_nika
Raczkowanie

Cytat:
u mnie też taki wodnisty na razie, ale to 8 dc, więc czekam cierpliwie.
A w jajcorach też cuzję, kłucia delikatne. Więc pracują oby prawidłowo.
18 czyli za tydzień mam wizytę u gina, będzie to 15 dc więc loteria, albo będzie widać pęcherze tuż przed pękaniem, albo już nie będzie niczego. Ale tamten cykl miałam 32 dniowy i prawdopodobną owu ok 17 dc, więc może jednak podglądnę co nieco
A i po kawce mi lepiej, dynka tak nie napieprza, tylko pocę się jak baba w menopauzie (niestety znam to uczucie - efekt kuracji Danazolem)
No to by było na tyle, wracam do roboty.
Kochane ja w tym cyklu od dnia @ do owu zero sluzu suchoty potem tylko troszke tzw plodnego sluzu teraz czuje lekkie naoliwienie i czasem biały serkowaty sluz bez grudkow. Ale przejełam sie tym brakiem sluzu i pisałyście ze tak bywa co nie znaczy ze nie bylo lub nie bedzie owu i ze dziewczyny czasem nie maja wogole sluzu widocznego na zewnatrz a fasolkuja wiec głowa do gory
Stary 2012-09-11, 12:21   #1853
mooonis17
Raczkowanie

GG do mooonis17

Cześć kobietki

Cały czas was nadrabiam bo tyle tu piszecie że nie mogę na bieżąco nadążyć Ale intensywnie cały czas trzymam za was kciuki.U mnie zaczął się 9 tydzień.Wczoraj się pokłóciłam z Tż i źle mi z tym strasznie od jakiegoś czasu ciągle mi mówi że jestem egoistką,patrzę tylko na siebie,a jego potrzeb nie widzę...niestety to któraś z rzędu taka sama kłótnia,boje się że się rozstaniemy.A ja przecież też się o niego martwię i staram się troszczyć.Tylko on jakoś się zamknął w sobie i nie chce nic mówić jak jest coś nie tak.
Musiałam się wam wyżalić
mooonis17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:25   #1854
FD_nika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Cześć kobietki

Cały czas was nadrabiam bo tyle tu piszecie że nie mogę na bieżąco nadążyć Ale intensywnie cały czas trzymam za was kciuki.U mnie zaczął się 9 tydzień.Wczoraj się pokłóciłam z Tż i źle mi z tym strasznie od jakiegoś czasu ciągle mi mówi że jestem egoistką,patrzę tylko na siebie,a jego potrzeb nie widzę...niestety to któraś z rzędu taka sama kłótnia,boje się że się rozstaniemy.A ja przecież też się o niego martwię i staram się troszczyć.Tylko on jakoś się zamknął w sobie i nie chce nic mówić jak jest coś nie tak.
Musiałam się wam wyżalić
Kurcze nerwy tu nie sa wskazane moze sprobujcie usiasc i pogadac na spokojnie .... moze wspolny spacer przy fajnej pogodzie złagodzi nastroj i uda sie wam dotrzec do sedna sprawy ...
Stary 2012-09-11, 12:35   #1855
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Za ch... NIE załaduje tego linka, także wklejam, najwyżej poniosę konsekwencje :/ odpiszę Wam dziewczynki z cytowaniem w domu, bo mnie zaraz poniesie przy tym telefonie!!

Fotka testu: http://i46.tinypic.com/34rayhg.jpg

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:43   #1856
Linka1984
Zakorzenienie

to i ja dołączam do Was otóż załczał się moj 1cs może nie być łatwo bo mam hiperandrogenizm, hiperprolaktynemię i tyłozgięcie , moj gin razem z endokrynolog wręcz zalecili szybką ciąże pod ich kontrolą ( do ktorej być moze wystarczy miesiąc starań a może lata) i ponowny powrót po połogu do antykencepcji hormonalnej bo tylko ona jest w stanie sciągnąc wszystkie objawy z jakini sie borykam od roku. Za mąz wychodzę za 3 miesiące , a dzidzia będzie planowana i bardzo oczekiwana ..choć plan był ze starania zaczniemy po ślubie dopiero mojeh zdrowie lekko to przyspieszyło..ohhh ale stres mam

Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:47   #1857
FD_nika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
to i ja dołączam do Was otóż załczał się moj 1cs może nie być łatwo bo mam hiperandrogenizm, hiperprolaktynemię i tyłozgięcie , moj gin razem z endokrynolog wręcz zalecili szybką ciąże pod ich kontrolą ( do ktorej być moze wystarczy miesiąc starań a może lata) i ponowny powrót po połogu do antykencepcji hormonalnej bo tylko ona jest w stanie sciągnąc wszystkie objawy z jakini sie borykam od roku. Za mąz wychodzę za 3 miesiące , a dzidzia będzie planowana i bardzo oczekiwana ..choć plan był ze starania zaczniemy po ślubie dopiero mojeh zdrowie lekko to przyspieszyło..ohhh ale stres mam
Nie ma co sie tresować co prawda wkurzamy sie gdy @ nas odwiedza i gdy nie widzimy II na teście i gdy borykamy sie z innymi problemami ale wszystko to trzeba przejsc by w nagrode być mamami ale wiesz samo staranie sie o babusia jest bardzo miłe
W takim razie witam i zycze owocnego juz pierwszego cyklu
Stary 2012-09-11, 12:48   #1858
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Za ch... NIE załaduje tego linka, także wklejam, najwyżej poniosę konsekwencje :/ odpiszę Wam dziewczynki z cytowaniem w domu, bo mnie zaraz poniesie przy tym telefonie!!

Hmm.. słaba jakość zdjęcia i nie wiele widzę...albo ja już ślepa jestem,bo w sumie z jednej strony jak się mega przyjrzeć to coś tam świta...
Najlepiej to powtórz test z rana i będzie 100% pewności.
Ja pomału się zbieram do pracy laseczki bo jeszcze po drodze zamierzam sobie jakieś spodnie kupić
Jutro idę też na popo więc rano zajrzę.

Buziaki

No i witam nową koleżankę ;-)

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-09-11 o 12:49
Stary 2012-09-11, 12:50   #1859
banka26
Zakorzenienie

Znicze-ja tam widzę prezencie i to 2 hehe a powiedz mi po zrobieniu testu ile odczytywalas wynik?tzn ile sie na niego patrzylas hehe ? Jeżeli 1min czy 2 to całkiem możliwe ze nie Wodzisław a w ciagu 5 min pojawiła sie kreska ja tak miałam pojawiła mi sie po 3do 4 min
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-11, 12:59   #1860
monini2507
Zakorzenienie

Cytat:

Podobno takie testy nie są wiarygonde ale dla pewności powtórz i informuj nas co i jak

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Cześć kobietki

Musiałam się wam wyżalić
Eh nie zakładaj od razu rozstania jesteś w ciąży to i hormony Ci buzują i niech Tż też to zrozumie i jak najwięcej rozmawiajcie ze sobą

Cytat:

No widać coś tej drugiej krechy ale mimo wszystko powtórz test

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Hej witaj u nas kochana
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości