|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
cisnienie mam unormowane mam brac jeszcze te leki co mi tu daja na cisnienie Dopegyt chybai mam przyjsc na poród nie bed WYWOŁYWAC
|
|
|
|
#782 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#783 |
|
Rozeznanie
|
Bo ktoś zablokował
![]() Ja wczoraj też wymiotowałam. Ale to dlatego, że zjadłam o 19 obiad i miałam wtedy te skurcze. I to one mi tak żołądek podrażniły.
|
#784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Asiulka A jak wygląda ta Twoja dieta powiedz? Co jesz, a czego nie wolno? |
|||
|
|
|
#785 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no bo ile może tak straszyć? ![]() a waga pięknie leci trzymam kciuki Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- sama się boję ale w razie czego lepiej wiedzieć co robić. oby tylko w teorii
|
||
|
|
|
#786 |
|
Wtajemniczenie
|
ale jestem dzis nie do życia.. ide w kime, mąż do pracy pojechał , obiadek zaliczony wiec co tu dzis robic zn0wu
mogła by już któras urodzić bo nudą wieje ![]() Gda wygladasz rewelacyjnie!! gdzie Ty masz kobieto te 22 kg na plusie ja sie pytam laska nie z tej ziemi![]() ide spać, odezwe sie pozniej |
|
|
|
#787 |
|
Wtajemniczenie
|
Gda może ty masz jakąś dziwną wagę, która mnoży *2
Bo ja nie wiem gdzie ty masz te 22 kg ![]() Zielona w końcu z tego szpitala wyjdziecie. Niech podleczą wam tam co mają podleczyć i już. Jakbyś musiała gdzieś ganiać mając dwójkę na głowie to tyle wytrzymasz
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważę 77,7... Jestem już cięższa od męża ![]() ![]() ![]() Ja chcę rodziiiiić!!! Chyba pójdę na dłuuuugi spacer z psem.
|
|
|
|
|
#789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja se chętnie z rodzeniem do czwartku albo piątku poczekam. Jak do czwartku to zaoszczędzę na wizycie u gina
|
|
#790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam nadzieje, że tyo tylko chwilowe i po porodzie im przejdzie![]() super pomysł z ta muzyka, po obiedzie tez spróbuje, poduszka pod pupe i sluchawki gda ty to wygladasz super!!!! ahhhh!! i wlosy masz na prawde piekne ja własnie przygotowuje tz ciuszki jaki ma zabrac dla malej na wyjscie i powiedzcie mi co wy zamierzacie zabrac w razie gdyby byla temp tak 20 stopni a co jak tak 13-15 stopni????? bo tak zapowiadaja na nastepny tydzien wiec chce dwa komplety przygotowac
Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-09-11 o 14:05 |
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Doberek
![]() Dopiero teraz miałam czas wejść na wizaż bo od rana coś,odciąganie,karmienie, przewijanie,lulanie. Była dzisiaj u nas położna,ze mną wszystko ok,powiedziała że wyglądam w tamtych okolicach tak jakbym wogóle nie rodziła ![]() Z małą też w porządku,odpadł nam pępek Co do mojej wagi ja w ciągu tygodnia od porodu zrzuciłam 8 kg,jeszcze 10 kg mi zostało ![]() Mam nadzieję że szybko zrzucę,teraz idę ukręcić jakiś obiadek póki maleństwo śpi a potem pierwszy spacer
|
#792 | ||||||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=aga_ton;36454006]ale mamy wymagania, co nie?
![]() u mnie dziś kopytka z serem, ja też już nie wiem, co bym zjadła ![]() Cytat:
![]() Teraz tym bardziej nie chcę cesarki, bo jak Sojka i Asiulka po dwóch już nie mogą więcej to dla mnie jakieś straszne jest, bo ja może będę chciała więcej? może będę chciała 5 razy rodzić albo nawet i 8? mam wielką nadzieję, że ten obrót w szpitalu się uda i później poród w swoim czasie też przebiegnie bez komplikacji ![]() Cytat:
Cytat:
a talentów pewnie drzemie wiele, nie tylko ten jedenCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja wczoraj pełna nadziei szłam na wizytę, że mała jednak fiknęła i usłyszę, że szyjka już się skraca a tymczasem szyjka trwa jak trwała a mała na dupce siedzi jak siedziała i tyle z moich planów wyszło
|
||||||
|
|
|
#793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niech chociaż sobie humor poprawię
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja szyjka też sobie trwa w tym samym stanie od daaawna... Jak myślicie - iść na 4 km spacer z psem? Dziś u nas 29 stopni, trochę się boję tego upału... |
|
|
|
|
#795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że jak jednak urodzę naturalnie to też szybko się zagoi pipka i "rozklapiocha" się nie zrobi, bo mężul się tym stresuje
|
|
|
|
|
#796 |
|
Wtajemniczenie
|
patrząc na naszą listę to Elena nam tu blokuje
![]() Elena, słyszysz, nie czekaj to czwartku, piątku tylko zbieraj się już dziś ![]() w taki upał to chyba nie bardzo... |
|
|
|
#797 | |
|
Rozeznanie
|
Gda po Tobie naprawdę nie widać tych 22 kg. Po mnie 18 niestety bardzo. Nogi mam strasznie grube i w tyłku bardzo się rozrosłam
4 km to bardzo daleko - a jak coś się zacznie??? nie boisz się![]() Kupiłam ten laktator z Avent. Stwierdziłam, że ręczny będzie dobry. Jeszcze analizuje co kupić, czy huśtawkę hybrydową http://allegro.pl/hit-bright-starts-...html?source=oo Ma może ktoś? czy leżaczek Tiny http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...html?source=oo ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
i jedziemy dziewczyny dalej z tym rozpakowywaniem. Bo nudą rzeczywiście zawiewa tu u Nas.
|
|
#798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie, jednak 3 km. Do dziadków się przejdę. A jak coś się zacznie, to taksówka albo telefon do męża i będzie w 15 minut, bo jest w centrum. ![]() Ja wybrałam Tiny Love przede wszystkim dlatego, że rozkłada się na zupełnie płasko, czyli może być używany od pierwszych dni dzidziusia. ![]() To ja idę na ten spacer, żeby zabić tę wątkową nudę. ![]() Jakby co, mam telefon i będę informować! |
|
|
|
|
#799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czekamy na wieści, najlepiej z porodówki ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- to i ja zmykam, kopytka same się nie zrobią ![]() a może i mnie coś wreszcie ruszy |
|
|
|
|
#800 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Przychodzę... patrzę... o 3 strony do nadrabiania, pewnie któraś zaczęła rodzić, a Wy nadal nic!
![]() ![]() A ja jednak padłam jeszcze i obudziłam się o 13:30, a to znaczy, że mam kolejną noc z głowy. ![]() Gratuluję wszystkich pięknych pępuszków!!! Gda, czy mówiłam już, że nienawidzę Cię za figurę? Ja jestem 16kg na plusie i wyglądam jak kuleczka. ![]() Dołączam się do pytania. Jaka pozycja. Cytat:
Cytat:
Super, że z córcią wszystko dobrze i nie spieszy się tak bardzo, jak początkowo Cię straszyli. Cytat:
Ja rok temu w sierpniu byłam u tarocistki i jak ją spytałam kiedy będę miała pierwsze dziecko, to powiedziała, że nie widzi dziecka przed 30-stką u mnie, a mam aktualnie 25 lat. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#801 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej!
Wchodząc na wizaż myślałam,że już niegrzeczna po...wczoraj ta akcja z czopem.. ![]() Ja wczoraj liczyłam na rozkręcenie akcji u mnie,brzuch raz za razem twardniał,ale nici i tak czekałam do 1.w nocy,aż zasnęłam. Cytat:
Cytat:
i weź tak jedź samochodem,ciekawie na zakrętach![]() Cytat:
Wytrzymasz dla dobra Maluszka Cytat:
,choć zaczynałam z 59,ale do wagi męża mam jeszcze daleko
|
|
#802 | ||
|
Konto usunięte
|
ale masz duzego chłopaka.mój to taki mikrusek chudziutki
Cytat:
ja wyglądam jak cień człowieka.brzuszka już prawie nie mam.ale jestem taka chuda,szczególnie na twarzy ze nie moge na siebie w lustrze patrzec Cytat:
|
||
|
|
|
#803 |
|
Zadomowienie
|
Dearlie dziękuję za wsparcie
Bardzo mi to pomaga!!! |
|
|
|
#804 |
|
Zadomowienie
|
ee tam 100ml to wcale nie dużo jak na dwa cycki i tydzień po porodzie...
bo jeszcze 2 dni temu było duuużżżoooo więcej ![]() no ale nic będziemy się częściej przystawiać i odciągać. my już po pierwszym spacerku ![]() Zośka oczywiście spała sobie słodko i śpi nadal :P Pytałyście dlaczego nie mogę mieć więcej dzieci. a no to dlatego że moja macica jest już tylko cieniutką błonką w miejscu gdzie była szyta przy pierwszym cięciu- po prostu lekarze zwalili sprawe, źle mnie wtedy pozszywali, macica przyrosła do ścian brzucha, więc musieli ciąć pozaotrzewnowo (przy klasycznym cięciu lekarze dostają się do brzucha przez otrzewną, u mnie tego zrobić nie mogli)
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laleczki
![]() Dziękuje Wam za gratulacje Ja również gratuluje nowym mamusiom ![]() Jezu jak dobrze że już po wszystkim i mam małego w domu. Wczoraj nas wypisali do domku bo wszystko oki, a po cesarce wypuszczają po czterech dobach ![]() Teraz sie przyzwyczajamy do nowej sytuacji w domku. Troche sie męcze bo bardzo boli kręgosłup no i brzuch bo poszyty... Mały głównie grzeczny ale jak sie rozwrzeszczy to o mamooooo, masakra ![]() Troche sie ogarnąc musze po szpitalu itp więc ciut rzadziej bede tutaj niż kiedyś ale bede ![]() Ała jak mnie wszystko boli ![]() Aaaaaa i co najważniejsze - COLDS!!!!! imie na pierwszej stronie trza zmienić ![]() Już na bank jest Alan |
|
|
|
#806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No właśnie odnośnie tych szczepień to samo czytałam że tylko te wcześniaki z dysplazją oskrzelowo-płucną sie kwalifikują.No to zaszczepimy chyba tylko rotawirus bo tego sieboje strasznie żeby nie miały. |
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie dzisaij muli. Przespałam się troche, ale chyba jeszcze się kimne, bo na 17 do SR. A potem grill u teściów
|
#808 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc blokujemy we dwie Ja nie mam nic przeciwko, cyc prawie ok, szyjki pewnie już zero, a tu echo.Dzidek pewnie uparty po mnie bo ja się w końcu łaskawie 10 dni po terminie na świat wybrałam ![]() Pomarzyć piekna rzecz Cytat:
---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Iwonka witaj w domu wrzucaj relację jak będziesz mieć trochę czasu.Czyli co jak Maluszek wyszedł na świat to na 100% wiedziałaś, że Alanek będzie?
|
|
#809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja swoją karmie tak po 10-15 min z kazdej piersi ![]() i mam na 2 do 4 godziny spokój
|
|
#810 |
|
Wtajemniczenie
|
i po spaniu
![]() musze Was dziewczynki zmartwic u mnie nic sie nie dzieje tylko czop znowu mi odchodzi.. rany niech sie wkońcu coś dzieje no ![]() zwariowac można ![]() Iwoncia, witajcie spowrotem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

i już stoi skręcone
Już sama nie wiem. Podły mam nastrój

trzymam kciuki

mam nadzieje, że tyo tylko chwilowe i po porodzie im przejdzie
najpierw zgaga, później skurcze i wymioty,zasnęłam nad ranem a teraz jelita mnie napierdzielają... wykończyć się idzie